0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #440 -: Октомври 07, 2018, 13:47:15 pm »
Наистина става грозно с делбата на имотите. За това е редно според мен родителите докато са живи да разпределят кое на кой ( с право на ползване до живот от тяхна страна разбира се) за да не се получават такива драми.
За микробното число и аз не разбрах, но уреаплазмата ми е под 0,1 % по скалата която бяха дали. Лекарката не го прие много навътре. В смисъл че едва ли не, не е толкова голям проблема колкото аз го описах когато влезнах в кабинета. Имаме още от лекарствата. Пия два антибиотика за нея и още един за вагинозата. След това 14 дневен курс с лактажин 2 по 1 и няколко дена след това за нова проба. Каза че иска пак в Геника да го пусна. Та ако се класираме за ноември ок, ако не ще е след празниците. Може би пък нова година нов късмет ;)
П.с. може би съм малко напрегната че действахме преди резултатите и то май точно когато ми беше О и за пусти късмет да не е станало че с тия всичките хапчета... та за първи път се миля да ми дойде, но да ми закъснее с 2-3 дена..
« Последна редакция: Октомври 07, 2018, 13:49:35 pm от Слънцемое »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #441 -: Октомври 07, 2018, 14:05:05 pm »
Не е страшно да пиеш антибиотици. Те покрай самата процедура ще ти дадат. Дано се класирате. Според мен като ти дойде може да идеш направо да ти предпишат противозачатъчни, ако така действат. И да не оправите вагинозата ти ще си на терапия около пункция и ще е наред всичко.
На мен за гъбите ми предписаха Гиназол. Слагал се еднократно и действал няколко дена, това защото чакам цикъл и не в добре с глобули. Лошото, че този път на Мишо не му се размина и хвана от мен. Сама му предписаха Микомакс и Клиторимазол и мисля, че ще се оправи с тях.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #442 -: Октомври 07, 2018, 14:33:54 pm »
Разделете си всичко с време щом брат е толкова чувствителен на тази тема.
Имат значение АБ. Доксициклин ли пиеш или Азитромизин, или и двата?
Каква е тази мода да се дава АБ профилактично при процедура🤔
Късмет на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #443 -: Октомври 07, 2018, 15:09:22 pm »
Павла, дори Фраксипарин дават профилактично. Попитах д-р Мели, но и тя каза, че след интервенция като пункция се давало и е нормално.
АБ си дават на много жени. След ЦС в България си е направо закон да се даде АБ и то за да не възникнат гъби и инфекции. И то един АБ, от който имаш чувството, че 10 дена картон ядеш.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #444 -: Октомври 07, 2018, 15:14:29 pm »
Момичета, имам си час за специалист в Отделение за повтарящи се аборти ! Два дена след като бях при Gp- то получих писмо и списък с няколко болници, от които да избера. Най- близкият час в една от тях беше след 47 дни, но избрах тази, в която най-вероятно ще си следя бременността и ще е раждането някой ден живот и здраве. На 18.12 ми е часа. Бързо стана...чак съм впечатлена. Лятото след аборта в болницата само ми изгубиха времето като ме излъгаха, че те ще ме пратят. Можеше вече доста да са задвижени нещата тук. .. Иначе онзи ден бях и на цито намазка, резултатите ще излезнат след 3 месеца  :D Направо нямам думи. Иначе тук никъде няма магарета.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #445 -: Октомври 07, 2018, 15:43:58 pm »
Хелиантус, супер че се задвижват нещата. Тръгне ли машината ще е по- лесно там.
А как е? Тук си има магарета.

Тери, аз съм правила 2 ЦС в България и нито веднъж не съм пила АБ. После защо има толкова резистентни щамове и не действат АБ. Има си политика на приложение. На мен, след раждането, не можах да родя плацентата и се наложи да я извадят- упойка и тн. Имах еднократна доза АБ, даже не съм сигурна, че ми беше малко мъгла.
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #446 -: Октомври 07, 2018, 16:14:14 pm »
Хелиантус, супер че се задвижват нещата. Тръгне ли машината ще е по- лесно там.
А как е? Тук си има магарета.


На кушетка лежиш с разтворени крака. Същото беше и при ехографите, на 4 различни места съм ходила за ехограф и никъде нямаше магаре. Дават ти и да се покриеш, много държат да ти е комфортно.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #447 -: Октомври 07, 2018, 17:09:54 pm »
Аз само след хистероскопиите пих антибиотик,при двете цветни снимки не съм пила нищо.Тери ,надявам се да се впиша в някой бум по-скоро.При положение,че овулацията ми ще е свършила до вторник когато съм на лекар,мога за пусна някои изследвания нали?И ноември да я направим предполагам.
Хелиантус,много добре че макар и бавно си влязла в системата,има движение някакво.Това е най-важното.
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #448 -: Октомври 07, 2018, 21:41:24 pm »
Момичетаа пих за стимулация Фемари и ми беше схемата от 3 до 7 ден 2*1 ,вчера я спрях и днес 8 ден от цикъла почнах с тестовете за овулацията и бам теста за овулацията ми се струва положителен толкова рано ,възножно ли е, на фоликулометрия съм чак на 10 ден вторника ,според вас защо толкова рано е позитивен теста или от фемарата показва грешно положителен? 
http://prikachi.com/images/992/9414992a.jpg
« Последна редакция: Октомври 07, 2018, 21:43:17 pm от orchidea93 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #449 -: Октомври 07, 2018, 22:03:20 pm »
Орхидея, на мен едната чертичка ми се струва една идея по-бледа от контролната. Но така го виждам аз.
Хелиантус, резултата от цито намазката ме уби  :D Важното е, че наистина си задвижила нещата!
Момичета, АМХ можеше да се изследва по всяко време, нали? Тези дни ми е О и мисли сряда, четвъртък да пусна едно, заедно с ТСХ.
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #450 -: Октомври 07, 2018, 22:12:26 pm »
Одеве не успях да снимам добре ето го http://www.img-share.eu/main/image_view/20181007_214910ka0gdrSbIpMafucSdQMY1538939471.jpg.htm
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #451 -: Октомври 07, 2018, 22:57:03 pm »
Павла, дори Фраксипарин дават профилактично. Попитах д-р Мели, но и тя каза, че след интервенция като пункция се давало и е нормално.
АБ си дават на много жени. След ЦС в България си е направо закон да се даде АБ и то за да не възникнат гъби и инфекции. И то един АБ, от който имаш чувството, че 10 дена картон ядеш.
Тери, това, че някои хора  дават АБ като аспирин на местно ниво или в конкретна клиника не е никакъв закон. Не ми е предписван профилактично такъв.  Нито след ЦС, нито следд пункция, а не са били една и две.
Съгласна съм с Павла.
Чак се възмутих, АБ не е хранителна добавка ... ако е чиста антибиограмата, ако е клиника като клиника и се спазват всички правила за стерилизация и стерилност по принцип , какво  да се профилактира. Или да се "вързва кончето", ама за чия сметка?!
И фраксипарина не е за всички щото големи бели прави, това ако доктор го няма в предвид ....
Всичко това се прави, ама не е за всички, още повече закон.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #452 -: Октомври 08, 2018, 01:58:27 am »
Мен след хистероскопията също ми изписаха АБ да пия...

Тери, Гиназола е хубаво нещо, аз цяла бременност поне 5 пъти хващах гъби и АГ ми изписваше всеки път Гиназол, като накрая се ядоса на тоталната ми липса на имунитет долу така да се каже, и ми предписа превантивно да слагам Гиназол и Гинофлор до раждането. При първите гъби изписа на мъжа ми точно Микомакс, а Клотримазол, ако него имаше предвид, съм мазала аз при външни прояви на гъбичките (не когато съм била бременна де) и е много ефикасен също.
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #453 -: Октомври 08, 2018, 08:35:41 am »
Аз още си чакам цикъла, имам си болки в гърдите и тъпи болки в корема,но цикъл няма. Мисла да взимам довечера тест,въпреки че съм обедена че не съм бременна...но за всеки случай и да отивам утре при док и май няма да е лошо да пусна едни изследвания на щитовидната жлеза
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #454 -: Октомври 08, 2018, 08:37:08 am »
Добро утро, гледам за лекарства си говорите.И аз в двете клиники дето съм била не съм пила Аб и фраксипарин или аспирин не съм била/пила.Всичко се е свеждало до нужните за процедурата.След ЦС не съм пила АБ, за лапарото вече не помня да съм пила и там.Като за ЦС, не са ми искали и микробиология дори.Всяка клиника работи различно, според мен просто се опитват да се презастраховат, но няма логика от това при положение, че имаш направени генетични.

Аз вече се настройвам за цикъл.Имам ужасно много проблеми лични, но не искам да отлагам трансфера, заради тях.Знам точно какво е заложено на карта и мисля, че ще се справя.

Разбирайте се за земи и имоти и т.н. докато родителите ви са с всичкия си и са покрай вас все още.Защото остаряват, колкото и да не ни се иска и изкукват.Ние със сестра ми се разбрахме отдавна, нашите сега търсят лесен начин да прехвърлят всичко, че нашата е сложна.Целта е накрая всяка да има някакъв имот.Не че е голяма работа ама е нещо.Да ви кажа в последните дни имам толкова проблеми, че зарязвам  и апартамент и всичко само и само ние да сме добре.Не ми трябват едни тухли, ако това ми носи нещастие.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #455 -: Октомври 08, 2018, 09:04:47 am »
Маги, съжалявам, че ти е напрегнато. Дано сте здрави, други да са ти проблемите. За трансфера - стига този път след него да си вземеш малко почивка, сигурно не е проблем да го направиш. Спомням си, че съм чела дневника на едно момиче от форума, когато е направила трансфер е била на ръба на нервна криза, антидепреснати преди това, но си е забременяла. Та аз като че ли много не съм фен на тезата, че много зависи от психическото състояние на майката. Е аз като бях спокойна, защо не забременях. След трансфера почивка му е майката и така.
Аз тази сутрин видях, че ми розовее нещо, та очаквам утре-другиден също да ми дойде цикъла.
Иначе за АБ след ЦС, мисля си, че тогава ще правят повече добро, отколкото зло. При д-р Даскалов я правих, а всички му имаме уважението на него. Вероятно не са наложителни, но според мен са предпазна мярка с причина.
А за антибиотика при пункция. Аз пих един заради бактерии, но си мисля, че ми вливаха антибиотик с абокада също и то не заради бактериите, на вас не ви ли правиха такива вливки?

Какво ли стана с Точица, скоро май трябва да започва и тя.
Джули, кой ден ти е днес? Не го отписвай, особено, ако не си следила овулацията.
Вистал, спомняш ли си колко Микомакс му изписа. Аз му казах една таблетка да изпие. Спомням си, че Микомакс е лекарство, което е с дълго действие. Вероятно ще питам и докторката като ида след 2-3 дена, но засега май не изглежда да му помага.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #456 -: Октомври 08, 2018, 09:10:19 am »
Абсолютно съм съгласна Тери за спокойствието.Според мен Прогестерона ще излезе зайчето при мен.На мен винаги, ама винаги  ми идва на датата цикъла, няма значение колко добавки пия.И дори нямаше да го хванем това бебе, ако не бях пуснала тест на 7-ми ден след трансфера.Значи при 3х3 Утрогестан например ми е идвал цикъл на датата.Така че най-вероятно с доктора ще следим нивата и може да сменя терапията.Но той ще прецени.И да взимам си отпуска, иначе Мерал ще ме линчува, а и аз ще се самоизям.То бива да си отговорен, ама това е лудост!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #457 -: Октомври 08, 2018, 09:20:55 am »
Добро утро, момичета!
Маги, почини си наистина, тя работата са не е заек, та да избяга.

За Микомакса, когато ми го изписаха за пръв път, моя мъж умря от смях, че в цяла кутийка има само 1 хапче. По-късно д-р Даскалов ми изписа опаковка с 3 бр. Нали ви казах, че уролога, като ми изписа АБ за цистита, аз си поисках и Микомакс да ми изпише, че бях по фонд за допълнително осигуряване и ми възстановяват сумата за предписани лекарства. А от години след АБ гъбясвам.
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #458 -: Октомври 08, 2018, 09:26:39 am »
Тери, в последните месеци ми идваше на 26 - 28 дни..днес вече стават 32. Действитело не съм следила овулация този месец,но принципно трябваше да е около  17,18.09, а като се замисля  ако е имало нещо е било 5-6 дни след това. При първата ми бременност болките в гърдите започнаха 2-3 дни след ову, докъто сега ме болят от 3 дни някъде..общо взето не се усещам по-различно,но ще видим
Re: Правим опити за бебе - Тема 17
« Отговор #459 -: Октомври 08, 2018, 10:29:04 am »
Джулия, мен при първата бременност гърдите ме заболяха 3 дни преди датата на Ц, а при втората веднага след О, така че не е всеки път еднакво. Дано е станало, стискам палци. Ти пуска ли някакви изследвания след аборта?
Маги, много неприятно, че ти е напрегнато. Дано скоро се наредят нещата и да можеш да си мислиш само за бъдещата бременност.
Иначе и аз не мисля, че става само като си спокоен, както всички повтарят непрестанно. Аз вторият път бях много далече от спокойна, а пък стана.