0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хламидия - разлика между IgG и IgM
« -: Март 09, 2007, 19:51:57 pm »
Здравейте
Искам да попитам. Преди 2 години ме изследваха мен и съпруга ми за хламидии. Моите резултати бяха IgG 1,1 (положителен), а неговите IgG 1,26 (положителен). Пихме антибиотици по схема и след 1 месец си направихме PCR анализ. Беше отрицателен и за двамата. Половин година след това почнахме да правим опити за бебе. Нищо. Отидох на лекар и тя ми назначи пак изследване за хламидии. Резултатите бяха при мен IgG 1,3 (положителен), а при съпруга ми 4,5(положителен). Пак пихме антибиотици и след 20 дена си направихме изследване. При мен IgG 0,3 при него IgG 0,7. Четох, че IgG е отминала инфекция. Възможно ли е да имам още хламидии, като не ми е правена IgМ и IgА . Отговорете ми моля ви. Омръзна ми вече от тези хламидии.
Много е тъжно когато виждаш как твоите мечти се сбъдват на някой друг
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #1 -: Март 10, 2007, 01:11:59 am »
IgA - остра фаза на инфекцията
IgM - пресен имунен отговор, вдига се след заразяване, след това спада
IgG - стар имунен отговор - високо след преболедуване (лечение) или по време на напреднала инфекция, спада бавно.

За най-ясна картина на положението се правят и трите. Ако се наложи - 30 дни след лечение се повтаря за следене на стойностите. Ако имаш съмнение в лабораторията - правиш и в друга. Случвало ми се е в рамките на 2 дни от 2 различни лаборатории да получа резултати, които нямат нищо общо.

Успех и полека с антибиотиците!
*
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #2 -: Март 10, 2007, 12:39:34 pm »
а как се разбира докъде е стигнала инфекцията. Аз много се притеснявам понеже тя запушва тръбите. Докторката ми каза че може да се види само с лапароскопия. Аз отидох в Плевен - св. Марина и там доктора ми каза че това е последното което трябва да направя. Добре ама ако са запушени. Мира не ми дава
Много е тъжно когато виждаш как твоите мечти се сбъдват на някой друг
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #3 -: Март 10, 2007, 21:50:46 pm »
За установяване на запушени тръби се прави "цветна снимка" или хидротубация. "Цветната снимка" е рентгенова снимка след вкарване на контрастно вещество в матката и тръбите, а хидротубацията се прави с ултразвук - следене на движението на контрастна течност в репродуктивните органи. Но за да се направят тези изследвания, трябва да си сигурна 100%, че хламидията е излекувана и трябва да имаш чиста микробиология. В противен случай всякакви инфекции от долната част на репродуктивния апарат могат да се качат нагоре и наистина да поразят тръбите.

Не бързай отсега да се отчайваш. Много жени са прекарали тази болест без последствия. Напълно възможно е ти да си една от тях.
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #4 -: Март 10, 2007, 23:05:29 pm »
Zdraveite! Izvinjavaite che shte pisha na latinica zashtoto moita klaviatura e kofti za kirilica.
 Az sam ot Makedonija uchih vav Sofija i poneze imam mnogo kolezki tam te mi kazaha za vashija sait i napravo bjah na sedmoto nebe ot kef che moga da obshtuvam sas hora koito sashto imat zatrdudnenia sas bremennosta. Ozenihme se predi 10 meseca i oshte nishto, znam che e ranno no sas nashta kartina ne e za chakane.
 E sega,predi 2 god mi otkriha hlamidija, pihme antibiotici i sled tova na 3 kontroli vav tie 2 godini beshe otricatelna. Predi 1 mesec bjah na doktor i otnovo beshe polozitelna, pak pihme antibiotici i sega chakam da minat 40 dena ot poslednoto hapche (taka mi kazaha) za da naprava kontrol.
Na men mi vzimat bris ot shiikata na matkata i taka mi isledvat.
Vaprosat mi e dali ima tuk nekoi koito imal hlamidii, a sega da si ima detence? I zashto se povtarja bolesta? Dali shte si ja imam cel zivot? znam kakvi komplikacii moze da ima varhu zenata predi i eventualno po vreme na bremennosta i molja za njakav otgovor.
 Mnogo pozdravi i na vsichki.
Biljana 
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #5 -: Март 11, 2007, 00:07:46 am »
Здравей, Биляна!

Десет месеца не са повод да се отчайваш.

И двата пъти са ти взимали секрет (PCR test), така ли? Не кръвен тест? Вярваш ли напълно на лабораторията?

Да, има жени, лекувани от хламидия и сега с дечица или бременни. Няма да цитирам никове, понеже не е коректно, но има. Аз също бях бременна за кратко след лечение. Не е задължително хламидията да доведе до постоянни увреждания. Болестта понякога се повтаря, защото по своята природа е такава, "биологичен стелт", както я наричат в една статия. Не може вечно да се пият антибиотици. По време на бременност може да доведе до аборт, а ако все пак се стигне до раждане, може да доведе до заразяване на бебето и усложнения.
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #6 -: Март 11, 2007, 00:53:40 am »
Mnogo ti blagodarja za barzija otgovor, na che othajavam no vse pak ne e za da si seda da u doma i da chakam da se sluchi nali?
Poneze ot 20 god (sega sam na 27,5) hoda na redovni kontroli i vse si mislja che ne e napravila nekoja golema uvreda, a i njamah nikakvi simptomi( prochela sam mnogo za hlamidiite)
Da pojavi se predi 2 god, pa imashe 2 god otricatelni testovi i sega pak e polozitelna.
 Neznam dali da pravime bebe tozi mesec, ili da chakame da mine i vtorija test za da sme pospokojni?
 Ne sam pravila nikakvi drugi izledvania ot tipa na hormoni,cvetni kartini... daze doktora kato gledashe na ehografa kaza che pri men vsichko e na red i da napravime spermogram. dali na ehografa mogat da se vidjat zapushvania na tarbite i drugu problemi?
 Mnogo pozdravi i nemoga da vi opisha kolko vashija sait mi e ot polza.
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #7 -: Март 11, 2007, 01:03:07 am »
 Izvinjavai che ne ti otgovorih na vaprosite.
Cervikalen sekret mi vzimat pri nas toi se praktikuva poveche ot karvnija stargat po cerviksa i malko e bolezneno no samo taka bil tochen testa.
Da vjarvam vav laboratorijata zashtoto parvena e na 2 razlichni  mesta, I vzimali sa mi poveche pati kakto ti kazah za 2,5 godini 5 pati pri koeto parviat beshe polozitelen pa antibiotici pa 4 otricatelni pa pak polozitelen.
pozdravi
 
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #8 -: Март 11, 2007, 10:32:04 am »
Биляна, с ехограф не може да се види дали тръбите са проходими, хубаво е при следващия отрицателен тест да направиш цветна снимка. Преди контролното изследване е желателно да не се прави секс. Пожеавам ти бързо забременяване.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #9 -: Март 11, 2007, 14:30:53 pm »
 Здравейте отново
Намерих начин да пиша на български само да не ви затруднявам  :)
Мерси и на тебе, макар че доктора ми смята че е прекаленно ранно да започвам сас каквито и да е доплнителни изследвания ( да минело поне 1 година) аз ште си потърся и ште ви кажа какво е станало.
 Успехи на всички
*
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #10 -: Март 11, 2007, 20:43:38 pm »
А тръбите ако са запушени усеща ли се някаква болка или нещо подобно. И от стойностите на изследванията за хламидии разбирали се докъде е стигнала инфекцията или откога я има
Много е тъжно когато виждаш как твоите мечти се сбъдват на някой друг
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #11 -: Март 11, 2007, 20:58:29 pm »
Първи въпрос - не.
Втори въпрос - не.
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #12 -: Март 11, 2007, 22:59:16 pm »
Лали е казала правилно.

Може да се определи по стойностите на IgG и IgM дали е скорошна или стара инфекция, но само това, не и от точно колко време е.
*
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #13 -: Март 12, 2007, 18:27:01 pm »
А може ли да се прескочи цветната снимка и хидротубация и направо да се направи лапароскопия и с едно изследване да се видят всички репродуктивни органи. Не е ли по-добре? Защото четох че цветната снимка или хидротубацията не си спомням точно кое беше боляло, а лапароскопията е под пълна упойка (нали?).
Много е тъжно когато виждаш как твоите мечти се сбъдват на някой друг
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #14 -: Март 12, 2007, 18:35:27 pm »
Индивидуално е. Някои ги боли доста, други усещат поносима болка, а аз например усетих само леко напрежение по време на процедурата. Да, при лапароскопията най-добре ще се види всичко, но имай предвид, че все пак е операция и всяка пълна упойка е един стрес за организма.
*
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #15 -: Март 12, 2007, 18:36:46 pm »
Защото четох че цветната снимка или хидротубацията не си спомням точно кое беше боляло, а лапароскопията е под пълна упойка (нали?).


На мен ми правиха хидротубация, без упойка. Усеща се тъпа болка все едно си в цикъл. Повечето клиники я правят с упойка.
Мисля, че трябва да питаш твоят лекар и ще ти обясни дали ги правят с упойка или не. Късметче :) Няма да се плашиш!
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #16 -: Март 16, 2007, 19:53:30 pm »
А теста Clearview сигурен ли е? И колко време след лекуване на хламидия е добре да се направи?
Много е тъжно когато виждаш как твоите мечти се сбъдват на някой друг
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #17 -: Март 18, 2007, 10:54:56 am »
Kакво ще тестваш с клиървю, ако е овулация то секс се прави едва след отрицатени стойности, така че няма що да правиш преди това.
Колкото до снимките, правила съм 2 с пойка и една без-при тази усетих само студенината на течността, не е добре направо лапароскопия защото все пак е операция.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #18 -: Март 21, 2007, 20:43:11 pm »
Здравейте,
Аз съм нова тук и скоро разбрах за този форум. Правих си кръвно изследване за хламидия и резултатите са IgG=5 и IgM=2 (под 9 отрицателен). Това означава ли, че някога съм имала инфекция? Гинеколога ми ще отсъства известно време и няма кой да ми каже, какво означава това (дали наличието на някакви стойности означават отминала инфекция). Притеснена съм. Ако някой знае, моля да сподели.
Поздравления за форума.
Re: Хламидия - разлика между IgG и IgM
« Отговор #19 -: Март 21, 2007, 23:11:32 pm »
Тестът ти е отрицателен. Нямаш хламидия и никога не си имала. Честито!