0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #680 -: Март 19, 2019, 12:11:36 pm »
AMX този път го пуснах , по твой съвет, преди месеци за който благодаря. 4,36 е , което е в нормата. Има го в големия файл от Надежда. 

И аз не си обясявам този пролактин. Ето, чета си епикризата и сигурно вече изглеждам тоталено куку, но ще препрочитам по два пъти, преди пост.. Значи щитовидна сме гледали: ехо на щитовидна жлеза, горногранични размери  (но той каза че аз като съм висока било нормално) ехогенност I степен, васкъларизация тип 0, без нодули . сравнително нормална ехоструктура.

Същите изследвания пуснах и на въпросния ендокринолог, мн ме яд защо той не ми каза. Имаше абсолютно същата информация като вас :ask: вече можеше още поне веднъж да съм минала през ендокринолог. ГРРРРРРР отпрати ме с думите "Междувременно опитвайте може да се получи във всеки един момент  и тогава дебатите отпадат."
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #681 -: Март 19, 2019, 12:28:28 pm »
apbt88, аз говоря за хипофизата, не за щитовидната жлеза. Хипофизата отделя Пролактина. Изследвай скоро пак Пролактина и ще се види как са нещата. Мога да препоръчам мнооого добър ендокринолог, но в Пловдив. Оказва се препоръчван от много лекари в Пловдив. Моят Пролктин е на горна граница точно. Той каза, че не е патологично висок и затова не ми погледна хипофизата. Попитах го какво означава патологично и той отговори: "3-4 пъти по-висок от горна граница", което е твоя случай. Но той винаги казва, че иска още веднъж да изследвам дадения хормон извън граница, за да сме сигурни, че не е моментен проблем.  Което може и при теб да е случая, но заслужава да се провери, защото Пролактина, както написах пречи на овулация и имплантация. Имаш ли болки в гърдите, сърцебиене, смущения в цикъла?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #682 -: Март 19, 2019, 12:58:33 pm »
Тери, благодаря. Надявам се да не се възползвам от контакта, но ще ти пиша на лични в случай на нужда. Аз съм в София, не  е проблем да отида до там.Цикълът ми е редовен , четох че пролактина може да е фактор при цикъл над 35 дни и повече, моя е на 28-33 дни зависи колко съм активна през месеца, но си идва всеки месец. Доказана ОВУ, нямам сърцебиене нито болки в гърдите. Абе голяма мистерия. Определено още един пролактин ще пусна.
« Последна редакция: Март 19, 2019, 13:34:15 pm от apbt88 »
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #683 -: Март 19, 2019, 15:39:35 pm »
Да споделя и моят опит с пролактина. Нямам проблеми с цикъла, идвал ми е винаги редовно. През октомври 2016 излезе, че пролактинът ми е 1523, изследвах го следващият месец от 3-5 ден на цикъла по съвет на ендокринолог - 1224. Пратиха ме на ЯМР - нямам аденом. Започнах терапия с достинекс и вече ми е в норма. Задължително си обърни внимание. Д-р Яначкова в Щерев препоръчвам и доц.Русев в клиника Малинов за консултация.
Тери, стискам палци за утрешния ти преглед, успех!
« Последна редакция: Март 19, 2019, 15:41:43 pm от Kukapetal »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #684 -: Март 19, 2019, 15:58:21 pm »
Успех утре, Тери. :grouphug: Kukapetal благодаря. Мина прегледа при Д-р Персенска, супер позитивно впечателние ми направи. За ЯР казва че всичко е добре , Слава Богу. Каза че ще се следим месец и като са хормоните в норма за ИНСЕ. И аз , радостна се обадих на мъжа ми и оттам "защо инс.. като ти се оправят хормоните ще стане" е какво да му обясня... Мисля следващия път с мен при докторката. Но какво гарантира, че за месец ще влязат в норма, че ще се нацелим тн...  8O
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #685 -: Март 19, 2019, 17:14:12 pm »
Пролактина няма да се оправи без лекарства.Ако е спазено всичко преди изследването му, то тази стойност трябва да се коригира с лекарства!

Тери, аз имах тежест и болки в яйчниците, не знам защо.Отделно, че се надух като балон.Ще кажеш,че стимулация ми правиха, а не че бях на естроферм.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #686 -: Март 19, 2019, 18:11:52 pm »
magi_st, да, заемам се. Другата седмица имам час при Д-р Хедер за да видим хормоните.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #687 -: Март 19, 2019, 18:15:58 pm »
Преди часа за преглед пусни пак Пролактин. Той не зависи чак толкова от деня на цикъла. Ако има или няма проблем ще се види по всяко време.
Маги, олека ми. Точно днес, докато вървях си мислех, че се чувствам както деня преди пункция и ми беше много странно.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #688 -: Март 19, 2019, 19:39:16 pm »
Тери, успех утре  :crossfingers:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #689 -: Март 19, 2019, 19:45:29 pm »
И на Мишето. По график сме и двете на преглед.
Дано Еличка се включи с добри новини
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #690 -: Март 19, 2019, 20:14:48 pm »
Сега се връщам от моя лекар гледа ме с коремен и каза че бременността си се развива и да не се притесняваме че още не се вижда ембрион защото съм пълна и може да се види и в 8-9 седмица
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #691 -: Март 19, 2019, 20:19:45 pm »
Ели, така плахо скролвах надолу, за да стигна до твоя пост. Дано така продължат нещата. Сега малко да си отпуснеш душицата.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #692 -: Март 19, 2019, 21:07:07 pm »
Здравейте и от мен. Аз съм на 31г., а съпругът ми е почти на 35г. Скоро ще станат 2 години, откакто правим опити за второ дете. Първото стана с инсеминация преди 3г. и половина.
Мъжът ми е с астенотератозооспермия (лоша морфология и намалена подвижност), завишен вискозитет и тежка ИР. Според ендокринолога лошата морфология се дължи на ИР. Правихме две спермограми през около месец- два в различни клиники. Първата беше с 0.5% добра морфология, а втората (след започнато лечение за ИР)- 8%. ММ никога не е имал проблем с морфологията. Преди първото ни дете беше с 15%, което доколкото знам е доста добре. Основният проблем тогава беше завишеният вискозитет, но с инсето се преодоля.
Ориентирали сме се отново към процедура, но не знаем още инсминация или ИКСИ. Бавим се заради мен, понеже от много време съм с перманентни бактерии във влагалището, но без наличие на оплаквания и външна изява. На прегледите всичко изглежда много добре, а накрая излизат бактерии. Изпих много антибиотици според направени антибиограми, слагах пробиотици, а последно опитвах и с препарат, съдържаш млечна киселина, тъй като нямам никакви лактобактерии. Чакам да ми дойде цикълът, за да започна поредната терапия. Последната ми чиста микробиология е отпреди раждането. При съпруга ми всичко е наред, няма бактерии. Опитваме и по естествен път, но всеки месец резултатът е отрицателен.
Аз съм с поликистоза, но от доста време цикълът ми е редовен, скоро не съм правила периодично проследяване на овулация, но имам доказана с фоликулометрии отпреди. Случвало се е понякога да не пукам фоликулите, но не е било често. Също имам ИР, само че лека и пия лекарства. Пролактинът ми е в норма, но повече към горна граница, затова редовно го следя. Преди години беше завишен. Хормоните на щитовидната са наред. Отделно съм с предразположеност към тромбофилия (установено с генетичен тест), като съм хетерозигот по две нискорискови и един високорисков показател. Имах сериозни проблеми през първата си бременност и през евентуална следваща ще съм на терапия от самото начало.
Успех на всички и много положителни тестове!


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #693 -: Март 19, 2019, 21:59:33 pm »
Forest, ние сме с мъжки фактор и упорити бактерии при мен. Това е първия ми месец с чиста микробиология. И ние като вас чакахме доста време мен да се изчистя. Изпих 13 антибиотика, слагах какви ли не свещички, правих какви ли не диети. Спаси ме само Гинофит. Бях намерила още едно момиче като мен из форумите, а тя още едно друго. Та бяхме 3 с бактерии от  1 година без никакъв симптом за тях. Докторката ме преглежда и казва, че полето е чисто, пускам микробиология: масово бактерии. И трите ни спаси Гинофит. А всяка от нас беше пробвала какво ли не. Слагахме супер скъпи капсули с лактобактерии, едната даже някакви за по 150 лв. Аз пиех такива по 150, нищо. Все липса на лактобацили. Просто при инфекции ПХ-то е високо и лактобацили не виреят. Но всяка от нас трябваше да сложи 4 кутии Гинофит, за да се нормализират напълно нещата. Даже ни се върнаха лактобацилите (сами).
Аз бях с Ешерихия коли Хемолитично. След първата кутия Гинофит остана само Е. коли, защото хемолитичните клетки измират при ПХ 6 (тоест моето е било още по-високо). Като сложих още 3 и Е.коли измря.
Иначе ако мъжът ти има хубава бройка сперматозоиди, с морфология 8% си е ОК за инсеминация. Трябва след обработка да останат 10 млн сперматозоида, за да е възможна инсеминация. Формулата е ((а%+б%)*общ брой)*0.85, ако даде резултат над 10 млн, сте супер
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #694 -: Март 19, 2019, 22:04:10 pm »
И на Мишето успех  :crossfingers:
Късмет на всички!
Еличка, много се радвам за добрите новини, наистина е време да се поотпуснеш малко  :bighug:
Добре дошла, Форест 😀
Тази нощ сънувах странен и вдъхновяващ сън... Дано, за всички!❤️
« Последна редакция: Март 19, 2019, 22:06:34 pm от Lady01 »
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #695 -: Март 19, 2019, 23:58:56 pm »
Благодаря, момичета!
teri_90, точно Гинофит слагах. И аз поставих четири опаковки (общо 24 апликации направих). Явно съм много бъгната. Знам, че е отличен препарат и е помогнал на други с моя проблем. Пак нямам никакви лактобактерии. При мен се въртят ентерокок и ешерихия коли. Имах преди и стрептокок, но скоро не се е мяркал из резултатите. Даже предпоследния път имах и хемолитично ешерихия, и ентерокок. Този път е само ентерокок. Не знам дали това мога да го счета като някакв победа в резултат на Гинофит. Най- странното е, че започнах с оскъдно количество лактобактерии. В един момент реших да спра да пия антибиотици и да пробвам само с вагинални пробиотици. На следващото изследване бяха останали единични лактобактерии, а на по- следващите вече напълно липсваха. Как ги изтрепах не знам, след като в този период не съм приемала антибиотици. С или без антибиотик бактериите се редуват. Гинеколожката, при която ходя за вземане на секрет, ми каза, че вероятно имунитетът ми много е паднал. Назначи ми антибиотик, Лактофлор и ще продължа да слагам Гинофит.
Благодаря за формулата. Количеството е добро, а ендокринологът е категоричен, че за лошата морфология е виновна ИР, и че при спазване на указанията, след няколко месеца ще се оправи. ММ се лекува, на режим е, увеличи движението, прие всичко много сериозно. Явно е дало резултат, щом нещата са подобрени. Даже днес купи глюкомер и захарта му беше 4.9, хем я измери по никое време. Когато му откриха ИР, захарта на гладно му беше над 7.
Гинофит влияе ли на сперматозоидите? Аз гледам да го слагам поне 5-6 часа преди полов контакт, но вероятно остава във влагалището по- дълго.
Много е хубаво, че си успяла да се изчистиш от бактериите. На теб процедура ли ти предстои?
« Последна редакция: Март 20, 2019, 00:48:34 am от Forest rain »


*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #696 -: Март 20, 2019, 07:25:59 am »
Forest, според мен ще свърши работа. Може да комбинираш Гинифилус и Гинофит. Ще дадеш възможност на лактобактериите от Гинофилус да се развият, когато има и Гинофит, защото те живеят на кисело ПХ. Може да си купиш и тампони за определяне на ПХ, за да видиш колко кисело е влагалището. И аз въртях много и различни бактерии. Антибиотиците просто скапаха всичко. И ми писна да чувам за слаба имунна система на влагалището. Що рев изревах, чувствах се много безсилна. Аз също минах на диета: без млечни продукти освен кисело мляко. Млечните плодове са слузообразуващи и а в слузта се развиват вируси и бактерии. Без захар, защото се хранят от нея и без колбаси и свежи салати, защото по тях според проучвания има много бактерии.
Всеки случай е различен, на едното момиче 2 кутии й помогнаха, на другата 6, на мен 4. Може би има още нужда от Гинофит. Само спри антибиотиците.
Иначе не знам как влияе на сперматозоидите. На теория млечната киселина се произвежда във влагалището от лактобацилите за поддържане на кисело ПХ, така че тя не би следвало да е проблем. Зависи какви са другите съставки.
Сетих се, че д-р Мели ми спомена преди време, че ако имам проблем с витамин Д, може заради това да не мога да си изчистя бактериите.
Според мен може ИР да е причина. Не бях чувала някой досега да изследва мъж за ИР при лоша спермограма, но пък щом ИР влияе на качеството на яйцеклетките, защо не и на сперматозоидите. Много интересна информация, още повече, че с диета толкова се е подобрила морфологията
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #697 -: Март 20, 2019, 08:42:29 am »
Здравейте, момичета, дано не сте ме забравили. Аз си ви чета редовно, но по-рядко успявам да се включа...

Честито на Еличка и Дарк. Момичета, пожелавам ви спокойствие и скоро да дойде моментът, в който само да се наслаждавате на бременноста без повече притеснения ;) И да ни ръсите по честичко с късметлийски прашец ;)

Тери, Мише, стискам палци за стартиране на успешна процедура и усещам, че е дощло времето да се изнасяте от темата с най-бременните коремчета :*

Павла, стискам палци и за теб, скоро да започнете с опитите и да изненадаш и себе си и нас с бърз успех (сега съзнанието ти със сигурност е на друго ниво от предишните опити и стискам палци то също да ти омогне в постигането на бърз успех)

Маги, Хелинатус, и вас ви мисля момичета, как сте?

Добре дошли и на новите момичета в темата, тук наистина ще получите безценни съвети, подкрепа и отношение, което няма да намерите в друга тема и форум.

И сега малко за мен... Ами днес на 12 ден след втрото инсе, китайският тест е напълно отрицателен. Аз и не очаквах повече, имах мааалка надежда все пак... Утре ще пусна кръвен, за да спра утрогестана и да ми дойде цикъла, и евентуално да започана стимулация за трето инсе. Сега на този Ц, образувах 4 фоликула с фостимон и летрозол. Но ми се струва, че се спукаха предишния ден преди инсето. Биха ми тригера 47 часа преди процедурата, болите започнаха на обяд в деня преди инсето и вечерта бяха доста силни. На сутринта в деня на инсето вече нямах болка, а в 11ч. беше процедурата. Много ми се иска да успеем с инсета, но ако е писано друго... Ако всичко е наред, сигурно ще опитаме и този месец, после ще си дам поне един месец почивка, защото покрай процедура, стимулация и тъпчене с утрогестан, не може да се видим с мъжа ми (голямо въздържание пада:).
 Усмихнат и слънчев ден, момичета!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #698 -: Март 20, 2019, 08:51:07 am »
И аз чакам Мишето и Тери да пишат и много им стискам палци!

Еличка, радвам се за прегледа, сега спокойно.

Аз на своя глава реших тази седмица да пия ударно вит. Д и без това бях спряла в един период, а и висенето в офиса не ми помага да събирам слънце.Сега се започва пак голямото жонглиране, кое, кога, как и кой да го свърши!

Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #699 -: Март 20, 2019, 09:02:44 am »
Magi, мисля, че витамин Д наистиан оказва доста голямо влияние на хормоните и особено на АМХ. Аз есента пуснах АМХ и изненада 1,3 - супер ниско. Започнах Витамин Д и точно след месец пак го пуснах - 2,3 в една и съща лаборатория... Може и някаква грешка да е било първия път, но кой знае... Аз сега съм си взела пак да пия масло от вечерна иглика, омега 3 и витамин Д. Добавките наистина може да помагат, въпреки че не го усещаме.