0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #80 -: Ноември 13, 2017, 09:38:18 am »
Авалон, стискай зъби ще мине!

Усмивки и аз като Деси действам.Ако е за пране е за пране и толкова.Ревала е, тръшкала се е, въргаляла се е по земята и пак облича каквото има в гардероба.Все пак има цял гардероб все за нея!
Ох замислихте ме с тоя адвент календар, ама толкова пластелин има в къщи, че няма да преживея и това  :lol:

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #81 -: Ноември 13, 2017, 11:17:23 am »
Абсолютния цербер съм аз по отношение на дрехите, как пък няма да ме разиграват за дрехи и обувки, че чак и по няколко чифта да им купувам. Смайли, опитай се овреме да се справиш с това. Нека тръшка, да върви по пантофи ако ще, но не ми предлагай избор от 3-4 чифта.
На времето четох една статия, че децата на тази възраст не могат адекватно да избират като имат повече от две неща. Та, ако ще даваш избор, предлагаш 2 блузи, например и да избира, точка. :)
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #82 -: Ноември 13, 2017, 11:36:55 am »
Стефка е права и аз давам избор между 2.Като има повече става хаос и накрая с викове я обличам и с рев се заминава по разпределение.Аз съм ужасно изнервен човек, спокойствието не ми е приятел.Моника не знам дали страда от това, но мисля че успях да я науча да е една идея по-експедитивна и да не ми се тръшка за дрехи.

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #83 -: Ноември 13, 2017, 17:10:05 pm »
Здравйте и от нас!

Подарзците за Коледа вече ги осигурих, че в единия магазин имаше до края на октомври - 20%. За Марти купихме едно Lego, а за Габи кукла и резервни дрехи. Това ще са играчките, а всичко останало ще е дрехи, обувки и от каквото имат нужда. Адвентскалендарите са закупени още през октоври и те - имаше рапродажба на миналогодишни серии и бяха на половин цена. За мен са си направо пари хвърлени на вятъра и затова гледам да е нещо до € 10,00 на дете, а за всеки ден аз ще им скривам по някое лакомство.

47 Smiles, и аз мисля че е голяма грешка да пазаруваш с него якета. За обувките понякога е нужно да се пробва, но ако не е нужно прави го без негово присъствие. Ние имаме по един чифт обувки на сезон и през лятото освен сандали и гуменки. На Габи все още аз избирам какво ще облича сутрин, мисля че ще остиска докато стане на 4 г. да и давам, както на брат и, да избира между три неща. Наистина сте прави, че колкото по-голям избор имат, толкова по-трудно се справят и в краен ефект настава истерия и бъркотия. Може да му даваш например да си избере от вечерта между две неща и сутринта ще сте готови. А за анцузите не се тормози, повечето от приятелите на Марти ходят само с анцунг и не искат друго, може би така по-лесно се търкалят, катерят, по им е удобно. А той освен дънки нищо друго не слага дори и през почивните дни сме в къщи със скъсани дънки. :(



*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #84 -: Ноември 14, 2017, 09:33:24 am »
Да Моника също не обича дънки, не обича поли, облича рокли, защото са и по-удобни, но и там избира коя да е, защото ако е тясна няма шанс да я облече.Важното е да им е удобно да играят.Те по такъв начин си избират дрехите.Ние имаме ужасно много клинове, за да може да я обличам с тях и да и е удобно.Племенника имаше много меки панталони, като дънки но от по-мек плат, мисля че в H&M бях виждала и му бях взимала такива.Стават за някакъв празник или РД например.Но и до сега(ще става на 7 скоро) предпочита да е с анцунг.

Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #85 -: Ноември 14, 2017, 15:01:42 pm »
Здравейте и от мен :) напоследък само ви чета и не ми се пише...уж, за да не се оплаквам :wink: вкъщи сме си с Алек той с някакъв ларингит, от вчера на инхалации с пулмикорт и снощи спа спокойно без да кашля.. аз пък съм след конизация, другата седмица ми е вторият държавен практически изпит и живот и здраве от 30.11. вече на работа... ей такива веселби при нас :) 
Подаръци за Коледа не съм купувала още дори и не знам какво да купя...поръча на кръстницата си автовоз, а аз ще го мисля... претенции за дрехи има относно блузите и картинките им инак му е все тая с дънки или долнище е :D
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #86 -: Ноември 15, 2017, 14:36:48 pm »
Хелп, с какво мажете главите на децата да предпазва от въшки.В нашата група има въшки, вчера ме сюрпризираха и сега съм леко в стрес.Какво да взема от аптеката?

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #87 -: Ноември 15, 2017, 15:02:26 pm »
Hedrin
Protect & GO
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #88 -: Ноември 15, 2017, 15:16:28 pm »
Благодаря, ще ходя да купувам сега!

Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #89 -: Ноември 15, 2017, 20:17:50 pm »
И в на Дани градината има въшки и ги проверяват всеки ден.

По-лошото е, че в София се вихри Хепатит А. На Дани приятелчето му от блока майка му имаше, а сега в нашия офис вече двама души имат също и ще ни правят изследвания на всички.

За дрехите и обувките, момичета, какво да ви кажа, и две да му предложа само да избира, ако не ги харесва, няма обличане/обуване и това е. Обясвам му, че това, което иска е за пране и няма и няма.

Сега му взех якето, което аз харесах (по интернет го поръчах) и ще мине време докато реши да го облече. В момента само ми казва: "Аз нали ти казах. Не го харесвам това яке." То ще са сделки и уговорки, няма друг начин.

Сутрин понеже го кара мъжа ми на градина (в редки случаи аз) и ми каза: "Няма смисъл да му приготвяш дрехи, той и без това не облича това, което ти си му приготвила". Та ходи като циганче (комбинация от неподходящи цветове и неподходящи за сезона дрехи). Блузите не трябва да имат якички, джобчета или копчета например и т.н. Панталоните трябва да са само анцузи (и то без връзки).

Обаче с обувките е по-сложно. Плаче и казва, че му обиват и няма как да знаем дали е истина или лъжа и като плаче не му ги слагам. Затова ходи само с по един чифт 3 сезона, а аз съм накупила още 3-4 междувременно (например сандали, кецове, кроксове, а той иска само маратонките и не обува споменатите). Лудница...
Добре, че кракът му расте бавно (все още е номер 24), че иначе щях да съм в тотален преразход само за обувки  :lol:
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #90 -: Ноември 15, 2017, 20:28:17 pm »
Свате, свате...момата носи 27номер обувки :) То и аз съм с голям крак та май на мен се е метнала. Татко Бог да го прости, по поръчка му правиха 47 номер мъжки обувки :)
За дрехи, не иска рокли, само дънки, анцузи, клинове и то да бъдат момчешки. Щяла да става батко ;) Само сини дрехи, чорапи, само с конструктори играе и топки, кукли мрази. Направо се чудя има ли проблем или не.
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #91 -: Ноември 15, 2017, 20:44:01 pm »
Свате, снахата си е с нормален номер на обувките. Аз като гледам обувките на децата от детската градина на Дани (нали ги подреждат на една етажерка), всички са с големи номера. Само той е с малък.

Поръчах столчето.
От MyToys вече не могат да се поръчват столчета на адрес в България (заради килограмите и обема), така че го поръчах чрез Гъбко, но пак излиза доста по-евтино отколкото да се купи от България.

Сигурно сте видели, но аз да кажа, че ще има -25% в Хиполенд този петък и -30% от петък до неделя в Комсед. Аз лично няма какво да купувам.
На Дани влаковете са купени. На племенника ще вземам колело, а на племенничката абонамент за тенис. На децата на първите ми братовчеди ще давам пари (така искат).
Най-много за кръщелниците да взема по едно Лего, че са маниаци  :lol:

Данюши тъкмо го премерих и на ръст - 97 см. Дребничък върви.
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #92 -: Ноември 15, 2017, 23:18:41 pm »
Смайлс, да не би да му купуваш твърде малък номер и да му убиват обувките? Оставяш ли 1 см толеранс за пръстите? Да ти пратя ли таблицата от май тойс?

Стоека, и моята мина през такъв период. Дори косата си отряза. Искала да бъде момче. Сега нейните приятелки искат да са принцеси. Онзи ден беше поканена на рожден ден и трябваше всички да са облечени като принцеси, та ходих да търся в мазето дали няма някоя рокля такава. Добре, че са приятелките ми. Явно са ми дали такова нещо, тъкмо два броя. Че най мразя да давам пари за тези глупави карнавални костюми. Ей на, пожарникар искаше да е миналата година. Купих й костюм и след това реши, че ще е дракон (с костюм от брат си). Пожарникарският костюм отлежава в гардероба.

Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #93 -: Ноември 16, 2017, 07:54:48 am »
Стойка и Вера ми беше такава..все с топки, конструктори и пъзели...за разлика от Алек :) дай му колички на него и това е :lol: е и топка рита, но конструктори и пъзели много, много не обича..
и тя обичаше да се облича в синьо, но пък то и отиваше нали е синеочка :wink: до голяма (4-ти клас) едни безвкусни комбинации на дрехи и цветове, но после се оправи :) и сега рядко облича рокли и поли по повод... просто с клин и дънки и е по-удобно :) от тази година е и с униформа та откри, че панталоните били по-удобни от дънките :lol:
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #94 -: Ноември 16, 2017, 08:41:33 am »
Блу, рожденичка ли си имаш днес? Да ти е жива и здрава!!!

Не му вземам малки номера. Даже точно защото мисля, че трябва по-бързо да му расте крака, залитам към по-големи.
Даже се притеснявам, че той като ходи само с едни маратонки 3 сезона, са му малки вече, а той си иска само тях.
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #95 -: Ноември 16, 2017, 10:17:24 am »
Честит празник, Блу!  :) 
Здраве, щастие, обич и много радост желая на рожденичката! Весел празник на всички!  :)

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #96 -: Ноември 16, 2017, 10:21:29 am »
Охооо, снахата е на един ден със свекър си  :wink: /не съм запомнила, но вече ще знам  :wink:/
Да ви е жива и здрава, Блу! Много да ви радва и да е щастлива! Весел празник!  :D
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #97 -: Ноември 16, 2017, 10:28:54 am »
Честита пораснала госпожица Деси!Много да ви радва и да е много здрава и щастлива!

Усмивки, труден характер си имате в къщи.

Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #98 -: Ноември 16, 2017, 12:18:55 pm »
Здравейте,
При нас положението с обличането е ОК - няма нииикакви претенции - питам го, той въобще не се впечатлява. Само, ако е нещо ново, казва "Ауууу" и се гледа влюбено в огледалото. Ние пък сме с бързорастящ крак - вече между 27 и 28 номер /е, около 110см височина/. Вчера си останахме вкъщи, че сутринта като стана много кашля, прегледаха го, малко инхалации и стана по-добре. Днес е на детска, горкият отиде с голяяямо желание, явно му е скучно с мен.
В събота сме в Копривщица, че ще кръщаваме едно прекрасно момиченце и се надявам той да се държи добре :)
И такива неща при нас...
Много здраве и прегръдки от нас :)
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #99 -: Ноември 16, 2017, 16:43:18 pm »
Стоека, Моника иска пушка и колички с писта, паралелно обаче и кукли.Та споко нормални са си децата!

Усмивки, за сега момчетата вървят по-дребни, ама ще ви видя като станат тийнове, ще сменяте номерата на обувките през месец ;)

Бонболини, да е все здрав младежа, радвам се че му харесва в градината.Помня с какви притеснения го пусна.