0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #100 -: Февруари 16, 2007, 11:42:55 am »
Верди, Стефко на колко месеца долу горе започна да разрежда нощните кърмения? Ще кажеш ли как се правят тези компоти за бебета, имам предвид като класически компот само без захар ли? :)

Гане, очния преглед след 1 г. ли се прави? Че и аз съм късогледа и предполагам ще трябва да заведа Деси на преглед.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #101 -: Февруари 16, 2007, 11:54:58 am »
Стефи, на нас ни казаха, че тук го правят от 6 месеца нагоре. Предполагам, че може и в БГ по същия начин да е. Хубаво е да я заведеш. За твое успокоение.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #102 -: Февруари 16, 2007, 12:42:09 pm »
Fussi, ако помолиш роднини и приятели да ви дадат малко време, преди да виждат детето, това не те прави лоша. Щом всички така се вълнуват, ще те разберат. Обясни им, че детето има нужда от адаптация, че точно сега трябва да си насласите режим, да направиш всичко, за да изгради безрезервно доверие към теб. А и още си е грипен сезон, а неговата имунна система вероятно не е много силна - не се е разхождал, вроденият имунитет тъкмо сега се е изчерпал. Можеш да използваш и това като аргумент. Сега Никола е най-важен, за другите не бери грижа. Ако имаш нужда от каквато и да е инфо или помощ, звънни или пиши, ние няма да те тормозим :)

Jam, честито пропълзяване, браво на малкото шампионче!  :lol: Развълнува ме тази новина, толкова бързо почват да се променят децата ... Дани тази седмица изведнъж започна да харесва стоенето по корем, сигурна съм, че е заради слагането на пода с интересна играчка и майка му също по корем до него. Даже онзи ден изпълзя цяла дължина на одеалото, 5 припълзявания, но още не е в класически стил, а като командос - само на ръце, а после повдига и влачи дупето, не си помага много с крака :)

Стефи,
Аз като ходих на преглед преди раждането, офталмоложката каза да не забравя да заведа детето на профилактичен преглед, като стане на 1 годинка. Не знам обаче дали това е стандартът в БГ, трябва да се пита педиатър.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #103 -: Февруари 16, 2007, 13:00:10 pm »
Фуси, голям кеф е да те чете човек! :D Тез гости направо не мога да ги разбера! То бива добронамереност, бива лЮбопитство, ама спрете се малко, бе, хора! Нека се приспособи детето, да посвикне, пък после ще му се радвате и щипкате колкото си искате! Фуси, ти хич не си лошата, ами те са бая невъзпитани! Аз на твое място няма да пускам никой и изклЮчвам телефона, ама аз съм проклетия, пък ти си добричка и няма да ме послушаш! Пък и те вече всички гости са минали по реда си, сигурно... :D Весели и здрави дни ви желая! Никола да се адаптира бързо и все така да се смее, сигурно му е голям кеф да е обграден с внимание! Да ви е жив и здрав и ти да пописваш по малко от тези готините постинги! :D

Тези върволици от гости не ги разбирам...В Англия правят така. Зълбалдъзетървата роди у дома и моля ви се- още на другия ден почнали да идват комшиите да видят бебенцето! И като ги знам как ходят с обувките навсякъде, направо умът ми не го побира! И в една книга чета съвети: да съм си заредила с кафе и чай предварително, че после много гости щели да идват и аз в стрес и таман да не стигне кафето... Бааа... Ей сега ги запусках, че и кафе почнах да им правя... :roll:

Лейди, какво не ти хареса лекарката? Моята Гинка я нямаше за този преглед и ме препратиха към една беларуска, която за първи път ни видя-мен и мъжа ми. Та върви прегледа и беларуската казва "Ой, нозик будет маленкий! Как у папьй! Папин нос"...Сега това как да го разбирам? Като "твоят нос, Мари, е грамаден и грозен" или "от един поглед ти видях мъжа-хубав, с малък нос, и аз такъв да мога да намеря"... :bonk: Ама си го пуснах покрай ушите, тя да види важните неща, пък да ми яде този път наистина големите уши!

Аз да кажа, ако някой иска да знае: ходих на зъболекар. Надявах се да ми се размине, но ми падна пломба. Към зъболекарите имам страхова невроза. Ама истинска и много силна. А сега хептен щеше да ми се пръсне сърцето! Както и да е. Ето съвети за тези, които се страхуват като мен:

Цитат
1. За бременните има специални упойки. Попитайте зъболекаря си изрично за това! На мен ми обясниха, че са същите, които слагат и на малките дечица и че се локализират и не преминават през кръвоносната система по тялото.

2. Рентгеновите снимки на зъбите не са препоръчителни по време на бременност, освен ако не са наистина наложащи и по преценка на лекаря.

3. Ако имате няколко неща за оправяне едновременно, поговрорете със зъболекаря си за няколко последователни срещи. Не е препоръчително да се седи/лежи на стола повече от час на визита, особено в третото тримесичие, тъй като в тази позиция на тялото матката притиска кръвоснабдяваща вена, която е важна и за бебенцето, и за майката.

4. Ако ходенето на зъболекар ви е страхова психоза, а сега и бременна се притеснявате още повече, дайте си време. Особено ако отивате при зъболекар, когото не познавате. Отидете един път, поговорете с рецепцията или сестрата. Отидете втори път само за преглед и кажете на зъболекаря, че се плашите. Чак след това отидете за същинската визита. Когато познавате средата, страхът е по-малък.

5. Опитайте се да запазите максимално спокойствие, дишайте равномерно. С упойка болка няма да има, не се страхувайте от болката. Помолете лекарят да ви говори за всеки етап от работата си и да работи бавно. Изрично напомнете, че сте бременна преди да седнете на стола.

6. Не отлагайте проблем със зъбите или венците по време на бременността. Така ще си навлечете само още по-големи неприятности и стрес за в бъдеще, а тогава ще са ви нужни спокойствие и здрави нерви за бебчето.

7. Поискайте съвет за проблемните венци. Хигиената на зъбите е важна по време на бременността!

Честито прохождане, честити месечинки и други празници на всички дечица! Да са здрави много и родителите им да намират начин да поспиват повечко! :D
Alexandra
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #104 -: Февруари 16, 2007, 13:14:39 pm »
Здравейте и от нас след дългото ни отсъствие

Честито на патерици на всички празнуващи празници, месечинки, бебоци, пропълзявания и т.н.

Моето момче се оказа доста нервно дете. Заведохме го най накрая при качествен педиатър, който потвърди иначе и моето съмнение. Имаме все още колики и това ще ни бъде слабото място (всяко бебенце си имало такова).Акото ни намерисваше та педиатърът реши да го провери за алергия към кравето мляко. Стреснахме се ,изпаднахме в паника и тичахме до лабораторията, там за наш кошмар изживяхме аз, бебо и татакото шок и ужас. Всички знаете колко боли когато те бодат с перце от пръста, а малкото бебе как пищи просто не е истина, а за капак тъпата лаборантка ми казва "ама моля ви дръжте ръката на детето, че телефона ми звъни", а то милото пищи немога да го успокоя. Голям рев падна и бебчо и аз, него ли мене ли да успокоявам или да държа кървящата му ръчичка за да му може да му вземат кръв, докато чакаме да мине телефонният раговор. Това безхаберие ме побърква в тази наша държава и отонво съжали защо не съм в Торакс (да ни боднат пръсчето с така безболезненото пистолетче).
За наше щастие нямаме алергия към кравето мляко, но имаме порблем с кг. Вървяхме много добре докато преди да навърши 3 м. спря да яде за около седмица (уж не беше болен) та наддадохме само 450 гр за месец. На прегледа пък на 3 месеца и 10 дни е наддал само 30 гр. сменяме храната в момента от Омнео на Фризовом като и даваме мезим форте. От мезима би трябвало да се оправи коремчето и да папкаме повечко да видим, че се измъчихме с тези ужасни колики.
Антоан се оказа също много подвижно дете, отговарял пак според педиатърът на 5 месечно бебе по рефлекси и мускулен тонус. Вече се мъчим сами да ставаме, а когато го хвана за ръчички за да правим гимнастиката той почти се изправя  8O
Малко дългичко стана но за да ви въведа в нашето развитие трябваше да попиша повече, а това много трудно ми се отдава (все си мрънкаме)

Оф още имам да ви пиша ама пак ревем и ставам, едвам смогвам да ви прочета  :(
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #105 -: Февруари 16, 2007, 14:37:03 pm »
Kaкво ще кажете за капките"бебинос",донесе ми 1на приятелка,но ще ги хвърля,тя мойта плюе и се мръщи,то това мирише отвратно 8O.поне еспумизана миришеше на бананче.
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #106 -: Февруари 16, 2007, 14:46:38 pm »
Морки да знаеш, че от семиктикона се запичат децата, поне при нас де или по точно трудно се изакват. Пробвай със Саб Симплекс от него се унасят и спят бебчетата (пак е симектикон като еспумизана).
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #107 -: Февруари 16, 2007, 15:41:06 pm »
Благодаря на всички - ама мнннннннннннннного сте мили.
Джами , за захранването незнам! Ся, в дома ми казаха следното:
1. леля първа - ял е само плодови пюрета
2. леля втора - ял е зеленчукови и плодови пюрета май(!) и месни
3. директорката, да не остане по-назад добави и попарата...
Като си го взех - очевидно не беше виждал лъжица, защото въобще не знаеше какво да прави това нещо дето му го тикам в устата

Затова реших, че е добре да го захраня, все едно досега е бил само на мляко, както подозирам че е в действителност.
Та - първия ден - понеделник с много мъки изяде мъничко плодово пюре - моркови с тиква - на едното хранене. Другите си бяха мляко

Вторник - пак така, само че тоя път се справи доста по-добре - цялото ядене си беше от пюрето, не стана нужда да добавям мляко

Сряда - вече две яденета си бяха пюрета - едното познатото моркови и тиква, второто картофи, моркови и тиква.

Четвъртък - пак същото, Петък от днес едното пюре го заместих с попара - беше перфекрен - изяде всичко, само дето се наложи да я пасирам, щото едри му дойдоха парченцата  :lol:

Отивам сега, че на тигър му дойде рехабилитаторката, за която ще пиша отделно.

В понеделник ще имам нет в къщи и ще съм по-редовна. Цуфки
В очакване ....
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #108 -: Февруари 16, 2007, 16:38:25 pm »
Фуси, мила, както си го подкарала, в неделя ще въведеш кебапчетата! :)
толкова скоростно захранване за пръв път виждам.

сериозно, ако се приеме, че детето не е яло много неща, не се прави така. почваш една по една храните, поне по няколко дни даваш само една храна, първо мъничко, после повечко...

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #109 -: Февруари 16, 2007, 17:25:36 pm »
Бяхме на косултация днес, бихме втория пентаксим и сега тръпна в очакване дали ще стане нещо :? Другото което не е много радостно е, че качваме бързо, а аз си мислех че сме финни, да ама не 6.270 кг. на 3м. и 26 дни и главата ни е мека, та докторката увеличи дозата на витамин Д на 4 капки дневно :( Освен това няма какво да се направи друго като се има напредвид, че сме само на кърма и за захранването каза да изчакам поне към 5-я месец, както си и мислех де и да започна с плодови пюрета.
ми това е от нас.
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #110 -: Февруари 16, 2007, 17:37:01 pm »
Стефи, консултирах се с тефтера - на 4 месеца Мати е бил 7700, така че споко! Като са на кърма наддават бързо в началото, после спират! А колко сте на дължина?
А за захранването - правилно ти е казал човека - къде си се забързала? :D
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #111 -: Февруари 16, 2007, 18:04:35 pm »
Kaкво ще кажете за капките"бебинос",донесе ми 1на приятелка,но ще ги хвърля,тя мойта плюе и се мръщи,то това мирише отвратно 8O.поне еспумизана миришеше на бананче.

Бях по-доволна от тях отколкото от Саб симплекс, еспумизан не съм давала. Само че ги слагах в млякото и не е имало проблем с приема.

Стефи, я не си го слагай на сърце. Детето е на кърма, какво ще му кажеш да суче по-малко ли!? Освен това не сте дебели, Юлия на тази възраст е била около 7 кг, сега на 6 м е вече 9 кг, но е 73 см и не е дебела, виждала си я.

Фуси, имаме закована тема за захранването. Прегледай я дори да нямаш много време сега, захранването е важно.


*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #112 -: Февруари 16, 2007, 18:16:13 pm »
Ganka,
Благодаря ти за доклада!
Да докладвам и аз за офталмолога. Въпреки уверенията на педиатъра (GP-то), че всичко е наред, аз също водих Стефко на специалист – детски офталмолог. Защото аз съм с хиперметропия (далекогледство), а мъжът ми – с миопия (късогледство), а пък Стефко криви съвсем леко очичките понякога. Жената беше любезна и ми обясняваше как стоят нещата, но Стефко се скъса от рев и аз само ровех в чантата и се чудех какво интересно да му предложа, че да го залисам. Това, което запомних, беше, че не може и дума да става за кривогледство при моето дете, че се справя идеално с проследяването на предмети и че при всички деца има физиологично далекогледство (за първи път го чух това). Атропин не е искала да поставя. Каза, че изобщо не е рано да се заведе детето на 1 годинка на офталмолог. Засега нещата при нас са нормални и да го заведем пак на преглед, когато стане на 3 години за определяне остротата на зрението.
А току-що открих този сайт – даже пише много по-отрано да се води детето – един, три, шест и дванадесет месеца – ако е в рискова група (ако единият или двамата родители имат някакво отклонение в зрението, ако бебето е родено недоносено или ако има глаукома в рода).
Страхотен подарък ти е направил мъжът ти! Браво и за пробването!

StefiZ,
Не съм си записвала подробности, но нещата с кърменето на Стефко се развиха по следния начин - през първия месец нямаше абсолютно никакъв режим на сукане – случвало се е да яде и през половин час. През втория месец храненето се разреди на 2,5-3 часа. През третия – вече бяхме на 4 часов интервал (при хранене преди заспиване около 20.30, се будеше през нощта към 3 часа и после към 8 сутринта). На четири месеца и половина – при последно хранене в 20.30 вече се събуждаше чак към 6 часа сутринта.
Компотите на Стефко са именно класически компот, само че в буркана се слагат само плод и вода? Свекърва ми, още преди да се оженим с мъжа ми, засади плодни дръвчета, защото беше очарована от това, че много си падам по плодовете. Та, пролетта тя беше отговорник по компотите – затвори череши, праскови и кайсии. Последните две се белят преди да се затворят, но може и в последствие да се обелват (преди изяждането).
На 4 месеца Стефко беше 6,250 и пихме повече от месец по 5 капки витамин Д.
Дано всичко е наред с понасянето на ваксината!

marmotche,
Сигурна съм, че в най-скоро време и Дани ще последва Марти!

Marie,
Твоите постинги пък зареждат с много настроение. Особено когато разказваш за прегледите си и дали някой не се опитва да те мине с нещо.

Perdeto,
Съжалявам за ужаса, който е трябвало да изживеете с Тони – и аз досега не съм видяла другаде лаборатория като в „Торакс”. И дано смяната на млякото и Мезим-ът помогнат на наддаването! Че щом е толкова енергичен – явно цялата храна отива в опитите да се надига и да става!  :lol:

Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #113 -: Февруари 16, 2007, 18:50:01 pm »
Да питам за пентаксима.
Стефи,нали тази е най-добрата ваксина,днес педиатърът каза,да си я купим,ако не искам да си рискувам детето 8O,звучи направо зловещо.Дано гадовете от касата сменят ваксините по-скоро,иначе трябва да купуваме 3 поредни месеца,нали?
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #114 -: Февруари 16, 2007, 19:03:35 pm »
Абе аз не съм се притеснила особено, но все пак тя се роди 3 кг.. Габи, а Юлето се роди 1200-300 гр. повече, така че ние сме малко извъм нормите за момиченца :? Инъче е дълга 63 см., което е нормално.

Верди, благодаря, ще накарам мама да й направи това лято компотчета :D

Морки, да, това уш се води най-добрата ваксина и ние си я купуваме, чак през 2008 г. май ще е по касата, така че ще си я купувате, няма начин.
*
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #115 -: Февруари 16, 2007, 23:52:20 pm »
Ух ама какво му става на тоз мой компютър - за десети път се опитвам да напиша нещо в темата и все забива проклетията!? :?

Габи, малката е страшно сладка и с очи дето те карат да гледаш все в тях:) Нямам търпение да я видя и наживо!. Ние излизаме разбира се, само че много рядко в Слатина, все уцелваме време за разходка в Южния парк. Ще ти звънна др. седмица ако излизаме тук.
Setakap, а не минахте ли временно и на фризопеп? Моята педиатърка се усъмни, че дерматита е следствие от някаква алергия към млякото и затова една седмица Валери беше изцяло на Фризопеп, а след това малко по малко минахме на НАН ХА, който за момента му се отразява добре.
По въпроса с депресията - аз от излизането от болницата ревях през 1/2 час без да знам защо и адски се нервирах като се налагаше да обяснявам, че нищо ми няма ама ей така ми се плаче. Мина ми за седмица. Просто разбрах, че ежедневието никога повече няма да е както преди, че усилията ми не винаги ще се увенчават с усмивката на бебо и че рядко ще ми остава време за огледалото.  8) Надявам се и теб скоро да те пусне следродилната депресия  :)
Морковче, пробвала ли си със сешоара? Включваш и го оставяш да си работи без да е насочен към коремчето на бебето, а ако са много силни коликите, можеш и към него да го обърнеш. А като реве без да спира почервенява ли? Да не би да се захласва? Ако е така го навеждаш с главичката леко надолу или даваш малко водичка. Поне при нас това действа.
Фуси, въртележката яко се е завъртяла, но с всеки изминал ден ще ставаш все по-уверена и щастлива! Честит ви син!Нека е слънчев живота му и да расте усмихнат и здрав!

Джам, честито ви пълзене!

Верди, ама разбира се че се шегувам! :lol: То бива майки с амбиции, ама чак пък зъбки на два месеца 8) :lol: А за девойката - ми лесно ми е да го кажа, щото в момента ми е широко около врата - Валери още е при баба си :D :lol:

Стефи, да не би да ти е скучно, че се тревожиш за размерите на Деси? Ми хапва си детето, няма да го ограничаваш,я? Плюс това килограмите ви хич не са кой знае колко много! И, нали нямате оплаквания след пентаксима? Аз доколкото съм попрочела тук-там  - май не се срещат нежелани реакции?

Ние също водихме Валери на редовна консултация - за почти осем седмици е дръпнал с 10 см. и е наддал 1550. Боцнаха го и с противохепатитната, че досега заради грипа не ставаше, а после и заради тая смотана алергия. Ама добре си се държа детето - рева само докато го боднаха и то защото се разшава и го заболя.
Сега и ние сме купили пентаксим и чакам да мине месец и да слагаме първата.
Пък дотогава - започвам малко по малко да се връщам към "човешкия" си начин на живот и утре заминаваме да отпразнуваме рожден ден на приятел на планина. Вино, приятна компания ....кеффф!

Перде, явно и лефакса няма да ви помогне, така ли да разбирам? Всеки случай, дано скоро да му помине на детенце и да не се мъчи милото!


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #116 -: Февруари 17, 2007, 00:31:13 am »
божке, via, искрено завидях и си го признавам.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #117 -: Февруари 17, 2007, 14:35:30 pm »
И аз и завидях - така имам нужда да се наспя! Не че Вени ще спи там, де!
Да се похваля, че си взх изпита днес, а този от миналата седмица съм взела и съм много щастлива! Беше много труден!
Матей - 1.04.2006 г
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #118 -: Февруари 17, 2007, 15:26:34 pm »
Виа, злато, пишат ли се такива неща на разстроени депресирани майки :lol: Ма ще направиш революция тук :lol:
За пръв път от 15 дена малкия спа спокойно. Най-накрая и аз да поспя :D
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмична тема 12.02-19.02.2007
« Отговор #119 -: Февруари 17, 2007, 17:31:46 pm »
Ето ме и мен. Успях да се добера до приятелски компютър и не мога да смогна да чета и честитя :lol:. На всички нови бременелки и майки голямо честито. :D Много новини ме зарадваха, лейди, фуси, морковче и всички за който още не съм прочела, живи и здрави да сте и много щастливи. Благодаря на Каси Ай и Ниа за подкрепата. Много силно ви прегръщам. Ние имахме доста проблеми с малката. Бяхме в ковиоз, после не и стигна кърмата, след това почнаха коликите и сега вече всичко е наред. Еспумизан и сап не ни помогнаха. Смених шишетата с на доктор браун и бзех бебинос и се справихме с коликите. От седмица и тези капки не давам. Поръчах си компютър и от другата седмица вече ще съм на линия. Ще ви досаждам и аз с въпроси :).
А вече пихме и сок от ябълка :D. За ваксините , платих 60 лв за комбинирана. Казаха, че е най безопасна. На 21 ще я бием и от сега полудявам :x. Много целувки на малките.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0