0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #460 -: Октомври 08, 2018, 11:06:44 am »
HELIANTHUS единствено проф. преглед при АГ-то ми. Не ми пусна изследвания никакви,назначавали се такива при два или повече спонтанни. Първите цикли след аборта си ми бяха супер точни през 30 дни както си ми бяха и преди това,от около 3 месеца започна да ми идва на 26-28 дни и така до този месец когато цикъл няма. Шашнала съм се аз нещо щитовидна жлеза да не е... все се панирам предварително,но ще видим
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #461 -: Октомври 08, 2018, 11:22:11 am »
По принцип така се процедира. Един аборт може и от хромозомна грешка да е и да не е нищо притеснително, но аз на твое място, за свое успокоение, бих си пуснала изследване за тромбофилия,просто за спокойствие. Не се панирай предварително,вярвам че всичко ще е наред.
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #462 -: Октомври 08, 2018, 13:01:01 pm »
Привет и от мен! В сряда или четвъртък ще бъде инсеминацията, поискаха ми LH и естрадиол да пусна днес и от това ще определим със сигурност деня, иначе 16 мм е фоликула. На деня преди инсеминацията трябва да сложа 2 инжекции хориомон. Не питах няколко часа по-рано преди инсеминацията ли, вие знаете ли или да се обадя. За въздържание нищо не ми казаха, а четох от 2 до 5 дни без секс. В събота моят мъж дава материал и явно трябва да се въздържаме до сряда/четвъртък.
Маги, пожелавам бързо оправяне на личните проблеми и успешна процедура!
Целувки на всички борбени момичета!
Благодаря на Павла, която не ни забравя и дава съвети постоянно, макар че е заета с малкия бебок.
 :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #463 -: Октомври 08, 2018, 13:53:41 pm »
Кукапетал, обади им се. Помня, че на мен в определен час ми казаха да бия инжекцията. Защото на Х часа от инжекцията се очаква овулация и те трябва да си сметнат. Ама как така не са ти казали. На мен много подробни рецепти ми даваха и за инсеминация и за инвитро, да няма объркване, че не могат да разчитат, че ти ще помниш.
Докато аз бях на пункция една жена си била последната инжекция, която е най-важна в грешен час, ама говорим с разлика от 5-6 часа. Примерно по-рано или нещо такова. И сестрата ми разказа, че й се бяха изпукали фоликулите преди пункцията. После докторката ми разказа, че не е едиствен случай,  забравяли си инжекции. Разказа ми как едната жена си дала грешен телефон и докторката я търсила из вайбър, фейсбук, намерила на мъжа й фейсбука, после на нейна приятелка и на всички писала жената спешно да се обади, за да не изпуснат стимулацията, защото тя сама не се сетила да се обади след като видяла, че те не й звънят (а те звънят на грешен номер).
Кукапетал, пожелавам ти това да ти е първата и последна процедура. И ти се задържа, нека се преместиш от темата и да си имаш коледно чудо.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #464 -: Октомври 08, 2018, 14:06:05 pm »
И аз знам случаи на грешно поставени инджекции- цялото ин витро се проваля. И двата пъти при мен ходехме в една болница да ми ги поставят- сестрата стоеше със заредена спринцовка и точно на часа ми ги биеше, защото, както Тери, бях с описани в рецептите подробни инструкции.
Момичета, чакам цикъл и действаме- вече два дена откакто спрях Ясмин, ама не знам от тях ли от времето ли, главата ми ще се пръсне :( вчера и днеска умирам от главобол... поне гаденето изчезна. :( :( :(
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #465 -: Октомври 08, 2018, 14:14:05 pm »
Точица, аз бях с мерионал и пак така като теб, първо ми се ядеше, после ми се гадеше накрая главоболие.

Успех момичета!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #466 -: Октомври 08, 2018, 14:19:06 pm »
О, Точице, ние много ще съвпаднем с теб значи :)
Аз съм в нещо като цикъл. Или утре, или в сряда отивам при докторката да ме види. Не очаквам изненади, защото ходих след овулация и тя каза, че съм овулирала.
Ще е много силен октомври месец :)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #467 -: Октомври 08, 2018, 15:21:47 pm »
Благодаря, Тери! Дай Боже да имаме коледно чудо,а скоро съм и рожденичка. :) То добре, че е форума и вие, за да разбирам нещата, не се сещам какво да питам на момента, а сега имам много неизвестни. Приемам еутирокс и достинекс, продължавам ли си ги сега, с аспирина какво да правя като съм с тромбофилия, пия ли го преди инсеминацията, четох, че пречил на овулацията, да се пие след нея, на други места казват да не се спира. Чакам обаждане от лекарката, така се разбрахме, може тогава да ми обясни по-подробно, иначе си направих списък с въпроси.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #468 -: Октомври 08, 2018, 15:26:49 pm »
Тери, еднократно му го изписа, опаковката с едното хапченце да...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #469 -: Октомври 08, 2018, 15:27:44 pm »
Кукапеъал, не се спирап. Л-тироксина  на мен ми каза онзи ден ендокринолога, че и по време на бременност ще го пия и се следи често тогава ТСХ. А вместо Достинекс ми предписа Бромокриптин за пролактина. Каза ми при бременност да го спра, но по време на трансфера да си го приемам. Вече за аспирина не съм чувала, след инсеминация го предписват за разреждане на кръвта, за да улесни имплантация.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #470 -: Октомври 08, 2018, 15:32:21 pm »
Kukapetal, пий си Аспирин (пих го от първи ден на стимулацията до 34-35 г.с.) и другите хапчета, секс днес правете, ако нямате мъжки фактор. За инжекцията питай.
Секс задължително и вечерта след инсеминацията и на следващия ден даже може и 2 пъти. Нямате какво и за къде да пазите, а спермата подготвя лигавицата за имплантация. Много стиснати палци. 16мм май май сряда ще е. Аз на около 16- 17мм биех тригера.

Тери, такива закони няма. Всеки си преценява според пациента. Казах ти- 2 ЦС, лапароскопия, 3 аборта (вярно, че без намеса освен хапче, но все пак), 6 инсеминации и една инструментално родена плацента- 0 АБ.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #471 -: Октомври 08, 2018, 15:39:16 pm »
Вие много се хванахте за думата. Нещо не се справям с изразяването тези дни, нали пак заради една дума се скарахме с брат ми. Не го казах в буквалния смисъл. Просто около мен всички с ЦС са били на АБ след това. Нямах предвид буквално. А пред кабинета на ендокринологът не сме малко междудругото. Обнадеждаващо е, че повечето чакащи са вече бременни.
Онзи ден се запознах с още две момичета. Те от Англия се бяха принудили да дойдат тук за инвитро, че там жена, която пробва от 3 години и е на 27 получавала отговора: "Много си млада. Опитайте още 2 години".Тамън докато вече не е много млада.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #472 -: Октомври 08, 2018, 15:52:19 pm »
Много, много ви благодаря за съветите, Тери и Павла! Имахме мъжки фактор, който се повлия от лечение, но за всеки случай ще пропуснем секса днес, бойците да са в готовност за сряда. Ех, нямам търпение!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #473 -: Октомври 08, 2018, 16:02:03 pm »
Абе то това е малко относително. Ако се падне четвъртък- много дни ще са вече. На нас ни казвах да правим секс в деня на Овитрела, който си биех в 20ч ден една вечер преди инсемнацията- ако е в сряда, то в понеделник секс и инжекция, а сряда на обяд инсеминация, като материал се дава сутринта. До четвъртък са 5 дена- вече малко лимит, поне за мен.

Тери, не е за думата. Просто не мисля, че е правило. Затова казах, че всеки лекар преценява. А за теб специално го казвам, защото си мисля, че се прекалява с презастраховането. Не е с лошо. Написано е по- различно :)

Късмет!
« Последна редакция: Октомври 08, 2018, 16:03:51 pm от Pav-la »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #474 -: Октомври 08, 2018, 16:03:21 pm »
Аз ако имам шанс за инсеминация в сряда бих правила секс днес. Те лекарите си казват през ден-два. При мъжки фактор наистина е по-специален случая. При по-малко дни въздържание може да очаквате по-добра подвижност и по-малка обща бройка.  При повече дни започват да умират сперматозоидете, пък има повече бройка. При вас, ако няма проблем с бройката, може би няма закъде да ги пазите. Задължително питай и това като говориш с нея, за да се успокоиш. Събота и  според мен е далечко от сряда.
Павла, благодаря. Знам, че тук само с добро се казва, каквото и да е, дори да не звучи понякога така. Ендокринологът като ме видя първия път и каза: "Теб май малко сме те изследвали даже в повечко,а ?"
Иначе от Клиниката единственото, с което евентуално да се застраховали е било Фраксипарин и много утрогестан. Те никакви други лекарства не са ми предписвали. Докторката не си позволява да иззема функциите на ендокринологът. Даже АБ не съм пила при тях много. Последните месеци ми ги спряха, за да се лекувам сама. Просто около пункция се наложи, за да не направим някоя беля.
Но мисля, че значително съм намалила лекарствата: имам Л-тироксин, Бромокриптин и Цефасал. Дургото са добавки; Иногинол, фолиева, вит. Б и омега 3.
Мишо нещо много се отпусна. Даде веднъж материал, замразихме и не си пие лекарствата. И д-р Мели не му позволи да ги спре, ама той нали по-добре знае. Аз му се скарах. Той каза: "Е нали си дадох материала вече" и аз отговорих: "Е аз нали си дадох яйцеклетките, да спирам освен?", май пак ще си ги купи.
« Последна редакция: Октомври 08, 2018, 16:16:13 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #475 -: Октомври 08, 2018, 16:17:01 pm »
Разбрах, момичета!  :bed:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #476 -: Октомври 08, 2018, 16:33:28 pm »
Тери, той за къде спира?! На моя мъж си му давам това онова въпреки добрата СГ. Не съм спирала. Сега с малкия забравям, но понякога той си ги търси :)
Слушай Мели и д-р Даскалов, не нас. Ние ей така си говорим като стари баби.
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #477 -: Октомври 08, 2018, 22:06:51 pm »
Ехее каква голяма групичка се събрахте. Маги, Тери, Точица и Кукапетал пожелавам ви успешни процедури и силно ви стискам палци. Крайно време е да размърдаме групата с положителни тестчета  :bighug:
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #478 -: Октомври 09, 2018, 00:03:12 am »
И аз желая много успех и късмет на всички в октомврийската групичка! Дано скоро ни за радвате с дъжд от положителни тестове!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #479 -: Октомври 09, 2018, 08:33:05 am »
Благодаря момичета!

Мише, ти до къде я докара?Че те мислех и ти с нас да стартираш.Апропо момичета на мен трябва по график в четвъртък да ми дойде, та все си мисля, че ще сме почти на 100% заедно с няколко дни разлика :)