0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #140 -: Ноември 19, 2018, 19:25:36 pm »
Бебешок, как е детето?  :)
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #141 -: Ноември 19, 2018, 21:08:24 pm »
Започна да се успокоява след всичките прегледи и рехабилитации по разни центрове.Решихме да действаме с рехабилитатор в къщи,няма толкова бърз напредък,но и запазваме психиката,което също е важно.Според логопедите избързва в развитието си в много отношения,просто на около 6м. трябва да ходим на контрола.Предупредиха ни къде може да имаме проблем за напред и че ако от сега започнем да работим,ще сведем вероятността до минимум.Всички при който сме били твърдят,че физически ще се възстанови.Между временно тръгна на ясла от 1.11,до сега беше до обяд,утре ще я оставя цял ден.Мисля,че и се отразява много добре,плаче сутрин,но се успокоява бързо и лелките са доволни от нея.
*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #142 -: Ноември 19, 2018, 21:51:11 pm »
Аз се справих с лимит които си наложих 100 лв. - лего от 900 части класик, тя обича само да си строи, а не да я огранича да направи конкретно нещо, едно бебе борн малко и една пижама маска и малък камион на пламъчко.
Това от мен, баба й и за градината. От комсед от намалението, иначе струваха около 150 лв., добре се получи.
« Последна редакция: Ноември 19, 2018, 21:52:44 pm от stoeka71 »
*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #143 -: Ноември 20, 2018, 07:40:00 am »
Бебешок, браво на детето! Ще се оправи, на прав път сте. :D
*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #144 -: Ноември 20, 2018, 08:34:02 am »
Бебешок, радвам се на напредъка ви.Много добре сте решили с рехабилитатор в къщи!Пиши как сте!

Стоека, браво на теб добре си се справила!

Аз казах ли ви, че записах Моника на художествена гимнастика?Значи гимнастичка няма да стане, но е толкова доволна, че ходи, че чак аз и се кефя на ентусиазма.Треньорката им е много добра, успява без да крещи да ги накара да я слушат и да изпълняват и нашата е влюбена в нея!Оказа се, че на 4г децата могат да слушат и да внимават, стига треньора да е свестен.

Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #145 -: Ноември 22, 2018, 20:51:08 pm »
Ехо, банда  :P
Започвам да ви чета лека по-лека, че отдавна не съм ви следила....

Бебешок, специално за вас ще потърся публикации, че гледам, че за рехабилитации говориш. Честито ви ясла! Много хубаво, че се харесва  :P

Много мъжки момичета имаме в групата :)))
Маги, страхотно е това с художествената гимнастика. Дани все още не го влекат физическите активности.

Относно подаръците, стигнахме онази фаза, в която ще ограничим пазаруването.
Няма вече нужда, както преди, от честа смяна на играчките, защото ги израства бързо...
Големият подарък от Дядо Коледа е лифт на Playmobil (искаше лифт и влак, но му казах, че Дядо Коледа носи само по един подарък). От нас няма. От бабите взех малки кученца Paw Patrol и няколко книжки от две нови предици - Боско и доктор Томсън.
Много се увлече напоследък по Петсън и Финдъс, но всичко вече изчетохме, и по Градът на скейтбордовете.

Той не гледа детски реклами, защото нямаме кабелна. Наскоро обаче поиска да си купим нов телевизор, защото се усети, че у бабите му и по хотелите има канали с детски, а на нашия телевизор няма  :lol:

Много се запали напоследък по лабиринти. Разпечатваме му от Интернет. И други подобни логически игри. Записахме го на Забавна математика да ходи по веднъж седмично и много му харесва.

Започна да яде повече и по-разнообразна храна (ураааааа).
Още не обича дрехи с копчета и ципове и имаме големи драми  :lol:
Бори се с новото зимно яке 3 дни. Първо го блъскаше на земята. После го обличаше с уговорката да не го закопчаваме. И това само защото над ципа има прихлупване с 3 тик так копчета, за които имахме така или иначе уговорка, че няма да ги закопчаваме.
Сутрин обличането е по 30 мин. "Дани облечи се. Дани облечи се. Дани измий си зъбите." И така по 100 пъти докато не се изнервя, защото закъсняваме. Казвам му, че закъснявам за работа (не е така в действителност) и ме глобяват парички и няма дори за млекца (обича Данонино). Само казва: "Аз ще му се скарам!", т.е. на моя шеф и това е. Ефект няма  :oops:

Сложихме ново обзавеждане в детската стая  - легло с покрив като къщичка, и етажерки като къщички. Голямо вълнение беше. А аз съм най-доволно колко много багаж събират чекмеджетата :))))
Много играчки раздадох и разпродадох в благотворителни базари и ги понамалихме.
Дървените релси и влакове си му остават фаворит! Увлича се вече по семейни игри. Имаме гигантско Не се сърди човече.

Вече е в по-голямата група в градината и имаше проблем с дисциплината... :? Повече отговорности, по-малко сън и по-малко игра за сметка на други занимания. Но и този бунт отмина.

Май всичко ви разказах, освен за борбата с кашлицата, но имаме затишие и ще си мълча  :wink:

Целувки от нас  :heartbeat:
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #146 -: Ноември 23, 2018, 17:03:12 pm »
Лора снощи си писа писмото до Дядо Коледа и както винаги, отново е много скромна-енциклопедия за диви животни, кукла-мелба  и май това е. Но Дядо Коледа щял да й подари и други неща, защото е много послушна. Миналата година рокли й беше донесъл. :)
И от бабите ще има нещо за обличане или книги, ако искат съдействие от мен.
Но наистина, децата се затрупват с играчки и стойността им спада.
*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #147 -: Ноември 23, 2018, 17:32:27 pm »
Аз разрешавам само по една играчка на дете, а останалото е дрехи или книжки. И без това Марти има рожден ден през декември и получава предколедни подаръци. :lol: По именни дни не купувам подаръци, не го намирам за логично. Но въпреки това играчките са им в повече, защото от време на време получаваме старите играчки на приятели, чиито деца са пораснали. За тази Коледа Марти си поръча от интерактивната игра GraviTrax на Ravensburger.Изглежда интересно и могат да се сглобяват различни модели, научават се много неща за гравитацията и магнитната сила. А на Габи още съм в чуденка. Тя си избра една кукла Барби с много рокли, но тези кукли в последно време изглеждат много елементарни та си мислех за една кукла като мъфин и още нещо за комбинация.

Искам да попитам, а подарява ли се нещо като се ходи при бебе на 40 ден? Поканиха ме , а аз до сега не съм присъствала на такова събитие и въобще не съм наясно какво се прави. :oops:


Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #148 -: Ноември 23, 2018, 20:58:15 pm »
Искам да попитам, а подарява ли се нещо като се ходи при бебе на 40 ден? Поканиха ме , а аз до сега не съм присъствала на такова събитие и въобще не съм наясно какво се прави. :oops:
По принцип се подарява. Много често са съвсем практични неща, като памперси направени под формата на торта, например.
И ние сме канени утре, но майката каза без подаръци, просто всеки да носи нещо домашно приготвено за хапване.
Обичайно се носят сладки неща, за да е животът на бебето сладък.
Аз мисля да направя тиквеник и пролетни хлебчета със спанак, все пак да не хванем захарна болест  :lol:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #149 -: Декември 03, 2018, 15:10:20 pm »
Здравейте и от мен :) Докато успея да вляза във форума и вие сте изписали сто страници.
И ние се подготвяме за Коледа - вече сме с една кухня от ЛИДЛ напред! Друго и те не знаят какво искат. За мен, ако може да не са играчки, ама ... Бабите и при нас редовно носят разни джунджурийки - може би защото са надалече от нас и когато се виждаме е голяма радост и глезене да си наваксат. Майка ми беше донесла пластмасов комплект с войничета по 2см високи, вертолетче, танкченце и други такива простотийки. Ми по-добре една количка метална за 3-4лв вместо този голям комплекти - изхвърлям, изхвърлям и все някой войник ми се покаже от някъде. Имаше едно клипче из ФБ - таткото как рине играчки с лопата за сняг и в коша. Ей това ми се иска да направя у дома. Играят си основно с едно голямо Лего Дупло, 15тина топчета от автоматите със стотинка, едно сервизче готварско за 10 лв (от миналата година каквото не попиляха) и рисуват с моливите. Всичко друго само се разпилява и остава да стъпваш по него и да охкаш. А и много обичат да си правят къщи - с одеяла, възглавници и т.н. Измислят си и разни ролеви игри - единият е майката/таткото, другият - бебето, единият е учител, другият - ученик.
Синковецът иска телефон да имал - за да си играе на него, не за друго. Ма няма да го огрее. Такива смарт работи не му се отразяват добре и са само за спешни случаи. Зомбира се, изпада в някаква истерия като му "свърши времето за игра"... Направо е плашещо.
При нас баткото е по-самостоятелен и може да се занимава сам без да се натрапва. Малката е лепка - ако не досажда на батко се, е до мен или баща си. Не може повече 10 мин на едно място да стои - ни детско, ни играчка я задържат, ако трябва самичка да си играе без нас. Само с таблета се зомбира и тя яко.


*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #150 -: Декември 03, 2018, 23:40:52 pm »
Гледам, че сте подхванали "любимата" ми тема за подаръците. При нас няма как да са малко, защото сме голяма фамилия и дори да е само по едно нещо от човек, пак стават много. Щерката ме врънка за Барби от сто години. Смятам го за излишно, защото има други кукли и играе рядко с повечето. Най-често играе само с една. Майка ми искаше да й купува плюшена играчка, а аз щях да припадна. Преди година разкарахме един чувал с плюшени играчки. В мазето има още и ще гледам да ги сложа тайно в големия кашон за подаряване на играчки в градината. И само ми липсват още. Нямала панда, разбирате ли. Щяла да се радва. Викам, има и аз няма да се радвам. Съгласи се тогава. Като ме питат, и аз вече не знам какво да казвам. Големият поне иска и книги и аудио книги. А това малкото само някакви глупости, че и големи. Скоро имаше рд и й подарих училището от Плеймобил. Днес взе да стене, че отдавна не била получавала подаръци. Викам, нещо паметта ти е къса. Отделно, че вече има огромна къща за кукли, както и няколко по-големи неща на плеймобил. Стаята й е няма и 11 квадрата и наистина вече се чудя къде да ги слагам. Днес хвърлих око на влакчето брио и си мисля как тази голяма кутия ще замине към внучето (без да й казвам, разбира се, че е голяма стисла. Миналата седмица подарих тайно на съседчето една книга, която й се повтаряше. Не искаше да я дава.).
В петък, докато чаках синът ми да свърши с урока по цигулка, дойде детето, което свири след него. Момиче, на десет години. Много е приказлива, също така ми направи впечатление колко добре е възпитана и скромна, както се оказа малко по-късно. Питах я какво иска да й подарят за Коледа, а тя ми каза, че само малко книги, защото била изчела всичко вкъщи. Родителите й са музиканти и нямат много пари (може би съм травмирана като дете, когато непрекъснато ми се повтаряше, че все нямаме пари. Затова никога не го казвам на моите деца, но май не би било зле, за да се замислят малко и те.). Питах я защо не чете от библиотеката. Кварталната ни библиотека е много добре заредена. Каза, че в тяхната (тя живее някъде извън града и явно няма много книги), страниците били скъсани или просто нямало екземпляри. Прибрахме се вкъщи и казах на сина ми да види дали има някоя книга, която е чел и бихме могли да подарим на това дете. Разбрах, че е много музикално и ходи на допълнителни часове по цигулка, за да стимулират таланта му.
Иначе да се похваля нещо, не само да мрънкам. След почти пет години свирене на цигулка, доживях да чуя, че му доставя удоволствие да свири. В началото бяха големи мъки, но сега дори не се налага да го карам да се упражнява. Подготвям се психически за пубертета, когато ще е следващата офанзива. Ако не се откаже тогава, вероятно ще свири цял живот. София също имаше първи концерт миналата седмица и беше леко шашната, но след това заяви, че е свирила много добре, защото се е постарала. Мда. Там трябва да натискам и най-вече да я карам да свири това, което й е дадено от учителката, а не само нейни измислици. Не знам какво ще излезе от този скорпион, но още сега изглежда, че вероятно ще е нещо артистично, където сама ще си е шеф.  :lol: В градината няма проблеми с учителския авторитет. Ще видим в училището. Само у дома се опитва да ми се прави на голям началник.

Хубава седмица, момичета!
« Последна редакция: Декември 03, 2018, 23:42:35 pm от blue_sky »

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #151 -: Декември 04, 2018, 13:46:51 pm »
Деси, откъде дойде идеята за цигулката?
Любопитна съм, обикновено с този инструмент се хващат деца на музиканти.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #152 -: Декември 04, 2018, 14:08:16 pm »
Джаме, ние сме музиканти, макар и любители. :-) Мъжът ми през почти целия си живот е свирил.
Искахме да го запишем детето на пиано, но нямаше места (след това записах София и с триста зора получи място след три години чакане). А за четиригодишно дете или блокфлейта, или пиано, или цигулка (можеше и виолончело евентуално). Няма какво друго. Не харесвам блок флейта. А за другите духови беше твърде малък. Баща му държеше да е инструмент, с който да може да свири в оркестър. Иначе не е лесен като пианото, но не е ненаучаем дори и на тази възраст (беше на 4,5 г., през февруари ще станат 5 години откакто свири).
Мисля, че когато децата растат в семейство, където всички редовно се занимават с музика, на тях им се вижда нормално и част от ежедневието. Същото и със спорта. Жалко, че съм толкова мързелива в това отношение. Но децата спортуват, де (за разлика от майка си).

Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #153 -: Декември 04, 2018, 15:52:45 pm »
Да се включа с продължение на нашата история.Днес бях ме при доц.Димова(детски невролог),тя въобще не може да определи проблема като ДЦП,казва че има асиметрия в движението,но най-вероятно ще го израсте.Единственото което да правим е рехабилитация.Каза,че в другите показатели детето се развива перфектно.Аз обаче на своя глава преди 3 дни пуснах вит.B12,D,Фолиева киселина,Желязо и Хомоцистеин.Желязото,Б 12 и Хомоцистеина са плачевни като резултати.В четвъртък сме на преглед при д-р Кадъм,спрягат я за една от най-добрите при дефицит на Б12.От всичката литература,която изчетох по въпроса останах с впечатление,че след като ги вкараме в норма има голяма вероятност проблема с крачето да се подобри рязко.Силно се надявам да съм права.
Иначе малчо си е добре.Майка ни е на гости тази седмица и се гледат в къщи.В неделя украсихме елхата-няма такава радост.Още ме държи изражението и.В Аико има намаление на детска дървена маса с 2 столчета за 50лв и вчера и ги купих,пак голяма радост.Дърпа столчето до елхата и си сяда да я гледа.Колко малко му трябва на човек  :D
Усмихнат ден от нас.
*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #154 -: Декември 04, 2018, 16:39:12 pm »
Бебешок, наистина е добра д-р Кадъм.Питай я за всичко което се сетиш като отидеш при нея.Може да се наложи да пуснете още изследвания, но това да не те плаши.Стискам палци всичко да се оправи.

И ние направихме елхата в събота.Пререди я 5-6 пъти до сега.Днес ще напишем писмо и ще го пуснем по пощата.

Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #155 -: Декември 04, 2018, 16:47:32 pm »
Маги,тя има онлайн консултации(използва приложението Healee) и когато излезнаха резултатите и писах.Отговори супер бързо(в събота в 22 ч,аз съм писала в 21ч),за което има моите адмирации.Та тя ми каза какво да допълня.Вчера ходех до лабораторията ,те пазят пробите до 72 ч и допълнихме липсващото.Определено имам много въпроси към нея.От много места ми я препоръчват.
*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #156 -: Декември 04, 2018, 16:57:01 pm »
С две ръце съм за д-р Кадъм при наличието на такъв проблем. Пациенти сме й цялото семейство. Страхотен лекар! Аз се боря от години с проклетия Б12 и всичко съпътстващо го и посещението ми при нея даде невероятни резултати.
Сега се върнах назад, за да се ориентирам какво точно не е наред при дъщеричката ти, Бебешок. И аз като теб смятам, че дефицитът има отношение към споменатите прояви. Всичко ще бъде наред, стискам палци!
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #157 -: Декември 05, 2018, 09:46:35 am »
Не смея да се похваля, но и моето момче тръгна на уроци по китара от 2 месеца - от една година дава зор, но не искаше учителят да започнат преди да направи поне 5г. Дано да запази интереса си, ние пък - търпението си :)
Бебешок, дано да израсте детенцето проблема  :heartbeat: Помня, че с моята госпожица още като бременна си слагах инжекции Б12. После не съм изследвала нито при мен, нито при децата.


Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #158 -: Декември 05, 2018, 10:23:53 am »
Предполагам,че аз съм имала дефицит или съм била на долна граница,не съм го изследвала.Никой не ми е казал,не ми е минало през ума.Бях се съсредоточила в това да я износя и живеех от преглед на преглед.Ето дори и при нея- при явен проблем,никой нищо не ми беше казал.Дори вчера при положение ,че носех резултатите и въпросната доцентка ми каза да не се занимавам с глупости.Тази реплика последно време я чувам от всеки 2ри лекар.Както и да е вярвам,че нещата ще се наредят.Ще разкажа как е минало утре при Кадъм.
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #159 -: Декември 07, 2018, 08:30:31 am »
Здравейте.Снощи бяхме при Кадъм.Исключителен човек.Тя също отрича диагнозата ДЦП.До голяма степен повтори думите на Димова.Имаме си назначена терапия за 3м и след това пак на невролог и при нея.Ако остане все още някакъв проблем с крачето след терапията ще правим ЕМГ изследване,но според нея едва ли ще се стигне до там.