0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #220 -: Август 30, 2019, 14:27:16 pm »
Може, да. Етерични масла не може да се ползват, но не знам защо.Ако се запуши много и не можеш да дишаш си слагай и ксилометозолин вечер, че поне да можеш да спиш. Не е проблем. Ако пък е от алергия- отиди на лекар, за да ти изпише подходящ препарат. Аз съм с проблеми от 2017 и вече втора бременност карам с запушен или течащ нос. Много е гадно.

Ние вече казахме на почти всички,които заслужават да знаят. От ден два усещам леки движения, но мъникът се движи много. Едва го видяха миналата седмица. Симеон вече вика бебе, но панда бебе, по-точно "бебе анда", че все му обяснявам, че има бебе братче :D Започваме да мислим за колични, легла и подобни, но всичко е под въпрос, защото не знаем къде ще живеем при раждането. Живеем и на втори етаж без асансьор и като напредне бременността не знам как ще нося малкото по стъпалата.
Вие сложихте ли вече коланите за бременни? Аз от вчера го сложих и вече ми е много по- добре и чак сега се почувствах бременна.  :)
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #221 -: Август 30, 2019, 14:32:55 pm »
Павла,мисля че прехванах от сестра ми,педи няколко дни и тя беше с течащ нос, едва ли е алергия. Ще взема солен разтвор да пръскам и ще правя чай от липа с лимон, дано да го пресеча.
Обаждах се и на АГ каза,че може да се взема парацетамол и нео ангин също + физиологичния разтвор
« Последна редакция: Август 30, 2019, 15:39:53 pm от djuliq922 »
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #222 -: Август 30, 2019, 16:31:55 pm »
Ами да , Татяна, питай ги да ти кажа. Мисля е задължителен към БхС. Джулка, да няма проблем физиологичен раЗтвор, също тантум верде за смучене.
Павла, и аз съм втори етаж- стълби... кофти е ама ше го минете. Хахах бебе панда :)))
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #223 -: Септември 01, 2019, 11:37:31 am »
Привет, завърнах се от морето.Много е хубаво ама да не лежиш на плажа и да нямаш едно 5 годишно, което постоянно иска нещо.Всичко ме болеше в един момент.Дребните растат, ритат и стават все по-силни.Бедна ми е фантазията какво ме очаква.

Минахме и през Джъмбо и взех това което бях набелязала.Утре съм на ЖК и ще пускам кръвни да видя на къде съм, защото имам чувството че желязото ми се е сринало мнооого яко. Иначе на морето си бях баш шамандура.Като легна по гръб и само корема ми стърчи над водата :)

Re: Тема на бременните 101
« Отговор #224 -: Септември 01, 2019, 14:31:02 pm »
Как сте момичета? Аз известно време не съм писала. В понеделник бях на ЖК всичко с малката госпожица е наред вече сме 1400грама. Започнах и с  покупки вече си имаме креватче, количка, шишета, малко дрешки, стерилизатор за шишета и тия дни ще докупя и останалото че време не остана
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #225 -: Септември 02, 2019, 09:14:25 am »
Здравейте момичета,как сте? Аз леко съм се панирала пак, настинката ми продължава- пия чай,лимон с вода, слагам в носа ракия и солен разтвор и още неминава. Гърлото не ме боли,не кашлям,само този проклет нос тече. Страх ме е нещо да не стане с бебче с тази пуста настинка
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #226 -: Септември 02, 2019, 11:15:04 am »
Джули, няма какво да му стане на бебето.Става им нещо от вътрематочна инфекция, каквато ти не можеш да докараш с течащ нос.Дори и да е по-сериозна болест има много антибиотици съвместими с бременност.Спокойно!

Аз бях на преглед, девойките растат големи за близнаци, отговорят си на седмиците, даже малко избързват, което е хубаво.Качила съм за един месец 5 кг, но започнах да се храня и наваксах загубено тегло.Сега чакам да ми излязат кръвните, че да видя какви хапчета ще ми добавят.

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #227 -: Септември 02, 2019, 11:36:55 am »
Джули, казват, че хремата минава за 7 дена без лекарства и за седмица с. Спокойно. Ако имаш други проблеми, ако вдигаш температура и подобни- отиди на лекар, но за един нос няма какво да се притесняваш.

Маги, значи започваш на чисто. За близнаци се движиш супер. Послушни момичета са- ядат и растат.

Аз днес съм на консултация. Ще ме погледне, изтегли и ще види с шивашкия метър, колко се е качила матката. Почнах да оглеждам колички много интензивно, че ей сега ще започнат намаленията. Нашият кум също ще има породени и голяма драма им беше с количката. Аз още не мога да си представя нещата, защото малкото не ходи. Все си мисля, че новото ще е някак между другото, защото няма да купувам нищо, освен столче за кола и легло евентуално.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #228 -: Септември 02, 2019, 11:37:23 am »
Маги, браво на госпожиците,все така добре да си вървят до финала
Павла говорих още в петък с АГ и каза ако случайно вдигна температура да пия парацетамол,но дано да не ми се налага
« Последна редакция: Септември 02, 2019, 11:39:27 am от djuliq922 »
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #229 -: Септември 02, 2019, 12:10:54 pm »
Нямам предвид това, а ако зазлееш да отидеш до личния, за да те чуе и да ти изпише лекарства.
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #230 -: Септември 02, 2019, 12:30:52 pm »
Еличка и Маги, браво на вашите госпожици.
Джули на теб бързо оздравяване. Много е неприятно в жегите да си с хрема, но поне няма друго.
Павла, чакаме и твоите новини от прегледа.
Ние също тази седмица ще отскочим до морето и нямам търпение, само дано не се върна слонче от там с този all inclusive  :D
Лина, Слънце, Танче, Дарк и останалите бременелки, как сте?
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #231 -: Септември 04, 2019, 08:48:03 am »
Как сте дами, как са бебоците?

За пазаруване си говорите, аз май чакам 7-мия месец.Взех за сега едни много хубави памучни пелени от Джъмбо, една тензухена, но майка ще ми вземе още няколко да имам.Много са удобни за след къпане, а съхнат бързо.Искам да взема калъфка за кърмене и чувалчета за спане на бебетата, но изчаквам да ми попадне нещо на промоция или някой да ме пита какво искам да купи за бебетата.И без това познати ще подарят на бебетата, та ще разпределя подаръците.Намерих си и люлка от една позната, слинг ми предложиха тъкан, въобще снабдявам се с разни неща.
Трябва да си направя списък за болницата и да почна да го изпълнявам бавно и постепенно.Колкото и да не ми се вярва, скоро влизам в 7-мия.

Междувременно запазих нощувки в една истинска хижа в Троянския балкан и ще ходим другата събота и неделя там.Аз няма да катеря, но дребната и баща и да се забавляват.

Re: Тема на бременните 101
« Отговор #232 -: Септември 04, 2019, 09:46:30 am »
Маги,кога мина това време... аз съм далеч от темата за купуване,има още много време, въпреки че ми се иска да започна с покупките,много ми е вълнуващо. Все пак ще ми е за първи път. Да си починеш хубаво и да се насладиш на красивия Троянски балкан.
Аз съм по-добре вече,хремата почти премина. Имам си все още гадене,но не е толкова зверско :D Във сторник съм на преглед и нямам търпение да видя колко е пораснал бебчо
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #233 -: Септември 04, 2019, 14:22:55 pm »
Здравейте и от мен, мацки. Джули, радвам се , че си по-добре. Аз бях няколко пъти болна с Лори, парацетамол и туй то. Разбира се, най-добре ако е само хрема да се изтече. Чесън яж, ако ти понася. Следи температурата, не е добре много да качваш. Маги_ст, малко да напълните дробчетата с чист въздух. Каква е тази хижа, че ми стана интересно :) Ние бяхме на Витоша, преди няколко седмици, и не можех да се катеря,  въпреки че корема беше значително по-малък. Аз бях на преглед, не знаех, че като има много крем пречело на контакта с ехографа, та имайте преди в деня на прегледа да не се мажете. Изглежда й всичко нормално, вземи ми МБ и цитонамазка, че отдавна нямам и изчисти остатъка от кринон  :oops: било доста, а  хем преди седмица беше последната доза. Имам някакво леко течение, сигурно МБ няма да е чиста, забравих да я питам дали може Гинофит да слагам.
Другата седмица съм на ендокринолог. Вече ми понамаля работата и ме сърбят ръцете за покупки но ще се стискам поне докато имам потвърждение за розово или синьо :D. Някой знае ли кога са намаленията на количките ?:)
Мише, на 9ти ли отивахте. Ами, аз от ол инклузив си се връщам същата... Митко обаче за 7 дни, в Турция, качи 8кг 8O 8O 8O
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #234 -: Септември 04, 2019, 14:45:30 pm »
Ето това е моят списък с малкото:
2 малки шишета
5 бодита с къс ръкав 56см
5 с дълъг 56см (ако 56см са умалени- 62см)
6 пижами (ромпъри) памук 56см
4 големи пелени
2 малки
3 долни чаршафа
4 хавлии (новородени се бършат по веднъж в хавлия, а до 6м по 2 пъти. След това е като при възрастни, макар че аз продължавам по 2-3 пъти макс)
2 чувалчета за спане
2 памучни шапки
6 чифта чорапи
2 жилетки
4-5 малки лигавника, но не от най- тънките, че им прогизват дрешките като ядат отначало
За зимните бебета ще трябва и някакво космонавче, но не бързайте от сега да взимате каквото и да е.

Тези неща ги ползвах до към 3м и ми бяха напълно достатъчни.

Другите неща- легло, матрак, протектор, столче/кошничка за кола, количка, редуктор за количка и редуктор за леглото, едно памучно и едно по-дебело одеяло за количката и люлка/ шезлонг.

Бях поръчала и стерилизатор, но само защото беше на страхотна оферта. Иначе бих изчакала да видя как ще се получи с кърменето.
За кърменето си бях взема- 2 сутиена за кърмене, крем на Медела за зърна, подплънки за гърди и протектори за зърна.

После, чак като се прибрахме, взех за АМ, като не се получи с кърменето като хората.
-3 големи шишета (всички бяха стъклото на Авент. Все още съм с тях, само бибероните сменят. Супер практични са)
-нагревател- в началото много практична покупка, но после зареждах шишета на парното и те си бяха с чудесна температура на водата.
-пластмасови дозички за път- все още ги ползвам
АМ- на Хипп комбиотик е все още. Нямал е колики нито ден. Всяко дете обаче е различно.

Май това е в общи линии. Другите неща не са важни. От Лидл и ХМ са повечето дрешки. Ужасно съм доволна и са много качествени. Бях взела и едни завивки, които слагах на дивана, а после под активната гимнастика, от Лидл. До преди месец не ползваше биберон, но сега заспива с него. На стари години се научи. За кърмещите не е добре да предлагате от началото, защото се отбиват. Първите поне 10 дена само на гърда на всяко желание за сукане. То си им личи. Аз 20 дена се измъчих, че и него измъчих, защото не тръгна кърма като хората, но поне коластра си пийна. Аз имах подарък на томи типи close to nature и само тях искаше като биберони и то само в колата.
Другата ми покупка- слинг, но все си решава да да ползва. Не лушайте тези глупости с на ръце и свикването, а си гушкайте децата когата те искат, а и когато вие искате. :)
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #235 -: Септември 04, 2019, 14:58:10 pm »
Лина и аз ще чакам да видим какво ще е и тогава живот и здраве ще купувам и стая имаме да боядисваме,но чакам да видим какви цветове ще е. Павла супер,много благодаря за списъка,за мен е от голяма полза като се има впредвид че съм много боса в тази тема и общо взето си нямам наидея, ако не сте вие сигурно ще накупя всевъзможни глупости,които ще се окаже после,че няма да ми трябват.
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #236 -: Септември 05, 2019, 00:24:01 am »
доста полезно, за всички, Павла. Относно нагревателя- аз си нагласях водата или смесвайки преварена топла със изворна или ако беше студено загрявах на водна баня шишето. Това за бърсането след баня какво беше, първо с тензух потупкващи движения, защото им е нежна кожата?
Джули, не бързай да взимаш, че после харчовете си вървят. Виж Маги и Мишето бяха писали какво ще взимат (ако изпускам някой-извинявайте), но общо взето е изредено всичко. Мен много ме сърбят ръцете, и едвам се въздържам :)
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #237 -: Септември 05, 2019, 00:40:34 am »
Сега съм с ел. кана. По- удобно ми е от нагревателя. Водна баня бяхме 2 дена и откачихме- като се разпищеше изведнъж от глад къде ще топлиш.
Никакви тензуси и подобни парцали не съм позвала. Къпя, завивам в хавлията и докато му почистя очите и носа и само с леко потупване и е готов.
Козметика забравих
Физ разтвор
Душ гел ( Клоран ползва малкият и е нямал проблем)
Мляко за тяло (олио никога не съм позвала)
Бочко за дупето
Мицеларна вода- Биодерма ползвам
Тук има и един мед. зехтин, с които му мажа дупето
Това е. Другото, което съм взимала е в последствие, ако се наложи за нещо.

Отидете на училище за родители. Там ще покажат как се къпят. Грижа за пъпа и подобни. Полезни са.
 
*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #238 -: Септември 05, 2019, 08:48:56 am »
Аз с Моника ползвах Веледа козметика, много съм доволна от нея.Сега с близначките ще съм на Уриаж, защото го ползвам за Моника и не виждам смисъл да редя по 5 шишета в банята и в спалнята.А и то колко е човече, трябва една точка точно от козметиката, за да се намаже.

На мен къпане и грижа за пъпа ми показаха в родилния.Акушерките бяха много отзивчиви и ме викаха всеки път като я оправяха.От там знаех, че Моника пищи като заклана като я къпят и не се шашках, обаче Мерал горкия не беше подготвен и направо се припоти като се наложи да я изкъпе.

Да съвет, аз оставих къпането на бащата, после чаках само да я подсуша и да я преоблека.Това си бяха техните моменти за много дълъг период от време и много се забавляваха двамата в банята.Сега на моменти Моника още иска да се къпе с баща си, макар да е голяма.С близначките пак така ще процедирам.

*
Re: Тема на бременните 101
« Отговор #239 -: Септември 05, 2019, 10:50:14 am »
Аз козметика само на Себамед ползвах. Имаше и един шапоан на Мустела против крусти, но това при нужда. Иначе сега се сетих, че аз така правех. Лори и беше много нежна кожата и от най малкото се обруваше. Първо с тензухче подсушавах и накрая, както писа Павла с потупкване дообирах. Важно е да няма вода около /в сгъвките( а бебенцата имат много). И аз гледам училище за родители, интересно ми е и ще си припомня. Мише ти щеше ли да ходиш в София