0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #560 -: Май 16, 2019, 10:17:25 am »
Можеше и да те подмине. Аз не съм повръщала в началото, а в край на бременната.
За мазането- до кожа и качени килограми е. Аз не се можах с нищо, но моята кожа е еластична, а и си имам и мазнинка.
Съживете темата. Тази ми изкара моята бременност, вие я свършете.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #561 -: Май 16, 2019, 10:55:29 am »
Аз имам дни и дни!В понеделник бях толкова зле, че едва си седях на каката, днес например съм пушка.Внимавам какво ям, пия изключително много вода, и се движа умерено.Гледам да не се натоварвам.Усещам постоянно болки в слабините, но матката е почнала да се разтяга вече и това е нормално.

Общо взето карам на домати, сирене, кисели краставички, зелени ябълки, задължително ям течна храна, някаква манджа или супа(но от супите ми се гади, почти от всичките) и не ям сладко, защото едно парченце шоколад може да ме докара до ужасни позиви за повръщане.

Чакам си прегледа на 27-ми при една лекарка тук в Плевен.Феталната ми е на 14-ти в София при доц. Димитрова, днес си взех и направление за ендокринолог.Искам да мине феталната, за да започна да мисля за лекар за раждане, за болница, за количка и ей такива неща.Да си отпусна малко душата.

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #562 -: Май 16, 2019, 13:14:06 pm »
Аз по препоръка на моя лекар ще правя само късната към 20 седмица. А колкото до храненето моят мъж само се кара с мен че карам предимно на домати със сирене и джанки със сол 😂. Манджи и месо нещо хич не ми се ядат
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #563 -: Май 16, 2019, 13:55:33 pm »
Еличка, първата е изключително важна, защото на база нея се прави БХС.Това го учи всеки лекар.При съмнение за не добре развита нухална гънка, се препоръчва амниоцентеза.Ти също би трябвало да си го учила като акушерка.

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #564 -: Май 16, 2019, 14:43:53 pm »
Съгласна съм с Маги, а и до колкото знам, вече още при първата изследват и риска от преекламспия и съответно, ако има такъв се предприемат различни действия. Даже наскоро гледах във фейсбук страницата на Щерев клипче, в което обясняваха важността на ранната ФМ и БХС.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #565 -: Май 18, 2019, 13:39:47 pm »
Стиснете едни палци, че ми зацапах днес и съм много притеснена.

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #566 -: Май 18, 2019, 13:46:46 pm »
Маги, ти взимаш ли още аспирин и НМХ? На мен ми беше зацапало, съвсем малко и после лекарят ми каза, че е от довгнездяването. Силно, силно стиснати палци от мен! Дано да е безобидно!
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #567 -: Май 18, 2019, 13:58:15 pm »
Стискаме Маги. Ще ходиш ли да те видят или ще изчакаш?
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #568 -: Май 18, 2019, 14:43:32 pm »
Бях си казала, че в тази тема няма да пиша, докато не видя положителен, но ще направя изключение. . Маги, Павла е права за НМХ-то.  Знам, че съветвам момичетата като им зацапа да не бият Фраксипарин и да не взимат аспирин. И ги съветват ударно да вземат витамин Ц, за да спре кървенето. Предполагам си звъннала в клиниката и са ти казали вече какво да правиш.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #569 -: Май 18, 2019, 14:51:21 pm »
НМХ уж не се спира, освен ако няма проблем с тромцоцитите. Клиниката най- добре ще кажат.
Всичко ще и наред!
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #570 -: Май 18, 2019, 16:33:52 pm »
Лежане, но шпа и още кринон гел. Аз бях само вечер, сега сутрин и вечер.
Аспирин не пия, само фраксипарин и то 0,3. Доктора каза, че според него е точно довгнездяване и всичко ще е наред. Аз имах и с Моника точно в тази седмица.
Плюса е че е бежаво и за сега е еднократно.
Лежа, гледам ТВ и гледам да не го мисля.

Благодаря ви момичета. Златни сте!

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #571 -: Май 18, 2019, 17:04:44 pm »
Супер! При мен също беше около тази седмица еднократно, а при теб има снимки да се донаместват.
Почивай!
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #572 -: Май 18, 2019, 18:03:28 pm »
Момичета, чета другата тема отвреме навреме, сега хвърлих око и на тази. Аз не съм много добре от десетина дена... семейни проблеми, лични терзания, даже на няколко пъти щях да пиша в другата тема, но щеше да бъде много неуместно и се отказах.

Иначе засега с бременността всичко е наред, фетална морфология правих на 01.05 и всичко е наред, правих и пренатален тест, добри са резултатите и от едно предположение за момиче и едно за момче, в крайна сметка се оказа момиченце.

Маги, стискам палци зацапването да е било еднократно и за кратко, почивай си по възможност
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #573 -: Май 27, 2019, 11:14:28 am »
Как сте, момичета, добре ли сте? Надявям се, че всичко е наред при вас.

Аз съм добре, чувствам се както обикновено, почнах да качвам килограми май, но то си беше ясно, съвсем му отпуснах края с храната. Угаждам си и гледам да си осигуря всичко, което ми се яде, а трябва да се взимам в ръце. Няма и помен от НВ-ВМ хранене, на което бях преди да забременея :(

И нещо, което ме притесни малко, но в сряда съм на преглед и това ми помага да запазя спокойствие. За месец шийката се е скъсила от 4.5 см на 3.35 см... А не усещам нищо, нито болка, нито контракции (а може да имам, но да не успява
да ги разпозная)... На прегледа ще помоля да я премерят пак, че четох, че някои АГ-та смятат, че под 3 см вече става рисково...  Ще помоля и да пуснат една микробиология, че последната е отпреди 2 месеца

Маги, ти как си? Спря ли зацапването?

Еличка, беше писала за джанки със сол, откъде са?  :D На мен още преди месец и нещо ми се преядоха, обикалях по пазарите, но нямаше. Добре, че в началото на май ходихме до Турция, та си взех оттам, но не бяха толкова едри, колкото си ги представях. Сега пак ми се хапват  :D

Мише, ти как си? Да ти се оплача от новата организация и размествания в Щерев... Бях на преглед при Милчева миналата седмица с идеята да видим кръвотока, но тя беше в друг кабинет, където ехографът явно не е толкова добър и не можа да ми пусне доплер :(
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #574 -: Май 27, 2019, 11:35:51 am »
Да, Дарк и аз бях последния път там и е много смотан този ехограф. Но май ще си е в този кабинет вече  :(
Аз съм на ФМ в четвъртък и вече нямам никакво търпение. А в сряда ще си пусна кръвните, за да са готови за прегледа.
Иначе в неделя съм, за първи път, на погача. Мислех си да вземе ваучер за фотосесия на бебчето. Според вас добър вариант ли е за подарък?
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #575 -: Май 27, 2019, 15:18:22 pm »
Аз като й казах, че съм за доплер, тя каза, че в този кабинет не може и ако искам да следим кръвотока, като записвам час, да питам в кои дни ще е в другия кабинет, 206 май беше. Иначе да, доста смотан ехограф, другият е много по-добър. Всъщност, най-добрия, който съм виждала до момента. "Картината" направо ми се струва кристална спрямо други, особено тази в Токуда  8O Е, там е ужасно зле

Успех на феталната!
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #576 -: Май 27, 2019, 16:03:03 pm »
Привет дами! Аз днес бях на преглед. Видяхме бебетата, махат с ръце вече. Много мило ми стана. Няма отлепване, всичко е наред от какво е било това зацапване е мистерия. Мина де от седмица съм пушка.

Мише, питай дали някой друг не е взел ваучер. Иначе идеята е страхотна.

Дарик, аз се ограничаваха Моника сега пак внимавам какво ям. Килата меса ми мръднали само корем имам.

Аз ям солено и кисело. Сядам на масата с купа с маслини или буркан кисели краставички. Сладко да не видя. Изям ли един бонбон после ми се гади половин ден.

Според мен шийката е добре за сега но я следете.

Чакаме на Мишето феталната.

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #577 -: Май 27, 2019, 16:35:37 pm »
Дарк тук във Враца има доста дървета и просто си береш и хапваш на воля джанки със сол  :D. Иначе и при мен всичко е наред вече съм в 18 седмица, но още не иска да се покаже какво е това бебе много мърда едвам го мерят явно като усети че влизам в кабинета на доктора  решава да си покаже магаретиите :D
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #578 -: Май 27, 2019, 17:04:42 pm »
Ох, аз съм ненаситна и тия дребните не ми вършат работа  :lol: Харесвам огромните джанки, които май са зелени сливи :D Много налитам на череши напоследък... още са скъпи, ама си взимам по малко и така почти всеки ден :) Вчера пък ометох 3 праскови. Сега ще ходя да напазарувам, че плодовете свършиха, а за вечеря мисля шишчета с гъби, лук и чушка, че трябва да се спра малко с тези въглехидрати. Изобщо, и хляб си проядох, и сладко, и картофи, и ориз... Е, гледам да не ям поне от пакетираните сладки неща, но всичко останало си ми е в повече.

Е, хайде дано скоро се разкрие бебо :D Ние ще трябва да мъдрим име, но ни чака трудна задачка и направо не ми се мисли :)
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #579 -: Май 27, 2019, 17:48:59 pm »
Дарк, ти имаш ли проблем или просто следиш килограмите. Пиеш ли метформин, поне първия триместър?
Аз моята бременност я изкарах на диня, сирене, салата и месо, също и бобови ядях.
Ориз си яж, боб, леща, нахут, зелен боб, грах. Хляб, ако ти се яде гледай да е за закуска. Като ми се доядеше сладко, което да не е плод си правих кисело мляко с домашни бисквити и черен шоколад. Аз въпреки ограниченията, метформина, режима и тн развих диабет. Обаче последните седмици си ядях и сладолет, защото вече ми беше писнало да се пазя :)

Маги, много се радвам, че всичко е наред и махат сладурите!

Мише, да пишеш след ФМ!

Еличка, ще се покаже. Уж момичетата били по- срамежливи. Аз моя господин го видях на първата фетална. Нямаше как да го объркам на ултразвука. Тук обаче не казват рано пола на бебетата, защото има аборти заради пола.

Успех, момичета, пазете се!