0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #100 -: Декември 13, 2006, 17:58:03 pm »
Мммда, който не влиза цял ден сума ти неща пропуска.
Лейди, честито! Много се радвам за теб!
Добре дошла на Боровинка!
Silwi25, аз знам, че до 6ия месец се стерилизират шишетата и след това постепенно се преустановява стерилизацията.

За слагането по корем-в началото започваш по малко, после по 5-10 мин. Аз даже вече и подпирам с ръка крачетата, така че да получат опора. Това е за да се опитва да пълзи. Юлия се опитва ама още не може.


*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #101 -: Декември 13, 2006, 23:18:12 pm »
Съжалявам че ще разваля седмицата с добрите новини, но съм бясна и не знам какво ми иде да направя. Ей, днес ме изкараха за пръв път от равновесие. Наложи се поради липса на нашето педи, да отидем в единствената детска клиника тук. Чакахме 3 часа за преглед, като още в самото начало ни шашнаха, че сме със салмонела, затова има разстройство и ни отделиха от другите, а след това вместо да ни приемат по-бързо, ни обясниха, че имало спешни случаи /единия спешен случай беше висок колкото мъжа ми/. След това ни казаха, че трябвало да имаме търпение още 10 минути, защото лекарите се сменяли и идвала нощната смяна. Това продължи 45 минути. Детето ми без храна, без сокче, уморено, нервно, пищящо... Заспа на кушетката в кабинета. С 37.9 температура, с кръв в изпражненията. Дойде една дама, преслуша го, погледна ушите и устата, каза малко обезводнен и това беше. Даже не искаше да погледне памперса. След настояване - погледна го и каза, че било нормално след два дни диария да имало кръв. Да съм давала повече течности и това е. Е, как може уж те са по-добри от българските лекари :x Нямам думи :? Изобщо ... Джами, и аз като теб - искам да убивам :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #102 -: Декември 14, 2006, 05:49:44 am »
Доста се забавихме със снимките, но ето ни вече и нас да се представим на народа :).Големи сме дунди, хапваме си добре, имаме си чар и голяма усмивка с трапчинки, а и характер един път (вчера не спахме цял ден и ревахме и двете накуп -мъника, че му е криво, а аз от съчувствие).
Ей, голям зор голямо нещо е да гледаш някой , който не може да си каже какво му е.Сменям памперса, че обикновено като е пълен това е проглена.Да, ама не тя пак си реве.Отпушваме нослето.Хубаво, млъква за малко и се почва пак.След малко решавам, че е гладна и давам манджа.Резултата е, че хапва и позадремва и пак се почва. Давам капки за колики и чай за тях, Хамомила и какво ли не. Млъква и пак почва. Побърка ме направо. Накрая и аз като надух една гайда яка.
И така ни олекна май и на двете и сега дребосъчка си спи като къпана вече 6 часа. Първото и спане цяла нощ. Направо чудо.:)
« Последна редакция: Декември 14, 2006, 05:52:00 am от Silwi25 »
*
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #103 -: Декември 14, 2006, 07:56:35 am »
Силви, много в сладка малката Габи, пу пу :) Да е жива и здрава :)
Най вероятно са колики, Силви, след 2 месеца обикновено отшумяват. педиатърът какво казва?
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #104 -: Декември 14, 2006, 08:51:46 am »
ооооооооооооооооооо, нашето педи е по-скоро ПЕРКО.Винаги за всичко отговора е, че се притеснявам прекалено и нещата са си съвсем нормално.Така беше за дупето, така за повръщането.Ама като видя, че дупето става зле взе да ми се оправдава и да ми обяснява, ако сме искали да минем при дерматолог и не знам какво си.Много съжалявам, че се записахме при нея и сега мисля да я сменям, ама като гледам те тука в Ст, град всичките са едни,та ще видим какво ще правим.
Не знам при Вас как е,но аз лично преди да я запиша разпитах мало и голямо за педиатрите и кой от кого е доволен. Всички са супер доволни от нашата сегашна педиатърка, а аз никак не съм очарована.За мен смисъл от нея никакъв.И аз мога да си се глезотя с дъщеря ми и да бърборя общи приказки.Някак си ми трябва сериозен и надежден д-р за нея, а се оказва че ще избера по-трудно сигурно отколкото когато си избирах генеколог за мен.;(
« Последна редакция: Декември 14, 2006, 08:57:27 am от Silwi25 »
*
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #105 -: Декември 14, 2006, 09:06:41 am »
Леле, като ви чета, страх ме хваща. Какво ли ще бъде при нас като се разболее малката за първи път?! Пу, пу, дано не ми се случва скоро, че както съм сама много често, направо не ми се мисли. Гане, дано Александър се оправи бързо напук на добрите лекарски грижи, положени за него.

Silwi25, понякога децата плачат без видима причина. Има и такива дни. Юлето например след като свършиха коликите (около 50ия ден) чак докато стана на три месеца почти всеки следобед почваше да плаче и така до късно вечерта докато заспи.

Сега и аз да си кажа болката. Не мога да намеря Пентаксим. Внос щяло да има чак след Нова година. А аз какво да правя до тогава, нали трябва да се спазват срокове за да е достатъчно напрегнат имунитета? Това трябва да е третата ваксинация. Така че, ако някой знае къде има, да казва. Ultra, къде точно ви го предлагаха по 80 лв? Нямам избор и толкова пари ще трябва да дам ама да не прекъсваме ваксините, че иначе за какво досега слагахме предните две.


*
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #106 -: Декември 14, 2006, 09:44:06 am »
Ох Силве ,Силве ние сме същата история като вас. С нетърпение чакам да минат тези мъчителни за всички нас колики. Аз немога все още да кажа на 100 % дали съм доволна или не от педиатърът, мила е жената но ми се струва разсеяна и забравя. Обръща ни иначе внимание обяснява идва на място вкъщи, но винаги сме супер добре според нея, дори и когато акитата ни бяха зелени и миризливи.
Поне вече от горе долу седмица акото ни е като по книжка, жълти бъркани яйца  :lol: Вчера бяхме на консултация при кардиолог д-р Ралева, оказа се че в Бургас имало само две детски кардиоложки, та въпросната лекарка го прослуша и ми каза НАЙ ВЕРОЯТНО става въпрос за функионален шум, който ще отшуми с времето. Ама какво означава най вероятно я питам аз, няма ли да напарви ехография а тя ми отговаря, че като отидем на контролен преглед след 2 месеца и шума не е изчезнал може би ще се наложи ехография. И как да бъда аз спокойна, може ли за всяко нещо да търча из стараната за да порверявам компетентността на местните лекари  За техниката думи нямам с едни слушалки  :lovedock: и някаква странна машинарийка  :balk_160: от преди 30-40 години с която ни направиха  :chart: може ли да се посатви точна и перцизна диагноза, ми то затова тя ми пише НАЙ ВЕРОЯТНО. За какво говорим, ми ако му има наистина нещо на детето, аз какво да стоя, гледам и чакам ... :dontknow: Замислям се каква ли ще бъде и консултацията с ортопеда ...  :ask: :| и дали ехографията ще бъде направена от специалист. Взех наистина да съжалявам, че не отидохме до Торакс - Пловдив. Боже може ли сега и с детето да обикалям отново старната. Не е истина ви казвам в какъв абсурден град живеем, плаче ми се   :balk_145:
Мами търсих из града коледни шапчици за бебчо, за да ви покажем ние пък какво коледно джудженце сме, но никъде неможах да намеря такъв малък размер, вие как си ги намерихте ?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #107 -: Декември 14, 2006, 09:53:33 am »
Наде, нама малки, ама я стесних!
Силви, много сте сладки, но дай някоя в лице да се вижда нещо повече от шапка!
Много ти е готин подписа, направо се просълзих!
За болестите какво да ви кажа - пак сме с изпълнение! Снощи просто ни скри топката - незнаехме какво да го правим! така не еревал, откакто минаха коликите! какво му беше незнам, нали кашля та човек незнае зъби ли са, от запушения нос, че му пречи да спи ли...? Накрая и температура имахме! Пълна програма!
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #108 -: Декември 14, 2006, 10:02:50 am »
Еми да ви се пооплача и аз, ние пък си имаме разстройство и от два дни сме на ентерол, ама няма голямо подобрение пък да видим. :(

Габи, аз пентаксима си го взех от аптеката в Редута, но тя жената имала някаква позната в търговска лига-вносителите, та й намери една с триста зора, защото няма внос.

Наде, нашата шапка е за големи, ама я хванах с един кламер отзад, колкото за снимите :lol:

Гане, бързо възстановяване на малчо :)
*
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #109 -: Декември 14, 2006, 10:18:40 am »
Силви, на тази снимка много прилича на Алкесандър като спи. И в нослето е същата. И трапчинки и позицията на ръцете 8O 8O 8O 8O 8O Да не сме роднина нещо?  :lol: :lol: :lol:
*

    piera

  • ****
  • 896
  • Keen on boots
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #110 -: Декември 14, 2006, 10:29:06 am »
Искам да честитя на Лейди тук, тъй като няма темичка :D и да пожелая прекрасна, спокойна и лека бременност, изпълнена с много щастливи моменти и здраво и сладко бебче!
На всички мамчета- целувки за сладките бебчета.
Коледни чудеса за всички момичета и много  :bfp1:
Аз другия вторник съм в Плевен да уговаряме секциото с док, така ми е притеснено, а нямам търпение вече да става януари и да раждам...
*
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #111 -: Декември 14, 2006, 10:41:05 am »
Гане, съжалявам за случилото се! Дано Алекс се оправи възможно най-бързо... Явно лекарите навсякъде са еднакви - не си дават много зор. От твой интерес е, ти ще си чакаш, на тях им е все едно! Аз лично не го приемам това отношение, но явно болшинството лекари са такива. Не се ядосвай!

Момичета, да ви се оплача. Венци не иска и не иска да заспива сам в леглото през деня. Вечер няма проблем. Уча го, че там се спи, оставям го да поплаче и пак няма ефект. Лежи си в продължение на 20-25 минути, говори си и накрая се разревава. Приспивах го няколко пъти на ръце, ама сега и това не иска. Дайте идея какво да правя. Не смея да го оставям да реве продължително време да не му стане нещо.

И така ако не сме навън, спи в количката вкъщи.

Не че е голям проблем, но искам да си знае, че в леглото се спи.

Приятен ден ви пожелавам!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #112 -: Декември 14, 2006, 11:34:42 am »
gabi32, свекървата е задействала връзки, до края на седмицата чакам да разбера къде има Пентаксим. Ще говоря за още една доза и за теб. Иначе за 80 лв в медицински център "Детско здраве" на Ами Буе 27.
http://detsko-zdrave.hit.bg/how_to_find.htm
Гане, това поведение е отвратително. Стандартна практика ли е към чужденци? Не можеше ли да поискаш второ мнение или да се оплачеш поне? Нямате ли си частен педи, че да си спестите такива преживявания или излиза много скъпо? Цункай Алексче от мен и дано се оправи по-бързо!
Шапка и аз не намерих малка :( Вчера взех една голяма и сега ще я стеснявам.
Познайте на кого купих първо подарък :lol: На свекърката (така се произнася според сестра ми) :P Ама това е защото исках да приключа със задължението и да продължа с удоволствието :D Ще си имам баба в събота - поканих майка ми на гости, ще я подкупя с обещание за пържоли, червено вино и някой нов филм за вечерта и ще й връча Симеон за няколко часа, докато обиколя коледното изложение в НДК. Таткото ще е на коледно парти в Банско, да му загорчи водката дано :bonk: На всичкото отгоре ще дава новата ни кола на баща си, че да си ходели на тъпото село с разбития път. Бясна съм :fighting:
heart, Симеон също не иска да си спи в леглото. Заспива или на гърда, или на корема на баща си, или в кошчето за кола... Като го преместим в леглото се събужда и реве. При нас обаче проблемът е вечер. Затова го взимам при нас, играем си, говорим си и по някое време вече много се уморява и си заспива. Помагат и музикалните играчки и абсорбатора :lol: Някои дечица не искат да спят в леглото, защото им е самотно. В такъв случай помагало пуснато радио, ама аз още не съм го пробвала. Да не сте в някоя от кризите на растежа и затова да е по-нервен?
Стефи, вие пък да не видите нещо :lol: Ние се подобряваме, ентерола определено помага, дано скоро и дупарата се оправи.
Ако поискам в аптеката да ми направят кремчето за подсичане без рецепта дали ще се съгласят? И коя точно рецепта да ползвам:
Цитат
Nistatin 1000000 E
Vit A     60000
Vit D     600000
Lanolin (немога да го разчета)
Vaselin  30

lanolini }
Vaselini }
Aq. calcis } aa 50,0
vit A 100000E
Vit D 300000E

или горното +
revandi 0.10
nystatini 5000000 E

via, аз също си бях взела гащи за еднократна употреба от Щъркел, 4,50 за 5 броя. Много са удобни и ми се струва по-хигиенично. Могат да се ползват спокойно по едно денонощие, не се разкъсват като се сменя превръзката. Идеята да си пера гащите в болницата и да съхнат върху парното не ми се стори привлекателна. А и не ми се инвестираше в бабешки гащи. Бях си взела възможно най-дългите нощни превръзки, кървях доста и дължината определено беше решаващ фактор.
Силви, много ти е сладка пуканката :D Я кажи, откъде ви е коледния пингвин? И аз искам :lol:
« Последна редакция: Декември 14, 2006, 11:45:28 am от ultra »


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #113 -: Декември 14, 2006, 11:45:13 am »
lanolini }
Vaselini }
Aq. calcis } aa 50,0
vit A 100000E
Vit D 300000E
revandi 0.10
nystatini 5000000 E
Ето тази е!
Ако имаш проблем кажи при нас ще ти го направят без рецепта- познавам аптекарката!
Сега сме с 36,8! каква е тая работа - незнма!
Матей - 1.04.2006 г
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #114 -: Декември 14, 2006, 11:57:29 am »
Искам да честитя на Лейди тук, тъй като няма темичка :D и да пожелая прекрасна, спокойна и лека бременност, изпълнена с много щастливи моменти и здраво и сладко бебче!
Какво? Лейди е бременна? Вярно ли е? Дайте повече инфо...
Аз пак съм пропуснала. :(
Е, хайде да наричам и аз -
лека и безпроблемна да бъде бременността,
а Бебчо да дойде с усмивка на уста.

Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #115 -: Декември 14, 2006, 12:42:54 pm »
Алия, виж предната страница от вчера, която е!
Матей - 1.04.2006 г
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #116 -: Декември 14, 2006, 13:02:47 pm »
Ultra,коледния ни пингвин е от тези на Кока-Кола, които сега са с промоцията от 5 етикета.Ние нали сме фенове на колата, та бързо ги събрахме. Нямаш грижа да си вземеш такъв. Събираш 5 етикета на кола и в магазините, в които имат плакати че дават наградки си вземаш пингвина, снежен човек или еленче.
« Последна редакция: Декември 14, 2006, 22:51:36 pm от Silwi25 »
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #117 -: Декември 14, 2006, 13:19:42 pm »
Момичета, благодаря :D Като че ли закрепихме малко положението. Пием много чайче, давам лекарство, което е почти като ентерола и едни прахчета с глюкоза и минерали.
Ани, за съжаление нашия личен доктор беше на някакъв семинар. До сега никога не съм имала проблеми, а за последния месец ходихме 4 пъти при него. Просто кофти късмет. А малкия го водят немски гражданин, така че не е защото сме чужденци. Бях много ядосана, защото така и не видях какви са аджеба тия спешни случаи, като имаше само двама души преди нас, а лекарите седяха в приемната /двама при това/ и се почесваха по коледните топки :x
Кремчето е това, което моята приятелка лекарка ни препоръча:
lanolini }
Vaselini }
Aq. calcis } aa 50,0
vit A 100000E
Vit D 300000E

По въпроса за не искането да се спи в леглото - акушерката, която ме посещаваше, каза че е хубаво да има нещо, което мирише на нас - носена тениска, дреха някаква, дори да си сложиш подложките от кърменето - пак става. Освен това, понеже са свикнали да са на тясно и е желателно да са един вид като пакетчета, така не се плашат от големината на леглото. А и аз така и не успях да го науча да спи през деня в леглото, за мое съжаление. Да е здрава количката, че тя ни спасява :lol:
Вени, може и от зъбките да има температура. При нас така се получава - пищи нощем, от глад, от зъби, има висока темпуратура, после спада. Давай по малко панадол и ще се оправи положението.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #118 -: Декември 14, 2006, 13:56:03 pm »
За спането в креватчето.
След един уморителен месец, през който се налагаше да лежа до него и да му държа ръцете, за да не се одраска(и събуди), сега процедираме така: през деня: сладам го на спалнята, завивам му и двете ръце с едно леко одеалце, плътно до тялото, за да не може да ги извади, и го завивам с моя юрган. Заспива за секунди. Вечер, в неговото си легло, пак му завивам плътно ръцете. Оказа се, че не заспива, ако маха свободно с ръце и така си трие ушите и лицето, че понякога си разкървавява ухото, а в лицето изглежда като войнстващ индианец. Опитах да го оставям да заспи без да му завивам ръцете. Неуспешно. След 2 часа още не беше заспал.

ПС. Обаче този метод малко ме стресира, защото все ме е страх да не си избута юргана върху главата. Сега съм му хванала цаката и разполагам юргана така, че да му е невърможно да се покрие целият с него, като рита с краката.
ПСС. Някои тук слагат тензух върху лицето.

Гане, радвам се, че Александър е поздобре. На нацункаш милата душичка.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
« Отговор #119 -: Декември 14, 2006, 17:34:27 pm »
Мочичета, много благодаря за честитките.
Няма да пускам отделна тема, защото  смятам че е някак си нечестно на фона на неуспешни инвитро опити, лапароскопии и напразни надежди. Пък и няма какво толкова за разправяне - овулация на 21 ден от цикъла, малко вит. Е, малко билки и взе че се получи...


Понеже знам доста за забременяването, но нищо почти за бремеността, мога ли да попитам:
1. Кога е най-добре да се вземе микробиология и цитонамазка. На мен някак си не ми се ще до 12 г.с да правя такива манипулации...
2. Доколко са вредни устройствата за преглед за оръжие  - такива като на летищата. Налага ми се по десетина пъти на ден да минавам през такива , та въдпросът ми е опасно ли е за бебето?

Прегръдки и цевуки на всички и благодаря!