0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #520 -: Август 09, 2020, 18:24:35 pm »
Супер новини, Принцес, браво!

Лина, благодаря, че питаш :) В четвъртък трябва да правя тест, не чувствам нищо по-различно, чакам да видя дали ще ми се появи зацапване, както всеки път преди датата. Но и да не се появи, бих го отдала на Кринона. Иначе откакто започнах добавките нямам никакви ПМС болки, нито гърди, нито нищо. Пия ги вече 4 месеца, вчера свърших втората купия, решила съм да направя месец пауза. Вие правите ли си почивки от тях?
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #521 -: Август 09, 2020, 20:16:40 pm »
Вие правите ли си почивки от тях?

Зависи кои са добавките. Аз пиех FH Pro и при тях се изисква почивка, в която съм в момента. Казаха ми от компанията, която произвежда добавката почивката да е около 2 месеца, но аз ги пих 6 месеца почти без почивка и по-ниска доза от препоръчаната.

Успех с теста!

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #522 -: Август 10, 2020, 08:16:38 am »
Принцес, браво на бебоците. Бъди много положителна и вярвай в тях.
Робин, успех на теста. Ти защо имаш зацапване преди цикъл, някой хормон ли?

Момичета, този крачка напред направо ни ограби. Супер е, че имаше имплантация, но и двамата знаехме, че съм бременна още преди да видя теста и се бяхме размечтали, сега все едно някой ни ограби. Не съм виждала мъжът ми и той да е депресиран. Поне си споделяме как се чувстваме, та по-леко ще продължим напред. На мен симптомите на бременност ми продължават, гърди, зърна, гадене. Чак си правих още един пиклив тест да не се секретира някакво ЧХГ, но си е отрицателен. Тази нощ се събудих с такива болки, място не можех да си намеря. Такова чудо не съм изпитвала никога. Пих Но-шпа и заспах по някое време и днес няма ни помен от цикъл. Докторката по принцип иска цикъла след трансфер да преглежда жените, за да види всичко наред ли е. Аз по принцип не ходя, но сега се чудя кога да ида на втори ден от цикъл или след като приключи, за да се види всичко изчистено ли е
« Последна редакция: Август 10, 2020, 09:23:15 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #523 -: Август 10, 2020, 11:54:08 am »
Тери, за съжаление е такова чувството, но пък то ще ти даде повече сила да продължиш към мечтата. Аз затова съм си казала, че следващата бременност няма да мечтая, даже и датата на термин не искам да знам. Ще бременея като прабаба ми.

На симптомите им трябва малко време да отшумят.
Иначе на преглед се ходи след края на цикъла, защото принципно той чисти каквото има вътре.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #524 -: Август 10, 2020, 12:04:15 pm »
Принцес, страхотни новини си получила. Всичко се развива много добре. Успех утре  :crossfingers:
Робин, още малко остана стиснала съм палците  :bfp1: Не ги търси тези признаци, няма да ги намериш  :D
Тери, мисля че най-добре е да изчакаш цикъла да приключи и тогава да те прегледат, за да не се налага да ходиш повторно. Така или иначе няма да стартираш подготовка на втори ден, не виждам смисъл да ходиш рано. Може би организма си настройва хормоните и се подготвя за цикъл. Странно ми е, как ви успокоява болките това Но шпа. В болницата една санитарка ми обясни, че било извлек от билки, не съм проверявала дали информацията не е фейк  :D При мен е необходимо нещо по-сериозно за обезболяване. И ние започнахме да мечтаем, даже мъжа ми започна да се втелясва и стяга всичко вкъщи. Отчитам като грешка, че казахме на някои хора, разбира се близки, но после е голяма мъка да говориш с тях и да обясняваш какво се е случило. Следващият път, ако Господ се смили над нас, ще си мълчим.
Успех на всички чакащи!
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #525 -: Август 10, 2020, 13:08:48 pm »
Благодаря ви, момичета. Много съм развълнувана,в еуфория,сякаш летя в облаците, плаче ми се от радост, надежда,най-после някакъв напредък след толкова мъка,ЛУФ синфром, мислех че няма да изкарат яйжеклетки,на мъжа ми морфологията е 9 при норма 14,за това приложиха икси. Честно ви казвам, искам си ги и трите да оцелеят,да се закрепват, всички казват че е лудост, но само аз си знам как си ги обичам,те са част от мен, мойте мъничета. :bori_021: :bori_020: :bori_023: :pleasantry: :pleasantry: :pleasantry: :sleepingbabygirl: :sleepingbabyboy: :sleepingbabygirl:

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #526 -: Август 10, 2020, 14:55:12 pm »
Тери, точно така се чувствах и аз.Нормално е.Бях като ограбена, мечтите ми се бяха разбили.Хубаво е че споделяте, защото моя мъж не говори с мен за това.Поревах си сама и се качих пак на пангара.
Ще успееш!

Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #527 -: Август 10, 2020, 15:36:34 pm »
Тери, за съжаление си е такова чувството. Наистина е много хубаво, че говорите, така става по- леко. Скоро ще стане и този път до край. За болките може и нещо по- силно да взимаш.

Лейди,  при вас също!

Принцес, успех!
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #528 -: Август 10, 2020, 16:09:38 pm »
Тери,заедно ще минете през неуспеха по-лесно.Моя мъж след всяко разочарование ме гледаше ,както аз гледам болно кученце.Хем с тъга,хем със страх да не му стане по-зле,успокояваше ме ,но аз сама се вдигах на крака.След неуспешния трансфер,който също беше биохимична ,исках да седна в ъгъла и да се напия и напуша на цигари,но се спрях,чувствах се като неудачник.Това е точната дума!Може би е трябвало да дойде точно този ембрион и точно него да родя.
Гушкайте се,говорете си,обичайте се,ще имате толкова деца,колкото поискате!Просто ще е от второто инвитро.
Лейди,вие имахте ли още ембриони?Почва да гнезди човека,радвай се че има желание,усеща и той че идва щъркела!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #529 -: Август 10, 2020, 21:59:07 pm »
В болницата една санитарка ми обясни, че било извлек от билки...

Но-шпа съдържа дротаверин, който е синтетичен дериват на папаверин.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #530 -: Август 11, 2020, 11:09:54 am »
Princes, успех днес, почивай и си мечтай.

Аз пак съм тук да си споделя мъката. Вчера пратих Мишо при др Мели да ни вземе резултатите от кариотипа. При него всичко е ОК, но има "проблем" при мен 46, XX, 9qh+ /вариант на норма/. Което е промяна в размера на горното рамо на 9та хромозома. тъй като е +, означава, че е по-високо. Мисля в този случай се води дупликация. Др Мели (благодаря за което) се опитала да обясни на Мишо, че вероятно не е толкова страшно, даже ми е пратила към 40 страници разпечатани изследвания. Тази аномалия се среща по-често при двойки с репродуктивни проблеми,  но пък и може при такива по-често да се търси също. АКО има някакъв проблем, то не води до малформации на плода, но пък може да е причина за евентуални спонтанни аборти. И точно сега, когато се чистя от биохимичната, ми е трудно да приема леко тази възможност. Както каза Мишо, не успя да ми представи информацията така че да не се психясам, та що рев изревах. както не си позволих да рева след отрицателния тест, сега си изкарах всичко. Сили нямам днес да дишам. Писах на др Кременски, дано скоро ми отговори какво е неговото мнение по въпроса. Ама пуст му късмет: мъжки фактор и проблем в кариотип при мен.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #531 -: Август 11, 2020, 11:28:51 am »
Тери и аз имам подобно нещо. Моето също се води вариант на нормата. И това ми обясниха, че може да увеличи шанса за спонтанни аборти, но за това приемаме достатъчна терапия и ако му е писано на ембриончето и има потенциал да се развие, не се притеснявай. Така и ще стане, както при мен. Знам, че постоянно ти се вижда, че вместо напред, все нещо ви тегли назад. Но всичко ще е наред, нямате непоправими или много сериозни проблеми. Казвам го с цялата си увереност, защото знам, че ми минаваха същите мисли през главата и всичко ми се струваше безнадеждно и нереално. Ще имаш своето щастие и съм сигурна, че ще е съвсем скоро  :bighug: Иначе не е лошо, че си си поплакала. Изкарай си каквото ти се е насъбрало и с нови сили напред 😘
« Последна редакция: Август 11, 2020, 11:30:40 am от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #532 -: Август 11, 2020, 11:31:22 am »
Благодаря, Мише, че сподели. И аз така реших, не виждам смисъл от ПИД, смятам и, че др Кременски също няма да препоръча. един Господ знае проблем ли е това или не. Ще правя опити, каквото ми е писано, все ще докарам до края на 9ти месец и е напълно възможно да е още при следващия трансфер.
« Последна редакция: Август 11, 2020, 11:49:08 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #533 -: Август 11, 2020, 14:40:10 pm »
 Бременна до доказване на противното! Ето ги мойте мъничета. Идеални са! Благодаря Ви!
« Последна редакция: Август 11, 2020, 14:48:56 pm от Princess93💞 »

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #534 -: Август 11, 2020, 15:32:07 pm »
Принцес, много са ти сладички  :D Ще бъдат страхотни бебета ❤❤
Тери, нищо не разбирам от кариотип и генетични, но има ли някаква терапия, която може да се направи при следващ трансфер или чакаш коментар от доктор Кременски?
Доктор Мели, полезна информация, благодаря Ви.
Слънчицето, имаме още 2 бластоциста замразени на 6ти ден. На тях разчитаме  🥰
Момичета, в четвъртък минах да си взема епикризата, попитах доктора дали може да се къпя в морето, каза ми, че принципно може, но винаги имало риск от инфекции. А нали ми изписаха Бетадин по една свещичка вечер и аз си го поставям. Той дезинфекцира, убива бактерии, гъбички и темподобни гадинки. Та бяхме до морето от съб до днес и се къпах  :surfinga: Днес ще започна и вторият антибиотик и се надявам да нямам проблеми  :D
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #535 -: Август 11, 2020, 15:57:55 pm »
Принцес, те да не са в стадий Морула вече. кой ден от пункция ти е?
Лейди, споко, ти сега нали започваш втори антибиотик.  Ще избие всичко що има в теб. То риск от инфекция има и като си седиш вкъщи, жив пример съм ти.

Иначе няма терапия, това ми е ДНК-то. надявам се да  ми отговори доктора. Единственото, което мога да направя, е да го приема и да продължаваме напред. и да го мисля, не мога да го променя. Никой от семейството ми е нямал аборти и проблеми с репродукцията, така че предполагам не е кой знае какво. По принцип може да се е получило ново изменение в мен, ама няма значение. Май по-скоро имах нужда да си порева заради биохимичната, че не си позволих да страдам, за да не притеснявам мъжа ми. Ама 3 дена не страдах и дотолкова ми е стискането,
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #536 -: Август 11, 2020, 16:09:23 pm »
Тери, хубаво си се наплакала.Намерила си извинение за сълзите.Да ти кажа и аз много плаках, ама много.Бях съсипана буквално.КОлеги като ме видяха казаха, че изглеждам много зле и толкова паднала духом не са ме виждали.Прегръщам те!

Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #537 -: Август 11, 2020, 16:15:21 pm »
5 ден след трансфер. Бая неща изписа ,Медрол,Ношпа, Утрогестан до тест продължавам и Естрофем,Зарзио инжекции през 2 дни и Прегнил през ден. Всъщност горните две снимки са на едното, другото е това ,то ми се сърцето, мисля че са бластоцист. На 5 ден

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #538 -: Август 11, 2020, 17:15:08 pm »
Ех,Тери!Сълзите пречистват,макар че аз си плачех почти винаги сама,я в банята,я като мъжа ми го няма .Така го чувствах,а и той много ми досажда като ме успокоява,понякога човек има нужда сам да си изплаче всичко,сам да си избърше сълзите и да продължи напред.
*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #539 -: Август 11, 2020, 23:34:45 pm »
Принцес, и на мен на бластоцисти ми заприличаха с тази обвивка, ама мислех, че ти е трети ден след пункция и реших да не се хвърлям на дълбоко. Супер са бебоците. Ти май имаше три, замразихте ли го другото? Утре другиден ще започват да се закачат, така че няколко дена по-леко я карай и после си живей нормално, за да ти минава времето по-приятно и бързо.

Момичета, само където надувам гайдата бързо 😁Стерилитета ме научи на търпението, ама на спокойствие все още не е. Д-р Кременски ми писа,  отговори, че тази хромозомни промяна е прекалено честа, затова не може да се свързва с проблемите ни. Много позитивен човек. Господ да му дава здраве, толкова безвъзмездна работа върши.

Бъди промяната, която искаш да видиш в света