0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #220 -: Юни 25, 2010, 15:33:38 pm »
ами как да я попитам вече, като днес й беше последния ден на работа и е до 1,30.
Ще взема да се обадя на Албена по телефона и да питам те какво мислят, че по мейла ще изперкам докато чакам отговор.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #221 -: Юни 25, 2010, 15:49:16 pm »
Да и този вариант става. Обади се на мобилния на проф. Мартинова или и пиши имейл.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #222 -: Юни 25, 2010, 16:13:23 pm »
Ако това ще ти поуспокои поне малко, това е цитат на Конова относно АИ.
“Активна имунизация се прилага при HLA съвместимост на партньорите и доказана липса или понижени анти-левкоцитни антитела при Вас. Да , тя има ефект, когато има показания за нея.
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #223 -: Юни 25, 2010, 16:41:09 pm »
мерси teodor, и аз се рових досега в английски форуми, и нормалният резултат трябва да е над 50%, за граничния 30-50% и ниския под 30% препоръчват АИ, а мобилния на проф.Мартинова го нямам, но мисля че вече знам за себе си че предпочитам да пробвам с АИ, така че в понеделник ще звънна на Албена иииии каквото Господ реши!
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #224 -: Юни 25, 2010, 16:50:08 pm »
Напълно те подкрепям - каквото и да решиш.
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #225 -: Юни 25, 2010, 23:00:06 pm »
току що видях, че съм получила съобщение от една клиника в Атина, бях им писала отдавна, за тях знам от един английски форум където препоръчват  на англичанките тази клиника за  извършване на АИ в Гърция (file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/Desktop/GUIDE%20TO%20LIT%20-%20FAQ.htm) . От там първо ме питаха защо искам да направя тази имунизация и ми бяха препоръчали първо няколко изследвания от които аз само ЛАД  съм чувала. Та на база тези изследвания щяха да ми кажат дали могат или не да ми направят АИ.Днес им пратих резултатите от ЛАД теста и веднага получих отговор - трябва да Ви бъде извършена АИ, въобще не ме и питаха дали съм си правила останалите изследвания които ми препоръчаха. Даже са ми дали и дата - 13 юли. Странното е обаче че там процедурата се повтаря 3 пъти през 4-6 седмици, това пък вече е съвсем ново 20 за мен.  8O . В Германия я правят на 2 пъти, в Солун 1 път, тук 26 дена, а тия пък на 3 пъти. цената е  500 евро - ама не става много ясно  и за трите пъти ли или всеки път по 500  8O.

Някой чувал ли е за тази клиника  www.infertility.gr в Атина?
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #226 -: Юни 26, 2010, 11:43:38 am »
Питах за цената, 3-те пъти се плаща по 500 евро :(, честито на печелившите!
Бяха ми писали преди че трябва да изследвам и TH1 и TH2 цитокини и антитела срещу ДНК-хистон, някой да е чувал дали и къде ги правят в БГ?
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #227 -: Юни 26, 2010, 15:05:23 pm »
По-принцип аз от преди знам, че на различни места правят по различен начин АИ. Така че не се учудвай. Аз от английския сайт търсих гръцката клиника в Атина, но не успях да я намеря. Сега се чудя да не би да е тази.  За TH1 и TH2 съм чувала, но за ДНК-хистон - не. Как им изпрати ЛАД теста? Но от друга страна поне това ни дава някаква информация, че явно ЛАД теста има доста важно значение. До сега се рових в тази клиника, но я пускам на преводача и превода не е хубав. Не знам защо така пише, че има английска версия, не че и там ще разбера пък нещо не се получава. Ако някой може да преведе, ще бъде добре.


Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #228 -: Юни 26, 2010, 20:08:28 pm »
Ами явно че е важен, според тази клиника при ниски резултати от ЛАД теста задължително се прави АИ, не разни вливания на имуновенин и интралипиди или както и там се казват че не са ми много ясни, те са подходяща терапия за други проблеми, но за ЛАД само АИ. Те класифицират имун.проблеми за стерилитет в няколко класа. Като ми остане време ще направя превод на страницата им и ще го постна
« Последна редакция: Юни 26, 2010, 21:18:22 pm от dessi-kk »
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #229 -: Юни 26, 2010, 20:35:54 pm »
Супер си!

:grouphug2:
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #230 -: Юни 26, 2010, 21:04:40 pm »
Деси, ти от гръцки ли превеждаш? Защото на мен английската версия на този сайт не ми се отваря.

Това цитокини съм го чувала от д-р Стаменов, това е един от показателите, които той изследва на локално ниво чрез биопсиите.
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #231 -: Юни 26, 2010, 21:57:15 pm »
ето я едната страница, хора аз не превеждам от гръцки, просто го копи-пействам в гугъл преводача и той го превежда, естествено че малко безмислено но ще се постарая да го подредя по смислено  :wink:

ТАБЛИЦА ИЗСЛЕДВАНИЯ
А. Физически Състав на Killer клетки
Б. LAD
C. Immunophenotype
Г. антифосфолипидни антитела
Д. Антинуклеарни антитела (ANA)
Ж. Антитела към ДНК - Histone
З. тромбофилия
I. изследване на HLA-DQa
I. имунохистохимично изследване на ендометриума
К. Anosopathologia продукт елиминиране - това не мога да го преведа правилно
L. кожни тестове
M. Други тестове


А. Физически Състав на Killer клетки (NK Състав)
Този лабораторен тест е изработен от проф. Алън Бира и колегите му от университета FUHS / Чикаго. Този тест показва потенциала на NK клетките   да убият  специални клетки, които приличат на клетките на trophoblast. Т.е. е представяне на събития, настъпили в матката по време на бременност. Резултати се дават в проценти (%) от НК цитотоксичност (emvryofonikotitas) срещу клетки - цели. М;; Този тест може също да определи какво количество, и терапевтични вещество (комбинирано глобулин-IVIg), е необходимо за намаляване на NK цитотоксичност до нормални нива. НК Съставът се извършва само в лабораториите FUHS / Чикагско. В нашия център  ние взимаме кръвни проби,  и  след подходяща обработка, ги изпращаме  до лабораториите на Университета в Чикаго,

Б.  LAD тест
това  изследване показва, наличието или отсъствието на задължителни - защитни антитела в серума на жени. Когато се установи че тези антитела  са недостатъчни на брой,  жената трябва да бъде имунизирано с лимфоцити от мъжа. (Виж ваксини лимфоцити от съпруг на донора или трети). 

C. Immunophenotype
това тук ми е много трудно да го осмисля, но се говори пак за НК, Т клетки, Б клетки и субпопулации, и че показанията от тях показват какви по-нататъчни изследвания трябва да се пуснат. Май в някои случаи тук АИ е противопоказна
 

Г. антифосфолипидни антитела
Наличието или отсъствието на антифосфолипидни антитела (APA) в серума на жени е изследването на три класа антитела (IgM, IgG, IgA) от шестте най-често срещаните фосфолипиди (общо 18 проучвания). Използваният метод е ELISA. Когато тестът е положителен за APA, жената е в риск от тромбоза на плацентата  и погрешно свързване на плацентата на ендометриума. Лечението на това заболяване (или болест) се е комбинираната употреба на аспирин и хепарин, преди зачеването и до около 10-та седмица на бременността, тогава  APA се тестват отново. ако тестът е отново положителен   за APA, лечението продължава (виж процедурата за нискомолекулен хепарин).

E Антинуклеарни антителата (ANA)
Става въпрос за    антитела, чието присъствие в серума на пациентите се открива с флуоресцентни имунохимични метод (ANA тест). Има три различни вида положителен тест АНА: на петна, разпространение и дистални форма. Положителен тест АНА цяло отразява наличието на антитела срещу различни компоненти на ядрото на клетките. Положителен е резултата  когато титъра на антинуклеарни антитела  е  по-голяма от 1 / 40   се счита се че при положителен резултат има проблем при имплантирането. Лечението, много подходящи  са кортикостероиди (кортизон ЮИЕ).

Ж. антитела срещу ДНК-histone
Това е друга категория на авто-антитела, насочени срещу тези компоненти на ядрото на клетките. Тяхното присъствие в серума на жените, уличени в нарушения, засягащи по отрицателен начин доброто развитие на ембриона. Лечението е кортизон.

З. изследване за  тромбофилия
тромбофилията  е склонността на човешкото тяло да си създава кръвни съсиреци и се разделя на вродена и придобита. В придобита тромбофилия са антифосфолипидни антитела и серумните нива на TNF. В вродена тромбофилия нарушения са протеин С, на свободен протеин S, устойчивост на протеин С (APCR), както и смущения в гените на антитромбин III, протромбиново и хомоцистеин. Всяко нарушение на един от факторите, допринасящи за тромбофилия може да доведе до тромбози на плацентата кораби. Лечението е аспирин и хепарин.

I. Контрол на HLA-DQa
използва се молекулярна техника, изследват се хла молекулите DQa на двамата съпрузи за определяне на  съответствие.  тук пак не мога да го разбера чичо гугъл так че го оставям необработено. Резултатът се изразява в два номера при майка си и двама кандидати за евентуален баща. Този изпит е предсказуем стойност и посочват, че са един за вероятността, че двойката има дете (до защитните антитела - положителни evzima, антифосфолипидни антитела в началото на бременността-отрицателни evzima, мутагенни мъртвородено плода - отрицателни evzima и т.н.) и на другите от това дали съпругът е подходящ донор лимфоцитите, за да се третира жена си с ваксини.

I. имунохистохимично изследване на ендометриума
След биопсия на ендометриума, на 26-ти ден от emminorrisiakou кръг на жените, е имунохистохимично изследване на материала. В този тест показва способността на ендометриума да приеме бъдещите оплодената яйцеклетка. Добър или лош ypodektikotita ендометриума на основата на вида и концентрацията на имунните клетки, намерени в съединителната тъкан и ендометриални жлези. Ако една аномалия се намира в имунохистохимично изследване на ендометриума, то подходящо лечение (зависимост от разстройство), за да се подобри ypodektikotita. В биопсия материал, след подходяща подготовка, изпратени на Чикагския университет за завършване на проверката.

К. Anosopathologia продукт елиминиране
Това изпитване се провежда само в Университета на Чикаго е голям прогностични значение за успешното лечение на бъдеща бременност. Подробно и изчерпателно изследване на продукти от спонтанен аборт може само по себе си води до правилна диагноза за причината за загуба на плода и така може да замени част или имунологичен тестове прави на кръвна проба. Ако продуктите на предишния аборт са запазили в клиниката, където той е бил нулата (обикновено се натрупва под формата на парафинови блокчета), след това с имунохистохимично проучване на тези може да се установи дали това се дължи на спонтанен аборт или не-имунологични причини.

L. кожен тест
Кожният тест  с проверка на жената или не циркулиращи антитела срещу хормона на бременността, като например B-HCG, естроген, прогестерон. Тези антитела могат да възникнат, когато една жена е по-голям брой на CD19 + / 5 + клетки. Това е прост тест на кожата, съставено в нашият център и за положителните резултати могат да жената да се вземат допълнителни хормоните по време на бременност.

M. Други тестове
В допълнение към посочените тестове могат да се провеждат на:
Antispermatika антитела в серума на жени и в маточната петна да се види дали принадлежи към категория III на имунологични заболявания. Тиреоглобулин и antithyroid антитела, беше установено, че се замесени;; Повтарящи се спонтанни аборти. Биофизични профил матрица. Е специален ултразвуков доплер цвят, жената безплодие, за определяне на експлоатационното състояние на ендометриума. Други тестове не са свързани с областта на имунологията, като кариотип чифт, HSG, хистероскопия и контрол на инфекциозните заболявания. Всички тези изпитвания са подредени, след като първоначално интервю с двойка и да вземе подробна история.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #232 -: Юни 27, 2010, 13:45:01 pm »
dessi-kk ,
супер си се справила, само едно нещо забелязах, което лично аз мога да уточня, лекарят не се казва  проф. Алън Бира, гугъл го е превел грешно, някъде бяхме писали за него, има една книга от него "Is Your Body Baby-Friendly?", http://www.repro-med.net/repro-med-site2/, тук може да се прочете инфо за него и да се види книгата му и клиниката му, но за съжаление въпросният професор не е между живите вече.

От доста време ви чета, но все нямам време напоследък да пиша, но имам едно малко глупаво въпросче,за този LAD тест, кръв само от жената ли се взима или от двамата партньори и за колко време става?   :bighug:
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #233 -: Юни 27, 2010, 14:06:06 pm »


Dessi-kk  , браво! Страхотна си!
Да, гугъл наистина така превежда името на доктора, а иначе се казва Alan E. Beer.
 За ЛАД теста се взима кръв само от жената и става за няколко дена. За крос мач теста и за XLA типизирането се взима и на двамата.
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #234 -: Юни 27, 2010, 16:44:37 pm »
Хаха, даааа знам че се казва Биър човечеца, но гугълчо превежда и самото име,а аз съм го пропуснала, а и аз от един момент нататък спрях да ги подреждам по смисъл и го постнах така, че се изморих, все пак няма нужда да превеждам от български на български. Следващата страница в сайта също е доста интересна, копи-пейстнете я в гугъл преводача, да не я слагам и нея тук.
 Аз имам час за тази клиника за 13 юли от 15.00 часа. Пратих запитване на емайла в Плевен за тези изследвания за които питах по-горе, и лично Конова ми е отговорила, че тук се прави само кариотип, а цитокините и днк хистона се правили само като част от някакви медицински проучвания в разни институти и се очудва че ми ги искат като рутинно изследване.Т.е. БГ не мога да ги направя.
Това е хора, аз утре ще резервирам билети за самолет и ще търся  някой по разумен хотел наблизо, после ще разказвам кое как е  :)
« Последна редакция: Юни 27, 2010, 16:47:48 pm от dessi-kk »
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #235 -: Юни 27, 2010, 17:13:49 pm »
Деси,късметът да е с теб!Ще чакаме разказчето с нетърпение!


Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #236 -: Юни 28, 2010, 10:51:55 am »
Деси, мерси за усилията за превода! И стискам палци за теб!

Аз да ви кажа, че получих отговор от Албена. Датата за активна имунизация за месец юли е 20.07. Нужно е 10 дни преди манипулацията да бъдат изпратени изследванията на мейла на Албена, като не е нужно да се превеждат. Клиниката ще почива от 8 до 28 август, за септември все още не е определена дата за АИ.
Искат да има направени следните изследвания:
•   NK клетки ( CD3- CD16+ CD56+ )
При повтарящи се спонтанни аборти ;
HLA – изследване за циркулиращите антитела - тук е дадено името на проф. Мартинова от Пирогов.

*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #237 -: Юни 28, 2010, 11:57:37 am »
Да, Албена ми поиска да и кажа къде съм правила ЛАД теста. Аз и казах, че съм го написала на сайта, но понеже има и други момичета, които не четат тук.
 
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #238 -: Юни 28, 2010, 16:45:35 pm »
Здравейте,повечето от тези иследвания ако не и всичките може да направите при доц.Конова в Плевен,ще ви излезнат доста по евтино отколкото в Гърция в това съм убедена от личен опит.А и при моята бременност доцентката ме консултира за профилактичните иследвания и медикаменти които приемах,така успях и имам син благодарение на това че е много добър специалист.Ако имате въпроси пишете.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #239 -: Юни 29, 2010, 11:10:58 am »
sapsovae, няма да оспорвам професионалните качества на д-р Конова. Аз лично съм била два пъти при нея, вярно не ми е взимала пари, обръщала ми е страхотно внимание. Възхитена съм от отношението към. И да, какво от това. Вторият път когато отидох, вярно не съм я питала конкретно за АИ, но при положение, че тогава имах три положителни теста, отговора беше - имуновенин. Даже не ме посъветва да направя някакво изследване. Това при условия, че е имунолог и много добре знае за ЛАД теста. Много се радвам, че на теб е успяла да ти помогне.