0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Привет  в новата седмица, която вярвам, че ще пълна с добри новини!
Матей - 1.04.2006 г
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #1 -: Декември 11, 2006, 09:15:01 am »
Привет и от мен! И аз се присъединявам към Вени в пожеланието и за много добри новини.
Искам да помоля мамите, които хранят с изкуствени млека да ми споделят какви ползват и горе-долу цени, от кои са доволни.
Бихте ли ми препоръчали и добър мамолог, че то се е видяло скоро и до него ще опра.
Благодаря!
« Последна редакция: Декември 11, 2006, 09:18:01 am от Silwi25 »
*
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #2 -: Декември 11, 2006, 10:27:08 am »
Мила jam,
Много, много се радвам, че вече Марти е добре и ти пак си тук! Извинявай, че пак те връщам към този кошмар, но, ако искаш, разкажи по-подробно за ситуацията – абсурдите и хубавите моменти и т.н.... Успех в захранването!

Първо малко да се пооплача, пък после ще пиша въпроси и отговори на останалите.
Стефко два дни беше с висока температура. Това 39 градуса – за нищо си ги нямаше. Слагах „Ефералган” в дупето, спадаше малко температурата, но след 2-3 часа пак вдигаше до 39. Понеже може да се слагат само 4 свещички за 24 часа, то не бяха обтривания, хладки вани, сапунена вода и т.н. – кошмарно беше. Водих го на педиатърът – вирусна инфекция. Нямахме никакви други симптоми, само високата температура. От вчера обаче не сме загрявали термометъра, появиха се малко секрети в нослето и се опитваме да кашляме. Днес сме пак на доктор. Моля се да се оправим бързо, защото имам обица на ухото от преди месец, когато беше първото разболяване на Стефко. Ако на някого му се четат подробности за това, какво беше отношението на „частните” клиники в града ни към болното ми бебе, може да види постингите ми тук.

А сега ще наваксвам за дните, през които ме нямаше тук – по ред на номерата.
Лиде,
Купихте ли си влагоуловител? Ние се борим с мухъла вече трета година. Апартаментът ни е в новопостроена кооперация. Доста усилия ни коства – слагахме външна изолация, после PVC дограма, после вътрешна изолация на стените, докато разберем, че има някакъв проблем с теч на вода отвън. Накрая сложихме изолация и на тавана и се надявам, и с помощта на влагоуловителя, вече да решим този ужасен проблем. Дано и на вас помогне и да не се наложи да ходите при свеки!

Morkovche,
За обезболяването – след секциото аз приемах Diclac 150 mg таблетки - КХП и ЛП, които са напълно съвместими с кърменето. За вливаните „разни антибиотици и (или) обезболяващи” не мога нищо конкретно да ти кажа, питай лекаря си какво точно ще ти слагат. Знаеш ли, че на този сайт можеш да проверяваш съвместимостта на много лекарства с кърменето (търсиш по активна съставка, а не по търговско име)? В него наистина пише, че активната съставка на аулина – nimesulide – е противопоказана при кърмене, като алтернативи са дадени ибупрофенът и диклофенакът.
Иначе аз закърмих няколко часа след операцията и кърмя и до днес – синът ми е на година и 1 месец. В първите дни, дори след като престана обезболяването, нямах никакви болки от операцията. Болеше ме само от контракциите на матката по време на кърмене, заради отделянето на окситоцин.

Гане,
Кашля ли още Алекс? Мисля, че всяко бебче е кисело, плаче и иска да се гушка, когато е болно. А за заспиването сам – аз не си спомням вече какво беше това.
Щом компресите ти помагат за гърдите, прави ги по-често. Остана още малко до 19ти – дано ти кажат нещо конкретно, което да помогне.

Стефи,
Екстра са си акитата, според мен. Докато бебето ми беше само на кърма, консистенцията на акитата беше доста рядка и аз по едно време се бях шашнала. След време може да се случи инцидентно да стават и зелени на цвят – при претопляне, преохлаждане или окисляване – но, както е писала Вени, ако всичко е наред с консистенцията и миризмата, нямаш основание за притеснения. Признак за проблем е, ако станат водни и миришат на вкиснато.
А за врачуването – кажи си тарифата и другите условия, че ние мислим за второ.

Силви,
Бях ти давала линк към тази статия – Проблеми при кърменето. В точка 4, посветена на млечницата, също пише да не се замразява кърма, но не пише защо.
Дупето се е оправило, а какви отговори даде докторът на 1000-та въпроса?

ultra,
„Пентаксим”-а ни го слагаха в „Торакс” – Пловдив. Директно го бяха взели от доставчика им на лекарства и на мен ми струваше 52 лв. дозата. Потърси на повече места, ако имаш възможност. Тези 80 лв. са си направо обирджийство.
И моят син не прилича изобщо на майка си!
И все му бъркат пола – мислят го за момиче!

Наде,
Разхождай детенцето винаги, когато можеш. Миналата година Стефко, като посвикна с разходките, сме го извеждали дори в минусови температури. И понеже го напъхвахме в един „космонавт”, по същия начин беше врял, като го събличах вкъщи. Зелено аки може да се получи и от претопляне.

jam,
Не ти ли е рано за мамолог? Чудя се, защото съм чела, че на мамолог се ходи най-рано 6 месеца след спиране на кърменето. Може и да не съм права. Сподели какво знаеш ти.

kassi,
Успешен трансфер!

Честито на всички, които ще взимат повечко парички до навършване на 9 месеца на бебоците!

А на снимките на бебчовците направо не мога да се нагледам! Наистина са най-красивите бебета, които съм виждала! Само ние още нямаме снимка като джудженце, ама ще пращам утре таткото да поправи грешката.
Чета нещо и за снахи се говори. Трябва и ние да се ориентираме, ама всички сте един такива виртуални......

Ultra се извиняваше за дълъг постинг. Явно аз трябва да се скъсам от извинения!
*
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #3 -: Декември 11, 2006, 10:52:33 am »
Искам да помоля мамите, които хранят с изкуствени млека да ми споделят какви ползват и горе-долу цени, от кои са доволни.
Силве, от болницата още ни препоръчаха Нутрилон 1 и давам него оттогава. Към 3-4 месец, когато започнаха да отказват да ядат и храненето да се превръща в цяла постановка и да се правя на маймуна сменихме малко  на НАН (реших че не им харесва млякото) - същото положение, само дето Митака се запече от НАН - започна да ходи на 2-3 дни веднъж. И пак се върнахме към Нутрилон 1.

Verdi, хич не са ти дълги постингите, чета ги с удоволствие, дори са ми толкова полезни, че ако нямаше опцията "покажи всички мнения на потребител" щях да си ги копирам и събирам.

Абе какво е това ново 20 и мамолог и такива работи ли има при кърмене? Я дайте малко подробности! Пфуу
*
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #4 -: Декември 11, 2006, 11:21:46 am »
Има и моето педи каза, че ще ме праща след като спра да кърмя, че при мен имало някакво оплътнение на самите жлези, не било от кърменето ами такива си били, но сега, защото са набъбнали се усеща/напипва :(

Хехе за врачуването то ми идва от вътре, Верди, трябва спонтанно да се появи шестото му чувство дето познава :wink: а благодарностите ги прием в сладкиши :lol:
*
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #5 -: Декември 11, 2006, 11:49:47 am »
Хехе за врачуването то ми идва от вътре, :lol:

Абе я я завърти пак топката като ти остане малко време :lol: 8)
Виждаш ли ни скоро на някоя предстояща среща?! 8) :lol:
Че докато чакам да свирнеш за компания по време на разходка взех, че се разболях :?
Момичета, я да ви питам. Ей на, почти не остана време до секциото, а аз се събудих с яка хрема, запушени уши, лек гърлобол и малко температура. Освен осцилококцинум и парацетамол+ всички други бабини илачи, сещата ли се за още някой помощен лек?


*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #6 -: Декември 11, 2006, 12:11:36 pm »
Я да питам за последния болничен - от болницата ми свършва на 7 декември, знам че другия педиатърът го издава, но имаме час за 28 чак. Проблем ли е издаването със задна дата или да ходя да ми го пише сега?
Verdi, на мен ми се стори, че на теб прилича Стефко, но явно съм се заблудила :)
Ние си имаме обрив под гушката към гърдичките. Надявам се да е от претопляне, засега само ще го наблюдавам, температура няма. Ама това ако определено ми се струва различно от една седмица, както Стефи обясняваше - рядко и се точи на конци, но на мен определено ми мирише остро и вкиснато. Какви други признаци да наблюдавам за проблем, на мен ми изглежда здраво детето, само да не му смърдеше толкова пампата :lol:
via, опитай с Corizalia (май така се пишеше), хомеопатично при хрема, на мен винаги ми помага.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #7 -: Декември 11, 2006, 12:13:54 pm »
Здравейте и от нас,
лека седмица на всички  :)!
Тук при нас препоръчват преглед на гърдите 6 седмици след спиране на кърменето.

Ние сме на смесено хранене, дохранвам, zаЩото кърмата ми е малко. На какво може да се дължи повръЩането само на кърмата ми (след оригване) и то само преz деня? НоЩем само кърмя, но не повръЩа?
И оЩе едно въпросче - имат ли ефект бибероните zа хранене, които са против колики?
Благодаря  :)
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #8 -: Декември 11, 2006, 12:27:48 pm »
tanja, а теглиш ли колко е изяла? Да не би да преяжда през деня и затова да връща? Симеон така прави - през деня е по-активен и лаком и се случва да връща понякога, а нощем суче по-малко, не е толкова настървен и не гълта толкова въздух. Пробвай да оригваш на два пъти.
Бибероните срещу колики са си рекламен трик според мен - помагат колкото детето да не гълта много въздух докато суче, ама то има ли вече биберони, които да не са срещу колики :lol:

Току-що разбрах, че пулмоложката уредила някаква сестра да направи потния тест нелегално в осем часа тая вечер, ама трябвало да си платим за услугата 8O Какви са тия хора, бе, после сигурно и за отчитането на резултата ще плащаме...
Мисля направо при Кременски да ходим.
« Последна редакция: Декември 11, 2006, 12:31:33 pm от ultra »


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #9 -: Декември 11, 2006, 13:05:43 pm »
Вени, ти пък къде успя да се разболееш, давай с бабините илачи и парацетамола и ще се оправиш, няма страшно. А за разходка как да ти свирна като не сме излизали вече 2 седмици, тая мъгла е ужасна :( Вече само на челна стойка дето не стоя, за да забавлявам девойката през деня :lol:

Таня, за повръщането незнам дали е нормално, на мен всички ми казват че е, защото преяждала. Ние сме само на кърма и тя е много лакума и почти след всяко ядене повръща. В началото много се шашках ама сега сякаш свикнах вече. Купувай лигавници, за да не сменяш всеки път дрешки, повечко пеленки за под главичката и това е :)

Ани, обрива ви ако е с червени пъпки, не съвсем дребни е от претопляне, ако е само зачервено и грапаво, добре дошла в глуба на чувствителните :lol: Забърсвай го с отвара от лайка и тампонче за грим, махни дрехите с яките и тези, които имат синтетика в тях макар и малко. Ако не мине беш на доктор.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #10 -: Декември 11, 2006, 13:26:23 pm »
Здравейте и от нас. Тази седмица започва пак отново с проблеми. Оправихме малко кашлицата - не буха като стар тютюнджия, хремата намаля, но за сметка на това от вчера сме разстроени. Акото има някакъв странен цвят и има като лигави нишки вътре. Почти всичко е водно. Пробвах с оризова каша, но нямаше ефект. Днес пробвах с оризова вода, но той изобщо не иска да я пие. Та се надявам сега яденето, което е с ориз да има този ефект. Иначе не знам какво ще правя :( Имаме си  и красив обрив на дупето. Изобщо всякакви екстри. Освен това вече сме царе на номерата - снощи вместо да заспи прилежно като добро дете, беше седнал в леглото и се смееше. Та се приспивахме 1 час след това. Ако някой има идея за разстройството - приемам всякакви :? Че ще се побъркам вече. За последния месец бяхме при доктора за прегледи вече 4 пъти :(
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #11 -: Декември 11, 2006, 14:22:13 pm »
Стефи, аз съм добре, но Виа  болната! :lol:
За дрисък има успешно хомеопатично - Арсеникум албум 30!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #12 -: Декември 11, 2006, 14:32:45 pm »
Вени, не те е объркала Стеф 8) И на мен така ми викат галено :D
Ами къде се разболях - гости бях поканила...едни такива "мили и съобразителни"!? Хем знаят, че са болни и можеха да откажат, хем по не знам какъв обичай /този с целуването по бузите/ не пропуснаха и това и ей на- подредих се :?
Тенк ю за съветите 8)
И като съм вързана цял ден вкъщи съм се разтърсила за сайтове с имена и съответните тълкувания де, че не сме се подготвили с име за малчугана.
:lol:

Стефи, точно такава си я представях Деси! Пу-пу-пу! Страхотна е!
« Последна редакция: Декември 11, 2006, 14:56:37 pm от via »


*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #13 -: Декември 11, 2006, 15:15:33 pm »
Вени, тук лекарствата са под строг контрол и не мога да си взема току-така някакво лекарство. Свободно се продават - аспирин, парацетамол и витамини. Всичко останало подлежи на контрол. Така че ако не се оправим до довечера с бабешките лекове - утре на лекар.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #14 -: Декември 11, 2006, 15:21:02 pm »
Via, ето ти два сайта:http://www.imena.hit.bg/ ; http://margaritta.dir.bg/azbuchniik/01A.html. Дано да са ти полезни.

Гане, а пробва ли с морковена супа? При диарии се препоръчват още безмлечни каши, ябълки и банани. Имам една брошура на HiPP ORS 2000 - диетични птодукти на основа ориз и моркови и доколкото разбирам е в вид на сок. Ама пък какъв сок с ориз? :?:
Силве и ние сме на Нутрилон. Купувам го на 6,80 лв.


*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #15 -: Декември 11, 2006, 15:47:59 pm »
Габи, дадох за сега пюре с ориз и моркови, а иначе сварих оризова вода, но не я иска и не мога да му я натъпча в устата. Ще му направя следобеда каша като вътре ще му набутам малко сварен ориз и оризова вода, дано има ефект. Тук има едно пюре с ябълка и ориз, но е и с грозде, а то не е особено подходящо. Та ще видим какво ще стане. :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #16 -: Декември 11, 2006, 16:24:45 pm »
Гане,
На нас за разстройство ни изписаха – Ентерол (Еnterol) прах за перорална суспензия - КХП и ЛП.
Освен „Ентерол”-а, аз давах на Стефко чай от шипки и пектин на прах, разстворен с малко вода. Иначе знам, че компот или отвара от дренки запичат, ама ти откъде ли ще ги вземеш?!
Други методи, прочетени в тази тема, са
-   ядеш сухари, обикновени бисквити, обезсолено сирене, сварени моркови, сварени картофи, пиеш оризова вода или черен чай...
-   лимонов сок
-   банани
-   прахчета „Смекта”

Стефи,
Хехе за врачуването то ми идва от вътре, Верди, трябва спонтанно да се появи шестото му чувство дето познава :wink: а благодарностите ги прием в сладкиши :lol:
Ако има начин да помогнем на шестото чувство, казвай. И аз много обичам сладкиши – да ги приготвям и най-вече да ги ям. То си ми и личи.

via,
Мога да помогна с инфо за следните хомеопатични продукти:
за хрема – Коризалия (Coryzalia) таблетки (КХП и ЛП);
за гърло – Хомеожен 9 (Homeogene 9) таблетки (КХП и ЛП);
за кашлица – Стодал (Stodal) сироп (КХП и ЛП).
Аз най-много уважавам лайката и содата за хляб – под форма на гаргара, когато ме боли гърлото, или на инхалации, когато кашлям.

...едни такива "мили и съобразителни"!?
Ееееееей, издивявам! :bonk: Винаги съм се чудела как може такова нещо!
Когато моят бебо беше малък, пък и сега, изпадах в дива ярост, някой умник като закача Стефко и му каже: „Ей, Стефко, майка ти не дава да те цункам, ама аз няма по бузката, аз ще ти цункам ръчичката”........ А че след секунди тази ръчичка ще бъде в устата на бебо, кой ти гледа! :balk_149:

ultra,
За болничния – според мен, трябва да отидеш да ти напишат болничния сега. Доколкото знам, се водят някакви дневници на издаваните болнични и може да има ден-два закъснение, но на 28ми да издадат болничен от 7ми май не може.
За акито – миризмата е смущаващ признак. Ако искаш, запази един наакан памперс и, като отидеш за болничния, ароматизирай кабинета на педиатърът.

tanja,
За повръщането – копирам нещо, което бях пуснала преди време на Стефи - мнение на доц. Огнян Бранков, Ръководител на секцията по детска хирургия в „Пирогов”, по една тема в бг-мамма за едно доста повръщащо бебе:
„Общо взето това е положението - всички бебчовци повръщат по малко или по много. Отначало (веднага след раждането) защото не са съвсем узрели за новия начин на хранене - това трябва да се оправи за 2 - 3 месеца. Най-често майките (ако не се паникьосват) сами налучкват правилния режим.
Ако обаче повръщането се засили след 20 - 25-ия ден - да му мисли докторът, дали няма стеснение на пилора (изхода на стомахчето). Ако пък нещата се проточват - пак да му мисли докторът.
Но в последните два случая трябва да се консултирате и с детски хирург (да не дава Господ, защото ние мислим само за разни операции   ).”

Задължително оригвай – и то по няколко пъти. Не слагай бебето да лежи веднага след хранене, го разнасяй известно време в изправено положение.



*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #17 -: Декември 11, 2006, 16:34:02 pm »
tanja,

аз също дохранвах, докато имах кърма. също като при теб, забелязах, че Мартин винаги повръща само когато е ял кърма. никога не повръщаше, ако е ял само АМ. не намерих обяснение на този факт.

Гане,

супа от моркови и течности против обезводняване. има едно нещо на Милупа - казва се Адиарил - при вас в Немско трябва да го има свободно. то е прахче, с което му правиш водата и възстановява изгубените от диарията минерали и соли. самото то не лекува диария, само възстановява и хидратира.

ултра,

болничния най-добре на самия ден, от когато почва. със задна дата не дават, мръсниците. ако трябва - обади се на педиатърът по телефона, да ти го напише, пък ти иди си го вземи когато ви е консултацията по-нататък. това е напълно възможно.

Verdi,

по-нататък ще опиша историята ни, сега все още ме побиват тръпки като се присетя за това. мисля, че имам нужда от санаториално лечение на минерални бани за нерви, сериозно.

аз днес дадох 5 грама оризова каша, прие се без ентусиазъм, но и без протести. засега няма ефект, но още е рано. педиатърът обаче ми се скара, че съм била избързала - трябвало още няколко дни да се възстановявал и тогава.
той сега покашля тия дни и аз тръпна от ужас, но гърдите му били чисти - извиках я да го види.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #18 -: Декември 11, 2006, 19:17:26 pm »
Джамка, то в началото и Мати никакъв интерес не проявяви, но после много му хареса! И ние кашляме и от днес кихаме, но според доктора това било добър признак, пък ще видим!
Виа, значи сме адашки по галено име - ти как се казваш всъшност?
Матей - 1.04.2006 г
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #19 -: Декември 11, 2006, 19:26:02 pm »
Момичета, благодаря за съветите. Обадих се на моята приятелка педиатърката. Даде ми съвети, заредихме се с търпение, да видим. Иначе опитах всичко - пробвах да дам оризова каша, оризова вода, моркови с ориз, каша с ориз - всичко подобно се отказва. Плюе се и се реве. Целия следобед се борим. Почти през два часа имаме наакани памперси. Сега взехме Ентерол, та се надявам да поспре малко. Ще видя и за Адиарила, та дано се справим с положението. Иначе е контактен, весел на моменти, после се почва един неконтролиран рев и тръшкане и не иска да ме пусне. Та се разнасяме насам натам. Като за капак имаше и две повръщания :( Изобщо красотаааа
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю