Мелъди, интересно ми беше, че д-р Константинова не беше чувала за тези неща. От Варна по принцип пращат кръв за изследване в София (при проф. Кременски), но явно ХЛА типизиране и крос мач са нещо специфично и наистина е новост, която както някой каза се изследва само в Александровска болница.
Сега да занимая вниманието ви малко с моите терзания

(дано не отегча някой):
Писах на клиниката в Германия. Описах им случаят ми, приложих и всички мои изследвания с превод на немски. Озадачи ме факта, че ми отговориха по много странен начин - все едно живея в Германия. Като че ли не са разбрали (прочели), че съм от България, защото ми писаха да взема направление от личен лекар и да им изпратя кръв, която да изследват. Искаха да видят и ХЛА типизиране и крос мач, както и някакви Фактор 12 и фактор 13 (за последните не зная дори какви са) и едва тогава да ми отговорят как да действам по нататък. Като, че ли писмото, което получих беше шаблон за отговор при всички такива случаи.
От съфорумки разбрах, че мога да им опиша случаят си, за да ме посъветват дали съм за АИ или да насоча вниманието си в друга посока. Обаче получих писмо, от което не можах да разбера дали в моят (конкретен) случай се нуждая от тази терапия.
Много моля, ако някое момиче минало по този път има желание и време, да напише по-подробно как са протекли нещата при нея. В смисъл как са се договорили с клиниката , е ли тя за АИ или не е. Мисля, че ще е от полза не само за мен.
Пиша това, тъй като от всичко прочетено до тук, останах с впечатление, че ХЛА типизиране и крос мач имат смисъл само, ако ще се прави АИ. Как да си пусна тези изследвания, които не са никак евтини, при положение, че не съм убедена дали се нуждая от АИ или не ?
Искрено благодаря на всички в темата, за желанието да си помагаме и всички съвети, които получавам от вас.
Успех на всички !