0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #300 -: Август 27, 2010, 17:03:17 pm »
Здравейте момичета,
 
имам един въпрос към тези които вече са правили АИ .Притесняваме това че болката, която имах в първите дни от имунизацията изчезна. ИМам само леко зачервяване и съвсем лек отток на мястото където са поставяли инжекциите.
Според вас това нормално ли е?
Аз знам че е хубаво да имаш болки в ръката поне за седмица.
В момента нямам абсолютно никакви болки :?
Моля ви споделете при вас как е било?
Аз писах и на доктор Райхел, дано да ми отговори скоро.
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #301 -: Август 28, 2010, 10:37:26 am »
При мен болката изчезна за не повече от ден. Не мисля, че имаш повод за притесненияв тази посока. Апликациите са направени и имат своето действие.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #302 -: Август 28, 2010, 12:29:12 pm »
Благодаря ти за отговора Дийп  :).
Много се надявам че всичко е наред и това също  нормална реакция.
Това което ми каза доктор Райхел в деня на имунизацията беше,  че реагирам много бурно (в смисъл ръката ми се зачерви и поду). Каза ми също че може да ме боли до една седмица.
При мен обаче на третия ден болката изчезна. В момента имам само десет червени подутини, които не са болезнени .Имам само лек сърбеж.
Ох, дано всичко да  е наред. :?
 Вложила съм толкова надежда в тази процедура.
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #303 -: Август 29, 2010, 10:06:05 am »
Мелоди и при мен беше така първия път, първите ден-два ме болеше и беше зачервено и леко подуто. Самото място беше горещо. Но на третия ден вече не ме болеше, а само сърбеше, спомням си че даже се събуждах посред нощ да се чеша  :lol:. После остават само подутинки от убожданията, на мен ми стояха дълго време, даже се притеснявах да не си останат така завинаги  :oops:, но изчезнаха след около 3 седмици.
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #304 -: Август 30, 2010, 18:08:37 pm »
 :) Благодаря ти за отговора Деси,

и при мен има вече само сърбеж.
 Може ли да те попитам нещо - при теб имаше ли бременност след АИ ?
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #305 -: Септември 01, 2010, 08:51:36 am »
Не съм правила друг опит още, аз миналата седмица тепърва направих втората си АИ и трябва да минат поне 4 седмици за да се образуват антителата. Освен това чакам резултати от още едни изследвания където ако има проблем пак се налага някаква терапия. Едва след това  смятам да пробвам отново, не искам да бързам този път - ще ми е 4-ти (5-ти - ако броя и ЗЕТ), а и честно казана много ме е страх да не би пак да не стане, защото няма да има вече какво друго да направя :(
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #306 -: Септември 01, 2010, 13:57:30 pm »
 
Може ли да те попитам нещо - при теб имаше ли бременност след АИ ?

Melody01, ще отговоря на въпроса ти въпреки, че не е насочен към мен конкретно.

................

Преди АИ имам забременяване при ин витро процедура като тогава направих вливания с имуновенин. За жалост бремененността беше прекъсната в 22 гест. седм. но не поради имунологичен фактор.

При последвалите две ин витро процедури независимо от вливанията изхода беше отрицателен.

След консултация със Стела Прапас направих АИ в Солун. Следващата процедура имах биохимична бременност - наличие на имплантация без развиваща се бременност.

Последваха 2 ин витро процедури с отрицателен тест, като при тях направих вливания с имуновенин.

След едногодишна пауза направих отново ин витро процедура като резултата отново беше биохимична бременност - с наличие на имплантация без развиваща се бременност.
При тази процедура не направих нито вливания, нито АИ.
... За себе си зная отговора...

Подхода дали да се прави АИ категорично трябва да е индивидуален, като под внимание е добре да се вземе в предвид яйчниковия резерв на жената, качеството на ембрионите,  броя направени трансфери на бластоцист и разбира се не на последно място имунологичните показатели.  

Успех!
« Последна редакция: Септември 01, 2010, 14:05:03 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #307 -: Септември 02, 2010, 11:28:27 am »
 :) Деси, Дийп

благодаря ви за отговорите .Изглежда наистина  всичко е строго индивидуално и не трябва да се вглеждаме една в друга.
 
Направи ми впечатление, че при разговора с Др. Райхел тя наблегна върху яйчниковия резерв.
 Аз все още не съм го изследвала, правила съм всички други  изследвания. Доколкото разбрах трябва да изследвам инхибин Б и антимюлеров хормон.
Сега на 8-ми септ. имам час с моята лекарка и смятам да я попитам за тези изследвания.
Иначе док. Райхел ми препоръча първо да направим инсе и ако няма резултат да се насочим към ин-витро.
Също докторката ми предписа едни таблетки, които повишават качеството и броя на яйцеклетките - DHEA .
Аз в момента съм в България и ги потърсих в аптеките. За съжаление никъде не можах да ги открия - казаха ми че въобще не се внасят.
В Германия са около 100 евро доколкото разбрах.
 Доктор Райхел каза че някои пациенти ги поръчват по интернет където могат да се намерят на по-ниска цена.
Искрено се надявам че сме на правилния път мили момичета!
Важното е да не се отказваме и да пробваме докато успеем.  :)
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #308 -: Септември 02, 2010, 11:50:09 am »
Melody, на мен една приятелка ми взе DHEA от магазин за хранителни добавки за спортисти (фитнес и т.н.). Цената беше около 45лв. за 100caps. от 50mg.
Тогава, преди около година, не го продаваха в аптеките, защото попадаше в някаква група лекарства с по-труден режим на одобравяне в БГ и вносителите имаха проблеми. По-късно обаче съм го виждала в по-централните аптеки.
Тези, във фитнес-магазините, не знам как го продават, но явно при тях го има. Виж дали не можеш да го вземеш от тук например:
http://bodybuilding-bulgaria.com/index.php?categoryID=240

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #309 -: Септември 02, 2010, 23:06:54 pm »
И все пак да не очакваме, че АИ трябва да е решението на всички възможни причини за инвитро неуспех!
 Това че при Deep (съжалявам, че не ти е помогнало :() не е дало разултат не трябва да те обезнадеждава Melody. Все пак за да ти помогне трябва да имаш индикации за това: липса на защитни антитела и/или повишение на НК. Дали Deep е имала този проблем (и само той ли е бил)не знам. Ако да, след като е направила АИ пускала ли е отново тест за да види дали и доколко показателите й са се подобрили, защото някои момичета, особено ако имат някакво DQ съвпадение с партньорите си не се повлияват достатъчно добре от АИ, затова после се прави донорска или смесена АИ и т.н. Общо взето доста въпросителни има преди да се заключи категорично.
Така че ти си слушай лекарката и вярвай в това, което правиш, защото понякога вярата е най-добрата терапия!
« Последна редакция: Септември 02, 2010, 23:08:25 pm от dessi-kk »
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #310 -: Септември 03, 2010, 01:08:25 am »
Аи не е панацея за ин витро неуспеха. Не случайно споменах, че подхода трябва да е индивидуален, с необходимите имунологични показатели за това и реално преценен спрямо настоящето състояние на двойката.

В този форум правим всичко друго но не и да станен причина някой да загуби вярата си и надеждата за успех, всеки споделя единствено и само своя опит.

Дали Deep е имала този проблем (и само той ли е бил)не знам. Ако да, след като е направила АИ пускала ли е отново тест за да види дали и доколко показателите й са се подобрили...

Да, направх тест и дори не един. Оказа се, че нивата NK T cells не бяха помръднали,  след АИ и след вливанията с имуновенин.  Нивата са проследявани в динамика и по време на бременността ми, тогава ако не се лъжа проследих  три пъти имунологичните показатели, защото правих непрекъснато вливания с имуновенин... Нямаше промяна в процентното отношение.

Накрая док. прецени да направим биопсия и за моя радост изследванията по отношение на имунологични проблеми беха добри но имаше някаква вътрематочно инфекция, за която правихме промивки.

Melody01, успех и не губи надежда!

П.С. За да допълня картинката...към dessi-kk, видях, че се интересуваш в друга тема.  Имам прекарана хламидийна инфекция, излекувана през 2000г. но при всички случаи съм я имала дълго време, без да подозирам. 
« Последна редакция: Септември 03, 2010, 01:44:37 am от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #311 -: Септември 03, 2010, 10:08:22 am »
Deep надявам се, че не си   възприела поста ми като заяждане с теб  :?, ето че при теб не е дало наеобходимия ефект, след като не е понижила НК клетките (каква точно АИ прави:от съпруга ти, донорска или смесена и дали преди това сте изследвала HLA съвместимост).
А като чета по-долу виждам, че за съжаление при биопсията са ти открили инфекция (надявам се скоро да я излекуваш и да се похвалиш с  :bfp:). След тоооолкова ровене и разговори с лекари и професори от къде ли не стигам до извода, че повишението на НК клетките е симптом, не причина. Аз си мисля, че не трябва да се пристъпва директо към свалянето им, защото първо : очевидно че има нещо в организма с което се борят, второ дори да се свалят с вливания и АИ, ако причината заради, която са повече си остане, то имунната ни система ще ги образува отново за да се справи с проблема. Имунолозите, като не могат да открият никаква инфекция бързо решават че е автоимуннен отговор. Но в много случаи, какъвто сигурно и твоя е бил, се оказва, че има скрити инфекции с които НК се борят (странно ми е, че при биопсията ти НК са били в норма, но те какво ти изследваха, количество или активност на НК?)
А от темата за хламидията се интересувам по неволя  :( Моят случай е долу-горе като твоя) И за тази тема имам доста инфо (и мои си заключения  както тези по-горе). От скоро има теория, според която дълго нелекуваната хламидия, може да си остане скита в ендометриума въпреки че след това е лекувана с атибиотици и ВЪПРЕКИ че PCR тестовете излизат отрицателни, единствения начин да се открие е именно биопсия или както един гръцки имунолог е измислил по-безболезнен начин - чрез PCR диагностика на менструална кръв от втори ден(когато се преполага, че има най-много тъкан от ендометриума)
Ако ти е интересно мога да ти пратя статии на англ. на лични за да не разводнявам тук темата.
Но нали се сещаш, че ако има налична такава скрита инфекция (която може да е и микоплазма, уреаплазма, хламидия и др.) АИ няма как да помогне, НК ще продължават да се борят с нея и за  съжаление с това ще пречат и на имплантацията и развитието на ембриончето. :(
 
« Последна редакция: Септември 03, 2010, 10:17:14 am от dessi-kk »
*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #312 -: Септември 03, 2010, 20:13:33 pm »
 :) Мили момичета,

аз все още вярвам че АИ може да ми помогне.
 Е има моменти когато си мисля че може и да не се движа в правилната посока, за щастие обаче тези моменти са редки. :)
Споменавате НК клетките, аз попаднах на статия в която пишеше че НК клетките могат да се повишат в резултат на налични алергии(при мен са налице).
За съжаление обаче алергията се лекува доста трудно . :x
Надявам се че чрез АИ, Нк клетките ми ще се понижат поне за известно време.
Plumeria много ти благодаря за сайта.
 Пращаш ми го точно на време. :hug2:
Имам още един ден в Варна, ще се опитам да открия магазин за хранителни добавки.
Определено тук цената на този продукт ще е по-ниска.
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #313 -: Септември 03, 2010, 22:13:25 pm »
Deep надявам се, че не си възприела поста ми като заяждане с теб  :?,

dessi-kk
, няма причина да възприема поста ти така. Напомних всъщност какво представялява форума...

ето че при теб не е дало наеобходимия ефект, след като не е понижила НК клетките (каква точно АИ прави:от съпруга ти, донорска или смесена и дали преди това сте изследвала HLA съвместимост).

Пак ще кажа, че според мен не имунологичен пролем е причината за настоящият ни неуспех, независимо от някои показатели.
АИ беше от съпруга ми. Не правихме HLA съвместимост, вероятно, защото имам бременност от същия партньор. До времето на аборта ми в 22 гест. с-ца имунологичните показатели запазиха проценте си показатели, в това число и щитовидните хормони. Както е известно много често отключва имунологичен отговор на организма.

А като чета по-долу виждам, че за съжаление при биопсията са ти открили инфекция (надявам се скоро да я излекуваш и да се похвалиш с  :bfp:).

За жалост, коментираната последна процедура е направена след перфектни показатели на маточнота биопсия.

След тоооолкова ровене и разговори с лекари и професори от къде ли не стигам до извода, че повишението на НК клетките е симптом, не причина. Аз си мисля, че не трябва да се пристъпва директо към свалянето им, защото първо : очевидно че има нещо в организма с което се борят, второ дори да се свалят с вливания и АИ, ако причината заради, която са повече си остане, то имунната ни система ще ги образува отново за да се справи с проблема. Имунолозите, като не могат да открият никаква инфекция бързо решават че е автоимуннен отговор. Но в много случаи, какъвто сигурно и твоя е бил, се оказва, че има скрити инфекции с които НК се борят (странно ми е, че при биопсията ти НК са били в норма, но те какво ти изследваха, количество или активност на НК?)

Аз също съм убедена в по-горното твърдение. Причината за завишение на NK T клетки при мен най-вероятно е в наличието на прекарани на значителен брой вирусни инфекции, като цитомегаловирус, ЕбщайнБар вирус, положителен IG G - токсоплазмоза, в това число мога да включа и хламидийната инфекция.

Резултатите от тези изследвания промениха мнението на имунолозите, респективно да спра с вливанията преди ембриотрансфер а относно нова АИ категорично забраниха.
С насока да пия Оксибор форте и омега три в месеца на процедурата и нищо друго.

А от темата за хламидията се интересувам по неволя  :( Моят случай е долу-горе като твоя) И за тази тема имам доста инфо (и мои си заключения  както тези по-горе). От скоро има теория, според която дълго нелекуваната хламидия, може да си остане скита в ендометриума въпреки че след това е лекувана с атибиотици и ВЪПРЕКИ че PCR тестовете излизат отрицателни, единствения начин да се открие е именно биопсия или както един гръцки имунолог е измислил по-безболезнен начин - чрез PCR диагностика на менструална кръв от втори ден(когато се преполага, че има най-много тъкан от ендометриума)
Ако ти е интересно мога да ти пратя статии на англ. на лични за да не разводнявам тук темата.
Но нали се сещаш, че ако има налична такава скрита инфекция (която може да е и микоплазма, уреаплазма, хламидия и др.) АИ няма как да помогне, НК ще продължават да се борят с нея и за  съжаление с това ще пречат и на имплантацията и развитието на ембриончето. :(
 

При мен хламидийната инфекция по настоящем е отрицателна. Все пак  темата ми е интересна, изпрати ми на лични повече инфо.

За мое успокоение показателите на вътрематочната биопсия са много хубави, това е много важно и насърчително.

За себе си съм взела решение да стартирам процедура на ЕЦ, според мен там е разковничето - качествени ембриони и хубав трансфер.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #314 -: Септември 20, 2010, 15:42:21 pm »
Искам да попитам има ли момичета, които са правили АИ и след + тест им е назначено вливане на имуновенин?

Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #315 -: Септември 24, 2010, 15:02:47 pm »
Искам да поздравя всички опитващи в тази тема и да им пожелая искрено успех! С вас съм, момичета, въпреки че нямам никакво време за форума, откакто се върнах на работа.
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #316 -: Септември 24, 2010, 17:20:34 pm »
 :D Фрешче благодарим за моралната подкрепа!
Някак си по-леко ни е като знаем че успели има и Надежда има !!!
Надежка при мен доктор Райхел е назначила вливане с имуновенин след положителен тест в случай че НК клетките ми не са паднали под 21%.
Аз трябва да направя втората си имунизация сега в сряда.
 За съжаление обаче съм с температура, обадих се на док. Райхел за да я попитам какво да правя.
 Тя каза че не бива да пия антибиотик в никакъв случай.
Но ако ми се наложи в смисъл, че температурата не спада от парацетамол, тогава мога да започна антибиотик, но ще трябва да отложим АИ с още една седмица.
 На мен не ми се иска да отлагам повече ще станат шест седмици от първата ми АИ.
За щастие с парацетамол овладявам положението засега. Моля се да устискам още малко до сряда за да успеем да направим АИ.
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #318 -: Март 16, 2012, 10:41:15 am »
Момичета,от много време никой нищо не е писал в тази тема.Имам нужда от консултация с Проф.Мартинова от Пирогов.Моля,който може да ми даде нейни координати и телефони може и на лични.
Накратко моят случай:2 спонтанни аборта в 4-5 г.с. след ИКСИ.При мъж ми астенотератозооспрермия,ДНК фрагментации от 36% свалени на 12%,микроделеции на У-хромозома.При мен тромбофилия,висок пролактин,гранични НК клетки 14 %,високи анти нуклеарни и ниски Б-лимфоцити,полип в матката и хидросапингс в лява тръба(дясна отстранена чрез лапаро),за които предстои хистероскопия.
Наближава трети опит ИКСИ,преди който искам да направя консултация с Проф.Мартинова.
Благодаря предварително :bighug:
Re: Активна имунизация или "изоимунизация"
« Отговор #319 -: Май 30, 2012, 15:16:03 pm »
В темата отдавна не е писано,но моля ви дайте кординатите на проф.Мартинова.Спешно е.