0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #860 -: Май 29, 2019, 16:16:02 pm »
Слънце, аз днес взех заповед, но сега ще пускам МБ и ще говоря с док и за гарднерелата. При мен пътя ще е дълъг. Стимулаци, лапаро, възстановяване, трансфер и това при идеален вариант с добра МБ и много късмет...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #861 -: Май 29, 2019, 16:21:17 pm »
В ДКЦ Чайка виж, но мисля, ме отлично ще се справиш, Слънце.
Ще си запазя бирата. Сега нали ще се бременее. 
Ти при Наско Александров си си, така ли?

Алекси, защо лапаро? Какво го налага?

Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #862 -: Май 29, 2019, 16:28:28 pm »
Павла, имам миомни възли и казват, че единия е голям и при бременност ще расте още, ще деформира кухината на матката и ще създаде риск за бебето. Много не ми се иска лапаро, затова скоро ще се консултирам с още специалисти. Но все пак се подготвям психически, че може и през това да мина.
Много ми е странно, но новата заповед я взех за един месец, чак невероятно, но факт :-)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #863 -: Май 29, 2019, 16:32:34 pm »
Потърси и друго мнение. Нали и консервативно се лекуват миоми. Поне след лапарото се възстановява бързо. Не го усетих моето.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #864 -: Май 29, 2019, 16:58:48 pm »
Павла при Наско Александров да,заминава накъде тая вечер за няколко дни и каза,че само на баща си ме оставя.
Ииииии от 5 мин имам цикъл!!!Сега писах на Малена,тя ще ми върне после кога да отида.Много,много се вълнувам.И мъжът ми така се зарадва.
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #865 -: Май 29, 2019, 17:15:11 pm »
Потърси и друго мнение. Нали и консервативно се лекуват миоми. Поне след лапарото се възстановява бързо. Не го усетих моето.

Ако мине както трябва, да. Моето лапаро за миома свърши с коремна операция, защото миомата е била твърде навътре в стената на матката и съм кръвнала много. Заради разреза на матката (и корема) се наложи да отложим с година опитите за бебе. Оценете реално рисковете, вижте колко е голяма миомата, и най-вече къде е разположена. Защото ако не се налага наистина операция, по-добре е само да я следите.

Извинете за черногледството. Днес ми е криво.

Имам от малко преди пункцията един обрив - малки, червени петънца, като лишей. Мислех, че е от хормоните нещо и ще мине, но то си седи, даже се разрастна и по гърба и сега заема цялата горна част на тялото. Бях при личната - не знае какво да прави в моята ситуация, може би било розицея от стрес. В униклиниката не знаят за други пациентки с подобни симптоми - уж не можело да е от лекарствата. А дерматолога, за който ми дадоха направление не работел вече с пациенти на държавните каси, но ако съм идела много рано в пон-сряда имали часове за спешни случаи и първите 5 можело да минат, но наистина да съм идела много рано и да съм се заредяла с търпение. Големи наглеци са, всички искат само пациенти от частните каси, че там са големите пари. Рядко усещам негативите на здравната система тук, но днес особено ми се прииска да тегля една майна.

На всичко отгоре колата ми е повредена. Трябва или да ходя с влак и автобус до работа или да ставам в 4:30, за да ме кара мъжа ми преди неговата първа смяна. Не стига, че само една седмица болничен имам, а и другата трябва да препускам и да се лашкам в публичен транспорт  :(

Нищо няма да излезе от този опит, толкова съм стресирана отсега. И нямам никакви симптоми нещо да се случва, освен бодежи и болки в корема osi_15
« Последна редакция: Май 29, 2019, 17:30:59 pm от Микаса »
Всичко ще е наред накрая. Ако не е наред, значи не е дошъл краят.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #866 -: Май 29, 2019, 22:47:55 pm »
Слънчице, честит ти цикъл. Как можело човек да се радва и на цикъл. Сега ще видиш как ще направите много бебета в един месец. Каква си ми мила към мен постоянно  :bighug: :bighug: :bighug:
Микаса, брат ми имаше цяло лято тагава "алергия". Изследваха го за какви ли не алергени, но накрая се оказа стрес. При него беше непоносимо. По цялото тяло. Не излизаше от вкъщи, защото приличаше на прокажен. Като му минаха проблемите и изчезна само.
Аз за бактериите на Алекса си мисля, че може да са в следствие на спонтанния аборт, въпреки Гинофита, той не стига в матката. Но вероятно и с цикъла трябва да се чисти в голяма степен.
А за заповедта, може би като сме одобрени веднъж и не ни гласуват на съвета, ами направо подновяват заповедта.
Моят Мишо подкрепя идеята за психолог, не за да съм променила нагласата си, а за да съм осъзнала, че това да имаме дете не е на живот и смърт. Преди година той ми каза, че той може да живее с мен без дете, но не и без мен с дете. Но аз още тогава не можех да му кажа същото. Не виждах път, в който да живея без да стана майка на свое или осиновено дете. За тази една година много се промених. Борбата с бактериите просто ме беше вкарала в едно състояние, заради което не знам как той не ме напусна. На сватбата ни нашата кума каза, че когато го е питала защо той се жени за мен и той отговорил, че съм най-позитивния човек на света. Знаете ми сега. Заради брака си не си позволих да тъжа след втория трансфера и не мога да отворя кутията на Пандора. Ще мина и без психолог. Докторката се опита да ме убеди, че нагласата била много важна, но аз не се хващам на това. То по тази логика нежелани бременности нямаше да има.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #867 -: Май 29, 2019, 23:34:13 pm »
Тери, нагласата е важна, разбира се, но като ти кажат така, или че “само трябва да се успокоиш и ще стане”, един вид остава у теб черния гологан, че ти си виновна дето не става, защото видиш ли, не си била спокойна.

Аз първите 3 години бях спокойна и какво? Нищо. Само загубихме време.

Но един психолог, ако ви се предлага възможността,
е добра идея. Той не може да отговори вместо вас на важни въпроси, напр. “дали и как мога да приема да живея без дете”, но може да ви покаже как да приемате и обработвате трудните емоции.

Успех на всички, нека се случва само това, което ви води по-близо до целта ви!
Всичко ще е наред накрая. Ако не е наред, значи не е дошъл краят.
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #868 -: Май 29, 2019, 23:57:41 pm »
Малко късничко, но добър вечер и от мен. На 21 ми беше трансфера, за сега не забелязвам някаква промяна, не ми става лошо, закъснява ми два дни, но според мен ще е заради всички тези хормонални инжекции. Ще си правя кръвен тест на 3.06, така ми казаха от болницата. Не знам нормално ли е да ми закъснява заради стимулацията?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #869 -: Май 30, 2019, 06:21:56 am »
Neli, за съжаление Прогестеронът подтиска цикъл. Моят одължихме от 28 на 40 дена с Прогестерон. Но това нищо не значи. Може и да се е хванало бебчето. И много жени нямат никакви симптоми. Изчакай си датата за тест спокойно и много успех.
Аз преди години ходих на психиатър, даже не ме пратиха на психолог. Сънувах ужасни кошмари като ученичка. Бях развила страх да спя и спях по 3 часа на нощ. Баба ми почина и стана по-зле. Развих инсомния. И така на психиатър, защо не психолог не знам. Хапченца. Пих ги 20 дена и се ядосах, че мога и сама да си помогна. И с тази нагласа живея, че само аз мога да си помогна. Сега години по-късно знам причината за тези ми проблеми - Пролактин. Обиколила съм толкова гинеколози, кардиолози, никой никога не се сети да ми пусне хормони. С Бромокриптина ми изчезнаха кошмарите, проблемите със сърцето.  Друг симптом, който имах като дете беше и цикъл на 21 дена. Уж живея с Пролактин на горна граница, а много поразии ми прави. Днес ще го пускам пак заради сърцебиене и странните цикли.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #870 -: Май 30, 2019, 08:49:42 am »
Благодаря за информацията, Тери. И аз подозирах нещо такова, но не бях много наясно, понеже ни е първо инвитро.
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #871 -: Май 30, 2019, 11:16:42 am »
Здравейте момичета. Днес ми е 27 ден от цикъла и имам типичните ПМС. На 17 бях на преглед и док ми каза че в следващите 1-2 дни ще съм в ОВ...но явно и този месец не е станало нищо. Та...може ли да ми препоръчате репродуктивен специалист,защото явно само си губим времето. Според АГ уж всичко ми е наред,но бебе така и нестава. Ще съм ви благодарна ако ми препоръчате добър специалист
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #872 -: Май 30, 2019, 11:35:56 am »
Джулия, другата събота ще има ДРЗ в Пловдив и ще има специалисти от повечето клиники в България. Там може да си избереш при кой ще си. Влез и прочети :) Тук мненията са различни, така че ако можете отидете и направете консултация с който изберете.
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #873 -: Май 30, 2019, 11:46:39 am »
Джулия, те ПМС и симптомите на бременност си приличат. Ако О да речем ти е била на 18 или  19, то днес са ти 11или 12 ден след нея, рано е да се каже дали не е станало. Моята О също беше на 19. Иначе добре си се насочила към репродуктивен специалист. ДРЗ- то е ммого добра опция да си избереш такъв. http://www.zachatie.org/kliniki-po-sterilitet-v-balgariya погледни и тук.

Микаса, дано се окаже само стрес този обрив. Аз като решихме да заминаваме за чужбина уж бях спокойна, но ми се появи страшен сърбеж по цялото тяло, чешах се до кръв, една лекарка каза, че може да е стрес и беше права, на следващият ден след пристигането но нямаше и спомен от сърбежа.

Нелита,стискам ти палци както и на другите чакащи да не им идва!

Алекса, честита заповед, през много сте минали, дано вашето чудо е съвсем близо.


Слънчице, честит цикъл и на теб и скоро да ни зарадваш!


П. С. Правих тест днес на 11 ден от О и беше отрицателен, знам че е рано, но пък миналият път на 11 ден беше положителен, а по - миналият не помня на 11 или 12 беше +. Надявам се все още да има шанс....
« Последна редакция: Май 30, 2019, 11:52:26 am от HELIANTHUS »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #874 -: Май 30, 2019, 12:51:29 pm »
Микаса, Нелита, успех момичета.

Джулия, и аз те съветвам да дойдеш на ДРЗ, ще се видиш на живо с едни от най-добрите лекари в областта на репродуктивната медицина.

Тери, не остана до концерта, мисля че имаш много голяма нужда от такова преживяване.

Целувки на всички, аз съм в лошите си дни и само ви чета.

Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #875 -: Май 30, 2019, 12:55:43 pm »
Хайде честит да ми е цикъла.Току що ми дойде на 27 ден. Ще направя всичко възможно да дойда на ДРЗ, благодаря ви. Момичета гложди ме сега нещо. Дойде ми на 03.05. на 17 док каза в следващите 1-2 дни овулация и сега ми идва на 27 ден.Нещо тази овулация мн късна ми се струва и ми се върти нещо като дефект с лутеалната фаза нали е 14 дни
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #876 -: Май 30, 2019, 13:27:58 pm »
Джули, трябва да е поне 14 дена ЛФ наистина. Не е сериозно отклонението. Проследи я, и Прогестерон е добре да изследваш. Ти не беше ли на Дуфастон всеки месец? Ела на ДРЗ, аз ще съм на рецепцията, ще се радвам да се запознаем.
Танче, пишеш за ДРЗ. Да те очаквам ли <3

Маги липсвате ми в тази тема с Мишето  :bighug:

Хелиантус, и е рано, и не е рано. Нали знаеш веднъж показва, веднъж не. Дано да е станало, че то при теб след това следва играта на нерви.

Моите изследвания излязоха. По-добри ТСХ и Пролактин не съм имала. Изключително изненадана съм и се чудя това сърцебиене и странни цикли откъде. Пролакинът ми е направо прекрасен в сравнение със стойността преди трансфер.
TSH        1.74       µIU/ml     0,27 - 4,20   
Prolactin    302.5       µIU/ml     102 - 496

Заминавам след няколко часа за Англия. Направо не мога да повярвам, че ще слушам на живо любимата си група. Голяма емоция е.

Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #877 -: Май 30, 2019, 13:30:11 pm »
Благодаря за стиснатите палци, момичета!
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #878 -: Май 30, 2019, 13:44:22 pm »
Nelita, аз ще стискам палци за теб на 3.06, а ти за мен на 5.06, имаме ли сделка?  :wink:

И аз нямам признаци никакви.
Всичко ще е наред накрая. Ако не е наред, значи не е дошъл краят.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 22
« Отговор #879 -: Май 30, 2019, 13:44:32 pm »
Тери,супер си!Коя е тая група,корейска беше нали? Да скъсаш синджира!
Маги лошо ли ти е?
Аз от днес съм в стимулация,5 дни гонал по 225,после преглед и пак гонал ,може би друга доза и цитротид.
Днес сама си сложих първия ,акушерката искаше тя ,а аз да гледам,ама реших аз да го сложа,тя да ме напътства.Доктора каза само че яйчниците са перфектни,нищо повече.Утре в 9.00 пак ще слагам гонала,нищо страшно за сега.
Нели и Микаса,много стиснати палци!
Хелиантус ,наблягай на секса.