0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #60 -: Февруари 29, 2020, 17:23:53 pm »
 Ехааа, Яничка страхотен резултат  :bighug: ! Докато стигна до поста с положителният тест само си повтарях " Направи още един тест и тогава спирай прогестерона, направи още един тест"  :D
 Иначе не чакам да ми дойде тия дни и ми е притеснено заради мигрантите. Една идея ми е малко "по-спокойно" ... за сега, че са се насочили към Гърция и са съсредоточени около Едирне. Около Малко Търново до колкото разбрах нямам проблем.
 Иначе мина ММ през уролог пуснаха му изследване на урина чиста е. Откриха му варикоцеле. Като се прибрахме пи един аналгин и кръстът му се оправи, тежеста в слабините отшумя... сега чакаме  4 дена да минат след спирането на антибиотика и ще му изследват еякуланта за микробиология да не е слязла инфекция надолу евентулано.
 Cruella De Vil , как е твоя ти как си?

 п.п Слънчицетооо, разсмя ме ама си е така де :-) 
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #61 -: Февруари 29, 2020, 18:26:28 pm »
Hris_80 благодаря че питаш ! Добре е,вливат му антибиотици. Важното е че резултата за коронавирус е отрицателна. Нека седи там до понеделник,че вкъщи ми вдига нервите 😂😂
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #62 -: Февруари 29, 2020, 18:27:26 pm »
Това ФХ Про опложда направо и без секс май :D
Микаса, ти пробва ли ФХ ПРО?

Май накрая така ще се окаже Тери  :D
Микаса, и аз щях да питам дали си го пробвала.

Взимат елементарно участие в процедурата и то им харесва,после нямат неразположения,не им се преразтяга кожата,не им ритат матката по цяла нощ и не си дерат г@за да раждат.С две думи-бомба са.

Колко вярно написано. То и нещата не спират дотук, ма айде да бъдем добри...

Хрис, дано бързо се оправи твоят човек и да нямате проблем с пътуването.

Моят мъж реши, че аз и детето няма да ходим до България, така че тази моята вродена тромбофилия така и ще си остане неизследвана. Но то май няма много значение, като така или иначе ще съм на фраксипарин.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #63 -: Февруари 29, 2020, 18:38:30 pm »
Слънчице, ми моя само се скатава и набива сладко, никой за нищо не го тормози и той е щастлив. Викам ела ми помогни да си сложа инжекциите, той не можел,  защото му било мъчно, че се бода  :D
Круела, то сериозно, щом е на антибиотик и в болница. Бързо оздравяване му желая и на него.
Хрис, няма и да ти дойде тия дни. Ще бъде чак след 9 месеца :D Дано бързо си стъпи на краката мъжа ти, че е много кофти цялата ситуация.
При мен върви, Слънчицето. Сутрин слагам Цитротайд, след обед ми изписаха Менопур и Гонал. При прегледа в петък ми казаха, че са тръгнали доста  фоликули. Но никой не е броил, още е рано май. 4ти ден от цикъла ми беше. Иначе се чувствам добре, то няма и какво да ми има  :lol: Казаха ми да си пия Фертила, че не пречи.
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #64 -: Февруари 29, 2020, 20:20:16 pm »
Яничка, страхотно ЧХГ!!! Юпиии....
Круела и Хрис, радвам се, че са по-добре мъжете ви! Бързо доизлекуване и на двамата!
Лейди, не пускам палците за теб!
Лина, къде си, как си? Липсваш!
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #65 -: Февруари 29, 2020, 20:58:24 pm »
Яничкаааа, супер новина, стискам палци всичко да е наред😊.
        Тери, не съм ходила при др. Петрова след това, реших да си дам малко почивка, пък и честно казано, ако всеки път се налага да се чака толкова много за една фокикулометрия при нея, се замислям. Или просто бях уцелила такъв момент. За себе си стигнах до извода, че аз реално гибеколигичен проблем нямам, а по скоро ендокринен. Ако успея да нормализирам тсх и ир, няма да образувам кисти и овулация ще се нормализура, оттам и останалите хирмони. Записах си час за доц Русев в София за 14април и реших докато чакам 14,да си направя една консултация тук в Пловдив при Др. Димитър Георгиев(ендокрин.).На 13 март съм при него, да видим какво ще каже. А на теб ти пожелавам успех в понеделник и да ги обучиш добре французите😁 и добре че си се заредика с маски, само ти се чудя от къде ги намери😁😁😁😁в целия град няма никакви маски
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #66 -: Февруари 29, 2020, 21:22:14 pm »
Хелинатос- браааааво за фитнеса! Кога ще ходиш пак?:))) Микаса, чета дневника ти. Силно гуш, наистина само позитвни мнения с това фх про- може да го погледнеш? Пешчек, помня подобен пост, миналата година и тогава ми стана толкова хубаво.
Тери, франсетата и английския- ужаст! Най ме вбесява, че кимат все едно всичко разбират и нищо не са разбрали накрая! Лек път.
Яничка й казах, че е бремененна, даже рисунки по вайбър й пращах ;)
Аз също имам да дочитам но последните дни бяха яко бачкане , после Лори хвана и та вирус с кашлица и температура, но за ден овладяхме температурата. И сме болничен другата седмица, въпреки че ще трябва да работя от вкъщи, че стана драма с хоум офиса.
Много плюсчета в новата тема:*
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #67 -: Март 01, 2020, 09:04:03 am »
Честита Баба Марта, момичета! Бъдете живи, здрави и засмяни, много радост, щастие и красиви неща да ви се случват!  :bighug:

Яничка, честито и успех нататък!
 Момичета, имам нужда от съвет.
Аз се поокопитих малко след спирането на регулона и силните реакции/алергии/странични ефекти от медикаментите.. И този месец май се получи биохимична при мен(8 дни след  проследена ову имах силна, но по-светла линия от контролната на тест за бременност, следващия ден изсветля и на 3ти ден нищо).
Докторката каза да изчакаме един цикъл и може би ще почнем стимулация.
Та.. Говорихме да си пия дхеата, физиотерапия и имам останала част от овабууст. Забравих да говоря с лекарката дали да допия овабууста и се притеснявам, защото имам малка кистичка в оперирания яйчник  около сантиметър и полувина.
Каза, че можем с нея да почнем, ендометриозна е май (от 3 цикъла не е мръднала).

И кислородна терапия сме говорили, че ще мина, но ако ме хване някоя хрема междувременно, не е препоръчително(а в това време, не съм болна, но не съм и с идеално чист нос и дихателни пътища)

Последните два цикъла имам по около 3 антрални фуликула от двете страни( за мен май е добре това число). На 1ви ден от цикъла имаше още жълто тяло от другата страна където беше доминантния фуликул този месец.

Според вас има ли опастност от добавките да стане по-голяма кистичката?

Само да добавя, че този месец ползвахме и гел prefert.
« Последна редакция: Март 01, 2020, 09:06:22 am от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #68 -: Март 01, 2020, 09:12:37 am »
Wide, ти кръвни не прави ли за да проследиш чхг? За другото дано по-вещите момичета се включат. Честита Баба Марта. Да сме живи и здрави!
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #69 -: Март 01, 2020, 09:32:47 am »
Честита баба Марта момичета.Да сте много здрави вие и семействата ви!

Яничка, много съм щастлива, знаех си че скоро ще се прехвърлиш в темата на бременните пак!

Лейди, Белчева, не обича да казва бройките, аз всеки път я питах колко са и как са като големина, иначе тя не казва.Доктора пък казва какво вижда и говори с теб откровенно, аз това много му ценя.Няма шикалкавене, няма замазване, директно ти казва какво ти е положението.

Стискам палци на всички ви!

*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #70 -: Март 01, 2020, 10:36:13 am »
Лина, беше много ясна и силна чертата, не колкото тестовата, но силна и бързо се появи. На следващия ден, понеделник, щях да ходя на кръвен. Чертата вече беше по-бледа и се отказах. Следобед пак направих уринен и 3ти тест беше с черта, но бледа. А във вторник вече почти я нямаше за съжаление. Реших, че излишно ще ми дупчат вената(едната ми ръка е много трудна за взимане на кръв и пазя другата). Корема ме боля 2 дена преди теста и в неделята. Същото беше при една биохимична преди време- същите бодежи и стабилна втора черта- тогава кръвния беше също положителен на по-бледа черта дори. Затова си мисля, че се е получило, но бързо се е приключило :-(
« Последна редакция: Март 01, 2020, 10:38:25 am от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #71 -: Март 01, 2020, 10:46:10 am »
Микаса, ти пробва ли ФХ ПРО?
То събиране на яйцеклетки навсякъде е скъпо. Пункцията е скъпа процедура. В коя клиника си?

Не съм го пробвала, в момента пия обаче рибено масло, Q10 Ubiquinol 200mg, Vitamin D (5000 единици веднъж на 2-3 дни), Магнезий, Фолиева киселина, Витамин Б12 и Л-аргинин за подобряване на кръвообръщението. С оглед на резултатите от стимулациите не вярвам АМХ-то ми е да е грешно. Чудя се дали DHEA не би подобрило нещата, но тук е само с рецепта и не бива да се предписва без изследвания.

Аз съм в Германия, към една университетска клиника, ИКСИ не-по-каса е 4500 евро. За по 1 яйцеклетка, скъпо идва, макар че лекарят се съгласи да прави пункциите без пълна упойка, което ми спестява (извън сумата за самото ИКСИ) към 700 евро.

От самата болница не съм недоволна, напротив, ембриолозите им са невероятни, досега каквато читава яйцеклетка са извадили, се оплоди и трансферира. Но лекарите са ужасно заети, карат си по техните схеми - стимулация, трансфер, криотрансфер, ако има ... и пак отначало. Никой нищо не ми каза за добавки, като питам за имунологични ми казват "да не чета толкова по форумите" ...  osi_16

Аз правя, каквото мога, за да си увелича шансовете. Взимам си добавките, спрях кафето, мъча се да си лягам по-раничко и да избягвам стрес. Чудя се дали да не си направя и консултация в България, но като гледам и там се чака за първичен преглед с месеци. :?

Fun fact: аз съм в една от общините в Германия, където има най-много болни от коронавирус. В петък бяха към 20.  :noevil:
« Последна редакция: Март 01, 2020, 10:48:02 am от Микаса »
Всичко ще е наред накрая. Ако не е наред, значи не е дошъл краят.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #72 -: Март 01, 2020, 11:04:25 am »
Wide, разбирам те напълно. Вярвам, че ние най-добре си познаваме телата -най- вероятно си права. А все пак на преглед ще идеш ли? Мен много ме е страх да няма нещо по тръбите и тн. Затова така реагирам.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #73 -: Март 01, 2020, 11:38:53 am »
Бях на преглед, всеки месец съм на преглед,... Исках да почнем стимулация вече, но заради жълтото тяло недоизчистено на 1ви ден от цикъла и случката с теста, ще изчакаме един цикъл. Ще мина физиотерапия и ще пия дхеа със сигурност.. Пак ще мина на преглед преди това да видим как вървят нещата.

Микаса, ти ако идваш към БГ,  дори и да няма часове, лекарите ще те вмъкнат ако почакаш
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #74 -: Март 01, 2020, 11:40:55 am »
Според мен нищо няма по тръбите,то ако падаше така лесно ,щях да имам още такива.
WideD,аз бих пуснала кръвен за повече яснота.
Честита баба Марта,девойки!Дано ви донесе поводи за усмивки!
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #75 -: Март 01, 2020, 12:04:18 pm »
Честита Баба Марта, момичета. Живи и здрави да сте.

Микаса, правено ли ти е изследване на АМХ и броене на антралните фоликули? Отговора на стимулации не дава ясна представа какво всъщност е положението. Ако те стимулират с препарат на който не отговаряш добре е нормално да не правиш яйцеклетки. Ако вече са ти правили стимулации с различни препарати и не стават нещата е по-различно.
Аз съм с АМХ 0.42 и бройката на антралните ми фоликули е на границата на ИЯР, затова още ми е трудно да повярвам, че съм бременна от един месец опити. И на доктора ми ще му е трудно да повярва според мен.
Относно добавките - аз в началото си мислех да ги взема отделно и така да ги пия, но след доста четене реших, че готовите миксирани добавки не са просто сбор от някакви неща, а и тези неща са в определени количества. Хората са проучвали, тествали и накрая са създали продукт, който очевидно работи. Аз за съжаление им нямам компетенциите, което ми се иска много често да не е така.

WideD а няма ли как да се обадиш на лекарката и да питаш. Мисля, че тя най-добре може да каже на база на състоянието ти.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #76 -: Март 01, 2020, 12:22:40 pm »
Слънчицето, късно е. А и много са ми бодени вените миналата година.. Само едната ръка става добре всъщност и при положение, че 1 ви тест, беше наситена, 2ри и 3ти все по-бледи и 4ти хич без черта.. Хич не стигнах до лаборатория.

Яничка, бях на прегледи и да проследим ову, и след като стана така.  На 1ви ден от цикъла отидох на преглед да каже почваме ли процедура или да изчакаме.  3мм беше дебелината на матката, недоизчистен фуликул и в другия яйчник малка кистичка.
Т. Е. Този фуликул е добре да се изчисти преди да почнем.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #77 -: Март 01, 2020, 13:07:31 pm »
Честита баба Марта.
« Последна редакция: Март 01, 2020, 14:31:03 pm от Лято »

Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #78 -: Март 01, 2020, 13:20:59 pm »
Микаса, правено ли ти е изследване на АМХ и броене на антралните фоликули? Отговора на стимулации не дава ясна представа какво всъщност е положението. Ако те стимулират с препарат на който не отговаряш добре е нормално да не правиш яйцеклетки.

Не са ми правили броене. Стимулирана съм с Меногон 300 (1 опит, 3 яйцеклетки), Елонва + Меногон (2ри опит, 1 яйцеклетка) и Бемфола (6, от които 4 празни фоликула и 2 незрели яйцеклетки). Според мен не е сбъркана диагнозата. АМХ е 0.75

Видях в бг-мамма в темата, че има момичета естествено забременели с подобни стойности. Това ми дава малко надежда, но и знам, че не всеки ще има късмет в тази лотария и не мога да се осланям на този шанс.

Чух, че в България Владимиров е добър с НЯР/ИЯР, вярно ли е? И че при него се чака 6 месеца за час?

П.П. Прегледах съставките на FH Pro. Напр. Q10 е по моя преценка една от най-важните добавки за зреенето и запазването на качеството на яйчниковия запас, а там е 300 мг. във вариант убихинон, който е с по-слаба усвоимост от варианта убиквинол. Работила съм известно време във този бранш с хранителните добавки и имам приятелка с такава специалност, която ме консултира.
« Последна редакция: Март 01, 2020, 13:31:17 pm от Микаса »
Всичко ще е наред накрая. Ако не е наред, значи не е дошъл краят.
*
Re: Правим опити за бебе - 27 тема
« Отговор #79 -: Март 01, 2020, 13:46:16 pm »
WideD, аз имах предвид за Овабуста да я питаш.

Микаса, АМХ-то не ти е зле, но то зависи и останалите показатели как са.
При мен определено не беше лотария, а много, много труд. Добавките, всички изследвания, ову тестовете и т.н. Дори и да не се развие добре тази бременност, знам че мога да забременея и без ин витро. Нещо, в което не вярвах много.

Q10 е важен да, но вит.Д и Б12 са също толкова важни. Без тях качеството на яйцеклетките е за никъде.

Маги най-добре може да каже за Владимиров.

26.09.2019