0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #620 -: Март 08, 2012, 21:54:11 pm »
Здравей sunnynevi!
Моля те не прави реклама на тази Ганева.Не искам дори да я нарека д-р. Аз след успешен опит в Истанбул отидох при тази да ме следи като бременна е познай. Благодарение на нея абортирах!Такъв зловещ преглед ми направи,че нормално бременни се чудеха после какво е това нещо. Толкова се ядоса,че българките ходят в Турция на инвитро, през зъби ми проскръцна -честито.Не ми обясни абсолютно нищо-а ме разпитваше как и защо е станало.Преди да замина за Турция ходих при нея на преглед и лично тя ми обясни,че моя случай е труден и не вярва да настъпи бременност.Да,ама не тя настъпи точно след няколко месеца и се оказа,че от много труден случай аз съм била лесен.Проблеми с оплождането не съм имала,защото не са сложили качествени ембриони за да настъпи такова. Аз имах 4 опита в Б-я при Стаменов и успях в Турция.Сега пак ще ходя там и лекарката ми в Мемориал, каза че иска да ми следи бременноста при тях,защото според мене на българските светила вече не трябва да им се вярва.
Аз отидох в клиниката на Щерев, защото все пак се занимават с такива жени,сега съжалявам че не отидох при квартален гинеколог.
Пожелавам ти успешна бременност до финал,но внимавай с твоята лекарка. :wink:
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #621 -: Март 09, 2012, 10:10:24 am »
Емл, разбирам разочарованието ти, но ме смущава начина, по който се опитваш да внушиш недоверие в лекаря на една жена, която е спокойна и щастлива от успеха, който имат до тук с помощта на именно този лекар. Може подбудите ти да са благородни,незнам. Но поста ти звучи доста неуместно! Съжалявам, ако нещо в написаното от мене ще те обиди или засегне, но направо се стъписах, четейки това, което пишеш, макар да не съм пациент и да нямам намерение да ходя при тази лекарка.Незнам как са се почувствали нейните пациенти! Не е хубаво от частен случай, интерпретиран субективно, да се правят генерални изводи за един или друг лекар. Нужен е повече такт, дори когато споделяме разоочарованието си от някой лекар. Не е честно да се стряскат и ужасяват другите негови пациенти,при които всичко върви добре.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #622 -: Март 09, 2012, 17:21:24 pm »
Прави сте и двете. Който си е доволен от неговия лекар ,нека си го хвали ,пък който не е ,да напише какво му се е случило. Няма идеален лекар за всички и той да е само един единствен.
В кръга на щегата ще кажа ,въпреки че е истина ,аз не ходя при жени гинеколози с изключение на една,но ще си я запазя . Преди да взема разбира се това решение ,много пъти се е случвало да ме преглежда жена и винаги е бил много жесток и болезнен прегледа. Смятам че на мъжете повече им се отдава тази професия. :lol:Смо да не ме разберете погрешно

В МА имах един изключително неприятен случай с мен,няма да го разказвам. И беше с жена гинеколог. Аз винаги съм си мислила че жените ще са по внимателни с тези прегледи ,изхождайки от това че те са жени .Но представите ми за това се разминават тотално с действителноста.
*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #623 -: Март 09, 2012, 18:31:05 pm »
eml Съжалявам много, че така са се получили нещата при теб!!!
Но, аз съм очарована от Д-р Ганева и няма да спирам да я хваля!!!!!!!!
От реклама, тя няма нужда - повярвай ми!!!!!!
Убедена съм, че не си абортирала по нейна вина!!!!
Как разбра и кой реши, че тя е виновна за това  :ask:
Съжалявам много наистина, но...немога да се съглася , че това е обективно!!!!
Просто, когато нещо такова се случи, търсим вина и виновни.....по-лесно е, когато има някой виновен!
Както и да е, няма смисъл да се оправдавам или да оправдавам Д-р Ганева.
За мен и за много други момичета тя е невероятен човек и професионалист!!!!
Между другото, аз също както писах правих първия си опит в Истанбул и не съм го крила - не е имало и грам негативно отношение или коментар по въпроса - изобщо!!!!
Благодарение на ''тази'', както ти я наричаш , аз бях абсолютно спокойна по време на цялата процедура, имах и пълно доверие и нито за миг не съм изпитала страх или притеснение  :wink:

Избягвам да бъда пристрастна, не обвинявам никой за неуспеха ни в Турция, както виждаш и за там казвам само хубави думи и на тях наистина правя реклама  :D

Нека запазим добрия тон, всеки има право да сподели мнение, но нека не бъдем груби и не обиждаме!!! :wink:

*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #624 -: Март 09, 2012, 19:31:28 pm »
Момичета здравейте,гледам,че темата не е много активна,преди време бях писала тук,е дойде време утре заминавам за Истанбул рано сутринта в МЕМОРИЯЛ,втори ден от цикъл и се надявам всичко да е наред и да стартирам,след 3 лапароскопий една коремна от миомен възел,след 4 неуспешни инсета,1 неуспешно инвитро в ЩЕРЕВ се надявам това да е последното ми изпитание,стискайте ми палци ще ви информирам за всичко как минава какво що стига да стартирам утре.И както винаги тръгвам пак с препядствие всеки месец правя хормони всичко е наред ,днес си пуснах и се оказа че пролактина ми е на горна граница,никога не ми е бил висок сега ново двайсет,ще видим как ще коментира това професор КАХРАМАН,и се чудя дали при инвитро има значение пролактина,по принцип той пречи на овулация,но за онвитро незнам,КЪСМЕ НА ВСИЧКИ нас!
*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #625 -: Март 09, 2012, 19:58:11 pm »
лилия13 Лили, стискам ти палци и ти пожелавам от все сърце успех!!!!!
Наслаждавай се на хубавото време и на красивия Истанбул, чакаме те с добри новини!!! :bighug: :goodluck:

Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #626 -: Март 10, 2012, 01:33:54 am »
Мила Лилия13,
стискам палци опита ти да е успешен!!!Моля те споделяй с нас как вървят нещата с твоя опит. :bighug:
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #627 -: Март 10, 2012, 16:24:24 pm »
Успешна и лека процедура . Стискам палци всичко до края да върви наред. И накрая положителен тест.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #628 -: Март 12, 2012, 10:05:48 am »
Успех, Лилия13, стискам палци всичко да върви добре и да стигнете до успешен финал 


*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #629 -: Март 12, 2012, 12:33:06 pm »
Лилия успех! osi_9 :bighug: :bighug: :bighug:
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #630 -: Март 20, 2012, 15:15:07 pm »
Лилия 13 пожелаваме ти от все сърце успешен опит, положителен тест и две сакчета и чакаме всичко да ни споделиш stork-girl
*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #631 -: Март 21, 2012, 01:19:48 am »
Благодаря момичета,много сте мили,разбира се всичко ще разкажа подробно,тука все е едно съм на почивка,вече е топло,не пускайте палците,много са ми важни..)))Дано за великден да имам подарък и наистина да е ВЕЛИК!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #632 -: Март 21, 2012, 10:43:32 am »
Лилия, пожелавам ти най-великия и прекрасен подарък за Великден  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :goodluck: :goodluck: :goodluck:


*

    вярвам_80

  • *
  • 33
  • аз вярвам че скоро ще съм мама
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #633 -: Март 30, 2012, 13:02:09 pm »
Здравейте момичета не съм изчела цялата тема  :oops: признавам си имам едно въпросче
къде преспивате и на каква цена ако е във хотел?
Благодаря ви :bighug:
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #634 -: Април 09, 2012, 09:54:07 am »
Лилия с нетърпение чакаме новини от теб!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #635 -: Април 09, 2012, 10:22:27 am »
Здравейте момичета не съм изчела цялата тема  :oops: признавам си имам едно въпросче
къде преспивате и на каква цена ако е във хотел?
Благодаря ви :bighug:
Престоя в Турция е в хотел или квартири. Цените на хотелите варират от 50-70 евро на нощувка.Можеш да се свържеш с тур агенция и през нея престояти ще излезне по-евтино. Кюбра координаторката на болницата също може да ти помогне с намирането на квартира или хотел.Аз не съм ползвала тази нейна услуга но другите момичета са се обръща ли към нея за съдействие. Гледа ме хотела да е в близост до болницата или ако не да има удобен транспорт.Друг вариант е да си следиш стимулацията тук ,като отиваш там само за първоначален преглед и определяне на стимулацията. Под техен контрол ще си следиш хормоните и ехографиите тук и ще отидеш там за пункцията и трансфера,така ще си намалиш престоя на 9-10дни.
Ще трябва малко да се върнеш назад за да намериш някой адреси. Можеш също да се пазариш за цената с хотела ,поради дългия престой ,ако ще стоиш там от начало до край. Не мога да препоръчам хотел ,защото всеки има различно мнение. Хотела в който аз съм била е едва се договарям за 60евро. Правила съм си сметката че ако плащам по 50 евро плус транспортните разходи които са през ден за двама отиване и връщане си увеличавам цената .Така че разгледай хотелите и си прецени сама.Това е най общо което мога да разкажа престоя там. Ако имаш конкретен въпрос. Питай.

Само ще вметна че има и по-евтини хотели но условиата не са подходящи за дълъг престой.В сайтовете едно се вижда а в действителност излиз много по-зле.
« Последна редакция: Април 09, 2012, 10:25:27 am от zarina »
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #636 -: Април 09, 2012, 10:58:15 am »
вярвам_80, не е нужно да изчиташ цялата тема.

за хотел се поразрови в booking

Ето информация, която беше систематизирана преди време:





Ин витро Истанбул
Memorial  hospital
Piyalepaşa Bulvarı
34385
Okmeydanı / İstanbul
Telefon :
Santral: (0212) 314 66 66
Fax:
(0212) 314 66 21
проф. Кахраман
Кубра, координаторка -   kubra.burnaz@memorial.com.tr
Сайт на болницата:
http://www.memorial.com.tr/ru
Има безплатен паркинг към Мемориал но само за пациенти в процедура - дават карта срещу депозит

Цени и изследвания :
За изследванията - в болницата предлагат кое може да се направи при тях, като мах. се стремят нещата да са при тях, но трябва да питаме и уточняваме кое е по-изгодно за нас да си направим в България без  да се притесняваме
Признават изследванията от България но трябва да са преведени на турски или английски.
Първичен преглед – 295 ТЛ (турски лири)= 248 лв
ПКК – 600 ТЛ
Разчитане на резултати – 300 ТЛ
Спермограма – 115 ТЛ =97 лв
Хистероскопия – 2200 ТЛ
Кариотип – 900 ТЛ
Пред-имплантационна диагностика – за ембрион – 150 евро и 1500 евро фиксирана сума за над 10 ембриона.
Ко-култивация – 650 евро
ЕЦ с ИКСИ оплождане – 2050 USD
ИКСИ с ИМСИ (ИМСИ винаги се прави с ИКСИ) – 2100 евро (ИМСИ е безплатно)
Инвитро с ИСКИ с микроинжекции – 3051 USD ?????
ИКСИ – 2100 евро (включва самата процедура,прегледи,хормони, пункция, трансфер)
Лекарства – 500 – 1000 евро (зависи от конкретния случай)
Микротесе - 800 евро, първичен преглед при андролог - 290 ТЛ, сонография при мъжа - 890 ТЛ, вторичен преглед - след сонографията и въобще разчитане на резултати - 219 ТЛ


За първичен преглед (295 ТЛ (турски лири)= 248 лв
Хубаво е да има направени изследвания на Prolactin, Free T4,TSH, Hbs Ag, Anti-Hbs, Anti-HCV, Anti HIV I+II, Rubella IgG, Hemogram, пълна кръвна картина, кръвна група.  За мъжа Hbs Ag, Anti-HIV I+II, Anti-HCV. Може да не се превеждат ако са на латински,но да се напишат отгоре имената на латински на кого са. Приемат се резултати до три месеца назад. Това е ако веднага ще започвате стимулация !
За първичния преглед без започване на стимулация не са необходими предварителни изследвания. Носете всички ваши изследвания, на вас и на партньора ви -  генетични, спермограми, хормони, епикризи от операции. Хормони не превеждайте на английски или турски, ако не са на латиница напишете с молив острани на наименованиято тяхното лат. наименование. Няма значение на кой ден от цикъла ще отидете за преглед. Не е необходима ПКК и вирусологични , ако не се стартира стимулация!За първичен преглед са по-важни хормони,ЦС на тръби, спермограма, епикризи и др. изследвания,микробиология също не е излишна-дори и за ваше успокоение,  за да може лекарят да добие представа за вашият случай! В деня на първичният преглед се прави спермограма и за това е хубаво да има въздържание от 3 до 5 дни. В  Мемориал се изработва за 3 работни дни, защото се гледа преживяемост на сперматозоидите. По принцип още в деня на първичния преглед те преглежда друг лекар и след това с цялата документация и вече информацията от прегледа направен при тях проф. Кахраман дава експертното си мнение. Така, че за първ. преглед има реално среща с един лекар и професорката. След това те преглежда лекар, а не проф. Тя дава експертно мнение по всички въпроси.  При първо посещение е добре за улеснение и избягване на разминавания да си оформим досие на аглийски - имена, години, от колко време са опитите, какви манипулации са правени до тук - описание на стимулации, ако имаме такива.
Двойката да е на преглед на втори ден от менструалния цикъл – при започване на стимулация, за първичен преглед не важи . В дена на прегледа партньорката се преглежда на ултразвук и дава кръв за изследване на LH, FSH, и Estradiol. При условие,че няма киста и тя се чувства готова, стимулация може да се назначи веднага.
Към клиниката има безплатен паркинг когато сте в нея, но трябва да се вземе карта от регистратурата.
Задължително свидетелство за граждански брак – преведено от фирма (турски или английски), не е необходимо да е легализирано. Необходими са 2 бр.снимки паспорт формат и на двамата. За всички официални  документи в Турция искат снимки.
Болница Мемориал работи с клиника Щерев. Може да се направи операция или започне стимулация в Щерев и да се продължи в Мемориал.
Валута за плащане :Плащането може да е в турски лири, може и в евро.
Език за комуникация :  Освен Английски,можете да говорите на Френски и Италиански.А ако имате затруднение,потърсете Сабрие.Тя говори Български и работи като медицинска сестра.
За болницата : Трите сгради на Мемориал са блок А, В и С - клиниката е в блок С  на 3 ет.
Влиза се през централния вход на Мемориал и се завива надясно до кафенето, преди него завой в ляво по коридор, след него пак в ляво и веднага в дясно - там са асансьорите за блок С.
Информация за нощувки и придвижване в Истанбул :
Нужна е карта за магистралата - по целия път има бариери и най-добре да се закупи още на влизане от бензиностанция. Картите работят като дебитни най-евтината 50 ТЛ, всяко минаване е не повече от 5ТЛ, отчита според броя изминати км. 50 ТЛ са достатъчни за две-три пътувания. Картата може да се презареди в банков клон на банката , от която е картата .- добавя се на гишето и те я допълват.
ВЗЕМЕТЕ СИ НАВИГАЦИЯ !

Самолетен транспорт до Истамбул като пример: Пегаус -35 евро заедно с летищни такси, възможност за закупуване в последния момент. Летище Сабиха Гьокчен, на което каца Пегасус - оттам има регулярен бърз автобус за 13 ТЛ. Крайната точка на автобуса е кв.Таксим.
Най-приемлив квартал за отсядане в бизост до Мемориал е Таксим и подрайоните му Мачка, Нишанташъ.
От кв. Таксим се стига за 10 мин. с кола до болницата в кв. Окмейдан. С автобус - ходи се около 15 мин пеш до автогара на пристанището и от там се взема автобус до Окмейдан /така пише на автобуса/, който пътува 30 мин.
От кв. Таксим може да се хване от спирка автобус 54К, който води пък до Перпа в бизост до Мемориал за 20 мин.. Перпа, освен името на спирката е и комплекс като Пловдивския панаир с офиси и магазини. В него може да се ползва асансьора от 8-ми до 2-ри етаж, с което се преодолява денивелацията на улицата при лошо време
Цени на автобусни билети от кв. Таксим до Мемориал 1,5-2ТЛ
с такси от Таксим до Мемориал - 15ТЛ
От  кв.Таксим тръгват автобусите за летище Сабиха Гьокчен
квартал Окмейдънъ – в този квартал се намира болницата. Друг близък квартал  Касъмпаша, но там хотелите не стават, следващ Таксим.
Квартал Аскарай – хотел около 50 евро на вечер., паркинг -  17  ТЛ на вечер
кв.Лалели - близо до Аксарай
хотел Боюк Кебан 50евро двойна стая + закуска, паркинг 17ТЛ на денонощие
около хотела има ресторантчета с прилични цени, близо е до метрото и Капалъто
с кола до Мемориал около20 мин. в зависимост от задръстванията или с метрото

Сайт на хостели.
http://www.hostelsclub.com/step02_str.php?lang=bg&str=15501&giorno=20&mese=11&anno=2010&notti=10&currency=1&guests=2

Хотели
OTEL SAHINLER
Koska Cad. №10
34480 Laleli - Istanbul
www.sahinlerotel.com – 20 евро на човек нощувката, вероятно е цена за групова нощувка ! Трябва да се пита и да се пазари човек .

БУЮК КЕБАН http://www.hotelbuyukkeban.com/index3.html - най-добре е чрез туристическа агенция от България да се направи резервация, защото цената ще бъде висока.
хотел Вила Бланче - нощувката 85 евро с включена закуска.
http://istanbulapt.com/ - семейна фирма, която дава на краткосрочен наем апартаменти (малки и големи) в централните квартали на града.
Наемите на апартаменти са доста високи 700-800 евро на месец. В зоната на Таксим, Хабрие, Нишанташъ цените на студио стигат до 500-600 евро на месец /при наем поне за три месеца/ С много пазарлък и добър турски може да се стигне до споразумение и за месец http://www.studioflats.info/- Mustafa Kellekci GSM - 00905556385232

Кюбра,  координаторката, може за първа визита да помолите да ви резервира хотел. Един от хотелите, с които работят е х-л Cartoon, в кв. Таксим на 10 мин от Мемориал - 100 евро двойна стая, среден клас за Истамбул, обилна закуска


Istanbul Cerrahi hastanesi  
 професор Леми Ибрахимоглу
Prof.Dr. Lem'i Ergin Ibrahimoglu
tel : 0 212 234 25 91 - 0 212 233 19 13
fax: 0 212 234 25 52
GSM: 0 532 231 25 52
e-mail: lemi.ibrahimoglu@gmail.com
Айнур- 00905 33 96 76 708 – сестра, говори български

Първичен преглед – 350 ТЛ (турски лири)
ИКСИ – 3500 ТЛ (включва самата процедура,прегледи,хормони, пункция, трансфер, замразяване за срок от пет години )
Лекарства – около 1000 ТЛ, в аптеката до болницата правят 20% отстъпка (зависи от конкретния случай)
Може и без граждански брак.

Анадолската болница (филиал на Джон Хопкинс)
Anadolu Medical Center
International Services Department
t:+90 262 678 5515
f:+90 262 654 00 53
c:+90 533 559 78 18
e-mail: dilek.inci@anadolusaglik.org
 
 
    
 

  
 
« Последна редакция: Април 09, 2012, 11:27:48 am от Тара »
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #637 -: Април 09, 2012, 11:39:14 am »
още блога на Sladunche

едит:
и един съдържателен пост, който съм запазила от синия форум:

Мацки, ето ме и мен най-после - трогната съм, че сте ме мислили.   
Ама и доста сте изписали, докато ме е нямало...Но - да споделя и аз впечатления, като предварително моля за извинение, ако изглежда хаотично:

1. Поискани или назначени изследвания:
Аз носех много малко тестове - повечето ми бяха отразени в епикризата от болница "Щерев", като хепатит, СПИН, Сифилис, Имунологични и т.н. Не бяха отразени само нивата на хормоните при отделните процидури, но така или иначе в Мемориал не ги потърсиха. Като "пресни" изследвания им занесох само FT4 ,TSH и Prolactin, които си бяха в норма. Нямах ПКК, или така наречената Hemograme, но и това не беше фатално - ще им я занеса следващия път.
- Поискаха на място /в тяхната лаборатория/ да се направи спермограма, така че съветвам всички, отиващи за първичен преглед, да са готови за това /сиреч, да спазят съответните дни въздържание/ ...
- Поискаха ни също генетичен тест, или т.нар. хромозомен анализ /кариотип/. Казаха, че можело и при тях да го направим, но ставал за един месец, а в БГ, казаха, може би е по-бързо...Аз предпочетох да го направим тук, че сигурно още е безплатен...
- НЕ поискаха хистероскопия, въпреки многото ми неуспешни опити!

2. Цени
- прегледът струваше 300 ТЛ
- спермограмата - 70 евро
- за процедурата изрично питах - казаха ми 2100 евро, което включва и ИМСИ, както и ембриоинкубаторно наблюдение /имали специална камера, която непрестанно следи развитието на ембритата/
- лекарствата се плащат отделно. /За сравнение мога да ви дам цените на препаратите, които аз ще вземам преди да започна стимулация: три инжекции Cetrotide 0,25 - общо 186 ТЛ, стикери Climara Forte + 50 таблетки FOLOIBIOL - общо 27 ТЛ/

Забележка: в болницата може да се плаща в евро, приемат и кредитни карти!

3. Впечатления -
За мен Истамбул е невероятно очарователен град. Определено ми хареса - красив е, има и страшно много за гледане /имам предвид забележителностите/.
Болницата е респектираща - голяма, модерна, лъскава. Изключително лесно е да намериш департамента по инвитро - просто следваш маркировката на пода /всеки отделен блок е обозначен с различен цвят, "нашият" С е зелен/.
Прегледът беше обстоен, но по-голямата част от времето премина в разговор, което е напълно естествено. /Моите шест неуспешни опита определено ги впечатлиха/. Иначе, самият ултразвук е по-различен само с това, че всякаш е с по-мощна апаратура /с по-голяма резолюция/, и столът е доста по-удобен. Аз се случих в овулация и ме "похвалиха", че била много добра за възрастта ми...

4. Транспорт:
София-Истамбул:Ние отидохме със самолет, купихме си билети за Пегасус, но понеже чакахме да последния момент, малко се изтесларихме с цената на билетите - вместо общо 119 евро, ги взехме за 156. Така че, който ще ползва този вид транспорт, да не чака последния момент!!!
От летището до центъра има много удобен автобус - нашият хотел беше на Таксим, затова ползвахме автобусите на Havaş /Хаваш/, които спират точно пред изхода на летището. Няма как да не ги видите. Билетите се купуват вътре и струват 12 ТЛ на човек в една посока. Освен тази фирма, обаче, оперира още една -  Havataş, за която обаче, не мего да кажа цени...
Таксим - Мемориал: доколкото успах да разузная, от Таксим няма директен автобус до болницата, но може и да бъркам. Мъжът ми категорично отказа да ползва градски транспорт и не ме остави да допроуча...
Ползвахме такси /макар че се наложи два поредни дни да ходим до болницата/. На отиване ни го поръчваше човекът от рецепцията и излизаше малко по-скъпо - единият път 17, вторият път - 20 ТЛ с включен бакшиш. На връщане пък молех рецепционистката от Мемориал да ми съдейства и колите всякаш изникваха изпод земята. Съответно цената беше по-ниска, защото нямаше викане по телефона - съответно 12 и 10 лири без бакшиша. Доколкото забелязах, не всички шофьори на таксита говорят/разбират английски...

5. Храна - който е на диета, просто да забрави! Турската кухня е изумително вкусна!!!
Но всъщност, там има всичко - около Таксим на всяка крачка има закусвални, пицерии, дюнерджийници, кръчмички, барове, баничарници /или по-точно бюрекчийници/...
- две порции бюрек със сирене + два айряна - общо 11 ТЛ
- 6 парченца баклава + два чая - общо 13 ТЛ
- обилна вечеря с две салати, една супа, две порции кебап и един десерт /защото за повече няма място/, две кафета и два айряна - общо 60 ТЛ /без алкохол!/
- чаша вино + голяма бира в бар с масички на улицата и модерен джаз - 20 ТЛ

« Последна редакция: Април 09, 2012, 11:51:36 am от Тара »
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #638 -: Април 10, 2012, 01:46:48 am »
Тара, искам да те поздравя за труда, който си вложила, да събереш и систематизираш цялата информация!!
Като си спомня, колко безсънни нощи ми струваше да открия само част от това, което си дала тук. А после за останалото се ориентирахме на принципа "проба-грешка". И добре, че имаше всеотдайни хора, които да отделят време и да споделят опита си, да дадат съвет, да отговорят на въпрос... Винаги ще съм им благодарна.
Дано и тези, които ще четат постовете ти, да оценят труда ти и да са благодарни!

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #639 -: Април 18, 2012, 22:44:46 pm »
Благодаря момичета,много сте мили,разбира се всичко ще разкажа подробно,тука все е едно съм на почивка,вече е топло,не пускайте палците,много са ми важни..)))Дано за великден да имам подарък и наистина да е ВЕЛИК!
Моля те, кажи че си бременна... чакам с нетърпение следващия ти пост