www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Нашите дългоочаквани деца => Темата е започната от: venus_melena в Декември 11, 2006, 08:31:26 am

Титла: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 11, 2006, 08:31:26 am
Привет  в новата седмица, която вярвам, че ще пълна с добри новини!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Silwi25 в Декември 11, 2006, 09:15:01 am
Привет и от мен! И аз се присъединявам към Вени в пожеланието и за много добри новини.
Искам да помоля мамите, които хранят с изкуствени млека да ми споделят какви ползват и горе-долу цени, от кои са доволни.
Бихте ли ми препоръчали и добър мамолог, че то се е видяло скоро и до него ще опра.
Благодаря!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Verdi в Декември 11, 2006, 10:27:08 am
Мила jam,
Много, много се радвам, че вече Марти е добре и ти пак си тук! Извинявай, че пак те връщам към този кошмар, но, ако искаш, разкажи по-подробно за ситуацията – абсурдите и хубавите моменти и т.н.... Успех в захранването!

Първо малко да се пооплача, пък после ще пиша въпроси и отговори на останалите.
Стефко два дни беше с висока температура. Това 39 градуса – за нищо си ги нямаше. Слагах „Ефералган” в дупето, спадаше малко температурата, но след 2-3 часа пак вдигаше до 39. Понеже може да се слагат само 4 свещички за 24 часа, то не бяха обтривания, хладки вани, сапунена вода и т.н. – кошмарно беше. Водих го на педиатърът – вирусна инфекция. Нямахме никакви други симптоми, само високата температура. От вчера обаче не сме загрявали термометъра, появиха се малко секрети в нослето и се опитваме да кашляме. Днес сме пак на доктор. Моля се да се оправим бързо, защото имам обица на ухото от преди месец, когато беше първото разболяване на Стефко. Ако на някого му се четат подробности за това, какво беше отношението на „частните” клиники в града ни към болното ми бебе, може да види постингите ми тук (http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=130131.160).

А сега ще наваксвам за дните, през които ме нямаше тук – по ред на номерата.
Лиде,
Купихте ли си влагоуловител? Ние се борим с мухъла вече трета година. Апартаментът ни е в новопостроена кооперация. Доста усилия ни коства – слагахме външна изолация, после PVC дограма, после вътрешна изолация на стените, докато разберем, че има някакъв проблем с теч на вода отвън. Накрая сложихме изолация и на тавана и се надявам, и с помощта на влагоуловителя, вече да решим този ужасен проблем. Дано и на вас помогне и да не се наложи да ходите при свеки!

Morkovche,
За обезболяването – след секциото аз приемах Diclac 150 mg таблетки - КХП (http://www.bda.bg/bdias/9657d.pdf) и ЛП (http://www.bda.bg/bdias/9657s.pdf), които са напълно съвместими с кърменето. За вливаните „разни антибиотици и (или) обезболяващи” не мога нищо конкретно да ти кажа, питай лекаря си какво точно ще ти слагат. Знаеш ли, че на този сайт (http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp) можеш да проверяваш съвместимостта на много лекарства с кърменето (търсиш по активна съставка, а не по търговско име)? В него наистина пише, че активната съставка на аулина – nimesulide – е противопоказана при кърмене, като алтернативи са дадени ибупрофенът и диклофенакът.
Иначе аз закърмих няколко часа след операцията и кърмя и до днес – синът ми е на година и 1 месец. В първите дни, дори след като престана обезболяването, нямах никакви болки от операцията. Болеше ме само от контракциите на матката по време на кърмене, заради отделянето на окситоцин.

Гане,
Кашля ли още Алекс? Мисля, че всяко бебче е кисело, плаче и иска да се гушка, когато е болно. А за заспиването сам – аз не си спомням вече какво беше това.
Щом компресите ти помагат за гърдите, прави ги по-често. Остана още малко до 19ти – дано ти кажат нещо конкретно, което да помогне.

Стефи,
Екстра са си акитата, според мен. Докато бебето ми беше само на кърма, консистенцията на акитата беше доста рядка и аз по едно време се бях шашнала. След време може да се случи инцидентно да стават и зелени на цвят – при претопляне, преохлаждане или окисляване – но, както е писала Вени, ако всичко е наред с консистенцията и миризмата, нямаш основание за притеснения. Признак за проблем е, ако станат водни и миришат на вкиснато.
А за врачуването – кажи си тарифата и другите условия, че ние мислим за второ.

Силви,
Бях ти давала линк към тази статия – Проблеми при кърменето (http://biberonbg.com/info/problemi_pri_karmeneto.htm). В точка 4, посветена на млечницата, също пише да не се замразява кърма, но не пише защо.
Дупето се е оправило, а какви отговори даде докторът на 1000-та въпроса?

ultra,
„Пентаксим”-а ни го слагаха в „Торакс” – Пловдив. Директно го бяха взели от доставчика им на лекарства и на мен ми струваше 52 лв. дозата. Потърси на повече места, ако имаш възможност. Тези 80 лв. са си направо обирджийство.
И моят син не прилича изобщо на майка си!
И все му бъркат пола – мислят го за момиче!

Наде,
Разхождай детенцето винаги, когато можеш. Миналата година Стефко, като посвикна с разходките, сме го извеждали дори в минусови температури. И понеже го напъхвахме в един „космонавт”, по същия начин беше врял, като го събличах вкъщи. Зелено аки може да се получи и от претопляне.

jam,
Не ти ли е рано за мамолог? Чудя се, защото съм чела, че на мамолог се ходи най-рано 6 месеца след спиране на кърменето. Може и да не съм права. Сподели какво знаеш ти.

kassi,
Успешен трансфер!

Честито на всички, които ще взимат повечко парички до навършване на 9 месеца на бебоците!

А на снимките на бебчовците направо не мога да се нагледам! Наистина са най-красивите бебета, които съм виждала! Само ние още нямаме снимка като джудженце, ама ще пращам утре таткото да поправи грешката.
Чета нещо и за снахи се говори. Трябва и ние да се ориентираме, ама всички сте един такива виртуални......

Ultra се извиняваше за дълъг постинг. Явно аз трябва да се скъсам от извинения!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: cygnus в Декември 11, 2006, 10:52:33 am
Искам да помоля мамите, които хранят с изкуствени млека да ми споделят какви ползват и горе-долу цени, от кои са доволни.
Силве, от болницата още ни препоръчаха Нутрилон 1 и давам него оттогава. Към 3-4 месец, когато започнаха да отказват да ядат и храненето да се превръща в цяла постановка и да се правя на маймуна сменихме малко  на НАН (реших че не им харесва млякото) - същото положение, само дето Митака се запече от НАН - започна да ходи на 2-3 дни веднъж. И пак се върнахме към Нутрилон 1.

Verdi, хич не са ти дълги постингите, чета ги с удоволствие, дори са ми толкова полезни, че ако нямаше опцията "покажи всички мнения на потребител" щях да си ги копирам и събирам.

Абе какво е това ново 20 и мамолог и такива работи ли има при кърмене? Я дайте малко подробности! Пфуу
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: StefiZ в Декември 11, 2006, 11:21:46 am
Има и моето педи каза, че ще ме праща след като спра да кърмя, че при мен имало някакво оплътнение на самите жлези, не било от кърменето ами такива си били, но сега, защото са набъбнали се усеща/напипва :(

Хехе за врачуването то ми идва от вътре, Верди, трябва спонтанно да се появи шестото му чувство дето познава :wink: а благодарностите ги прием в сладкиши :lol:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: via в Декември 11, 2006, 11:49:47 am
Хехе за врачуването то ми идва от вътре, :lol:

Абе я я завърти пак топката като ти остане малко време :lol: 8)
Виждаш ли ни скоро на някоя предстояща среща?! 8) :lol:
Че докато чакам да свирнеш за компания по време на разходка взех, че се разболях :?
Момичета, я да ви питам. Ей на, почти не остана време до секциото, а аз се събудих с яка хрема, запушени уши, лек гърлобол и малко температура. Освен осцилококцинум и парацетамол+ всички други бабини илачи, сещата ли се за още някой помощен лек?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ultra в Декември 11, 2006, 12:11:36 pm
Я да питам за последния болничен - от болницата ми свършва на 7 декември, знам че другия педиатърът го издава, но имаме час за 28 чак. Проблем ли е издаването със задна дата или да ходя да ми го пише сега?
Verdi, на мен ми се стори, че на теб прилича Стефко, но явно съм се заблудила :)
Ние си имаме обрив под гушката към гърдичките. Надявам се да е от претопляне, засега само ще го наблюдавам, температура няма. Ама това ако определено ми се струва различно от една седмица, както Стефи обясняваше - рядко и се точи на конци, но на мен определено ми мирише остро и вкиснато. Какви други признаци да наблюдавам за проблем, на мен ми изглежда здраво детето, само да не му смърдеше толкова пампата :lol:
via, опитай с Corizalia (май така се пишеше), хомеопатично при хрема, на мен винаги ми помага.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: tanja в Декември 11, 2006, 12:13:54 pm
Здравейте и от нас,
лека седмица на всички  :)!
Тук при нас препоръчват преглед на гърдите 6 седмици след спиране на кърменето.

Ние сме на смесено хранене, дохранвам, zаЩото кърмата ми е малко. На какво може да се дължи повръЩането само на кърмата ми (след оригване) и то само преz деня? НоЩем само кърмя, но не повръЩа?
И оЩе едно въпросче - имат ли ефект бибероните zа хранене, които са против колики?
Благодаря  :)
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ultra в Декември 11, 2006, 12:27:48 pm
tanja, а теглиш ли колко е изяла? Да не би да преяжда през деня и затова да връща? Симеон така прави - през деня е по-активен и лаком и се случва да връща понякога, а нощем суче по-малко, не е толкова настървен и не гълта толкова въздух. Пробвай да оригваш на два пъти.
Бибероните срещу колики са си рекламен трик според мен - помагат колкото детето да не гълта много въздух докато суче, ама то има ли вече биберони, които да не са срещу колики :lol:

Току-що разбрах, че пулмоложката уредила някаква сестра да направи потния тест нелегално в осем часа тая вечер, ама трябвало да си платим за услугата 8O Какви са тия хора, бе, после сигурно и за отчитането на резултата ще плащаме...
Мисля направо при Кременски да ходим.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: StefiZ в Декември 11, 2006, 13:05:43 pm
Вени, ти пък къде успя да се разболееш, давай с бабините илачи и парацетамола и ще се оправиш, няма страшно. А за разходка как да ти свирна като не сме излизали вече 2 седмици, тая мъгла е ужасна :( Вече само на челна стойка дето не стоя, за да забавлявам девойката през деня :lol:

Таня, за повръщането незнам дали е нормално, на мен всички ми казват че е, защото преяждала. Ние сме само на кърма и тя е много лакума и почти след всяко ядене повръща. В началото много се шашках ама сега сякаш свикнах вече. Купувай лигавници, за да не сменяш всеки път дрешки, повечко пеленки за под главичката и това е :)

Ани, обрива ви ако е с червени пъпки, не съвсем дребни е от претопляне, ако е само зачервено и грапаво, добре дошла в глуба на чувствителните :lol: Забърсвай го с отвара от лайка и тампонче за грим, махни дрехите с яките и тези, които имат синтетика в тях макар и малко. Ако не мине беш на доктор.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 11, 2006, 13:26:23 pm
Здравейте и от нас. Тази седмица започва пак отново с проблеми. Оправихме малко кашлицата - не буха като стар тютюнджия, хремата намаля, но за сметка на това от вчера сме разстроени. Акото има някакъв странен цвят и има като лигави нишки вътре. Почти всичко е водно. Пробвах с оризова каша, но нямаше ефект. Днес пробвах с оризова вода, но той изобщо не иска да я пие. Та се надявам сега яденето, което е с ориз да има този ефект. Иначе не знам какво ще правя :( Имаме си  и красив обрив на дупето. Изобщо всякакви екстри. Освен това вече сме царе на номерата - снощи вместо да заспи прилежно като добро дете, беше седнал в леглото и се смееше. Та се приспивахме 1 час след това. Ако някой има идея за разстройството - приемам всякакви :? Че ще се побъркам вече. За последния месец бяхме при доктора за прегледи вече 4 пъти :(
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 11, 2006, 14:22:13 pm
Стефи, аз съм добре, но Виа  болната! :lol:
За дрисък има успешно хомеопатично - Арсеникум албум 30!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: via в Декември 11, 2006, 14:32:45 pm
Вени, не те е объркала Стеф 8) И на мен така ми викат галено :D
Ами къде се разболях - гости бях поканила...едни такива "мили и съобразителни"!? Хем знаят, че са болни и можеха да откажат, хем по не знам какъв обичай /този с целуването по бузите/ не пропуснаха и това и ей на- подредих се :?
Тенк ю за съветите 8)
И като съм вързана цял ден вкъщи съм се разтърсила за сайтове с имена и съответните тълкувания де, че не сме се подготвили с име за малчугана.
:lol:

Стефи, точно такава си я представях Деси! Пу-пу-пу! Страхотна е!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 11, 2006, 15:15:33 pm
Вени, тук лекарствата са под строг контрол и не мога да си взема току-така някакво лекарство. Свободно се продават - аспирин, парацетамол и витамини. Всичко останало подлежи на контрол. Така че ако не се оправим до довечера с бабешките лекове - утре на лекар.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: gabi32 в Декември 11, 2006, 15:21:02 pm
Via, ето ти два сайта:http://www.imena.hit.bg/ ; http://margaritta.dir.bg/azbuchniik/01A.html. Дано да са ти полезни.

Гане, а пробва ли с морковена супа? При диарии се препоръчват още безмлечни каши, ябълки и банани. Имам една брошура на HiPP ORS 2000 - диетични птодукти на основа ориз и моркови и доколкото разбирам е в вид на сок. Ама пък какъв сок с ориз? :?:
Силве и ние сме на Нутрилон. Купувам го на 6,80 лв.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 11, 2006, 15:47:59 pm
Габи, дадох за сега пюре с ориз и моркови, а иначе сварих оризова вода, но не я иска и не мога да му я натъпча в устата. Ще му направя следобеда каша като вътре ще му набутам малко сварен ориз и оризова вода, дано има ефект. Тук има едно пюре с ябълка и ориз, но е и с грозде, а то не е особено подходящо. Та ще видим какво ще стане. :?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Verdi в Декември 11, 2006, 16:24:45 pm
Гане,
На нас за разстройство ни изписаха – Ентерол (Еnterol) прах за перорална суспензия - КХП (http://www.bda.bg/bdias/231d.pdf) и ЛП (http://www.bda.bg/bdias/231s.pdf).
Освен „Ентерол”-а, аз давах на Стефко чай от шипки и пектин на прах, разстворен с малко вода. Иначе знам, че компот или отвара от дренки запичат, ама ти откъде ли ще ги вземеш?!
Други методи, прочетени в тази тема (http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=6821), са
-   ядеш сухари, обикновени бисквити, обезсолено сирене, сварени моркови, сварени картофи, пиеш оризова вода или черен чай...
-   лимонов сок
-   банани
-   прахчета „Смекта”

Стефи,
Хехе за врачуването то ми идва от вътре, Верди, трябва спонтанно да се появи шестото му чувство дето познава :wink: а благодарностите ги прием в сладкиши :lol:
Ако има начин да помогнем на шестото чувство, казвай. И аз много обичам сладкиши – да ги приготвям и най-вече да ги ям. То си ми и личи.

via,
Мога да помогна с инфо за следните хомеопатични продукти:
за хрема – Коризалия (Coryzalia) таблетки (КХП (http://www.bda.bg/bdias/6387d.pdf) и ЛП (http://www.bda.bg/bdias/6387s.pdf));
за гърло – Хомеожен 9 (Homeogene 9) таблетки (КХП (http://www.bda.bg/bdias/6379d.pdf) и ЛП (http://www.bda.bg/bdias/6379s.pdf));
за кашлица – Стодал (Stodal) сироп (КХП (http://www.bda.bg/bdias/6433d.pdf) и ЛП (http://www.bda.bg/bdias/6433s.pdf)).
Аз най-много уважавам лайката и содата за хляб – под форма на гаргара, когато ме боли гърлото, или на инхалации, когато кашлям.

...едни такива "мили и съобразителни"!?
Ееееееей, издивявам! :bonk: Винаги съм се чудела как може такова нещо!
Когато моят бебо беше малък, пък и сега, изпадах в дива ярост, някой умник като закача Стефко и му каже: „Ей, Стефко, майка ти не дава да те цункам, ама аз няма по бузката, аз ще ти цункам ръчичката”........ А че след секунди тази ръчичка ще бъде в устата на бебо, кой ти гледа! :balk_149:

ultra,
За болничния – според мен, трябва да отидеш да ти напишат болничния сега. Доколкото знам, се водят някакви дневници на издаваните болнични и може да има ден-два закъснение, но на 28ми да издадат болничен от 7ми май не може.
За акито – миризмата е смущаващ признак. Ако искаш, запази един наакан памперс и, като отидеш за болничния, ароматизирай кабинета на педиатърът.

tanja,
За повръщането – копирам нещо, което бях пуснала преди време на Стефи - мнение на доц. Огнян Бранков, Ръководител на секцията по детска хирургия в „Пирогов”, по една тема в бг-мамма за едно доста повръщащо бебе:
„Общо взето това е положението - всички бебчовци повръщат по малко или по много. Отначало (веднага след раждането) защото не са съвсем узрели за новия начин на хранене - това трябва да се оправи за 2 - 3 месеца. Най-често майките (ако не се паникьосват) сами налучкват правилния режим.
Ако обаче повръщането се засили след 20 - 25-ия ден - да му мисли докторът, дали няма стеснение на пилора (изхода на стомахчето). Ако пък нещата се проточват - пак да му мисли докторът.
Но в последните два случая трябва да се консултирате и с детски хирург (да не дава Господ, защото ние мислим само за разни операции   ).”

Задължително оригвай – и то по няколко пъти. Не слагай бебето да лежи веднага след хранене, го разнасяй известно време в изправено положение.



Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: jam в Декември 11, 2006, 16:34:02 pm
tanja,

аз също дохранвах, докато имах кърма. също като при теб, забелязах, че Мартин винаги повръща само когато е ял кърма. никога не повръщаше, ако е ял само АМ. не намерих обяснение на този факт.

Гане,

супа от моркови и течности против обезводняване. има едно нещо на Милупа - казва се Адиарил - при вас в Немско трябва да го има свободно. то е прахче, с което му правиш водата и възстановява изгубените от диарията минерали и соли. самото то не лекува диария, само възстановява и хидратира.

ултра,

болничния най-добре на самия ден, от когато почва. със задна дата не дават, мръсниците. ако трябва - обади се на педиатърът по телефона, да ти го напише, пък ти иди си го вземи когато ви е консултацията по-нататък. това е напълно възможно.

Verdi,

по-нататък ще опиша историята ни, сега все още ме побиват тръпки като се присетя за това. мисля, че имам нужда от санаториално лечение на минерални бани за нерви, сериозно.

аз днес дадох 5 грама оризова каша, прие се без ентусиазъм, но и без протести. засега няма ефект, но още е рано. педиатърът обаче ми се скара, че съм била избързала - трябвало още няколко дни да се възстановявал и тогава.
той сега покашля тия дни и аз тръпна от ужас, но гърдите му били чисти - извиках я да го види.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 11, 2006, 19:17:26 pm
Джамка, то в началото и Мати никакъв интерес не проявяви, но после много му хареса! И ние кашляме и от днес кихаме, но според доктора това било добър признак, пък ще видим!
Виа, значи сме адашки по галено име - ти как се казваш всъшност?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 11, 2006, 19:26:02 pm
Момичета, благодаря за съветите. Обадих се на моята приятелка педиатърката. Даде ми съвети, заредихме се с търпение, да видим. Иначе опитах всичко - пробвах да дам оризова каша, оризова вода, моркови с ориз, каша с ориз - всичко подобно се отказва. Плюе се и се реве. Целия следобед се борим. Почти през два часа имаме наакани памперси. Сега взехме Ентерол, та се надявам да поспре малко. Ще видя и за Адиарила, та дано се справим с положението. Иначе е контактен, весел на моменти, после се почва един неконтролиран рев и тръшкане и не иска да ме пусне. Та се разнасяме насам натам. Като за капак имаше и две повръщания :( Изобщо красотаааа
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Verdi в Декември 11, 2006, 19:45:20 pm
jam,
Извини ме!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Perdeto в Декември 11, 2006, 20:16:10 pm
Да се включим и ние към купона. От три дни сме супер активни и не спим, ни денем ни нощем. Вглежадме се ту в оранжевата стена, ту в телевизора ,ту в тавана и се хилим на поразия това добре, но защо реве веднага щом му мине доброто настроение. Храним се на 4 часа, вечер първия час след хранене е приспиване, час и половина след това дай боже дремем, следва отново това ужасно дране и пищене защото акаме и пръцкаме. През деня е още по трагично, почти перз цялото време ревем за спане и дума да не става. Ако излезем на разходка може и да спим 2-3 часа. Немога да си го обясня на какво се дължи това неспане, още е твърде малък да бодърства толкова много.
Титла: Столче за кола
Публикувано от: NinaE в Декември 11, 2006, 21:23:38 pm
Добър вечер на мамите :D
искам да ви питам, ползвате ли столче за кола? Питам най-вече мамите в България.
Или по скоро ме интересува дали мога да наема такъв стол. Планувам посещението в БГ и никак не мога да си предствавя да се возим без стол.

Намират ли се наистина под наем? 8O
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Lali в Декември 11, 2006, 21:35:20 pm
Аз съм ползвала. Много е удобно.
Под наем не съм чула да има. Потърси от някой познат, чието дете е порастнало. Аз нашето го подарих за съжаление.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 11, 2006, 22:17:54 pm
Нинче, аз си носех кошницата /козито/ с мен в самолета. Не мисля че ще имаш проблем да го вземеш. Бих ти дала моето, но е тук в Германия. :( Иначе и аз имам такъв проблем сега при пътуването. Ние вече сме с голяма седалка и няма как да я нося с мен, та не знам как ще пътуваме из България и дали ще ходим някъде точно заради този проблем :?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ema2 в Декември 11, 2006, 22:38:01 pm
Ох и пред нас стои този проблем, но догодина през юни.Единственото, което виждам като вариант е да се купят от там, иначе няма как да се возят децата.Знаете ли колко струват приблизително?То затогава ще ми трябват от тези по - големите , с 0блегалките...

ема2
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: lady_11 в Декември 12, 2006, 05:22:19 am
Цитат
Знаете ли колко струват приблизително?
Шай, то зависи какви са ти претенциите. Ето тук можеш да се ориентираш за цени http://shop.danet.bg/.

Лично аз съм малко "стресната" от някои цени - кво има в една количка, че да е 1200 лв или столче за 300?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: cygnus в Декември 12, 2006, 08:05:36 am
Ами има - да Chicco или Peg-Perego. Кво толкова повече има в един Мерцедес отколкото в един Опел. Важното е да върши рабора. Купувайки хубавата марка човек си купува минимална вероятност да бъде разочарован от покупката в последствие и тя да не оправдае очакванията му. Аз 300 лева за столче за храна нямам обаче, нито 1500 за количка. За всеки влак си има пътници :) За някои неща трудно правя компромиси (храна, мазилца, капки за нос) и държа да е най-качественото, ама столче, кошарка, одеалце - айде сега :) Ако направят майчинството 1 600 лева ще си помислим :)
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 12, 2006, 08:17:01 am
Привет! Ще отговоря първо на Лейди - за количката незнам, но при столчетата определящо е сигурността! Има столчета по 100 лева, но те не са тествани при удър и неможеш да бъдеш сигурен, че недайси боже, ще ти защити детето при катастрофа! Така, че по-високата цена, означава, че фирмата има лиценс и е тествана - т.нар. краш тест и дава сигурност, че ще защити дете до килограмите, за които е столчето! Така, че не се изкушавйте да взимате столче без сертификат заради цената, да не ви излезе солено! На нас ни предстои закупуване на стол, че до сега сме с кошница, която взехме от кумците ни! Така, че съм проучила въпроса!
За пътуващите до България - вземете си вашите столчета, защото тук, доколкото знам е по-скъпо! поне едни познати, които живеят в Ливан и миналото лято се върнаха покрай събитията, решили от тук да си купят голям стол! Установиха, обаче, че тук е по-скъпо то Ливан, но нямаше как - стол им трябваше!
Сега да ви се оплача - Мати кашля жестоко от вчера, направо се дави, цяла нощ се въртя, носа му е запушен и хърка и неможа да спи добре! След малко ще звъня на доктора да видим какво ще каже!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: gabi32 в Декември 12, 2006, 10:10:13 am
Компромисен вариант за столчето е да се купи от оказион. Дори да е марково, цената е значително по-приемлива. Все пак става въпрос столчето да се ползва за няколко седмици.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: via в Декември 12, 2006, 10:13:09 am
Хелоу ъгейн 8)

Габи, благодаря за сайтовете с имената :lol: Може даже да се каже, че вчера постигнахме консенсус по този въпрос! :lol: Между другото, като се организирате за разходки - и аз съм в Слатина :D

Гане, дано по-бързичко подействат съветите и малкия да се оправя!

Ултра, как мина "тайното" начинание вчера? Свършиха ли поне работа?

Верди, благодаря за съветите. За съжаление обаче нито стодал, нито хомеожена имат някакъв ефект. :?

Вени, малкото ми име е Венета 8) Пък най-обичам без да ме питат да си казвам и фамилията :lol: /Райкова/, особено ако говоря по телефон :lol:
Между другото, като чета какво си написала за Мати откривам едно към едно себе си - първо кихането, за час-два- хрема, заглъхналите уши, а цяла нощ с половинката спорихме дали наистина хъркам толкова отвратително или той сънува, че го правя?!
Aааа, да, а кашлицата....ахх каква е ....
Май май ще се наложи все пак да звънна на доктора си колкото и да ми се струва безмислено :?

Нина, Габи е права - може да се купи такова столче втора употреба, но не съм чувала да се дава под наем.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: NinaE в Декември 12, 2006, 10:15:38 am
Благодаря за информацията на всички. Ние засега сме с кошница и май май нея ще си я вземем и за БГ. Ще пътуваме началото на март и дотогава дано не сме станали 13 кг. 8O
И количка ще мъкна с мене, от тези, дето им казват чадър-колички(малки), абе голямо пътуване ще е.
За сигурността съм съгласна; ние купихне евтино легло, евтин стол за хранене(на разпродажба), обаче седалката за кола(от 13 до 25кг) е най-сигурната и една от най- скъпите на пазара. Дори при нас препоръчват да не се купува седалка втора употреба, защото ако е била в катастрофа не е вече толкова сигурна, а и с времемто се износва. Ние купихме ето този за по нататък
http://www.hts.no/english/frameset_english.htm
Макар, че много ми се иска да наемем една кошница от някъде и да си спестя размъкването на нашата по самолетите.
Ако някой има и вече не я ползва, моля да каже. :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: NinaE в Декември 12, 2006, 10:47:16 am
Току що видях една евтина кошница http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=40_42_124&products_id=2062
за 63 лв. Май е по добре да я купим нея, иначе може и 3 пъти повече да ми излезе свръх багажа в самолета.
Какво ще кажете? Дали е сигурна? Вижда ми се евтина, но пък на снимката не изглежда зле(почесвам се по темето :))))
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: StefiZ в Декември 12, 2006, 10:56:21 am
И аз да се изкажа по темата за евтините и скъпите колички. Та значи аз ги разделям на три категории - много ефтини, които не стават, т.е. от рода на чиполино, защото са боклуци, от кофти материи са, чупят се лесно, абе не стават, а струват пак 200-300 лв., след това идват Чико, пек-перего, това са колички на сравнително приемливи цени, например нашата струва 550 лв., но е комбинирана - зимна, лятна и кошница за кола, което за мен е добре, все пак е Чико, здрава, естествени материи и т.н, и на края са тези от 1200-1600, което си е абсолютно безумие, тя нашата кола струваше толкова :?
Но наистина за кошницата за кола и за столчето компромиси не бива да се правят.
Иначе българските кошари са супер и струват 120 лв., няма смисъл от по-скъпи. За дрешките да кажа, на мамите които им предстои да раждат и сега пазаруват - купувайте само чист памук поне първоначално за 0-3 м., за да сте спокойни и да няма проблеми с кожата на бебето, защото зимата е кофти, децата са облеени поне с два ката, не се проветрява кожичката и т.н.

И да питам, как да взема ако за изследване като са й толкова редки :( може ли например с една клечка за уши от дупето и в стерилна чашка?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: StefiZ в Декември 12, 2006, 10:59:15 am
Току що видях една евтина кошница http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=40_42_124&products_id=2062
за 63 лв. Май е по добре да я купим нея, иначе може и 3 пъти повече да ми излезе свръх багажа в самолета.
Какво ще кажете? Дали е сигурна? Вижда ми се евтина, но пък на снимката не изглежда зле(почесвам се по темето :))))

Бертони стават, все пак ще я ползваш съвсем малко :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Perdeto в Декември 12, 2006, 12:20:39 pm
Ние купихме стол-кошница за кола от 63 лв., купихме я от Пикадили и пренесохме бебечо с нея от Пловдив до Бургас. Сега седи неизползваема, то е и зима и незнам въобще къде ще пътуваме че да ми потрябва.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ultra в Декември 12, 2006, 12:28:24 pm
via, изобщо не отидохме. В нашето семейство сме твърдо против всякаква форма на корупция. Плащането на пари не е проблем, стига да е регламентирано и да става на каса. Ще ходим при Кременски за генетичен, другия вариант е да влезем в болница да лежим, за да ни направят теста легално. Това ми се струва абсурдно.
Досега се бяхме разминали с подсичането, но покрай това разстройство цъфнахме - дупето от ануса назад е червено, има възпалени ръбчета на бузките на дупето с дребни пъпчици с бял връх. Почвам да се информирам по въпроса.
За разстройството пием Ентерол, болничния се оказа, че няма проблем да го напише със задна дата.
Тази нощ заспах чак към 5, явно имах прищипан нерв между ребрата - всяко вдишване беше агония, вдигнах температура, абе отвратителна нощ, болката беше ужасна. Слава богу събудих се почти без болка, явно се е успокоило мястото.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: jam в Декември 12, 2006, 12:29:24 pm
И да питам, как да взема ако за изследване като са й толкова редки :( може ли например с една клечка за уши от дупето и в стерилна чашка?

ще искаш в аптеката стерилно контейнерче за вземане на проба от аки. те са специални и имат на вътрешната страна на капачката монтирана мини шпатулка, с която гребваш от памперса, пъхаш в шишенцето и завинтваш.

Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: StefiZ в Декември 12, 2006, 12:35:17 pm
Аха, схванах :D

Ани, а ти защо реши, че е разстройство, по колко пъти ходите?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Verdi в Декември 12, 2006, 12:44:04 pm
via,
Какво ще кажеш за Тантум верде (http://shop.danet.bg/tantum_verde.php)?
Пробва ли инхалации и гаргара?

Ей, тези вируси ще ни побъркат по това време. На нас вчера ни изписаха сироп за кашлица и днес пак ще ходим да ни слушат гърдичките.
ДАНО ВСИЧКИ БОЛНИ БЪРЗО ДА СЕ ОПРАВЯТ!

Нина,
И аз не съм чувала да се дават столчета за кола под наем, но във форума на бг-мамма се продават много неща втора употреба:
Продавам, предлагам, подарявам (http://forum.bg-mamma.com/index.php?board=5.0)
Купувам, търся, наемам (http://forum.bg-mamma.com/index.php?board=6.0)
Продавалник (http://www.prodavalnik.com/ppc/)

И още инфо за столчетата за кола:
Класация на Autobild на 21 вида детски седалки за кола (http://www.bg-mamma.com/site/content/view/390/63/)
За правилния избор и използването на столчетата за кола (http://www.bg-mamma.com/site/content/view/920/63/)
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Perdeto в Декември 12, 2006, 12:56:36 pm
Ейй боже като ви чета, то май здрави много много няма и бебета и мами. Стискам палци да се излекувате бързо и безпроблемно.
Кажете нещо за отпушване на носле, без Стеримар имам чувстовто че от него повече му се запушва нослето. Аз го чистя с физиологичен разтвор и клечки за уши, но все има нещо навътре, прохърква и плаче детето. Не сме болни да чукна на дърво, но явон от сухят въдух прави повечко сополки, знам ли и аз
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 12, 2006, 13:05:49 pm
Знаете ли коя е най-интересната играчка - бейбифона - просто го обожава! Сега играе с него и тишийна е настанала!
Верди, мерси за инфото за столчетата - ще го прегледам при първа възможност!
Наде, то на  бебетата така съм им запушени нослетата в началото, така че не се притеснявай - най-вероятно не болест!
Ани, май и вие го докарахте до кремчето за дупе, което с Верди препоръчахме ! Питай Силви как им се отрази - за отрицателно време се оправиха! А колко време се влачиха преди това!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 12, 2006, 13:12:46 pm
Нинче, по принцип ти се полагат около 20-30 кг багаж на всеки, като количката ти и столчето не се таксуват, така че не се води свръх багаж. Аз поне в това отношение бях спокойна, защото и аз пътувам с всички екстри. За количката - аз все пак живея в Германия и тук на почит са много Hawk. В интерес на истината и двете ми колички са такива и съм много доволна от тях. Наистина са доста качествени, с технически сертификати и тем подобни. Кошницата ни беше MaxiCosi което също е марково за тук и е една от най-качествените. Сега сме взели седалка RomerKing, която според всички тестове правени върху нея е една от най-стабилните седалки. Според мен компромиси за това не се правят. Все пак става дума за сигурността на детето. За Бертони също съм чувала хубави неща, така че ако в крайна сметка решиш - можеш и тази кошница да си вземеш. Въпреки че според мен, за предпочитане е като летиш да е в кошница малкия. Аз по този въпрос даже спорих със стюардесите. Предпочитам да е стабилно вързан по време на полет, вместо да го стискам аз и да се чудя как да го държа ако заспи. Така че моя съвет е просто си вземи кошницата с теб.
Виа, ние взехме вчера един чай от шипки, ябълки и моркови, та май спасихме положението за сега. Освен това той беше доста изнервен, та пихме и чай от ябълки и маточина - явно му хареса. НАй-важното е че успяхме и двамата да поспим. Сега е малко по-добре, като изключим сополивия нос и кашлицата. Важното е, че разстройството поне потъна :)
Надявам се всички болни да се оправят и то бързо! :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: NinaE в Декември 12, 2006, 13:44:36 pm
Ние купихме стол-кошница за кола от 63 лв., купихме я от Пикадили и пренесохме бебечо с нея от Пловдив до Бургас. Сега седи неизползваема, то е и зима и незнам въобще къде ще пътуваме че да ми потрябва.


А ако ходите до магазина или на гости примерно, как превозвате бебето? При нас дори за 20 метра да е, пак е задължително с кошница/стол.

Верди, мерси за напомнямето за БГ мама. Не бях се сетила, но форумът там све нещо не ми се отваря. Е, има и дни, в които се отваря де, ное  голяма мъка понякога.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Perdeto в Декември 12, 2006, 13:51:35 pm
Нинче ползваме портбебето от количката, поне докато му стане малко, ама то като му стане малко и кошницата също ще отеснее.
Това кремче за дупе с витамините е наиситна вълшебно  :D, нали направих глупостта след като ни се опарви дупето да мажа с това на Мусетла, та сега пак пратих мъж ми до апетката да зъбаркват още една дозичка.
Оправяйте се бързо бебчовци и мами и бъдещи мами.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 12, 2006, 13:52:06 pm
Тука също ще стане задължително след нова година използването на стол за кола!
Гане, колко струва този стол, който сте си купили? Четох в статистиките, че е на първо място!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: NinaE в Декември 12, 2006, 14:03:39 pm
Ганке, е това ми трябваше да чуя. И при нас продават Ръмер Кид даже може да видиш тук един тест от август 2006. Тествани са всички категории столове. http://forbrukerportalen.no/Tester/2006/1148973596.19 По колонки: марка, размер, цена, сигурност, комфорт и и леснота за употреба, общо точки и общо общо мнение. Цените са в NOK.
Bra: добър
middels: среден
under middels: няма даже и среден ;)))
Аз не мога да взема в самолета и количката и кошницата. С прехвърляне сме, това означава, че ми трябва количка за престоите; как ще го нося на ръце малкия? А в самолета все ще се оправя. Казват, че имало едно малки кошници, принадлежащи на самия самолет, за бебета, та като поръчвам билета ще питам. Аз тая кошница, с малкия вътре посмъртно не мога да я вдигна, камо ли да се разнасям с нея по летищата.
Пътувам сама на отиване. Затова се шашкам толкоз. Иначе, нагърбваме таткото да носи.

Иначе ще взема само една малка количка за БГ. Голямата няма да я мъкна. Да си стои тук. Все пак няма да векуваме там. Ще се оправим и с малката.

ПС. При нас вече не е разрешено за бебето да се ползва коша от количката в колата. Само кошници. Това е отскоро. Има няма година.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 12, 2006, 15:41:22 pm
Пфуу, най-накрая да стигна до отговор :lol:
Вени, ние я купихме от тук на промоция за 100 евро. Казаха ни, че по принцип са ужасно скъпи, точно защото са най-качествените.
Нинче, и аз пътувах с прекачване, ама от седалката не се отказах. И аз не можех да го мъкна нашия, ама количката си я дадох на багаж, а него с кошницата. Така ми беше доста по-удобно. А и в самолета той си спа вътре и не помръдна. Вземи си за пътуването вода или чайче - каквото пие, за да му дадеш като излитате и при кацането, че иначе не може да се справи с налягането в ушите.
За стола за кола - ние доста четохме преди да вземем и за наш късмет се оказа, че има намаление, та хубав стол взехме за малко пари. Но в интерес на истината и по-скъп да беше - пак щяхме да го вземем. А и той е до по-голяма възраст - май до 3 годинки или нещо от сорта, та поне в следващите няколко години няма да мисля за това.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: cygnus в Декември 12, 2006, 15:43:50 pm
Сега видях цените на тези седалки за кола - ми те са по 300 лева хубавите и сигурните тоест общо към 600 т. е съизмеримо като порядък с цената на колата вече. А ще ми трябват за не повече от 2 -3 ходения в София за 1-2 години. Ми то излиза, че по добре да пътуваме със самолет. :)

И сега понеже съм на вълна столче за хранене и понеже на мен по default цената ми е двойна дайте акъл за нещо стабилно и хубаво столче за хранене и по-евтино ако може.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 12, 2006, 16:02:29 pm
Дони, на Роба столчетата за хранене са от порядъка на 30-40 лева. И по принцип са хубави, че са отделно столче с масичка и се разделят после. Аз имам такъв и съм много доволна от него. Само дето не мога да ти кажа в БГ какви са им цените. Поне за толкова ги гледах последно.
http://www.roba-kinderwelt.de/produkte/liste.de.aspx?id=148
Като гледам в Данет - май почват от 40-50 нагоре. Ето такъв е приблизително варианта, който имам аз, а го има и в Данет
http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=2553
http://www.pakostnik.com/productdetails.php?id=1518
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 12, 2006, 16:47:00 pm
Нашето е Чиполино и е 150 лева! Не от най-евтините! С падащо гръбче, коллца, регулира се височината!
Ми, то, Гане, 100 евро си е направо без пари! Късмет голям сте извадили!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: cygnus в Декември 12, 2006, 17:15:39 pm
Гане, този немския сайт не ми се отваря. Същите ли са като тези българските и от колко месеца може да седи на тях? Удобни ли са?
Вени, Чиполино гранд конфорт ли е вашето?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: sveta1234 в Декември 12, 2006, 17:48:11 pm
Привет и от мен! Весела и ползотворна седмица!
Да се отчета - изпрах и изгладих всичко за мен и бебчето. Стерилизирах шишетата и помпата и съм готова... Като гледам Лидия роди... след нея съм аз. Уж ще чакаме за 2-3 Януари, ама докторите казват, че може да е всеки момент... оттук нататък ще се пазя и ще гледам да стискам, ама Божа работа...
Искам да питам Дони откъде си взе актовете за раждане... поне това да знам, че при мен е една мътна... ще раждам във Врана, живея в Русе, по документи се водя  в друго населено място, нямаме брак... въобще изобщо...
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: kassi в Декември 12, 2006, 17:58:44 pm
setakap, много, много късмет ти желая и леко раждане, когато му дойде времето!!!!  :sucky: :bighug:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 12, 2006, 18:00:01 pm
Дони, точно такова!
setakap, чакай не бързай!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ema2 в Декември 12, 2006, 18:46:14 pm
Ох, от сега почнах да се притеснявам с това пътуване, че то ние ще бъдем на почти годинка живот и здраве, кошницата ще е отпаднала, столче за кола  х 2  + количка не мога да си представя как ще нося по самолета, освен да ги пусна свръх багаж, все пак ние сме 3 възрастни.Ами и с каква кола ще ни посрешнат, 5 човека сме все пак .. 8O
Май ще пусна въпрос в близнашкия, там имаше мами от Америка...

Дони, на мен ми подариха едно столче за хранене, остава да купя още едно:)

Лейди 11, мерси за инфото, да те поздравя ли с добре дошла?

Целувки на всички
ема2
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Perdeto в Декември 12, 2006, 19:07:22 pm
setakap Аз съм от Бургас и раждах в Пловдив, ние също нямаме брак и също така живеем по личан карта на различни места. Първо акта за раждане ще вземете от общината от който район е болницата. Предполагам таткото ще припознае бебето, за което е необходимо нотариално заверена декларация, с която той  дава име на детето. Акта за ражадане може да го вземе  и таткото с копие на твоята лична карта. При нас акта излезе доста по късно, горе долу две седмици след раждането, незнам каква е порцедурата във Варна. След акто вземете акта, ТИ отиваш в общината по твое местоживеене за да вземеш удостоверение за семейно положение. Отиваш в социални грижи пак по твое местоживеене и подаваш молба декларация за еднократна помощ от 200 лв. при раждане. След една седмица соц.грижи ти издават заявление с което отиваш в Първа Инвестиционна Банка да ти дадат дебитна карта с 200 лв., заявлението може да вземе таткото след покзване наличната ти карта.
Ох май малко объркано го написах, ако нещо не ти е ясно питай на лични, да не спамим седмичката :wink:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 12, 2006, 19:11:23 pm
Вени, така си е. Тук винаги има някакви промоции и обикновено нещата наистина са си доста по-евтини. Стига да имаш търпение да чакаш, че то не е едно  :lol:
Дони, почти същото е като българските. Отпред дъската се мести и можеш да я приближиш до детето. Аз го харесвам доста и след като свикна малкия бяс с него - смятам че е доста удобно, а и няма нужда да даваш толкова пари, ако може нещо по-евтино да се вземе. Като започнат вече поне малко да седят седнали можеш да ги слагаш вътре. Аз малко се забавих, но ние не можахме да си намерим и той ядеше в стола си за хранене или в паяка. Но там много се върти и е доста неудобно. Това столче е горе-долу с височината на нормалните столове и седнала някъде на трапезен стол можеш да ги храниш без проблеми ако са вътре.
Сетакап, стискаме палци всичко да е наред! :)
Еми, не би трябвало да е проблем - полага ви се по 20-30 кг на човек, а количките не се таксуват. Така че спокойно ;)
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: mini в Декември 12, 2006, 19:44:51 pm
Здравейте и от нас. Ние сме добре, девойката е доста буйна, вече почнаха да ме мъчат и киселини та сега вечерям препечени филийки със сиренце, а през деня на мандаринки и портокали да не ми се товари стомаха. Качила съм 13 кг, което на фона на 10-те които качих до 5-я си е направо нищо. Другата седмица сме на преглед, а живот и здраве другия месец в Пловдив- май там ще се ражда и нашата бебка.
На болните мами- бързо оздравяване, а на малчовците много гуш и да не притесняват мамите.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Perdeto в Декември 12, 2006, 20:45:14 pm
а живот и здраве другия месец в Пловдив- май там ще се ражда и нашата бебка

Това е правилният избор  :balk_602:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: kassi в Декември 12, 2006, 20:58:33 pm
а живот и здраве другия месец в Пловдив- май там ще се ражда и нашата бебка

Това е правилният избор  :balk_602:

АБСОЛЮТНО!!!!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Verdi в Декември 12, 2006, 23:06:04 pm
а живот и здраве другия месец в Пловдив- май там ще се ражда и нашата бебка

Това е правилният избор  :balk_602:

АБСОЛЮТНО!!!!
:balk_81: :balk_47:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: nia72 в Декември 12, 2006, 23:30:50 pm
          Перденце, ми той ти одрал кожата.Ето това е да имаш син и да прилича на мама, а не като мен с дъщеря копие на татко си.
            Верди, страхотен е юнака.ще го грабна за зет да знаеш.май е по малък от моята мома, ама то сега така било модерно
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: borovinka в Декември 13, 2006, 09:50:53 am
Привет и от мен! Имам и да се хваля и да се оплаквам. Много ме беше страх от упойката и операцията, а е било напразно. Всичко мина добре, даже отлично. Най се изненадах от липсата на болка, бях се приготвила за яко стискане на зъби. Дори отказах на сестрата инжекцията аналгин, която ми беше приготвила няколко часа след секциото. В болницата се радвах на спокойствие и добри грижи. Бебка засука "на сухо" първите дни, но вече имам кърма. Не повръща, не плаче (освен ако не е много гладна, а аз се мотая). Като я къпя и преобличам си кротува. Вече втора нощ спи от 11 до 6 сутринта за моя най-голяма радост. Изглежда влизаме в режим. Сега чакам коликите и тръпна. А как ни изписаха ако знаете! Вдигнаха грозен скандал, защото не знаех къде са номерцата от ръцете ни. Детската лекарка беше студена и делова, пришпори ме да подписвам разни документи, връчи ми рецепта само за спирта за пъпчето без никакви обяснения. А ми бяха казали, че при изписването ще ми се обясни за глюкозата, пъпчето, за млякото, с което е хранено бебето досега... Аз вече си ревях, когато взеха нервно да бъркат на бебка в ръкава и гушката да търсят шнурчета и лепенки с номер. Някой се смили и каза "дайте да не разваляме празника на жената". Вече и двете ревящи ни изкараха на парадните стълби и тъй като не видях таткото, нито друг роднина, акушерката "тържествено" връчи бебка на мен. Щатния фотограф се обърка и пропусна да запечата тоз велик момент. А през това време посрещачите ми, успели най-после да паркират, бързаха с букетите през двора на болницата. Като ги видях ревнах още по-силно, после се смяхме, черпихме, фотографирахме и тъй нататък.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: wassilena в Декември 13, 2006, 09:53:32 am
Хайде дружно да издебнем Лейди и да й честитим. Гледам и лентичка има вече  :wink:
Лейди, честито мила. Лека и безпроблемна бременност и едно прекрасно бебенце накрая. Ех как се радвам, почват се май коледните чудеса  :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: kassi в Декември 13, 2006, 10:03:51 am
Хайде дружно да издебнем Лейди и да й честитим.

Ммм,амиии, добре. Щом казваш, Васи  :D ЛЕЙДИ, ЧЕСТИТО, МИЛИЧКА!!!!!
И да се похвалиш официално! :balk_600: СЕГА МНОГО УСМИВКИ И ЩАСТЛИВИ ДНИ В ОЧАКВАНЕ!!!!


 :balk_602:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: heart в Декември 13, 2006, 10:07:53 am
Лейди, страхотна новина!

Пожелавам ти всичко да е наред и едно пухкаво бебе след по-малко от 9 месеца!

Разказвай как си... :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: StefiZ в Декември 13, 2006, 10:09:26 am
Добре дошла, боровинчо, сега само спокойствие и едно кротко бебенце ти пожелавам :D

Лейди, не се спотайвай, пожелавам ти лека бременност, много спокойствие и един сладък, малък бебок :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: via в Декември 13, 2006, 10:14:14 am
Я! Лейди, честито! Желая ти лека и красива бременност, без тревоги и неразположения и разбира се - с послушен, здрав и пухкав финал! :lol:

Боровинка, дано успееш да изтриеш неприятните мигове от последните минути в болницата! И дано малката бъде кротко, здраво и послушно детенце!

Я да питам мамите дето са раждали секцио - абе какви са тия гащи за еднократна употреба? Трябват ли ми? Показаха ми едни в аптеката, ама те са си като памперси за възрастни. Това ли е? Че и аз малко съвсем се стреснах - на Лидия термина беше като моя 8)
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 13, 2006, 10:14:35 am
Леле, Лейди, верно ли!? Страхонто й - казах ви че тая седмица ще е на добрите новини!
Боровинка, добре се завърнала и ти пожелавам кротко бебе, ящно и с по-малко колики!
Вени, няма какво да се стряскаш - времето, в което си навлязла е вече такова, че може всеки момент! Аз родих 8 дни по-рано! Т иси секцио ли? За кога е насрочено?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Perdeto в Декември 13, 2006, 10:16:07 am
Добре дошла в отбора Боровинка заедно са малкото Боровинче  :lol:
Чакаме още попълнения да не се спотайват. Радвам се че малкото боровинче е кротко дете  :D ние сме с характер по рождение :wink:
Не се притеснявай за коликите не е задължително да ги имате  :) радвай се на малкото същество, което така блажено спи от 11 до 6 ч., де на мен такъв късмет.
Нийче все още не прилича малкия на мен, одрал е кожата на баща си.
Лейдито айде бе жена откога те чакаме да се присъединиш в отбора. Леко бременеене ей и да се похвалиш официално.
Васи само смей да ни заблудиш за лейдито, ще те ошамаря. Бе ти що не пишеш, какво става с теб с бебчо.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: z22 в Декември 13, 2006, 10:17:17 am
Добре дошна Боровинка! :D

  Лейдинка,честито мила-желая ти лека и безпроблемна бременност!!! :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: kassi в Декември 13, 2006, 10:19:12 am
Леле, Лейди, верно ли!? Страхонто й - казах ви че тая седмица ще е на добрите новини!


Вени, тъкмо мислех да напиша тук, че май само ти трябва да пускаш седмичната тема - седмицата на добрите новини. Виж колко хубави неща стават? Лидия роди първото си детенце, Лейди и Кро са бременни..а остават още цели 5 дни до края...... Дано хубавите новини не спират!   :balk_104:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Perdeto в Декември 13, 2006, 10:23:36 am
Я да питам мамите дето са раждали секцио - абе какви са тия гащи за еднократна употреба? Трябват ли ми? Показаха ми едни в аптеката, ама те са си като памперси за възрастни. Това ли е? Че и аз малко съвсем се стреснах - на Лидия термина беше като моя 8)
Абе аз в Торакс нищо не носех (тоест носех си ама не ми потрябваха), всичко от там си беше, но верно на памперс приличат превръзките за родилки. Ако доктора е като моя и те почисти и асперира добре, нама да кървиш обилно а като нормална менструация. За всеки случай си купи от тези родилните да си имаш и едни от тези нощните на Always, това от мен като съвет. Апропо къде ще раждаш и при кой? Секциото по принцип е 10 дни преди термин, ако нещо не се налага по ранко де.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: via в Декември 13, 2006, 10:31:42 am
Цитат

Вени, тъкмо мислех да напиша тук, че май само ти трябва да пускаш седмичната тема - седмицата на добрите новини. Виж колко хубави неща стават? Лидия роди първото си детенце, Лейди и Кро са бременни..а остават още цели 5 дни до края...... Дано хубавите новини не спират!   :balk_104:
Цитат

Дааа, аз се надявам поне още две мацки да се включат с прекрасните си новини 8) :lol:

Благодаря за съвета, Перденце!
Ми колко е планирано секциото - уж за 28-ми. Ама трябва пак да ходя да се разбираме към 20-ти, че с тоя моя док нещата никога не са "последни". /Попов-Шейново/. Бебока упорито си е седнал на дупето и не ще да се върти макар че това ми е най-малкото оправдание за секциото.Обаче от днес спрях магнерота и хич не знам как ще се отрази на контракциите.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 13, 2006, 10:34:33 am
Каси, аз тебе визирах, да не ме изложиш, ей!
Пък другите новини - добре дошли!
Тя, Лейди доста бременна се оказа - най-потайната бременна в тоя форум!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: StefiZ в Декември 13, 2006, 10:39:31 am
Вени, аз си бях купила гащи за еднократна употреба от магазин Щъркел, мисля че бяха 5 в кутийката и да ти кажа много за удобни. Но в никакъв случай не са като памперси, напротив като дълбоки бикини само че от нещо като хартия и с ластик. Иначе Надето е права, ако те почистят добре изобщо не е обилно кървенето, аз си бях взела лигнин и превръзки либрес нормал - никакви проблеми.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: kassi в Декември 13, 2006, 10:48:35 am
Каси, аз тебе визирах, да не ме изложиш, ей!
Пък другите новини - добре дошли!
Тя, Лейди доста бременна се оказа - най-потайната бременна в тоя форум!

Що мен, бре, мила Вени....рано ми е...има други по-чакащи  :D така де. и аз им го желая от сърце положителния резултат. А колко бременна е Лейди! Щото, както разбирам има бая девойки, дето си траят  :? Щом и и Via го казва! дано се престрашат да ни зарадват. Хайде, в очакване сме!!!!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: mini в Декември 13, 2006, 10:52:44 am
Ми добре дошла на Лейдито и тук, дано всички лоши моменти са зад гърба й и да се радва на едно бузесто ракче догодина.
Има една мома дето се навърта напоследък- дано този път всичко е наред при нея и да изкара една щастлива бременност, тя ако иска да си каже дали съм права.  :lol:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Perdeto в Декември 13, 2006, 10:53:56 am
И що се спотайват тези девойки бре... и колко ми липсват зачатъшките клюкини - новини
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 13, 2006, 10:55:18 am
Ми добре дошла на Лейдито и тук, дано всички лоши моменти са зад гърба й и да се радва на едно бузесто ракче догодина.
Има една мома дето се навърта напоследък- дано този път всичко е наред при нея и да изкара една щастлива бременност, тя ако иска да си каже дали съм права. :lol:

Как ракче - то май ще е водолейче!
Коя е таз мома?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: nia72 в Декември 13, 2006, 10:56:43 am
    Мини да ти пожелая леко и безпроблемно раждане.
   
    Лейдииииии къде се криеш, не е честно...честито ако е вярно и добре дошла в отбора на мамите.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: mini в Декември 13, 2006, 10:57:46 am
Абе Вени- ракче каза Лейдито онази вечер в чата, ама може и лъв, ако закъснее с един ден. А момата е тази дето пита за болничните в мамата наскоро  8)
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 13, 2006, 11:02:57 am
Хъм, че аз защо видях доста по-напреднала лентичка?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: kassi в Декември 13, 2006, 11:03:35 am
А момата е тази дето пита за болничните в мамата наскоро  8)

вие направо ме разбихте...какви са тези криеници? и аз като Пердето, глождят ме клюкините, ей! Че те хубави клюкини де!!!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 13, 2006, 11:09:17 am
Грешката е вярна - тя лентичката била с обратно броене! Значи е 9 седмица някъде!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: NinaE в Декември 13, 2006, 11:31:26 am
Голяма конспирация е настанала. Аз, като неосведомена, чакам официалните новини :lol: :lol: :lol: :lol:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: cygnus в Декември 13, 2006, 11:43:24 am
Ми тя лейдито е за бой, ама ще я чакаме да роди и тогава ще я бием, нали такава е практиката, Мели? Я да си пускаш една хубава тема за да ти честитим в нея, а не в седмичната тема между другото!
Иначе от мен имаш силни прегръдки и целувки, много да се пазиш, да си весела и усихната и лятото да гушкаш най-хубавото бебе на света!
Лейди  :bighug:

Боровинчо, леле сега прочетох, защо не ми разказа за тези перипетии дето си преживяла по изписването. Ама карай, здраве да е, важното е, че сте в къщи вече усмихнати и бебка е щастлива! Цунки!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: jam в Декември 13, 2006, 13:29:04 pm
привет от една изгладняла и настървено дъвчеща пред компютъра жена!
не съм яла от онзи ден, че днес ми правиха едно "неудобно" изследване - слава богу, няма нищо притеснително и вече съм обявила край на притесненията и тревогите, че аман! да видим сега от тая пържола дали ще ме заболи коремът след 2 дни пост и молитва :)

Боровинче, честита щерка с прекрасно име и добре дошли у дома! да си се гледате с радост и усмивки!

откъде знаем, че лейди е бременна и за лейди 11 ли става дума, бе? я веднага всички слухове и клюки на баламатума, аз немам време да ходя да шпионирам по форумите, ей! и за останалите бременни да ми се докладва! :) на всички тях желая безпроблемна бременност и лесно раждане!

via, не мисля, че ще ти трябват такива гащи и дори превръзки за родилки - огромни и неудобни. след секцио кървенето е като нормален мензис, че дори и по-слабо беше при мен.

Мартинчо вчера изяде цели 10 грама оризова каша. протягаше глава към лъжичката и отваряше охотно уста, но като попаднеше кашата в устата и не знаеше много какво да я прави. но като че ли му хареса. да видим днес как ще бъде...


Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: wassilena в Декември 13, 2006, 14:07:59 pm
Цитат
Васи само смей да ни заблудиш за лейдито, ще те ошамаря. Бе ти що не пишеш, какво става с теб с бебчо.
Ааааааааа, видях я тук в Зачатието, че си има лентичка, на която пише, че й остават 31 седмици и нещо до раждането :lol: Профилът нна Лейди 11 (http://www.zachatie.org/forum/index.php?action=profile;u=523)
А аз може да не пиша, но за сметка на това чета редовноооо 8)
Добре сме с бебо, вече съм 26-та седмица, карам лека бременност и такива ти ми работи. Шава, рита... бебешкити му работи.

Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: wassilena в Декември 13, 2006, 14:15:36 pm
А това за Лейди сигурно е където ми беше гепила аватара с момиченцето с цветчетата.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: StefiZ в Декември 13, 2006, 14:24:44 pm
привет от една изгладняла и настървено дъвчеща пред компютъра жена!
не съм яла от онзи ден, че днес ми правиха едно "неудобно" изследване - слава богу, няма нищо притеснително и вече съм обявила край на притесненията и тревогите, че аман! да видим сега от тая пържола дали ще ме заболи коремът след 2 дни пост и молитва :)


Браво ма сватя, срама нямаш ли, цяла сутрин те чакам да се обадиш, а ти мааш пържоли :lol: важното е че всичко е наред, папкай сега да не отслабнеш :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 13, 2006, 14:42:52 pm
Честито на Лейди, официално вече. Ние отдавна сме я заловили, ама си мълчим, че тя беше казала, че официално няма да обяви. Пожелавам ти една лека, сладка бременност и всичко да е наред с бебо и с теб! :lol:
Пък вие изобщо не е честно така - за тея дето са нечетящите в мамата - ми дайте малко повече инфо де :? Ми не може така само някои да знаят клюките.
Джами, радвам се, че всичко с теб е наред :lol:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: via в Декември 13, 2006, 15:01:35 pm
Мдаа, много интересна става тази седмична тема 8)
Легнах, подремнах 1 час и айде пак на компютъра :lol:
Момичета, МНОГО, ама МНОГО благодаря за съветите за Коризалия - ама то от едно хапченце ми се отпуши едната страна дето вчера не поддаде на инхалация даже! Ух че кеф!!

Значи май няма да търся такива гащи- взела съм си превръзки и толкова - пък доктора поне е перфекционист, така че надявам се да ме почисти добре.

Джам, вече даже "звучиш" различно! Което честно казано ме радва страшно много! Защо не се замислиш да викнеш поп у вас да освети къщата или пък да отидете с Марти да ви прочетат едни Киприянови молитви?!Извинявай ако си позволявам да навлизам в толкова лична територия, но ми се струва, че множко ви дойде вече...
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 13, 2006, 15:04:39 pm
Вени, аз отдавна съм и го казала това, но не слушаааааааа!
Джамка, радвам се за вас! Както и че е харесал кашата - скоро ще схване какво се преви с папото!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: mishanta в Декември 13, 2006, 15:07:48 pm
Леле Ганет ,като го видя твоя "аватар" ми иде
да дойда до Германско да го изям! :balk_104:

Същото се отнася и за "лентичката" на Вени! :occasion10:
           mf_bounce8


:flower:ЧЕСТИТО Лейди, :cloud9: лека бременост!
Има ли официална тема?..Най-обичам
след такива новини да честитявам!
 :grouphug2:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 13, 2006, 15:45:22 pm
Аааа, Мишоно, не давам да го ядеш ;) Пожелавам ти на теб едно такова :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Silwi25 в Декември 13, 2006, 15:49:47 pm
Ха сега прясна прясна и аз да се похваля.Днес бяхме при д-р Драганов на преглед за луксации/Малко закъсняхме с прегледа, но преди това нямаше свободни часове.
Та, бебка се държа много добре и отнесе доста комплименти, а естествено отново се сдобихме с почитатели,като всеки път когато ходим на преглед.Д-ра се майтапеше че от сега щом е така по-натам да сме му мислели особено таткото.
Резултата от прегледа е, че всичко ни е наред, което мен ме успокои.Дадоха ни и напътствия за по-натам и ни изпратиха по живо по здраво.
И за да не наруша традицията пак да си задам напиращите въпроси. До кога стерилизирате шишета и биберони на бебоците? Слагате ли бебетата по коремче, за да привикват и после по-лесно да пълзят?
Честито на всички новоизлюпени мами и на тези, които сега започват с очакване.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: NinaE в Декември 13, 2006, 16:27:22 pm
Силви,
след 6 та седмица слагй по корем. Особено важно е за заякване на коремните мускули и бъдещото развитие. Разбира се, в началото не дълго време.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 13, 2006, 16:57:22 pm
Силви, то по-скоро еважно за мускулите на врата и гърба, не толкова за пълзенето!
Радвам се всичко ви е наред, а за комплиментите не верваме, докато не видим!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: gabi32 в Декември 13, 2006, 17:58:03 pm
Мммда, който не влиза цял ден сума ти неща пропуска.
Лейди, честито! Много се радвам за теб!
Добре дошла на Боровинка!
Silwi25, аз знам, че до 6ия месец се стерилизират шишетата и след това постепенно се преустановява стерилизацията.

За слагането по корем-в началото започваш по малко, после по 5-10 мин. Аз даже вече и подпирам с ръка крачетата, така че да получат опора. Това е за да се опитва да пълзи. Юлия се опитва ама още не може.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 13, 2006, 23:18:12 pm
Съжалявам че ще разваля седмицата с добрите новини, но съм бясна и не знам какво ми иде да направя. Ей, днес ме изкараха за пръв път от равновесие. Наложи се поради липса на нашето педи, да отидем в единствената детска клиника тук. Чакахме 3 часа за преглед, като още в самото начало ни шашнаха, че сме със салмонела, затова има разстройство и ни отделиха от другите, а след това вместо да ни приемат по-бързо, ни обясниха, че имало спешни случаи /единия спешен случай беше висок колкото мъжа ми/. След това ни казаха, че трябвало да имаме търпение още 10 минути, защото лекарите се сменяли и идвала нощната смяна. Това продължи 45 минути. Детето ми без храна, без сокче, уморено, нервно, пищящо... Заспа на кушетката в кабинета. С 37.9 температура, с кръв в изпражненията. Дойде една дама, преслуша го, погледна ушите и устата, каза малко обезводнен и това беше. Даже не искаше да погледне памперса. След настояване - погледна го и каза, че било нормално след два дни диария да имало кръв. Да съм давала повече течности и това е. Е, как може уж те са по-добри от българските лекари :x Нямам думи :? Изобщо ... Джами, и аз като теб - искам да убивам :?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Silwi25 в Декември 14, 2006, 05:49:44 am
Доста се забавихме със снимките, но ето ни вече и нас да се представим на народа :).Големи сме дунди, хапваме си добре, имаме си чар и голяма усмивка с трапчинки, а и характер един път (вчера не спахме цял ден и ревахме и двете накуп -мъника, че му е криво, а аз от съчувствие).
Ей, голям зор голямо нещо е да гледаш някой , който не може да си каже какво му е.Сменям памперса, че обикновено като е пълен това е проглена.Да, ама не тя пак си реве.Отпушваме нослето.Хубаво, млъква за малко и се почва пак.След малко решавам, че е гладна и давам манджа.Резултата е, че хапва и позадремва и пак се почва. Давам капки за колики и чай за тях, Хамомила и какво ли не. Млъква и пак почва. Побърка ме направо. Накрая и аз като надух една гайда яка.
И така ни олекна май и на двете и сега дребосъчка си спи като къпана вече 6 часа. Първото и спане цяла нощ. Направо чудо.:)
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: cygnus в Декември 14, 2006, 07:56:35 am
Силви, много в сладка малката Габи, пу пу :) Да е жива и здрава :)
Най вероятно са колики, Силви, след 2 месеца обикновено отшумяват. педиатърът какво казва?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Silwi25 в Декември 14, 2006, 08:51:46 am
ооооооооооооооооооо, нашето педи е по-скоро ПЕРКО.Винаги за всичко отговора е, че се притеснявам прекалено и нещата са си съвсем нормално.Така беше за дупето, така за повръщането.Ама като видя, че дупето става зле взе да ми се оправдава и да ми обяснява, ако сме искали да минем при дерматолог и не знам какво си.Много съжалявам, че се записахме при нея и сега мисля да я сменям, ама като гледам те тука в Ст, град всичките са едни,та ще видим какво ще правим.
Не знам при Вас как е,но аз лично преди да я запиша разпитах мало и голямо за педиатрите и кой от кого е доволен. Всички са супер доволни от нашата сегашна педиатърка, а аз никак не съм очарована.За мен смисъл от нея никакъв.И аз мога да си се глезотя с дъщеря ми и да бърборя общи приказки.Някак си ми трябва сериозен и надежден д-р за нея, а се оказва че ще избера по-трудно сигурно отколкото когато си избирах генеколог за мен.;(
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: gabi32 в Декември 14, 2006, 09:06:41 am
Леле, като ви чета, страх ме хваща. Какво ли ще бъде при нас като се разболее малката за първи път?! Пу, пу, дано не ми се случва скоро, че както съм сама много често, направо не ми се мисли. Гане, дано Александър се оправи бързо напук на добрите лекарски грижи, положени за него.

Silwi25, понякога децата плачат без видима причина. Има и такива дни. Юлето например след като свършиха коликите (около 50ия ден) чак докато стана на три месеца почти всеки следобед почваше да плаче и така до късно вечерта докато заспи.

Сега и аз да си кажа болката. Не мога да намеря Пентаксим. Внос щяло да има чак след Нова година. А аз какво да правя до тогава, нали трябва да се спазват срокове за да е достатъчно напрегнат имунитета? Това трябва да е третата ваксинация. Така че, ако някой знае къде има, да казва. Ultra, къде точно ви го предлагаха по 80 лв? Нямам избор и толкова пари ще трябва да дам ама да не прекъсваме ваксините, че иначе за какво досега слагахме предните две.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Perdeto в Декември 14, 2006, 09:44:06 am
Ох Силве ,Силве ние сме същата история като вас. С нетърпение чакам да минат тези мъчителни за всички нас колики. Аз немога все още да кажа на 100 % дали съм доволна или не от педиатърът, мила е жената но ми се струва разсеяна и забравя. Обръща ни иначе внимание обяснява идва на място вкъщи, но винаги сме супер добре според нея, дори и когато акитата ни бяха зелени и миризливи.
Поне вече от горе долу седмица акото ни е като по книжка, жълти бъркани яйца  :lol: Вчера бяхме на консултация при кардиолог д-р Ралева, оказа се че в Бургас имало само две детски кардиоложки, та въпросната лекарка го прослуша и ми каза НАЙ ВЕРОЯТНО става въпрос за функионален шум, който ще отшуми с времето. Ама какво означава най вероятно я питам аз, няма ли да напарви ехография а тя ми отговаря, че като отидем на контролен преглед след 2 месеца и шума не е изчезнал може би ще се наложи ехография. И как да бъда аз спокойна, може ли за всяко нещо да търча из стараната за да порверявам компетентността на местните лекари  За техниката думи нямам с едни слушалки  :lovedock: и някаква странна машинарийка  :balk_160: от преди 30-40 години с която ни направиха  :chart: може ли да се посатви точна и перцизна диагноза, ми то затова тя ми пише НАЙ ВЕРОЯТНО. За какво говорим, ми ако му има наистина нещо на детето, аз какво да стоя, гледам и чакам ... :dontknow: Замислям се каква ли ще бъде и консултацията с ортопеда ...  :ask: :| и дали ехографията ще бъде направена от специалист. Взех наистина да съжалявам, че не отидохме до Торакс - Пловдив. Боже може ли сега и с детето да обикалям отново старната. Не е истина ви казвам в какъв абсурден град живеем, плаче ми се   :balk_145:
Мами търсих из града коледни шапчици за бебчо, за да ви покажем ние пък какво коледно джудженце сме, но никъде неможах да намеря такъв малък размер, вие как си ги намерихте ?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 14, 2006, 09:53:33 am
Наде, нама малки, ама я стесних!
Силви, много сте сладки, но дай някоя в лице да се вижда нещо повече от шапка!
Много ти е готин подписа, направо се просълзих!
За болестите какво да ви кажа - пак сме с изпълнение! Снощи просто ни скри топката - незнаехме какво да го правим! така не еревал, откакто минаха коликите! какво му беше незнам, нали кашля та човек незнае зъби ли са, от запушения нос, че му пречи да спи ли...? Накрая и температура имахме! Пълна програма!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: StefiZ в Декември 14, 2006, 10:02:50 am
Еми да ви се пооплача и аз, ние пък си имаме разстройство и от два дни сме на ентерол, ама няма голямо подобрение пък да видим. :(

Габи, аз пентаксима си го взех от аптеката в Редута, но тя жената имала някаква позната в търговска лига-вносителите, та й намери една с триста зора, защото няма внос.

Наде, нашата шапка е за големи, ама я хванах с един кламер отзад, колкото за снимите :lol:

Гане, бързо възстановяване на малчо :)
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: NinaE в Декември 14, 2006, 10:18:40 am
Силви, на тази снимка много прилича на Алкесандър като спи. И в нослето е същата. И трапчинки и позицията на ръцете 8O 8O 8O 8O 8O Да не сме роднина нещо?  :lol: :lol: :lol:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: piera в Декември 14, 2006, 10:29:06 am
Искам да честитя на Лейди тук, тъй като няма темичка :D и да пожелая прекрасна, спокойна и лека бременност, изпълнена с много щастливи моменти и здраво и сладко бебче!
На всички мамчета- целувки за сладките бебчета.
Коледни чудеса за всички момичета и много  :bfp1:
Аз другия вторник съм в Плевен да уговаряме секциото с док, така ми е притеснено, а нямам търпение вече да става януари и да раждам...
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: heart в Декември 14, 2006, 10:41:05 am
Гане, съжалявам за случилото се! Дано Алекс се оправи възможно най-бързо... Явно лекарите навсякъде са еднакви - не си дават много зор. От твой интерес е, ти ще си чакаш, на тях им е все едно! Аз лично не го приемам това отношение, но явно болшинството лекари са такива. Не се ядосвай!

Момичета, да ви се оплача. Венци не иска и не иска да заспива сам в леглото през деня. Вечер няма проблем. Уча го, че там се спи, оставям го да поплаче и пак няма ефект. Лежи си в продължение на 20-25 минути, говори си и накрая се разревава. Приспивах го няколко пъти на ръце, ама сега и това не иска. Дайте идея какво да правя. Не смея да го оставям да реве продължително време да не му стане нещо.

И така ако не сме навън, спи в количката вкъщи.

Не че е голям проблем, но искам да си знае, че в леглото се спи.

Приятен ден ви пожелавам!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ultra в Декември 14, 2006, 11:34:42 am
gabi32, свекървата е задействала връзки, до края на седмицата чакам да разбера къде има Пентаксим. Ще говоря за още една доза и за теб. Иначе за 80 лв в медицински център "Детско здраве" на Ами Буе 27.
http://detsko-zdrave.hit.bg/how_to_find.htm
Гане, това поведение е отвратително. Стандартна практика ли е към чужденци? Не можеше ли да поискаш второ мнение или да се оплачеш поне? Нямате ли си частен педи, че да си спестите такива преживявания или излиза много скъпо? Цункай Алексче от мен и дано се оправи по-бързо!
Шапка и аз не намерих малка :( Вчера взех една голяма и сега ще я стеснявам.
Познайте на кого купих първо подарък :lol: На свекърката (така се произнася според сестра ми) :P Ама това е защото исках да приключа със задължението и да продължа с удоволствието :D Ще си имам баба в събота - поканих майка ми на гости, ще я подкупя с обещание за пържоли, червено вино и някой нов филм за вечерта и ще й връча Симеон за няколко часа, докато обиколя коледното изложение в НДК. Таткото ще е на коледно парти в Банско, да му загорчи водката дано :bonk: На всичкото отгоре ще дава новата ни кола на баща си, че да си ходели на тъпото село с разбития път. Бясна съм :fighting:
heart, Симеон също не иска да си спи в леглото. Заспива или на гърда, или на корема на баща си, или в кошчето за кола... Като го преместим в леглото се събужда и реве. При нас обаче проблемът е вечер. Затова го взимам при нас, играем си, говорим си и по някое време вече много се уморява и си заспива. Помагат и музикалните играчки и абсорбатора :lol: Някои дечица не искат да спят в леглото, защото им е самотно. В такъв случай помагало пуснато радио, ама аз още не съм го пробвала. Да не сте в някоя от кризите на растежа и затова да е по-нервен?
Стефи, вие пък да не видите нещо :lol: Ние се подобряваме, ентерола определено помага, дано скоро и дупарата се оправи.
Ако поискам в аптеката да ми направят кремчето за подсичане без рецепта дали ще се съгласят? И коя точно рецепта да ползвам:
Цитат
Nistatin 1000000 E
Vit A     60000
Vit D     600000
Lanolin (немога да го разчета)
Vaselin  30

lanolini }
Vaselini }
Aq. calcis } aa 50,0
vit A 100000E
Vit D 300000E

или горното +
revandi 0.10
nystatini 5000000 E

via, аз също си бях взела гащи за еднократна употреба от Щъркел, 4,50 за 5 броя. Много са удобни и ми се струва по-хигиенично. Могат да се ползват спокойно по едно денонощие, не се разкъсват като се сменя превръзката. Идеята да си пера гащите в болницата и да съхнат върху парното не ми се стори привлекателна. А и не ми се инвестираше в бабешки гащи. Бях си взела възможно най-дългите нощни превръзки, кървях доста и дължината определено беше решаващ фактор.
Силви, много ти е сладка пуканката :D Я кажи, откъде ви е коледния пингвин? И аз искам :lol:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 14, 2006, 11:45:13 am
lanolini }
Vaselini }
Aq. calcis } aa 50,0
vit A 100000E
Vit D 300000E
revandi 0.10
nystatini 5000000 E
Ето тази е!
Ако имаш проблем кажи при нас ще ти го направят без рецепта- познавам аптекарката!
Сега сме с 36,8! каква е тая работа - незнма!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: alia_alia в Декември 14, 2006, 11:57:29 am
Искам да честитя на Лейди тук, тъй като няма темичка :D и да пожелая прекрасна, спокойна и лека бременност, изпълнена с много щастливи моменти и здраво и сладко бебче!
Какво? Лейди е бременна? Вярно ли е? Дайте повече инфо...
Аз пак съм пропуснала. :(
Е, хайде да наричам и аз -
лека и безпроблемна да бъде бременността,
а Бебчо да дойде с усмивка на уста.

Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 14, 2006, 12:42:54 pm
Алия, виж предната страница от вчера, която е!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Silwi25 в Декември 14, 2006, 13:02:47 pm
Ultra,коледния ни пингвин е от тези на Кока-Кола, които сега са с промоцията от 5 етикета.Ние нали сме фенове на колата, та бързо ги събрахме. Нямаш грижа да си вземеш такъв. Събираш 5 етикета на кола и в магазините, в които имат плакати че дават наградки си вземаш пингвина, снежен човек или еленче.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 14, 2006, 13:19:42 pm
Момичета, благодаря :D Като че ли закрепихме малко положението. Пием много чайче, давам лекарство, което е почти като ентерола и едни прахчета с глюкоза и минерали.
Ани, за съжаление нашия личен доктор беше на някакъв семинар. До сега никога не съм имала проблеми, а за последния месец ходихме 4 пъти при него. Просто кофти късмет. А малкия го водят немски гражданин, така че не е защото сме чужденци. Бях много ядосана, защото така и не видях какви са аджеба тия спешни случаи, като имаше само двама души преди нас, а лекарите седяха в приемната /двама при това/ и се почесваха по коледните топки :x
Кремчето е това, което моята приятелка лекарка ни препоръча:
lanolini }
Vaselini }
Aq. calcis } aa 50,0
vit A 100000E
Vit D 300000E

По въпроса за не искането да се спи в леглото - акушерката, която ме посещаваше, каза че е хубаво да има нещо, което мирише на нас - носена тениска, дреха някаква, дори да си сложиш подложките от кърменето - пак става. Освен това, понеже са свикнали да са на тясно и е желателно да са един вид като пакетчета, така не се плашат от големината на леглото. А и аз така и не успях да го науча да спи през деня в леглото, за мое съжаление. Да е здрава количката, че тя ни спасява :lol:
Вени, може и от зъбките да има температура. При нас така се получава - пищи нощем, от глад, от зъби, има висока темпуратура, после спада. Давай по малко панадол и ще се оправи положението.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: NinaE в Декември 14, 2006, 13:56:03 pm
За спането в креватчето.
След един уморителен месец, през който се налагаше да лежа до него и да му държа ръцете, за да не се одраска(и събуди), сега процедираме така: през деня: сладам го на спалнята, завивам му и двете ръце с едно леко одеалце, плътно до тялото, за да не може да ги извади, и го завивам с моя юрган. Заспива за секунди. Вечер, в неговото си легло, пак му завивам плътно ръцете. Оказа се, че не заспива, ако маха свободно с ръце и така си трие ушите и лицето, че понякога си разкървавява ухото, а в лицето изглежда като войнстващ индианец. Опитах да го оставям да заспи без да му завивам ръцете. Неуспешно. След 2 часа още не беше заспал.

ПС. Обаче този метод малко ме стресира, защото все ме е страх да не си избута юргана върху главата. Сега съм му хванала цаката и разполагам юргана така, че да му е невърможно да се покрие целият с него, като рита с краката.
ПСС. Някои тук слагат тензух върху лицето.

Гане, радвам се, че Александър е поздобре. На нацункаш милата душичка.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: lady_11 в Декември 14, 2006, 17:34:27 pm
Мочичета, много благодаря за честитките.
Няма да пускам отделна тема, защото  смятам че е някак си нечестно на фона на неуспешни инвитро опити, лапароскопии и напразни надежди. Пък и няма какво толкова за разправяне - овулация на 21 ден от цикъла, малко вит. Е, малко билки и взе че се получи...


Понеже знам доста за забременяването, но нищо почти за бремеността, мога ли да попитам:
1. Кога е най-добре да се вземе микробиология и цитонамазка. На мен някак си не ми се ще до 12 г.с да правя такива манипулации...
2. Доколко са вредни устройствата за преглед за оръжие  - такива като на летищата. Налага ми се по десетина пъти на ден да минавам през такива , та въдпросът ми е опасно ли е за бебето?

Прегръдки и цевуки на всички и благодаря!

Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 14, 2006, 17:45:30 pm
Ха, Лейди, ти ме застреля с втория въпрос! Нямам си на идея - трябва да питаш какво е излъчването!
По първия мога да ти кажа, че манипулацията е напълно безопасна и може да се направи и по-късно, но все пак не отлагай дълго, защото, ако има проблем някакъв в микробиологията, трябва да се отстрани - например, аз имах ентерококи и пих антибиотик още в началото! Въобще с възпаленията си наясно, а те могат да попречат на провилния ход на бременността!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: heart в Декември 14, 2006, 17:46:06 pm


Аз пак ще кажа - в страната има само двама читави детски кардиолози, които са обичени да преглеждат сърцето на ехограф - д-р Павлова и д-р Велковски.

Нашият преглед трая почти час - първо му направиха електрокардиограма на бебчо, после ни гледаха на ехограф около 20 минути и ни написаха подробна експертиза.
Ultra, не знам криза на растежа ли е, какво ли е, но на моменти ме побърква. Определено е на периоди - понякога си спи по цял ден, но понякога е толкова кисел, че иска да заспи, но не може да се сети да си затвори очите.А иначе на гърда и в леглото на мама определено си заспива без проблем по всяко време на деня или нощта.
А музикалната играчка е такава радост, че той само се възбужда от нея. Толкова й се радва и въобще не я свързва с успокоение и заспиване.
NinaE, този номер може и да го пробвам, макар че моят много мрази да са му завити ръчичките.
Гане, явно всяко бебе си има характер и това е. И моят много си обича количката и предпочита да спи в нея. И това с възглавниците го пробвах, и с дрехата - не става. Даже като го приспя, щом го пренеса в леглото се ококорва и ми се смее. В крайна сметка по-добре да спи, независимо къде, отколкото да го тормозя цял ден да заспива в леглото и да се изнервяме взаимно. И аз имам нерви, макар че без ръце останах да бутам количката напред-назад в хола. :lol:

Виа, аз за болницата си бях взела нощните превръзки на Либрес - много са добри. Но каквито и презвръзки да вземеш, ще ти трябват много.

Ето, сега например човека си спи в леглото, защото го приспах на гърда в моето легло и си поспа там, докато потъне в по-дълбок сън. Явно не съм от щастливките, които просто си оставят детето и то си заспива само.

Лейди, добре дошла! Толкова се радвам за теб! Пожелавам ти много безпроблемна бременност. По принцип е хубаво да ти се вземе цитонамазка до 12 г.с., както и да се направят съответните кръвни изследвания. Не се притеснявай, ако гинеколога ти е кадърен. Пък и ако има нещо в МБ или цитото, ще трябва да го лекуваш след като приключи органогенезата, за да не се качи нагоре към бебето.

Лека вечер, настоящи и бъдещи мамчета! Да се наспите и да си починете!
Цитат
Цитат
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 14, 2006, 18:13:06 pm
Лейди, добре дошла. По въпроса за устройствата - няма проблеми. Не са с толкова висок процент на лъчение, че да има проблем с олъчването на бебето.
Ние утре сме при нашия педиатър, че не става нищо. Няма промяна, пак си акаме сериозно, поне видях памперс-рекордьор с напишано. Малко регулирахме обезводняването. Температура нямаме за сега, но положението не се променя :?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 14, 2006, 18:25:41 pm
Гане, жалко, че неможете да вземете хомеопатично - има много добро за диария!
Исках да те питам за вашето столче - колко струва без намалението? То беше Румер/ или там, както се произнася/, нали?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: mini в Декември 14, 2006, 18:30:34 pm
Лейди, ако в последната една година си правила цито, няма смисъл сега да пускаш, поне на мен няколко лекари така ми казаха, иначе микрото нали си знаеш че трябва да е редовно. За вземане на секрет за микробиология както всички знаем, няма опасност за бебока.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 14, 2006, 18:51:31 pm
Гане, жалко, че неможете да вземете хомеопатично - има много добро за диария!
Исках да те питам за вашето столче - колко струва без намалението? То беше Румер/ или там, както се произнася/, нали?

Вени, за съжаление няма как. А се оказа, че тук не са и чували например за смекта. Ще се борим с каквото има :?
За кое столче питаш - за колата или за хранене? За хранене е Роба и е 20 евро, а за колата е Рьомер Кинг и мисля че са от порядъка на от 150 до 190 евро
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: krasi5 в Декември 14, 2006, 19:17:22 pm
Лейди , честита бременност и от мен! Ето дойде и твоя ред :balk_46:Много се радвам и ти желая леки 9 месеца и здраво бебче! :crossfingers:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: aii в Декември 14, 2006, 19:29:24 pm
Лейди, честито и от мен! Радвам се за теб и ти желая лека и безпроблемна бременност! :P
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Мели в Декември 14, 2006, 20:41:29 pm
Няма да пускам отделна тема, защото  смятам че е някак си нечестно на фона на неуспешни инвитро опити, лапароскопии и напразни надежди. Пък и няма какво толкова за разправяне - овулация на 21 ден от цикъла, малко вит. Е, малко билки и взе че се получи...

Лейди, честито и тук!  :balk_64:
Не си права за темата, честно е да се радаваш, пусни си своя тема. Все пак всяка бременност е важна, не само тази постигната чрез АРТ.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Мели в Декември 14, 2006, 20:42:42 pm
Аз пак ще кажа - в страната има само двама читави детски кардиолози, които са обичени да преглеждат сърцето на ехограф - д-р Павлова и д-р Велковски
Сигурно се шегуваш.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: heart в Декември 14, 2006, 21:51:31 pm
Аз пак ще кажа - в страната има само двама читави детски кардиолози, които са обичени да преглеждат сърцето на ехограф - д-р Павлова и д-р Велковски
Сигурно се шегуваш.

Доколкото знам не! Специално за д-р Велковски славата му се носи из Европа.

Те са и двамата, които правят феталната ехокардиография.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Мели в Декември 14, 2006, 22:05:54 pm
Аз пак ще кажа - в страната има само двама читави детски кардиолози, които са обичени да преглеждат сърцето на ехограф - д-р Павлова и д-р Велковски
Сигурно се шегуваш.

Доколкото знам не! Специално за д-р Велковски славата му се носи из Европа.

Те са и двамата, които правят феталната ехокардиография.

Мда, май си сериозна. Странно, някой специално ли ги пуска тия слухове или какво? Няма лошо в славата на д-р Велковски (ако не бъркам, той е пловдивчанин, в момента работи в София). Абсурдното е да се мисли, че само той и примерно още един човек могат да вършат работата си. София не е България, макар някои случки да ни убеждават в противното. Примерно аз познавам двама лекари в Солян, които извършват тая дейност на едно завидно добро качество. Да не говорим, че за София има поне 5 имена на отлични специалисти, правещи рутинно фетална ехокардиография.

Изобщо има някакво залитане и стремеж да издигнем в култ няколко имена, сякаш може да има само един или двама най-добри, а другите лекари не съществуват.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: rally_pat в Декември 14, 2006, 22:09:47 pm
Вени, за съжаление няма как. А се оказа, че тук не са и чували например за смекта. Ще се борим с каквото има :?

Гане, защо не пробваш с името на веществото - на тези прахчета, които са за възастни, пише diosmectite 3g... Предполагам, че за малчовци, ще бъде по-малък грамажа, но в случая е важно активното вещество
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 14, 2006, 22:42:36 pm
Рали, ще ходим утре на лекар та да видим какво ще каже и той. Вече не знам какво да правя. Иначе е контактен, яде през деня, обаче вечерното шише е кошмар - не го яде цялото - оставя по 150 мл почти от 250, а след това се събужда и пищи за ядене. Реве на сън. А едното лекарство трябва да го дам в течност. Е, как да стане не ми е ясно :? 8O
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: heart в Декември 14, 2006, 22:43:49 pm
Аз пак ще кажа - в страната има само двама читави детски кардиолози, които са обичени да преглеждат сърцето на ехограф - д-р Павлова и д-р Велковски
Сигурно се шегуваш.

Доколкото знам не! Специално за д-р Велковски славата му се носи из Европа.

Те са и двамата, които правят феталната ехокардиография.

Мда, май си сериозна. Странно, някой специално ли ги пуска тия слухове или какво? Няма лошо в славата на д-р Велковски (ако не бъркам, той е пловдивчанин, в момента работи в София). Абсурдното е да се мисли, че само той и примерно още един човек могат да вършат работата си. София не е България, макар някои случки да ни убеждават в противното. Примерно аз познавам двама лекари в Солян, които извършват тая дейност на едно завидно добро качество. Да не говорим, че за София има поне 5 имена на отлични специалисти, правещи рутинно фетална ехокардиография.

Изобщо има някакво залитане и стремеж да издигнем в култ няколко имена, сякаш може да има само един или двама най-добри, а другите лекари не съществуват.

Съжалявам, че е прозвучало така. Няма залитане, нямам интерес от това, повярвай ми.
В интернет пространството доста често някои изказвания се тълкуват грешно.

Лека вечер!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Мели в Декември 14, 2006, 22:51:27 pm
Има такъв момент - написаното слово понякога се разбира погрешно, та може и аз да съм те разбрала погрешно, но дори и за миг не съм си помислила, че имаш някакъв интерес.

Лека и на тебе!  :)
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: jam в Декември 15, 2006, 00:09:18 am
понеже стана дума за фетална ехокардиография, в София основно се спряга името на доц.Томова като много добър специалист по тази част.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: olianata в Декември 15, 2006, 00:29:31 am
Hearti,миличка,чувам те за 2ри път да хвалиш д-р Павлова.И вече не мога да се стърпя,тя беше тази ,дето ми натиска бебето и изживях кошмара,дали ще го загубя,след този преглед или-не.После моя д-р ми каза да не стъпвам при нея!!!

Мами,сега чета ,че след секцио ,трябвало да си нося обезболяващи свещички,вие ползвахте ли такива и имат ли някакъв ефект?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 15, 2006, 00:37:36 am
Морков, пак ли чете мамите бе? Ей, тоя форум трябва да го забранят вече :? Можеш да си носиш, ама си мисля, че няма да имаш нужда от тях. На мен освен системата нищо друго не са ми давали. А и болката не е толкова силна, че да не я преживееш. Усещаш само контракции и то слаби. Ако ти е болезнен цикъла - горе долу с такъв интензитет са ти болките.
П.С. Ти не спиш ли вече бе ;) Почивай сега, че после няма сън
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: lady_11 в Декември 15, 2006, 06:14:54 am
Цитат
Морков, пак ли чете мамите бе? Ей, тоя форум трябва да го забранят вече

Ма направо! Аз също установих, че се стресирам, очудвам или възмущавам на много постинги и теми там, така че спрях да ги чета.

Морков, споко бе, др Стаменов няма да те остави на произвола на съдбата. Ако не вярваш на мен, питай Ултра, тя по-добре знае.

Аз пък вече съм бясна на тази  дофторица от ЖК. Разглеждам си изписаните по каса изследвания и установявам, че ми е пуснала само ПКК, СПИН, васерман и хепатит. Де остана рубеолата и токсоплазмозата - за красота ли са им сложили МКБ-тата?

Девойки , я кажете таласемията и цитомегаловируса кога се исзледва и кво трябва да кажа в лабораторията?


Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: mishanta в Декември 15, 2006, 08:02:28 am
:flower:Джамиииии !
 :babyflips: Марти е   :sunshine:
 :grouphug2:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: mini в Декември 15, 2006, 08:32:43 am
За таласемия- искаш ПКК-то да е с морфология на еритроцити, цитомегаловируса- не зная, и аз не съм изследвала  :oops: Абе Лейдито, до сега не са ли ти пускали нито едно от тези изследвания, те повечето са пренатална диагностика.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: lady_11 в Декември 15, 2006, 08:41:33 am
Ми не са! Токсоплазмозата си я самоназначих преди две години ...
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: mini в Декември 15, 2006, 08:43:16 am
Ми ... добре че някой си ги самоназначаваме /изключвам посещаващите Торакс- Пловдив/
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: StefiZ в Декември 15, 2006, 10:15:34 am
Лейди, за цитомегаловируса направо си казваш в лабораторията, че го искаш и те ще ти източат още една колбичка кръвчица :)
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: heart в Декември 15, 2006, 10:24:15 am
Добро утро, момичета!

Морковче, ужасно е това, което ми казваш. На мен д-р Марков на прегледа за фетална морфологияв също ми натискаше корема с цел да размърда бебето, че беше застанало в неудобна за него поза и не се виждаше нещо. Но не съм изпитала дискомфорт от това натискане.

За кардиолозите съжалявам, че е прозвучало така. По принцип съм забелязала, че хората от много малко се хващат за думите на другите и ги разнищват до дупка. Много често такива конфликти са напълно излишни и само изострят атмосферата във форума.

Лейди, наслаждавай се на всеки миг от бременността си и не се затормозявай излишно. Разбирам да се притесняваш и да правиш изследвания, но в рамките на нужното. Убедена съм, че всичко ще бъде наред!

Момичета, на Венцислав му е много зле носа. Уж не виждам нищо вътре, а той хърка и се мъчи. Горкото ми дете. Вече нищо не помага - физиологичен разтвор, аспиратор, овлажняване на помещенията. Преди малко дори ми отказа да се храни нормално. Само да не е кърмаческа стачка, че не знам какво ще правя.

Днес май и за разходка няма да става. Чао от мен и лек ден!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Perdeto в Декември 15, 2006, 11:09:02 am
Мила Heart така сме и ние с този нос, но какво парвя аз. Капвам от физиологичиня разтвор по няколко капки (2-3) в ноздра изчаквам 5-10 минути и бъркам с клечка за уши първо суха после и напоена леко с физиологичния разтвор и вадя големите сополи. Неможеш да си представиш колокса много и са от ония сухите, в смисъл от топлот се получават като корички и са много навътре. Аз пробвах и със Стеримара но от него по зле стана нослето. Имах чувството че по навътре съм му набутала сополите, та чакам едвам диша.
Мами имам питане относно ваксините. Значи до средата на януари ще трябва да сложим първата ни ваксина. Чета ви и разбирам, че бил спрян вноса на пентаксима.
1. Това временно положение ли е или ще продължи вноса през другата година?
2.Обаче ако намеря за първия прием пентаксим, мога ли да продължавам с други ваксини за по нататъчните приеми?
Моето педи току що ми каза, че имало и друг вариант ако не намеря пентаксима, убита полиомиелтна и тетраксим. Също така ми каза,че вече след нова година ще се дават вече само убити ваксини. По всяка вероятност убиатата полиомиелитна.
В понеделник сме на ЕХО на тазобедрените стави при нашият общо признат бургаски специалист ортопед д-р Христов. Предполагам всичко ще е наред, но трябва да проверим.

Лейдинце Аз повечето изследвания сама си самоназначавах (изключвам тези, които ми е назначавал д-р Даскалов), по ЖК нищо не съм изследвала, може би само в началото "набутах" здраванта каса с една урина и една ПКК.

Мели всяка вечер се каня да ви се обадя на вашето семейство по телефона, но малкия вечно проваля намеренията ми. Искам и с вас да поговоря за сърчицето на детенце, пък и да ви чуя как сте що сте  :D

Гане мила надявам се по бързо да се оправите, взех вече да се притеснявам за вас. :(

Морки и мен ме беше обвзела параноята по време на бремеността, но като имам доверие на своя лекар тя бързо се изпарява. Недей чети глупости а се подготви и въоръжи с търпение, ще ти е нужно за след това повярвай ми.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: gabi32 в Декември 15, 2006, 11:10:40 am
Лейди, аз правих цитомегаловирус на малката. Изследвахме IgM-за прясна инфекция и IgG-за стара. Признавам си, че не съм го правила това изследване на мен, но малката имаше положителни IgG тела, което според лекарката означава, че ги е получила през плацентата от мен. За таласемията-като отидеш на БХС си вземи ПКК на теб и на съпругът ти и ги покажи на генетичката, която ще те консултира преди да ти вземат кръв. На мен ми каза, че при тези ПКК нямаме проблем, но ако искам да си харча парите, да си направя и изследване.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Мели в Декември 15, 2006, 11:25:36 am
Изследването за таласемия има огромен смисъл ПРЕДИ бременността. Проблемите идват не когато жената е болна от таласемия (тя ще знае за това преди забременяване), а когато и двамата родители са здрави хетерозиготни носители на гена за таласемия и в огромния брой случаи не знаят за това носителство. Няма как и да знаят, преди да се изследват, защото на практика са здрави хора. В тази ситуация има вероятност, която не е малка (25%), детето да е хомозиготно, т.е. да има лошия късмет да вземе двата увредени гена от двамата си родители.

ПКК дава само косвена информация, според която може да се заподозре наличието на таласемия, но не поставя диагнозата. Единственото приложимо адекватно изследване е електрофореза на хемоглобина.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ultra в Декември 15, 2006, 13:21:17 pm
Морков, док работи с един анестезиолог в Тина Киркова - много свеж и готин тип. Ще идеш при него две седмици преди датата и ще ти направи изследване за алергии към упойки и антибиотици. С него ще си говориш за обезболяващите. Той ще те следи и след операцията и ще дойде няколко пъти и в реанимация и после в отделението да проверява как си. Аз бях алергична към почти всички обезболяващи и ми слагаха само аналгин 3 пъти, но като му се оплаках от болката веднага ми назначи и друго обезболяващо. Така че не се притеснявай ИЗОБЩО за след операцията.
Лейди, аз все чакам да пуснеш темичка да ти честитя официално :D Да изкараш спокойна и красива бременност с един сладък, пухкав резултат накрая!
Пентаксим не мога да намеря :( И връзката на свекърва ми не можа :? Сега мобилизирам родата да я търси.
Вени, в кремчето има една сбъркана дума. Според аптекарката става въпрос за revanoli, а не за revandi :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: nia72 в Декември 15, 2006, 14:20:56 pm
Пентаксим имаше преди 2 дена в склада на търговска лига за 53 лв. питах ги , казаха ми че имат наличност в централния склад в софия.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ultra в Декември 15, 2006, 14:48:00 pm
ей, супер, ей сега ще проверя :D
Благодаря за инфото!
Предполагам, че това е адреса на склада:
http://www.comleague.com/tl-rs-bg.htm
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: StefiZ в Декември 15, 2006, 15:03:05 pm
Има дръжки :?
Никъде няма, в централния склад е имало до "едно време", както ми обясни служителата, сега вече нямало. В началото на годината щяло да има, но на въпроса ми "в началото на януари ли?" отговора беше, че не е ясно. Ми то за начало на годината се смята и март месец, егати :?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ultra в Декември 15, 2006, 15:12:15 pm
мда, нямат, казаха - след нова година...
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 15, 2006, 15:20:43 pm
Та да си разкажем и ние какво стана. Бяхме на док, каза че сме пипнали някакъв вирус. Това, което даваме до тук и правим е единственото, което може да се направи. Хубавото е, че не сме загубили тегло, а сме качили 200 гр, та нямаме нужда от системи. За пръв път от 4 дена снощи и днес видях напикани памперси, което малко от малко ме успокои. Та се надявам до ден-два да регулираме положението, че стана страшно вече. Иначе беше изненадан, че бяса отказва да суче, защото при чревни проблеми кърмата най-много помагала. Та това е, продължаваме с чайовете и морковите. Дано в края на седмицата свършим с тоя ад :(
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: StefiZ в Декември 15, 2006, 15:41:19 pm
Ох Гане, голям тормоз, дано съвсем скоро всичко свърши и малчо се оправи.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: jam в Декември 15, 2006, 15:43:14 pm
до майките на хремави юнаци - Мартин от една седмица започна да покашля. първо епизодично, точно като човек, който се е задавил с нещо. после все по-често. педиатърът го слуша, чисти дробове, чисто гърло, в носа секрети няма, но се чува едно похъркване от време на време и тя предположи, че хремата е някъде назад и се стича секрет към гърлото, който го дразни. аз, впрочем, съм със същата хрема в момента.
капя 2 пъти дневно физиологичен разтвор, от който детето пищи и реве, но ефект няма. нищо не излиза навън и след капането на разтвора, а кашлюкането се засилва, даже вчера повърна два пъти след хранене, поради това закашляне... :(
а изобщо не мога да си представя как ще му бъркам навътре в носа с клечки или аспиратор, той само като доближа ампулката с разтвора и почва да пищи.
педиатърът не можа да даде смислен акъл, освен да предпише капки Виброцил и сироп Стодал, които не смятам да давам.

а какво е мазане с оризовата каша, леле мале! кога се научиха вашите бебоци какво да правят с манджата, попаднала в устата им? :)

Гане, много се радвам, че вашият доктор се е прибрал, че е взел нещата под контрол и имате напредък. щом наддава Алекс и пишка, всичко е наред. че при нас освен спирането на пишкането, в болницата започна и спад на тегло... ще се оправи скоро момчето, за Коледа ще е тип-топ!

Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 15, 2006, 15:48:29 pm
Стеф, надявам се, че вече не издържам. Не съм спала като бял човек от не знам колко време вече, а и да не говорим, че станах спонсор на "памперс". От както ми отказа кърменето все проблеми, да му се невиди :?
Джами, чул те Господ! Мен това ми беше голям проблем.
Между другото се сещам за нещо - на моята кръстница малкия имаше такива проблеми - оказа се, че има някакъв проблем на носа, т.е. вътре нещо не е достатъчно широко и той така си сумтеше и имаше все едно секрет. Не знам дали не трябва да ги видят УНГ доктори??? Дано се оправите бързо и безболезнено!
П.С. Свикването с кашите и храната е след около месец :lol: До тогава се запаси с кърпички ;)
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 15, 2006, 16:10:50 pm
Привет! Връщам се от изпит - взех го, но не съм доволна!
Нощес имахме пак екшън и сутринта рано- рано бяхме при док - отточти сливици и прочие! Даде лекарство и да видим!
За теласемията - що никой не ме светна за това изследване, а сега чак при лошите резултати на Мати чух за това заболяване! Че и от касата се поемало - така ли? Аз съм готова да се изследвам, но къде да го направя - дайте акъл!
Ани, ми аз се чудих кво е това реванди и явно грешно съм го преписала в темата, а сега ми няма рецептата - някъде я потурчих!
Гане, радвам се, че сте по-добре! За стола пак да те питам - снощи гледах в сайта им - този модел е само за возене с лицето напред, нали?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 15, 2006, 16:23:32 pm
Вени, като почнат да си задържат изправени вратовете, да не им клюма главата - може да се слагат. По принцип вече след 9и месец се возят на такива столове - с лице напред. А и тези столове са само такива.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: nia72 в Декември 15, 2006, 16:40:31 pm
днес звъннах пак в търговска лига за една клиентка, имали са пентаксим до вчера, и са я продали естествено. очаквали началото на януари, на което не им повярвах много.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: heart в Декември 15, 2006, 17:15:38 pm
Момичета - Ултра и Стефи,

вие колко ваксини искате да си купите? За първият прием само или и трите наведнъж?

Аз ще питам, но нищо не обещавам, само ми кажете бройката....
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: StefiZ в Декември 15, 2006, 17:19:46 pm
Абе аз първия прием си намерих, но ти ако можеш да намериш давай, защото те ще трябват и на другите :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: heart в Декември 15, 2006, 17:24:59 pm
Аз говоря за две-три ваксини, не за големи количества... Мога да се опитам да намеря, но пак казвам, че не обещавам...
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: kassi в Декември 15, 2006, 17:30:14 pm
днес звъннах пак в търговска лига за една клиентка, имали са пентаксим до вчера, и са я продали естествено. очаквали началото на януари, на което не им повярвах много.

Ния, а Софарма? Там мога да потърся.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ultra в Декември 15, 2006, 17:30:25 pm
heart, и аз намерих преди малко, благодаря ти :D
Gabi32 също търсеше...
Не искам да се запасявам, че съхраняването е в хладилник и ми е притеснено да ги държа с месеци.
Да се похваля - днес за пръв път излизахме със слинга, супер удобно е, Симеон спа и не гъкна изобщо, ама все ми се струваше, че е прекалено смачкан вътре :lol:
Тия дни ще ви пусна снимки (Jam специално за теб) да видите как стои вътре. За тези, които ме питаха - не е възможно да падне :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: lady_11 в Декември 15, 2006, 17:34:07 pm
Цитат
Да се похваля - днес за пръв път излизахме със слинга

За непросветените като мен - какво е слинг?

Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: via в Декември 15, 2006, 17:35:22 pm
Привет!

Абе какво става с тия хреми и гърла?!
Ама че отвратителен тоя вирус значи!
И като гледам за колко време минавало това "нищо" само с хрема и покашляне, направо ми се изправя косата...
Уж съм по-добре аз персонално ама сега се преориентирам от сериозно запушен нос и уши към кашлица, която завършва чак с повръщане. Е*ти ...
Ааааа .....трябва на пазар за подарки да ходя, за Коледа да украсяваме къщата, а вместо това местя кълки от едната на другата страна :?

Гледам за ваксини сте заговорили.....хм...колко мътна Индия ми е, но знам че скоро ще препрочитам с търсачката седмичните теми  8)

Мерси за информацията за еднократните гащи - надявам се утре да се поразмърдам и да си потърся, че тия памучни бабешки, които си бях взела взеха, че се изпокъсаха след прането :x

Отивам да си доприготвям багажчето за болницата - вече даже ищах имам за това :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: gabi32 в Декември 15, 2006, 17:40:45 pm
днес звъннах пак в търговска лига за една клиентка, имали са пентаксим до вчера, и са я продали естествено. очаквали началото на януари, на което не им повярвах много.

Ми сигурно аз съм взела последната. За нас това е последната ваксина от серията от 3 бр., така че засега няма да ми трябва друга.

Лейди, виж какво е слинг и как се прави:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=29108.0
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ultra в Декември 15, 2006, 17:43:09 pm
ето какво е слинг:
http://www.mayawrap.com/n_gallery.php
тук има и филмчета как се слага и как се носи :lol:
три пъти ги гледах докато схвана :P
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ema2 в Декември 15, 2006, 17:56:10 pm
Здравейте момичета,

лейди много се радвам за теб.

Искам да попитам за спането по корем, моя Антъни иска да спи само по корем, като го сложа по гръб почва да си бърка в очите с ръцете, в устата и край, разсънва се.Обаче моя мъж, откъде измисли, че не трябва да го слагам по корем, щото щял да му се сплеска гръдния кош и така ще му остане.Аз направо се опулих, за пръв път чувам за такова нещо.Според вас имам ли основание за тревога8O, ?

поздрави
ема2
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: lady_11 в Декември 15, 2006, 17:58:37 pm
Сфанах, Ани, благодаря.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: heart в Декември 15, 2006, 19:07:56 pm
Ема, повечето бебета след една определена възраст обичат да спят основно по корем. Дори и ти да ги сложиш по гръб, те пак се наместват по корем. Щом така иска да спи, нека - бебето знае най-добре как ще се чувства най-комфортно. Няма такова нещо за гръдния кош!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Perdeto в Декември 15, 2006, 19:38:35 pm
Да не ме забравите и мен за Пентаксима  :?
Между другото колко трайност има тази ваксина ?

Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ultra в Декември 15, 2006, 22:05:17 pm
Мама е намерила Пентаксим в аптека Ремедиум на Шишман за 62 лв. На когото му трябва, да си вземе оттам.
Що не й се обадих първо на нея за помощ, а се занимавам със свекървата :lol:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Perdeto в Декември 15, 2006, 22:18:37 pm
А дали ще може тази ваксина да се изпрати с куриер или трябва специфичан среда за нея ?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: gybka в Декември 15, 2006, 23:16:20 pm
Пентаксима мисля, че не може по куриер, защото има специални изисквания за съхранение и транспортиране от към температура.
Преди месец си бях взела всички дози Пентаксим от Търговска лига Варна. Ако искате ще проверя дали са останали още. Тогава като питах имаха много.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: лили в Декември 16, 2006, 00:50:46 am
лейди, и аz ти чаках темичката ма гледам тука си получаваШ честитките...та честито и от мене :D. лека и беzпроблемна ти желая :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Verdi в Декември 16, 2006, 01:34:04 am
Дългият постинг идваааааааааааааааааааа!

Ей, то не останало здраво бебе! Ужас! Гушкайте и нацелувайте малките болни джудженца!
На мен вече ми е по-широко около врата, както се казва. Към днешна дата вървим към оправяне – благодарение „само” на 4 вида сиропи и 3 вида хомеопатични хапчета. Личният лекар на 3ия ден написа рецепта и за антибиотик, но аз най-учтиво попитах: „Може ли да изчакаме малко с АБ, щом гърдите му са все още чисти?” И получих отговор: „Може, ама ще трябва се разкарваш и да дойдеш и утре, за да го прегледам пак.” Не можах да се начудя дали той нямаше желание да му водя пак детето на другия ден или пък другите майки предпочитат да дадат веднага АБ, вместо да си направят „труда” да се разкарват пак до лекаря?!?!

jam,
Според мен, правите много успешни първи стъпки в захранването, щом още на втория ден протягате глава към лъжичката и отваряте охотно уста. След някоя и друга седмица ще се научите и точно какво се прави с храната в устата.
Радвам се, че ти ядеш пържоли и си доволна след „неудобното” изследване!
За хремата на Марти – за съжаление, нищо не мога да кажа, освен, че е нормално бебо да пищи, щом види ампулката. При нас болестта започна с висока температура (около 39 градуса)– без други признаци. После температурата спадна, но се появи мокра кашлица – без други признаци. После се появиха секрети в нослето, които преминаха през различни фази (бистри течни, жълтеникави, зеленикави, бистри гъсти) и сега вече почти ги няма. Кашлицата през цялото време не беше честа и тежка, но сега вече е съвсем епизодична. Всичко продължава от миналия четвъртък вечерта и се надявам да приключи след ден-два. Мисля, че може и при вас да е вирус – симптомите не е задължително да са еднакви, напротив – на нас вирусът ни го донесе таткото, а при него изобщо нямаше температура.

venus_melena,
Честито за изпита!
Ей, благодаря за идетя за бейбифона – аз имам чисто нов неизползван и ще го вкарам в употреба.
Ето това е столът за кола, което смятам да купя за сина ми – Стол за кола CAM – Травъл еволюшън (http://hippoland.net/promo/32@pdf_Brochure_16.pdf), 9-36 кг, 239 лв (промоцията в "Хиполенд" е до 27 декември). За сравнение – в ДаНет същото столче (http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=40_42_126&products_id=277) е 288 лв. Всички модели за големи деца (над 9 кг) са за возене с лицето напред.
Как е Мати?

cygnus,
В промоцията на „Хиполенд” има и интересно столче за хранене „Милка” (http://hippoland.net/promo/32@pdf_Brochure_16.pdf) – 109 лв.

nia72,
Нямаш ядове по въпроса за зетя! На Стефко ще му е по наследство, защото ние в нашето семейство сме от модерните – съпругът ми е с една година по-малък от мен.

borovinka,
Добре дошла отново!
И откъде го взе това кротко бебе – как ги прави тези работи със спането от 11 до 6 ч.?!?! Дано и занапред да е все така!
За коликите – не се притеснявай предварително. И аз, като всяка новоизлюпена майка, се притеснявах много, а се оказа, че почти не усетих какво е това. Пожелавам ти същото и на теб!
За изписването – колкото повече време минава, толкова повече ще се смееш на този епизод. Философската формула, валидна в случая, е: СМЕШНОТО = ТРАГИЧНОТО + ВРЕМЕ.

lady_11,
Честито! Леки и безпроблемни бременност и раждане!
Според написаното от д-р Даскалов, рутинните лабораторни изследвания при първото посещение на бременната при гинеколога й включват микробиология на влагалищен секрет и цитонамазка (ако такова изследване не е направено през последната изминала година). Доколкото ми е известно, на бременни цитонамазката се прави по малко по различен начин (не ме питай точно какъв), отколкото при небременна жена. Така че – не се притеснявай от тази манипулация. Предполагам знаеш, че цялата статия за пренаталния скрининг и женската консултация можеш да прочетеш тук (http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=159).

Silwi25,
За стерилизацията – аз стерилизирах доста след 6ия месец, но аз съм от тези, които прекаляват (според приятелките ми).
За педиатъра – jam i Gabi32 са дали добри съвети в темата „Педиатърът”.
Аз също разпитах всичките си познати за личните лекари на децата им. Но разпитвах по ясни критерии – не питах просто доволни ли сте или не сте. Предимствата на GP-то на сина ми, които ме накараха да избера него, са:
-   има специалност „Педиатрия”;
-   има около 15-годишен стаж в детско отделение;
-   дава своевременно всички полагащи се направления (за ехографии на тазобедрените стави и преглед при ортопед, за ПКК и урина);
-   детските консултации се провеждат в точно определени часове в точно определен ден от седмица, в което време не се приемат болни деца за преглед (аз дори бях малко привилегирована, защото винаги се обаждах предварително преди да отида, за да съм сигурна, че няма да ми се наложи да чакам пред кабинета);
-   дава информация и не бърза с изписването на антибиотици, тук ще включа и това, че не дава да се пипат пишлетата на момченцата и да се слагат разни добавки във водата за къпане на новороденото;
-   разполагам със служебния, домашния и мобилния му телефон.
Имах проблеми с него, заради късното захранване. Информирах го още от самото начало, че смятам да захраня след 6 месец и че, тъй като той е лекарят, ще се съобразявам с неговото мнение по въпросите за лечението на сина ми, но решенията за неговото хранене ще взимам аз. А той ми го връщаше като ми казваше, че си правя експерименти с детето си, плашеше ме, че щяло да стане злоядо, да развие анемия и т.н. Но педиатър, подкрепящ късното захранване, в града ни просто няма. Информираността на педиатрите по този въпрос за мен беше нещо като своеобразен лакмус за това, доколко следят новостите или си карат по схемите, които са учили преди 20 или повече години. Но горните доводи са далеч по-важни!
Освен това, паралелно водех детето си всеки месец и на детска консултация в „Торакс” – Пловдив. Това не ми попречи, също като Габи, „за всичко да си чета допълнително, за да съм сигурна, че това е правилния начин”.

ultra,
Много се смях на това със свекърката – приключването със задължението и продължаването с удоволствието.

heart,
Сама си си отговорила на въпроса и си взела правилно решение – по-добре да спи, независимо къде, отколкото да се тормозите взаимно.

shygirl,
Не се притеснявай за спането по корем. Моят син също от известно време насам предпочита да спи по корем. Аз самата цял живот спя по корем, измъчих се през бременността и в началото след раждането да спя в други пози.


Ваксините
Мисля, че бях писала, но пак да напомня някои неща.
Предимството на Пентаксим (Pentaxim) е, че е петвалентна – адсорбирана ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш (безклетъчна компонента), полиомиелит (инактивирана) и Haemophilus influenzae тип b (конюгатна). Ако изберете едномесечни интервали между ваксинационните инжекции, т.е. на 2-, 3-, и 4-месечна възраст на бебето, реваксинацията с още една доза се прави през втората година, не по-рано от навършване от детето на 1 година и 4 месеца. Ако изберете двумесечни интервали, т.е. 2-, 4-, 6-месечна възраст, възрастта за реваксинация трябва да бъде след 18 месечна възраст.
Друг вариант, но с три отделни ваксини, е Инфанрикс (Infanrix) + Имовакс полио (Imovax Polio) + Акт-ХИБ (Act-HIB). Първата е адсорбирана ваксина срещу ДТК (също с безклетъчна коклюшна компонента), втората – инактивирана полиомиелитна инжекционна ваксина, третата – конюгатна ваксина срещу Haemophilus influenzae тип b.
Има и трети вариант с две ваксини, но коклюшната компонента не е безклетъчна – ТЕТРАкт-ХИБ (TETRAct-HIB) – адсорбирана ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш и Haemophilus тип b (конюгатна) + Имовакс полио (Imovax Polio).
За начините на приложение има много информация в закованата тема за ваксините и ваксинационните програми в здравния справочник на бг-мамма.
В листовките на Act-HIB, Инфанрикс и TETRAct-HIB е посочен срок на годност – 3 години, в другите листовки не е упоменат точна цифра, а е написано, че датата, на която изтича срокът на годност, е обозначена върху опаковката на ваксината (както при всяко друго лекарство).
Всички горецитирани ваксини трябва да се съхраняват при температура от 2 до 8 градуса (в хладилник)! Да не се замразяват!
Който и вариант да изберете, останете под лекарско наблюдение 30 минути след поставянето на ваксината!

Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ema2 в Декември 16, 2006, 03:56:37 am
Верди,
 :youwoman: :bighug:

 :lol:

радвам се, че вече сте добре.
Моят Бобчо се съсипа от зъби днес,поне изглеждаше да са зъби.
Търкаше си венците с всичко, което можеше да намери и направо пищеше  :( :(Сложих му един гел и накрая се принудих да му дам малко парацетамол, който помогна и милият спа 3 ч.
поне Антъни е добре засега

поздрави и целувки на всички
и много коледно настроение

ема2 :babyboy: :babyboy:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: klia в Декември 16, 2006, 07:24:00 am
lady_11 много се радвам за теб - честито и безпроблемно :-)
А за темата мисля че си я заслужаваш отвсякъде - да не би да си прекарала малко време по тези форуми. Нечестно е, че малко момичета успяват, а не че ти имаш повод за голяма усмивка.  :bighug:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: cygnus в Декември 16, 2006, 07:37:55 am
Верди, ама така ги чакам тези твои мнения, колкото и да са големи :) Чета ги внимателно.

Лейди, безкрайно оценявам тактичността, скромността ти и добротата ти, но мисля че си чудесен човек и, че много много заслужаваш да си имаш своята бременна темичка тук както всички останали. Ако се притесняваш мога да я пусна аз, но разбира се най-добре е ти да направиш това, както прецениш? Цунки!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Марито в Декември 16, 2006, 08:42:28 am
Бе Лейди бе, как няма да си пуснеш темичка, та нали всички мечтаем за този момент, в който ще имаме тази възможност. Не мисля, че ще нараниш някой. Това е твоят момент и ти няма от какво да се притесняваш или с кой да се съобразяваш. Аааааааааа айде бързо една темичка :lol:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Lali в Декември 16, 2006, 09:33:42 am
Лейди, поздравления! :lol:
Трябва да откажеш проверките с тези устройства.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 16, 2006, 09:56:29 am
Дони, моето столче за хранене е точно като на смимката и съм много доволна!
Верди, ами Сам нямат много добри ресултати на Краш тестовете, макар че тези тестове, които гледах са от 2002!
Мати не е добре - нощес има 39.5!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: NinaE в Декември 16, 2006, 10:08:30 am
Дони, поне на снимка няма разлика :D
Ние купихме този стол. http://www.babydan.com/showlistrecord.asp?id=32&recordid32=593 разбира се, слага се възглавничка вътре. Тези са много популярни при нас, защото се явяват част от интериора и най важното, ползват се много време. Стола се регулира в зависимост от разтежа на детето и найзнакрая може да се сложи като стол за бюро.
Скъп е, но си е многогодишна придобивка.
Ето и въглавничката: http://www.babydan.com/page32.aspx?recordid32=392
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: denito в Декември 16, 2006, 10:26:04 am
Лейди, ЧЕСТИТО!!!!  :D

Пожелавам ти лека и щастлива бременност и накрая да се радвате на едно сладко бебче.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Verdi в Декември 16, 2006, 11:51:57 am
Ема,
Нашите първи зъбки излязоха без да ги усетя, въпреки че и горните, и долните излязоха едновременно два по два. След това имаше затишие от няколко месеца, през което време аз се чудех защо така това дете не си лапа ръцете изобщо (какво ли не ми мина през главата за моето, като гледах другите деца как си пъхат всичко в устата). Обаче от два месеца насам ръцете не му излизат от устата. Прорязаха четирите втори резци (горе и долу пак едновременно) и сега сме на тема „кътници”. Дано излизат по-лесно при твойте сладури!

Вени,
Наистина много се проточи тази болест на Мати. Какво пиете сега? Какво казват лекарите – вирус ли е?
Ох, и аз гледах тестовете и никъде не видях модел на Cam. Основните ми доводи да взема това решение са, че искам стол от 9 до 36 кг и че съм много доволна от Cam като марка за детски стоки.

cygnus,
Моят стол е Campione на Cam:
(http://shop.danet.bg/images/campione_3.jpg)
Цената му в ДаНет е 260 лв.
Получих го като подарък. И съм супер доволна! Защото:
-   се регулира облегалката, което го прави удобен и за бебета, които не могат да седят;
-   се регулира и височината (според масата, до която се поставя), което го прави удобен за бебето, защото се чувства като част от семейството и е пълен господар на масата;
-   има две табли – за хранене и за игра;
-   много, много лесно и компактно се сгъва – това за мен беше много важно, тъй като апартаментът ни се състои от две гарсониери една над друга, свързани с малка вита стълба, а гостите си посрещаме на втория етаж и винаги качвам и стола горе;
-   на колелца е – вкъщи е доста тясно и постоянно се налага да го местя на различни места;
-   тапицерията е от материя, която лесно се почиства, но не запарва. И много лесно се сваля за почистване;
-   има и обезопасителни колани – те са нещо, което досега не ми се е налагало да ползвам, защото таблата е много голяма и не позволява на бебето да шава много-много.
Синът ми е свикнал с него и знае, че, щом го слагам в столчето до масата, следва манджа.
Ако трябваше аз да купувам, сигурно щях да купя този:
(http://shop.danet.bg/images/cam_miniplus_3.jpg)Неговата цена в ДаНет е 141 лв.


Ето ви още малко инфо за ваксините от форума на сайта Практически медицински съвети (http://www.pramed.com):
–   въпросът, който зададох:
„Kакви марки са ваксините срещу ДТ и полиомиелит, които ще бъдат предоставяни на личните лекари от РИОKОЗ - Infanrix и Imovax polio или други? Ваксината срещу Haemophilus influenzae тип b все още ли е само препоръчителна?”
–   отговорът, който получих:
„Здравейте.
Засега никой не знае с какво търговско наименование ще бъдат новите ваксини проти полиомиелит и коклюш.
Процедурата по закупуването им е такава,че първо трябва да бъде обявен конкурс,на който ще се явят фирмите производителки на такива ваксинални препарати.След това която и фирма да спечели конкурса,по традиция фирмите които са загубили вероятно ще предявят претенции за необективност на конкурса в съда.
Това означава че ще мине много време докато се въведат в България новите ваксини (минимум 5-6 месеца).
Ясно е само че ваксината Pentaxim няма да се използва, тъй като една от съставките й е насочена срещу Haemophilus influenzae тип b,а в имунизационния календар на страната не фигурира такава имунизация.”


И накрая – имам една загадка към вас: „Познайте кой насърчи verdi да пише тук?”. Имах нужда от това насърчение, защото и аз разсъждавах по начин, подобен на този на lady_11.
Пак ще кажа, че съм много щастлива от общуването си с вас. Прегръщам ви всички!
 :bighug:
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Perdeto в Декември 16, 2006, 18:32:32 pm
И накрая – имам една загадка към вас: „Познайте кой насърчи verdi да пише тук?”

Абе имам аз едно съмнение ама кажи си ти без бой най добре  :lol:

За ваксините, впергнала съм и аз цялата рода за да търсим Pentaxim

Вени какво става при вас, това вирус ли е какво е? От какво я вдига, с панадола не спада ли?
И аз започнах като обезумяла да меря темрепатурата на Тони.

Брех тези столчета за хранене много пари пак, то вече незнам банка ли да обирам, ТОТОто ли да претараша...
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: heart в Декември 16, 2006, 19:00:52 pm
Верди както винаги е много изчерпателна. :lol:

Клиа, виждам от лентичката, че ти остава по-малко от седмица. Стискам палци всичко да мине много лесно и да ни пуснеш снимка после на сладура/анката, която очаквате.

Аз да се похваля, че днес нослето е отпушено и  Венци си хапва без проблем от гърдата, така че се надявам изпълненията от вчера с дърпането да не се повторят скоро. Днес го оставих малко да пореве в леглото и той точно за 5 минути стигна до пълно зачервяване и липса на въздух, така че вече окончателно се отказвам от този метод на учене. Може би по-нататък. Много е чувствителен и после само си издуваше долната устна, за да ми покаже колко е сърдит, че така го зарязвам сам в леглото. Даже след това прорева насън... мани-мани... Сега спи блажено в количката в очакване на часа за баня!

Лека вечер ви желая на всички!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: venus_melena в Декември 16, 2006, 19:35:06 pm
Наде, много е сладък този Тони, бе!
Ами гърлото е червено, сливиците са отточни - вирус е, аз също се влачих близо седмица с болки в гърлото! Интересното е, че вдига само пред ноща температура! Тази нощ беше 39.5 и му сложих свещичка, предните нищо не съм му давала и сам сваляше!
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: StefiZ в Декември 16, 2006, 20:49:15 pm
какви са тия болести бе хора, ужас, направо ми се изправя косата :(
дано съвсем скоро се оправят малките джуджета, а другите да не се разболяват.

Дони, на мен столчетата ми изглеждат еднакви :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ultra в Декември 16, 2006, 22:26:31 pm
Хубавата новина - дупарата се оправи буквално от две намазвания :D Какво има в тоя крем, че действа толкова бързо? А за възрастни дали действа :lol:
Лошата новина - разтопи ми се стерилизатора заедно с помпата и шишетата. Повреди се и микровълновата. Не знам как стана, уж до нея бях :( Много неподходящо време за извънредни разходи, но важното е че нищо не гръмна, че както сме без татко в момента, не знам как щях да се справя...
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: cygnus в Декември 16, 2006, 22:56:00 pm
Хубавата новина - дупарата се оправи буквално от две намазвания :D Какво има в тоя крем, че действа толкова бързо? А за възрастни дали действа :lol:
Лошата новина - разтопи ми се стерилизатора заедно с помпата и шишетата. Повреди се и микровълновата. Не знам как стана, уж до нея бях :( Много неподходящо време за извънредни разходи, но важното е че нищо не гръмна, че както сме без татко в момента, не знам как щях да се справя...
Ултра, съжалявам за уредите. Айде здраве да е, зат'ва е татко да носи пари :) Кажи, моля те, за крема, че не следя дискусията да не връщам, а ми трябва.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ultra в Декември 16, 2006, 23:17:20 pm
lanolini }
Vaselini }
Aq. calcis } aa 50,0
vit A 100000E
Vit D 300000E
revanoli 0.10
nystatini 5000000 E (една тубичка крем ми сложиха)
по тази рецепта ми го забъркаха, 8,80 излезе, дупето беше много червено с дребни ъпчици с бял връх по дължината на бузките. След второто намазване пъпчиците завехнаха, а след третото вече нищо не личеше. Мажа след всеки памперс, лесно се разнася, не мирише лошо и излиза доста като количество.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: jam в Декември 16, 2006, 23:32:07 pm
ultra, искаш ли да ти дам моята помпа? бях я пуснала за продажба, но още си е в нас, така че няма проблем да ти услужа. шишета не мога да дам, но имам една чаша Виа с преходник за завинтване към помпата.

Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ultra в Декември 16, 2006, 23:35:49 pm
Мислех евентуално да я купя от теб. Ще ти звънна утре в по-прилично време да се доразберем :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: cygnus в Декември 17, 2006, 00:06:29 am
Ани, искаш да кажеш, че копвам това и отивам в аптеката? Ама точно както го описваш дупето е 1:1!  :) Сега мажа с Мустела ама ефект няма.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ultra в Декември 17, 2006, 00:16:38 am
Да, копираш и отиваш. Аз се мотах два дни, ама като почна да пищи при обуване на памперса, реших, че е време за действие :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: klia в Декември 17, 2006, 08:22:07 am
Клиа, виждам от лентичката, че ти остава по-малко от седмица. Стискам палци всичко да мине много лесно и да ни пуснеш снимка после на сладура/анката, която очаквате.
Благодаря ти за палците - ще пиша като се появи дребосъка - по предварителни данни трябва да е от мъжки род пък ще видим какво ще излезе :-)
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Ganka в Декември 17, 2006, 11:38:04 am
Ултра, съжалявам, че така е станало, но най-важното е, че вие сте живи и здрави, останалото ще си го възстановите.
Вени, дано се оправите по-бързо, че тези вируси са гадно нещо.
Хартче, дано му минат тези мераци по-бързо и да се научи сам да заспива. Хубаво е, че вече е с отпушено носле и може да си хапва спокойно.
Клиа, стискаме ти палци всичко да е безпроблемно и леко!
Да докладваме и ние - от вчера официално сме по-добре. Както каза нашето педи - до 2 дни всичко ще е в ред. Като изключим ревовете за нощно похапване, останалото вече е добре, слава Богу.
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: jam в Декември 17, 2006, 13:51:37 pm
Донке, къде го виде това столче за хранене Cangaroo? я дай линк? някой да знае къде в София ги продават?

Марти снощи пак смъкна рязко температурата :(
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: heart в Декември 17, 2006, 14:02:56 pm
Клиа, виждам от лентичката, че ти остава по-малко от седмица. Стискам палци всичко да мине много лесно и да ни пуснеш снимка после на сладура/анката, която очаквате.
Благодаря ти за палците - ще пиша като се появи дребосъка - по предварителни данни трябва да е от мъжки род пък ще видим какво ще излезе :-)

Много мъжки майки се събрахме. Тази година определено има бум на момченца, поне около мен!

Гане, супер, че до 2 дни всичко ще е окей. Вчера дечко си заспа сам вечерта, на нас проблема ни е през деня. Спа от 21 ч. до 6:30 - доста добре за мен. Е, с едно събуждане в 4:30, но дадох вода и той си заспа пак.

jam, дано не е нещо сериозно това спадане на Т.

Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: via в Декември 17, 2006, 14:09:35 pm
Еее, Джам....
А всъщност стана ли ясна някаква идея за диагноза поне? :(

Аз си направих една разходка до Шейново вчера - ей тъй, да видим за колко време се взима разстоянието от Слатина, след като цяла нощ не мигнах от болки като менструални и такива в кръста.... Хубаво, че моя док беше и дежурен, та не се наложи да го измъквам от къщи за нищо :? Тоновете бяха идеални, контракции има, ама леки и не на равни интервали - прогнозата е, че има още време докато се роди 8) :lol:

Клиа, дано идващия момент остане само като приятен спомен в съзнанието ти!

Ултра, гадна работа с уредите....имаш ли нужда от още нещо освен от помпата?

Гане, сега остава и Мати да последва примера на твойто човече':) И аз ..... и за другата седмица ще останат наистина само добри новини 8)
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: gabi32 в Декември 17, 2006, 14:19:24 pm
Jam, на Илиянци има 2 щанда на Cangoroo. Нещо не виждам къде е мнението на Дони за столчетата, но това също ми се вижда подобно. Ф-ма Стефи също има магазин до Илиянци на бул. Рожен. http://www.stefi.biz/index.php?action=show_desc&product_id=66
А как е Марти днес? Има ли обяснение защо става така?
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: ultra в Декември 17, 2006, 15:38:15 pm
Jam, ето го столчето:
http://monitrade.911.bg/a2/offers.asp?p=2096323&id=5479&m=29
Ние купихме количката от Илиенци:
Адрес: София, Стоков базар "Илиянци" магазин 1070, Складова база "Илиянци" бул. Рожен No 31
Телефон : 02/936 07 95
На сайта не винаги са актуални цените.
Via, май ще си имаш коледен подарък скоро :D
Ще търся и стерилизатор, ама втора ръка :D
Титла: Re: Седмицата - 11-17.12 - седмицата на добрите новини!
Публикувано от: Silwi25 в Декември 17, 2006, 16:32:08 pm
След чудодейния крем искам и аз да споделя едно чудо, което ми демонстрира майка ми и действа безотказно.В началото аз доста се дърпах и разправях, че това са бабешки щуротии, но вече изпробвах нееднократно и действа.
Става въпрос за запушено носле на бебе.Безотказно се отпушва с малко мас, но да е без сол.Майка ми ми разправяше, че нашите носове така ги отпушвала.Аз не вярвах, ама като сложи на бебка и нейния се отпуши и сега си спи като къпана, а иначе то не беше сумтене, ръмжене и рев.
 Ако някой има проблем с нослето може да опита.Аз гарантирам , че действа доста бързо.Вярно звучи гадно, ама ............
А аз искам да Ви питам нещо за ваксините.На нас ни я отложиха тази за хепатит Б, че аз се разболях яко и вдигнах 39 и нещо, сега пък бебето нещо прокашля и се чудя дали да не изчакаме още?
И друго: Пентаксима замества няколко ваксини по стандартната програма за ваксинация ли?/питам , понеже с тия ваксини съм в пълна мъгла, а както бебето напоследък нещо доста будува не мога да прочета подробно, за да схвана/