0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #60 -: Октомври 27, 2017, 20:17:16 pm »
Ние вече имаме подаръци за Коледа  :lol:
Релси, влакове и Т.н. Имаше намаление в Mouse toys 21% и взех от името на всички (ние, лелята, едната баба и дядо, другите баба и дядо и кръсниците) най-различни нови елементи - светофари, семафори, гари, пожарен влак и др.п.
Част ще са за имения ден (17 декември).
Даже и за рождения ден (догодина) имам идея  :lol:
Много иска скейтборд и колело с педали.

Малко е сополив днес. Дано му се размине.
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #61 -: Октомври 29, 2017, 08:43:01 am »
Маги, верно сме за бой :lol:
Алек, от миналата събота е при баба на село, хремав, сополив, но до там...в сряда за ваканцията на каката ще летим до Рим та и за това по-рано го изпратихме там да не го мисля... не съм мислила още за коледните подаръци...
Бонболини,аз занесох торта и сок в градината и ми бяха казали да им купя чинии, чаши и лъжици, балони и свирки се сетих допълнително, шапки забравих, но явно там са имали от други деца, защото по снимките после всички бяха с шапки :) задължително сертификат на тортата да имаш... това пък с отделна почерпка за госпожите ми се вижда прекалено...
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #62 -: Октомври 29, 2017, 10:00:31 am »
Маги, разрешават торта, но със сертификат, първо вземали проба, после дават на децата.
Алексче, аз реших да почерпя с нещо госпожите и директорката , но по нещо символично , не съм решила какво, просто много ми допадат и се грижат добре да малкия. Иначе аз се това за рождения му ден да е в градината, ама дано удържи и не се разболява. Иначе засега сме добре и мама ще идва в петък за няколко дни  :D тъкмо и ние да поизлезем с мъжа ми :)
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #63 -: Ноември 06, 2017, 11:50:29 am »
Здравейте! Как сте?  :)
Моите деца отново боледуваха в последната седмица, дълго продължи хремата този път и кашлица имаше в някои дни. Оставих ги вкъщи десетина дни, за да се изчисти напълно хремата, но ме подлудиха  :)
Днес отново са на детска градина, нетърпеливи бяха да отидат, а и аз с радост ги заведох сутринта - да ми починат малко ушите и главата  :). А и днес ще имат танци с госпожицата (имат латинотанци два пъти седмично), много им е интересно, ще видим довечера какви странни движения ще показват  :)
« Последна редакция: Ноември 06, 2017, 12:01:31 pm от marsi »

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #64 -: Ноември 06, 2017, 12:15:18 pm »
Марси, вашите танци като нашия английски.Научавам нови думи  :lol:

Моника за сега е здрава пу-пу-.Има вирус с висока температура, изпотръшкаха се сумата му и хора покрай нас, надявам се да ни подмине.Тази година е по-добре от към болести от миналата, но не е да няма.
Марси, разбирам те за тишината и Моника само разпитва.

Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #65 -: Ноември 06, 2017, 12:20:46 pm »
Здравейте, писах, ама нещо ми се изтри...
Днес нашето момче става на цели 3 годинки, но ... вчера се спъна и много лошо си разцепи носа, водихме го в Пирогов, залепиха го, но е подуто около очите, криво му е, постояно го опипва...
Днес ще го разведем някъде, където няма много деца и вероятност да се удари  :( Много ми е криво, а като се сетя що кръв изтечеее  8O  8O  8O
Юнак без рана не може  :?
Поздрави и здраве на всички дечица  :D
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #66 -: Ноември 06, 2017, 12:32:49 pm »
Боболини, да ви е жив и здрав малкия мъж и дано това е най-голямата му рана за тази нова година дето ще му предстои :) Няма как да не е крив, но съм сигурна, че с един балон и няколко подаръка, ще се почувства по-добре :)

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #67 -: Ноември 06, 2017, 13:57:15 pm »
Бонболини, честит рожден ден на момченцето ви!   :D
Да е здрав, игрив и много щастлив!
Жалко, че така се е случило, дано бързо да се оправи!
Хубав ден и весел празник!   :balk_16: :balk_5: :balk_12: :balk_20:

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #68 -: Ноември 06, 2017, 15:24:00 pm »
Честит празник мамо! Да ти е живо и здраво и много щастливо порасналото момче! И да няма повече такива поражения!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #69 -: Ноември 06, 2017, 21:17:16 pm »
Честито на порасналото момче, Бонболини!  new_birthday
Да е здрав, щастлив и с много късмет и повече да няма подобни инциденти!

Моят малчуган беше с лек вирус миналата седмица  - кашлица и сополи, без усложнения слава Богу. Гледа го дядо му от сряда до петък. Днес се ослушва на градината. Загуби тренинг  :lol:
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #70 -: Ноември 10, 2017, 09:55:29 am »
Здравейте,
Благодаря за пожеланията  :D  :D  :D
Нослето започна да минава, има сега синини под очите и ще чакаме да падне коричката от раната. След около месец ще започнем да го мажем, за да зарастне белегът. Иначе другата седмица ще го водим на лекар, все пак да прегледа носа.
Рожденият ден мина с много песни, забавления и торта в градината, после с много въртележки и игри вечерта в детския кът в Мол-а, забавлява се много, още торта и заспиване в 23ч, което  8O  8O  8O за него и нас беше твърде непривично /той заспива най-късно в 21ч - 21,30ч/. Надявам се да се закрепи и да няма сополи, защото почистването на носа ще е по-сложно, но... каквото дойде  :D
Вие иначе как сте?
Пожелавам много здраве и усмивки :)
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #71 -: Ноември 10, 2017, 12:03:03 pm »
Бонболини, раните зарастват за вас остава стреса.Браво на детето!Весел рожден ден сте имали :)

Моника ходи на градина, един ден е добре, на другия иска с мен в къщи  :( Започнах да се подготвям за Коледа, пазарувам подаръци.Тая година нещо не ни върви и ни се случиха доста тегави моменти е сега сме в поредния и аз нямам сили да пиша и тук.Много изтощаваща година ни се падна!

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #72 -: Ноември 10, 2017, 22:02:17 pm »
От цялата работа най-важно е малкия да е щастлив. Синини, корички - всичко ще изчезне.
Аз тези дни се присетих за Нора, че трябва да мислим. Обаче нищо не "родих" на първо четене. Забранени са тортите в градината, а какъв празник без споделената торта с децата и без свещички.
Иначе някакви странности напоследък.  Лекувах аз едно гърло, до антибиотик, та втори и пак не минава, че и болезнени подути лимфни възли ... та микробиология и хоп с бета хемол. стрептокок съм се обзавела незнайно от къде и откога. Айде семейно всичките - нищо на останалите. Но в носа на Нора гъмжи от стафилококи, никакви симптоми като сополи, гърла,.. и не е боледувала от пролетта насам. След голямо чудене кандисах и сега бактобран унгвент. В същото време отзад на сгъвката на ухото нещо като подсичане - пак загадка. Айде и тук два модела мазила. И като за капак в основата на нокътя на палеца подуто и червено като възпалено или гъби или .. кой да знае и поредното мазило. Изобщо едно голямо мазане, ама и да не говоря сутрин за градина какви гонения и увещавания са омммм...
Наоплаках се.  Ухото смятам от утре да отпадне. Носа до понеделник, после пак микро-
 И пръста срок до понеделник съм му дала с предписанието на педиатъра, ако не - на кожен. Все уж дребни някакви, но са си разправии и размотаване. Уф.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #73 -: Ноември 11, 2017, 21:55:54 pm »
Бонболини, много хубаво, че детето се е забавлявало на рождения си ден! Какво по-важно от това  :P

Ние сме добре. Запалил се е тук по един Пес Патрул тази седмица и само заспива и се събужда с мисълта за него. Всичко тръгна от една торта на един детски РД, на която имаше кученцата от филмчето. Иначе ние нямаме кабелна и той не го беше гледал, но сега ми измъкна душата да му свалям разни епизоди  :lol:

Днес ходихме за зимно яке... е няма такава разправия - нито едно не харесва, не иска да пробва, крие се в магазините, лудница....
А същевременно казва, че миналогодишното му е малко и не иска да го носи. Откъде тези претенции за дрехите, направо ми писна. С обувките същата работа. Колко пари потроших в обувки, които не иска да носи. Сега ходи с едни маратонки, с които ходи и лятото, когато беше +30. Не иска да обуе друго и реве, че му обивали, а аз купувам само леки, меки и т.н.....уфффф Наоплаках се. Продължава да си ходи и с анцузи... Панталон или дънки не знам на колко години ще се престраши да обуе  :lol:
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #74 -: Ноември 12, 2017, 11:32:11 am »
Пак аз  :lol:

Сега съм на вълна избор на адвент календар и бустер за кола.

Адвент календарът искам да не е с шоколад. Засега съм се спряла на ето този (започна да се увлича по пластелин), но приемам и други предложения.
https://www.mytoys.de/hasbro-play-doh-adventskalender-4079486.html

А ще сменям столчето на Дани в моята кола. То си му става все още (макар главата да е изравнена с горния ръб вече), но е доста старо, защото аз самата го бях взела втора употреба. Морската му пяна се клати.
Ластикът на тапицерията се е разхлабил и се смъква. Мога да купя нова тапицерия само, но по-добре да взема ново столче за следващата категория, тъй като това ще се наложи да се сменя след половин година. Т.е. да взема 2-3 група, която се води за деца над 3.5-4 г. или над 15 кг). Ето тези разглеждам засега. Май първото е по-хубаво.
https://www.mytoys.de/britax-roemer-auto-kindersitz-kidfix-xp-sict-cosmos-black-2016-4438370.html
или
https://www.mytoys.de/cybex-auto-kindersitz-solution-m-fix-gold-line-graphite-black-dark-grey-2017-5016559.html
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #75 -: Ноември 12, 2017, 15:12:16 pm »
Свате и аз отдавна търся стол 15-36 кг. Исках пак Бритакс, но не намирам стол без изофикс, моята кола е много стара и е без такава възможност.
Ако видиш стол докато търсиш за вас, моля кажи. На Мария главата е вече над стола. И спешно трябва да купя. Приятелка директно мина за нейното дете на обикновена седалка и се чудя и затова?
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #76 -: Ноември 12, 2017, 15:56:43 pm »
Свате, това от първия линк със сигурност може да се постави и без Изофикс, но ще видя дали няма нещо по-евтино, защото Изофиксът оскъпява, а ти така или иначе няма да го ползваш.
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #77 -: Ноември 12, 2017, 21:59:28 pm »
Има, разбира се. Ние имаме точно такива, но без изофикс.
https://www.mytoys.de/britax-auto-kindersitz-kid-ii-storm-grey-2017-5016591.html

На мен ми се вижда малка Мария само за повдигащата седалка. Знам, че хората го правят, за да пестят пари, но не е правилно за мен. Може да се пести от дрехи или купищата играчки, с които съвременните деца биват заривани. Не е критика към теб, стоека. Просто казвам мнението си.

Смайлс, тъкмо този адвентски календар съм купила на София тази година.  :lol:
« Последна редакция: Ноември 12, 2017, 22:01:04 pm от blue_sky »

*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #78 -: Ноември 12, 2017, 23:01:51 pm »
Благодаря за линка, хареса ми столчето.
Относно седалката питах, защото масово ги возят така, а на мен ми е странно...столче ще купувам :)
Сега ме светнете как се пазари от немските сайтове. Аз поръчвам основно от английски сайтове и ще потърся там столчето, но за всеки случай да знам
« Последна редакция: Ноември 12, 2017, 23:04:24 pm от stoeka71 »
*
Re: Есенна, градинска/яслена тема за най-малките
« Отговор #79 -: Ноември 12, 2017, 23:05:13 pm »
Дори и големият се вози на столче още. Добре, че е по ръст, а не по големината на крака, че иначе нямаше да има нужда от столче вече.  :lol: Още два номера и ще ме стигне.

Смайлс, при мен между другото, няма хър-мър по отношение на дрехи и обувки. Изобщо не ги взимам с мен, когато пазарувам. Май и основно по интернет ги обзавеждам. София има много дрехи от други деца. Просто, като й умалеят другите, сменям й гардероба. Прибирам периодично нещата, на които сезонът им е минал. Каквото е в гардероба, ако искат да го носят. Друго няма. Случва се някои дрехи да се носят повече от други, но ако любимите са за пране, се облича, каквото е налично. Като си помисля, че хората нямат пари за дрехи и обувки, как пък няма да им купувам по сто чифта.
« Последна редакция: Ноември 13, 2017, 00:26:30 am от blue_sky »