0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Нашите бебета и деца - 5 тема
« -: Февруари 06, 2022, 10:10:57 am »
Айде добре сте ми дошли тук :)

Да пишете повече, да споделяте радости и тревоги и да са много бебетата и децата тук!

Лято, да те успокоя, всички играчки бяха надъвкани от близначките във възрастта на Криси.Свалиха им картинките буквално.Сега пак няколко пъзела паднаха жертва, ама каквото такова.С Моника много пазех, сега не се втелявам. По същия начин махнаха всички предпазители на шкафовете и в един момент просто местех на горе!

Вчера бяхме на Беклемето аз и Моника.Никаква почивка.Тя се качи на ски за втори път през живота си, аз намръзнах, карах шейна и се прибрахме вечерта.Днес мисля да мързелувам.ПОне спим тия две нощи.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2022, 15:54:22 pm »
Аз на Криси и се кефя, хич не се втелясвам. Притеснявам се, че не всичко успявам да скрия на време и се опасявам, че е възможно скоро да не видя кога е налапала нещо дребно отново, но за надъвкани играчки хич не ми дреме. Хубави са тия моменти, в които между малките успяваме да отделим и един ден за големите деца.
Честита темичка на всички и да се напълни още повече с бебоци ♥
Аз днес получих най-милото признание "Мамо, ти си по-добра във всичко от тате. Даже в мързелуването си по-добра!". Такава признателност дори не очаквах :D

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #2 -: Февруари 08, 2022, 11:41:27 am »
Булки, аз набързо минавам, чета ви, но бяхме болни вкъщи отново от стомашен вирус и още се съвземам от умората, та по-нататък ще пиша.
Павла, мисля ви, дано не пишеш покрай хаос от игриви деца. Стискам палци бързо да се възстановявате.

Аз влезнах да попитам дали някоя от вас продава чувалчета 6+ месеца. Матей става на 6 месеца сега на 20 февруари и даже не мога да преценя зимно ли ни трябва, лятно ли. Общо взето вероятно ще взема и от двете, но при положение, че ще се ползват много малко, ми се ще по-бюджетно да я карам
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #3 -: Февруари 08, 2022, 12:53:48 pm »
Тери, аз имах лятно от Маги, но ги дадох вече. А и бяха розови май.
Мен май грип ме хваща. дето не излизам почти и с хора не се виждам... почна се от гърлото - сякаш имам заседнал секрет, който не мога да изкарам. От днес това стана по-осезаемо, но сега вече взеха и мускулни болки да се появяват, а също отпадналост и умора. А точно днес съм на работа, но поне съм сама.

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #4 -: Февруари 08, 2022, 14:25:21 pm »
Тери,аз имам лятно чувалче на angel baby. Ако искаш ми пиши. Аз ви чета редовно да знаете хаха
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #5 -: Февруари 09, 2022, 10:33:42 am »
Да се ъпдейтна - с ковид съм. Отидох при сестра ми, че те го караха преди около месец. Ако децата проявят симптоми ще се върна при тях де, но ако не е станала белята се опитвам да ги опазя. Те си се карантинираха сами у дома. Аз днес съм в много добра форма, нито спомен от вчерашните болки и неразположения.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #6 -: Февруари 09, 2022, 11:33:51 am »
Леко да минава и да не прихваща другите!

При нас е весело. Близначки на ясла, кака на училище. Мен ме гази нещо, не е Ковид, ще оцелея.

Мисля си за ден, два отпуска ама ме е страх да пусна че веднага някой ще цъфне я със сопол, я с кашлица.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #7 -: Февруари 09, 2022, 13:40:52 pm »
Здравейте.
Живи и относително здрави сме. Децата са си по местата. Всички изкараха ковид. Аз май не, но хванах грип. Та аз бях с 40 С и се грижех за всички останали, които се бяха тръшнали по стаите, ама нямаше как.

Тери, не взимай повече от 2 ТОГ.

Лято, хубаво е, че има кой да гледа децата и има как да се изолираш. Цялото чудо за 2 дена е с ваксината. Споко :)
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #8 -: Февруари 09, 2022, 20:06:20 pm »
Пвла, радвам се, че писа и сте добре вече.
А аз съм добре, никакво неразположение нямам днес. И лекарства не пия, освен че вчера си взех някакво терафлу и изсмуках последните 3 ефизола от нас. Ама за днес нямам илачи, а и нямам нужда от тях. И искам да си ида при децата. Понеже симптоматиката на гърлото ми е от почивните дни си мисля, че мога да се тествам повторно в събота и ако няма следа от втора черта да си ида при тях. Липсват ми много, много.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #9 -: Февруари 09, 2022, 20:53:29 pm »
Това е омикрон. На 5ти ден от симптомите се смята, че си ок. Връщай се петък.
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #10 -: Февруари 10, 2022, 09:28:01 am »
Павла, мислех ви как сте, не смеех да пиша. Дано оставите болестите зад вас!

Лято, радвам се, че си добре!

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #11 -: Февруари 11, 2022, 10:43:31 am »
Здравейте и честита ни нова тема, нека се пълни с нови дечица!

И аз ви чета редовно, но или нямам време да пиша, или нямам кой знае какво да пиша. При нас нещата са нормални, като за бебе :) Мъчи я рефлукса, сменям лигавници и дрешки, бърша насам-натам каквото изцапа и така. Намаля плачът, но все още го има, когато има газове (пръцка) или се изаква. Най-ми "тежи" това, че все нямам време. Но това е, защото искам да свърша хиляда неща и съм перфекционистка и си поставям все нови и нови задачи. Даже мисля пак да уча...  :)

И аз изкарах явно Омикрон за 5 дни и то без ваксина. Да оздравявате всички и да сте само здрави!
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #12 -: Февруари 12, 2022, 23:05:58 pm »
Ние пак сме болни. Мъжът ми беше с течащ нос и червено гърло, сега и малкият е с ужасни сополки. Течат нон стоп и много го тормозят. Днес ходихме и на преглед...фарингит ни казаха. Лекуване се без антибиотик,дано по- бързо да се оправя, че е мъка с това течащо носле. Другите как сте,надявам се да сте здрави
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #13 -: Февруари 14, 2022, 09:48:44 am »
Джули, бързо възстановяване ви желая.
Аз бях добре и вчера ме хвана някаква ужасна хрема. Кихане и течащ нос с воднист секрет, дразнене от светлина и сълзящи очи. Днес пак съм по-добре, макар че сутринта отново носът ми се прояви. В чуденка съм дали мога да карам едновременно ковид и настинка или това са симптоми на ковид, които се появяват 6 дни след предните симптоми.
Днес децата ще минат някакви здравни контроли, че Васил от утре трябва да се връща в клас. Криси я мъчат някакви зъбки пак, последен резец и май един кътник излизат. Тя има 7 резци и 4 кътника, но при нея редът винаги е произволен във всичко. Обмисляме да я проверим за антитела, а батко ѝ с един бърз тест преди да го тестват и утре в клас. Ако тя има антитела ще се прибера след коснултация с нейния лекар, а ако той има + тест се прибирам и без консултации. Иначе ще остана при сестра ми докато не съм напълно здрава.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #14 -: Февруари 14, 2022, 10:42:23 am »
Лято, мислех си за теб. На Криси и е рано за антитела, след 30_40 ден се проверяват. Носа е от Ковида, но според мен вече не си заразна и спокойно може да си отидеш в къщи. Ако е имало нещо са щели да го хванат в началото като сте били контакти, а ти безсимптомно.

Момичета днес се почерпете за здравето на моята голяма Моника. Става на 8 човечето! Толкова я чакахме, толкова треперехме ще изкарам ли до края с нея. Тя беше упорита още от зачеването си, та до сега! Да ми е здрава само, всичко друго  е постижимо!

Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #15 -: Февруари 14, 2022, 12:33:07 pm »
 Лято аз на 9 ден след положителния PSR си отидох при детето,направи си един бърз тест и ако е отрицателен мисля,че няма проблем да се прибереш. Ние когато бях с корона писахме няколко доктора, включително и един, който е в ковид отделение и ни казаха,че най-много до 7 ден можеш да заразяване, след това не.
Маги да ти е жива и здрава Моника и много да ви радва!
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #16 -: Февруари 14, 2022, 16:54:32 pm »
Маги, Честит Рожден Ден на Моника! Да ви е здрава, много щастлива и все така упорита!
*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #17 -: Февруари 15, 2022, 07:52:44 am »
И тук, Маги, честита да е Моника. Здрава и много щастлива да расте ♥
Вчера мъжът ми ги е тествал, Васил е с отрицателен бърз тест на 7 ден от контакта ни, а Криси няма никакви антитела. Аз исках IgM и IgG, но те са изследвали само вторите, а първите са показател за скорошна инфекция. Сигурно утре ще се прибера вече при тях (9ден), а иначе имах един положителен тест на 5 ден от първия. Избързах много, но ми липсват и искам при тях.

*
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #18 -: Февруари 15, 2022, 09:12:22 am »
Прибирай се. Няма нужда от такива велики изолации с този щам. Хубаво щеше да е Криси да е минала от този щом, за да си спокойна за сериозните.
Носът е от ковид.
Честито борбена момиче, Маги. Да ви е здрава!
Re: Нашите бебета и деца - 5 тема
« Отговор #19 -: Февруари 18, 2022, 00:49:39 am »
Честита да е Моника, здрава и щастлива! Маги, бъдете благословени цялото ви голямо семейство! 😊🌹🍀
Кога предложихте мед на мъниците?