0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #980 -: Януари 06, 2012, 10:42:33 am »
Какво да кажа в аптеката, калмацин ли?Това таблетки ли са, как се пият?

Този калмацин по време на цикъл ли се взема, аз все още нямам цикъл.Не разбирам нещо, как да го пия, моля ви обяснете, много искам да кърмя!
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #981 -: Януари 06, 2012, 10:50:18 am »
Момичета, благодаря ви за съветите.
Продължавам да кърмя и благодарение на това бебчо е добре.

Силве, не мога да ти дам съвет за лекарството, за което питаш. Пий лактогонен чай и хапвай жито, на мен те ми помогнаха за кърменето.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #982 -: Януари 06, 2012, 11:19:01 am »
 Мечо, аз знам, че в повечето случай, вируса, който хваща майката, подминава бебето, което е на кърма, защото тя му предава готови антитела към този вирус :)
 Хайде да се оправяте, че да видите на Коко зъбчето, добре че една майка в градинката забеляза, че имаме "оризче"
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #983 -: Януари 06, 2012, 12:15:58 pm »
Леле, какво става и ние сме болни - таткото е с пневмония, а аз съм с ужасна хрема от вчера и се чувствам като парцал. На всичкото отгоре вчера ни сложиха ваксина Ротарикс и не знам дали от нея или от друго Жорко е много неспокоен, иска да яде през час - кърмя го, макар че имам темепература 37.2
Пия парацетамол, осцилококцинум, коризалия, но все още не мога да дишам.
Личния ми каза, че мога да слагам Виброцил и да кърмя, аз прочетох противоречиви мнения, но през нощта не издържах и си капнах две капки, за да мога да поспя поне час. А преди това си капах в носа лук, ракия, мед и нищо - носа ми си е като буца и не пропуска. Само дано малкия не се разболее. Личния ми каза да кърмя с маска но ние сме си по цял ден двамата, до преди малко го носех на ръце, че се сърди и мрънка и сме в една стая. Аз кихам много, а и той киха доста от вчера.
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #984 -: Януари 06, 2012, 12:46:53 pm »
Аз на моя като видя че съм болна и че мога да го заразя и на него му давам осцилококцинум профилактично ,а за капките за нос аз също ползвам виброцил и пиносол , няма проблем да се ползват особено виброцила го давам и на бебчо , така че и за мама става :wink:
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #985 -: Януари 06, 2012, 13:10:29 pm »
Аз също изкарах една много яка настинка, незнам дали имах температура, хич и не се сетих да се проверя, но 3 дена бях доста зле, постоянно течеше носа ми, гърлото- много зле при преглъщане, бях замаяна отвсякъде. Но изобщо не си и помислих нещо да приемам- само с бабини лекове минах и слава Богу- вече се оправям. През това време кърмих с маска и постоянно бях с маската при контакта с Боги, още я слагам, въпреки че се оправих. Малкият само сополки направи, но и те преминават с постоянно капване на физиол. р-р.
Не знаех, че може да се взима парацетамол при кърмене. Да ви кажа аз какво си правих:
-инхалации поне 3 пъти на ден с лайка и сода (и борови връхчета, защото ги имам събрани)
-много чай с мед и лимон
-орех с лимон и мед
-мед с настърган лук в съотношение 1:2- това го ядях- гадно е, особено като взимаш всякакви такива медени истории и ти се натрупат
-лук в носа, нацепен на ивички и набразден с никти, за да се поеме сока му от лигавицата- това е мн. добро за отпушване на носа
-по случайност една позната ми предложи лампата на Цептер точно сега да пробвам- и тя в купа с процедури- прилагам я на челото и на гърлото
  Май това е, ама 3- 4 дена ми писна докато свърша с едното и да започвам следващото, но мисля, че доста бързо премина всичко, а доста се бях уплашила как ще изкарам такава дълбока истинка с кърмене и грижи за Боги.
А, забравих- втората вечер и вендузи ми слагаха.
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #986 -: Януари 06, 2012, 13:51:01 pm »
Какво да кажа в аптеката, калмацин ли?Това таблетки ли са, как се пият?

Този калмацин по време на цикъл ли се взема, аз все още нямам цикъл.Не разбирам нещо, как да го пия, моля ви обяснете, много искам да кърмя!



На мен калмацин ми бяха изписали, когато имах обилен цикъл и проблеми с щитовидната жлеза. Знам, че не бива да се прекалява с калция, затова по мое скромно мнение, специално за калмацина се консултирай с лекар.


*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #987 -: Януари 06, 2012, 14:21:28 pm »
Ето тук има подробен списък с лекарства и домашни илачи за настинка при кърмене. Семейната ни лекарка потвърди написаното за лековете за кашлица и хрема.
http://kellymom.com/health/meds/cold-remedy.html
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #988 -: Януари 06, 2012, 16:04:33 pm »
Само да вметна, че калций и магнезий се пият с минимум 3 часа разлика, защото се унищожават взаимно :wink: Да живее фармацията :x


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #989 -: Януари 06, 2012, 18:37:05 pm »
силванченце, извинявай ако нещо съм пропуснала, но защо толкова се притесняваш, че няма да кърмиш. добре, настинка - всички сме ги минавали и ще ги минаваме, няма начин, цикъл - някой имат, други не - може да намалее малко кърмата, да има друг вкус, но нищо от това само по себе си не е причина да се спре кърменето. имаш ли някакъв проблем, който те кара да се притесняваш? между другото - аз досега не съм пила лактогонни чайове, ям си шоколад, ядки от време на време, пия прясно мляко, по едно на кафе на ден, както си говорихме тук в темата, в особени случаи и по две и детето да чукам на дърво си е съвсем добре, наддаваше като за световно, на самостоятелно захранване е в момента (тоест основно е на кърма все още) и сме наред. хич не мисля, че това е щото аз съм супер мляко-произвеждаща, а защото мисля, че кърменето на поискване си регулира само обема кърма, и състава, който е нужен на бебето. та може би по-предпазливо с лекарствата. не знам, де само си мисля на глас

Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #990 -: Януари 06, 2012, 19:50:32 pm »
Калмацин е хранителна добавка, която съдържа калций, магнезий и цинк. По принцип препоръчват да се пие около МЦ, когато намалява количеството кърма. Но аз съм пила и без да имам цикъл, защото при кърмене тези минерали се изчерпват бързо в организма. Пила и само калций, и само магнезий. Но не бива да се прекалява с тях - прави се един курс, после поне месец почивка и пак. Ето една тема по въпроса от бгмамата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=381376

Уайт, и аз го знам това покрай бременността, но пък комбинацията действа на млеконадоя.  :lol: При мен лично действаше като лактогонен чай през първата година, препълваха ми се осезаемо гърдите като го пиех.

За лекарствата и кърменето: http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp  В този сайт може да ги търсите по име.

Силве, не ми се е налагало да дохранвам с тази двойна стимулация. Бяхме почти изцяло на кърма докъм годинка и малко. Захраних на 6 месеца, но девойките ме отсвирваха редовно докато взе да не им стига вече кърмата след годинка и 3-4 месеца.
  09.11.2007
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #991 -: Януари 07, 2012, 19:23:19 pm »
Само да вметна, че калций и магнезий се пият с минимум 3 часа разлика, защото се унищожават взаимно :wink: Да живее фармацията :x


Нали се сещаш,че за да се усвои калция трябва да се взима и вит.Д :D
обаче и това се забравя често


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #992 -: Януари 08, 2012, 02:26:09 am »
Момичета, какво ще кажете за електрическите помпи за кърма, изцежда ли се повече с тях?

Ползвам на Авент, пробвала съм и на Бебе Комфорт, и на ръка, все едно и също количество, по 30 мл., а в последно време и 20 мл. едва успявам да изцедя.

Има в продавалника електрически за по 50-70 лева, но с тях повече ли се изцежда, как смятате?

Моя личен опит е, че помпата е от огромно значение. Ако мъжа ми не ми беше купил настоящата - двойна електрическа на Медела - никога нямаше да стигна дотук, а именно малката да е само на кърма (другата седмица става на 5 месеца). Имах сериозен проблем със зърната и единствения начин бебка да е на кърма беше, и е, да се цедя и да давам от шише. Преди това пробвах ръчна на Авент и едвам изпомпвах 30-40 мл, след това електрическа, но резултата беше подобен. С тази на Медела изцеждам по 200 мл. на цедене и покривам нуждите на малчо, даже ми остава и за фризера.  :)
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb1f.lilypie.com/10Fgp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie First Birthday tickers" /></a>
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #993 -: Януари 08, 2012, 16:51:54 pm »
#future# това че помпата е от значение ти как го разбираш? Всеки си намира неговата помпа или на Медела помпите са по-добри? На мен с ръчната ми е неприятно и трудоемко, а и до 5м. ми стояха твърди гърдите и беше почти невъзможно. В болницата пробвах помпа на Медела(допотопна) почти нещо не изкарах, но тя и кърмата не беше слязла. Сега гърдите ми стоят меки и е по-малко неприятно цеденето.
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #994 -: Януари 11, 2012, 13:50:21 pm »
Момичета, имам много неотложен въпрос. С бебо се кърмим от втори ден след раждането, всичко тръгна успешно, засука веднага, малко ме поразрани естествено. Със зърната проблема да речем, че се държи на приемливо ниво, въпреки че ми е много дискомфортно все още. Едната ми гърда обаче е с частично (явно) запушени канали. При изпомпване и след ядене отдолу и отвътре омеква, но отгоре стои на камък и боли. Много по-бавно тече в помпата и отгоре изобщо не се отпуска. Правя парни бани с гореща вода, топли компреси, биха ми окситоцин, няма оправия. Има известно подобрение, но не е като другата. Малкия съответно не се нахранва от там. Помагайте, какво да правя? :(

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #995 -: Януари 11, 2012, 13:56:09 pm »
Мишле, след компресите или топлия душ се опитай да цедиш на ръка. При мен помагаше най-много като открия мястото на запушване. Притискам в близост с нокът, обърнат към гърдата. Обикновено се образува тапички и така лесно излиза.
Слагай бебето първо на тази гърда.
Можеш да пиеш Лецитин /поне 1200 мг./.По 1-3 капсули на ден, докато отмине проблема.  Той също помага за отпушване на каналите.
При мен се е случвало да не мога да отпуша и по два дни. Накрая Калоян сам успя да отпуши.
Ако имаш проблем, насреща съм.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #996 -: Януари 11, 2012, 14:09:47 pm »
Момичета, имам много неотложен въпрос. С бебо се кърмим от втори ден след раждането, всичко тръгна успешно, засука веднага, малко ме поразрани естествено. Със зърната проблема да речем, че се държи на приемливо ниво, въпреки че ми е много дискомфортно все още. Едната ми гърда обаче е с частично (явно) запушени канали. При изпомпване и след ядене отдолу и отвътре омеква, но отгоре стои на камък и боли. Много по-бавно тече в помпата и отгоре изобщо не се отпуска. Правя парни бани с гореща вода, топли компреси, биха ми окситоцин, няма оправия. Има известно подобрение, но не е като другата. Малкия съответно не се нахранва от там. Помагайте, какво да правя? :(

Това е една много полезна тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29197.0

Може да опиташ да кърмиш в различни пози, така всеки път ще стимулираш различни канали и ще намалиш вероятноста от запушване.


0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #997 -: Януари 11, 2012, 20:01:20 pm »
Момичета, имам много неотложен въпрос. С бебо се кърмим от втори ден след раждането, всичко тръгна успешно, засука веднага, малко ме поразрани естествено. Със зърната проблема да речем, че се държи на приемливо ниво, въпреки че ми е много дискомфортно все още. Едната ми гърда обаче е с частично (явно) запушени канали. При изпомпване и след ядене отдолу и отвътре омеква, но отгоре стои на камък и боли. Много по-бавно тече в помпата и отгоре изобщо не се отпуска. Правя парни бани с гореща вода, топли компреси, биха ми окситоцин, няма оправия. Има известно подобрение, но не е като другата. Малкия съответно не се нахранва от там. Помагайте, какво да правя? :(


Само не ми се смейте!Същият проблем имах още в болницата.Старшата акушерка видя как се мъчим със сестра ми и директно заяви:Ти вместо да седиш тук(на нея)заминавай да купиш една зелка да си напълни сутиена :D :D.
И двете и се изсмяхме!Ама като закъсах в къщи...купих и пробвах.На два пъти ми помогнаха листата от зеле.После четох,че съдържало окситоцин 8O,ама после.Ако искаш,пробвай.


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #998 -: Януари 11, 2012, 21:25:42 pm »
Момичета, имам много неотложен въпрос. С бебо се кърмим от втори ден след раждането, всичко тръгна успешно, засука веднага, малко ме поразрани естествено. Със зърната проблема да речем, че се държи на приемливо ниво, въпреки че ми е много дискомфортно все още. Едната ми гърда обаче е с частично (явно) запушени канали. При изпомпване и след ядене отдолу и отвътре омеква, но отгоре стои на камък и боли. Много по-бавно тече в помпата и отгоре изобщо не се отпуска. Правя парни бани с гореща вода, топли компреси, биха ми окситоцин, няма оправия. Има известно подобрение, но не е като другата. Малкия съответно не се нахранва от там. Помагайте, какво да правя? :(
Моят проблем беше сходен, много силна болка при засмукването от лявата гърда, толкова силна, че в мозъка ме удряше. Траях около седмица- викам си той малкият сам ще си отпуши каналите и ще мине,давах първо винаги от проблемната гърда за да е още настървен в засмукването, и така продължаваше, докато не реших, че ако с такава болка продължава, ще се отказвам. Затова споделих със следящата ме гинеколожка (същевременно и други акъли получавах) и тя ме прати на нагревки. 10 процедури направих по ЗК- ултразвук по 5 мин. на гърда, а в къщи преди всяко кърмене- лед. Това с леда само лекарката от физиотерапията ми го препоръча, също и бях чела за студените компреси. Ами ефекта е огромен- незнам от кое повече, може би от комбинацията, но в ефекта на студеното за запушен канал се убедих. Топлият компрес помага за бучки и мастит повече, а за запушен канал не е ефективен. Не съм спец по кърменето, но от собствен опит ти казвам, вече 40 дена се кърмим успешно, а болката в гърдата е спомен.
Да не говорим колко видимо се отпушиха каналите- преди при цедене с ръка излизаше само една струйка, а сега са 4-5 или повече- значи се е отпушило.
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
Re: Кърменето! Материали и дискусии!
« Отговор #999 -: Януари 11, 2012, 21:58:40 pm »
Тази вечер обърнах внимание, че когато суче от лявата гърда, устичката му захапва повече към долната и горна част на гърдата, а от запушената ми се пада малко по странично и реших, че изсуква страничните канали, където ми и омеква реално, а горе остава твърда. Сложих го на "футболна топка", така че да захапе горните канали. Умрях от болка, но търпях. Сука спокойно, а гърдата ми омекна най-накрая. Доизцедих още 60 мл от нея, при това млякото там беше още с жълт цвят, а не вече бяло като другото. Сега ми е стегната безпроблемната до момента гърда, до сега не е била така, дано сега пък тя не се прецака, ама ще го въртя. Утре ще си взема Лецитин да опитам и зеле! Благодаря ви за помощта!