0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Седмична тема 12.02-19.02.2007
« -: Февруари 12, 2007, 10:18:12 am »
Хайде почна си и тази седмица.Бебоците растат, ние научаваме все нови и нови неща, живота си тече.
При мен седмицата почна с поредните чуденки и тъй като педиатърката ни мрънка едно и също няма смисъл да се допитвам до нея. Именно затова реших пак да питам Вас и да разбера какво правите Вие.
Става въпрос за запушването на нослето нна бебето. Доколкото знам като е запушено се чисти с физиологичен разтвор на ампули или банка няма значение, а ако се запуши повечко се слагат капки,например Виброцил или нещо друго.От бабешките методи за същото се ползват мас и капки от лук и вода в равни части.
До тук добре.Знам всичките тия неща и приложих всичко по ред на номерата, ама нослето отново си се запуши и няма оправия.Бебката сумти серизно, мъчи се и се мята като риба на сухо нощем.
Почвам сериозно да се замислям да не би пък някакви бактерии да правят тая поразия и дали да не взема секрет и да го носим за изследване, понеже изсипах вече цял потоп от физиологичен разтвор в носа и докато беше болна и сега пак.А колкото и да помага за запушен нос все пак прекалената употреба на каквото и да е не е на добре.
Какво ще ме посъветвате Вие?Как отпушвате носовете на Вашите малчовчи?/аз например чистя с физиологичния с пипета,като изливам половин пипета и стискам леко носа да преглътне, после след известно време слагам капки/Какво използвате като арсенал?
Е, май пак станах голямото защо, но:)...............
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #1 -: Февруари 12, 2007, 11:07:49 am »
Silwi25, при нас за щастие до сега не е имало проблем и не се е налагало да отпушвам запушен нос, така че нямам личен опит. Но на едно момиче с което лежах в МД бебето имаше подобен проблем. Накрая тя се обърна към педиатърката, която пое детето при раждането ( имаше проблеми с антителата и бебето трябваше да бъде извадено в 7ия месец и беше известно време в кувьоз). Тази лекарка наистина препоръча да се вземе секрет и се оказаха налични три вида бактерии, които лекуваха дълго и упорито с антибиотици но накрая ги пребориха. Така че идеята за изследване на секрет ми се струва добра.

Иначе Юлия в събота стана на 6 месеца. Зарадва майка си като позира за снимки цяла минута седнала. Ама аз, тъпата гъска, не съм била сложила апарата на фокус. Но направихме други хубави снимки и по-късно като ги кача ще се покажем какви сме големи вече.


*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2007, 12:32:14 pm »
Лека седмица и от нас,
ама май не zапочва добре с това zапуШено носле на Габи. А и Алекс на Гането оЩе каШля  :(. Дано всички болни дечица оzдравеят!
Честита половин годинка на Юлия на Габи32! Да е жива и zдрава zа радост на цялата фамилия  :D! Oчакваме с нетърпение снимките  8).
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #3 -: Февруари 12, 2007, 13:16:22 pm »
Привет и от нас. През уикенда се снабдихме с първото зъбче. Само го мъча малкия да си отваря устата и да си го гледам. МАй и другото до него е тръгнало. Долу, в средата.
Силви, ние сме нямали чак такива проблеми с запушен нос. Идеята за секрет и на мен ми се вижда добра.
Поздрави на всички момичета и само здравички бебечета тази седмица. :D
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #4 -: Февруари 12, 2007, 14:20:14 pm »
Нека през тази седмица всички бебчета да оздравеят и да не се разболяват скоро.

Силви и ние сме със запушен нос/откакто сме се родили/, но не поради някакво възпаление или бактери, понякога имало по-голяма секреция. Ние се справяме с това неудобсво, като използваме обикновена клечка за уши натопена във физиологичен разтвор. Малко е трудно, защото това не е най-любимото нещо, а и много трябва да се внимава да не бръкнеш много навътре, но с времето придобиваш тренинг и само с едно бъркане в нослето то е абсолютно чисто.

А и най-важното чакаме включване от Фани и малкия Никола, завинаги вече заедно.
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #5 -: Февруари 12, 2007, 17:20:42 pm »
Честита нова седмичка и от нас!
Ние днес ставаме на 40 дни и ходихме на църква. Като цяло сме добре, но ни излезе обри по лицето - от оня с коричките по веждите и ушичките. Утре сме на консултация и ще видим как ще ги борим...
Хайде, чакаме малкия Никола и мама Фани!!!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #6 -: Февруари 12, 2007, 18:44:10 pm »
много честитки днес :)

честит 6-месечен юбилей на Габината щерка! това е важна дата!
честито първо зъбче на младежа на Нина! хайде, купувай четката за зъби вече ;)
честити 40 дни на мъничето на setakap - да му е сладък живота!

Силви, за хремата:
ако секретът е бистър, прозрачен и рядък - най-вероятно бактерии няма. при бактериалните инфекции в носа секретите са гъсти, жълти или зелени. от колко време е хремата? както знаеш, Мартин изкара същата болест като твоята щерка. започна с хрема и последно отзвуча пак хремата. общо 12 дни беше хремав. ако вашите хремави дни са по-малко - имай още търпение.
ние третирахме хремата така - при запушване на носа се капе в двете ноздри по малко физиологичен разтвор от малка пластмасова ампулка. за целта слагаш детето да лежи с глава на една страна, капеш в горната ноздра, после обръщаш на другата страна и повтаряш с другата ноздра (всичко това, при положение, че не се мята като див звяр в клетка!). после изправяш, чакаш да поизтече каквото има да изтича, след това работиш с аспиратора за нос - изпомпва се секрета доколкото може. след това, ако няма отпушване - капваш Виброцил. тези капки са единствените, които могат да се прилагат по-дълго време при толкова малки бебета. аз гледах да ги пестя и да не слагам често, за да не стане някой химичен ринит. наложи се да купим и Резоксим за кърмачета, но тези капки се слагат най-много 3 дни, по 2 пъти на ден през 12 часа. общо взето, физ.р-р и отпушване с помпа, това е.
ако хремата продължава по-дълго време и е все така прозрачна и рядка като секрети, редно е да се помисли и за алергичен ринит.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #7 -: Февруари 13, 2007, 08:26:02 am »
Jam,благодаря ти за изчерпателният отговор.Наистина е доста полезна информацията ти.
При нас секретите не изтичат въпреки капането на какво ли не в носа.Виждам я, че ги гълта и като се оригне след ядене ги плюе, но виждам, че и в акитата има доста от тях.С помпата колкото и да помпя ефекта е рев ядски и мятане, а като ме види че се залагам предварително даже реве.
Предполагам, че целия проблем идва от жегата в нас, но няма как да намаля парното.Стоим непрекъснато на отворен прозорец и проветрявам, но най-много да сваля при положение отворено до 24-25 градуса, а затворя ли става ад.
Явно щв трябва да измисля нещо с ходене при баба на хладно.
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #8 -: Февруари 13, 2007, 08:39:07 am »
Привет от нас!
Аз пиша курсова работа инямам много време да пиша, но да се обадим, че сме добре!
Какво стана с малкия Никола и новоизлюпената мама? Сигурно са вече заедно!
Силви, дано не са бактерии, а да е, както казваш, от жегата! Ако можете за малко да смените обстановката, може да се окаже доста ползотворно  за теб иза бебка!
На всички празнуващи - честито!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #9 -: Февруари 13, 2007, 10:15:38 am »
Здравейте и от мен.
Благодаря на Jam и на Gaby32 за бързите отговори преди 2 седмици. Вече съм на 3х3 утрогестан и 3х2 ношпа и лежане. Док ми предложи и инжекции Пролутон (изкуствен прогестерон) - той е в група Д и заРади това не съм си ги купила. Даже в UK е спрян от продажба 2002г. Някой има ли някаква идея какво още моГа да направя освен да лежа и да чакам?
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #10 -: Февруари 13, 2007, 12:12:36 pm »
Първо честитките – Честито обръщане на Габи на Silwi25, честити 6 месеца на Юлето на gabi32, честито първо зъбче на Алекс на НинаЕ, честити 40 дни на Дара на setakap! Още много такива радостни вълнения ви пожелавам! Чакаме снимки!
Явно всички очакваме с нетърпение най-новото попълнение – Никола и Фани.

Тaня,
Много е хубава грамотата! Ти сама ли си я измисли?

jam,
Пишлето на Стеф не е „забелвано” изобщо. През цялата първа година сме ходили на две паралелни консултации (личния лекар и двама неонатолози в „Торакс” – Пловдив) – в началото го преглеждаха на всяко ходене, в последно време не е гледан, но никой от тримата лекари не е споменавал да вижда проблем. Иначе при смяната на памперса и при него се случва да не са видими тестисите, но никога не е било да не ги напипам в тези случаи. Мисля, че всичко е наред, но, като знам какви може да са последствията, и се чудя дали да не отида при доц. Бранков за свое пълно успокоение.

Не зная какво точно имаш предвид под „не прогука”, но, според мен, детето си издава всички звуци, които намери за добре. За съжаление, в момента не мога да ти кажа кога точно Стефко започна да звукоподражава със срички, но определено по едно време спря – беше около годинката. По мои наблюдения, просто всеки „номер” е за определено време, след което изобщо не се прави. Примерно, Стефко по едно време казваше „мау” като види котка, „бау” като види куче, ръмжеше като види мечка, „плачеше” като видеше една картинка на плачещо зайче и други такива – в момента няма и помен от това. Сега говори само на „бебешки диалект” и имитира говор.
Виж норми в речевото развитие в зависимост от възрастта. Има и други полезни публикации в същия сайт.

Броят на списание „Мама” със Стеф е от юли 2006 г., но го няма в нета. Снимките ги има на личния сайт на Стефко, но пък и той не работи в момента поради недоразумения в хостването. Като се реши проблемът, ще дам линк да го видите. Това са снимки горе-долу от същия период (6-месечна възраст):
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=633071
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=637170
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=657638

nia72,
Я кажи за грамотата от модната агенция. Ели е красавица, ама не разбрах – защо точно на Фризопеп да е рекламно лице?

venus_melena,
Успех в писането!

Silwi25,
Дано се окаже, че нослето се запушва от жегата! С овлажняване на въздуха (със съд с вода върху парното, примерно) не се ли облекчава положението? Аз съм топлолюбива, но мисля, че дори 24-25 градуса е доста като за постоянна температура в стаята.
Иначе имам приятелка, чието бебе беше с жълти секрети още от родилното, но личната му лекарка не обърнала внимание, когато майката й споменала. Месеци по-късно, след няколко сериозни боледувания и престои в болница, бяха изолирали стрептококов щам в нослето. Та, вземането на секрет също може да се окаже добра идея.

sia,
Мисля, че правиш каквото е нужно. Дано всичко е наред!


За развитието на бебето през първата година може да прочетете и текстовете на една кампания на американското Министерство на образованието – Healthy Start, Grow Smart.


А тук може да видите кога ще повтарят филма „В утробата: Близнаци, тризнаци, четиризнаци” по National Geographic Channel.


Стефко проходиииии! mf_bounce8 :balk_46: Направи най-прекрасния подарък на тати – на рожденния му ден бяха направени първите две самостоятелни крачки! Беше много неочаквано, но невероятно вълнуващо! Е, днес, 3 дни по-късно, все още сме на етап „2 крачки”, но не съм и очаквала веднага да започне да тича.


Весела седмица на всички! Нека премине под знака на любовта  :biglove: (или виното :kaos7:) :P!

*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #11 -: Февруари 13, 2007, 12:36:14 pm »
Честито на всички празнуващи малчовци.
Верди, браво на малкия ми адаш, нека бързо, бързо започне и да тичка :D

Силви, аз ти казах и на лични, че според мен е от топлото. Аз държа не повече от 21-22 градуса, вечер намалям радиатора и пада до 19-20, но някога като забравя и Деската започва да сумти през нощта:?

Иначе ние сега си умираме да крещим и да се слушаме, голяма забава, ама на мен взе да ми писва вече :lol:

Момичета да питам нещо - Деси яде 6 пъти в денонощие, но вечер не може да издържа повече от 5-6 часа, това е абсолютния максимум. Та какво си мисля аз, нали кърмата се преработва доста по-бързо от другите храни и може би е от това, или пук просто режима й е такъв, но аз вече не издържам на това неспане, по цял ден ходя като ударен самолет. Ако започна да й давам АМ преди лягане дали ще има ефект, какво мислите?
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #12 -: Февруари 13, 2007, 13:17:16 pm »
Браво за първите крачки на Стефчо :D

Стефи, според мен ще спи повече ако му даваш АМ вечер. Когато започна да ми намалява кърмата и аз правих така и спеше от 22,00 до към 5,00.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #13 -: Февруари 13, 2007, 13:24:22 pm »
Верди, ЧЕСТИТО ПРОХОЖДАНЕ!  :) :) :)

пожелавам на Стефко да крачи много уверено и бодро в живота!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #14 -: Февруари 13, 2007, 13:53:10 pm »
Верди, честито прохождане :)
Пожелавам му на младия юнак само равни пътища в живота и много здраве и радост :)
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #15 -: Февруари 13, 2007, 14:16:45 pm »
Верди, честито прохождане! Скоро ще тръгне по-уверено!
Стефи, пробвай, но не се изненадвай, ако има променлив успех!
Матей - 1.04.2006 г
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #16 -: Февруари 13, 2007, 14:28:30 pm »
Честитo прохождане на малкия Стефко!ПОжелавам му да направи още много крачки и да достигне всичко, което си пожелае.
« Последна редакция: Февруари 13, 2007, 14:33:05 pm от Silwi25 »
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #17 -: Февруари 13, 2007, 14:55:54 pm »
Браво на Стефко, честито прохождане! :bighug:
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #18 -: Февруари 13, 2007, 16:29:43 pm »
Благодаря много за прекрасните пожелания! Да ви се връщат!
Ето това е снимката, която беше на цяла страница в "Мама".
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #19 -: Февруари 13, 2007, 16:37:14 pm »
Разкошничък е Стефчо! Гледах и другите снимки - то не са мигли, не са очи... :) а тази от списанието е готова за рекламно бебе!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #20 -: Февруари 13, 2007, 17:23:44 pm »
Еййй, ама много поводи за честитене тази седмица!
Габи, честита ви половин годинка! Нека е здрава, усмихната и много щастлива! А скоро се надявам и да се разхождаме заедно 8)
Нина, Честито ви първо зъбче! Какво ли е усещането да го видиш? Аз още от сега проверявам моя като се прозява, представям си после :lol:
Setakap- и на вас честити ви 40 дни! Усети ли кога мина толкова време? 8) Дано на бебка всичко да й е наред и тези корички да са от "чистенето"!
Вени, спорно писане!
Верди- с тези снимки на Стефко ме стимулираш да се замислям все по-често да поработим за щерка 8) Страхотен е! Честита ви радост за прохождането! Дано с всеки ден става все по-стабилен!
Стефи - ама сигурно е много весело у вас 8)Айде дано няма проблем с АМ и да постигне очаквания резултат!

Ние пък с половинката днес "командировахме" малкия за два дни при баба му с надеждата да вземем да се понаспим. Онзи обрив в крайна сметка се оказа себореен дерматит и вероятно алергична реакция към млякото, та заради това се "срещнахме" с елоком, капки фенистил и Фризопеп. Една седмица беше само на фризопепа успоредно с другите, а сега след като ги спряхме се опитваме да направим плавен преход към НАН ХА. Моето безкрайно спокойствие вече се изразява в ежечасна проверка за обриви 8O
Иначе се хили, гука и му е адски кеф банята :lol:
Странно ми е това с наддаването обаче. Преди 10 дена беше 4900 и 58 см, а днес го мериха 5100 /роди се 3700 и 50 см./Дали се движи в рамките на нормалното?

И да ви питам за цикъла след секциото. Таман се зачудих миналата сряда няма ли вече да се появи и вечерта нещо поприцапа. Ама капка две и толкоз. И оттогава през ден има по някое буквално петънце. За сметка на това забеязвам овулационна слуз 8O Успях да си запиша час чак за другата сряда пък съм в чуденка какво се случва?! На вас кога ви дойде?

Ааааа, и най-накрая успях да кача няколко снимки:)
« Последна редакция: Февруари 13, 2007, 17:25:38 pm от via »


*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #21 -: Февруари 13, 2007, 17:27:58 pm »
Verdi, честито прохождане на Стефко.

StefiZ, ако даваш АМ мляко вечер вероятно ще спи повече, но имай в предвид, че много деца така се отказват да сучат. Бързо научават, че с биберона е по-лесно.

А ето и от нас малко снимки. Някой не са на фокус, но ще повторим фотосесията. Както Jam каза това наистина е една важна възраст за бебетата. Поне аз я усещам пораснала.

http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=104570


Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #22 -: Февруари 13, 2007, 17:50:48 pm »
Габи, страхотна е! Наистина е много пораснала! И седи вече - баров!
Матей - 1.04.2006 г
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #23 -: Февруари 13, 2007, 19:10:57 pm »
момичета, за онези от вас, които не са видели новата тема -
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=9078.0

поканихме Birdie да поддържа като педиатър тази постоянна тема за консултации. мисля, че направихме чудесно допълнение към нашия форум. сега вече имаме още един източник за съвети и консултации по педиатрични въпроси, освен, разбира се, личните лекари на вашите деца, споделените помежду ни знания и опит, и информацията от бездънната мрежа.
така че - при въпроси за здравето и отглеждането на нашите бебета - питайте и в тази тема. :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #24 -: Февруари 13, 2007, 21:21:33 pm »
Верди, поздравления за прохождането. И аз тръпна в очакване, но май нашето ще се позабави. Стефчо е много сладък.
Виа, аз му гледам в устата през час. Днес забелявах, че и другото, до него прокарва. Много са сладки.
На венус_милена успешно писане ти желая. :D
jam, имам си един силиконов накрайник за миене на зъбките, само се чудя и мая, как ще му плакна устата? Нали ще гълта пастата?  #(сериозно се почесвам зад ухото)#

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #25 -: Февруари 13, 2007, 21:44:00 pm »
Нинче, доколкото ми е известно, детските пасти за зъби са предвидени да се гълтат, защото е ясно, че бебето не може да осъществи жабуркане и изплюване :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #26 -: Февруари 13, 2007, 22:09:56 pm »
NinaE,
Пастата бебето си я гълта, няма как да я плакнеш.
Аз ползвам "Nenedent-baby" (специална паста 20 мл + силиконов накрайник) на "Dentinox". Разработена е специално за първите млечни зъбки - не съдържа оцветители, консерванти, ментол, захарин, повърхностно-активни вещества и флуор.
Стефко много харесва процедурата, защото по този начин му правя и масаж на венците. Особено в период, когато го мъчат зъбките. Чела съм, че някои майки използват накрайника и за нанасяне на обезболяващ гел.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #27 -: Февруари 13, 2007, 22:13:39 pm »
Verdi, а от кога се започва с миенето на зъбите?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #28 -: Февруари 13, 2007, 22:14:02 pm »
Via, съвсем нормално си вървите. Нашата порасна с 11 см през първите два месеца и качи над 2 кг, което е много. Хайде дано времето се оправи скоро, че да видим малкия сладур и на живо. Нали излизате навън?

А за цикъла и аз се чудя. Аз още нямам, но лекарката преди три месеца ми каза, че нормално щом кърмя. Кърмата ми е много малко ама тя каза, че това нямало значение.


*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #29 -: Февруари 13, 2007, 22:16:01 pm »
Verdi, а от кога се започва с миенето на зъбите?

Щом се появят по-голяма част от млечните зъбки. Мои познати с по-големи деца ми казаха, че децата сами проявявали интерес към миенето за да подражават на мама и тати.


Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #30 -: Февруари 13, 2007, 22:36:32 pm »
Ох, какво сладко бебче пу-пу :D все едно го виждам на опаковката на някое пюренце :D там бебчетата са такива пухкави, усмихнати и щастливи! Честито прохождане, Verdi, да ти е жив и здрав и все така да те радва и занапред!! А другите бебчета да оздравяват бързо!!
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #31 -: Февруари 13, 2007, 23:32:48 pm »
Честито на всички със закъснение,които са празнували.Честити месечинки, зъбчета и проходили бебета.Да са живи и здрави, по малко болни и само радост да носят.
     Нина аз ползвам за Ели  ненадент и четката е на Амуей.Не се притеснявай, става за гълтане.Ели от скоро започна при изплакването да плюе по малко.
     Верди , педиатърката ми каза за Фризопепа,защото Ели ядеше само такова мляко като бебе.Майтап си правеше разбирасе.Бях я извикала по повод нащо жълтеене,което започна да отминава лека полека.А за агенцията, става въпрос за Галиано.Мисля че, рекламират в списание Мама на последната страница.Аз изпратих снимки края на 2005 и получих грамота за красиво дете на България и отделно една папка с необходимите документи и такси за да стане модел.Да но агенцията в София, ние сме в Русе  и аз се отказах.Тази година пак ни потърсиха,за следващите ,които са от 2 до 4 г.Просто ми е далеч,иначе бих отишла.Струва ми се,че няма шмекеруване, щом се обаждат и за бебета,които са в провинцията.Може да имат офис и в Пловдив - провери. :lol: и дай снимка.Няма начин да не го вземат
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #32 -: Февруари 13, 2007, 23:53:00 pm »
Верди - честито :lol: Ето, че няма причини да се тревожиш. Човека сам си избра кога да тръгне. Важното е, че е за хубав повод - подарък за рожденния ден на татко ;)
От това, което съм чела за зъбите и миенето - пише, че е добре да се почне още при първия поникнал зъб. Тук пастите са разделени за определените годинки или месеци, което на мен ми беше специално много странно, но пък предполагам са съобразени с това, че не трябва да има захар, че ще се гълта и т.н.
Габи, много е сладка куклата! Забелязвам, че тук в Зачатие са събрани най-красивите и фотогенични бебета. Определено си заслужава да се направи календар с тях :lol:
За цикъла - и на мен ми бяха казали, че докато кърмя, няма да се появи, но на 4ия месец вече беше на линия. Още по-болезнен и тежък от преди. Мисля че всичко е до особеност на организма.
Стефи, аз по принцип давах АМ преди лягане, за да съм сигурна, че е сит и ще спи цялата нощ. А като го захраних, започнах да добавям вътре от детските бисквитки, разтворени в млякото. Доста добре се отразяват и спи като къпан цялата нощ. Естествено ако няма проблеми със зъби или колики :? Така че опитай, може пък така да успееш да поспиш.
Искам да попитам, някоя от вас ако е пила лекарства за спиране на кърмата - за колко време спря? Защото аз след това лекарство дето го пих имам все още мляко и на моменти ужасно ме болят гърдите. Да не говорим, че преди два дни имах чувството, че изкарах около 40-50 мл само от едната гърда :? Мисля си, че до сега трябваше да е спряла, ама май ще ме мъчи още дълго време.
« Последна редакция: Февруари 14, 2007, 01:25:02 am от Ganka »
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #33 -: Февруари 14, 2007, 01:14:11 am »
това е снимката, която беше на цяла страница в "Мама".
Верди, би ли проверила с какъв фотоапарат е правена снимката?
Страхотна е - и моделът и качеството :D
Искам да си купим по-хубаво фото и ще се радвам ако можеш да провериш :D


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #34 -: Февруари 14, 2007, 08:47:10 am »
Верди, забравих да чиститя прохождането! На колко всъшност стана? Вчера имало предаване по ТВ за прохождането и казали, че до 1.3 месеца е нормално и чак след 1.6 г.се счита, че може да има проблем.

Сега към всички, които ми скочиха снощи - мислех, че се познаваме и знаете, че съм последния човек, който ще седне да се комфронтира, мисля, че съм се позакала услужлива и съпричастна, готова да помогне, както и с каквото може! И само, защото изказах собствено мнение/ и то съвпадащо с истината/, станах враг номер 1 ! Какво толкова казах по адрес на Бърди, че чак ще ме трият? И щеше ли да прозвучи като провокация, ако не беше темата за ваксините?

А, сега пак да попитам - какво става с Фани?
Матей - 1.04.2006 г
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #35 -: Февруари 14, 2007, 08:47:41 am »
За спирането на кърмата ,Гане, бих те посъветвала да си вземесх Рициниус комунис 30CH.В по-малката концентрация е за увеличаване на кърмата, а в тази 30-ката е за спиране.На мен ми подейства за 2 дни и край, но аз използвах и бабешкия метод с пристягането, което май също помогна.
Успех!
Ей, много сладък Стефко.Майстора наистина се е постарал :wink:
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #36 -: Февруари 14, 2007, 09:19:50 am »
Не бе, Вени, знаеш колко си те уважаваме и обичаме :) Никой  не е скачал, ти пък :)
Ама много се влияеш от общото царящо в един друг форум невежество (не всички разбира се, но една достатъчно голяма част) - извини ме ама са така. Някои там са направо фанатизирани, имат стотици мнения с едно и също съдържание и изобщо не могат да приемат контруктивен диалог по тази тема. Здравния форум всяка втора тема е за хомеопатия и как да се избегнат ваксините. За кърменето до предучилищна няма какво да говорим - както и да го погледнеш е дивотия. Колко кърма изсукват тези пораснали деца и дали няма това да им навреди повече в психичен аспект отколкото да помогне. Просто майките трябва да знаят, че идва момент в който децата порасват. както не могат да преживеят отбиването сигурно така и ще се побъркат един ден, като разберат, че синът им е влюбен в друга жена - ПРЕДСТАВИ СИ ! Не е здраво това, поне според мен, природата е определила до кога именно с лактогонните процеси в организма. Хомеопатията влезе ли като официална дисциплина в медицинските университети?  А за ваксините си казах мнението в предишната тема няма да се повтарям. Ти си интелигентно момиче прецени кое от мамата да вземеш за чиста монета и кое за менте.
Цунки и спокойно :)
« Последна редакция: Февруари 14, 2007, 09:47:59 am от cygnus »
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #37 -: Февруари 14, 2007, 09:43:48 am »
Мерси, Дони!
Нищо не приемем за чиста монета на доверие - изпитала съм и то собствен опит говоря! А в здравния форум отдавна не съм влизала! Какво за кърмене ли си говорят?
А за какво невежество става въпрос?
Матей - 1.04.2006 г
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #38 -: Февруари 14, 2007, 09:48:44 am »
аз "скочих" (тоест, помолих я да не иронизира) на Вени в лична бележка. но да се говорят тежки приказки за "враг №1" е просто нелепо...

Вени, че използва ирония - използва я. не знам кое наричаш "мнение, съвпадащо с истината", но новооткритите теми за консултации тук са създадени по решение на УС на Зачатие след внимателно премисляне с цел да се помага на потребителите. не бихме искали и няма да допуснем разводняване, ехидни коментари и спорове в тях. потребителите, които желаят това, задават въпроси - лекарят отговаря. всичко е доброволно. сценки като в един дружески нам форум тук няма да се допускат. и в това отношение сме категорични.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #39 -: Февруари 14, 2007, 09:57:06 am »
Много за ни сладки бебоците бе :D
Виа, и аз се канех да питам за цикъла, че и моя го няма още. И аз имах някъде към втория месец за 3-4 дни по няколко кафеникави капчици и това беше.
Иначе за АМ съм решила да пробвам, защото не се издържа вече, но в петък живот и здраве ще слагаме 2-я пентаксим та мисля след това, т.е. другата седмица да започна.
Гане, а другите хранения на Алекс само кърма ли бяха, имам предвид за първи път си заменила нощното хранене с АМ така ли?
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #40 -: Февруари 14, 2007, 10:00:34 am »
Вени, някой пише дадено твърдение - цитирайки някакъв източник. Дали твърдението е вярно или не - няма кой да провери със сигурност. Този човек го повтаря 100 пъти. Оттам го научават други 100 и те го повтарят още по 100 пъти. И в крайна сметка ако си ограничи човек източниците на имформиране до един единствен форум, което е една затворена в това отношение система, рискува да бъде доста заблуден.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #41 -: Февруари 14, 2007, 10:01:14 am »
Честити месечинки на всички бебоци, честито на бейби Стеф за прохождането- браво на юнака.
Честит празник на всички именници днес и на всички празнуващи който и да е празник. Пожелавам на всички да са много здрави и много обичани от любимите си същества.
Весело празнуване.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #42 -: Февруари 14, 2007, 10:01:54 am »
за цикъла - на мен ми се появи едно зацапване от 2 дни горе-долу 2 месеца след секциото. след това нямаше никой още 2 месеца.
реално, 4 и нещо месеца след операцията започна нормален цикъл. наблюденията ми са, че е доста по-дълъг и обилен от преди. фертилна слуз също има.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #43 -: Февруари 14, 2007, 10:05:28 am »
Аз не черпя инфо от бг-мамата - използвам хомеопатия много преди този форум да съществува!
За истината - не е ли вярно, че не Бърди е човека, който да попиташ за хомеопатия? Не е ли вярно, че тук ще срещне голям интерес? Къде е иронията?
Що търсите под вола теле?
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #44 -: Февруари 14, 2007, 10:12:33 am »
Вени, тук си абсолютно права ! Тук слушаме и се позоваваме основно на съветите на лекарите!  :) Да не споменавам пък че от теб получих най-много информация за щитовиднте хормони и антитела, както и насоки към точните специалисти.  :bighug:

Я ми кажете сега случавало ли ви се е (на по отдавна родилите)  да усещате потреперване в областта на операцията? Това от една седмица насам. Да се допитвам ли до док или е нормално?
« Последна редакция: Февруари 14, 2007, 10:14:56 am от cygnus »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #45 -: Февруари 14, 2007, 10:14:00 am »
ОК, Вени. да оставим това и да си продължаваме нататък по нашите си, мамешки темички.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #46 -: Февруари 14, 2007, 10:34:58 am »
Ок, и честит празник!




За М. - на мен ми дойде, когато Мати беше на 7 месеца, два пъти беше доста оскъдно и нарядко - 33 дни, а после започна обилно и този път навреме! Даже подрани!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #47 -: Февруари 14, 2007, 11:17:42 am »
Ей вЕрно бе, днес имаме празник :D
Пожелавам на всички много любов и щастие:D
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #48 -: Февруари 14, 2007, 12:42:43 pm »
Честит праzник на всички  :D!
Честито прохождане на Стефко на Verdi! Сега мама да го паzи да не "хуква" по мацки  :lol:!
Чудесни снимки на Стефко и Юлия на gabi32! Не е учудваЩо, че децата печелят конкурси и стават модели  8).
StefiZ,
и Мелани се буди ноЩем да яде, при условие че вечер пие по около 100 - 120 мл. АМ, а кърмата е само 20 мл. Не вярвам, че ако хранеШ вечер с АМ Деси Ще спи цялата ноЩ, но ниЩо не пречи да опитаШ  :D.
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #49 -: Февруари 14, 2007, 12:55:41 pm »
Честит  празник на всички влюбени в мъжете и хубавото вино!!!

И нашият обрив е себореен дерматит... сега я мажа с Атодерм ПП и капя фенистил... к'во да правим, явно си имаме госпожица с чувствителна кожа.
 :offtopic: Не знам при вас как е било, но аз май взех да се сдухвам... уж съм от коравите, ама тия дни все ми се реве... Начертах план - фризьор за нова фасада, после масаж и приятелки на кафе - да видим дали ще има ефект
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #50 -: Февруари 14, 2007, 13:14:53 pm »
По въпроса от снощи - понеже аз съм конкретната причина за хомеопатията - още веднъж да кажа - не я смятам за наука, която ми помага. За настинки - може и да става, но за сериозни неща - определено не. Говоря от личен опит. Мисля че споменах, имам приятелка лекар, която се занимава с това и е учила при специалист. Определено това, което съм ползвала - не ми помага и не смятам че би помогнало. Така че това не помогна да се преборя със скептицизма си към тази точно наука. Затова Вени не питам и не задавам въпроси на тази тема. Искам и търся конкретни решения от традиционната медицина.
Силви, тук рицина не мога да го открия. Хомеопатични лекарства се продават на определени места и много рядко ги има. Явно ще си чакам преглед при гинеколожката :(
Стефи, ние бяхме на смесено хранене още от самото начало, но аз за нощното хранене винаги използвах АМ. Определено е по-спокоен след хранене с него. Освен това някъде около 3ия месец сам се научи да спи по цяла нощ, т.е. отказа едното хранене. Вероятно и при Деската ще се получи така. Сама ще си намери режима. Освен това, като стана малко по-голям Алекс, започнах да добавям бисквити и те го засищат. Това също помага на спането по цяла нощ. Естествено ако няма колики или растящи зъби.
Дони, на мен често ми се случва. Ако се претоваря или се навеждам често да вадя Алекс от леглото или някъде другаде - усещам едно придърпване или потрепване. Понякога при промяна на времето, падане на налягането - също усещам болка в операцията. Мисля че това е нещо нормално след такава интервенция, но ако искаш да си по-сигурна - може да питаш все пак лекаря си.
Сетакап, смяната на обстановката и замяната с нещо приятно винаги помага. Човек рано или късно му се случва да се почувства уморен. Аз мога да ти кажа от собствен опит, че понеже гледах и все още си гледам детето сама, до 3ия месец, преди да си отида при майка ми, имах чувството, че съм най-лошата майка на света и не можех да си понасям детето :? Просто умората си казва думата, затова е най-добре да намериш някой да гледа бебка и да си починеш 2-3 часа.
Аз в момента мечтая да пратя детето си в колет на баба му, само и само да мога да поспя повече от 2 часа. За последните 48 часа имам общо 4 часа сън :( Нямам никакво настроение да празнувам, а имам два прекрасни повода за това :? Както и да е, размишлявам днес да си направя шопинг терапия, дано се променят малко нещата :D
Весел празник от мен! Много много любов в сърцата и душите ви!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #51 -: Февруари 14, 2007, 13:26:26 pm »
За сдухването какво да кажа, май всички сме минали от там и продължаваме де. Аз също имах един период дето бях много зле, ей така както си седя и започвах да рева самонавивайки се, че съм лоша майка, че не гледам детето както трябва и тем подобни. Постепенно обаче нещата се нормализират, сега се опитвам да приемам всичко от веселата му страна, че иначе става страшно. Сега само неспането много ме тормози, постоянно ме боли глава.
И както Фани беше писала в темата на Гането, се премирих че няма как да бъда идеалната майка, идеалната съпруга и домакиня, в същото време и да не се губя като личност и професионалист, така че малко по-малко започвам да подреждам нещата. От утре, всеки четвъртък ще идва жена да ми чисти къщата, поне за това да не мисля, след няколко месеца си мисля да си наема и гледачка почасово и след като тръгна на работа да гледа Деси по цял ден. Много ми се иска да мога да се справям сама със всичко, но уви не става, така че решение има :D
А разхождането с приятелка определено помага, пък шопинг терапията съвсем :lol:
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #52 -: Февруари 14, 2007, 13:34:35 pm »
Честит празник на всички именници, влюбени и любители на виното!

Честити месечинки, половин годинки, чисти молитви, прохождания и зъбчета - голяма активност тази седмица, ей :)

Setakap, сдухването на този етап е абсолютно нормално, аз то това време също горко плачех почти всеки ден. Няма да споменавам каква отчаяна съпруга ставах, като чуя "Another cup of coffee" на Mike and the Mechanics. Планът ти е в десетката, успешно изпълнение! По-сериозно, наблюденията ми показват, че на всеки 3 месеца става много по-лесно гледането на детето - постепенно става контактно, усмихва се, ти му разбираш защо плаче, после идва чудото да се събуди, без това да задейства звуковата аларма... Все има какво да те тревожи, но ще става все по-добре, има надежда за изтерзаните майки.

А сега аз да питам по-опитните мами за злободневните ми терзания:
1. Кога спряхте да стерилизирате шишетата за АМ?
2. Имате ли проходилка, какъв модел, доволни ли сте?
3. Кога дадохте кисело мляко, каква марка?
4. Кога дадохте попара и в какъв ред въведохте съставките? Гледам, че всички рецепти за попара включват сухар (значи, глутенова храна), сирене и масло. Ние не сме яли никое от тези неща, едва вчера дадох първата глутенова бисквитка ХИПП, натрошена, с АМ и плодово пюре, много апетитна бърканица се получи. После мисля да въведа малко сирене, и накрая маслото, но за него още се чудя дали да не забавя.

Благодаря предварително
« Последна редакция: Февруари 14, 2007, 13:38:46 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #53 -: Февруари 14, 2007, 13:44:51 pm »
1. Не стерилилизирам от 6 месечна възраст.
2. Проходилка ни дадоха, използвам я, когато искам нещо да се занимава без мен.
3. Мляко дадох пред около месец, но не се одобри - марка Герма!
4. Попара дадох на 8 месеца след като бях въвела глутена, а сиренето го въведох чрез нея.
Матей - 1.04.2006 г
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #54 -: Февруари 14, 2007, 13:55:51 pm »
Мармотче, по въпросите ти:
1. Аз все още ги стерилизирам, въпреки че ми обясниха, че на 9 месеца е добре да спра. Да започна да ги мия само с препарат и вода. Само че стерилизатора много силно ме изкушава все още :lol: Така и така го има, работи на пълна пара.
2. Аз ползвах такава след 6-ия месец. Моята е на Бертони. Доволна бях от нея, докато не реши моя син, че трябва да скача в нея. Счупи се от тежестта му, а и той не спираше да подскача вътре. Без да те плаша, ще споделя какво ми казаха тукашните лекари за проходилките. Лекаря беше доста скептичен и ми обясни, че едни от най-тежките инциденти, които са имали в практиката са били с проходилки. Освен това не препоръчват, тъй като забавят прохождането поне според тях. Променя се стойката на ходене и после по-трудно се връща правилната. Думите на лекаря бяха - Остави го да пълзи и той ще ти е толкова ядосан, че ще се научи сам да е по-бърз. Определено сега, като се замисля имали са право. Въпреки че, ако няма кой да ти помага с детето - проходилката е направо манна небесна за майката :lol:
3. Кисело мляко дадох от на Нестле плодовите млека. Има такива с банан, праскова, ягода и боровинка. Дадох само банан, праскова и боровинка. Харесаха му много и до сега си яде с огромен апетит. За пръв път ги пробва на 9 месеца. До тогава не бях давала млека.
4. Попара опитах да дам в 8-ми месец, но изобщо не му хареса. Независимо как е приготвена и съответно не повторих. Както и с жълтъка на яйцето. Предполагам за предпочитане е след като въведеш съставките на попарата и тогава да опиташ като цяло да я дадеш.
Ами това е от мен, надявам се да съм била полезна :D
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #55 -: Февруари 14, 2007, 14:03:25 pm »
абе може ли да ме светнете какво е това нещо проходилката (нали на него му викат още "паяк"?)
гледах снимки в он-лайн магазините, ама нещо не си го представям - детето в какво положение стои в тоз уред - изправено, наведено напред и подпряно, може ли да седне?

е това гледах:
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=23_137&products_id=1304

и не схванах. струва ми се, че в него се стои изправен, подпрян на "клавиатурата", така да се каже, и нещо се работи с ръцете - така ли е? колко време се издържа така?

и ортопедът Драганов, при който водих Марти, също се изказа против проходилките, бънджи-гащите и другите подобни уреди.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #56 -: Февруари 14, 2007, 14:32:46 pm »
Стерилизирах  до 6-7 месец
Проходилка не съм ползвала
Кисело мляко - от данон повърна, сега давам само Елена 2% или Верея.започнах след 1 г, по съвет на педиатъра .Но при нас всичко беше по късно.
Попара от 7м с чай от шипки и сирене, постопенно сложих и масло.
Давала съм за закуска от тези детските бишкоти Плазмон ли бяха, може да греша името,но бяха много хубави объркани с кисело мляко.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #57 -: Февруари 14, 2007, 14:36:26 pm »
Джам, точно за това иде реч. В нея може да седи седнал, може ако иска да е изправен. Това е все едно ходещ стол. Като ръцете му са свободни да си прави каквото иска. Моя се засилваше и се пързаляше с него. Общо взето улеснява повече майката, отколкото детето, така се оказа. :lol: По принцип не се препоръчва стоенето вътре повече от час.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #58 -: Февруари 14, 2007, 14:41:40 pm »
1. Стерилизирам още, не знам до кога трябва. Не ми тежи стерилизацията тъй като я прави стерилизаторът, но докато ги измия и наредя в него ми се разказва играта. Няколко часа на ден ми минават в плакнене на шишета, чаши и всичките им чаркалъци.
2. "Паяците" са в найлоните още и чакат момента да реша да ги използвам. Ортопедите са против, предполагам, ако детето все още не може да стои изправено, но след като вече може, не мисля, че са проблем. Можем да пуснем една питанка и в темата на Бърди. Другото, което съм чувала за паяците е, че децата стават сигурни и не развиват страх от падане т. е. след това като започнат да се "пускат" падат повече, не твърдя, че е така, рано е при нас още за тази тема, казвам какво съм чела. Но пък съм чела положително, че детето може да се оставя за кратко време в паяка, докато майката спокойно да свърши някаква работа, дори и да е вече проходило.
3. Още не съм давала, сигурно ще е след попарата, но още не съм въвела пшеницата (а само овеса) от глутеновите. Тя ми е наред ( в каша) и после попара със сиренце.
4. Смятам да дам първо малко попара без масло, и след 2-3 дни да е с масло? Какво ще кажете? Ама дайде тия вкусни теми в темата за манджата, моля ви :)
« Последна редакция: Февруари 14, 2007, 14:43:33 pm от cygnus »
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #59 -: Февруари 14, 2007, 16:47:12 pm »
Здрасти,нямам време да изчета всичко,защото малката непрекъснато се дере.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ
Сега имам няколко въпроса:
1во -какво давахте за коликите,че нашто се съдра-давам еспумизан изписан от педиатърът-не помага.и как да разбера,че реве от колики,ами ,ако е от глезотийка.баща и я научи да я носи на ръце по цяла нощ и аз цял ден се побърквам.
нямам време и за главните букви,ще ме извините
2ро-има 1 ужасен плач при който едвам си поема въздух,какво да правя?
вече откачам,2нощи не съм спала и през деня не мога.
знам,че много ги искахме и дълго чакахме бебчетата,но не съм предполагала,колко трудно ще е всичко.
айде давайте акъл,какво да правя със зверчето :lol:
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #60 -: Февруари 14, 2007, 16:54:01 pm »
Честит празник на всички.

Нека сърцата ви са пълни с любов винаги.

Нас ни затрупа 60 см сняг и студ, предупредиха, който може да не излиза и да си стои в къщи на топло.Даже затвориха училищата.Големият син пак отиде навън, съседката го закара, защото ще празнува с приятелката си деня на влюбените :):):)
Дори си размениха подаръчета ;)

Бебетата са добре, горните зъбки ще се покажат в най-скоро време, вече са прорязали.


Габи 32, честити ви 6 месеца.Юлето как хубаво си седи, ние още се кълбичкаме наляво-надясно.
Верди браво на красивото бебе, че е проходило, както гледам и мързеливкото Тони ще се забави с ходенето
Аз да кажа за депресията, да чукна на дърво, все още няма признаци на такова нещо.Психически се чувствам много добре.Дори , когато ми е трудно и съм сама и няма кой да подържи децата на тоалетна да отида спокойно, пак една топлина и мекота ми е в сърцето и всичко иде от моите сладки, прекрасни творения.А и знам, че този период на плач, зъби и недоспиване ще отмине.Кураж момичета!

исках да пиша по точките на мармотче, но после в другия постинг

целувки на всички


П.с Морки, според мойто педи до 1 година не може и да става дума за разглезване.Детето има нужда от вашата любов и иска да ви усеща близо до себе си.
За коликите нека другите мами се изкажат, ние нямахме.
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #61 -: Февруари 14, 2007, 17:18:04 pm »
Морки, и аз като Ема си мисля, че не плаче от глезотия, много е мъничка. Иначе за коликите аз давах саб симплекс преди всяко ядене по 7-8 капки, но и тя нямаше колики и ги спрях някъде към 40-50 ден. Търпение му е майката, нормално е сега да се чувстваш така, умората си казва думата, за съжаление.
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #62 -: Февруари 14, 2007, 17:24:47 pm »
Мога само да кажа на нас какво помогна - Хамомила 30 4 пърти дневно по една гранулка, разтворена в малко вода!
Съчувстват ти - като си спомня какво беше преди да дам Хамомилата....!!!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #63 -: Февруари 14, 2007, 17:29:12 pm »
Морковче, едва ли е глезотия,ама за твое добро занапред не я учете на ръце.Като останеш сама няма да домакинствате заедно я. :lol:А за коликите Ели е нямала много и до лекарства не съм стигала, но й помагаше чай на Хип за колики, затопляла съл хавлиена кърпа и съм слагала на корема и масажи, и най много търпение
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #64 -: Февруари 14, 2007, 18:05:07 pm »
морков, категорично няма такова нещо като "глезотия" при толкова малко бебе!
просто единственият му начин да съобщи за проблемите си е с плач. а в тази възраст, то още не е никак адаптирано към света и има много проблеми.
за коликите помага единствено търпението и чакането на момента да отминат.

все пак, пусни търсачката по дума "колики" в този форум - много пъти е обсъждано и ще намериш много съвети.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #65 -: Февруари 14, 2007, 18:14:02 pm »
Честит празник на всички празнуващи - на тези, които празнуват Св. Валентиин и на тези, които празнуват Трифон Зарезан!

Tanja, venus_melena, ema2, благодаря ви за хубавите думи! Нали знаете - нищо не гъделичка майчиното самочувствие повече от похвалите за детето и.

Вени, между другото на нас лекаря за коликите ни предписа Колоцинтис, не Хамомила така че явно е необходима консултация.

Ние днес ходихме на консултация и лекарката направо ме изуми. Накара ми се, че съм и дала банан. Той бил силно най-алергизиращ в сравнение с цитрусите и се давал след годинка. Във всички схеми дето съм чела той се дава в началото още. :roll:


« Последна редакция: Февруари 14, 2007, 18:25:55 pm от gabi32 »


*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #66 -: Февруари 14, 2007, 18:21:39 pm »
Габи, със закъснение и от мен честити ви 6 месеца. много сте сладки на снимката. има вид на голямо дете вече. А това за банана, наистина ли е така, направо се учудих.аз доста преди годинката започнах да го давам и педиатърката не ми се е карала.За пръв път чувам ,че бил силно алергизиращ, и то повече от цитрусите.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #67 -: Февруари 14, 2007, 18:55:21 pm »
Момичета, много, много благодаря за отговорите! Вземам си бележка, виноват, вече "вкусните" въпроси ще ги задавам в темата за храненето :)

Морковче, за коликите сме пробвали чайчето на ХИПП, капки Саб Симплекс и едни други капки Infacol, които ми ги донесе една приятелка от Англия. Не помогнаха, само направиха акането на по-големи интервали. Но имаше умерен ефект от чайче от анасон - една равна чаена лъжичка анасон (семе), попарена с 500 мл вряла вода, оставяш половин час и прецеждаш. После може да подсладиш мъничко (а може и хич) и го даваш вместо водичка. Каквото бебо не го изпиваше, го пиех аз - повишава лактацията.

Освен масажчета по коремчето (кръгообразно по посока на часовниковата стрелка по края на коремчето, по пътя на дебелото черво, от долу дясно, нагоре, до долу ляво на бебето), пробвайте и носене с поза самолетче, казват й още тигърче - бебката да е легнала с коремчето надолу върху ръката ти, идеята пак е да й е затопленко и леко масажирано коремчето, докато се разхождате така.

Ема2, трябва да си смениш ника на Ема3, да са живи и здрави и тримата братя:) Мислех си, кога ли ще го докараме и ние до такива вълнения, да излизат с гадже за Св. Валентин...
« Последна редакция: Февруари 14, 2007, 19:01:14 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #68 -: Февруари 14, 2007, 19:11:59 pm »
Да, Габи, опредлено - то май това са двете лекарства
Сега се сещам, че изакване много му помагаше!
Матей - 1.04.2006 г
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #69 -: Февруари 14, 2007, 22:47:06 pm »
Благодаря Ви момичета за съветите,ще пробвам всичко по ред на номерата.Ясно,че не са глезотийки,ама имам още много да уча за гледането на бебето,сега ми е трудно,защото се шашкам,като незнам какво да правя.

пп:Какво става със срещата с бебчета,искате ли март месец,като се стопли да се видим в южния парк?
« Последна редакция: Февруари 14, 2007, 23:16:00 pm от morkovche »
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #70 -: Февруари 15, 2007, 01:03:21 am »
за коликите помага единствено търпението и чакането на момента да отминат.

Е това е истината! Всеки път пробваш и изреждаш изброените от момичетата методи и или един ще подейства или ще каталяса от рев и ще заспи... Повтаряй си, че са временни и ще минат скоро. По едно време Дара ревеше след като я нахраня с кърма, а от АМ не. Така че внимавай какво ядеш!!!
А нашия тати добре, че заспа, иначе щях да го ошамаря... не спря да закача Дара докато яде (доста почерпен), при което тя спря да се храни и наду гайдата - сега той хърка, а аз ще се чудя как да я усмиря  :x
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #71 -: Февруари 15, 2007, 06:39:25 am »
Малей, Морки, щом ти предаваш фронта, аз кво ли ще правя...

Девойки, днес съм на фетална морфология при Димитрова и мъничко ме е страх, дали всичко на бебето му е наред. Кво малко бе, много си ме е страх!

За сдухването - ми аз май съм паталогичен случай и почвам още от бремеността. Онзи ден кат му ревнах, че ще бъда лоша майка, малеййй!
Ся вече ми се изяснява картинката, че женското тегло си е за цял живот.
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #72 -: Февруари 15, 2007, 08:13:39 am »
Лейди, успех! Това, което казвш си е общоизвестна истина!
За идеята на Морки - аз си мислех дали да не плануваме среща зо 8-ми март? Знам, че много хора не го считат за празник, но все пак е хипотетична дата!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #73 -: Февруари 15, 2007, 09:19:34 am »
Всичко ще е наред Лейди, спокойно :D
А за срещата аз съм за, стига да е хубавовремето юруш към Южния парк :D
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #74 -: Февруари 15, 2007, 14:34:24 pm »
Хайде добър ден и от нас!
От сега може да ми викате Офето (от Офелия в сцената с полудяването)  :lol: :lol:
Детето ми е прекрасно, обстановката се изнервя единствено от роднини и приятели, които звънят буквално през 5 минути, а част от тях и напират през вратата...
Но подред:
В понеделник отидохме да си го вземем към 10 от дома и си се прибрахме у нас, където ни чакаха двете баби и Хъкълбери. От дома го изписаха с епикриза, от която разбрах, че не е ваксиниран изобщо и понеже се опулих ми обясниха, че през цялото време е бил в контакт с болни деца, та за това докторката не посмяла... или поне така каза.
Попитах какъв му е бил режима, казаха ми - когато ние имаме време, тогава. И наистина, хората са ужасно малко, а бебетата много (така че никой да не ми говори, че нямало бебета). Никола не е извеждан изобщо, не е къпан (освен дупето на чешмата) и очевидно не е захранван, защото изобщо не знае какво да прави с лъжицата. В никакъв случай не искам да виня персонала, напротив, много съм благодарна, защото хората правят каквото могат. Не съм видяла някой да седи, всички жени тичат като калинки наляво надясно, просто са много малко.
Като си дойдохме в къщи, голяма радост, той се смя, игра си, бабите тичаха около него като папараци, Хъки не му се зарадва особено, обаче постепенно си пое грижата  :lol: и сега Никола като ревне, тича да го утешава, и вече наистина лае нон стоп  :x :x, защото пази.
После човека поспа малко и се почна - телефона звънеше през 5 минути, а на вратата през 10. Близки и не толкова близки приятели:
- Какво прави; - Как го изписахте; - Изостанал ли е; - Колко е изостанал; - Калин радва ли се; Ама колко му се радва; Баба му щастлива ли е; А другата баба повече или по-малко; Аз идвам, нищо че не си ме поканила; Ама само да го видя; Ох само да го щипна и си тръгвам...; Ти трябва да...; Ти сега ще...; Ни направи ли това... Ако не защо и кога ще го направиш...
Направо ми се разказа играта. Не мога да спирам хората защото всички са с прекрасно отношение към мен и детето. Всички страшно му се радват и аз се чувствам адски неудобно, че трябва полека да ги отбивам, защото детето ми се побърка. И без друго мъничкия му свят се преобърна, нови непознати хора, нови миризми, шарении, ново легло. Звъна на телефона моя мозък пробиваше, за него просто не мога да мисля...
Първата вечер си легна към осем и завалията заспа кат пукал, събуди се само за малко за около час, помрънка си мъничко, но сам се утеши и се събуди пак чааак към 7 и половина.
На другия ден кошмара се повтори , само дето аз се извинявах непрестанно на два пъти повече хора. Чувствах се наистина отвратително, като някаква невъзпитана кретенка, дето се държи лошо с хората. Отидохме на детска консултация, където го измериха по- прецизно - Висок е 72 см, тежи 8.800. Като за 7м и 20 дни - добре.
След обяд се разревах от нерви, викнах мама и всичко се оправи  :lol: :lol: :lol:
Сега съм съвсем спокойна, детето е прекрасно и много кротичко, кикоти се през цялото време, а аз полека лека влизам в релси и всичко ще се нормализира
Тук специални извинения се поднасят на Лили, която звънна един единствен път, но в пика на моя рев :lol:, затова мама е вдигнала телефона!
ЛИЛИ МОЛЯ ТЕ НЕ МЕ МРАЗИ. Разбери ме, като даврандисам, ще звънна. Целувам те
« Последна редакция: Февруари 15, 2007, 15:30:09 pm от Fussii »
В очакване ....
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #75 -: Февруари 15, 2007, 15:06:13 pm »
Фани, най-важното е, че вече сте заедно. Много щастливи мигове ви желая!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #76 -: Февруари 15, 2007, 15:18:19 pm »
Fussii  :flower:
Благодаря ти,че сподели това с нас!
За мен е сила и кураж,за нас е щастие!
Имам усещането,че се случва на мен!
Бъдете безумно щастливи заедно!



P:S:Виртуално от мен за него!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #77 -: Февруари 15, 2007, 15:29:56 pm »
Фуси, дано са само доброжелатели пред врата ти! А как само приятно ми стана като прочетох , че има едно космато` детенце` преди Никола.... :PТе ще се разбират прекрасно, убедена съм!А и детето ще е щастливо с вярно другарче като кучето. :P

Лейди, ах, как те разбирам само!Мисълта , че може да съм лоша майка мене ме понесе още  преди първия преглед...Та така, Лейдунчо, ти няма да си лоша майка, ти ще си стриктна, добра и умерено възпитателна!Горе главата..и корема де! :P
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #78 -: Февруари 15, 2007, 15:32:21 pm »
Фуси, дано са само доброжелатели пред врата ти!
Ама то това е най-тъпото..., че хората само му се радват и идват с най-положителни емоции, чувства и пожелания, а аз нервната депресантка ги отбутвам...
От днес вече съм си доста по-добре и няма вече да съм лоша. Обещавам  :lol:
В очакване ....
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #79 -: Февруари 15, 2007, 16:16:22 pm »
Фани, зарадвах се на подробния ти разказ - вече съм съпричасна и няма да ти звъня или висна на вратата, само да го зърна - по-нататък :D

Искам само да те попитам нещо, дето ум не ми го побира - как се справяш миличка с този, меко казано, летящ старт?

Все като си бременна, може да прочетеш някоя книга, да обмислиш нещата, да обмениш инфо, да се подготвиш психически - а иначе как се справя човешкото същество?

Много виртуални целувки на Никола :D Много е сладичък, както го описваш, и много кротичък :D
Благодаря ти, Бени!







Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #80 -: Февруари 15, 2007, 16:22:21 pm »
фАНИ, НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ - РЕАГИРАШ НАПЪЛНО НОРМАЛНО! вЕЧЕ СИ МАЙКА И МИСЛИШ ЗА ДЕТЕТО, А ДРУГИТЕ ХОРА ЧЕСТО СА КРАЙНО НЕСЪОБРАЗИТЕЛНИ. ТУКА ВсЕКИ МОЖЕ ДА ТИ ГО КАЖЕ ОТ СОБСТВЕН ОПИТ - ДОБРОЖЕЛАТЕРНИ СА РОДИННИТЕ ,НО КРАЙНО НЕСЪОБРАЗИТЕЛНИ. иЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВА - НЕ СЪМ ОБЪРНАЛА ВНИМАНИЕ, ЧЕ МАТИ Е НАТИСНАЛ caps lock -а
Така, че споко ще  отмине това, ще се успокоят всички и ти ще влезеш в час! Какво смяташ да правиш сега със захранването? Време е да го почнеш! Иначе  детето е идеално на размери!
Матей - 1.04.2006 г
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #81 -: Февруари 15, 2007, 16:23:40 pm »
Фанинце, злато, нормално си е мила да изпитваш всичките тези усещания :D Ами ти почна направо от дълбокото, за което искрено ти се прекланям!
Всичко ще се нареди, а ти имаш нужда от време с Ники. Така че, колкото и да са доброжелателни всички - разкарай ги, сега е времето да си се порадвате един на друг.
Ако можем с нещо, па макар и виртуално да помагаме - свиркай!
Целуни човечето от нас всички и му кажи, че много се радваме за вас! :love: :bighug:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #82 -: Февруари 15, 2007, 17:13:03 pm »
Фани,да те поздравя и аз,че съм пропуснала. :bighug:
момичета,да питам за операцията?докога няма да вдигам тежко?още ми седи неестествено корема,а пустите лохии не са спряли.....
мазахте ли белега с нещо,защото ми казаха,че ако се маже се развалял еластана на кожата и при евентуално отслабване или напълняване ще ме придърпва и боли :(
а за секса кога? :balk_600:
Лейди,всичко ще е наред с бебчето.
« Последна редакция: Февруари 15, 2007, 18:04:36 pm от morkovche »
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #83 -: Февруари 15, 2007, 17:33:06 pm »
Фани,много се радвам,че малчо вече е при вас. :D

 Лейди,всичко ще е наред споко-ще стискам палци.Димитрова е много добър специалист.Можеш и да запиш прегледа ако искаш!
<br />
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #84 -: Февруари 15, 2007, 18:33:47 pm »
С две думи сме добре. Само дето не съм кой знае колко очарована от д-р Димитрова.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #85 -: Февруари 15, 2007, 18:43:58 pm »
С две думи сме добре. Само дето не съм кой знае колко очарована от д-р Димитрова.

тя не е там, за да очарова пациентите си. :P
важното е да види каквото требва.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #86 -: Февруари 15, 2007, 18:55:12 pm »
Fussi,

първите дни с бебе у дома е така по отношение на близки и роднини. телефонът постоянно звъни, не те оставят на мира, а твоето желание е точно такова. това преминава бързо, но все пак - просто НЕ ВДИГАЙ телефона и го изключи, ако ти пречи.
също така - за детето не е добре да му се изсипят сто човека на главата накуп, то е достатъчно стресирано от новата обстановка! бебетата имат нисък праг на шумово и визуално натоварване. отчети този факт и не допускай. да не забравяме и грипната епидемия...

сега, по ред.

1. не е ваксиниран изобщо? какво каза педиатърката при консултацията - ще ваксинирате ли? ти какво мислиш самата?

2. ръст и тегло са повече от отлични за възрастта му.

3. не е захранван изобщо май? май или не е? това не ти ли го казаха изрично - ти трябва да знаеш. какво яде Никола? ако не яде нищо, освен мляко - ще му направим науката...

4. това с къпането и неразхождането е просто ужасно! меко казано, удивена съм. независимо колко са малко лелите... трябва да почнете с разходките веднага, добре, че времето е меко и предразполага. не знам обаче дали не трябва да се подходи постепенно, ако изобщо не е излизал навън, честно казано.

Fussi, не искам да ти досаждам с нищо, но ми се ще да знаеш, че каквото ти хрумне да попиташ - знаеш ми телефона, ако си го загубила - ще ти го дам. бебетата ни са на сходна възраст, чувствам го много специално това дете и искам всички ние дружно да ти помогнем бързо и радостно да навлезете и двамата в релси.

Fresh, нито една книга не може да те подготви за старта - той винаги е летящ...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #87 -: Февруари 15, 2007, 18:58:23 pm »
Лейди, не казаха ли какъв пол сте, 22 седмица е време?

Фуси, добре дошъл на малкия човек у дома.
Всичко ще се нареди малко по малко.

поздрави
:)
« Последна редакция: Февруари 15, 2007, 18:59:54 pm от ema2 »
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #88 -: Февруари 15, 2007, 19:17:44 pm »
Цитат
тя не е там, за да очарова пациентите си.
важното е да види каквото требва.

Е, вярно е, няма да се женя за нея. Все пак не съм особено доволна от прегледа като такъв.

Ема, остават ми 22 седмици, а сега съм в 18-та. Според Димитрова е момче, пък ще видим дали е познала...

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #89 -: Февруари 15, 2007, 19:20:47 pm »
атакаааа Лейдито ще става свекърва :D
 На мен още в 14-та ми беше казала и се оказа правя,така че няма да се отървеш. :lol:
<br />
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #90 -: Февруари 15, 2007, 19:47:41 pm »
Цитат
тя не е там, за да очарова пациентите си.
важното е да види каквото требва.

Е, вярно е, няма да се женя за нея. Все пак не съм особено доволна от прегледа като такъв.

Ема, остават ми 22 седмици, а сега съм в 18-та. Според Димитрова е момче, пък ще видим дали е познала...

На мен още в 11 г.с. ми казаха, че прилича на момче и след това в 19 г.с. потвърдиха, даже аз сама видях :D Момченцата трудно могат да ги объркат :D
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #91 -: Февруари 15, 2007, 20:22:37 pm »
тази вечер радост в къщи!

след почти едномесечна самоподготовка, преди малко момчето успя да направи първите си 3 крачки истинско класическо пълзене!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #92 -: Февруари 15, 2007, 21:43:09 pm »
Фусинка, извинявай ако съм била от досадните приятели, но много исках да ви чуя и аз като джамата ви чувствам много специални и двамата и ми се ще да помагам с каквото мога :)

А на малкия ми сладък зет браво за пълзенето, да го цункаш по дупето :lol:
и сватя тежко ти, сега вече няма мира, душко, малката буболечка ще пълзи из цялата къща :lol:
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #93 -: Февруари 16, 2007, 00:00:46 am »
morkovche, моята операция е то друг вид, но все пак за белега мога да кажа от опит. Поне на мен Контратубексът въобще не ми повлия. Не намирам разлика във вида на белега. Не бих ти го препоръчала, по-скоро потърси някакъв друг препарт. Четох много суперлативи за лепенки против белези, но така и не намерих, за да си купя.  :(
« Последна редакция: Февруари 16, 2007, 10:59:45 am от Lan »
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #94 -: Февруари 16, 2007, 00:11:46 am »
мадеказол - вече го има на пазара, около 8 лв. Лепенки не съм виждала никога ,даже незнаех че има такива против белези.Общо взето никой не е възхитен от ползването на такъв род мазила.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #95 -: Февруари 16, 2007, 09:42:02 am »
Fussi,
много се радвам за теб. Да беше поизключила телефона и звънеца на вратата.  :lol: :lol: :lol:, но май си се справила с това. Теглото и височината са му почти като на моя син . Той сега е 73 см и 8.800 кг. :lol:
Поздрави. :D
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #96 -: Февруари 16, 2007, 09:51:56 am »
Позволете ми , едно скромно включване ! :D
За белезите:
След зарастване на разреза,т.е. изчистване от всички корички , ежедневен , няколкократен масаж на мястото ,препоръчвам мадеказол.
Според мен е ефикасен.
Масажът се извършва с палеци показалец на двете ръце по хода на самия разрез и представлява ,разстягане и събиране на участъци от кожата.
Препоръчително е да обхванете ,кожата в дълбочина.
Целта е да повишите кръвоснабдяването в участъка около белега,
-да предотвратите срастванията
- да се осигори транспорт на отпадните вещества
- да повишете тонуса на кожата
Ако сте упорити , ще има резултат! :D

Успешен ден на всички мами и бебковци!
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #97 -: Февруари 16, 2007, 10:17:46 am »
Още веднъж благодаря за честитките и пожеланията за моя Стефко! Както много го очаквах това събитие, така наистина беше неочаквано. Винаги съм се радвала много на всяко едно първо нещо от раждането насам, но такава безумна радост не беше ме обземала.....

StefiZ,
Стефко постепенно разреждаше кърменията, докато престана изобщо да се буди за хранене през нощта. Но, щом ти си решила да опиташ с АМ, изчакай да минат няколко дни след ваксината и започни да даваш АМ по малко, като постепенно увеличаваш количеството в рамките поне на 4-5 дни.
Честито за помощничката в домакинството!

via,
Абе много бързаш, бе момиче – още нямате два месеца и искаш зъбки да ви никнат, едва си родила Валери и се замисляш се да работите за щерка. Във всичко ли си такава припряна?!
За наддаването – според тази таблица сте точно в златната среда.
За цикъла след секциото – на мен ми дойде, когато Стефко беше на 6 месеца. Оттогава интервалът е същият, както преди раждането, само че и при мен кървенето е малко по-обилно. Някой чел ли е за подобна зависимост – между секциото и по-обилния цикъл след него?
Валери още отсега много сладко позира за снимки. А тази с прозявката е уникална!

gabi32,
Наистина Юлето е мнооооого пораснала. И непременно да повторите фотосесията (като внимавате с фокуса)  :P Такива хубави очи трябва да изпъкнат.

jam,
Бравооооооооо за „истинското класическо пълзене”! Ако досега не си го слагала на земята, според мен е крайно време вече да го направиш.
За миенето на зъбките – Чела съм, че някои дори препоръчват почистване на устната кухина още преди поникването на първото зъбче. Аз започнах доста по-късно – когато зъбките станаха четири – двата долни резци излязоха едновременно на 7,5 месеца, а двата горни (пак едновременно) – на 8,5 месеца.
Аз нямам проходилка, но, доколкото съм виждала, ще ти я опиша. Вътрешната част на проходилката си я представи от плат, нещо като памперс, или къси панталонки, или пък плитко кенгуру, чиято горна част не е плътно около талията на детето, а е захваната около кръга (дупката) в центъра на пластмасовата проходилка. И детето свободно си шава в „панталонките”. Може да седи, да подскача на едно място или да се оттласква във всички посоки, както и да ходи. А ръцете му са напълно свободни да си играе с играчките отпред. Дано ти е станало ясно от моето обяснение. При всички случаи обаче, детето не трябва да прекарва много време вътре в проходилката.

nia72,
Благодаря за инфото за „Галиано”.
Радвам се, че отминава жълтеенето. Дано скоро напълно се оправи и да забравите вече, че го е имало!

ultra,
Снимката я направи брат ми (любител-фотограф) с апарат, взет назаем от негов приятел. Попитах за модела и ми каза, че вече не се произвежда (Pentax IstDS). Подобен е този Pentax K10D, но едва ли си имала точно това предвид под „по-хубаво фото”. Аз, дори и да можех да си го позволя, не бих си го купила, защото е гъдел за изкушени, а аз съм пълен лаик във фотографията.
Не че Симеон не заслужава да бъде сниман с такъв апарат!  :P Така и не разбрах защо не би изпратила негова снимка в списание?!

venus_melena,
Стефко стана на 1 г. и 3 м. на 7ми февруари, а на 9ти беше рожденният ден на баща му.
Аз също съм чела, че за нормално се смята прохождането до 1 г. и 6 м. А също и че бебетата, които лазят, прохождат по-късно от нелазещите.
Спорно писане!

cygnus,
И до ден днешен имам потреперване, сърбежи и подобни усещания в областта на операцията.

tanja,
И да го пазя и да не го пазя, Стефко ще си "хуква по мацки", когато си реши!
А ти няма ли да изпратиш снимки на Мелани в някое немско бебешко списание?

setakap,
Планът ти срещу „сдухването” е чудесен, остава само да го изпълниш и гарантирано ще се почувстваш по-добре!

Ganka,
Чета в темата на Birdie за неволите около болестта на сладкия Алекс. Скорошно оздравяване! Май на него му е ред да последва примера на Стефко в прохождането?!
И да приложиш в най-скоро време шопинг-терапията!

marmotche,
Ето и моите отговори (аз съм явно най-страхливата и предпазлива майка):
1. Не сме пили АМ, но стерилизирах биберона-залъгалка, и след захранването – съдовете и приборите за хранене, почти до годинката.
2. Нямам и не съм ползвала проходилка изобщо. Когато трябва да свърша нещо, съм оставяла детето или в креватчето, или в столчето за хранене, или на земята.
3. Кисело мляко дадох на 1 годинка – „На баба” 4,5%. Много го хареса и сега е любимата му закуска – смесено с банан и други плодове (праскови, кайсии, череши) от домашни компоти, приготвени специално за него без захар.
4. Не съм давала никога попара. За закуска съм давала каши – безглутенови домашни, смесени с плод или плодово пюре, или безглутенови и глутенови разтворими. Също и макарони (първо царевични, после и съдържащи глутен) – в началото (към 10 месец) само с обезсолено сирене или извара, а по-късно и с масло.

morkovche,
1во – Почти не усетих коликите и не съм давала никога капки.
2ро – Ужасният плач е или от колики, или от глад. За коликите помагат лекарствата и методите, които другите момичета са описали, но при всички случаи – търпението е разковничето.
За вдигането на тежко – докъм 6 месец поне. За секса – когато си готова, но след контролния преглед. За белега – Efirche ти е дала професионален съвет. Аз мазах с „Контрактубекс”, но нямам база за сравнение какво щеше да бъде без него.

ema2,
И аз, като теб, не съм изпадала в депресия засега. Надявам се и занапред да не ми се случва. Е, в началото, като ревнеше Стефко, и аз на секундата бях готова. Но в повечето случаи в момента, в който нещо му се ядосам, веднага се опитвам да се овладея и да го погледна като невинното, мило, блянувано бебче. И нещата си идват на мястото и забравям с какво ме е ядосал преди секунда.
Ох, и аз се размечтах, като marmotche, как Стефко ще празнува Свети Валентин с приятелка.  :P
Дано леко мине показването на зъбките на ококорените синеоки сладури!

Fussii,
Подкрепям Ganka, jam и NinaE – разкарай доброжелателите, изключи телефона и се радвай на прекрасния Ники. Има време – всеки ще го види. А ти питай за всичко, което те притеснява или тревожи!
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #98 -: Февруари 16, 2007, 11:02:04 am »
Fussii, ако питаш мен - яхаш метлата и това е!  :witch: Хората ще те разберат, а на теб нервите ти трябват и за напред! Много целувки на малкия Никола.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #99 -: Февруари 16, 2007, 11:31:20 am »
Верди, както обещах след очния преглед докладвам :D
Прегледа беше направен много професионално, разпитаха ни за доста неща. Има ли някакви заболявания, какви очила се носят в семейството. Освен това питаха дали боледува или е боледувал от нещо и се оказа, че понеже има температура - не може да се постави атропин, за да се види зеницата. Ако ходите някога на прегледи за децата, имайте предвид, че не трябва да са болни или да са с температура. Абсолютно забранено е да се поставя атропин при наличието на температура, било тя и 37.1. След разговора направиха серия от упражнения, с които явно замериха междуочното разстояние и как реагира зеницата му на светлината. Казаха ни, че според първоначалните упражнения и преглед няма нищо обезпокоително за очите. Само че, за по-обстоен преглед ще чакаме да премине температурата.
Шопинг-терапия си направих в деня преди рожденния ден :lol: Почуствах се доста по-добре ;) Иначе милото ме изненада с подарък - матрак за масажиране. Снощи пробата на матрака с една чаша чудесно червено вино направиха чудеса за моето психическо състояние :lol: Спах тази нощ като бебе и за пръв път откакто е болен малкия не съм го чула. Събудих се чак сутринта :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #100 -: Февруари 16, 2007, 11:42:55 am »
Верди, Стефко на колко месеца долу горе започна да разрежда нощните кърмения? Ще кажеш ли как се правят тези компоти за бебета, имам предвид като класически компот само без захар ли? :)

Гане, очния преглед след 1 г. ли се прави? Че и аз съм късогледа и предполагам ще трябва да заведа Деси на преглед.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #101 -: Февруари 16, 2007, 11:54:58 am »
Стефи, на нас ни казаха, че тук го правят от 6 месеца нагоре. Предполагам, че може и в БГ по същия начин да е. Хубаво е да я заведеш. За твое успокоение.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #102 -: Февруари 16, 2007, 12:42:09 pm »
Fussi, ако помолиш роднини и приятели да ви дадат малко време, преди да виждат детето, това не те прави лоша. Щом всички така се вълнуват, ще те разберат. Обясни им, че детето има нужда от адаптация, че точно сега трябва да си насласите режим, да направиш всичко, за да изгради безрезервно доверие към теб. А и още си е грипен сезон, а неговата имунна система вероятно не е много силна - не се е разхождал, вроденият имунитет тъкмо сега се е изчерпал. Можеш да използваш и това като аргумент. Сега Никола е най-важен, за другите не бери грижа. Ако имаш нужда от каквато и да е инфо или помощ, звънни или пиши, ние няма да те тормозим :)

Jam, честито пропълзяване, браво на малкото шампионче!  :lol: Развълнува ме тази новина, толкова бързо почват да се променят децата ... Дани тази седмица изведнъж започна да харесва стоенето по корем, сигурна съм, че е заради слагането на пода с интересна играчка и майка му също по корем до него. Даже онзи ден изпълзя цяла дължина на одеалото, 5 припълзявания, но още не е в класически стил, а като командос - само на ръце, а после повдига и влачи дупето, не си помага много с крака :)

Стефи,
Аз като ходих на преглед преди раждането, офталмоложката каза да не забравя да заведа детето на профилактичен преглед, като стане на 1 годинка. Не знам обаче дали това е стандартът в БГ, трябва да се пита педиатър.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #103 -: Февруари 16, 2007, 13:00:10 pm »
Фуси, голям кеф е да те чете човек! :D Тез гости направо не мога да ги разбера! То бива добронамереност, бива лЮбопитство, ама спрете се малко, бе, хора! Нека се приспособи детето, да посвикне, пък после ще му се радвате и щипкате колкото си искате! Фуси, ти хич не си лошата, ами те са бая невъзпитани! Аз на твое място няма да пускам никой и изклЮчвам телефона, ама аз съм проклетия, пък ти си добричка и няма да ме послушаш! Пък и те вече всички гости са минали по реда си, сигурно... :D Весели и здрави дни ви желая! Никола да се адаптира бързо и все така да се смее, сигурно му е голям кеф да е обграден с внимание! Да ви е жив и здрав и ти да пописваш по малко от тези готините постинги! :D

Тези върволици от гости не ги разбирам...В Англия правят така. Зълбалдъзетървата роди у дома и моля ви се- още на другия ден почнали да идват комшиите да видят бебенцето! И като ги знам как ходят с обувките навсякъде, направо умът ми не го побира! И в една книга чета съвети: да съм си заредила с кафе и чай предварително, че после много гости щели да идват и аз в стрес и таман да не стигне кафето... Бааа... Ей сега ги запусках, че и кафе почнах да им правя... :roll:

Лейди, какво не ти хареса лекарката? Моята Гинка я нямаше за този преглед и ме препратиха към една беларуска, която за първи път ни видя-мен и мъжа ми. Та върви прегледа и беларуската казва "Ой, нозик будет маленкий! Как у папьй! Папин нос"...Сега това как да го разбирам? Като "твоят нос, Мари, е грамаден и грозен" или "от един поглед ти видях мъжа-хубав, с малък нос, и аз такъв да мога да намеря"... :bonk: Ама си го пуснах покрай ушите, тя да види важните неща, пък да ми яде този път наистина големите уши!

Аз да кажа, ако някой иска да знае: ходих на зъболекар. Надявах се да ми се размине, но ми падна пломба. Към зъболекарите имам страхова невроза. Ама истинска и много силна. А сега хептен щеше да ми се пръсне сърцето! Както и да е. Ето съвети за тези, които се страхуват като мен:

Цитат
1. За бременните има специални упойки. Попитайте зъболекаря си изрично за това! На мен ми обясниха, че са същите, които слагат и на малките дечица и че се локализират и не преминават през кръвоносната система по тялото.

2. Рентгеновите снимки на зъбите не са препоръчителни по време на бременност, освен ако не са наистина наложащи и по преценка на лекаря.

3. Ако имате няколко неща за оправяне едновременно, поговрорете със зъболекаря си за няколко последователни срещи. Не е препоръчително да се седи/лежи на стола повече от час на визита, особено в третото тримесичие, тъй като в тази позиция на тялото матката притиска кръвоснабдяваща вена, която е важна и за бебенцето, и за майката.

4. Ако ходенето на зъболекар ви е страхова психоза, а сега и бременна се притеснявате още повече, дайте си време. Особено ако отивате при зъболекар, когото не познавате. Отидете един път, поговорете с рецепцията или сестрата. Отидете втори път само за преглед и кажете на зъболекаря, че се плашите. Чак след това отидете за същинската визита. Когато познавате средата, страхът е по-малък.

5. Опитайте се да запазите максимално спокойствие, дишайте равномерно. С упойка болка няма да има, не се страхувайте от болката. Помолете лекарят да ви говори за всеки етап от работата си и да работи бавно. Изрично напомнете, че сте бременна преди да седнете на стола.

6. Не отлагайте проблем със зъбите или венците по време на бременността. Така ще си навлечете само още по-големи неприятности и стрес за в бъдеще, а тогава ще са ви нужни спокойствие и здрави нерви за бебчето.

7. Поискайте съвет за проблемните венци. Хигиената на зъбите е важна по време на бременността!

Честито прохождане, честити месечинки и други празници на всички дечица! Да са здрави много и родителите им да намират начин да поспиват повечко! :D
Alexandra
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #104 -: Февруари 16, 2007, 13:14:39 pm »
Здравейте и от нас след дългото ни отсъствие

Честито на патерици на всички празнуващи празници, месечинки, бебоци, пропълзявания и т.н.

Моето момче се оказа доста нервно дете. Заведохме го най накрая при качествен педиатър, който потвърди иначе и моето съмнение. Имаме все още колики и това ще ни бъде слабото място (всяко бебенце си имало такова).Акото ни намерисваше та педиатърът реши да го провери за алергия към кравето мляко. Стреснахме се ,изпаднахме в паника и тичахме до лабораторията, там за наш кошмар изживяхме аз, бебо и татакото шок и ужас. Всички знаете колко боли когато те бодат с перце от пръста, а малкото бебе как пищи просто не е истина, а за капак тъпата лаборантка ми казва "ама моля ви дръжте ръката на детето, че телефона ми звъни", а то милото пищи немога да го успокоя. Голям рев падна и бебчо и аз, него ли мене ли да успокоявам или да държа кървящата му ръчичка за да му може да му вземат кръв, докато чакаме да мине телефонният раговор. Това безхаберие ме побърква в тази наша държава и отонво съжали защо не съм в Торакс (да ни боднат пръсчето с така безболезненото пистолетче).
За наше щастие нямаме алергия към кравето мляко, но имаме порблем с кг. Вървяхме много добре докато преди да навърши 3 м. спря да яде за около седмица (уж не беше болен) та наддадохме само 450 гр за месец. На прегледа пък на 3 месеца и 10 дни е наддал само 30 гр. сменяме храната в момента от Омнео на Фризовом като и даваме мезим форте. От мезима би трябвало да се оправи коремчето и да папкаме повечко да видим, че се измъчихме с тези ужасни колики.
Антоан се оказа също много подвижно дете, отговарял пак според педиатърът на 5 месечно бебе по рефлекси и мускулен тонус. Вече се мъчим сами да ставаме, а когато го хвана за ръчички за да правим гимнастиката той почти се изправя  8O
Малко дългичко стана но за да ви въведа в нашето развитие трябваше да попиша повече, а това много трудно ми се отдава (все си мрънкаме)

Оф още имам да ви пиша ама пак ревем и ставам, едвам смогвам да ви прочета  :(
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #105 -: Февруари 16, 2007, 14:37:03 pm »
Kaкво ще кажете за капките"бебинос",донесе ми 1на приятелка,но ще ги хвърля,тя мойта плюе и се мръщи,то това мирише отвратно 8O.поне еспумизана миришеше на бананче.
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #106 -: Февруари 16, 2007, 14:46:38 pm »
Морки да знаеш, че от семиктикона се запичат децата, поне при нас де или по точно трудно се изакват. Пробвай със Саб Симплекс от него се унасят и спят бебчетата (пак е симектикон като еспумизана).
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #107 -: Февруари 16, 2007, 15:41:06 pm »
Благодаря на всички - ама мнннннннннннннного сте мили.
Джами , за захранването незнам! Ся, в дома ми казаха следното:
1. леля първа - ял е само плодови пюрета
2. леля втора - ял е зеленчукови и плодови пюрета май(!) и месни
3. директорката, да не остане по-назад добави и попарата...
Като си го взех - очевидно не беше виждал лъжица, защото въобще не знаеше какво да прави това нещо дето му го тикам в устата

Затова реших, че е добре да го захраня, все едно досега е бил само на мляко, както подозирам че е в действителност.
Та - първия ден - понеделник с много мъки изяде мъничко плодово пюре - моркови с тиква - на едното хранене. Другите си бяха мляко

Вторник - пак така, само че тоя път се справи доста по-добре - цялото ядене си беше от пюрето, не стана нужда да добавям мляко

Сряда - вече две яденета си бяха пюрета - едното познатото моркови и тиква, второто картофи, моркови и тиква.

Четвъртък - пак същото, Петък от днес едното пюре го заместих с попара - беше перфекрен - изяде всичко, само дето се наложи да я пасирам, щото едри му дойдоха парченцата  :lol:

Отивам сега, че на тигър му дойде рехабилитаторката, за която ще пиша отделно.

В понеделник ще имам нет в къщи и ще съм по-редовна. Цуфки
В очакване ....
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #108 -: Февруари 16, 2007, 16:38:25 pm »
Фуси, мила, както си го подкарала, в неделя ще въведеш кебапчетата! :)
толкова скоростно захранване за пръв път виждам.

сериозно, ако се приеме, че детето не е яло много неща, не се прави така. почваш една по една храните, поне по няколко дни даваш само една храна, първо мъничко, после повечко...

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #109 -: Февруари 16, 2007, 17:25:36 pm »
Бяхме на косултация днес, бихме втория пентаксим и сега тръпна в очакване дали ще стане нещо :? Другото което не е много радостно е, че качваме бързо, а аз си мислех че сме финни, да ама не 6.270 кг. на 3м. и 26 дни и главата ни е мека, та докторката увеличи дозата на витамин Д на 4 капки дневно :( Освен това няма какво да се направи друго като се има напредвид, че сме само на кърма и за захранването каза да изчакам поне към 5-я месец, както си и мислех де и да започна с плодови пюрета.
ми това е от нас.
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #110 -: Февруари 16, 2007, 17:37:01 pm »
Стефи, консултирах се с тефтера - на 4 месеца Мати е бил 7700, така че споко! Като са на кърма наддават бързо в началото, после спират! А колко сте на дължина?
А за захранването - правилно ти е казал човека - къде си се забързала? :D
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #111 -: Февруари 16, 2007, 18:04:35 pm »
Kaкво ще кажете за капките"бебинос",донесе ми 1на приятелка,но ще ги хвърля,тя мойта плюе и се мръщи,то това мирише отвратно 8O.поне еспумизана миришеше на бананче.

Бях по-доволна от тях отколкото от Саб симплекс, еспумизан не съм давала. Само че ги слагах в млякото и не е имало проблем с приема.

Стефи, я не си го слагай на сърце. Детето е на кърма, какво ще му кажеш да суче по-малко ли!? Освен това не сте дебели, Юлия на тази възраст е била около 7 кг, сега на 6 м е вече 9 кг, но е 73 см и не е дебела, виждала си я.

Фуси, имаме закована тема за захранването. Прегледай я дори да нямаш много време сега, захранването е важно.


*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #112 -: Февруари 16, 2007, 18:16:13 pm »
Ganka,
Благодаря ти за доклада!
Да докладвам и аз за офталмолога. Въпреки уверенията на педиатъра (GP-то), че всичко е наред, аз също водих Стефко на специалист – детски офталмолог. Защото аз съм с хиперметропия (далекогледство), а мъжът ми – с миопия (късогледство), а пък Стефко криви съвсем леко очичките понякога. Жената беше любезна и ми обясняваше как стоят нещата, но Стефко се скъса от рев и аз само ровех в чантата и се чудех какво интересно да му предложа, че да го залисам. Това, което запомних, беше, че не може и дума да става за кривогледство при моето дете, че се справя идеално с проследяването на предмети и че при всички деца има физиологично далекогледство (за първи път го чух това). Атропин не е искала да поставя. Каза, че изобщо не е рано да се заведе детето на 1 годинка на офталмолог. Засега нещата при нас са нормални и да го заведем пак на преглед, когато стане на 3 години за определяне остротата на зрението.
А току-що открих този сайт – даже пише много по-отрано да се води детето – един, три, шест и дванадесет месеца – ако е в рискова група (ако единият или двамата родители имат някакво отклонение в зрението, ако бебето е родено недоносено или ако има глаукома в рода).
Страхотен подарък ти е направил мъжът ти! Браво и за пробването!

StefiZ,
Не съм си записвала подробности, но нещата с кърменето на Стефко се развиха по следния начин - през първия месец нямаше абсолютно никакъв режим на сукане – случвало се е да яде и през половин час. През втория месец храненето се разреди на 2,5-3 часа. През третия – вече бяхме на 4 часов интервал (при хранене преди заспиване около 20.30, се будеше през нощта към 3 часа и после към 8 сутринта). На четири месеца и половина – при последно хранене в 20.30 вече се събуждаше чак към 6 часа сутринта.
Компотите на Стефко са именно класически компот, само че в буркана се слагат само плод и вода? Свекърва ми, още преди да се оженим с мъжа ми, засади плодни дръвчета, защото беше очарована от това, че много си падам по плодовете. Та, пролетта тя беше отговорник по компотите – затвори череши, праскови и кайсии. Последните две се белят преди да се затворят, но може и в последствие да се обелват (преди изяждането).
На 4 месеца Стефко беше 6,250 и пихме повече от месец по 5 капки витамин Д.
Дано всичко е наред с понасянето на ваксината!

marmotche,
Сигурна съм, че в най-скоро време и Дани ще последва Марти!

Marie,
Твоите постинги пък зареждат с много настроение. Особено когато разказваш за прегледите си и дали някой не се опитва да те мине с нещо.

Perdeto,
Съжалявам за ужаса, който е трябвало да изживеете с Тони – и аз досега не съм видяла другаде лаборатория като в „Торакс”. И дано смяната на млякото и Мезим-ът помогнат на наддаването! Че щом е толкова енергичен – явно цялата храна отива в опитите да се надига и да става!  :lol:

Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #113 -: Февруари 16, 2007, 18:50:01 pm »
Да питам за пентаксима.
Стефи,нали тази е най-добрата ваксина,днес педиатърът каза,да си я купим,ако не искам да си рискувам детето 8O,звучи направо зловещо.Дано гадовете от касата сменят ваксините по-скоро,иначе трябва да купуваме 3 поредни месеца,нали?
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #114 -: Февруари 16, 2007, 19:03:35 pm »
Абе аз не съм се притеснила особено, но все пак тя се роди 3 кг.. Габи, а Юлето се роди 1200-300 гр. повече, така че ние сме малко извъм нормите за момиченца :? Инъче е дълга 63 см., което е нормално.

Верди, благодаря, ще накарам мама да й направи това лято компотчета :D

Морки, да, това уш се води най-добрата ваксина и ние си я купуваме, чак през 2008 г. май ще е по касата, така че ще си я купувате, няма начин.
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #115 -: Февруари 16, 2007, 23:52:20 pm »
Ух ама какво му става на тоз мой компютър - за десети път се опитвам да напиша нещо в темата и все забива проклетията!? :?

Габи, малката е страшно сладка и с очи дето те карат да гледаш все в тях:) Нямам търпение да я видя и наживо!. Ние излизаме разбира се, само че много рядко в Слатина, все уцелваме време за разходка в Южния парк. Ще ти звънна др. седмица ако излизаме тук.
Setakap, а не минахте ли временно и на фризопеп? Моята педиатърка се усъмни, че дерматита е следствие от някаква алергия към млякото и затова една седмица Валери беше изцяло на Фризопеп, а след това малко по малко минахме на НАН ХА, който за момента му се отразява добре.
По въпроса с депресията - аз от излизането от болницата ревях през 1/2 час без да знам защо и адски се нервирах като се налагаше да обяснявам, че нищо ми няма ама ей така ми се плаче. Мина ми за седмица. Просто разбрах, че ежедневието никога повече няма да е както преди, че усилията ми не винаги ще се увенчават с усмивката на бебо и че рядко ще ми остава време за огледалото.  8) Надявам се и теб скоро да те пусне следродилната депресия  :)
Морковче, пробвала ли си със сешоара? Включваш и го оставяш да си работи без да е насочен към коремчето на бебето, а ако са много силни коликите, можеш и към него да го обърнеш. А като реве без да спира почервенява ли? Да не би да се захласва? Ако е така го навеждаш с главичката леко надолу или даваш малко водичка. Поне при нас това действа.
Фуси, въртележката яко се е завъртяла, но с всеки изминал ден ще ставаш все по-уверена и щастлива! Честит ви син!Нека е слънчев живота му и да расте усмихнат и здрав!

Джам, честито ви пълзене!

Верди, ама разбира се че се шегувам! :lol: То бива майки с амбиции, ама чак пък зъбки на два месеца 8) :lol: А за девойката - ми лесно ми е да го кажа, щото в момента ми е широко около врата - Валери още е при баба си :D :lol:

Стефи, да не би да ти е скучно, че се тревожиш за размерите на Деси? Ми хапва си детето, няма да го ограничаваш,я? Плюс това килограмите ви хич не са кой знае колко много! И, нали нямате оплаквания след пентаксима? Аз доколкото съм попрочела тук-там  - май не се срещат нежелани реакции?

Ние също водихме Валери на редовна консултация - за почти осем седмици е дръпнал с 10 см. и е наддал 1550. Боцнаха го и с противохепатитната, че досега заради грипа не ставаше, а после и заради тая смотана алергия. Ама добре си се държа детето - рева само докато го боднаха и то защото се разшава и го заболя.
Сега и ние сме купили пентаксим и чакам да мине месец и да слагаме първата.
Пък дотогава - започвам малко по малко да се връщам към "човешкия" си начин на живот и утре заминаваме да отпразнуваме рожден ден на приятел на планина. Вино, приятна компания ....кеффф!

Перде, явно и лефакса няма да ви помогне, така ли да разбирам? Всеки случай, дано скоро да му помине на детенце и да не се мъчи милото!


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #116 -: Февруари 17, 2007, 00:31:13 am »
божке, via, искрено завидях и си го признавам.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #117 -: Февруари 17, 2007, 14:35:30 pm »
И аз и завидях - така имам нужда да се наспя! Не че Вени ще спи там, де!
Да се похваля, че си взх изпита днес, а този от миналата седмица съм взела и съм много щастлива! Беше много труден!
Матей - 1.04.2006 г
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #118 -: Февруари 17, 2007, 15:26:34 pm »
Виа, злато, пишат ли се такива неща на разстроени депресирани майки :lol: Ма ще направиш революция тук :lol:
За пръв път от 15 дена малкия спа спокойно. Най-накрая и аз да поспя :D
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #119 -: Февруари 17, 2007, 17:31:46 pm »
Ето ме и мен. Успях да се добера до приятелски компютър и не мога да смогна да чета и честитя :lol:. На всички нови бременелки и майки голямо честито. :D Много новини ме зарадваха, лейди, фуси, морковче и всички за който още не съм прочела, живи и здрави да сте и много щастливи. Благодаря на Каси Ай и Ниа за подкрепата. Много силно ви прегръщам. Ние имахме доста проблеми с малката. Бяхме в ковиоз, после не и стигна кърмата, след това почнаха коликите и сега вече всичко е наред. Еспумизан и сап не ни помогнаха. Смених шишетата с на доктор браун и бзех бебинос и се справихме с коликите. От седмица и тези капки не давам. Поръчах си компютър и от другата седмица вече ще съм на линия. Ще ви досаждам и аз с въпроси :).
А вече пихме и сок от ябълка :D. За ваксините , платих 60 лв за комбинирана. Казаха, че е най безопасна. На 21 ще я бием и от сега полудявам :x. Много целувки на малките.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #120 -: Февруари 17, 2007, 21:49:55 pm »
Ух ама какво му става на тоз мой компютър - за десети път се опитвам Setakap, а не минахте ли временно и на фризопеп? Моята педиатърка се усъмни, че дерматита е следствие от някаква алергия към млякото и затова една седмица Валери беше изцяло на Фризопеп, а след това малко по малко минахме на НАН ХА, който за момента му се отразява добре.
Нищо не сме сменяли - педиатърката прецени, че обрива е лек и няма нужда да сменяме храната за сега... Лицето ни се изчисти, но по раменцата има още. Аз не си купих елокома заради кортикостероидите в него. Взех Atoderm PP - 200мл. 25лв. и мажа с него два пъти на ден. След три дни всичко е о.к. Продължавам да я намазвам всяка вечер профилактично.
Онзи ден фризьорката ми смени главата доста успешно - коренна промяна в цвета и прическата... стана супер и май се "подмладих" леко...  :lol: ми то с малка щерка трябва и аз да младея... Днес къщата ми беше пълна с приятелки и бебета - пълна лудница от което, сега се чувствам много добре... мисля скоро пак да ги събера! И аз си мечтая да ида някъде за един уикенд - може и на Ривиера... малко масажи, басейн и много сън... ех, мечти...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #121 -: Февруари 18, 2007, 13:25:33 pm »
Като за в неделя сутрин, страшно се издразних на дзр Слънчева от бг мама. Бях дала мнение към една тема и преди малко случайно го потърсих, но беш изтрито и темата заключена. Най гадното е, че вътре има информация, която може да бъде от помощ на много хора.
Пускам мнението и тук, за да се запознаете и вие с проблема.

Бях дала отговор към темата за асиметрична главичка на 6 м. бебе. Той е изтрит. newsm78 В него бях посочила сайтове с информация, които биха могли да дадат възможен отговор.
Извинявам се много, но повечето педиатри в България не са наясно с проблема KISS-KID, а съм сигурна, че има много деца, страдащи от това заболяване.
Не казвам, че мога да поставям диагнози, но смятам, че е недопустимо да се трият мнения, които съдържат ценна информация.

И тъй като аз минах по пътя на диагностициране и лечение на KISS-KID, то смятам, че при най-малката асиметричност на бебето, то трябва да бъде видяно от мануален терапевт.
Безотговорно е да се каже просто: "ами детето ще го израсте".
Моето бебе беше "заподозряно" да има синдрома, само защото имаше "любима" страна за спане. От това главата му е все още по плоска от лявата страна. Сестрата в здравната служба веднага ни изпрати на физиотерапевт, който ни насочи към мануален терапевт и след 2 процедури, детето вече нямаше "любима" страна. Във връзка с този симптом, изчетох много литература и говорих със специалисти, които казаха, че всяка асиметричност при малки бебета не е нормална и трябва да се следи.

Симптоми на синдрома:
любима страна и последиците от това http://www.kiss-kidd.no/index.php/site/bilder/kiss_bilder/avflatet_hodeform_paa_den_ene_siden
не иска да лежи по корем http://www.kiss-kidd.no/index.php/site/bilder/kiss_bilder/barn_som_ikke_liker_aa_ligge_paa_maven
тялото има форма на банан http://www.kiss-kidd.no/index.php/site/bilder/kiss_bilder/barn_som_ligger_i_bananform  http://www.kiss-kidd.no/index.php/site/bilder/kiss_bilder/tvillinger_hvor_et_barn_har_en_skjevstilling едното бебе е с КИСС
повръщане
има проблеми със сученето от актуалната гърда


Рискови групи:
раждали с вакуум
при раждането, корема е бил натискан отгоре, за да излезе бебето
секцио

Ето сайтовете, от които можете да видите повече за проблема. http://www.kiss-kinder.de/indexeng.php?menu=1&mp=e13
http://www.kiss-kidd.no/index.php/site/bilder/kiss_bilder

ПС. Надявам, че няма да изтриете темата и ще позволите на повече хора да се информират за проблема.
"ще го израсте" не е отговор.

Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #122 -: Февруари 18, 2007, 18:16:41 pm »
Здравейте на всички от нас след, дългото ни отсъствие! :D/бяхме при баба/
Фани, добре сте дошли. За постояните посещения и звънене на тел. те разбирам, всички са така, след 1-2 седмици започват да спират да те притесняват.

Вени, честито пропълзяване и честит успешно взет изпит :D

За коликите при нас много помогна Еспумизан!

За Пентаксима се смята, че наистина е най-доброто в БГ за момента.

Лейди добре дошла в мъвкия отбор, живот и здраве да е само след 22 седмици. На мен също ми казаха в 18г.с. че ще е момче и не сгрешиха.

За KISS-KID , може ли само по "любимата" поза за спане да се разбере дали детето има този синдром ? Защото при нас определено има такава тенденция да спим на едната страна.
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #123 -: Февруари 18, 2007, 18:46:03 pm »
Cvetelina,
не не може,
но любимата поза, съчетана с другите симптоми, особено банановата форма и раждане с вакуум например, могат да събудят подозрения. Тогава може детето да се види от специалист.
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #124 -: Февруари 18, 2007, 23:06:01 pm »
Лидия здрасти и тук. Радвам,се че вече всичко е добре при вас. Очакваме вече да се включваш по често. Относно шишетата на д.р Браун наистина са страхотни. Аз също ползвах само тях. Целувки на Моника-
17.01.2005                                                                              21.11.2013