0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #720 -: Април 12, 2013, 10:56:25 am »

Джам не е много съвсем така, защото и аз съм жена, обаче си имам проблеми в Кариотипа от такъв вид, че да доведе до по-ранно изчерпване на яйчниковата дейност  :(
Иначе, като ме видиш не можеш да кажеш, че имам някакви проблеми ;)А колкото до външните признаци, то при някои генетични отклонения( в Кариотипа предимно - т.нар Цитогенетичен анализ), те не винаги са външно проявени, ако ме разбираш  :lol:

кои по-точно отклонения в кариотипа са свързани с преждевременно изчерпване на резерва?  8O
http://www.ivfpleven.com/index.php?l=24&id=161


Незнам кои, казвам как на мен, ми представиха моето отклонение в Кариотипа, като причина за това!


Рачо благодаря ти, че сподели с нас  :lol: Желая успех, а аз съм на мнение, че преди да се пристъпи към инв процедура, Кариотипа е едно от задължителните неща, които следва да се направят! Само да повторя, това е МОЕ мнение :wink: моля, никой да не се чувства засегнат в случай, че не го споделя! :lol:
« Последна редакция: Април 12, 2013, 11:00:11 am от dess_dess »


*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #721 -: Април 22, 2013, 13:34:40 pm »
Рачо, радвам се че сте посетили Мемориал Хоспитал и сте се докоснали до професионализма на лекарите там. Моят съвет е да изпълните препоръките на професорката. Повярвай ми, тя няма да ви препоръча да наравите ала-бала изследвания. Всичко, което е казала съм сигурна, че е важно, защото е важно да се открият причините за дългогодишния ви стерилитет, а не да започнете процедура на сляпо.
След аборта при първия ми опит там, професорката ми назначи генетични изследвания, но предимно свързани с тромбофилия. Правих ги в БГ, защото са много по-евтини, а и ги признават в Меморриал, няма проблем в това.

Пожелавам ви от сърце скоро да започнете процедура и да изкрещиш (не да се похвалиш), че очаквате дете :D
Щастлива мама на трима :)
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #722 -: Април 27, 2013, 13:04:58 pm »
Здравейте,
и ние се върнахме от Инстанбул, отидохме за един ден без приспиване, даже и аквариума разгледахме. Честно казано не вярвах, че ще ми остане време за друго, освен за прегледа -  в България при записан час в 10.30, сме тръгвали посреднощ от Несебър и сме се прибирали пак в полунощ, понеже в клиниката сме чакали поне 4-5 часа!!!
А тук беше друго, с нас беше един наш приятел с перфектен турски, и на цялата болница  Мемориал показваше тяхното творение - имат бебе на 2 месеца, след доста неуспехи в България. С мен беше и моята приятелка с перфектен английски и тя да слуша и помни, че аз от притеснение половината неща не запомних. А в болницата сестрата която взимаше кръв ми говорише на руски!
Уникални от всякъде.
Сега за прегледа и нас ни прие д-р Мурад Онал, разгледа досието, разгледа старата цветна снимка, от 2004!!! (никой досега не ми направи нова по време на опитите в България) не беше съгласен със заключението за перфектни тръбим според него имало леко стеснение - което потвърди и д-р Кахраман. Иначе след обстоен преглед и диагностицирана киста (аз винаги правя такава след ин-витро) ми изписаха Tarlusar 5mg - за 5 дни, за предизвикване на цикъла, и искат на 3-5 ден да направя цветна снимка.

Къде според вас мога да направя цветна снимка във Варна, минавали по здравна каса?

Казах, че според българските лекари не забременявам, защото съм пълна и с Хашимото, съчетано с мъжкият фактор. Д-р Кахраман гледаше доста учудено и каза, че след като не съм отслабнала досега, че караме с тези килограми и каза, да продължавам с Метформина (по нейна препоръка да ползвам Глюкофаж, че е най-добре пречистен). За мъжкият фактор поиска нова спермограма (нашата е от 2009 и повече нямаме друга или поне не ми дадоха), направихме я при тях - 180 ТЛ.
Назначи ни и генетични излседвания - и тях направихме там за двата струваха 864 ТЛ и при цена на ТЛ - 0.83 стотинки не ми се видя скъпо. Останалите иследвания - липиден профил, обременяване с глюкоза и т.н ще ги правя в БЪлгария, имам записан час за юни, когато ще постъпя за 3 дни във Варнеската ендокринология и ще си ги направя по здравна каса.
Каза, че сме доста лесен случай по това което вижда, но иска да види цветната снимка.
Имаме три проблема - възраст, мъжки фактор за които ще позват ИМСИ, и чака генетичните изследвания.
Освен това, единственият протокол по които са ме стимулирали и са били направени качествени ембриони е било в клиниката на д-р Владимиров. За трите опита в клиника Щерев, по къс протокол каза че не е за мен и ембрионите са под трето качество, а не както е записано с добро и при тях ако сме с такива ембриони, няма да препоръчат ембриотрансфер.
Написа ми и примерна схема за стимулация и каза, че е добре да побързаме с опита, след моите обяснения, че в момента финансово няма как да започнем опит. Препоръча до октомври да сме готови с изследвванията, да бъдат изпратени по е-мейла на д-р Мурад Онал и след това ще ни кажат пак по е-мейл дали са излезли някакви скрити проблеми.

И аз като Рачо, пиша бързо да си кажя всичко което съм разбрала, имах час, спази се до секундата, бяхме обгърнати с внимание и това което ми направи впечатление, че преди самият преглед ми направиха промивка на влагалището и след това ме гледаха с вагиналният ехограф. ТУК в България, обяснявам, че съм пътувала, че се притеснявам за хигиената, никой не ти обръща внимание.

А да, за мен препоръча дълъг протокол. И да не забравя Хюсние, тя беше с нас също през цялото време, разговаряхме с нея на български и накрая беше вече комично, д-р Онал пита на турски, д-р Кахраман на английски, Хюсние ни превежда на български заради мъжът ми, нашият приятел отговаря на турски, аз и моята приятелка на английски. В един момент просто минахме само на английски  :lol:. Хюсние пое мъжът ми, попълни му анкетната карта преди спермограмата.

Така, че засега това... Ще си направя цветната снимка, питам за Варна че е най-близо, и на нас като Рачо ни препоръчаха съседна клиника, но ми идва по-скъпо като включа и пътуването.

И разгледахме аквариум Флория - красота, не ходихме до Тюркоазо, той ще бъде посетен при следващото ни посещение в Турция :)
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #723 -: Април 27, 2013, 13:12:37 pm »
Много благодаря, че пишете тук така подробно.Мисля че това е в плюс за всеки от форума.Радвам се че имате надежда, радвам се и на отношението на всичко.Дано там се сдобиете с вашите дечица.

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #724 -: Април 27, 2013, 16:53:29 pm »
stoeka71

Много се радвам, че сте били така обгрижени, за Турските клиники срещам само хубави отзиви, жалко, че нямат донорски програми ...
Иначе ЦС по НЗОК мисля, че няма да можеш да направиш, а във Варна специално избора ти е сведен до предполагам, че и на теб са ти известни тези 4 клиники:
 д-р Александров и екип в АГ (незнам, ако не си техен пациент, дали ще стане обаче).
МД на ул. Мир ( аз 1-вата си ЦС през 2009 г правих при тях, ами незнам, какво да кажа, препотвърди се при мен резултата и от 2-рата наскоро).
МЦ Олимед.
МЦ Радост новата клиника на д-р Емин, но за нея нямам инфо дали извършват и ЦС, трябва да попиташ, т.к те работят съвсем отскоро :lol:


*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #725 -: Май 09, 2013, 18:38:20 pm »
Здравейте, бойци!
Нареждам се сред вас ;) ще се борим заедно!
Виждам, че последно Ра40 и Стоека71 са посетили Мемориал Хоспитал в Истанбул и ги моля да ми отговорят на няколко въпроса, ако намерят време ;)
- От Бургас до Истанбул с автобус ли пътувахте?
- Виждам, че коментирате някакви досиета, вие ли си ги правите, или там организират медицинската документация, която носите?
- Все още ли е безплатен първичния преглед за бг двойки?
Общо взето ние не сме взели окончателно решение за опит в Истанбул, но единствената причина е финансова, т.е. ако се отвори възможност, бихме пробвали веднага там. Така или иначе събираме информация поне за първичен преглед, а след него ще решим.
Благодаря предварително ;)
Стискаме палци за успех и радост за всички ни!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #726 -: Май 09, 2013, 23:15:48 pm »
Ние пътувахме с лична кола.
Аз им занесах една папка с документи от всичките ни 4 опита в България, изследвания, спермограми, епикризи - всичко беше преведено на английски, включително акта ни за брак.
Искаха и две цветни паспортни снимки за мен и съпругът ми.
Оставих им папката, отделно те записваха в едно досие това което ги интересува.

За нас прегледа беше безплатен.

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #727 -: Май 10, 2013, 19:18:50 pm »
Благодаря ти, Стоека71 ;)
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #728 -: Май 11, 2013, 10:15:24 am »
Здравей Никсиа /не знам дали правилно го написах?  :wink:/.Първият път пътувахме с автобус от Бургас,вторият с автомобил. Нека да отбележа,че ние имаме познати там,които бяха постоянно с нас и ,придвижването в самият център,до болницата беше с техен автомобил.Не мога по никакъв начин да те упътя,кои автобусни или метро линии стигат до Мемориал,както и от къде може да се качите.Доста подробно описание на възможностите за пътуване има в БГ-мама. Носете си две снимки,паспортен формата.Служат ви за оформяне на досие в клиниката.Ще ви снимат и паспортите.Хубаво е цялата медицинска информация,особено по-важните документи-основни изследвания,диагнози,протоколи от стимулации,да ги носите и да имате някакъв разбираем превод на английски.Не е задължително да са от оторизиран преводач.Все пак там повечето доктори  знаят английски, а сестра Хюсние говори и перфектен български и проблем с комуникацията и терминологията няма. За да си уредите безплатен първи преглед е добре да се обадите на нея и тя ще има грижата.Билетите от Бургас до Истанбул са по 55 лв в едната посока,ако закупите двупосочни.Или 60 лв в едната посока.Това от Бургас. Хубавото е ,че билета е "отворен" и просто в деня ,в който решите да тръгнете обратно,в рамките на месец,просто се обаждате сутринта в офиса на фирмата в Истанбул.
Ако са ви необходими допълнителни подробности,пиши тук,ако съм на ясно,ще отговоря с удоволствие.Успех.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #729 -: Май 11, 2013, 10:16:41 am »
Пропуснах,  :lol:ако ще пътувате с автомобил,също мога да дам информация относно необходими документи за преминаване през КПП.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #730 -: Май 11, 2013, 18:37:02 pm »
Привет ;)
Ра40, много благодаря за информацията. Изключително полезно ми е всичко, което сте написали със Стоека71. Благодаря Ви :)
Ще пътуваме с автобус, гледам има разни в 23 часа тръгва от Б-с и в 06,00 е в Истанбул. Прегледите щом са след обяд, все ще намерим болницата ;) Остава да се подготвим с документите... Другата седмица ще идем в ин витро центъра в Бургас да проверим дали там не може да си направя една фотосесия (цв. снимка), че като чета май ще искат, поне да я носим с останалите медицински документации. Решихме да звъним на Хюсние, след като уточним тая работа със снимката.
За сега това е, само забравих да питам там в брой ли плащахте и ако да в каква валута. Предполагам е добре човек да има някакви турски лири в джоба си.
Поздрави!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #731 -: Май 11, 2013, 21:18:06 pm »
Ние платихме спермограмата в турски лири, за лекарствата в аптеката също с турски лири.
Генетичните ги платих с кредитната си карта - курса е много изгоден и освен това при плащане през ПОС терминал, моята кредитна карта няма такса и това не доведе до оскъпяване.
Не прави грешка да теглиш от банкомата, таксите са доста солени.
За паркинга също ще ти трябват турски лири....

На мен ми предстои да направя цветна снимка, занесох старата си при прегледа.

А днес бях приятно изненадана от Хюсние, която беше при д-р Мурат - питаха ме как ми е подействало лекарството, имам ли оплаквания от него, дали съм посетила кардиолог - имам проблеми с кръвното и ускорен пулс след последният опит  които правих през януари. Какви лекарства ми са предписани - одобриха ги. Хюсние ме питаше, после превеждаше на доктора.
Да уточня -  не съм ги търсила аз, те ми се обадиха да попитат как се чувствам!!!!
Такова внимание не бях срещала от български лекари.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #732 -: Май 12, 2013, 09:20:01 am »
Ние също имахме малко лири в брой,но е хубаво да имаш в себе си.Поне за паркинга,за кафе и др. дреболии. Също плащахме с кредитна с карта,. В Бургас сигурно могат да ти направят цветна снимка в рентгенологията,но не знам на какво нива ще е като качество.По-добре  опитайте във Варна,при Александров.Или в София!Нали в "Надежда" вече има качествен рентген ще ви карат задължително да правите,това е основата, на която ще се предприемат следващи стъпки,така че не рискувайте с качеството. Цветната снимка в Турция ни излезе точно 300лв. Това за информация. Автобуса на Нишикли тръгва от Бургас между 23.30-24.00ч и е добре да сте там поне в 23.30ч ,за да не ви чакат.На автогарата в Истанбул сте към 6.00-6.30ч. Но от там до Сисли,квартала на Мемориал,нямам идея как да се предвижите.От автогарата има безплатни автобуси до Таксим,ако успеете да се предвижите до там,до клиниката ще е по-лесно.Някъде имаше карта на градският им транспорт.Някой от форума беше ходил с екскурзия,за първо посещение е доста удачно,защото ако  сами си наемате хотел излиза доста по-скъпо.Успех.
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #733 -: Май 12, 2013, 10:09:52 am »
Стоека,Рачо,много се радвам на новините около вас  :balk_46: :balk_46: :balk_46:
От сърце ви желая да постигнете мечтата си  :crossfingers:
Дано това е вашата година  :bighug: :bighug: :bighug: на сбъднати желания  :wink:
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #734 -: Май 12, 2013, 18:59:49 pm »
Здравейте!
Още веднъж благодарности за Стоека71 и Ра40 за инфото ;), наистина е важно човек да знае горе долу какво да очаква.
Похвално е, че Хюсние и изобщо клиниката се интересува от пациентите си. Понякога се чудя дали е странно, че такива работи ни правят впечатление, ние някак сме свикнали да ни пердашат на конвеир.
Иначе разбрахме, че от Таксим се хваща автобус 54 и се пътува 20 мин до Мемориал за по 2 ТЛ на човек, в краен случай такси, което излизало 13-15 тл. Като за 1во посещение може би няма да оставаме за нощувка. За фотосесията не сме решили къде точно да я правим. Ако ще да е в София, то по-добре да е в Турция, защото като гледам цента, май излиза същия разход.
Поздрави за всички! ;)
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #735 -: Май 12, 2013, 19:43:46 pm »
Здравейте, отдавна не съм влизала във форума, просто исках да си почивам и да не мисля за нищо. В месец юни мислим пак да пътуваме за Истанбул за следващ опит,надявам се да е последен. Ако някой има нужда от преводач ще помагам докато съм там. Пишете ми на лични. :wink:
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #736 -: Май 13, 2013, 20:50:50 pm »
Цветната снимка в Турция ни излезе точно 300лв.

Рачо, къде направихте цветната снимка? В Мемориал ми казаха около 1000ТЛ и препоръчаха някаква съседна клиника?

На мен в АГ Варна днес ми поискаха 190лв. отделно контраста и не можело на този цикъл - искат да ми пуснат микробиология и на следващият снимката?
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #737 -: Май 14, 2013, 08:19:28 am »
Добро утро. За ЦС от Мемориал ни препоръчаха лаборатории RADYOTOM.Те ще ви дадат адрес и карта на лабораторията където правят точно ЦС. Също се прави на 3-5 ден,става за 20 минути и не се усеща нищо.Струва 350 ТЛ,може да се плаща и с карта.Дават ви едно СД и рентгенова плака също с 6-8 кадъра.Микробиология не изискваха,но според съпругата ми това е грешка,за това ако ви е удобно направете си тук.Нали се покрива от ЗК??
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #738 -: Май 14, 2013, 22:30:37 pm »
Записах час за цветна снимка в АГ при доцент Ковачев, каза ми че работи с турски клиники.
Така, че стискайте палци за понеделник 20-ти май.
Не ми каза, да взема някакви обезболяващи. Моля дайте съвет?

Много се колебаех дали да не отида в лабораторията за която каза Рачо, но покрай брат ми, финансовите проблеми се върнаха с пълна сила и дори не знам как ще съберем пари за Истанбул.
Но както казва мъжът ми стъпка по стъпка, сега чакаме резултатът от генетичните и ЦС - дано всичко е ОК!

А и микробиология каза, че е добре да се пусне, но понеже настоявах в този цикъл да е ЦС, каза че ще караме без нея..
« Последна редакция: Май 14, 2013, 22:40:15 pm от stoeka71 »
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #739 -: Май 14, 2013, 22:45:25 pm »
Стоека71, стискам палци всичко да е наред.
За обезболяващи съм чувала, че ползват свещички профенид или тилкотил. Ако не ти се ползват такива работи, предполагам, че таблети профенид или волтарен 100 мг биха свършили подобна работа, понеже са от същата група, + някоя таблетка но-шпа. Предполагам, че доктора ще ти каже най-добре като се видите за снимката. Успех ;)