0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #280 -: Август 16, 2010, 14:59:38 pm »
 yahoo_33 Успех, Melody01! Това според мен е верния път! Като ще се заравяме в имунологията - поне да стреляме с голямата пушка!
В България се лутаме - ту Конова, ту Мартинова, ту Балтаджиева - на всеки китката му е на различна посока. Залитаме с месеци, години, а терапията е Фракси и КС или АИ. Това е! Друго не е измислено, сами се "подправяме" с множество изследвания докъто се самосготвим. Това е излишното според мен, още болка и разочарование от поредното модерно изследване.

Теодор, навремето аз се зарових в техникана и инструментите за трансфери, това беше явният проблем при нас. Напълно естествено е всеки да търси и намира литература и източници на информация. Аз също превеждах статии, регвах се във всевъзможни форуми, правех ресърчи и допитвания във фирми вносители. Това ме караше да се чуствам пълноценна.

п.п. аз няма да удовлетворя молбата ти! :flower:
« Последна редакция: Август 16, 2010, 15:05:39 pm от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #281 -: Август 16, 2010, 15:25:01 pm »
Теодор, с какво те засегнах?  Недей така, мила!Не съм искала да те дразня. Ако не пишеш тук - къде тогава? По принцип следя темата и това, което пишеш ти е голям напредък в информационното затъмнение.
На всички понякога ни е писвало понякога. Няма смисъл да се дразниш.
На тези, които сме стигнали до АИ, много неща са ни минали през главата.

Това, което написах е моето мнение и  заставам зад него.

Сигурно има и други, които, за които разковничето е било в АИ.

Наблюденията ми са, че когато се обърнеш към клиника, където се прави АИ, в края на краищата ти препоръчват да направиш АИ. Ако се обърнеш към клиника, която не предлага АИ, ти препоръчват вливания, кортикостероиди, аспирин и т.н. А има клиники, в които изобщо ти казват, че няма смисъл от всичко това.
Истината е някъде по средата.

Но факт е, че имунологичните изследвания са супер скъпи(това според моите финансови възможности) и се тълкуват по различен начин и в края на краищата всеки се предписва едно и също.


« Последна редакция: Август 16, 2010, 15:28:20 pm от alia_alia »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #282 -: Август 16, 2010, 16:02:32 pm »
Вече съм помолила да ми изтрият всички постове и регистрацията, даже пак го пиша тук и се надявам, това да стане.   

teodor, съгласно правилата на форумите, твоето искане е неизпълнимо.

момичета, един съвет от мен в жегата - спорете, карайте се дори, но не допускайте да се обиждате от това, че някой друг не мисли като вас. и не допускайте да се ядосвате и да искате да си ходите от тук, само защото някой не ви разбира или с някой имате препирни или др.подобни.

teodor, както ти сама каза, информацията, с която вече разполагаш синтезирана, ти е коствала много време, нерви и пари. ти участваш в една верига на взаимопомощ, като я предлагаш на другите, за да им спестиш и на тях извървяването на същия път. на свой ред, ти получаваш подобна помощ от други хора тук и т.н. върви верижката на споделянето и взаимопомощта. детинска сръдня е заради противоречия в мнение по въпроси, по които никой от нас не е дипломиран специалист, да искаш да ти изтрият мненията и да си ходиш... помисли... написала си тук неща, които са толкова полезни за останалите, а сега искаш да ги трием и вече никой да не може да ги ползва... няма логика. ти помогна толкова много за ДРЗ, не е като да не си обзета от този дух на взаимопомощ, не се обиждай сега...

пиша толкоз подробно, защото нещо зачестиха напоследък такива искания. не трием профили и мнения от сайта, освен ако не са в нарушение на правилата. и не се цупете една на друга, а помагайте - може и на вас да помогнат!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #283 -: Август 16, 2010, 18:36:35 pm »
jam, знам че ще се отклоня от темата, но ще го напиша. Въобще не се сърдя и цупя, нищо ми няма от жегите. Всичко, което съм направила, не е за да се окича с медали, аз не съм такъв човек. Но целта ми е била именно тук да се казват и споделят факти и неща, които са верни, всичко което съм написала е било с цел да помогна на другите и няколко момичета също се включиха и те помогнаха с доста инфо. Но нали това е целта да събираме и да споделим тук. Но аз такива намеци, че съм подвела едва ли не и съм разстроила крехката нервна система на някой не бих го приела. Сега ако има някакви реални неща, които е намерила и иска да ни каже, да ги напише в прав текст, това може да помогне на всички нас и мисля че това е редното, а не по-този начин. Аз повече не искам нито да подвеждам някой, нито да давам напразни надежди и затова държа всичко да бъде махнато. Надявам се да ме разбираш правилно. По принцип съм много добър човек и вчера наистина от това, което е написала евро ми стана много гадно. Всички се борим за една кауза и аз сега се оказва, че съм наранила някой и то именно в най-слабото му място, можеш да си представиш как се чувствам и към момента.   
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #284 -: Август 16, 2010, 22:30:17 pm »
Ти сериозно ли бе човек (?!), кой си наранила..., момичето за което те попитах на срещата вече беше направило тоя тест, тя вече беше в "джаза" от резултата...
Попитах теб, попитах и още няколко потребителя за тоя ЛАД и след това се порових и реших че наистина не е възможно резултата да е чиста 0. А и какъвто и да е беше резултата и ако беше без активно автоимунно щеше да направи АИ... ти нямаш пръст нито в решението да направи този тест, нито в интерпретацията. Не си вменявай вина.
Не бива да страдаш за това... никой не си наранила, освен собствената си душа измъчвайки се с подобни съмнения.



Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #285 -: Август 20, 2010, 09:58:50 am »

И все пак за мен чисто имунологичния стерилитет е в проценти ако не абсолютна нула, но макс. 5%. И вярвам че ВИЕ не сте от тях! Правете каквото сте си наумили, но не се отдалечавайте от свястните АРТ-клиники!


Евро, явно ние с Фреш Брийз и Перла, и трите попадаме в тези 5% :) За мен какво да кажа, моята история е позната, след 13 години абсолютно неизяснен с-т, направени всички възможни и невъзможни изследвания, 5 неуспешни Ин витро на бластоцисти и неотчетена дори биохимична бременност..... На 2я месец след АИ и обикновена инсеминация /а съм сигурна, че и без нея щеше да стане/ - забременях. За втория път да не говорим :D :D :D /явно са ми се изградили защитните антитела/.
При Ели е подобна ситуацията.
Е, някой ще може ли да ми каже, абе... чиста случайност е била :D :D.

В едно съм съгласна с теб.
Момичета, решили да правят АИ, Не се задълбавайте много в предварителни изследвания, Ама има ли смисъл да се прави АИ, ама какво ще покаже изследването... всичките мой изследвания направени при Райхел в Геррмания, не отчетоха някакви имунологични отклонения, освен леко повишени НК, на мен тя затова ми я препоръча.... Какво да добавя повече, дъщеря ми е налице :D, в края на ноември живот и здраве чакаме и сина си.
Доколкото знам в Гърция не държат на предварителни изследвания, а ако сте решили в Германия - ХЛА тип.и крос мач  можете да направите в имунологията на Александровска болница /както направи Фреш Брийз/.
Имунологията е тъмна Индия, на самите лекари не им е ясно 100% материята, тук по скоро се опитва.

Успех

Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #286 -: Август 20, 2010, 11:16:51 am »
Сега и аз да кажа нещо по повод "Совите не са това, което са" или LAD-a  в БГ не е като оня в Германия или Гърция,тъй като май аз започнах с това, а пък виждам, че Теодор, миличката ми,  го отнася.
Та значи совите са си същите, само дето нашите са малко по-старички. Т.е.: В Пирогов това изследване е серологично (доста остарял метод, но ние сме си бедна и поради тази причина изостанала държавица), а в по-развитите страни се прави с далеч по напреднал и подробен метод flow cytometry - флоуцитометрично изследване. И при двете се изследват имунологични клетки: левкоцитни антитела, които нашата имунна система активира когато се наложи. Сами по себе си тези антитела се делят на 4 вида различни клетки. И тук е разликата. С  нашия серологичен тест   се засича има ли ги, няма ли ги: резултатът е обща бройка и процентна съвкупност, а при флуоцитометричното изследване резултатът е подробен и показва не само дали и колко ги има, ами и от кои точно клетки по колко точно бройки има.  Самите бройки пак се преобразуват процентно и ако от четирите вида клетки има процент по -малък от 30 значи има проблем. Това е.
До тази инфо съм стигнала благодарение на Теодор, момичета от Англия с които се запознах в Гърция,проф.Мартинова, проф. Матовалос от имунологичен центъра Атина и доооооооста ровене в най-различни статии и форуми. Моля дебело подчертавам (явно че има нужда), никой да не се осланя само на моя пост търсейки информация по проблема.  Аз споделям само опита си и информацията, която съм търсила, получила и обобщила.
Всеки има право да я приеме, използва или отхвърли. Но сам носи отговорност за действията си.
На всички пожелавам успех и скоро да преминем от страната на "съветващите успели"! 
 
« Последна редакция: Август 20, 2010, 11:21:07 am от dessi-kk »
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #287 -: Август 20, 2010, 14:14:19 pm »
Е аз какво различно от това казвам?! Ако нещо не е полезно - то е или безполезно или вредно. И защо някой трябва да си го отнася? Да не би Теодор да е открила за света ЛАД-а и сега тези които не го харесваме ще я линчуваме?

И още нещо: във форумите общонстите се групираме по разбирания, цели, нужди. Да вземе нашия, 90% от жените тук имаме проблем със зачеването, но в живия живот съвсем не е така, слава на Бога! Същото се отнася и до форумите до които сме се докопвали. Това че сте попадали на форуми с интерес в имунологията, наистина не означава че всички пишещи в него са с точно и само с такъв проблем и всичко там е вярно. Не забравяйте че диагностигата е най-важна в решението на даден случай, а видимото за едни е невидимо за други. Това е процес който много зависи от компетенцията, квалификацията..., опита на лекаря.
И в обобщение ще кажа че, форумите са източник на инфомация, която обаче не винаги е вярна. Ако се касае за готварски форум - пораженията при грешка или подвеждане ще са максимум продуктите за един кекс, но тук - може да отнеме години лутане и много страдание.

Цитат
На всички пожелавам успех и скоро да преминем от страната на "съветващите успели"! 
Успеха дебне всяка от нас, само не бива да спираме да опитваме!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #288 -: Август 20, 2010, 14:28:44 pm »
евро, аз понеже съм по-проста и трудно вдявам, не можах да разбера каква ти е тезата. а прочетох 3-4 страници назад.

можеш ли да ми синтезираш тезата си в 2-3 изречения, без притчи, ако може?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #289 -: Август 20, 2010, 14:46:17 pm »
ЛАД теста не е възможно да е кръгла 0, не вярвам на този който се прави тук в Бг. Терапията ти е ясна и на теб - АИ, вливания, КС и Фракси, всичко друго за мен е излишно. О.К.?
« Последна редакция: Август 20, 2010, 21:04:58 pm от jam »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #290 -: Август 20, 2010, 18:44:01 pm »
Брееей то тук завря от модератори! Единия пита другия каква му била тезата. Хайде стига, че се излагаме вече, а относно форумите
ами именно за това подчертах дебееееело от къде и как съм достигнала до тази информация и че всеки сам да си решава дали ще я приеме, използва или отхвърли, съответно сам да си носи после отговорността за последствията.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #291 -: Август 21, 2010, 11:46:41 am »
Искам да се спре с тоя спор.
Истината е, че ако "ВЕЛИКИЯТ ДОКТОР" беше казал, че АИ е много успешна терапия всички тука щяха да се юрнат като луди и ако аз бях на противоположното мнение щяха да ме разпънат на кръст.
Но понеже teodor от форума го твърди или Данчето от Пловдив, пък "ВЕЛИКИЯТ ДОКТОР", казва че това се случва редко - то това е вярното.
Светът не свършва с ЕДИН ДОКТОР в България, нито неговото мнение е божието провидение.
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #292 -: Август 21, 2010, 12:07:27 pm »
Всеки решава сам за себе си  :)
Въпреки че ми казаха, че не се налага да правя АИ, аз реших да замина за Солун и да я направя.
Моля ви, стискайте ми палци всичко да мине без проблеми и скоро и аз да се похваля  :)

Мелоди, успех тези дни в Германия :) Стискам палци
« Последна редакция: Август 21, 2010, 12:12:01 pm от Надеж »

Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #293 -: Август 21, 2010, 14:00:58 pm »
Стискаме ти сладур!
Аз също заминавам за Атина за втората ми АИ във вторник. Ще пускам и едни от изследванията които ми назначиха там: Th1/TH2. А в понеделник чакам да ми се обади проф.Вюрфел от Мюнхен за резултатите от изследванията ми там. За онези HSP 60 протеини , бях писала за тях преди време ако си спомняте. Не се наложи за сега да ходя до Мюнхен, пратих кръв по TNT и платих по банкова сметка. Ще видим сега какво зайче ще изкочи и от там. После ще разказвам.
« Последна редакция: Август 21, 2010, 14:12:04 pm от dessi-kk »
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #294 -: Август 21, 2010, 20:19:27 pm »
 :D Благодаря милички,
обещавам да дам отчет щом се върна. :)
Записали сме си консултация с доктор Райхел. Hаправила съм си един списък с въпроси и смятам да я поразпитам.
Доколкото разбирам на първо четене от писмото й - излиза че АИ ще правя заради високи НК клетки. Все пак нищо не мога да твърдя докато не говоря с нея лично.
Надеж, Деси  успех и на вас  стискам ви палци и пишете при вас как е минало. :D
« Последна редакция: Август 21, 2010, 20:23:10 pm от Melody01 »
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #295 -: Август 24, 2010, 23:30:09 pm »
 Здравейте момичета,
бях обещала да пиша след срещата с доктор Райхел. :)
Зададох й въпросите, които ме вълнувахa.
Попитах я също какво налага при мен правенето на АИ.
 Тя каза че преди всичко при мен главна роля играят повишените НК клетки.  Това което разбрах че имам от защитните антитела, като проценти не ми каза колко са но каза че при мен АИ е желателна.
Препоръча ми първо да направим една две инсеминациu и ако не са успешни да направим ин-витро.
 Също за по добро кач-во на яйцеклетките ми изписа да пия DHEA .
Много съм  доволна от отношението на доктор Райхел.
 Отдели ми около час, зададох  всички въпроси които ме вълнуваха.
След консултацията извикаха мъжът ми, взеха му кръв - 80 мл. и ни казаха след 4 часа да дойдем за инжекцията.
Четирите часа минаха много бързо - отскочихме до Хайделберг да разгледаме замъка, който се намира в центъра на града (невероятно красив е ). :D Ако ви се отдаде случай непременно го посетете.
Върнахме се в уреченото време в клиниката. Бяха дошли още двойки като нас. За щастие не чакахме много и ни извикаха.
Доктор Райхел направи подкожните инжекции. За моя изненада бяха десет.
Честно казано не бях подготвена и се изненадах като видях че след първото дупчене последва и второ после трето.
 Самото вкарване на иглата не боли, но вкарването на преработените левкоцити болеше доста. Аз не съм глезла и търпя болка, не ме е страх от игли (мед. сестра съм).
Слава Богу всичко приключи бързо . :)
Преди да ми сложат лейкопласта видях ръката си.
 На мястото на убождането се беше подуло и зачервило. Доктор Райхел ми каза че реагирам доста бурно на АИ и ми каза че вечерта може и да се подуе ръката. Каза да слагам студени компреси.
За щастие след манипулацията имах само лека болка, все едно са те ухапали няколко пчели. Подуване нямаше, само около убожданията. :)
Така че няма нищо страшно момичета, търпи се. Дори сега вече нищо не усещам, само при допир има лека болка.
Следващата серия подкожни инжекции ще е след четири седмици. След това след още три седмици ще изпратя кръв за да се проследят как нарастват антителата и също процента на НК клетките.
Цената на цялата процедура е 580 евро .
Ако имате някакви въпроси с радост ще ви отговоря. :D
Ще отсъствам от форума  десет дни (пътувам до България).
Надеж успех миличка  osi_9 :goodluck:
« Последна редакция: Август 24, 2010, 23:55:58 pm от Melody01 »
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #296 -: Август 25, 2010, 18:50:51 pm »
Благодаря ти, миличка  :D
Радвам се че си добре и че всичко е минало добре, най-важното е че ти е отговорила на въпросите :wink:

10 инжекции  8O - малиииииииииии 8O - добре че нямаш проблеми, като мен, с иглите  :lol:

Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #297 -: Август 26, 2010, 00:02:54 am »
Мелъди, ще те заболи ръката не се притеснявай :), което е добър признък. Моята след първия път беше почти 3 седмици отекла  зачервена и ме болеше, след втория път - значително по малко.

Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #298 -: Август 26, 2010, 16:09:59 pm »
Теодор, момиче, като чета какви си ги написала, идва ми да те нашляпам :D (доста по-голяма съм от теб и следващия път като се видим, като нищо мога да го направя! :P)
Ако не те познавах, щях доста да се чудя, защо реагираш така. Обаче знам колко неспокоен и емоционален човек си, виждала съм как разпалено отстояваш позицията си. Няма да те убеждавам да не реагираш с емоции. Само ще ти кажа, да се върнеш назад и да прегледаш всичките 15 страници на тази тема до сега. И после да си помислиш пак, дали си заслужава да я има или искаш да изчезне? И дали без твоите постове ще е същата?

Моето впечатление е, че момичетата, скептично настроени към изследванията, просто са споделили различно мнение. Това е спор наистина, може да е малко разпален, но няма лични укори в него. (а пък и Еврото тук е направо душица, като знам как може да надроби някого на салата, ако не го харесва или смята, че не е прав :wink:). Нямам намерение да им адвокатствам и аз самата съм по-скоро от "про-имунологично" настроените в тази тема, но смятам, че техните мнения също са полезни. Важното е емоционалният спор да ражда рационални решения. :D Всеки, който чете, сам да преценява за себе си.

Обаче за да има какво да чете и преценява, трябва да има тема и мнения в нея, нали така?

Аз съм от хората, на които написаното от теб е помогнало директно. Наистина ли ще се чувстваш по-добре, ако постовете ти не съществуваха, аз не ги бях прочела и продължавах да се лутам сама да търся отговорите? Ако кажеш "да", няма да ти повярвам. :D

__________

Позволявам си да напиша това, въпреки, че е минало доста време от спора, но познавам Теодор и съм сигурна, че още таи горчилка в себе си, а няма никакво основание да е така.
А пък и никак не искам да я губя като източник на информация :wink:

Аз не пиша тук, защото при мен АИ отпадна като вариант (засега), но продължавам да ви чета с интерес и да ви стискам палци  :crossfingers:

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #299 -: Август 26, 2010, 22:19:17 pm »
Мелъди, ще те заболи ръката не се притеснявай :), което е добър признък. Моята след първия път беше почти 3 седмици отекла  зачервена и ме болеше, след втория път - значително по малко.

Потвърждавам, че вторият път зачервяването е по-леко и не боли както първия път.  Аз тъкмо се връщам от Атина от втората ми АИ и тъкмо се бях притеснила защо не се зачерви като първия път, да не би да не са я направили както трябва, но Албена ме успокои.