0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #680 -: Ноември 10, 2017, 12:53:49 pm »
Този месец става 1 година,и аз преди време се филмирах че всеки месец имам симптоми,ама вече май ми мина тоя период :).Аз наистина не знам как да се успокоя,опитвам се да не мисля,запълнила съм си до максимум ежедневието с разнообразни дейности,даже всички ми викат претоварваш се,а на мен си ми е добре.И пак кисна в този форум и преживявам на всички проблемите и нищо не помага да не мисля :(
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #681 -: Ноември 10, 2017, 16:01:54 pm »
magi mei, не знам на колко си години, но ако от година правите опити, то вече е време да посетите репродуктивен специалист. Най- малкото спермограма трябва да направите и то преди да започнеш с изследвания при теб. В началото на форума има списък с клиниките.
Късмет момичета!
Поздрави, Теди, надявам се всичко да е наред :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #682 -: Ноември 10, 2017, 16:09:03 pm »
Момичета просто отидете на преглед при репродуктивен специалист в клиника.И ние сме с неизяснен стерилите.При мен всичко е наред, при него всичко е ОК, ОБАЧЕ не става!Благодарение на стимулациите и на опитите, организма ми се възбуди и успях да забременея веднъж.И ако мислите, че след това е лесно, о НЕ!Ето вече 3 години не сме спирали да правим опити ежемесечно, но не съм бременна.За това пристъпихме към ин витро, за това ще направя още едно или колкото трябва, за да имаме второ дете.Не чакайте, годините летят.Аз съм вече на 36, започнахме с клиниките като бях на 28, забременях на 32 и родих на 33, не се пазим от както бях на 27.Считайте колко време е нужно, а чакането всеки месец, не помага.Отделно може да е съвсем малък проблема и да се реши с лекарства.

Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #683 -: Ноември 10, 2017, 16:11:37 pm »
Знам Павла,30 направих тази година.Януари месец живот и здраве ще действаме и ще започнем както ти каза от Спермограмата,правихме преди 1 месец,не беше в изрядно състояние,но ни посъветваха  ММ да пие витамини и след 1 месец пак да направи.Ако е бил лек проблема както казаха,ще се надяваме да се случи чудото,ако не,ходене по докторите му е майката.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #684 -: Ноември 10, 2017, 16:26:22 pm »
Спермограма не се подобрява за 1 месец.Трябва да се пият добавки поне 78 дни, толкова е времетраенето на спермогенезата.

Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #685 -: Ноември 10, 2017, 19:58:28 pm »
Първо за мисленето хем си казвам няма да го мисля, хем то няма как особено около датата за М. Каквото и да си говориме когато силно и много го искаш то все за него си мислиш. Поне аз съм така мъжа ми не толкова (той също много иска тъй като и него го чаках да се нали ми 1 една година и тъкмо се бях примирила че скоро няма да е и той тогава айде). И ние сме решили януари месец да идеме да си направи спермограма а после и аз да си пусна изследвания. Ще съм благодарна да ме посъветвате къде в Сф да отидем в при добри специалисти.
Благодаря за съветите и подкрепата... на мен ми остават 10 дена до очакваната (дано не ми дойде де) менструация.
Спокойна вечер на всички. :bighug:
Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #686 -: Ноември 10, 2017, 20:03:05 pm »
Здравейте на всички! Някои знаят моята история, други - не, затова накратко ще я напиша, за да посъветвам момичетата, които като мен изчакват, да не губят време.
Скоро ще стана на 36 години, опитваме отдавна и не исках да повярвам, че може да имаме проблем... Всяка година ходих на гинеколог, стандартни изследвания, но ме съветваха да си пусна хормони и мъжът ми - спермограма , но ние - не. Е, преди 1 година и 1 месец започнахме с изследванията. При мен - висок пролактин и TSH, при него - влошена спермограма. С лекарства влязоха в норма за месец моите хормони, но при него отне почти 1 година да се подобри спермограмата. Сега се моля да се случи нашето чудо, опитваме и ако не, пак лекари и така.
Съжалявам, че стана дълъг пост, но не чакайте, направете изследванията, дано всичко е наред при вас и само ще се успокоите, че нямате проблем. Стискам ви палци на всички!!! Тедка и Вистал - целувки, сладки бременелки! :balk_600:
Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #687 -: Ноември 10, 2017, 20:22:24 pm »
Кулапетал благодаря за инфото. Никой от нищо не е предпазен и това е ясно. При нас мъжа е командировка друя месец и затова чак след КГ ще действаме с лекарите. И аз ходя на гинекол и всичките ми неща са ок но това нищо не значи може хормони тръби а и не се знае на мъжа ми какво му е. И все пак дано да е нещо малко. Успех на теб и имате хубави новини скоро.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #688 -: Ноември 10, 2017, 20:49:26 pm »
Здравейте кифлички, едни с пълнеж, а други все още не  :D :D :D Надявам се, разбирате хумора ми :D
Страшно много ви благодаря, за съветите и обясненията относно гадната ендометриоза.  Влязох в в темата и доста четох. Има и успели жени, които са забременели. Фактически надежда има. Обаче пак започнах да меря БТ и пак мисля, че няма да има О. Пия си отварата и силно се надявам да подейства.
В единия яйчник до кистите доки видя и възел. Дали е миомен не разбрах. Значи с доста ексрти съм се сдобила. Записах си час за второ мнение, на 23.11.
Кикче, Христинче, стискам палци, по-бързичко да се оправите.
Висталче, сигурна съм, че всичко е наред и бебо/беба също няма търпение да те види и усети топлината на мама ❤
Хайде момичета, да действаме за коледни подаръци  :D :D :D
Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #689 -: Ноември 11, 2017, 10:21:54 am »
Момичета са ви питам нещо. От 2-3 дена доста ме заболява ниско долу, все едно ще ми идва, а пък имам още 9 дена. Не е пробождане а тъпа болка за около 10 мин и после спира после по някое време пак така. И жиците вече много ме болят ( то всеки път преди цикъл ме болят но този о мин месец адски много  чак като си сваля сутиена ми иде пак да си го сложи). Какво мислите? :(
Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #690 -: Ноември 11, 2017, 15:45:01 pm »
Слънцемое, стискам палци да е станало чудото!
Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #691 -: Ноември 11, 2017, 15:57:37 pm »
 ДАНО  :oops: ти как си?
Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #692 -: Ноември 11, 2017, 17:29:23 pm »
Имам едни болки в корема - ляво, дясно. За сега добре... Снощи забелязах 2 розови капки на бельото и много се изплаших, но слава Богу повече не е имало.
Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #693 -: Ноември 11, 2017, 21:30:33 pm »
Здравейте момичета, аз съм много по-добре... вече нямам системи, а само инжекции.. ходя до болницата само да ме боцкат в абоката.. Жълтото тяло казаха че е много голямо 35мм на 27мм ... казаха много да се пазя че да не се пукнело и то...казаха ми да почвам с дуфастон или утрогестан... аз нали си имах утрогестан и почнах с него, 8дни трябва да го приемам... в сряда съм на преглед в Надежда да видим и там док какво ще каже.. да изчакаме ли един Мц или да не чакаме и като ми дойде да започнем процедурите.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #694 -: Ноември 12, 2017, 00:34:31 am »
Здравейте, да се представя във вашата тема, защото само ви чета от няколко дена. Ние със съпругът ми започнахме с опитите преди половин година като на шега (първата брачна нощ на 1 април). Като си спомня колко несигурна бях готова ли съм, ами докторантурата ми, ами  работата. 2-3 месеца при поредното фалшиво закъснение на цикъла ми осъзнах колко много го исках. При мен още на първия месец се появи закъснение, силна болка в гърдите, те пораснаха и аз реших, че съм бременна. Нищо от описаното не беше типично за мен. Но се оказа, че тези симптоми продължих да имам още няколко месеца и всъщност те били в следствие на липсваща овулация. Оттам започна посещението по кабинети. Беше ми предписана стимулация с Колстилбегит, благодарение на този форум на своя глава накарах съпруга си да си направи спермограма (в момента той лежи в болницата след операция от Варикоцеле, диагностицирано след спермограмата). Пуснах си пак на своя глава хормони, които гинекологът дори не погледна. Според ендокриноложка те са перфектни. Нищо от споменатото не ме притеснява освен... че преди година и половина след възпаление на тръба ми беше намерена хламидия, която ми е подарък от предишния ми приятел и това означава, че съм я носила много години. След седмица имам за първи път час при д-р Даскалов и се надявам в края на краищата да са отпушени тръбите или поне едната.
Мисля, че последните месеци детето ми беше станало фикс идея, всички мои приятелки изведнъж забременяха и навсякъде виждам големите кореми и колички. Но откакто започнах да се притеснявам за тръбите си, се подготвих и за лошия изход също. Така преди няколко дни една моя приятелка ми спомена думата "развод", в този момент осъзнах, че имам нещо, което искам повече от дете и това е съпруга ми. Мисля, че не всичко е на всяка цена и мисля, че ако детето не стане по начина, както съм си представяла, то нямам право да се отчайвам, защото не бих изгубила нищо от живота си. Той ще си остане все така хубав, просто ще търся друг вариант. А четейки историите на много момичета осъзнах колко много варианти има за почти всички ситуации.
Пожелавам успех и кураж на всички вас. Някои дни са тежки, но с правилния човек до себе си и най-мрачния ден може да се оправи.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #695 -: Ноември 12, 2017, 17:31:18 pm »
Здравей Тери_90, добре дошла сред нас  :D Хубаво е, че разсъждаваш позитивно, поздравявам те. Аз също ти желая успех и скорошно възстановяване на съпруга ти.
Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #696 -: Ноември 12, 2017, 20:44:26 pm »
Момичета имам един странен въпрос за БТ, не успях да намеря тема нова с графики и за това пиша тук.
Реших тпзи месец да следя БТ и аз, понеже ми е за първи път и ми е много странно защо всеки ден температурата ми абсолютно една и съща.Днес ми е вече 14 ден а температурата ми е все 36.1 , цикъла ми р малко нередовен последните месеци, но обикновенно е около 35 дни. Доста четах и ми се струва, че нещо не е наред защото сякаш не видях на някой да е дори и толкова ниска ? Имате ли идея това нормално ли е? Меря я в ануса, спазвам всички изисквания за най малко 6часа сън, не ставам от леглото и я меря по едно и също време?

Благодаря ви предварително!
Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #697 -: Ноември 12, 2017, 21:24:53 pm »
Аз така и не стигнах до сериозно мерене на БТ, но се надявам всичко да е наред при теб!
Можеш да споделиш графиката си тук -> http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51959.0
Момичетата са много любезни и ще ти отговорят!

Стискам палци всичко да е наред!!!  yahoo_33
Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #698 -: Ноември 13, 2017, 07:10:49 am »
Тединка чакаме те да пишеш след прегледа днеска  :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 10
« Отговор #699 -: Ноември 13, 2017, 11:20:44 am »
Здравей Pipi.55,
аз имах много ниски стойности, когато ползвах дигитален термометър. Щом го смених, показателите се промениха. А относно това, че БТ е еднаква всеки ден, все още съм нова в начинанието и не разбирам :) Тединка, ти е пуснала линк, пиши там. На мен много ми помогнаха.
Успех :)
HristinchetO, как си миличка, как върви лечението?
Вистал, как сте с бебчето :biglove: