0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #80 -: Февруари 19, 2019, 14:07:21 pm »
Благодаря за обяснението за кистите, момичета! Сега ми стана ясно. Аз понеже съм чела, че има жени забременели с ПКЯ, си мислех, че няма проблем, но изобщо не се сетих за стимулациите.

Тери, приятно изкарване. Звучи чудесно  8)

Кофти ми е за тази приятелка и се чудя как да й помогна. Тя освен полови хормони друго не е изследвала (даже не знае кои точно и какви са резултатите) - ни хормони на щитовидна жлеза, ни витамин Б12, ни витамин Д, нито кръвна захар и глюкоза. Чела съм, че ПКЯ се повляват добре от нисковъглехидратния режим, но не смея да настоявам много да го почва, че ако съвсем й спре цикъла, не знам какво ще правя. Правят опити от година и половина и доколкото знам има една неуспешна инсеминация и едно инвитро, което не се състоя заради киста. Сега има нови кисти и ново лекарство, което да приема 21 дена. Казвам й да се регистрира дали тук, дали в бг-мама, да сподели какво са правили, какво се е случило, да си свери часовника, да получи различна гледна точка, някой съвет - но не желае :( Доста е отчаяна, а на мен ми е мъчно, че доста е паднала духом.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #81 -: Февруари 19, 2019, 14:22:34 pm »
Dark, то не става така. За мен е нормално състоянието, в което се намира, защото не си помага сама. Съжалявам, че ще го кажа понеже ти е приятелка, но това е типажа хора, които се оплакват и са нещастни без да се опитали нищо да променят в живота си и нищо да научат. След още едно неуспешно инвитро ще започне да плюе българските клиники и ще ида на чудотворна процедура в Турция. Някои клиники в България пропускат основни изследвания, но и много пациенти не желаят да чуят какво им се говори. Нали ги гледам в чакалнята на Ню Лайф. Вече 3 ми се оплакаха от предишния ми лекар (знаете кой е). Бил им взел парите, искал им изследвания за не знам си колко пари. Пък след няколко месеца тези изследвания изтекли и той си прибрал парите. Глупости на търкалета. Да не ми е взел парите за изследването той, да не ме е карал чрез тях да се изследвам. И така, както казва доктор Мели: "Сите са маскари". Ако им предложиш изследвания, защо им взимаш парите, ако не им предложиш, защо не си.
Според мен твоята приятелка се отнася несериозно към себе си и бъдещето си. Как така не си знае изследванията. Няма защо да ти го обяснявам на теб, сигурна съм че си на същото мнение.
Твоята приятелка задължително трябва да се изследва и за инсулинова резистентнотс. Има пряка връзка между ПКЯ и ИР. ИР води до лошо качество на яйцеклетките. При ИР се минава на нисковъглехидратна диета. А и по принцип яйчниците обичат мазна храна и при хора без проблеми. Ако имате възможност поне елате на 8 юни в Пловдив като организираме Ден на репродуктивното здраве. Ще има доста лекари и консултират безплатно, ще  получите различни гледни точки.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #82 -: Февруари 19, 2019, 14:41:14 pm »
Момичета, при всички ще се получи. Хубавото на дъното е, че има път само нагоре.

Аз правих стимулация и инсеминация (успешна) с кисти. Имах задържни фоликули от предния месец със стимулация. Това не е правилно, но тук така се работи. Изследвания и преглед се правят след започване на стимулацията. Имам 2 кисти, които бяха нараснали доста в началото на бременността. Имам и една параовариална от първата бременност. Сега не знам какво е положението, защото след раждането никой не ме е преглеждал на ултразвук. На 6ти се надявам да ме видят.

За мен, след едно време на неуспех, се правят базисните изследвания- СГ, хормони, на щитовидната също, ЦС, МБ (цитонамазка) и витамини, евентуално. За начало да се започне със 100 изследвания е доста натоварващо и финансово, и емоционално. Няколко фоликуметрии и таймиран секс и така. ИР имат мноооого хора, много, които са бременни. Ако има ПКЯ, поне за мен, спокойно може да се взима Метформин, дори и да няма изследване за ИР.

Кукупел, рентгенът няма отношение. Всичко наред ли е поне?

Милиарда, ще усетиш ритничетата, ще се случи всичко. За жалост на някои хора им трябва повече време, за да се случи.

Аз не съм се питала- Ама защо аз. Никога. Единственото, което ме тормози/ше е неизвестността. Искам да знам срещу какво съм изправена. Колкото е по- голям врагът, толкова по- лесно се цели. Важното е, сутрин като станем да харесаме човека от огледалото.

Успех на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #83 -: Февруари 19, 2019, 15:02:07 pm »
Тери, за съжаление съм съгласна. Не знам защо така не е обърнала внимание какво са й изследвали точно, а доколкото разбрах, не пази резултатите. Искам да я побутна леко и да започне да изследва каквото може и трябва. На 41 е, правят опити може би 2 години, като дълго време разчитаха, че ще успее да зачене естествено. Отскоро посещават и репродуктивен специалист.

Тя се храни по-въглехидратно, нищо чудно да си е докарала ИР. Искам да я натисна поне това да изследва. Отивам да търся материал по въпроса и да го пратя, пък дано се навие.

Намерих линк към събитието, ще й предложа да го посетим.

Павла, ПКЯ има от доста време. Но не мога да й предложа Метформин. Не успвявам да я убедя да се изследва, пък да не говорим за друго. За мен да беше, да си прочета, да си преценя дали да започвам с подобно лекарство или посетя лекар, но за друг човек не смея. Отговорността е голяма и не съм готова да я поема.

Аз се чудя дали да взимам Аспирин протект през ден-два-три...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #84 -: Февруари 19, 2019, 15:12:02 pm »
Дарк, не ти е работа да изписваш лечение. Аз не съм и казала такова нещо, просто си изказах мнението. Щом посещават репродуктивен специалист, значи са предприели правилната стъпка. На 40г да чакаш 2 години е меко казано безотговорно, направо тъпо си е. Вземи я на ДРЗто. Говори ѝ, за да знае, че не е единствена и не е срамно да имаш проблеми.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #85 -: Февруари 19, 2019, 15:19:06 pm »
Толкова съм съгласна с Тери, че чак ми се реве от невежество.Та масово хората идея нямат какво им се прави и не знаят кое е трансфер, кое пункция.

А приятелката на Дарк си е заровила главата в пясъка и чака чудо.Какво не знам, като скоро критическата ще почука на вратата и и ще се изправи пред ужасно груба действителност.Тогава кой ще е виновен обаче не знам.

Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #86 -: Февруари 19, 2019, 16:09:11 pm »
Момичета, много сте изписали.

Милиарда, и аз бях така със страха, че пак ще започваме опити, даже според мен от стрес ми го нямаше цикъла 50 дена. Но нямаме право да се отказваме. Нали казват, че не успял само този, който не се е пробвал.

Дарк, за какво да пиеш аспирин?

Аз са се отчета. На 14-и март имам час при Др. Калчев. От болницата тук днес чакам рецептата за прогестерон, аз го започнах вече де, казаха да им се обадя след 2 седмици да ме запишат за "ранен ехограф". А с този фраксипарин не се разбираме... Само първият ден беше ок, след това посинявам всеки път. Стават едни синини с размера на левче... Ужасни. Не знам, на мен винаги много лесно са ми излизали синки, ама това е прекалено. Скоро ще ми свърши мястото на корема. Въпроса е какво ще обяснявам на лекарите тук като отида за преглед :D. Те казаха НМХ, че трябва да се започне задължително след ехографа.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #87 -: Февруари 19, 2019, 16:31:44 pm »
Хелиантус, аз също "криех" в един момент за НМХ. Назад съм описала как си го поставях. Сега не мога да го намеря, но ако ти имаш възможност потърси из постовете ми. Не ми ставаха синини. Основно правило, поне за мен, е да няма болка, щипене и тн. Аз усетих ли болка променях посоката на иглата, ако и тогава имах- дори съм вадила иглата. При самото поставяне, още преди да пробиеш кожата- пак не трябва да има болка, а само усещане за натиск, ако има- сменяш мястот. Сега матката, а и около нея е богато кръвоснабдено. Давай отстрани, по-далече от пъпа. Ако пак ти става синьо, прави в ръката. Поне тук много се обиждат от своенравия.

Тук са единици пациентите, които си знаят диагнозите, а да не говорим за какво им се прави. Това е основно заради доверието, заради това, че не се плаща и заради запазването статута на медиците. Сядат/ лягат, зяпват и не питат. Сега с навлизането на заплащане на разни услуги започва да им пука какво става.

И аз щях да питам за Аспирина. За какво ти е, Дарк? Не се самолекувайте!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #88 -: Февруари 19, 2019, 16:35:23 pm »
Helianthus, след инвитрото и на мен целия корем ми стана син от Фраксипарина. Уж редувах страните. По принип ми казаха да си третирам корема като кръг с център пъпа. И може да се бие на 2 пръста около пъпа навсякъде, където има мазнина (то си има навсякъде като се хване с едната ръка). Даже ако като забодеш видиш, че тече кръв ми препоръчаха просто да махна иглата и да пробвам на друго място или леко да я преместя, докато е вътре.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #89 -: Февруари 19, 2019, 17:13:21 pm »
Имам хетерозигот по PAI 4G/5G... Чета, че на други с тази мутация изписват Фраксипарин и аспирин.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #90 -: Февруари 19, 2019, 17:24:31 pm »
Въпроса е какво ще обяснявам на лекарите тук като отида за преглед :D.

В обратната ситуация моят мъж винаги казва, че жена му го бие. :) Слагай малко ледче в марля на мястото след апликацията, помага. Освен това НМХ се прилага и при много други показания, не е нужно да обясняваш.

Нали ги гледам в чакалнята на Ню Лайф. Вече 3 ми се оплакаха от предишния ми лекар (знаете кой е). Бил им взел парите, искал им изследвания за не знам си колко пари. Пък след няколко месеца тези изследвания изтекли и той си прибрал парите. Глупости на търкалета. Да не ми е взел парите за изследването той, да не ме е карал чрез тях да се изследвам. И така, както казва доктор Мели: "Сите са маскари". Ако им предложиш изследвания, защо им взимаш парите, ако не им предложиш, защо не си.

Тери, няма оправия и това е. Ние отдавна сме решили за себе си, че ще предлагаме медицина на много високо ниво, независимо от това кой колко ни критикува и дали приема това като стандарт или иска да го кара по допирателната. Да, изследванията са скъпи (но парите не влизат в нашия джоб, а в този на лабораторията), и да, на някои им минава давността, но това е реалността. Няма как да направиш скрининг за СТД и той да ти важи доживотно. За жалост, това отношение на пациентите към нас в голяма степен е в резултат на мнението на колеги, които активно работят срещу идеята да се спазват международно приетите протоколи и алгоритми за работа и правилата за добра медицинска практика. Това беше и една от причините да се откажем да работим в Ню Лайф.

Кофти ми е за тази приятелка и се чудя как да й помогна.

Дарк, насила не можеш да дадеш. Насила можеш само да вземеш. И на мен ми е супер криво, когато на някой пациент съм препоръчала да направи нещо и той след 5 години се сеща, че не го е направил. И като го направи и се открие какъв е проблемът, казва - ама защо никой не ми каза! Добре, че пазя документация, за да мога да намирам на кого какво съм препоръчала ... и пак някой друг им е крив, де, че са се забавили с години. Та и ти с приятелката, ако не иска помощ, няма как. Можеш да ѝ предлагаш разни неща, да видиш какво ще я привлече - напр. идеята за ДРЗ, листовки с обяснения за инсулиновата резистентност, диети при диабетици - има такива при личните лекари и ендокринолозите, както и он лайн, разкази за жени, които са се преборили с проблемите си и т.н. При нас регистрацията е анонимна, може пък това да я притеснява - някой да не разбере коя е или работодателят ѝ да създава проблеми ... хората имат най-странни мотиви да правят или да не правят нещо.

Няма да се отчайвате, момичета, успех на всички! :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #91 -: Февруари 19, 2019, 17:41:22 pm »
Д-р Мели, аз вече си мислех да казвам, че ме е нападнала котка 🙀 хахах. Неведнъж ми се е случвало да ми е посинен корема от животни да ви кажа  :D. Ще пробвам с лед, благодаря.

Иначе слагам далече от пъпа. Последните два дни изобщо не боля като го слагах, но днес започна да щипе няколко минути след това. А в неделя се изкъпах 4 часа след като го сложих и започна да кърви и така с часове кървя, а притисках ли притисках...
Павла, ще ти намеря поста задължително. А в ръката ако е трябва мъжът ми да го слага и със сигурност ще боли повече. Може ли в крака?

 
Имам хетерозигот по PAI 4G/5G... Чета, че на други с тази мутация изписват Фраксипарин и аспирин.
Понеже знам, че пуска изследванията в майчин дом където и аз ги правих навремето, и знам че там нищо не казват, да ти кажа, че при тази мутация (и аз я имам) трябва да пуснеш допълнително ACE и фактор 13
« Последна редакция: Февруари 19, 2019, 17:43:16 pm от HELIANTHUS »
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #92 -: Февруари 19, 2019, 17:57:07 pm »
Е, как котка  :lol: Тези толкова страхотни същества  :) Да ви кажа, аз обожавам котки, изпитвам нещо много силно като видя котка... То ми трепка отвътре, лудост някаква :))

Хелиантус, четох за изследване на АСЕ и Фактор XIII, даже се бях запътила към Геника да ги пусна и се отказах. Просто съм разорена този месец. Ще помисля още малко.
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #93 -: Февруари 19, 2019, 18:11:56 pm »
И аз много обичам котки, но много от тях не обичат ветеринарни лекари  :D. Просто му изглежда най- достоверно хахах
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #94 -: Февруари 19, 2019, 19:05:07 pm »
Хелиатус, в крак също може, но там кожата е по- дебела и трябва да боли повече. Аз само в корема слагах. Хепатитната ваксина в ръката ми я слага мъжът ми- ами боли.
Аз като виден котколюбец и коткопритежател цял живот, а и сестра на ветеринар, мога да кажа, че иначе тези хрисими животни, откачат като са на лекар.
Дарк, направи консултация с генетик. Задели да си направиш пълния пакет, а после обсъди, че така на своя глава не е много добре.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #95 -: Февруари 19, 2019, 19:52:19 pm »
Котките са прекрасни животни докато не ги вкараш в банята и при ветеринаря. И от двете места сме се прибирали настани! А едната котка аз въобще не се цаня да я къпя. Качвала се е по гърба на Мерал, буквално го беше направила на юфка.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #96 -: Февруари 19, 2019, 20:20:18 pm »
Хора,днес е една година откак съм тук.Тук заварих голяма ,по-голямата част от вас.Време е да напускаме групата,ако е възможно наведнъж.
Утре мисля да си пусна кръвен,днес ме боля цялата глава,носа ми почва да тече,да знам да пия ли хапчета или не.Хориомона ми беше на 7ми,по мои сметки би трябвало да се е изчистил вече,или?
Дарк,и аз много говорих на моите две приятелки,те отидоха на по една ЦС,СГ и полови хормони.И до там,лапароскопията била скъпа,инсеминацията също пък то я стане,я не,на мъжа и добавките много пари,то няма смисъл,и не им давам съвети.Всеки си има глава и решава.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #97 -: Февруари 19, 2019, 20:38:21 pm »
Слънчице, ето как се чисти. При теб ще е с 1 ден повече http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=33562.msg560687#msg560687
Дано ти е единствената годинка в тази тема.
Днес обявиха, че моя много любима корейска група ще имат концерт в Лондон на 1.06. Октомври не отидох заради "евентуален" трансфер и много, много ме яд.  Този път няма да пропусна. Ако имам късмет ще съм бременна тогава в първо тримесечие. Смятам да рискувам и този път да не пропусна. То евентуалното бебе  още няма да чува, местата са седящи, ще вляза последна в залата и така. Нали казват, че съдбата обича смелите, ще съм смела, може пък така да ми провърви и на мен
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #98 -: Февруари 19, 2019, 20:50:24 pm »
Тери,гледах точно този пост и аз,благодаря че си направи труда 😘.
Отивай на концерта,всички сме пропуснали тоооолкова неща ,щото тогава може да сме бременни.
Аз ще го направя утре,просто в петък ще повторя ,ако реша че има смисъл.
Аз да ви кажа,тая вечер бяхме при свекъра и чувам мелодията на моя телефон -"New Divide" на Линкин Парк,а телефона ми на масата,викам кво става,то свекъра чул моя телефон и поискал така да звъни и неговия и сега е прохождащ фен на Линкин Парк :D
Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #99 -: Февруари 19, 2019, 21:23:46 pm »
Океееейй, няма да взимам Аспирин протект, но съм решила утре да изследвам АСЕ и Фактор XIII :)

Моето прекрасно пухкаво същество е много добро и кротко по време на прегледите. А баня не е виждал от малък. Изкъпахме го веднъж като го взехме и след това след месец, щото падна в тоалетната... След това много внимавах да не оставям капака вдигнат, че да не вземе да се удави :)

Тери, напълно те подкрепям за концерта. Ние малко след последния опит ходихме до Турция. Планирах да заредя с превръзки, защото са на много добра цена, но нещо бяха поскъпнали и не си купих, защото "то и без това близката една година няма да имам цикъл, защото сигурно ще съм бременна".

Като се прибрахме в България видях втора бледа чертичка и казвам на приятеля ми: за какво трябваше да си купувам три чифта пижами, като скоро няма да ми стават. Дали не съм била супер самонадеяна?! И съдбата ми показа, че така не може :) Сега съм се запасила с тестове за овулация за следващия цикъл, пък тихичко и тайничко се надявам, че няма да ми се налага да ги ползвам... Уж никак не съм суеверна, ама се чудя дали не предизвиках съдбата.

Слънчице, стискам палци за положителен тест!  :bighug: Мишето и тя ли чакаше резултати тия дни?