0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #440 -: Август 04, 2020, 12:54:57 pm »
Благодаря. За съжаление доста ми се яде сладко напоследък, а и хич не умея да се справям с режимите, но ще дам всичко от себе си ако кажат в крайна сметка.

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #441 -: Август 04, 2020, 13:32:16 pm »
Резултатите ми са готови, но нещо не ми говорят. Ще им получа коментар в пет, к следобед чак, тъй че ако някой ме успокои преди това ще е хубаво.
Гранично е за гестационен диабет и глюкозна нетолерантност, но повече към ГД бие, но диетата не е чак толкова кофти, и мен ми беше трудно със сладкото (разбирай шоколад), обаче в интерес на истината се свиква бързо.
Аз последните две бременностти бях дисгностицирана с ГД, последните месеци бях на диета и респективно почти никакви килограми не качих, даже слабеех от диетата, пък бебетата си разтяха. То си е здравословно хранене тази диета и в общи линии и без диабет си влияе много хубаво на организма :)...
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #442 -: Август 04, 2020, 13:52:24 pm »
Не ги чакай да ти кажат. Малко черен шоколад и някой плод също стига. Нищо му няма на режима. Аз също 2 ГД изкарах, че и инсулин слагах.
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #443 -: Август 04, 2020, 19:07:09 pm »
Миналата диета беше страшна, едва успях 10 дена да я спазвам стриктно и започна да ми пада много захарта и да ми става зле. А сега какво трябва да избягвам? Аз не ям много сладко, по-скоро пия 3 в 1 и 2 пъти седмично ми се дояжда нещо сладко. Ама ми се дояжда конкретно. Например диня, пъпеш, бисквити (траяна или мюсли), но конкретното нещо, а не просто какво да е. Извън тази бременност сладко изобщо не ям, не ми е по вкуса. Но доста хляб хапвам и без хляб не мога да се нахраня.

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #444 -: Август 05, 2020, 00:46:36 am »
Мен хляба, ми вдигаше най-много захарта, правех замервания два пъти седчично с глюкомер и сведох хляба до една пълнозърнестта гилийка сутрин.
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #445 -: Август 05, 2020, 09:58:10 am »
Момичета, извинявам се, че нас авих темичкатъ. Вчера доста късно разбрах, че не пиша където трябва.
Успех на всички дето тия дни ще правят тест 💖💖💖

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #446 -: Август 05, 2020, 13:40:15 pm »
Момичета, аз мислех да си трая, ама май няма да ми се получи  :D
Днес имам рожден ден и съм в овулация. Йеееее... Усетих я сутринта в 9:30. Два часа по-късно пуснахме армията да я търси таз яйцеклетка и да съ бори с нея. Заръчала съм там на едно войниче специална задача и дано я свърши. Вчера се отчетохме един път. Мисля днес два и утре и петък по един и туй то. Не знам защо, ама нямам никакъв спомен за схемата от миналият път. Ще трябва да ровя назад да я търся.
Сега се чудя дали е хубаво днес доктора да ме бърка с вагинален ехограф. Но предполагам, че няма проблем защото момичетата, които правят фоликулметрии сигурно баш на овулация ги преглеждат.
И освен това имам един Магнерот, на който срокът му ще изтече септември, а съм с ниски стойности на магнезий - дали ще е проблем, ако го пия сега?
Мисля в събота да започвам Утрогестана и на 17-ти тестче  :)

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #447 -: Август 05, 2020, 17:44:18 pm »
Яна, то нали и мъжът ти те бърка по това време там :D Нищо няма, да си те прегледа човека, то яйцеклетката си е в тръбата.
Лято, пиши ни, че темата много самотна стана.
Лейди, дано си добре <3

При мен бавно славно се нижат дните. 14 ден от трансфер. Нали ми каза докторката да вярвам и аз така повярвах, че съм бременна този път, че днес усетих, че идва време за теста и много се напрегнах. Аз така си бях решила, че съм бременна, че ме е страх теста да не ме събуди от съня. Още ден и половина и ще си покаже.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #448 -: Август 05, 2020, 19:07:44 pm »
Тери, аз чакам да дойде петък, защото усещам, че теста ще е положителен. Мисля си, че ако не беше, то до сега щеше да ти е дошъл цикъл. С теб сме всички ❤
Яничка, честит рожден ден  :hbirth: Пожелавам ти най-големият подарък да получиш на 17  :D
За себе си съм доста обезверена, на фона на цялата борба и трудно забременяване, осъзнавам че много по-трудно ще бъде износването на дете. Още съм объркана и анализирам случилото се, а   психически хич ме няма, за това гледам да не пиша, за да не ви натоварвам.
Момичета, успех, стискам палци за  :bfp:
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #449 -: Август 05, 2020, 19:18:52 pm »
Съгласна съм с Лейди, че щом досега цикъл няма, значи Тери е бременна. Аз НЕ чакам петък, защото знам че резултата е  :bfp:

Лейди, ако не натоварваш нас, ще товариш сама себе си. Така че по-добре разпредели товара - по-лесно се носи. Пък на нас нищо няма да ни стане.
Състоянието на безверие е нормално и всички ни връхлита след такива събития. Но е за малко и после вярата се връща по-силна отпреди.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #450 -: Август 05, 2020, 20:24:41 pm »
Честит Рожден Ден на Яничка! Да ни е жива и здрава и да  ни зарадва края на месеца!Аз мисля, че щом си в дефицит си го пий, доколкото знам няма отношение по имплантацията. Нека и другите кажат.
Тери, ами нормално да ти става вече нетърпеливо, ей го къде е - не остана! Ти тотално ли спря аспирина?
Лейди, нали затова сме тук. Ако имаш нужда да споделиш-сподели . Вие отидохте ли някъде все пак?
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #451 -: Август 05, 2020, 21:38:48 pm »
Честит Рожден Ден, Яничка! Пожелавам ти не само + тест, но и живо и здраво бебче след 9 месеца!
Тери, стискам ти палци в петък и на теб пожелавам същото :)
Лейди, напълно те разбирам и съм съгласна с Яничка, че след като отмине неуспехът, човек пак се въоръжава с още по-голяма вяра. Изживявам това вече доста месеци. Така че не се отчайвай, позволи на живота да се случва, както е писано.
Аз да споделя, че в петък бях на преглед на 8-ми ден - в двата яйчника по 2 фоликула по 10 мм, лигавица 5 мм. Вчера пак бях на преглед, 12 ден - 1 фоликул 17 мм, лигавица 9 мм. Биха ми хориомон (само не ми казаха колко и аз не попитах) и утре сме на инсеминация. Много се зарадвах, като разбрах, че така ще стане, защото се бях притеснила, че може да не стане фоликул този месец.
Поисках и коментар на резултата от хистероскопията (сигурно ако не бях попитала, докторът нищо нямаше да ми каже). Заключението е, че съм имала леко Т-образна матка (предположението на д-р Сигридов се потвърди). Докторът е направил лека корекция - разширяване на стените да стане по-триъгълна матката. Имало е и малко удебеляване на лигавицата в началото на матката, след цервикалния канал, което може по принцип да възпрепятства проникването на сперматозоидите. И това е изчистено. Питах дали тези неща са причината за неуспех досега (Т-образната матка може да възпрепятства имплантацията, а после може да доведе до спонтанен аборт и до недохранване на плода). И той ми отговори "Ааааа, не мога да кажа!". Което означава, че не иска да поема риска да каже нещо конкретно. То ясно, че причините могат да бъдат много и с едновременно действие. Но тази реакция малко не ми хареса. Останах с впечатлението от д-р Сигридов, че търси конкретен проблем - намира го, реагира се спрямо него, преодолява се и накрая всичко е ОК (всички, които споделят щастливите си истории). А така с такава уклончивост да отговаря даден доктор, много добър специалист, не звучи добре. Дано все пак да имаме успех с него...
« Последна редакция: Август 05, 2020, 21:42:26 pm от Gracy »
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #452 -: Август 05, 2020, 21:46:53 pm »
Грейси, при кой лекар си? Аз също бях с т-образна матка, но и с миома вътре в матката и ми казаха тогава, че това е причина за двата аборта, кой знае дали е така. Успех на инсеминацията.

Лейди, нормално е да се чувстваш така, не се притеснявай,  че ще ни натовариш. Ще мине малко време и ще се презаредиш с нови сили. Вярвам, че другият път ще е със щастлив финал.

Тери, стискам силно палци!

Робин, кога ще е теста?

Принцес, успех и на теб и на всички , които пропускам.
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #453 -: Август 06, 2020, 00:07:58 am »
Тестът ми е на 13ти, има време още. Ти как си Хелиантус, кога си на преглед?

Лейди, правиш всичко, каквото трябва и зависи от теб, оттук нататък вече е божа работа. Мен тази мисъл ми помага, за съжаление не всичко е в наши ръце. Ние сме длъжни да правим каквото можем. Кога си пак при доктора?

Тери, станало е този път, няма как да е иначе!

Грейси, успех! Имаше ли стимулация?

И накрая - честит рожден ден на Яничка, супер тайминг с овулацията, дано е на късмет.
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #454 -: Август 06, 2020, 11:03:11 am »
Робин, стискам палци тогава за следващият четвъртък.

Аз на 14-и съм на фетална морфология, нямам търпение да си отдъхна малко след това.
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #455 -: Август 06, 2020, 13:34:10 pm »
Честит рожден ден Яничка.Много здраве и успех!

Аз си ви следя, успех на всички ви, чакам положителен тест в петък и аз :)

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #456 -: Август 06, 2020, 15:00:43 pm »
Robin, чакаме и тръпнем със теб! Грейси, от  д-р Сигридов ли си получила този странен отговор тип "не мога да кажа"?  Успех на инсеминацията. Тери, чакаме го утре-то с голямо " У"
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #457 -: Август 06, 2020, 16:03:27 pm »
Яничка, да си много здрава! О на рожден ден ще е нахубаво :)

Хайде, Тери! Ще устискаш до утре. Голям инат си! :)
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #458 -: Август 06, 2020, 16:04:33 pm »
Момичета, направих си уринарен тест. Някакъв измислен, напълно отрицателен. След изпит половин литър вода и въздържание от тоалетна само 1 час. Таааа смятам много да не разчитам на него.
А резултата от теста на 7ми ден е:
Хормони
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
B HCG ( бременност)      19.79   mIU/ml   (< 5 - Отр); ( 5 - 20-неопределен резултат); ( >20 -Пол.)

За мен си  положителен. Цялата горя от 37.2 температура, пораснаха ми гърдите последните два-три дена, потя се много (и мириша лошо), за мен всичко е наред. Утре ще видим резултата, НО е толкова голяма крачка напред за нас. Чакам мъжът ми да си дойде да му кажа. Защо ли го правих този уринарен само да ме вкара в чудене. Нищо, всичко е наред, знам го.
« Последна редакция: Август 06, 2020, 16:07:48 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #459 -: Август 06, 2020, 16:17:14 pm »
Терииии, леле!!! Положителен си е отвсякъде този на 7-и ден. А на този уринарния след толкова вода и невъздържание не бих разчитала. Бременна си, с тая температура и потене, а и с гърдите...аз при първата бременност на 1 седмица закъснение купувай нови сутиени, а сега гърдите ме болят от овулацията до сега. Ох, много се вълнувам. Пу пу, чакам и теста утре. Всичко ще е наред!