0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #100 -: Април 25, 2019, 08:05:31 am »
Момичета, помагайте.
Снощи след като си изпих Утрогестана и започна едно жестоко замайване, ръцете ми изтръпнаха и се почувствах неадекватна. Сега, ако се случи пак няма да мога да работя. А разбрах, че е от него.
Исках да ви попитам дали същите капсули се използват и за орален и за вагинален прием. Също така, като го поставя, необходимо ли е да лежа или не?
Успех на всички ❤️
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #101 -: Април 25, 2019, 08:33:11 am »
Може да е от Утрогестана, да.Едни и същи капсули са за вагинален и орален, но е хубаво да полежиш, но ако не успееш не е болка за умиране!

Сега, антителата при щитовидната са нещо още много малко изследвано от лекарите.Те масово и не ги пускат, защото не знаят какво показват.Това което аз съм чела, е че показват вътрешни инфекции и могат да се качат много след стрес.Има много момичета с нормализиран ТАТ(май беше) след излекуване на зъби, стомах и всичко което може да им направи възпаления.Но ако структурата се промени, там вече няма връщане назад.Моята е с променена структура и я следим просто да не става по-тъмна, да се уголемява.За сега пу-пу- успявам да я закрепя някак.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #102 -: Април 25, 2019, 09:00:12 am »
Благодаря ти много, Маги ❤️
Снощи бях при док, но замайването се получи след това, за това не съм я попитала. Иначе според нея е имало овулация, но пък се е образувал и още един фоликул, който го нямаше до 15 ден 8O и то без стимулация. Той е по-малък и не се е спукал. Много странно, може би е от противозачатъчните.
Слънце, Мише, как са нещата при вас?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #103 -: Април 25, 2019, 10:07:11 am »
Лейди,аз го слагах утрогестана вагинално и лежах малко,после като прокървих само орално,но не ми е призлявало.Иначе както го описваш ,на Тери и ставаше така .
Добре съм,чакам 30ти за преглед,повече лежа .Кървенето спря,само малко кафяво като пишкам има,предполагам е останало от онзи ден.
Твоята инсе на спукан фоликул ли беше?Мен не са ме викали след процедура на преглед.
Павла,ако ще ходиш при Александров,забравих да ти кажа,той ходи след 11 на работа,до към 15.30 е там.Единствено ако някой друг лекар отсъства е от сутринта.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #104 -: Април 25, 2019, 10:36:27 am »
Лейди, от Утрогестана е. Аз само вагинално го слагам вече. Не сме малко жените с такива странични ефекти като го приемем орално, но е по-често срещано, ако преди това сме слагали вагинално и след това вземем орално. Чувствах се точно, както описваш. Много, много зле, нямах сили да стоя права и 1 час в офиса ми подаваха вода и се опитвах да дишам само. Аз затова казвах на Слънчицето да не го взима, че кървенето + това преживяване щяха да й дойдат в повече. Но тя се оказа корава варненка. Ако не ти е удобно взимането на Утрогестан, може да им звъннеш да ти го сменят с Кринон гел.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #105 -: Април 25, 2019, 10:40:41 am »
Vistal Благодаря ти,гледах го този спрей,но с 1 впръскване дозата е 500mcg,а на солагар една таблетка е 1000μg каква е разликата ? Ти как си не се включваш вече често?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #106 -: Април 25, 2019, 11:20:59 am »
Да, и аз се сетих, че Тери се чувстваше по същия начин. Сложих го вагинално, да видим. За сега имам възможност, защото работя от вкъщи.
 Слънчице, радвам се, че си по-спокойна и по-добре, лежи и мързелувай 😁 Инсеминацията не беше на спукан фоликул. Именно за това бях на преглед, за да видим, какво се случва.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #107 -: Април 25, 2019, 11:59:18 am »
Лейди, уж под езика се усвоява по- добре. Аз пия на хапчета, че иначе забравям всичко друго. Имам си органайзер за хапчета по дни и там съм си ги наредила. До масата си седят и вечер като седнем да вечеряме раздавам витамините. Знам, че е по- добре през деня да е пият, но с мъжа ми се виждаме само от 20 до лягане, така че няма кога.
500mcg е 0,5 мг, а 1000 μg е 1 мг.
Иначе за инсеминацията. Аз се усетих, че написах, че на пукнат било по- добре, но при хубав материал е по- добре на непукнат, защото е по- добре сперматозоидите да седят и да чакат в тръбите, като истински кавалери :)

Оф, Маги, уж казват, че при банални заболявания не се покачва антиТПО (мат), но знае ли човек. Преди бременността ми бяха завишени антителага. Пак не супер много, но завишени.
Аз наскоро преглеждах изследвания  и установих, че преди Симеон имам не 3, а 4 бременности. Имам 2 биохимични, а не 1. Изгубих им края, ей. Та си мисля, че от многото бременности се активизират разни неща. Знам ли...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #108 -: Април 25, 2019, 12:33:19 pm »
Vistal Благодаря ти,гледах го този спрей,но с 1 впръскване дозата е 500mcg,а на солагар една таблетка е 1000μg каква е разликата ? Ти как си не се включваш вече често?


Павла е писала до колкото видях относно мерните единици.

Аз съм добре, гледам си девойките, някакъв водовъртеж от болести и проблеми си е все при нас, но все някога ще се оправят нещата, вярвам.

В събота малката прави годинка и се опитвам да й организирам рожден ден и кръщене, което се оказа много трудно начинание предвид факта, че не ми остава грам време за нищо с двете и леко съм се пощурила :D.

Чета ви редовно, но не се включвам често, защото ми е направило впечатление, че вече повечето пъти като пиша не ме отразява почти никой, което ме кара да си мисля, че като вече забременяла и родила, вероятно не ми е тук мястото и се чувствам малко неудобно като пиша, но гледам когато мога и ако има с какво да помогна по някои въпроси.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #109 -: Април 25, 2019, 12:54:41 pm »
Вистал, мислих си тези дни, че малката ще прави някъде тази седмица годинка.
Сигурно да правиш кръщене точно преди Великден си е ангажиращо.
И не е така, че не те отразяваме. По-скоро се получава така, защото ти даваш отговори, не задаваш въпроси. Например аз като задам въпрос и започват да ми отговарят момичетата.
Кога мина една година? Спомням си как бях на рожден ден на едни приятели и прочетох в Зачатие, че София се е родила. Разревах се, за първи път в живота си се разплаках от щастие за друг човек. Мисля, че тогава Мишо за първи път осъзна защо толкова обичам да пиша тук. Осъзна, че за мен това не е просто форум и вие не сте просто непознати жени. И мина 1 година. Да е здрава принцесата прекрасна.  :bighug: :bighug: :bighug:
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #110 -: Април 25, 2019, 13:08:40 pm »
Малее наистина кога мина 1 година.. да ви е жива и здрава. Винаги си добре дошла тук,да се похвалиш,оплачеш или просто да споделиш.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #111 -: Април 25, 2019, 15:30:03 pm »
Хей, Вистал, жива и здрава да ви бъде ❤️ Наистина времето лети :)  Аз пък помня момента в който каза, че си бременна ❤️
Павла, и на мен всички хапчета ми стоят в кухнята на масата  :lol: Сутрин с кафето се сещам за тях, вечер с вечерята и раздавам Б12, фолиева  :lol: Имам настроена аларма за 5:00 всяка сутрин за еутирокс, като бабичките съм 😱
Сложих си Утрогестана вагинално и нямам абсолютно никаква оплаквания. Благодаря ви за съветите!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #112 -: Април 25, 2019, 19:52:26 pm »
Ох, момичета разчувствах те ме, както ми е емоционално тези дни...
Тери ❤️
Кога мина една година така и не разбрах, но помня как точно в тези дни преди година бях в ада просто.
Рожденният ден всъщност е в навечерието на Великден (на Велика Събота), за това кръщенето ще е седмица след това. Обаче на деня ще има бебешко парти в къщи с 8 бебета, вечерта бабите и дядовците, а на кръщенето ще е и официалното отпразнуване на рожденния ден с родата, близки приятели и тн, общи взето като циганска сватба, ще се празнува дълго  :party:.
А, всичката тая организация и на всичките неща дето искам ръчно да направя, за да си усложня нещата още повече (типично в мой стил) ме изтисква физически и психически, НО, това са хубави събития, та няма да се оплаквам много.

Сега се усещам, че не съм честитила на всички забременели, много се радвам за вас момичета и със затаен дъх ще чакам да се похвалите с пухкавите си бебчета  :bori_015: :bori_005:
Лейди аз като брененна бях така със въпросните медикаменти плюс други още и ди навивах алармата за 5ч. за еутирокса, общо взето по цял ден само график за лекарства следях
« Последна редакция: Април 25, 2019, 19:57:19 pm от Vistal »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #113 -: Април 25, 2019, 20:49:25 pm »
Висталче, важен е крайният едногодишен резултат ❤️
Лина, стискам палци за утре. ЧХГ-то да се е покачило достатъчно  :crossfingers:
Маги, при теб как са нещата?
Днес има затишие, пред Великден  :balk_35: Боядисахте ли яйцата  :D
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #114 -: Април 25, 2019, 21:00:33 pm »
Вистал, кога мина цяла година наистина! Да ти е жива и здрава, усмихната и щастлива, а покрай нея и цялото семейство!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #115 -: Април 26, 2019, 01:06:41 am »
Вистал, кога мина цяла година наистина! Да ти е жива и здрава, усмихната и щастлива, а покрай нея и цялото семейство!


Сърдечно благодаря <3!

Времето тече неустено...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #116 -: Април 26, 2019, 09:06:36 am »
Аптб,пожелавам ти да видиш днес голямо ЧХГ.🍀
При мен има по една капка ,но има зацапване.Нямам болки,но тъкмо се успокоя че спре,и след малко капка.Отделно чета ,на места пише ,че болката в кръста е признак на аборт,моя обаче ме боли 4 дни преди датата на цикъл до днес.Другаде пише,че е нормално бременно неразположение.Моя лекар не отдаде значение на тази болка.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #117 -: Април 26, 2019, 09:32:35 am »
И аз чакам на Лина ЧХГ-то.Слънчице почивай!

Аз чакам преглед на 2-ри, после на 7-ми пак, днес записах за фетална и за ендокринолог, че бях забравила за ендото.Въобще почвам да мисля, че съм бременна.Макар, че си чакам да си видя бебето.Много празници има, лекарите отсъстват масово, а и аз не мгоа да излизам по всяко време от работа и малко отложих прегледите.По календар утре влизам в 5-та седмица :)

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #118 -: Април 26, 2019, 09:41:37 am »
Маги,може двечки да са.И аз си запазих час за обикновен АГ,за 7ми.Искам след отпуската да изляза в болничен,дано всичко е наред.Моя лекар не съм сигурна дали може да ми даде,много трудно се оказа да намеря свободен лекар,намерих един ще го видим.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #119 -: Април 26, 2019, 10:19:41 am »
Слънце,благодаря за информацията. С това чакане е ужасно. Не знам хората как си губят така времето.
Кога ще ходиш да те видят преди обикновения АГ?

Маги, то ти си си бременна и това вече доста. Имаш ли симптоми- гадене? Беше казвала, че с Моника голямо гадене е било.

Вистал, да ти е жива и много здрава принцесата. Каквото и да правиш, правиш го за другите, защото малкото няма да помни. Не се преуморявай!

Тери, какво ти пише от становището?

Лина, чакаме!

Хелиантус, новини?

Лейди, защо си разбиваш съня с тази аларма?

Късмет на всички!