0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #40 -: Април 13, 2007, 11:42:40 am »
Е Лали :bighug: аз сега не съм се оплаквала от него. (Аз и преди не се оплаквах от него, но това е друга тема). Не съм обвинявала него за това, че не съм го попитала, а само себе си.
Няма да приеме лечението, предписано от друг лекар, откъде на къде, и аз не бих приела. Защо този друг лекар не си те лекува и какво ще правиш в такъв случай при Владимиров?
Защото не е от София и не мога да ходя често при нея. Затова ми трябва лекар тук. Освен това не съм кон с капаци да се доверя само на един лекар. А питам дали ако той каже да се подтисне някой цикъл, а аз въпреки всичко не го направя, той после няма да реши, че не се вслушвам в неговото мение. Има всякакви хора, нали. Аз искам мнения от много лекари (даже и свеки, тя е от най-"компетентните"), но не приемем за чиста монета нито един от тях. Сама преценявам какво да правя накрая.
Обикновено той преглежда на ехограф и разговаряте. Плащаш само цената на ехографския преглед. /Изключвам първата консултация, макар че аз не плащах допълнително, но аз и нямах много изследвания за разглеждане/.
И аз изключвам първата консултация. Освен нея имам само още една и затова питам.
Само питам, не се оплаквам.
Те нямат лаборатория, работят с Кандиларов, където може всеки да отиде и без лекарско предписание.
Не искам да отида без лекарско предписание и предпочитам да платя някоя стотинка повече, но да знам, че и доктора ще е спокоен, че изследването е направено както трябва. Освен това са ми и по-близо.
Ако не става ясно аз не ви питам вас
Ама се почувствах като пълна глупачка когато другият лекар ме попита защо след като си с LUF изследвате прогестерон? Защо нямаш изследване на пролактин след като след кърмене нямаш овулация? А после какво има намерение да прави той? И накрая - той добре ви е казал, че спермограмта е добра, ама ако я сравниш с предната ще видиш, че нещата не са "розови", а по-скоро "червени". И още куп неща, за които даже не ми се пише. Аз само седях и не знаех какво да кажа. Звучеше така, сякаш ме упрекваше, че не съм се поинтересувала сама за себе си
по-скоро лекарката питаше мен. Опитваше се да познае какво е мислил той, защото аз не можех да й кажа.
И накрая, ако нещо ти се вижда безмислено винаги можеш да го изтриеш. Няма да се сърдя. Надявам се да нямаш нищо лично срещу мен.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #41 -: Април 13, 2007, 11:49:41 am »
Ако питаш мен, при следващата консултация го попитай всички тези неща, които те е питала тази лекарка, на които не знаеш отговорите и които явно са те притеснили. Ако все още намираш нейното мнение за по-компетентно - прехвърляш се при нея и проблемът се решава. Както пътуват момичета от цялата страна до София, така и ти може да пътуваш пък извън София. Доверието е най-важното нещо в отношенията лекар-пациент!
За спермограмата специално - това не е като цвета на косата - променлива е и някакви граници е нормално да има отклонения. Щом и двете спермограми са добри, не виждам какво точно те притеснява, но е добре да ги обсъдиш с Мели, има си специална тема за въпроси.
*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #42 -: Април 13, 2007, 12:04:07 pm »
Всички тези неща можеш да ги обсъдиш с Владимиров, и спермограмата и всички въпроси, които са възникнали. Иначе определено, трябва да питаш всичко, което те интересува, за да не се чувстваш глупаво после. Няма лошо да търсиш второ и трето мнение, но не мисля, че е много разумно да правиш каквото ти си решиш. Просто трябва да избереш лекаря на когото вярваш от всички мнения, които си потърсила и да го оставиш да те лекува. Някои неща не могат да се открият веднага, понякога е неонходимо да се направи нещо като тест (с лекарства или подтискане на цикъл, или каквото и да е), който да покаже откъде може да идва проблема. Ако не правиш нещата, които ти е препоръчал лекаря, как ще може той да те елкува и да търси причините за проблема?
Ако искаш да останеш при Владимиров, разкажи му за другото мнение, чуй неговото мнение и сама си прецени дали ще му вярваш и ще останеш да се лекуваш при него или не. Няма смисъл иначе да си губиш времето и парите, ако се съмняваш в методите му на лечение.
относно хормоните - била си при него 2 пъти, това не е много време, възможно ли е да не се е стигнало до началото на цикъла, когато се изследва пролактина?

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #43 -: Април 13, 2007, 12:42:10 pm »
по-скоро лекарката питаше мен. Опитваше се да познае какво е мислил той

хммм... за мен това не е правилна тактика, когато търся второ и трето мнение.

каква е целта на второто мнение, по принцип? да получиш независима експертиза, а не да караш лекаря да коментира чужда експертиза. това винаги води до няколко изкривявания:
1. лекарят се влияе, малко или много, от чуждото становище.
2. понякога изпада в тенденция да критикува, за да се самодокаже.
3. понякога пък изпада в тенденция да не критикува от етични съображения.

и в трите случая, страда обективността на второто мнение. аз бих предпочела да не давам чуждите заключения, когато отивам на втори преглед, а да се огранича само с изследванията.

ако не е тайна, къде в провинцията ходи за второ мнение?


« Последна редакция: Април 13, 2007, 12:43:43 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #44 -: Април 13, 2007, 13:49:37 pm »
хммм... за мен това не е правилна тактика, когато търся второ и трето мнение.
...
Аз бих предпочела да не давам чуждите заключения, когато отивам на втори преглед, а да се огранича само с изследванията.
И аз това препоръчвам, а и го практикувам. По-скоро акцентирам на интерпретацията на резултатите.
И ако вторият предизвика в мен някакво колебание - ходя при трети.
Сложна работа е с докторите  :?
Но все пак имай предвид динамичното развитие в лечението на безплодие. По-консервативните лекари си карат с методи и подходи, които вече не са толкова прилагани навън.
*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #45 -: Април 13, 2007, 16:59:25 pm »
:balk_
П:П:Пиша двойно, защото съм руса и не си разбирам....


Аз мислех, че е от близнаците  :lol: :lol: :lol:
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #46 -: Април 13, 2007, 17:13:22 pm »
:balk_
П:П:Пиша двойно, защото съм руса и не си разбирам....


Аз мислех, че е от близнаците  :lol: :lol: :lol:

:balk_602:Разкри ме, Роби!
Така не съм се смяла не помня от кога!
 :bighug:Благодаря ти!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #47 -: Април 13, 2007, 19:07:15 pm »
аз пък много се смях на твойто творение (мнение) за нло и русото. добра си да знаеш.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #48 -: Април 15, 2007, 10:03:18 am »
Тамара, ще ти кажа нещо и аз. Най-лесно ще отговориш сама на въпросите, които задаваш. Опитай се да се поставиш на мястото на д-р Владимиров и сама прецени дали и на кое "ще се ядоса/отговори/изпълни" и т.н. Представи си ситуацията, в която ти си доктора и някой дойде при теб с нещата, които ти се чудиш дали да споделиш или които искаш да направиш. Твоята реакция?

Аз също съм доста твърдоглава и независима и винаги правя "сверка" с друг лекар или пък някой чуждестранен форум за практиките на диагностициране или лечение. Обичам да знам какво следва, как се прави и защо именно това предстои. ПИТАМ и ми отговарят. И да ти кажа, досега не ми се е случвало да попадам на необоснован отговор от страна на д-р Владимиров. Може и да съм имала моментно някакви съмнения, но в крайна сметка винаги се е оказвал прав. Това, което аз научих бидейки негова пациентка е че колкото и да искаме да знаем и да си мислим, че знаем, все има нещо, което пропускаме и докторът е човека, който ще ни го каже :)


*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #49 -: Април 16, 2007, 12:19:31 pm »
имам един въпрос, малко встрани от досега разискваните теми, но пак е за д-р Владимиров, затова реших да не почвам отделна тема.

Доколкото разбрах Владимиров не прави цветни снимки, лапароскопия и хистероскопия. Ако той прецени, че се налага такава манипулация, къде се прави? избираш ли си или той работи с някого? сам ли се оправяш, т.е. търсиш, избираш. кой тълкува резултатите? абе, въобще как става цялата тази работа?

*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #50 -: Април 16, 2007, 12:47:35 pm »
Доколкото разбрах Владимиров не прави цветни снимки, лапароскопия и хистероскопия. Ако той прецени, че се налага такава манипулация, къде се прави? избираш ли си или той работи с някого? сам ли се оправяш, т.е. търсиш, избираш. кой тълкува резултатите? абе, въобще как става цялата тази работа?

Здравей, Пипи!Д-р Владимиров не извършва наистина тези манипулации, но препоръчва за различните процедури различни свои колеги. По принцип ако имаш твой вариант - действаш както намериш за добре. Резултатите ги коментира както лекарят извършил манипулацията, така и д-р Владимиров.


*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #51 -: Април 16, 2007, 14:14:51 pm »
Благодаря, via!
струва ми се малко сложно, но... важното е да има положителен резултат все пак :)

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #52 -: Април 16, 2007, 20:42:09 pm »
Д-р Владимиров е привърженик на хидротубацията и я прави сам. За лапароскипоя те праща /ако искаш/ при свой колега.
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #53 -: Април 16, 2007, 22:01:09 pm »
И аз да се присъединя към пациентките на д- р Владимиров. Няма и месец откакто разбрахме проблема и вече имам една инсеминация  :D Голяма късметлийка ще съм, ако стане от първият път, стискайте ми палци. Всъщност тук не му е мястото да питам, извинете ме  :oops: , но кога най- рано след инсеминацията да си направя тест?
*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #54 -: Април 16, 2007, 22:54:09 pm »
Д-р Владимиров е привърженик на хидротубацията и я прави сам. За лапароскипоя те праща /ако искаш/ при свой колега.

лали, ти правила ли си си лапаро при този негов колега? или цветна снимка? иамам предвид каква е обстановката, добър ли е?
владимиров много ми харесва, но малко се притеснявам ако ми се наложи снимка или лапаро... хем ме е страх, хем трудно се доверявам...

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #55 -: Април 17, 2007, 08:50:36 am »
Аз правих само хидротубация при Владимиров, тръбите категорично бяха проходими. Аз съм против цветната снимка. Нямам данни за лапароскопия. Имай предвид, че Владимиров е перфекционист и не би те пратил при някой, в който не е сигурен.
« Последна редакция: Април 17, 2007, 08:52:40 am от Lali »
*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #56 -: Април 17, 2007, 09:58:09 am »
Мерси, Лали.
Аз съм правила хидротубация преди 2 години при Ганева и бяха проходими, но доколкото съм чувала има малка възможност да не се види някакво срастване при хидротубация... ходя при Владимиров от месец и половина и засега не е ставало въпрос за нова хидротубация, снимка или лапаро, но исках да се информирам предварително какви са процедурите.
Благодаря пак!

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #57 -: Април 17, 2007, 10:06:13 am »
Добрият лекар ще види. Обаче понякога има съмнения и тогава се налага лапароскопия.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #58 -: Април 17, 2007, 14:26:22 pm »
Аз съм правила хидротубация преди 2 години при Ганева и бяха проходими, но доколкото съм чувала има малка възможност да не се види някакво срастване при хидротубация...
Видях, че Пипи е писала за хидротубация преди 2 години. Знаете ли колко време важи една цветна снимка? Кога се налага правенето на нова?


*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #59 -: Април 17, 2007, 14:47:23 pm »
Ако не си имала оплаквания - една-две години.