0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Браво, ivcheto_vr, дано всичко е наред, стискам палци  :)

Здравейте отново момичета имам едно питане ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна- нормално ли е при положителен тест за бременност на датата на цикъла да имам леки болки като все едно ми е дошл? Цял ден съм така и се притеснявам, търпима е болката не е много но я има
Нормално е :) успокой се, всичко ще е наред...
Здравейте момичета,споделете с мен след положителния тест след трансфер докато дойде време за прегледа ви,усещахте ли изобщо нещо,как се чувствахте???? Аз не усещам нищо освен,че гърдите много ме болят,от 2 дни имам адско главоболие и съм много нервна.Прегледа ми е чак на 2.03.  Моля ви споделете с мен
*
Ами при всеки е различно "усещането". Това, че гърдите те болят си е симптом. На мен започна да ми прилошава няколко седмици по-късно, сънливостта също малко по-късно дойде. Честито за +теста, знам че ти е трудно, но не го мисли толкова.
Здравейте момичета,как сте? Честита Баба Марта!
На мен от днес ми започна гаденето и повръщане,не съм се обаждала на док. но мисля че в 5,6 седмица както съм аз е нормално. Утре съм на 1-ви преглед,стискайте палци всичко да е наред.
Здравейте момичета, и аз получавам леко гадене, не постоянно а от време на време. Спомените ми от първата бременност са за ужасно постоянно гадене, но не помня кога започна...Мисля, че се появява при по-високи нива на ЧХГ. Аз в петък ще пусна още едно ЧХГ за успокоение. Моят преглед е на 6/3.

Ивчето, ти вървиш няколко дни преди мен!
Успех момичета и Честита баба Марта и от мен !
Момичета искам да попитам дали ако се "отлепи/ят" ембриончетата винаги има кръв?
Снощи паднах и доста се разстърсих, заболя ме леко корема, но нямаше кръв в урината или нещо подобно. Събудих сутринта обаче с пориви за WC, сънена и още спяща със затворени очи си свърших работата и натиснах копчето на водата (не погледнах изобщо, дали не съм изпишкала нещо), но за части от секундата ми се мерна нещо червено преди водата да се отмие (като съсирек, но не знам дали не ми се стори.....)
Много съм притеснена да не изпишках бебчетата?
Съжалявам за поста, на някой може да му се стори безумен и смешен....
Възможно ли е да съм изпишкала бебчетата? Прегледа ми е чак за 1ви април, дали да не отида още утре? В 10 г.с. съм.
Анита, няма как да "изпишкаш" бебчетата чисто анатомично :wink: бебетата са в матката, урината в бъбреците....успокой се, ако има дори само отлепване на плодния сак кървенето е доста силно, така,че всичко е наред :) ако имаш силни болки, кървене и т.н. има повод за притеснение инак не.
Да, това е ясно, просто някой път при менструация има съсиреци и падат най-често докато пишкам (предполагам заради позата), та си помислих докато съм си вършила работата да не е паднало някое от ембриончетата.
Доста здраво паднах, въпреки че внимавам супер много.
Благодаря ти за отговора :)

Ходих на лекар, там са си и двете  :D :oops: :oops:

Мисля че се филмирам твърде много!
Извинявам се на всички за истериите ми   :oops:
Ще се опитам да не пиша за всичко, което ми се случи, явно съм "drama queen". :oops:
« Последна редакция: Март 20, 2017, 00:49:54 am от anita_ »
Не си драма, нормално е, след дълго чакане се шашкаш за най-дребното и аз бях същата сега ми е смешно, споко :lol:
Здравейте и от мен, възможно ли е на 11 ден от инсеминация кръвен тест да покаже 0.116 отрицателен, а на 17 ден положителен? И защо много от лекарите препоръчват тест след 17 ден?
По късна имплантация или друго обяснение?
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Да, това е причината за по-късния тест, тъй като по време на инсеминация ние реално не знаем кога точно е овулацията (за разлика от процедурата по ин витро оплождане, при която пункцията е всъщност овулация). Често инсеминацията се прави на неспукан фоликул (т.е. не е преминала овулацията) и после не се проследява ежедневно дали се е случила. И второ, понякога има таймиране и последваща терапия с препарати, които могат да позитивират фалшиво теста за бременност (напр. прегнил). Не на последно място, има и лабораторни грешки.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Момичета, с притихнало от щастие сърце бих искала да споделя своя резултат, че от вълнение вече не мога да си намеря място, а съм на работа.

Резултат от кръвен тест на 14-ти ден след трансфер - 298,35.
Казаха ми има бременност в лабораторията и сега трябва да чакам 10 дни до прегледа, за да видя точицата.

Вие какво мислите?
siyana.k
Добре дошла.Тихичко честито :D.За да си по-спокойна до прегледа добре е да пуснеш втори кръвен 48 часа след първия,за да видиш дали се удвоява.Какви бяха ембриончетата ?Според мен е добър резултата
Благодаря :) Ембриончетата бяха 2 броя 5-дневни бластоцисти. Да, ще направя още един в петък.
*
Благодаря :) Ембриончетата бяха 2 броя 5-дневни бластоцисти. Да, ще направя още един в петък.
Късмет, siyana.k, дано всичко е наред! Направи ли втория кръвен тест?

Здравейте, момичета,
отдавна никой не е писал, но се
включвам в темата, защото може би Вие ще ми помогнете.
Правих ембриотрансфер миналата сряда(12.07)
Доктора ми насрочи дата за кръвен тест днес, тоест на 7-ми ден.
Четох на доста места, че теста се прави най-рано на 10-11 ден след трасфера. Не е ли рано да се отчете стойност на ЧХГ в кръвта?
Здравей Джули.Стискам палци за положителни резултати.На въпроса ти:Ако ембриончетата са 5 дневни може и да отчете,но ако е имало по-късна имплантация няма.Има доктори ,който казват по-рано има други,като моя който искаше на 14 ден.Аз правих тест на 9ти ден след трансфер на 5 дневно ембрионче,резултата ми беше 26.1
Ами замразиха ги на 5-ти ден след оплождането във фаза бластоцист. Трансфера беше след около 2 седмици, просто лигавицата не беше както трябва. Терапията ми е Естрофем и Утрогестан, които започнах преди трансфера и продължавам. Направих си теста вчера, но е отрицателен. Обадих се на доктора и той каза да спра всички лекарства и да чакам да ми дойде цикъл. Само, че аз все си мисля, че този тест на 7 ден може и да не е реален, а спра ли хапчетата всичко отива по дяволите.