0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Проблем с нокти
« Отговор #80 -: Февруари 26, 2008, 15:54:47 pm »
От личен опит мога да кажа, че гератамин като се пие действа добре както за ноктите така и за кожата.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Проблем с нокти
« Отговор #81 -: Февруари 26, 2008, 21:55:52 pm »
Мерц съм пила и имат ефект малко след започване на курса, а малко след приключването се получаваше при мен винаги обратен ефект. Повече чупливост на ноктите... :?

Лак на ОПИ/OPI има няколко вида заздравители в зависимост от ноктите, дали се цепят, за чувствителни кожи и т.н. Имат ефект, много са добри, поне на мен ми действат добре, не съдържат формалдехид, но са скъпи - от 32 лева нагоре...

Мерц също съм пробвала,нямаше ефект,,,,,,,този проблем ми се поеви преди повече от година  нищо непомага.......сега ги иставих така без грижи :oops: :(,да видим какво ще стане :D
*
Re: Проблем с нокти
« Отговор #82 -: Февруари 26, 2008, 21:59:27 pm »
Аз пък като започна да ги лакирам с лак или заздравител и тогава спират да се чупят. Сега ги пускам за 8 март, че тряя са прави маникюр.
*

    Anika85

  • ***
  • 195
  • Много се обичаме
Re: Проблем с нокти
« Отговор #83 -: Март 14, 2008, 11:53:47 am »
Мажете си всяка вечер ноктите с бадемово малсо, дава страхотен резултат, ноктите стават здрави и твърди, не се цепят и растат много бързо.


*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Проблем с нокти
« Отговор #84 -: Юни 01, 2008, 11:03:26 am »
Темичката е стара  ,но да се отчета с резултатите  :balk_105:
така -аз също бях с мого цепещи се нокти -разслояваха се  и т.н

Това което направих от  преди няколко месеца  е следното :
1, купих си стъклена пила
2, купих си   един заздравителна OPI -специално за цепещи се нокти-зелена опаковка -малко по-скъпичък е  ,но има резултат-нанася се  в продължение на месец по следния начин- всеки ден вечер-върху предишния без да се трие-така 5 дни-на 6тия се изтрива -един ден почивка и пак.Като ноктите не се лакират -в магазина ще ви обяснят
,купих си и лакочистител на OPI-именно лакочистителя  изсушава ноктите и тези с  ацетон ги увреждат-взех такъв с не силно действие
И ползвам само качествени лакове-преди и мъжа ми казваше -абе ти всяка вечер се лакираш-това ти скапва ноктите-проста истина до която той стигна :balk_600:/а си ходя и на маникюр за подръжка/.Преди правих кератинова терапия при маникюрист  -но нямаше ефект -поне не при мен.
Може и емоционалното и физическо състояние да се е отразявало-ама то не ми се е променило /само ТСХ вече си е  в норма / :balk_602:-но това е което  при мен помогна
« Последна редакция: Юни 01, 2008, 11:07:10 am от nimika »


*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Проблем с нокти
« Отговор #85 -: Юни 02, 2008, 15:09:02 pm »
Аз също съм имала проблем с цепенето на ноктите, но обикновено се появяше в края на зимата, началото на пролетта, и съответно с преминаване на по-витаминозна храна, отминаваше. Е, прилагала съм и сериозна терапия с разни заздравители-много добре ми се отразяваше един на Perfect, който даже не е и скъп-мисля, че се казваше калциев гел.
Отдавна съм спряла да ги режа-само с пиличката в една посока. Моята е диамантена на солинген, имам и няколко други, пробвала съм с полиращи/уж за блясък/, но те съсипват още повече, защото изтънява нокътя. А в момента, да чукна на дръвце, са много здрави и лъскави, нито ги лакирам нито ги мажа с нещо-може би е от факта че пия фолиева заради бебо :) знам ли :) и растат адски бързо-по два пъти в седмицата ги пиля, че ми стават направо непоносими и ми пречат само :) всеки с проблемите си.
Re: Проблем с нокти
« Отговор #86 -: Юни 10, 2008, 10:36:32 am »
Наистина рязането било то с ножичка или нокторезачка е най-големият враг на здравите нокти-приятелките ми за съжаление не възприемат от дума.Мога да се похваля със здрави и красиви нокти,разбира се постигнати с цената на много грижи-като се започне от хранене и се стигне до почти всекидневната им поддръжка.
От доста време ги мажа със зехтин веднъж седмично,което изглежда им се отразява фантастично :D
Трябва ви най-вече време и желание да се грижите за красотата на своите нокти.Дори и късите нокти когато са поддържани могат да бъдат превърнати в изискан маникюр :D
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


Re: Проблем с нокти
« Отговор #87 -: Юни 23, 2008, 19:44:02 pm »
момичета имам проблем с кожичките ми около ноктите,разцепват се иса много сухи,можете ли да ми препоръчате нещо да ги омекотя и да не се цепят
Re: Проблем с нокти
« Отговор #88 -: Юни 23, 2008, 19:55:30 pm »
  Ето едно олийце от което аз съм много доволна. GEHWOLmed. Protective Nail and Skin Oil.Слага се по една капчица сутрин и вечер. Ноктитите и кожичките се масажират с олиото.Само не знам къде ги продават,аз го купих от моята маникюристка.
 http://www.h-e-a-t.com/index.php?Itemid=766&id=132&option=com_content&task=view
 Ето тук можеш да го видищ и така като гледам аз съм го взела на много добра цена- за 10лв.
*

    нишка-мишка

Re: Проблем с нокти
« Отговор #89 -: Септември 13, 2008, 20:20:41 pm »
Извинявам се, че и аз в темата на Adi, но да се оплача. :( Аз пък имам съвсем друг проблем с ноктите - целите са на бели петна. Вече на трима кожни лекари ходя и заключват, че е липса на витамин А, Е и цинк. Добре, но 6 години ги пия по схемата и петната са си още тук. Притеснява ме да не е някакъв проблем с хормоните на щитовидната жлеза, защото нали влияят на бебеправенето :(.
Adi,  на мен обикновено зимата ми се цепят и като пия 20дни калмацин ми се оправят. Трябва и да си смениш пилата и да ги пилиш само в едната посока винаги! Не трябва да се лакираш по-често от веднъж на 3 дни и не трябва (ако искаш дълги нокти) да стоиш повече от 2 дни в седмицата без лак. Хубав крем за кожички и нокти също помага.
fanta_21, мила, едва преди две години се преборих с гадния навик! Въпрос на нерви е - може да пиеш някакви слаби успокоителни и да си ги мажеш (ноктите и кожичките отстрани) с perfekt no bite. Прилича на лак, жълто е на цвят, има го в повечето магазини, струва 2,50-3лв и има вкус на жлъчка. Знам, че и най-гадният вкус не помага. Просто трябва да се настроиш, че когато усетиш много гаден вкус - вадиш ръката от устата. Успех - знам колко е трудно и колко е грозно  :(!

*

    Didi_Smile

Re: Проблем с нокти
« Отговор #90 -: Септември 14, 2008, 17:27:13 pm »
Osven, 4e trqbva da se majat, trqbva i da se piqt vitamini. I to dosta, tai kato trqbva strukturata na kosata, skalpa i noktite da se vazstanovi. Trabvat vitamini, proteini, minerali i mikroelementi.
No vnimavaite, vse pak 6ega ne biva s bezrazbornoto piene na tezi kazani po-gore.

Az namerih edni nemski kapsuli, koito sa napraveni specialno za tova.
I ne sa mnogo skapi.
Imam opisanie, no e tvarde golqmo da go pi6a.
Ako nqkoi iska pove4e info da pi6e na: detelinaus@yahoo.com

Re: Проблем с нокти
« Отговор #91 -: Септември 22, 2008, 16:49:29 pm »
Аз си мисля,че това с тънките нокти,раздвояването им и чупенето им са генетично обусловени.Например ние от цялото ми семейство сме с тънки и чупещи се нокти.Забелязала съм,че обикновенно жените ,на които нокъта им форма на "скъсена лопата"-по-широки и по-къси имат невероятно здрави нокти,а също и тези ,чиято форма е като нокът на орел.
Иначе откакто пия витамините за бременни ,така ми се втвърдиха,че трябва да ги кисна във вода 5 минути,за да мога да ги изрежа.Не мога да ви кажа,точно кой витамин им действа така...
*
Re: Проблем с нокти
« Отговор #92 -: Ноември 19, 2008, 11:47:09 am »
При мен се оказа че чупливостта на ноктите е в следствие на леки промени в щитовидната жлеза.Пих Лимфомиозот ,който ми изписа д-р Тодорова вече съм ОК.
*
Re: Проблем с нокти
« Отговор #93 -: Ноември 21, 2008, 14:35:23 pm »
Геритамин и витамини Центрум ми помагат при този проблем
Re: Проблем с нокти
« Отговор #94 -: Ноември 21, 2008, 18:48:25 pm »
   Аз пих Revalid или Rivalid- не помня как беше и имам голямо подобрение.  :P
Re: Проблем с нокти
« Отговор #95 -: Ноември 25, 2008, 20:34:47 pm »
Fanta_24,
V Angliq ima edin specialen lak za nokti, koito ima silno gor4iv vkus i po tozi na4in se otu4va6 da si grize6 noktite. Proveri v bylgarskite apteki, predpolagam, 4e i pri nas ima ne6to podobno!
Pozdravi
Re: Проблем с нокти
« Отговор #96 -: Февруари 04, 2009, 09:23:56 am »
Винаги съм имала много здрави нокти,сега също са здрави,но се появиха едни хоризонтални изпъкналости главно на палците и на показалците.Особено много си личи когато нанеса перлен лак.На едно място прочетох че това може да се дължи на ревматоиден артрит,но след като се запознах с останалите симптоми на болеста,мисля да го изключа като възможна причина.
Искам да попитам дали някой от вас има същия проблем и дали знае на какво се дължи?
Ще бъда много благодарна на отговорите ви.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Проблем с нокти
« Отговор #97 -: Февруари 05, 2009, 07:27:11 am »
Винаги съм имала много здрави нокти,сега също са здрави,но се появиха едни хоризонтални изпъкналости главно на палците и на показалците.Особено много си личи когато нанеса перлен лак.На едно място прочетох че това може да се дължи на ревматоиден артрит,но след като се запознах с останалите симптоми на болеста,мисля да го изключа като възможна причина.
Искам да попитам дали някой от вас има същия проблем и дали знае на какво се дължи?
Ще бъда много благодарна на отговорите ви.
Аз имам, но не хоризонтални, а вертикални набраздявания на ноктите. Появиха се преди 7 години / за 2-3 месеца време/ и до сега с нищо не се повлияха: ходих на лекари, питах кого ли не за това, но никой не можа да ми даде някакво /по-категорично/ обяснение.
Според мен показва проблем с костната с-ма. Когато се появиха нямах проблем, но от 1-2 години много ми пукат костите /врат, ръце, колене/и ако не отида на фитнес се чувствам доста 'схваната'
Пила съм всичко, което може да се сетите и много повече. Дори в момента пак съм на добавки, вкл. и на Биотин , защото каквото и да пия /а аз постоянно пия добавки / винаги има и нещо за коса, кожа и нокти. Пила съм дори и чист Цистеин /АК/- което е голяма гадост.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Re: Проблем с нокти
« Отговор #98 -: Ноември 14, 2009, 20:27:20 pm »
   Момичета незнам дали е удобно но и аз се намесвам имам същия проблем с ноктите само. :balk_145: моите са много меки и се чупят от дъно.дайте ми съвет какво да правя.Пих витамини от "Центрум "но никакъв резултат :balk_159:Използвам втвърдител но за сега няма подобрение.Може ли някой да ми помогне? Като :balk_146:  всички и аз искам да имам маникюри
« Последна редакция: Ноември 14, 2009, 20:53:43 pm от Kremena Borisova »
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Проблем с нокти
« Отговор #99 -: Ноември 15, 2009, 16:06:32 pm »
   Момичета незнам дали е удобно но и аз се намесвам имам същия проблем с ноктите само. :balk_145: моите са много меки и се чупят от дъно.дайте ми съвет какво да правя.Пих витамини от "Центрум "но никакъв резултат :balk_159:Използвам втвърдител но за сега няма подобрение.Може ли някой да ми помогне? Като :balk_146:  всички и аз искам да имам маникюри
Мажи ги с йод всеки ден за около 10-на дни./с клечка за уши, все едно се лакираш/
Дори и да не станат по-твърди няма да навреди. Добре е да опиташ - при някои се получава :)
 

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум