0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #140 -: Март 14, 2018, 16:22:40 pm »
Да спазвам изискванията да не пия и да не ходя до 00 поне 3 часа.Сега направих и теста в 16,00 часа, ама нещо ми се виждат и двете черти по бледи или аз нещо вече се побърквам osi_15,
и да предложите как да се трудим с моя мъж.
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #141 -: Март 14, 2018, 16:40:52 pm »
Тук и контролната си е по-светла, така че си е супер теста. Стига си ги  правила през час :) Положителен е. Сега прави всеки ден до отрицателен. Пожелавам ти да го използваш ползотворно.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #142 -: Март 14, 2018, 16:44:44 pm »
Пикът на ЛХ е много индивидуален. При мен е сутрин, затова аз си правих тестовете или сутрин, или до обяд. Също така постоянно препоръчвам дигиталния Клиър блу с два хормона. Направо трябва да се свържа с тях да ми дават някакво възнаграждение :)
Аз бих правила секс днес, утре и вдругиден, ден почивка и после пак.
Късмет! :)
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #143 -: Март 14, 2018, 16:56:31 pm »
Благодаря, момичета за бързите отговори, дано да се получат нещата.  Pav-la аз също исках да си купя от дигиталните, но нещо не успях да ги намеря в Бг.
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #144 -: Март 14, 2018, 20:05:45 pm »
Здравейте момичета, да ви се похваля-имам си прекрасен голям доминантен фоликул пред спукване, страхотна лигавиця, но нямам вече нерви  osi_7, такова чакане никога не съм чакала- два часа и половина за преглед 5 минути. Каза днес, утре и другиден да действаме и вторник ще видим дали се е спукал големия фоликул. И послеее голямото чакане до Ц хахахах
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #145 -: Март 14, 2018, 20:06:34 pm »
Хламидията се потвърди и януари след сериозен курс лечение, същите резултати, в друга лаборатория, в друг град... И си оставихме нещата така, мненията са, че не се отразява на репродуктивната му способности, а пък аз едва ли не съм резистентна или пък той не е заразен... както и да е, случаят хламидия е замразен  :D
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #146 -: Март 14, 2018, 20:40:47 pm »
Междудругото съм чела и за други подобни случаи, в които единия има, а другия не. Сега важното е втората чертичка да стане по-наситена и да дойде радостта във вашия дом.
Маги, много хубави новини. Хайде да се спука фоликула и и да има една хубава О. Моя лекар винаги ме пуска като ида, дори да съм подранила, защото съм за 5 Минути. Бременните в чакалнята сигурно много ми се дразнят, но се надявам и аз скоро да съм на тяхно място и да ме превеждат.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #147 -: Март 14, 2018, 21:59:42 pm »
Тери при мен в чакалнята само бременни няма, но пък всички си чакат кротко реда и си знаят че се чака, кога не чакаш да ти дойде на теб?
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #148 -: Март 15, 2018, 09:09:20 am »
На мен ще си ми дойде 100%. Не се усещам като да е станало този месец, пък и Прогестеронът ми е така да се каже "Бива, ама може и по-добре". Аз съм дала на мъжа ми след Цветната снимка 2 месеца да се доказва той (единия сега мина), така че другия месец си записвам час в Ню лайф за инсеминация надявам се. Павла много добре го беше казала, хубаво е човек да е спокоен, ама да не се успокоява, че времето си лети.
Ето при нас си мина една година в опити. Малко реформи се очертават след няколко месеца на работа: в момента правя софтуер за едни чужденци, но скоро проекта приключва и би бил много удачен момент да стане бебето, защото иначе първите месеци работата за нови клиенти е свързана с много зор, напрежение, нерви и т.н.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #149 -: Март 15, 2018, 09:15:25 am »
Маги поне голямото чакане си е заслужавало :) айде постарайте се, но правете си любов, а не бебе :) много много стискам палци :*  :bighug: и после двете седмици голямото чакане хаах
Тери то пък нищо не се знае, когато най-малко очакваш нещо, тогава то става тъй че нищо не е сигурно докато дойде или не дойде хаха :) Вие след 2 месеца и половина когато го накара по-рано да пусне С правихте ли след това нова?
И ние така даваме само срокове... още един месец (т.е този) го чакам и ще подаваме документите за фонда. И после след ато приключи с хапчетата, ще пуснеме нова С да видиме какво ще покаже, но и аз вече се замисля силно за инсеминация :)
Кукапетъл какво става с теб?
Малко момичета останахме тук, което от една страна е добре, от друга си останахме "старите кучета", но дано съвсем скоро и това се промени.
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #150 -: Март 15, 2018, 09:19:55 am »
И аз съм с очакване най- късно Май месец да се забременява, че и при нас в работата се очакват промени. Ще местим офиса извън града и направо ми призлява като си помисля как ще стават прегледи и ходене по изследвания ...  :?
Дано всичко се подреди и скоро да ни паднат притесненията :)
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #151 -: Март 15, 2018, 09:26:17 am »
Аз пък толкова се изморих вече с тези очаквания, че направо ми иде да кажа ма...та му на всичко и да става каквото ще...
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #152 -: Март 15, 2018, 09:31:19 am »
Абсолютно те разбирам, Точице. Аз за тези клиенти работя от 5 години и мога да си излизам по всяко време, защото ме познават. Ама като ми дадат нов проект, не мога да кажа на новите клиенти: "През ден ме няма за по час-час и половина, че ми гледат фоликулите или ме изследват за нещо".
Не сме пускали повече спермограми.  Последната е края на януари. Рано е още да пускаме пак спермограма. Но го накарах пак да започне да си пие добавките. Докторката каза, че това са хранителни добавки, така че не е проблем по-дълго време да ги приема. Проблем би било, ако приема дълго време хормонални препарати. Даже ще си вземе Трибестан тези дни, че не е постоянен в правенето на чай от бабини зъби. Странно е, че казва, че от чая му се разхлопва сърцето. Ще видим от Трибестана как ще е.
Иначе пробвай по формулата (общ брой сперматозоиди в еякулат * (а + б)%) и от това крайно количество се махат 15%. Ако инате над 10 млн останали си е супер за инсеминация. и Над 5 млн правят, ама е малък шанса. Под 5 млн, доколкото знам не се наемат.
Интересно ми е къде отива морфологията в цялата работа. На теория се очаква тези с добра морфология да са останали след обработката в материала.  По мои сметки при нас по формулата ще останат 50 млн сперматозоида за инсеминация, откоито 6.5 млн са дори с добра морфология.
Но тези сметки са доста субективни междудругото. Защото ако се гледа една нормозооспермия, която се движи на долни граници от общ брой 40 млн и морфология 14% + 50% подвижност, стават като резултат по-зле резултатите от тези на мъжа ми, който е с астенотератозооспермия. Така че надежда има винаги.

Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #153 -: Март 15, 2018, 10:35:35 am »
Здравейте момичета, нова съм тук, но отдавна ви следя! Записвам се в отбора на бебеправещите. Вече една година действаме, но все още няма резултат, а лошото е, че и видима причина няма (освен задържан фоликул (2-3 см) вече доста години. Проблем с хормоните няма, но не се повлиява от нищо - Прегнил и Овитрел по 10 000 единици и нищо. Стискам палци и се моля тази година да е успешна за всички ни!
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #154 -: Март 15, 2018, 10:41:45 am »
Здравейте, момичета! Вчера вечерта в 21:30 ми дойде, явно при нас нещата няма да станат без процедура. Интересно ми стана как различните лекари дават различни съвети за бебеправене по време на овулация. Чета при вас съветват за 3 поредни дни, а на мен моята лекарка ми каза секс през ден за една седмица. Дали е свързано с това, че сме имали преди лоша спермограма и иска да озряват плувците.
На 22 март ми е хидротубацията, сигурно ще са ми запушени тръбите, толкова години при нас не става... Само ИКСИ ли е вариант в този случай, инсеминацията отпада ли, питам по-запознатите, че не съм наясно.
Добре дошла, Нели! Пожелавам ти скоро да видиш двете чертички и пухкаво бебенце накрая! :)
*
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #155 -: Март 15, 2018, 10:46:11 am »
Здравей, Нели. Тази група носи късмет, някои момичета тъкмо влязат и забременяват. Пожелавам ти да си от тях.
Аз имам въпрос: този фоликул си е един, които си влачиш от години или всеки месец задържаш фоликул, че двете неща са доста различни?
Кукапетал, не се навивай така за тръбите. И аз бях убедена, че са запушени (имай предвид и че инфекции имах на тръба доста време). Пък всичко е наред. Иначе запушени ли са тръбите - инвитро е решението. Ноооо ако една тръба е отпушена може да се дебне О от нея. Не се навивай отсега. Иначе при лоша спермограма и аз знам, че се прави през ден (ние не го спазваме, а и нас докторът не ни е давал никакви схеми). Важно е да проверите тръбите наистина, че без тази проверка лекарите не се навиват да правят каквито и да е процедури и стимулации за естествено забременяване (или поне читавите лекари).
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #156 -: Март 15, 2018, 10:51:09 am »
Кукапетъл явно не е бил нашият месец... Хубаво е че си се решила най-накрая вече да провериш тръбите. Не се навивай отрано запушени ли са или не... ще се разбере. Аз относно пътите за бебеправенето на нас никой нищо не ни е казал. Знам че инсе се прави , ако са ти отпушени тръбите. Ако не са ин витро/икси. Ще стискаме палци за проходими тръби  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
Нели и от мен добре дошла! Спермограма на мъжа пускана ли е? Видях че си писала за полип и оскъден цикъл! как са сега нещата?
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #157 -: Март 15, 2018, 11:08:48 am »
Кукапетал, не се настройвай наистина предварително. Изпразни глвата си от всякакви неприятни мисли. Много добре, че си се решила на цветна снимка, тъй като това е едно от основните изследвания, за да се продължи в правилна посока.

Нели, успех с бебеправенето. Не споменаваш дали сте правили спермограма, а е доста важно как са нещата при мъжа.
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #158 -: Март 15, 2018, 11:16:30 am »
Благодаря, момичета, за бързите отговори!  :bighug:

Имам още едно питане, имах гъбички след овулация този месец, до вчера се мазах с нистатин крем, чувствах се сравнително добре накрая, спря сърбежа, но не успях да пусна микробиология. Сега преди проверката на тръбите, лекарката ми каза да направя СУЕ на гладно и нищо друго, не ми е казвала за микробиология или друго изследване. Тревожи ме, че може да не съм се излекувала и да направим хидротубацията, да не влоша нещата. Разбира се, че ще й кажа, но ми е притеснено и исках да видя какво мислите. На 8 ден от МЦ се пада хидротубацията.
« Последна редакция: Март 15, 2018, 11:18:27 am от Kukapetal »
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #159 -: Март 15, 2018, 11:21:14 am »
 Благодаря за хубавите думи и посрещане! Teri фоликулът си е един и същ - на десния яйчник. Беше по-голям в началото  и му казваха киста (4,5см), на три месеца прегледи правих, 9 месеца противозачатъчни и билки, докато не намаля на 2,5 см и започнаха да му казват задържан фоликул (не било точно киста, заради размерите). От 6 месеца посещавам репродуктивен специалист и установихме, че е ротационен, т.е един и същ, тъй като е там и в началото на цикъла. С нея направихме какво ли не:
1. Фоликулометрия - август, септември, декември и януари  - овулация на левия, но за жалост - без резултат.
2. Октомври - марвелон 2х1 - нищо след него;
3. Хидротубация - тръбите са ок.
4. Август - Прегнил 10 000 единици, опит да го спукаме- не стана;
5 Февруари - овитрел - пак нищо;
6. Вчера - хориомон - като последен опит и след това евентуално пункция.
7. Хормоните, включително антимюлеров и инхибин - абсолютно в норма;
8. Спермограма - в норма.
9. Оскъдният цикъл най-вероятно е заради задържането на фоликула - поне така ми обясниха.
Две са ми притесненията като цяло:
1. Пункцията дали не е остарял метод и има ли опасност да се появи отново?
2. Защо в месеците с овулация не забременявам? Дали няма друг проблем, който да не сме открили?
Или накрая, всички около мен ще излезнат прави - че трябва да се отпусна и тогава ще стане. Ама вие най-добре знаете, че отпускането е почти невъзможно!
Слънчев и усмихнат ден!
« Последна редакция: Март 15, 2018, 11:22:47 am от neli.9008 »