0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #240 -: Юни 29, 2010, 13:04:10 pm »
относно доц.Конова неискам да споря включих се за да ви кажа че са по евтини иследванията,аз съм била с АИ правена в Солун и там съм правила и инвитрото и при бременност  контролите и регулирането на лекарствата са ми в Плевен като се чувах и с клиниката в Солун да информирам как са нещата.Тогава когато правих инвитрото Конова работеше с Гърците а ите ме изпратиха за имонологични при нея .Дано сте ме разбрали малко стана объркано.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #241 -: Юни 29, 2010, 13:20:04 pm »
Това друго нещо. Аз само казвам какво ми се случи на мен. Трябваше да започнеш, че си правила АИ. Понеже тук мненията са доста противоречиви и нямаме данни колко след АИ са забременели, всяка информация ни е ценна.
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #242 -: Юни 29, 2010, 22:10:25 pm »
 sapsovae радвам се че си открила решението за теб и да ти е живо и здраво синчето и дано скоро и ние те последваме  :wink:  но за съжаление аз съм говорила вече с Конова, тези изследвания за които аз питам не се правят при тях.А за самата Конова   съм на същото мнение като Теодор. аз също съм ходила при нея, аз също съм с 3 неуспешни опита, и никога не ми е споменавала нито за ЛАД нито за ЛИТ, нито за ХЛА типизиране, въпреки че е добре запозната с тях. Не искам да си мисля че не ги споменава само защото те лично не ги правят, ноооо....Тя си знае нейните имуновенин и интралипид, а дааа и задължително SDI  тест за мъжа (нищо че след назначената терапия често се оказва че фрагментациите са повече от преди) и това е.
 факт е че на доста жени  с индикация за  ЛИТ, терапията е помогнала и тя е запозната с това. Всеки да си направи сам изводите.
« Последна редакция: Юни 29, 2010, 22:16:36 pm от dessi-kk »
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #243 -: Юли 15, 2010, 19:49:14 pm »
ето ме и мен прясно имунизирана  :D. Обещах да разкажа кое как е в Атина. Общо взето незнам дали съм с добри или лоши впечатления все още, но с едно съм наясно - в тая клиника е мнооооого скъпо, поне за мен. Само консултацията с професора струваше 175 евро. Самата имунизация е 500 евро, но според тях трябва да я повторя, че и потретя през 6 седмици, и всеки път по нови 500 евро. Отделно, по време на консултацията ми обясниха цялата схема на имунологичните процеси при забременяването и това кои показатели как точно влияят. Оказа се, че имун.панел който съм пуснала при Конова, не им върши работа. Примерно от антифосфолипидните антитела имам пуснати само 3 от общо 20  8O, от фактори за тромбофлебия същата работа, NK клетки не били които трябва, трябвало други, и още и още, заболя ме главата направо. Накрая ми направиха една програма какви изследвания трябва да направя - част от тях като ходя следващия път за ЛИТ ще ми ги пуснат те, а друга част може да ги направя и в БГ. Хора само тези които те искат да ми правят там и не ги правят те, ами ги пращят в Чикаго в центъра на д-р Биър излизат около 2000 евро отделно пак за имунизациите по 500  8O, а за транспортни разходи да не говорим!!! От друга страна пък добре че се изследват изцяло всички неща, защото проблемът разбира се въобще не е задължително да е  само един, според тях в повечето случаи е по малко от няколко неща, имаш ли едно нещо да  не ти е наред много е вероятно и още няколко да не са. Направо вече съм тотално изтощена и физически и психически, а да не говорим пък финансово. Още не знаем какво ще правим, мислим си да отидем още веднъж за втора имунизация и да пуснем някое от изследванията, но до там. Честно казано за сега поне не можем да си позволим всичко което искат от нас. Все пак тепърва ще правим и нови опити, които сами си плащаме, моя док не работи с фонда  :(.  абе направо си е ...... майката, сори за езика ама немам нерви вече.
Иначе с езика са много зле, от целия център само един лекар говореше английски, самият професор говореше гръцки а другият превеждаше. Жените на регистратурата и сестрите не разбираха и бъкел англ., комуникацията беше просто мноооого зле.
А иначе самата процедура беше малко неприятна, слагаха ми инжекциите от вътрешната страна на ръката, подкожно - бодаха ме около 10 пъти. След това го чувствах като изгорено. На другия ден се беше зачервило цялото място и се беше подуло малко и болеше,и на пипане мястото там беше горещо, а днес вече боли и сърби и още е леко подуто и твърдо. Така ли беше при вас? Това нормално ли е?
Ами това е, ако някой се интересува за подробности да ми пише на ЛС.
аааа и още нещо LAD теста също не е това, което ние правим при Мартинова :wink:
показаха ми резултати за LAD и там са 4 стойности на четири различни неща IgM и IgG за Т клетки и същото за  В клетки  :(
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #244 -: Юли 17, 2010, 10:22:21 am »
dessi-kk, чак сега видях, че си писала. Радвам се, че сте успели да направите имунизацията. За да те успокоя, аз съм влизала в сайтове на американски клиники и в сайта на клиниката на д-р Биър и от момиче, което не живее в България и говори перфектно английски и тя ми е казвала за американските клиники, че правят много изследвания. И то такива, които не се правят другаде и наистина са много скъпи. Даже си спомням, че ми беше споменавала, че американската клиника и иска само за имунологията 800 долара или паудна. Не че ще си много спокойна от цифрите, но наистина са така нещата, поне от това което аз знам. Ако някой има друга информация да пише. Разликата между нас и тях е, че здравните застраховки покриват изследванията.
За ЛАД теста, не мога да разбера кое точно не е така. Значи тези IgM и IgG, които имаме от имунологията не са ли същите? Т - клетки и В - клетки имам при крос мач теста или и това са други Т клетки В клетки. 
При мен след АИ ръката много ме боля, рамо зъбите даже, не можех да спя от болка. Още в клиниката ми казаха, че ръката ще ме боли. Стела Прапас дори ми каза, че подуване, сърбеж и зачервяване също може да има. Единственото нещо, за което ме предупредиха е че мога да получа алергична реакция, даже ми написаха едно лекарство ако стана на червени пъпки да ми го бият, но не получих алергичната реакция.
Ще стискам палци всичко да протича нормално.
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #245 -: Юли 17, 2010, 12:19:09 pm »
Ами стойностите от самото изследване са такива. Взимаш си резултатът  и той представлява  стойности на:
Т IgG:
T IgM:
B IgG:
B IGM:
сигурно антителата които се търсят са различни за всяка една от тези четири. незнам да ти кажа, казвам ти това   което греките (така им вика мъжа ми :lol:)ми казаха на мен

А това дето го имаме от имунологията -това е имунофенотипизация - то е друго.
А кросмача аз като им го показах - те ме питаха защо изобщо съм го правила. След като никога не съм била бременна от мъжът ми няма как да имам защитни антитела към неговите  HLA.
А за цените съм съгласна че в Щатите са такива, просто не очаквах че ще ми искат всичко на ново и всичко това което съм правила тук (и за него съм плащала доста по нашите стандарти) всъщност не им върши работа.
Мен ръката не ме е боляла чак толкова - само мястото където ме инжектираха - стана едно червено петно- даже се шегуваме с моя че в момента моите и неговите водят война и ако петното се разрастне значи неговите хора побеждават, ако започне да избледнява значи моите бият.  :lol: Днес вече почти изчезна , само леко ме сърби още.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #246 -: Юли 17, 2010, 13:32:28 pm »
dessi-kk,
погледни на нещата от положителната им страна,както се казва целта оправдава средствата, дано и при теб да стане така, от сърце ти го желая!
Колкото до клиниката в А тина, от един австрийски форум съм чела за нея и по-точно си писах с една жена, чиято приятелка в австрия е била с неизяснен стерилитет и е ходила в една клиника в Атина,където се оказало, че нк-клетките и са 39% и след терапия е родила. Другото интересно, което тази жена ми написа, е че във Виена има само една лекарка и то с частна практика, която се занимава с имунологични проблеми и нейната приятелка е давала по 1300 емвро на месец, защото тази лекарка е пращала кръвните проби в щатите, в австрия нямало лаборатория,която да прави точни изследвания. Тя разбира се ми даде координатите на тази лекарка и даже ми каза,че в екипа и имало българска мед.сестра, но и аз като теб въпреки, че живея в чужбина не мога да си позволя да отделям 1300 евро месечно за изследвания, затова съм се насочила към бг. Иначе изхождайки от написаното от нея и терапията е сходна както тази на доц. Конова в бг. В момента мъжът ми ми преинсталира РС-то,затова ще погледна по-късно какво точно сме си писали, но ако ти е скъпо просто си направи имунизацията и се насочи към клиника в бг. Аз съм забременявала по естествен път 2 пъти и давта пъи не доведохме нещата до успешен край, аз вече съм решила да направя ЛАД-теста както се казва 100 лева къде не са отишли, но и в сайта на клиника Надежда при имунологията също е е загатнато за  ЛАД или поне аз така си изтълкувах нещата

Циркулиращи "блокиращи" антитела

В ранните етапи на бременността, имунната система на майката получава сигнали от плода, част от които идват от генетичната наследственост от бащата. Част от тези сигнали се дължат на действието на различните антигени между бащата и майката върху белите кръвни клетки - т.нар. HLA антигени, които са специфични за всеки индивид, а плодът унаследява половината от майчините и половината от бащините антигени. Когато жената забременее, нейната имунна система обикновено разпознава бащините антигени като чужди и образува циркулиращи “ блокиращи” антитела. Тези антитела се свързват с клетките на плода и го предпазват от действието на майчините “клетки убийци”. Успешната бременност се свързва с наличието на циркулиращи “блокиращи” антитела. Повтарящите се спонтанни аборти се асоциират с липса на такива антитела. Наличието на циркулиращи “ блокиращи” HLA антитела може да се установи чрез флоуцитометричен тест. При установяване на липса на “ блокиращи” антитела се прилага лечение с IVIg.
« Последна редакция: Юли 17, 2010, 13:35:46 pm от di-ch »
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #247 -: Юли 17, 2010, 20:17:07 pm »
dessi-kk, да и аз не мога да разбера защо го искат този крос мач тест.  Може би защото при него има Т клетки и В клетки, но може би не са разделени. Знам ли? Може при HLA типизирането пък да ги правят. То дали в България се изследват въобще?
Да и ние се шегувахме с моя мъж - развод  - забрави, вече сме кръвно свързани!
Това ще се търпим до гроб!
di-ch, хубаво си намерила това за циркулиращи "блокиращи" антитела от клиника Надежда. Мога да ти кажа моят опит от там. Аз като отидох преди Коледа при едната имуноложка и като я питах директно за АИ, няма да ти казвам какво беше, но даже не ми каза, че съществува такова изследване. После като разбрах за ЛАД теста и както се казва точно на български и като се поразрових из нета и хоп на какво мислиш попаднах - точно на това, което си написала. Но въпреки това ще ми е много интересно, ако решиш да отидеш там какво ще ти кажат. 
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #248 -: Юли 17, 2010, 21:34:37 pm »
Най-после успях да преборя windows-7 и да си презапиша фаворитите :D та тази австрийка е била в Атина при Dr. Dimitri Papanikolaou (Гинеколиг и Имунолог, специализирал в London и USA) тя пише , че не е важен броя на клетките убийци, а важното е колко са активните и токсичните клетки убийци. Също така на сайта на клиниката имало много интересни материали и линк относно имунологичните проблеми и безплодието: www.lifeclinic.gr
Деси, ти там ли си хозила?
Колкото но клиника Надежда - скоро ще се изкажа по въпроса и аз, в края на месеца имам час при д-р Стаменов и мисля да отида и при имуноложката др. Балтаджиева и  после ще разказвам....
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #249 -: Юли 18, 2010, 10:44:38 am »
Не, не съм ходила при този лекар. Моя се казва Mantouvalos, а клиниката е www.infertility.gr . Сега и аз се сещам, че ми казаха нещо подобно за НК изследването, точно че се изследва активността им, не броя им. Кръвната проба   слагала се в среда с подобни на ембрионите клетки и се гледало колко от тях ще бъдат унищожени от НК клетките ми. Сега си обяснявам, защо ми казаха, че изследването за НК, което Конова ми прави не им върши работа, защото то е само за броя, не ми е правила за активност.
Да, добре съгласна съм, че са различни неща, ама нали така или иначе правя АИ, която освен за лошия ЛАД се прилага и при проблеми с НК, това и самите те ми го казаха като ги питах какви точно проблеми се решават с АИ, за какво тогава да го пускам това изследване, като ако има проблем той би трябвало да се оправи с тая терапия. Как мислите?
  Другото което не разбирам е защо трябва да пускам и антиспермални тела -  те не се ли пускат когато има проблем при оплождане или след това при развитие на ембриона. Моите винаги са перфектни-всичките си се развиват идеално до 6-ти че и до 7-ми ден- после ги замразяват.
  Има едни NK CD57 - това са пак НК клетки които можело да са в норма в периферната кръв, но не и в ендометриума. Изследват се  чрез биопсия на ендометриума, приблизително 10 дена след овул. или 14 дена след трансфер при доказан отрицателен тест. Това ми се струда че има повече смисъл - но ми го обясниха, пък не ми го назначиха  8O, Аз мисля че нещо подобно правят в София-в темата за биопсии и промивки гледам че пишат момичетата, ама никой не им обяснава много много какво точно им се прави.
Оффффф не знам. За сега сме решили да отидем за още една АИ и да пуснем TH1/TH2 цитокините и може би още нещо ще решим в последствие, а пък ще видим по-нататък какво ще правим, може пък да не се наложи да се занимаваме повече  :D, дай боже
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #250 -: Юли 18, 2010, 12:15:09 pm »
dessi-kk, всичко което са ти казали от гръцката клиника звучи доста логично. По принцип тук в България не се правят достатъчно изследвания. Тоест може проблема да не е само лошия ЛАД тест. Може да има и друг неоткрит проблем и при така положение да се предприеме и някаква терапия. В американските клиники, правят доста изследвания, вкл. и биопсия, но какво точно изследват  не знам. Но на мен все ми се струва, че именно тези обстойни прегледи и изследвания водят до високите резултата. Стискам палци за успешен резултат.
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #251 -: Юли 30, 2010, 11:48:47 am »
Пускам инфо - следващата дата за АИ в Солун ще е на 31.08
Успех на всички  :)

*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #252 -: Юли 30, 2010, 14:29:58 pm »
 Браво, Надеж. Хубаво е да имаме инфо кога ще е АИ, ако иска някой да се ориентира поне във времето.
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #253 -: Август 05, 2010, 19:43:30 pm »
Здравейте, да докладвам и аз, в момента съм в София и успях да се срещна с двете имуноложки, проф.Мартинова и доц.Балтаджиева, както се сещате мнения много,  относно ЛАД теста - Изследнаве на циркулиращи /HLA/ антитела- направих го и аз,
Резултат:
циркулиращи /HLA/ антитела- отрицателни
Брой тест-клетки: 11              10% положителни резултати


Проф. Мартинова каза, че мога да правя активна имунизация, но смята, че в моя случай не е наложителна, след като съм имала вече забременяване.
Споделих това, че съм си направила ЛАД тест и пред доц.Балтаджиева и тя буквално ми каза, защо ходите в Пирогов, ако искате такъв тест, тук ние в клиника Малинов също го правиме, но след като имате Хашимото, активна имунизация не е препоръчителна, защото при автоимунните заболявания активната имунизация може да задълбочи проблема....
« Последна редакция: Август 05, 2010, 19:46:25 pm от dianach »
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #254 -: Август 05, 2010, 22:35:04 pm »
dianach,  би ли ми казала кога си направила консултацията с проф. Мартинова, защото аз звъннах онзи ден да си запиша час и се оказа че тя е в отпуск до края на месеца :?
И сега незнам кой ще ме консултира..., а истината е че се прибирам в Бг заради тази консултация  :(

Цитат
Проф. Мартинова каза, че мога да правя активна имунизация, но смята, че в моя случай не е наложителна, след като съм имала вече забременяване.

Добре де, ама нали АИ се прилага и при повтарящи се аборти, все пак те са следствие забременяване... Нещо не разбирам  :?

Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #255 -: Август 05, 2010, 22:47:20 pm »
Надеж, на 28 юли ми взеха кръв и си поговорихме с нея и на 30 юли си взех резултата и пак набързо ми каза две-три думи, относно резултатите, понеже бързаше. И аз съм като теб дойдох от чужбина специално за мед. преглед при нея и при д-р Стаменов, но говорих с нея предварително и тя ми каза, че трябва веднага като пристигна да отида да ми вземат кръв, защото от 2 август я няма.
Както вече написах и в клиника Малинов можеш да направиш такъв тест, но цените ще бъдат тройни, съдейки по моите нк-клетки за тях дадох 180 лв, което е доста в сравнение с другите клиники,където правят такива.....
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #256 -: Август 05, 2010, 22:55:27 pm »
за АИ явно има и други фактори, които им дават някаква информация, незнам защо така прецени, също така ми изследва и  антинуклеарни антитела, анти-неутрофилни цитоплазмени антитела и протромбиново време и аРТТ- имат ли връзка с АИ, нямам на идея.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #257 -: Август 06, 2010, 11:04:34 am »
dianach, когато имаш автоимунно заболяване принципно не се прави АИ, мисля, че беше така ако не е активно може да се направи, ако е активно има риска да се задълбочи. Хубавото е че все пак ги имаш дори и да са малък %. Доволна ли си от клиниката?
антинуклеарни антитела, анти-неутрофилни цитоплазмени антитела и протромбиново време и аРТТ-тези изследвания се правят за друго. И аз съм ги правила - първото има отношение към ревматоидния фактор, а останалите са за тромбоцитите - по памет ти казвам, дано не съм се объркала.
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #258 -: Август 06, 2010, 12:35:56 pm »
dianach, благодаря ти за разяснението. Аз се бях чула с професорката края на юни и тя ми каза че ще почива от 15.08  :? Офффф, както и да е...
Аз така или иначе ще пусна само ЛАД теста, всички други имунологични които съм пускала са в норми.
Ако ЛАД теста е 50% или под 50% заминавам за Солун и там ще ме консултират.

Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #259 -: Август 06, 2010, 15:45:53 pm »
Надеж, стискам палци всичко да е наред и да успееш да направиш ЛАД-теста, но за имунологичните гаранция няма, нали знаеш, те не са константа, аз съм поредния пример, декември нк-клетки 28%, сега излезнаха 8%, т.е. уж сега проблем нямам с тях според имуноложката на клиника Малинов, според д-р Тодорова имам, били малко завишени, незнам защо така реши. В самото изследване на едно място има някакви нк-16% / но реф.граници са от 7 до 26%/ и съм склонна да се доверя на имуноложката, все пак Тодорова е ендокринолог.
« Последна редакция: Август 06, 2010, 15:59:07 pm от dianach »