0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #140 -: Декември 02, 2017, 13:44:28 pm »
Обясних му и разбра, но му трябваше време да се примири  :P, днес вече нямаше проблем. 
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #141 -: Декември 02, 2017, 14:08:04 pm »
Пиша ви Смайлс :)

Аз имам друг тип адвент календар.Едно чувалче залепено на хладилника и всяка сутрин ако е слушала има бонбон, а ако не камъче.Нещо като чорапите по камините.Не помня кой ни го подари миналата година и тая влезе в употреба.За сега имаме 2 бонбона ;)

Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #142 -: Декември 02, 2017, 15:41:36 pm »
Маги, и аз мислех така да направя - торбичка и всеки ден да слагам една малка играчка (животинче на Schleich), че не съм фен на бонбоните. Но сметнах, че ще се разоря  :lol:
Най-малките са по 7.90 лв. за бройка. Изпуснах черния петък в Хиполенд и се отказах.
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #143 -: Декември 09, 2017, 14:41:02 pm »
Здравейте момичета, как са децата?Купихте ли подаръците?Украсихте ли елхите?
При нас декември е доста динамичен.Подаръците са купени, всякакви кули тип Рапунцел, Елза и т.н. Мисля да я заведа на един Коледен театър и на един Коледен концерт, дано ни се получи.Чакаме си снега, ама за сега няма.

Иначе е станала на моменти ужасна.Разбира, знае какво искам и прави всичко на опаки.Като не и харесва нещо бута, пищи, хвърля, ужас.Говоря, обяснявам и дано скоро отмине този период.В градината има приятели, тича напред да играе с тях.Каза ми че съм и скучна :) Спокойна съм.

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #144 -: Декември 09, 2017, 22:24:12 pm »
Елхата я украсихме още миналата седмица. С подаръците зациклихме - Нора иска братче  :?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #145 -: Декември 09, 2017, 23:09:27 pm »
Здравейте :)
Добре, че е Маги иначе не се сещаме да пишем :wink:
Офф, не знам как сме миналата сряда го спрях заради секрет стичащ се назад с идеята в понеделник да го пусна...то пък хем студено бе, хем не беше се оправил съвсем имаше сополи и от сряда ме тръшна мен, ужасно кашлям с бронхит съм, а той спря сополите и взе да кашля... ще се гръмна вече...нямаме температура, ни сополи само гадна кашлица отхрачваща...та се чудя в понеделник дали да не го пусна вече на градина... елхата и ние миналата седмица я украсихме, подарък не съм му купила, бях взела от дървените писти с идеята за подарък ама с това стоене в къщи си му я извадих та и колички ходихме да купуваме за пистата и явно друго ще е за под елхата :wink:
Авалон чуден подарък иска Нора не зацикляйте, а действайте :wink:
Ходихме на немския коледен базар като се наспа...ама не съм очарована нещо...
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #146 -: Декември 10, 2017, 16:23:21 pm »
Авалон, нормално е за тях в момента и Моника е на тази вълна.Иска братче или сестриче.Само за това говори.

ние подаръци сме купили.Имаме на дневен ред една кукла Уинкс, една кукла Рапунцел, една писта с колички по нейно желание и пистолет(пак тя си го поиска), това са все от баби и чичовци подаръци.Ние с баща и сме по-скромни взехме и халат за баня, че нейния умаля.

Алекс, не знам какво да те посъветвам.И Моника ми хърка, но не мога да седя все в къщи с нея.Ще я пусна и се надявам да се оправи, ама като гледам как бухат децата в детската е по-вероятно да се влоши.Каквото такова!

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #147 -: Декември 10, 2017, 22:22:45 pm »
Така,  а моята хубавица  иска син робот с червена маска :)
Какво е това чудо,  да ми помогнете ако може.
С кукли не играе, иска докторски и полицейски комплект и робота. Е тук направо  зациклих..... Братовчедите ще купят докторската чанта.  Баба й полицейско... Ама аз от къде да поръчаме този робот?????
И тя е пак със сополи,  без температура,  без кашлица или някакви други екстри,  просто сополи и пак не я искат в градината. Е ама майка не може непрекъснато да я гледа :(
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #148 -: Декември 10, 2017, 22:55:07 pm »
Аз бих направила една микробиология, хем за лична консумация, ако има нещо да го ликвидирам с подходящите капки, хем ако е чиста , да им връча бележката заедно със щерката и да си гледат работата. Само се чудят как да си намалят работата значи. Сопола сам по себе си не значи болест. И Нора ми е с едни такива сополи току се появят без нищо друго и изчезнат , преди две седмици с нощна кашлица. Пръскам кога се сетя с един инфлуназал, с него и без него все тая. И пътеката към градината, още няма отсъствия пу, пу.  Обаче сутрин като влезем във фоайето имам чуството че ги виждам чак вирусите, то е кихане, кашляне, подсмърчане, та съм в "трепетно" очакване... нищо ново.
Тоя син робот с червена маска да не е някаква модификация на Спайдърмен, да е видяла нещо такова?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #149 -: Декември 10, 2017, 23:17:07 pm »
Стоека, тоя син робот да не е от някаква анимация...pj masks гледа напоследък Алек, да не е от там...утре май ще го пусна и каквото такова...в четвъртък им е тържеството дано издържи до тогава.. сега трябва спешно да мисля подарък за там..инак ние яке, панталон и ботуши купихме онзи ден, сменихме му кошарата с легло- кола та сега и чаршафи и завивки на спайдърмен ще купувам ама не върви в градината тези подаръци да ги нося :lol:
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #150 -: Декември 11, 2017, 00:52:09 am »
Не знам, детско вкъщи не пускам или за половин час и то за принцеси гледа. Нещо от градината ще да е, понеже няколко пъти отивам доста рано и децата наредени на столчета гледат телевизия :( а госпожата се мотае нанякъде.
И едни намеци как сборни групи ще бъдат по Коледа и след Нова година и как е тежко на децата..Аз колко отпуск имам??? И приключваме годишно и инвентаризация..
За микробиология не се бях сетила, ще й пусна, благодаря.
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #151 -: Декември 11, 2017, 09:25:53 am »
Стоека, хич не им се връзвай на намеците.Много им обръщаш внимание и те за това си го позволяват.При нас ще са сборни групи сигурно, но от сега знаят, че Моника ще я пусна да ходи.Дори и да съм в къщи(което е малко вероятно), тя ще ходи защото в къщи изтрещява с мен.

Виж следните неща PJ masks, Спайдърмен или някой Трансформър.Погледни коя телевизия дават детска като я взимаш или питай госпожата, за да знаеш да се ориентираш какво точно е видяла.


*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #152 -: Декември 11, 2017, 19:44:56 pm »
Така,  а моята хубавица  иска син робот с червена маска :)
Какво е това чудо,  да ми помогнете ако може.
...
Стое, Стаси каза че не знае за такъв робот. Каза, че може би от трансформърс нещо или Рейнджърите????
Виж тук :
https://www.google.bg/search?biw=1366&bih=662&tbm=isch&q=%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%81+%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8&sa=X&ved=0ahUKEwjo9rGYwILYAhVQY1AKHakpA3UQhyYIIw
или тук:
https://www.google.bg/search?q=&tbm=isch&tbs=rimg:CWDHLn66-zguIjiq4PR_1Hmxs4tyQwFuZnDOwpP2YBhiBJm7pGKAEXNxUEaS6AjufnKGrnlZzlL2ILhMVjP75S_1pb4yoSCarg9H8ebGziEX3GKSlQ838VKhIJ3JDAW5mcM7ARmPb7Q5NSRg4qEgmk_1ZgGGIEmbhEeVWGY2KbfvioSCekYoARc3FQREbgnAOH9LjOVKhIJpLoCO5-coasRXj9XqfwaqqwqEgmeVnOUvYguExEHrgR7flhTnioSCRWM_1vlL-lvjEY9sq0dw95bH&tbo=u&sa=X&ved=0ahUKEwiZyp_-v4LYAhWJmbQKHS3NBIQQ9C8IHw&biw=1366&bih=662&dpr=1
Ние все още подаръци не сме купували :( Всичко ще е в последният момент, че нещо не може да си избере - все иска неща, коѝто са мнооого скъпи - дори и Дядо Коледа не може да си го позволи :)
За ДГ - Стаси винаги ходи - не ме интересува дали са сборни и че не им се работи :) Плащам си да е там и това е! Друго си е сред децата :)
« Последна редакция: Декември 11, 2017, 19:50:10 pm от petqst »
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #154 -: Декември 11, 2017, 21:41:37 pm »
Стоека, хич не им се връзвай на намеците.Много им обръщаш внимание и те за това си го позволяват.
Точно така. И в нашата градина ще са сборни групи. Връчиха ни едни списъци да отбелязваме кои работни дни и дали ще присъстват децата ни. Навсякаде нашляпах "да", без  да се замислям предварително.
 Днес мен лично ме изненадаха приятно. Събирали са се по две групи  - една големи и една малки деца. Големите са разказвали на малките приказки. А в сряда са поканени баби, те да разказват приказки, ама не модерните приказки, а такива, каквито те помнят от своите баби.  Нашата баба обаче днес се прибра грипава и за сряда няма да е ок ... язък.
Ние отложихме за следващия уикен тура за подаръци. Братчето отпада. Другото желание е .... juice ...  :lol: не мога просто  :lol:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #155 -: Декември 11, 2017, 21:50:46 pm »
Хаха, вярно и това щях да казвам: И Стаси мрънка за братче или сестриче, а може и двете... Но за Коледа нищо не е казвал  :wink: Може би като разбра, че чичо доктор ще каже кога ще дойде и сега само чака....
За ДГ - винаги го пиша, че ще посещава! Ако излезе нещо - и ще пътуваме, предупреждавам ден, два преди това и толкова :) Винаги съм се чудила на майки с по-големи деца - ами каката /баткото/ си е в къщи, защо не и малкото да е?  8O
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #156 -: Декември 11, 2017, 23:26:31 pm »
Петя, веднага ти отговарям да не се чудиш :lol: .... защото каката или баткото могат да се гледат сами, ама малкото кой да го гледа, когато ти си на работа...
На нас още нищо не са ни казали, но предполагам че и те ще са сборни групи...той няма да ходи, има си баби да си го гледат :lol: ... лесно е като са пенсионери, ама с Вера какви гимнастики правехме, защото работеха още...ужас, не искам да си спомням чак..
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #157 -: Декември 12, 2017, 06:31:00 am »
И според мен е Pj masks.
Ние ходим на солна стая от тази събота до този петък съм планирала (след градина) и там пускат детски филмчета. Върви точно това с маските и Дани иска да му го свалям сега.

И в градината на Дани като влезнем само се чува едно кашляне и подсмърчане. Такъв е сезонът. На него му тръгнаха леки сополки в петък, но да чукам на дърво минаха на бързо. Може би и солната стая даде резултат, въпреки че там вътре само моя нос се разтича от солта  :lol: не и неговият.

Онзи ден, писах, писах, но нещо не успях да го постна.
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #158 -: Декември 12, 2017, 16:07:33 pm »
Момичета, можете ли да ми препоръчате добър алерголог в София? За дете на 4 години с хронична уртикария, която последните месеци не успяват да овладеят. Аз само за Мустаков съм чувала разни препоръки, но ако вие може да ми помогнете с опит и впечатления, ще съм благодарна.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #159 -: Декември 12, 2017, 21:18:32 pm »
Петя, при моите случаят е друг. Ако малкото чуе, че голямото ще си е у дома (ваканция), и тя не иска да ходи на градина. И направо ги оставям и двамата вкъщи. В петък тя ходи на пиано и без това я взимам преди два часа и понеже родата от София ни е на гости и й казах, че няма да ходи на градина (тъкмо да си спестя времето за водене и взимане, което никак не е малко).
И не, и голямото не иска да седи само у дома, въпреки че е на 8 г.