0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #160 -: Юни 08, 2010, 15:26:20 pm »
Албена, страхотно! :D
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #161 -: Юни 11, 2010, 15:46:04 pm »
 
[/quote]

Деси, извинявай,
но явно си чела доста без да си разбрала/материята не е лесна разбира се/.
1. АИ се прави точно при ПРОБЛЕМИ С ИНПЛАНТАЦИЯТА при АРТ, тя стимулира т. н. защитни антитела, които защитават ембриона.
2. Има ли момичета с проблеми при импл. на които е помогнала АИ - ами аз съм такова момиче :D /мисля, че ти изпратих линк към моята история. Има поне още 3 такива, които аз лично познавам.

Успех

П. П. Четох някъде, че след АИ, успешна бременност и раждане, тези антитела се запазват теоретично за цял живот.
Ами аз май го потвърждавам - живот и здраве към края на ноември чакам второто си дете. След 16 години, доживях да забремененя по най-нормалния начин :D
[/quote]

да албена, вярно е че толкова много се ровя в интернет и толкова неща изчетох, че вече съвсем се обърках и наистина така и не стигнах до някакъв определен извод. Но общо взето и аз към АИ съм се запътила. така или иначе явно на доста момичета е помогнала, а за теб просто нямам думи, аз дори и в най-смелите си мечти не съм се надявала че мога да забременея по естествен път, представям си колко щастлива си била.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #162 -: Юни 15, 2010, 11:20:36 am »
Момичета, най-после имам повече свободно време да ви разбравя как мина АИ.
След като разбрахме дата си намерихме евтин хотел в Петрич. Няма да ви описвам какви трудности имах през целия месец май докато стигна до Гърция. И така разбрахме се с Албена да отидем в клиниката около 11.30 и ние точно в 11.30 там. Искам да ви кажа, че посрещането и обслужването си беше на ниво. Да отбележа, че моят мъж за първи път напуска България. И си беше приключение. Цялата манипулация беше извършена от доктор Стела Прапас. В 12 ч тя взе кръв на мъжа ми и погледна изследванията и съответно си казва мнението, тоест прави и консултация. Още като видя ЛАД теста потвърди, че това е изследването. След това ни казах да се разходим до 5 и да се върнем в клиниката. В 5 часа ние на линия. Аз притеснена и малко ми прилоша. Върнаха ми 4 подкожни инжекции в ръката, по-точно в областта на рамото. Ръката все още ме боли, но вече съвсем малко. Отбелязвам, във връзка с филма по бтв, че цялата процедура мина в клиниката, беше извършена от доктор и си платихме на регистратурата и получихме касова бележка.  Нещо, което ми направи впечатление, понеже тук в България не е така - мисля си нали сме в чужбина и да не съм нахална, казвам на моя мъж преди да му вземат кръв, аз ще чакам във фоайето. И какво чувам - "Влизате и двамата, за да гледате какво ви правят". Тук обикновено ни конят от кабинетите и лаборатории троснато - "Не може и двамата!" 
Впечатлена съм от клиниката в Гърция. Понеже ми прилоша, не ме пуснаха да си тръгна, докато не казах, че съм добре.   
И сега остана най-тежкото - чакането. Надявам се това да е била правилната манипулация, която да доведе до така желаното бебче. Ще стискам палци и на всички, които са решили да правят АИ и на тези, които все още не са и се колебаят.     

                           :bighug: 
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #163 -: Юни 15, 2010, 11:58:30 am »
teodor,благодаря ти,че сподели с нас!
Пожелавам ти това да е успешната стъпка към вашето бебе!
Какъв точно трябва да е резултата и кога се очаква да излезе?


*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #164 -: Юни 15, 2010, 14:04:44 pm »
Godgift , резултата трябва да е положителен, тоест да има успешна бременност.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #165 -: Юни 15, 2010, 14:24:37 pm »
 :D Мила много ти благодаря че сподели с нас.
 Хубавото е че всичко е минало на един ден .
Сега остава да се надяваме и да чакаме.
 Дано това лято да е най-щастливото в живота ви.     :cloud9:!!! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:  :bighug:

Искам само още нещо да попитам ще трябва ли да пращаш кръв за да видят дали са се изградили антителата при теб?
Цунки  :D
При мен нещата доста се бавят. Направихме изследванията които ни искаха в Германия. Пратихме ги в началото на месеца и сега чакаме отговор. Дано да не се бави дълго.
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #166 -: Юни 15, 2010, 14:25:21 pm »
Godgift , резултата трябва да е положителен, тоест да има успешна бременност.

Значи, това разьбира се е главната цел и задача от цялото мероприятие :)

Прекия резултат от АИ е изграждането и наличието на защитни антитела в организма на жената.
При нас - направиха контрола 3 седмици след втората АИ, при която се установи увеличаване на антителата.

Успех

*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #167 -: Юни 15, 2010, 17:01:54 pm »
 Melody01, нали знаеш, че хубавите работи стават бавно. Ще стане. Дано това лято наистина да ми е най-хубавото. Пожелавам на всички да е най-хубавото.
 А колкото до контролата на ЛАД теста не са ми казали от Гърция да правя нов, но аз и не питах. Всъщност исках да питам проф. Мартинова на ДРЗ, но тя не успя да дойде, защото имаше проблем. И сега не знам дали да и се обадя по телефона, да питам.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #168 -: Юни 15, 2010, 18:19:50 pm »
Ами според мен попитай, нищо не ти коства поне ще си спокойна! Поне ще разберете дали имаш изградени антитела .
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #169 -: Юни 15, 2010, 18:42:35 pm »
albenanedelcheva, благодаря ти за пояснението!Точно това имах предвид- как ще се разбере дали организмът изгражда антитела.
Melody01 ,от сърце желая успех и на теб!
teodor, ако има възможност питай за контрола, поне за успокоение.
Момичета, проблемът при вас задържането на бебето ли е само или и забременяването? Терапията с имуновенин опитахте ли я?


Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #170 -: Юни 15, 2010, 20:33:50 pm »
teodor, значи и в Гърция поставят инжекциите само подкожно така ли? не както някой беше писал че в Гърция се поставяли 3 - подкожно, мускулно и венозно? Значи разликата с Германия е само че там повтарят процедурата след 3-4 седмици? Аз утре ще се обадя на проф. Мартинова да се  уговоря с нея за LAD  изследването, че се оказа че само при нея се прави. Имам и емайл от доктор Wurfel от Мюнхен, той се съмнява за проблем  с някакви heat shock proteins HSPсвързани с повишен титър на IgG на излекувана вече Хламидия. Някой чувал ли е нещо за това чудо HSP?
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #171 -: Юни 15, 2010, 21:10:22 pm »
[b]Melody01, по - принцип сигурно ще се обадя на докторката, поне за да и кажа, че всичко е минало и да питам дали се налага да се прави контрола или каквото и да е там.
Godgift, проблема при някой е незабременяване, при други незадържане, различно. За имуновенина - моето лично мнение е че излиза доста по-скъпо от АИ и от друга страна процента на успешните бременности е един и същ. Но моето лично мнение е че двете терапии не са взаимно заменяеми.
Dessi-kk, да в Гърция поставят само подкожно и аз знаех, че ще са венозно, мускулно и подкожно. Единствената разлика е че процедурата не се повтаря. Когато аз се рових за АИ по чуждите сайтове, от нещата които разбрах е че се правят доста изследвания, които тук в България дори не са и чували. Не знам какво е това изследване не съм го чувала, ако можеш да поровиш по чуждите сайтове.
« Последна редакция: Юни 15, 2010, 22:43:04 pm от teodor »
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #172 -: Юни 15, 2010, 21:37:06 pm »
teodor, вече цял ден се ровя докато накрая открих една статия на английски за хламиди трахоматис, направо се втрещих, оказва се че дори излекувана тая гад продължава със своите гадории. Не знам дали в тая тема е мястото да постна статията със скромен превод от моя милост?защото всъщност няма общо с АИ... най-добре да го постна в по-подходяща тема, за да не ме смъмри админа, може би в биопсии промивки и ....
« Последна редакция: Юни 15, 2010, 21:40:10 pm от dessi-kk »
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #173 -: Юни 15, 2010, 22:11:35 pm »
 Dessi-kk , и аз току - що пуснах на гугъл heat shock proteins HSP, но нали е на английски, като я превеждам чрез преводача. Преводът не е много добър, но от това, което разбрах е че наистина хламидията активара някакви клетки и на практика дори и излекувана тя е задействала вече друг проблем. Може да пишеш в темата за хламидия.   
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #174 -: Юни 15, 2010, 22:38:33 pm »
teodor,какво конкретно ще рече,че двете терапии не са взаимно заменяеми?


*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #175 -: Юни 15, 2010, 23:03:26 pm »
Godgiftq искам да кажа че на някой момичета им помага АИ, на други с вливане на имуновенин. Ето сега както е при мен при резултат 0 си мисля, че колкото и вливки да направя няма да има положителен резултат. Пък и като се обадих на докторката да я питам, тя ми каза малко положителен да беше резултата можехме да опитаме друга терапия, но при такъв резултат.   
 И не само това има момичета с високи NK клетки и след АИ падат.
По-принцип повечето имунолозите в България смятат, че АИ е остаряла терапия и съвременния вариант е имуновенин. Но от това, което прочетох в чуждия сайт искам да ти кажа, че въобще АИ не е остаряло. Даже ми направи впечатление, че доста често си го практикуват.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #176 -: Юни 16, 2010, 00:05:06 am »
[
Момичета, проблемът при вас задържането на бебето ли е само или и забременяването? Терапията с имуновенин опитахте ли я?
Аз имам два ранни спонтанни аборта в пета седмица.
 Правили сме имунологични и генетични - всичко е наред.
 Излязоха само повишени НК клетки . Имам предписан имуновенин от д-р Конова, но тъй като живея в Холандия не съм вливала.
 Тук се съветвах относно НК клетките с няколко лекари, бях и на консултация в Белгия. Те отричат това че НК клетките може да са причина за абортите.
Сега съм решила с АИ - дано тя да е ключето към успеха!
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #177 -: Юни 16, 2010, 11:31:14 am »
За съжалените има страни, в които NK клетките не са въобще проблем. Даже не им обръщат никакво внимание. Но от това, което знам, въпреки че се повтарям, че след АИ, NK клетките падат. 
Melody01, това ще, вярвам че си в правилната посока.  osi_9
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #178 -: Юни 16, 2010, 11:42:20 am »
И аз да си кажа  :oops: - не съм правила терапия с имуновенин, но пък и доки не ми е казала да направя  :?... За това на своя глава си реших да направя АИ.
Надявам се, и аз като вас, това да е и моят ключ към успешно завършила бременност.

*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #179 -: Юни 16, 2010, 12:54:45 pm »
teodor, Наде всичко ще е наред милички, вярвайте !  :bighug: :goodluck: