0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здр-те Др. Даскалова, инструкциите които имам са 4х100 прогефик, фолиева киселина, нормален живот след 2 дена покой, и датата за кръвния тест с направлението.

Но днес се чувствам нормално, явно всичко отшумя. Сега оставам с надеждите, моите юнаци да се закрепят здраво, казват че 3 или 4ти ден е имплантирането след трансфера. Днес ми е 4ти ден.

Благодаря на всички за подкрепата, определено когато си сам с тази голяма битка е много трудно.

Желая ви успешна и усмихната седмица с много големи бебешки изненадки :wink:
Здравейте момичета
На мен също ми е първи път да пиша в този форум но иначе доста често следя тези темички който много ми помагат.
Днес ми е 4 ден след трансфер - първите два дни имах много леки боли ниско и болки в кръста но сега вече и те отшумяха и се чувствам чудесно - с изключение на запека - който най-вероятно се дължи на утрогестана - но след едно разхлабително бонбонче снощи днес вече нямам проблем - надявам се това бонбонче да не ми направи някоя беля (доколкото знам само аналгин не трябва да пия) вие как мислите????
След пукцията имах извадени - 6 ембриончета от който останаха само 3 - от който 1 е с много добро качество - разделено на 9 останалите 2 - се развиват малко бавно с леки фрагментации - та се надявам поне едното - както каза докторката (героя) да се имплантира.
Внимавай много какво пиеш!
Аз също имах запек и след много търсене по форумите разбрах, че и много други момичета имат този проблем. Пих Дуфалак, който ми подейства добре и не ми напрегна корема. И аз като теб на своя глава! Но преди да го взема четох много препоръчителен ли е за бременни. Сега на 14ти имам преглед и ще питам задължително дали е ОК.

Някои разхлабителните са опасни, защото могат да предизвикат контракции в матката, а това след трансфер не е препоръчително. Предполагам ако си се чувствала добре няма проблем, но не рискувай и се обади на ДОК да питаш.
*
Дуфалак на мен ми е изписван от репродуктивен специалист. Но не ми свърши нищо, освен къркорене на червата. Печена червена чушка, киви, сушени сливи, круши в менюто и повечко течности направиха това, което Дуфалака не успя.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Ох, не знам. Явно при всеки различно, но аз такъв запек съм нямала никога и все още имам.
По принцип като ям круши ( след 30мин имам винаги повикване) и да речем ако хапна  към 7-8 мандаринки или повече плодове винаги до час съм в тоалетната.
Сега в продължение на 2дни ядох като луда круши, киви, портокали и мандарини, пих супер много вода и само корема ми се изду още повече. И тогава вече взех да чета за нещо разхлабващо защото не се търпеше. Но доста се рових за мнения на хора, който вече са минали такива процедури и са им изписвани подходящи за употреба разхлабителни.
Не мога да разбера защо не ми подействаха плодовете, които винаги ме е страх да ям ако съм някъде на гости защото винаги ми се дохожда...
Както и да е, все пак съвета ми към  ivcheto_vr остава - внимавай какво пиеш, не всичко е разрешено.
« Последна редакция: Февруари 10, 2017, 22:01:14 pm от anita_ »
Шок и ужас днес!
Докторката ми изписа след пункцията - естрофем, но шпа, неофолик, утрогестан и ДОСТИНЕКС!
И след трансфера ми казаха да продължавам всички лекарства, които са ми изписали!
И аз продължих докато направих теста и се оказа положителен. Тогава едната акушерка ми каза - "продължаваш да пиеш всичко......", а днес ходих при д-р Начев (ендокринолог), че следя ТСХ и той като видя, че пия достинекс каза, веднага да го спирам, че не се пие от бременни... отидох при акушерките и ми казаха "ами да трябвало е да го спреш". НАправо откачих и сега толко се притесних дали не ми е навредило нещо на бебчетата......Питаха ме и за няква инжекция след ембриотрансфер дали съм била и аз им отговорих, че не са ми изписвали никва инжекция за да съм..... На тях повече хич няма да вярвам, не съм очаквала такова нещо в Надежда, направо небрежност! :@ до вторник ще откача (тогава ми е часа при Персенска).

Някои има ли наблюдения по въпроса за достинекса?

Пуснах и едно чхг, днес 18ти ден след трансфер и беше 2163 mIU/ml.
Възможно ли е да не съм бременна, а всичко да е от достинекса?
« Последна редакция: Февруари 11, 2017, 11:53:30 am от anita_ »
Анита дай го малко по-спокойно и спри да се шашкаш.Такива крайни изказвания не говорят добре за самата теб,най-малкото това е твоя избор за клиника.Вярвай ми д-р Персенска си знае работата
При такива резултатати си бременна реално.Относно Достинекса се изписва за понижаване на пролактина (хормона на стреса),за да може да забременееш.Твоя висок ли е бил?Всяка една от нас е пила нещо което "е забранено за бременни",аз примерно бях първите 3 месеца на медрол,който е много по-силен и опасен.
На мен д-р Персенска след трансфера ми изписа само естрофем, но шпа, неофолик, утрогестан нищо друго. Незнам за вас аз лично съм много доволна от нея,сега ми става само да чакам още 10 дни до теста и ембриончетата ми да са се имплантирали. Споделете на вас след пункцията колко яицеклетки извадиха,колко останаха с добро качество и т.н. На мен ми е за първи път - при изследванията всичко ми излезе 6 и докторката каза,че съм напълно здрава. При пункцията имах 6 извадени от който останаха 3- един с много добро качество(разделен на 9),другите два малко бавно се развиват и са с някакви леки фрагментации. Стискайте палци всичко да е ок :)
Аз бях на естествен цикъл т.е само 1 яйцеклетка,не сме коментирали качество,резултата е в подписа ми (бях при д-р Цветков,но впечатленията ми от др. д-ри е страшно добро)
*
Момичета, тези лекарства не се изписват на всички еднакви, не се сравнявайте.
Анита, по-полечка със шока и ужаса. Д-р Персенска със сигурност не ти го е изписала ей така - за калабалък. Мноооого момичета са пили достинекс в начална бременност . Бебешок ти е обяснила.  Много от медикаментите които се приемат по време на бременност се водят  уж забранени, но все пак се изписват.
Не бива така лесно от няма нищо и от незнание да се компрометира доктор като Персенска.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
На мен са ми изписвали 3 пъти Достинекс след пункция, за да се предотвратят симптомите на хиперстимулация. От него ми се получаваше запек всеки път, много неприятно лекарство е. И аз четох, че е противопоказно при бременност, но все пак в репродуктивната клиника си знаят работата. И трите ми опита бяха неуспешни, ако това има изобщо някакво значение...
Успех момичета!
За мен няма нищо общо,то тогава аз с моя медрол,който е кортикостероид (забранен за бременни) за сваляне на имунната система и противоалергичен,който пих близо до 16 с.,да съм.......Хората си знаят работата, учили толкова време,ходят по семинари и т.н ,не без причина е "поддържаща терапия"
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Анита, както са ти казали вече момичетата, давай го по-спокойно. Нищо не си направила на бебето с приема на достинекс, напротив, има много жени, които го приемат и по време на бременност. По-скоро е възможно вече да не ти е нужен заради бременността, но това в никакъв случай не е основание за тревога от твоя страна.

Разбира се, бременна си, честито! Няма начин положителният тест да е от достинекса. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Момичета за д-р ПЕрсенска не мога да кажа нищо лошо, дори напротив, много съм доволна от нея и добре че беше тя!
Не сте разбрали правилно, не съм доволна от една определена акушерка, която ми каза да продължавам приема на достинекс (за късмет и 2та пъти се падна тя на смяна, като ходих, а съответно някои от акушерките трябваше да ми види резултата от теста и да кажат кво да правя преди да ида на прегледа с д-р Персенска, който преглед е сега на 14ти. С д-р Персенска не съм се чувала изобщо от трансфера).

Д-р Персенска ми е изписала 5 дни на пия Достинекс след пункцията, а акушерката явно не е могла да го разчете от рецептата или просто не е обърнала внимание.
Днес когато показах рецептата  беше друга акушерка и тя веднага видя, че д-рката го е изписала само за 5 дни. Дори в аптеката на опаковката са ми написали х1-вечер, никъде не е написано 5х1 вечер....

Моля ви се, д-р Персенска е злато!
« Последна редакция: Февруари 11, 2017, 16:32:04 pm от anita_ »
Имам едно питане момичета(извинявам се за въпроса,но ми е за първи път)  та въпроса ми е - как се чувствахте през 14 дни чакане за теста и усещахте ли нещо при имплантирането? Имахте ли някакви болки или зацапване?
Моя праг на болка е доста висок,но болките при мен бяха голям кошмар (някой от момичетата тук ми обясниха че може да е сраствания вследствие на операциите ми).Зацапване съм нямала,нито усещане за имплантиране или каквото и да е било подобно,просто силни остро болки в матката.Психически ....беше странно,докторът ми не вярваше че ще стане ,страхувах се да направя теста,не исках да разбера резултата,за да не се разочаровам.Помогна ми приятелка,която беше минала по този път и от която знам повечето неща
Благодаря за бързия отговор. Желая ти лека и безпроблемна бременност. Аз се бях притеснила защото се чувствам чудесно като изключим от време на време леките болки ниско долу. Дано и при мен всичко да е ОК
*
Имам едно питане момичета(извинявам се за въпроса,но ми е за първи път)  та въпроса ми е - как се чувствахте през 14 дни чакане за теста и усещахте ли нещо при имплантирането? Имахте ли някакви болки или зацапване?
Не съм усещала нищо, абсолютно нищо, колкото и да съм се опитвала да не мисля, пак мозъка ми беше там (в матката) , и пак нищо не усещах. И през бременноста нищо не усетих - до ритничетата.
Успех момичета!!!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Момичета случвало ли ви се е 6 ден след трансфер да ви бол ниско долу като преди цикъл и нормално ли е???? За гърдите да не говорим от самото начало болят и са като камък
Нормално е да усещаш всички симптоми преди цикъл