0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #120 -: Февруари 17, 2007, 21:49:55 pm »
Ух ама какво му става на тоз мой компютър - за десети път се опитвам Setakap, а не минахте ли временно и на фризопеп? Моята педиатърка се усъмни, че дерматита е следствие от някаква алергия към млякото и затова една седмица Валери беше изцяло на Фризопеп, а след това малко по малко минахме на НАН ХА, който за момента му се отразява добре.
Нищо не сме сменяли - педиатърката прецени, че обрива е лек и няма нужда да сменяме храната за сега... Лицето ни се изчисти, но по раменцата има още. Аз не си купих елокома заради кортикостероидите в него. Взех Atoderm PP - 200мл. 25лв. и мажа с него два пъти на ден. След три дни всичко е о.к. Продължавам да я намазвам всяка вечер профилактично.
Онзи ден фризьорката ми смени главата доста успешно - коренна промяна в цвета и прическата... стана супер и май се "подмладих" леко...  :lol: ми то с малка щерка трябва и аз да младея... Днес къщата ми беше пълна с приятелки и бебета - пълна лудница от което, сега се чувствам много добре... мисля скоро пак да ги събера! И аз си мечтая да ида някъде за един уикенд - може и на Ривиера... малко масажи, басейн и много сън... ех, мечти...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #121 -: Февруари 18, 2007, 13:25:33 pm »
Като за в неделя сутрин, страшно се издразних на дзр Слънчева от бг мама. Бях дала мнение към една тема и преди малко случайно го потърсих, но беш изтрито и темата заключена. Най гадното е, че вътре има информация, която може да бъде от помощ на много хора.
Пускам мнението и тук, за да се запознаете и вие с проблема.

Бях дала отговор към темата за асиметрична главичка на 6 м. бебе. Той е изтрит. newsm78 В него бях посочила сайтове с информация, които биха могли да дадат възможен отговор.
Извинявам се много, но повечето педиатри в България не са наясно с проблема KISS-KID, а съм сигурна, че има много деца, страдащи от това заболяване.
Не казвам, че мога да поставям диагнози, но смятам, че е недопустимо да се трият мнения, които съдържат ценна информация.

И тъй като аз минах по пътя на диагностициране и лечение на KISS-KID, то смятам, че при най-малката асиметричност на бебето, то трябва да бъде видяно от мануален терапевт.
Безотговорно е да се каже просто: "ами детето ще го израсте".
Моето бебе беше "заподозряно" да има синдрома, само защото имаше "любима" страна за спане. От това главата му е все още по плоска от лявата страна. Сестрата в здравната служба веднага ни изпрати на физиотерапевт, който ни насочи към мануален терапевт и след 2 процедури, детето вече нямаше "любима" страна. Във връзка с този симптом, изчетох много литература и говорих със специалисти, които казаха, че всяка асиметричност при малки бебета не е нормална и трябва да се следи.

Симптоми на синдрома:
любима страна и последиците от това http://www.kiss-kidd.no/index.php/site/bilder/kiss_bilder/avflatet_hodeform_paa_den_ene_siden
не иска да лежи по корем http://www.kiss-kidd.no/index.php/site/bilder/kiss_bilder/barn_som_ikke_liker_aa_ligge_paa_maven
тялото има форма на банан http://www.kiss-kidd.no/index.php/site/bilder/kiss_bilder/barn_som_ligger_i_bananform  http://www.kiss-kidd.no/index.php/site/bilder/kiss_bilder/tvillinger_hvor_et_barn_har_en_skjevstilling едното бебе е с КИСС
повръщане
има проблеми със сученето от актуалната гърда


Рискови групи:
раждали с вакуум
при раждането, корема е бил натискан отгоре, за да излезе бебето
секцио

Ето сайтовете, от които можете да видите повече за проблема. http://www.kiss-kinder.de/indexeng.php?menu=1&mp=e13
http://www.kiss-kidd.no/index.php/site/bilder/kiss_bilder

ПС. Надявам, че няма да изтриете темата и ще позволите на повече хора да се информират за проблема.
"ще го израсте" не е отговор.

Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #122 -: Февруари 18, 2007, 18:16:41 pm »
Здравейте на всички от нас след, дългото ни отсъствие! :D/бяхме при баба/
Фани, добре сте дошли. За постояните посещения и звънене на тел. те разбирам, всички са така, след 1-2 седмици започват да спират да те притесняват.

Вени, честито пропълзяване и честит успешно взет изпит :D

За коликите при нас много помогна Еспумизан!

За Пентаксима се смята, че наистина е най-доброто в БГ за момента.

Лейди добре дошла в мъвкия отбор, живот и здраве да е само след 22 седмици. На мен също ми казаха в 18г.с. че ще е момче и не сгрешиха.

За KISS-KID , може ли само по "любимата" поза за спане да се разбере дали детето има този синдром ? Защото при нас определено има такава тенденция да спим на едната страна.
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #123 -: Февруари 18, 2007, 18:46:03 pm »
Cvetelina,
не не може,
но любимата поза, съчетана с другите симптоми, особено банановата форма и раждане с вакуум например, могат да събудят подозрения. Тогава може детето да се види от специалист.
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #124 -: Февруари 18, 2007, 23:06:01 pm »
Лидия здрасти и тук. Радвам,се че вече всичко е добре при вас. Очакваме вече да се включваш по често. Относно шишетата на д.р Браун наистина са страхотни. Аз също ползвах само тях. Целувки на Моника-
17.01.2005                                                                              21.11.2013