0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #780 -: Юни 02, 2018, 11:17:44 am »
Милиарда, на кой ден от цикъла са? ЛХ е височък. Трябва да са горе-долу 1:1 с ФСХ. ЛХ по принцип се повишава около овулация
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #781 -: Юни 02, 2018, 11:32:22 am »
Милиарда, на кой ден от цикъла си?Гледаха ли те на ехограф преди това, да си имала киста?Пролактина също влияе на ЛХ, нека излязат и другите хормони и да видим.

Христинче, ще стискаме палци!

Тери, мен си ме виждала :) А на 8-ми на живо!

Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #782 -: Юни 02, 2018, 12:09:50 pm »
На 3-ти ден от МЦ са. Не са ме гледали, това са изследвания които ги искат в Надежда преди първичния час.
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #783 -: Юни 02, 2018, 16:27:08 pm »
Милиарда,
да разбирам ли че твоята "почивка" свърши и почваш отново?
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #784 -: Юни 02, 2018, 18:25:03 pm »
Слънчицето почиваме още, искам първо цветна снимка и тогава се заляваме за работа  :D
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #785 -: Юни 02, 2018, 19:15:48 pm »
Доста се разчетох пак за тая пуста тормбофилия.. и чета че утрогестан/дуфастон, но-шпа и магнезии са противопоказни... и най-вече за утрогестана/дуфастона... Дали има някаква горма на прогестерона която не е противопоказна за тромбофилият? Снабдих се с няколко инжекции прогестан от турция.. дали той може да се използва?
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #786 -: Юни 02, 2018, 19:20:10 pm »
Временно съм отчаяна (сигурно ще продължи час-два, но да си споделя). Аз ще видя инсеминация, ама през крив макарон. Имам някакво странно течение.  Ще извините за обяснението: не е от онова лепкавото от овулация, не е пресечено като извара, ама е много. И буквално мирише на кисело мляко. Много тъпо ми стана. От ЦС хванах гъбички и е.коли. Пих антибиотик с пробиотик, последва стрептококи. Пак антибиотик и пробиотик, като резултат е.коли. Сега лекувам с антибиотик и пробиотик е.коли, ама ми се струва, че развивам кандида. Много леко, но чат пат ме присърбява. Значи не съм имала такива инфекции от 6 години. Ама преди 6 години ги лекувах 6 месеца и много се отчаях и не знам как да се лекувам вече. Спряла съм сладкото и млечни продукти (освен кисело мляко), не знам какво вече
« Последна редакция: Юни 02, 2018, 20:05:12 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #787 -: Юни 02, 2018, 19:58:59 pm »
Ох.. Териии.. ти си влязла в някаква каръшка серия обаче.... Иначе и аз след ЦС се снабдих с гъби.. самопредписах си микомакс... 1таблетка и всичко приключи.

Разрови се в интернет за някакви бабини деветини ли.. витамини, добавки, нещо такова....
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #788 -: Юни 02, 2018, 20:00:35 pm »
Тери, не мисля, че от ЦС си хванала нещо. Просто така се е случило. А и от толкова антибиотици нормалната ти флора и среда се променят и по- лесно се развиват патогенните гадини. Ти си промени и начина на хранене, това също влияе. Знаеш, че ако нямаш цьолиакия, то тогава не е лошо да ядеш пшеница. По- добре е от картофи, според мен.. Аз не мисля, че лактобактериите от киселото мляко са еднакви с вагиналните, а и да са- че намират пътя до там. Локално трябва да се подобри средата. Не се отчайвай- така или иначе си мисля, че има някакъв период, в който дори с минимално лечение, организмът намира начин да се справи с проблемите от подобен характер. Подобно на интестиналните проблеми. Според мен ако ти е разбутана и чревната флора, това може да наруши и вагиалната. За това не съм сигурна.

За АМХ. 3 пъти съм го изследвала- 0,75, 1, 40 и 2,30. Последните 2 между стимулации. Образувам добър брой фоликули, имам си и спонтанна О. Разликата е, че пих добавки. Другото което е, поне за мен, не трябва да се фиксираме в цифрата, за да кажем, че имаме ИЯР. Имам 12-16 атрални, почти всеки път като са ми броени, ФСХ ми е ок. Сега за качество не знам, явно там нещо ми куца, за да имам 3 несполучливи бременности, но и това не е сигурно, защото сега за първи път съм на лечение с НМХ и аспирин, а също и прогестерон. (Хриси, аз бях на инцекционен и на вагинален. Първо вагинален, после подкожен, а после и мускулен. Не съм имала проблем с лечението си). Друго, което съм почти сигурна, че оказа влияние този път е, че въобще спрях да пуша. Иначе пушех по 1 до 3 дневно. За мен въобще не трябва да се пуши. Може и съвпадение да е, но ... Ако много искам да пуша, защото ми харесва и доставя удоволствие, ще е след като приключа с децата.

Маги, стискам ти силно палци. Едно отчаяние усещам у теб. Бъди силна. Опитът, от който забременях сега го бях отписала, защото имах задържани фоликули от предния и не бях много в кондиция. Бавно стана с фоликулите. Принципно до 12-13 ден съм готова, а сега чак на 16. Мислех си, че изпуснахме нещата. За късмет точно този опит се оказа успешен въпреки пречките. :bighug:

Извинявам се, че се отпуснах толкова. Бях на семинар и не съм чела и писала. Преди да замина стъпих и на криво. Май го навехнах или изкълчих. Не знам, а на лекар не мога да се добера. Сега не мога да карам кола, кракът ми е надут и син, едвам ходя, но поне не паднах. Ще си поседя малко затворник в нас и ще се оправи всичко. Ще имам време да ви досаждам :)

Късмет на всички!
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #789 -: Юни 02, 2018, 20:16:36 pm »
Е аз нямам предвид буквално от процедурата при ЦС, а след това. Мястото се разранява и лекарите предписват антибиотици точно заради това (да предпазят от гъбички), но аз не успях да се предпазя. Аз глутен по принцип не ям от 2 години. Получавам сърцебиене и задъхване. Експриментално го започнах за 2 месеца и на втория месец издъхвах на 3ти етаж. Спрях го и проблемите пак изчезнаха. Сладкото ми го забрани ендокринолог (и по-добре, че гадините се хранят с него), а сега от седмица сама си спрях сирене и я кашкавал (това се слузообразуващи продукти, а бактери и вируси се размножават в такава среда).  А иначе за бабини девитини, ако знаете до колко отчаяни мерки съм стигала. Преди 6 години не можех да се отърва от Кандида и на 6-ия месец реших, че ще ям основно кисело мляко и чесън. Ядях по 5 скилидки чесън на ден. След месец тогавашното ми гадже каза: "Теди, може ли да спреш яденето на чесън. Като се изпотиш и потта ти вече мирише на чесън" :D :D :D И вече върха на отчаянието ми: бях си направила тампон с чесън и олио, ама на 3та минута го извадих. В интернет пишеше час. Ако чесънът беше загниващ, не ми се мисли сега, а тогава не съм и можела да мисля.
Павла, много лошо с крака, но правилно казваш, че поне не си паднала. Пу-пу. Ще ти дадат ли болничен, за да поседиш вкъщи? Какво работиш, та ходиш на семинари?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #790 -: Юни 02, 2018, 20:29:16 pm »
Оф ,Тери много кофти стана при теб.Егати късмета :(.
Аз днес си видях цитонамазката ,кажете какво мислите.
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #791 -: Юни 02, 2018, 20:32:05 pm »
Има още едно,не можах да редактирам,моля да ме извините.И най-лошото тя е от ЯНУАРИ! и сега я проверих и принтирах,оттогава пих аксеф и едно прогивотъбично,дали е променило нещо,как съм я пропуснала и мислих че всичко е наред ,и покрай Тери...даже се обадих в централата на лабораторията за нова парола.Егати глупавата съм , тогава огън ме гореше... и забравих.Май трябва да си направя нова микробиология.
« Последна редакция: Юни 02, 2018, 20:38:55 pm от Слънчицето »
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #792 -: Юни 02, 2018, 20:57:51 pm »
Слънце, пусни една микробиология отново да изчистиш, ако има нещо на време. Не като мен да ти провали важни планове за неизвестен период от време. Определено тогава си имала проблем: липсват лактобацили (това пише и на моята). Те връщат флората в нормално състояние. Има бактериална вагиноза и колпит. Но не е направена според мен микробиология, защото липсва реално бактерията, която е причинител на това, както и няма антибиограма съответно. И интересното за мен е, че както при теб, така и при Слънцемое пише: "Не се изолира Кандида", е добре, ама те само за кандида ли тествате в лабораториите. Или всичко или нищо.
Иначе може да е полезно на някого: на мен д-р Даскалов ми предписва пробиотик Феми флора. Той е пробиотик точно за женската флора. В него има лактобацилус ацидофилус (бактерията във влагалището), фолиева киселина и витамин Д.
« Последна редакция: Юни 02, 2018, 21:07:24 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #793 -: Юни 02, 2018, 20:58:15 pm »
Здравейте момичета :)
Много неща са се случили виждам, обаче тук подкрепата както винаги е страхотна, едно семейство направо  :bighug:
Тери, мила, мерна ми се на няколко пъти, че в изследванията имаш намалено количество или липсващи лактобацили. Тъй като се борих с регулиране на моята флора доста години, първо тотална липса на лактобацили, всевъзможните бактерии, кандида, ама не от онази албиканс стандартната, а глабрата, която е резистентна на повечето антимикотици... доста хляб изядох и разбрах, че от пробиотик до пробиотик има огромна разлика. Бях стигнала до много светила, накрая моя близка ми организира срвеща с един професор (Александров), който произвежда пробиотици и само наи-силния с над 75 милиарда живи и латентни лактобацили на въпросния професор ми помогна в комбинация с Гинофилус капсули вагинално. Лактобацилите в Гинофилус например са изолирани от хора и са именно влагалищни и за разлика от Лактажин например, който при мен не само не помогна, а раздразни средата още повече, с тези съм лекувала доста тежа гъбична инфекция, само с тях. Иначе преди това на два пъти съм правила курсове и с инжекционни пробиотици, които поръчвах от Германия в сух лед... историята е дълга. Накратко Гинуфилус и Лактера Актив в прахообразна форма (обаче е 80 лв кутията) ме извадиха от омагЬосания кръг. Антибиотиците предизвикват кандида, гарднерела и тн. Всичките там нормални обитатели на влагалището като унищожават лактобацилите, които са естествената защита и съответно кандида и бактерии започват неконтролируем разтеж и се стига до възпаление. Това, което професора ми обясни е, че трябва да се заселят хубаво червата и влагалището с лактобацили, които закрепят положението и да се приемат продължително (месеци) за профилактика, първоначално ударни дози, после поддържащи. Извинявам се за километричния пост, но приемам това много присърце, защото намерих ключа към бараката и знам колко мъчително се излиза от проблема липса на лактобацили, тотална дисбактериоза и омагЬосан кръг от лекарства, които доутежняват положението. Е коли се лекуват с антибиотик, факт, но той изтребва лактобацилите. Антибиотика перорален или вагинален е? Ако е перорален още с първия прием трябва и вагинален пробиотик и такъв който да приемаш перорално, но винаги пероралния трябва да се взима на дълги интервали от антибиотика, за да не си взаимодействат... ух, пак се извинявам за дългия пост, но много искам да ти помогна.

Ина§е аз съм добре, чакам резултати от БХС и продължават да ми треперят гащите, ама може би скоро ще си отдъхна :)
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #794 -: Юни 02, 2018, 21:07:09 pm »
Тери в момента си скубя русата глава и полудявам.Аз след тая цито правих 2 цветни снимки,1 хистероскопия и лапароскопия.Ще се гръмна,да пропусна толкова елементарно нещо!!! После Суе беше нормално,микробиология 1 уж наред ,нея я нямам просто от болницата ми казаха -няма пречка правим ЦС,на втората снимка никой не ми говори за микробиологии и бях една ошашкана,след всяка процедура ми вливаха антибиотици и просто като те четох ток ме удари и си викам-аз правих цитонамазка бе и скочих.Това не мога си го простя.
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #795 -: Юни 02, 2018, 21:18:11 pm »
Слънцчице, успокой се. Остави косата намира. Първо пишеш, че имаш една чиста микробиология, второ на ЦС ти мажат с антибиотик шийката. Някои лекари изобщо не искат дори микробиология. Вече за инсеминации е друго, те вкарват катетъра чак до матката и могат да вкарат нещо в нея. Така че не се притеснявай. Просто профилактично можеш да пуснеш една микробиология за текущото състояние. Ама то, ако имаше проблем, сигурно щеше да го знаеш.
Фани  :bighug: :bighug: :bighug: Много ти благодаря за информацията. В сряда съм на контролна микробиология и след това ще се заредя с всички пробиотици. 3-4 месеца вече ги лекувам всякакви неща и никой не ми предписва вагинални глобули. А преди 6 години след всичкия антибиотик, сама Макмирор глобули ме спаси. Другия път ще си поискам. Може би защото правим опити за дете и пречат глобули, ама дали пречат и в лутеална фаза. Ти в кой месец стана? Края на 3ти сигурно, тази година развя двете черти. Скоро сигурно ще ти дадат и предположения за пол <3
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #796 -: Юни 02, 2018, 21:32:08 pm »
Не съм пила антибиотик след нито една ЦС, също не съм правила и МБ преди нито една ЦС или инсеминация.

Семинар го наричам, но беше по- скоро обучение, не знам как се нарича точно- формасион му викаме тук :) Беше повече в сферата на мъжа ми, но и на мен ми беше полезен. Иначе болничен няма как да взема, не съм ходила на лекар. По протокол щяха да ми направят рентген, а аз не искам. Знам какво ми е. Ще мине така или иначе за една седмица с лекар или за 7 дена без. Сега работя по 4 часа, само 3- 4 дена в седмицата. Още месец и излизам по майчинство. Тук ще ми е само от края на юли до средата на ноември. Ще се оправя с колегите :)
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #797 -: Юни 02, 2018, 21:45:50 pm »
Слънчице, наистина за толкова време ако имаше проблем, щеше да си проличи, дишай и недей да си слагаш вина. :) да знаеш, че с микробиологиите много се злоупотребява. Аз съм дете на здравен работник и винаги като си правя микробиология си искам в отделна среда да ми я правят. Знам за случаи на посявки на няколко човека, така комбинирано, че пестят от среда и сещай се какво къде прескача и колко е адекватен резултата после. Това, което чета от твоите изследвания обаче прилича повече на микроскопско наблюдение, отколкото на микробиология...
Тери, да ти кажа честно моето мнение е, че на гинеколозите им отърва да не ни е наред флората, защото това са пари за прегледи, изследвания, проследяване, пак наново и пак все нещо излиза. Други пък и идея си нямат как да третират такова нещо - каквото са учили в университета, това е - практики отпреди сто години. Една така месец и половина упорито ми лекува кандида резистентна на флуконазол с... флуконазол. Не можех да седя, спя, да си обуя бельо чак - сещай се, бях не човек от болки и сърбеж. Това си е направо машина за пари, а самите те хич не се трогват още като погледнат на микроскоп материала на предметното стъкло, обаче банкнотките им се четат в очите алчни.
Иначе за вагиналните лактобацили, те окисляват средата и требят сперматозоидите, затова е хубаво да не се слагат дни преди и след овулация, защото правят средата недобра за плувците. Сега, спермата е алкална, а алкалната среда благоприятства развитието на бактерии и гъби...
Аз си нормализирах средата преди доста време, преди да правим опити и след това си правех профилактика с вагиналните само преди цикъл 2-3 дни по една капсула вечер, че тогава е най-благоприятния период за развитие на кандида и така туширах всичко и си поддържах средата. През останалото време перорален.
Сега ако ми се появи пак кандида от хормоналната буря, хич няма и да пробвам с лекарства, а ще се доверя на добрия стар Гинофилус. Лекарката ми подкрепя.
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #798 -: Юни 03, 2018, 09:42:57 am »
Ох, Тери мила...  :( Съчувствам ти, как няма да си кисела. Аз също миналата година бях влезнала в една серия с всякакви бактерии, но и при мен доста антибиотици се изпиха и те ми размърдаха флората. Първо имах ентерококи, след морето август месец ми се появиха иииии познайте дали ще влезна във водата тази година ... Излекувахме ги, появи се цистит- две бактерии клебсибела и е- коли. Тогава пих пак антибиотик - еднократно, че бях и в процедура ин витро. Отшумя и това ...Сега на всяка микробиология треперя до последно.
Дано скоро да ги оправите.
На мен вчера ми дойде, ако знаете как съм се радвала. Приех го като някакъв старт ниво начало.. или нещо такова.  :D
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 14
« Отговор #799 -: Юни 03, 2018, 11:10:36 am »
Фани,мерси за информацията,в четвъртък отивам при АГ.
Точице ние сме на плаж всеки удобен момент,тия дни тръгваме пак ,трябва да си оправя вагиналните истории,защото ако до септември не стане отивам на инсеминация .Искам поне веднъж да нямам пречка .Преди 2 седмици пуснах ТСХ, беше 1.7 така ще ходя до лаборатория пак ще го проверя.Радвам се ,че се чувстваш добре и приемаш нещата от добрата страна :bighug:.
Кажете ,при МКБ мога ли да разбера какво ми е ph-то?Извинете за глупавия въпрос ,ама в спермограмата на мъжа ми пише неговото искам да знам моето.Използвам от скоро интимен гел на Себамед за оптимално ph не знам доколко помага.Ама то ако имам бактерии разни....едва ли едно гелче ще помогне.