0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #700 -: Януари 17, 2013, 16:52:43 pm »
Цитат
Вероятно става дума за Анадолу Медикъл център
http://medicinski-centrove.zdraveopazvane.catalog.bg/company/%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D1%83+%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80/33251
Да - тази.
Не изказвам мнение.
Моя позната също по друг повод (болест) казва, че на тях дължи живота си.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #701 -: Януари 17, 2013, 18:48:56 pm »
Да сте чули нещо,че първи преглед на БГ пациетка бил безплатен??? :o
Да! В Бгмамма има също подобна тема, и там четох, като чели за безплатен първичен преглед, обаче в Мемориал хоспитал, при проф Кюбра и някаква бг сестра Хюсние :D


*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #702 -: Януари 30, 2013, 09:03:33 am »
И какво стана сега с тази важна тема??? :(Да не са затворили пътищата от БГ до Истанбул? :o Няма ли пътуващи в тази посока?? :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #703 -: Януари 30, 2013, 22:21:47 pm »
Ааа, грешиш  :) - поредната новина за успешна процедура в другия форум от днес.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #704 -: Януари 31, 2013, 08:26:57 am »
Супер е това,ама аз , въпреки че от две години "щъкам" из тоя сайт още не мога добре да се ориентирам!! :? Пусни ми линк към този щастлив "друг форум"!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #705 -: Януари 31, 2013, 18:23:27 pm »
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #706 -: Февруари 01, 2013, 08:50:58 am »
Ееее,ама вие на "това" ли му викате "другия форум"   8O ??!  :lol: :lol: Там също се информирам аз.то в БГ-то има всичко,не може да се подмине такъв "авторитетен" източник. Все пак ще е приятно и тук да има  кой да споделя. Много ще е окуражително.Аз да си призная,направо се бях притеснил,че тази тема въобще не върви и естествено  си помислих ,че няма момичета посещаващи клиники в Истанбул.Сега съм по-спокоен ,вече. :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #707 -: Февруари 18, 2013, 12:31:45 pm »
Здравейте!
Моя позната с два неуспешни опита иска да направи процедура в Истанбул. Проблема е, че не ползва интернет. Има ли желаещи от Вас, които да ми изпрятат на лични телефонен номер, за да може момичето да Ви се обади и да получи информация?
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #708 -: Април 10, 2013, 15:09:04 pm »
Манеееее,тая тема направо "заспа"!!! :o :o Честно казано-на умиране си е!!!! 8O
Ето ви свежи новини от "братска" Турция!! :lol: В неделя се върнахме от Истанбул.
10 дена преди това поискахме да си уредим час за първи преглед в Мемориал.Имаме познато семейство в Истанбул,при това с лекар,които взеха нещата при сърце и много ни помогнаха.Желаехме петък след обяд,ако е възможно,по обясними причини.ние сме от Бургас. Чрез Хюсние ни уредиха час -14.30. Тя е българска туркиня,работи като мед сестра в болницата и отделението и говори перфектен български.няма да се притеснявате за преводачи. Преди прегледа си преведохме,без чужда помощ, протоколите от стимулациите на предишни опити.Последни хормонални и кръвни изследвания.Спермограма по Крюгер,която имахме от последният ни опит в БГ през ноември. Имаме и една лапороскопска операция за отстраняване на тръба преди две и половина години,така че взехме и СД с нея.Всякаква информация е полезна,според мен.Не е необходимо да се правят професионални преводи,още повече,че повечето термини и манипулации са на латински и са разбираеми,още повече,че има и медецинско лице с български език.За придвижването до болницата няма да пиша.Изписани са много страници.Лесно се стига до рецепцията на отделението.записани сте там и хората са наясно,в колко ви е часа.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #709 -: Април 10, 2013, 15:28:13 pm »
Продължавам,че сайта нещо "прегря"!! :lol: :lol: Взеха ни двете паспортни снимки ,които си носихме и ни направиха копие на паспортите.попълнихме и някаква анкетна карта.това за оформяне на досие.След което зачакахме реда си.малко закъсняха с прегледа,но се извиниха,че имали трансфери.Чисто,приятно,подредено,усмихнато.Прие ни Д-р Мурат Онал.Млад мъж,може би около 30-32 години.започнахме с далечната история-проблеми в рода,наследствени заболявания и т.н. После история на опитите,съчетано с обстоен оглед на документите и записки в досието ни.Няма да описвам какво ни е питал ,защото едва ли помня всичко,а и всеки случай е индивидуален.Ако имате въпроси,ще питате,в което не се и съмнявам. :wink: Последва УЗД.През цялото време Хюсние беше с нас,както и нашия познат лекар.Нямаше проблеми да присъства.Доктора говори перфектен английски,но предпочетохме да кореспондираме на родни езици,с цел минимални недоразумения.На ехографа се видя всичко,но и това което не се беше видяло преди или просто е съвсем ново.12 мм образувание в ендометриума на матката./дано не греша с точността/.Зачакахме да дойде и професор Кахраман,за да извърши лично преглед.Появи се една усмихната,топла жена.Личи си че е професионалист,точно излизаше от предни прегледи и си личеше напрежение,но не го показа. Д-р Онал я запозна с фактите ,след което тя направи свой УЗ преглед и потвърди установеното преди това.Седна пред нас на бюрото и с каза чисто и просто 5 изречения. От всичко до момента,изводите са следните:
Има три фактора,видими за сега ,причина за неуспеха-възръст,това образувание,или евентуални генетични проблеми.Ние нямахме генетични изследвания,но тя ни назначи.След определeна възраст,а и преди това,много е важно да няма някакво хромозомно увреждане и това да е причина за всичко.След Хистосалпингографията ще се каже подробно дали причина е и образуванието,а и ще е ясно състоянието на матката и тръбата.ЯР е добре запазен,не е било необходимо да се стимулираме с големи дози,поради причините ,които вече и преди мене споменахте.Препоръча да направим ХСГ в една близка лаборатория,защото при тях е доста скъпо -1500ТЛ а в другата-370тл.Генетични също назначи при тях,но днес писах на доктора да ми каже не приемат ли и от БГ и от коя клиника ,защото при тях също са много скъпи.
В общи линии е това.Поне сега имаме някакъв преднас.Стъпките са маркирани и звучат съвсем логично.Това за мен никак не е малко.В разговора с доктора стана въпрос,че при тях има и 47 годишни успели и възраста при тях не е основен фактор.Не разбрах дали имат забран до 43 години. За един дъх-толкова . :lol: :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #710 -: Април 10, 2013, 15:42:00 pm »
След определeна възраст,а и преди това,много е важно да няма някакво хромозомно увреждане и това да е причина за всичко.

Рачо, много се радвам за вас!
Искам само да те попитам, какво да не трябва да е това хромозомно увреждане и причина за какво не трябва да е? За невъзможността да настъпи бременност, имплантация или за какво???
Извинявам се за въпроса ... но за мен е важен :oops:


*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #711 -: Април 10, 2013, 16:06:30 pm »
Дес,не ми го обясниха в болницата,но това,което ни каза нашия приятел лекар/и което сигурно е добре известно на много хора,но за жалост на нас не е било/ е,че може да имаме вродени увреждания на хромозоми,които са отговорни за отклонения при забременявяне.В това число и невъзможност за забременяване.Не съм сигурен,дали с годините е възможно да се получи някаква "порведа",ако я е нямало преди това.Въпреки всичко,фактора генетични проблеми е добре да се изследва по-рано.Не е кой знае какво,а спестява много натоварвания и психически,и физически, и финансови.С :wink:амо трябва някой да те "ръчне".....
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #712 -: Април 10, 2013, 17:50:22 pm »
това е малко ала-бала с генетичните изследвания.

обикновено ги правят при наличие на повтарящи се спонтанни ранни аборти.

но така или иначе, повечето хромозомни аномалии, които се тестуват при стандартните генетични изследвания, са такива, че лекарят и с просто око може да ги разпознае по външните признаци...

помня, като правихме нашите генетични изследвания в Плевен, накрая горе-долу на резултата пишеше, че аз съм жена, а мъжът ми е мъж. нещо, което си личеше от пръв поглед. :)

та, Рачо, не възлагай големи надежди, че от тая трънка ще изскочи заек.



"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #713 -: Април 10, 2013, 18:06:41 pm »
рачо, до колкото разбирам сте доволни от насоките. за генетичните е хубаво да се знаят все пак някои неща, тромбофилии и т.н. не разбрах - ти спермограма прави ли? виждала съм те из форума, но не съм запозната нито на колко години сте, колко опита имате, по какви протоколи и какви проблеми изтъкваха тук лекарите.  :) дай малко подробности плииз, ако е удобно.

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #714 -: Април 10, 2013, 19:05:16 pm »
Рачо благодаря :bighug:
Джам не е много съвсем така, защото и аз съм жена, обаче си имам проблеми в Кариотипа от такъв вид, че да доведе до по-ранно изчерпване на яйчниковата дейност  :(
Иначе, като ме видиш не можеш да кажеш, че имам някакви проблеми ;)А колкото до външните признаци, то при някои генетични отклонения( в Кариотипа предимно - т.нар Цитогенетичен анализ), те не винаги са външно проявени, ако ме разбираш  :lol:
« Последна редакция: Април 10, 2013, 20:18:11 pm от dess_dess »


*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #715 -: Април 10, 2013, 20:05:23 pm »
Рачо ме изпреварил  :lol:
Ние смее записани за 26.04 за 13.30 казаха, че за първични прегледи записват следобяд. И аз разговарях с Хюсние по телефона на чист български. И нас като Рачо ще ни води познато турско семейство което вече имат детенце на 2 месеца, след първи опит Мемориал и след доста опити в България и те като нас със мъжки фактор. Така, че благодаря на Рачо че сподели и с нас.
Като се върнем ще пиша как се развиват нещата.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #716 -: Април 10, 2013, 20:33:08 pm »

Джам не е много съвсем така, защото и аз съм жена, обаче си имам проблеми в Кариотипа от такъв вид, че да доведе до по-ранно изчерпване на яйчниковата дейност  :(
Иначе, като ме видиш не можеш да кажеш, че имам някакви проблеми ;)А колкото до външните признаци, то при някои генетични отклонения( в Кариотипа предимно - т.нар Цитогенетичен анализ), те не винаги са външно проявени, ако ме разбираш  :lol:

кои по-точно отклонения в кариотипа са свързани с преждевременно изчерпване на резерва?  8O
http://www.ivfpleven.com/index.php?l=24&id=161

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #717 -: Април 11, 2013, 08:52:57 am »
Добро утро.В поста си съм описал,до колкото мога,това ,което ние предприехме и свършихме в Истанбул.Целта ми беше да бъда полезен,до колкото е възможно и да се раздвижи темата,защото въпреки всичко,темата я има,както го има и стерилитета. Нито съм викал "Осанна" нито "Разпни го".Имали сме възможност да съчетаем полезното с приятното,при положение ,че разстоянието Бургас-Истанбул е абсолютно същото ,колкото е Бургас-София и разхода за път е идентичен,приблизително.Възползвахме се от безплатен преглед в една компетентна клиника и освен разходите за билети,подаръци- литър ракия,няколко суджука/ тези неща не се забравят/ ,малко детски английски книжки,които там са скъпи,един оригинален диск на последния албум на АС/DC, закупен от разпродажба и много приятни мигове с приятели,нищо повече не ни е струвало.Това е.
Относно  генетичните изследвания,сигурно е грешка ,че до сега не сме направили такива.Възможно  да си бяхме спестили доста нерви и финанси,но нямаше изрично настояване и ние не предприехме такава стъпка.Сигурно сме сгрешили.
« Последна редакция: Април 11, 2013, 09:01:40 am от ra40 »
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #718 -: Април 11, 2013, 10:02:40 am »
Рачо, единственото, което ти казах, е да не възлагаш големи надежди да изскочи някой заек от генетичните изследвания и да не съжаляваш прекалено, че не сте ги направили досега. нищо повече...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #719 -: Април 11, 2013, 14:01:57 pm »
Да ,да ,така е.Може да се окажеш абсолютно права.Ние все пак имаме и една извънматочна,така че не сме съвсем без нищо.Е,като ти влезе"мухата в главата" е малко неприятно,но нищо не сме решили.Още повече,че там са много по-скъпи,а тук се чака,както разбирам :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]