0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #760 -: Декември 30, 2013, 20:48:38 pm »
stoeka71, честито! Получили сте най-хубавия подарък за рождените си дни, за Коледа, и изобщо за цял живот. Лека бременност!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #761 -: Декември 30, 2013, 22:17:28 pm »
stoeka71, честито и от мен! Чудесен коледен подарък! А другата Коледа ще е още по-вълшебна  :D
Желая ти лека бременност и здрави бебенца около термин!
Много, много ме зарадва новината ти!  :D
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #762 -: Декември 30, 2013, 22:26:24 pm »
Ехааааааа, много се радвам за вас, Стоека71 :) Честито!
Страхотни подаръци си имате тази година! :)
Лека и безпроблемна бременност! :)
Целувки и весели празници :)
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #763 -: Декември 31, 2013, 08:03:52 am »
Стоека,още веднъж - поздравления и от нас!! :D Много,много радостна новина ! Заслужавате този подарък. :D :D Винаги е хубаво,когато някой се "премества" от една група в друга :wink: при това с такъв резултат... :lol: :lol: Пазете се!
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #764 -: Декември 31, 2013, 08:06:46 am »
Наборче, прекрасна новина.От два дни надничам в темата.Спря ми дъха.Преди две години ходих при проф.Кахраман,ей така да си сверя часовника и защо не се върнах и аз не знам.Наистина ще ни бъде полезно да споделиш при кой лекар си била и повече подробности.
Пожелавам ти най-прекрасната бременност!


Бъдещето принадлежи на тези,които вярват в красотата на мечтите си!

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #765 -: Декември 31, 2013, 09:07:13 am »
Stoeka71, честито и от мен! Страхотна новина! Лека бременност и весели празници! :)
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #766 -: Декември 31, 2013, 11:53:42 am »
Честито момиче, знаеш ли от кога чакам да пишеш нещо такова.Много се радвам за вас, много.Лека и безпроблемна бременност и весели празници!

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #767 -: Януари 04, 2014, 22:02:15 pm »
Стоека, много се радвам да прочета за твоята вълшебна Коледа :D лека и  безпроблемна до 9-ия месец!




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #768 -: Януари 04, 2014, 22:23:49 pm »
Благодаря ви за хубавите пожелания.

Само малко да си събера мислите и ще споделя как протече опита.
Засега всичко е наред, чакам 15 януари да им чуем сърчицата. Иначе говорих с д-р Каврут и ми каза да спирам естрофема и метформина.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #769 -: Януари 05, 2014, 19:33:50 pm »
Stoeka71, много се радвам. Отдавна чакам тази новина. Това ще бъде най-щастливата ти година, Благословена си да станеш майка. Прегръщам те...



[161551.gif[/img][/url]
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #770 -: Януари 05, 2014, 22:45:31 pm »
И от мене честито, stoeka71:D Караш ме да се усмихвам широко! Браво, момиче!:) Пожелавам ти много щастлива и безпроблемна бременност и здрави сладури на термин!
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #771 -: Януари 06, 2014, 18:27:10 pm »
Стоека71, най-прекараното чувство и най-големият подарък! Стискам палци за лека бременност!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #772 -: Януари 07, 2014, 11:52:01 am »
Стоека, честито и тук! Дано имаш една лека и безпроблемна бременност и щастлив финал :D Добре е да споделиш и тук и в темата в БГ Мама, защото всяка информация и опит ще е полезна за останалите момичета, които четат и се чудят кой път да изберат :bighug:
Щастлива мама на трима :)
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #773 -: Януари 09, 2014, 14:07:07 pm »
stoeka71, още веднъж те поздравявам и в тази тема! Познавам донякъде твоя дълъг път до положителния резултат и те моля да споделиш подробности за този инвитро опит.  Ще бъде полезно за всички нас, които още се стремим към така мечтания положителен тест, какво според теб беше определящо за този успех? Имаше ли нещо при този опит в Мемориал, което според теб е било решаващо: предварителни изследвания и процедури, стимулация, подготовка на лигавицата....?          От сърце ти желая лека и спокойна бременност!

marsi, забавих се с отговора извинявай

Така според мен няколко са нещата които доведоха до този резултат ( за сведение никога при предишните си опити не съм имала положителен тест и никаква имплантация - според лекарите в България била съм доста пълна и затова яйцеклетките били лоши и като сме добавили тежкият мъжки фактор - предложиха донорство)
1. Ембриолозите и техниката им са на уникално ниво - явно за мъжкият фактор е много важно, за да може да се избере читав сперматозоид. При нас приложиха ИМСИ, като в деня на пункцията моят мъж дава два пъти материал. Първият път е имало само количество без почти никакви добри сперматозоиди - ембриолозите говореха с мен и казаха, че при силен стрес може да се случи подобно нещо и поискаха втори път да даде материал, като трябваше да минат два часа между двата. След това чаках за резултата, понеже имаха готовност и за ТЕСЕ ( не се наложи). В България винаги действат с материала които е давал първият път - хубав, лош няма значение.
2. Започнах да приемам естрофем още по време на стимулацията ( а не след трансфера както преди ми изписваха). Аз винаги съм имала проблем с лигавицата и трансфери са ми правени и при лигавица 6мм! Сега лигавицата беше добре.
3. Направих диагностична хистероскопия в България при която беше надраскана лигавицата на матката за по-добра имплантация. То беше по препоръка на турските лекари, искаха хистероскопия и указанията бяха ако няма проблем и е само диагностична, да се надраска лигавицата.
4. Стумулацията беше просто друга, уж същите лекарства и дози, но беше много внимателно контролирана, през ден смяна на дозите, и в резулат имах 13 зрели яйцеклетки, от тях 10 се оплодиха, а 5 стигнаха да бластоцист. Най-интересното - имах общо 19 фоликула, като бяха извадени всички, не остават по-дребните. Както казах никога не съм имала такъв резултат и то в по-млади години, максимума е бил 7 яйцеклетки и не повече от 4 ембриона, като последният път миналият януари беше трагедия 3 яйцеклетки, от тях една незряла и трансфер на 2-ри ден. Тогава ми предложиха и донорство на яйцелетки.
5. Трансфера беше на 5-ти ден и беше на пълен мехур, не дават никакви лекарства за самия трансфер, не се изписват но-шпа. Само естрофем и прогестеронови инжекции, които след положителният тест се замениха с вагинален гел. Да и фолиева киселина, но тяхната е с друг грамаж 5mg.
6. И най-важното ембрионите бяха с перфектно качество, ( за разлика от предишните опити - ембрионите ни са били трето качество с бавен темп на развитие) имаше разговор преди трансфера с ембриолозите, показаха ни кои ембриони са избрани, обясниха защо не препоръчват да замразим останалите, като ни каза че решението е наше. Не замразихме, просто им се доверих на преценката.

Освен това след пункцията повече не ме прегледаха вагинално, само през корема -  когато попитах защо ми отговориха за да няма инфекции. Трансфера беше вечерта към 19 часа и после близо 1 час се прибрахме с таксито. На другата сутрин още в 8 часа тръгнахме за България с автобус.

Забравих изписаха ми и аспирин протект, но 3 дни преди теста на 11.12 прокървих в бледо розово и когато се обадих в Мемориал, казаха да го спра и да лежа повече.
Пиех и метформин до преди няколко дни, но и за него и за естрофема ми казаха да ги спра вече и сега съм само на вагиналният гел и фолиевата киселина.
Приемам и магнерот понеже имам проблем с кръвното и пулса.
« Последна редакция: Януари 09, 2014, 14:15:01 pm от stoeka71 »
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #774 -: Януари 09, 2014, 20:03:15 pm »
Стоека, благодарим ти, че споделяш този успех с нас!  :D

Когато виждаме такива примери, надеждата ни окриля!
Желая ти от сърце успешна бременност и най-страхотният финал!

Би ли споделила къде си правила неуспешните опити колко ти излезна всичко в Истанбул?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #775 -: Януари 09, 2014, 20:22:33 pm »
stoeka71, изключително полезна информация, много ти благодаря!!!
Нека всичко да е наред и да имаш лека и спокойна бременност!  :)

Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #776 -: Януари 12, 2014, 19:14:37 pm »
Здравейте,не пиша често,но и аз съм една от вас. Искам да попитам някого,който последните два месеца е бил в Мемориал знае ли към кого да се обръщаме за контакти,тъй като Бахтегюл вече не работи там,а доколкото знам и Кубра от 01.01.2014г. вече не работи в Мемориал.Предстои ми да се свържа с Хюсние или новата координаторка,която не зная коя е и нямам имейл за връзка.Ще бъда благодарна на момичетата които имат повече инфо.Благодаря
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #777 -: Януари 12, 2014, 20:38:18 pm »
Аз съм комуникирала с Хюсние и Бахтегюл, ние бяхме една от последните двойки които Бахтегюл пое. Тя още тогава казваше, че си търси друга работа и когато и се обадих за положителният тест през декември се зарадва, но и каза че вече не е там.
С Хюсние само по телефона, ако не вдигне веднага, се обажда по-късно, когато може но винаги в рамките на деня.
Иначе комуникирам с писма с двамата доктори, но английски. Също отговарят в рамките на деня.
Доктор Каврут ми отговори на смс, които му пратих на 31 декември вечерта и на 01.01.2014 получих отговор от личният му е-mail, понеже не беше на работа.


Аз забравих да напиша най-важната причина за успеха  :D
В момент които бях напълно отчаяна по време на стимулацията, с корем целият в обриви от меногона и се тръшках че няма да се получи, майка ми се ядоса и ме заведе на разходка в един парк край Златния рог. Седи си тя на пейката и се навежда и къса детелинка (цялата поляна беше с детелини) и казва "Знаеш ли никога не съм намирала четирилистна детелина, аз мамо ама ти държиш в ръката си петлистна детелина!" И така тя намери една петлистна детелина, а аз цели 8 (осем!!) четирилистни детелини. След това бях убедена, че късмета е на наша страна.

Да ме извинят модераторите за лиричното отколонение.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #778 -: Януари 13, 2014, 19:05:09 pm »
Благодаря ти stoeka71, радвам се за теб много както за всички положителни мами.Имах един неуспех в Мемориал и също така неуспех и след връщане на замразен пак там.Иначе в България имам три неуспеха.Но както и да е пак ще избера Мемориал,но като посъберем парички на късна пролет.Може ли да ми пратиш този имейл на този доктор.Благодаря ти!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #779 -: Януари 31, 2014, 17:58:44 pm »
stoeka71, рядко влизам тук, ти знаеш! ;) Но се радвам да прочета, макар и с огромно закъснение, че си се похвалила вече официално и че всичко е наред! Стискам палци и ти желая безпроблемна бременност и прекрасен финал! Целувки! :*
« Последна редакция: Януари 31, 2014, 18:05:33 pm от du6ka »