0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #500 -: Май 23, 2018, 16:33:01 pm »
Силвия, не знам. Отделно искат памперси и разни други дреболии.
Терминът ми е за края на август, но аз искам до юли, най- късно средата, да съм взема всичко необходимо, че ако подрани да сме готови. Живеем в чужбина и няма на кого да разчитаме, а и така ще ми е по- спокойно.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #501 -: Май 23, 2018, 16:37:17 pm »
Да,разбира се за да сте спокойни всичко трябва да е Ок. Ти казваш,че живеете в чужбина,там ли ще раждаш или тук в Бг?
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #502 -: Май 23, 2018, 16:44:43 pm »
Тук. Не искам да пътувам. В България също си нямаме никого, на когото да разчитаме. Двамата сме на работа и още други неща.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #503 -: Май 23, 2018, 16:46:02 pm »
Павла, те са се оляли :)

Аз не помня вече колко носех, но бодитата бяха броя на дните престой плюс още 3, ако са нужни повече моя мъж щеше да донесе.На мен ми беше удобно бебето да е с цял гащеризон който се разкопчава или на дупето или на крачетата, много лесно се съблича и облича.Тия ританки са голяма хамалогия, не ги възприех.Взимай малко неща 0-3 месеца и повечко 3-6.Но не прекалявай, растат изключително бързо, ама много бързо.Моника така имаше бодита дето веднъж не облече.

8 пижами, какво ще ги правят?10 чифта чорапи?

Аз ползвах Веледа с Моника и съм много доволна.

Силвия, надявам се всичко да е наред с теб и бебока, чакам добри новини.

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #504 -: Май 23, 2018, 16:51:57 pm »
Маги, не знам. Аз си мислех да взема само пижамки, които се откопчават целите отпред и гащеризончета на същия принцип. Като са ми дали такъв списък- ще го изпълня, какво да правя. После не ми се занимава с глупости тук.
Иначе ще изчакам последната ФМ края на юни и тогава ще купувам, че върви големичък. Май само 3-6м. ще взема както върви. Края на април беше 32-34 см.  :D
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #505 -: Юни 02, 2018, 20:17:15 pm »
Здравейте бъдещи и настоящи мами. Аз съм в очакване на второто ни дете. В 8г.с. и постоянно ми излизат херпеси. Първия излезна в деня в който трябваше да ми дойде и оттогава тъкмо единия премине и на следващия ден се появи нов. Иначе се чувствам доста отпаднала и уморена. В Четвъртък съм на преглед и ще се консултирам с акушерката но искам да ви питам дали някой друг е страдал от това. През първата ми бременност не ми са се появявали.
Благодаря.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #506 -: Юни 07, 2018, 17:44:54 pm »
Здравейте,днес бях в болницата ,обсъдихме Амниото всичко е Ок няма повод за притеснение.Днес беше и 2 ф.м. и тя е супер въобще всичко е наред,много съм щастлива😋⭐️🍀🤗😆😀
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #507 -: Юни 07, 2018, 17:54:46 pm »
Силвия, радвам се много за теб! Чудесни новини. Сега остана да си бременееш и на термин да родиш детенцето си.

Ивалина, нямала съм такъв проблем, но мисля че не е необичайно да падне имунитета в началото на бременността.

Теди, как въви бременността?

Нуну, не остана май :)

И на всички други момичета, макар да не сме много активни, се надявам всичко да е наред и пишете повече :)
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #508 -: Юни 09, 2018, 15:49:20 pm »
Привет момичета. Скоро и аз не съм писала. С мен всичко е наред. Чувствам се супер. Направо се чудя къде са ми симптомите на бременна  :D Утре ще ходя да правя биохимичен скрининг. Иначе съм в 13седмица. И имам час за август за 4D.
С риск да ви подразня- намирам се на плажа. Понеже живея на 30км от морето всяка седмица ходим да се понамокрим. Още май месец се изкъпахме.
Аз си стоя на сянка и си завивам коремчето със шал. И отвреме на време се мокря. Според вас добре ли е да влизам във водата да се мокря  цялата... че напоследък взех да се позамислям за бактерии и тн.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #509 -: Юни 09, 2018, 16:58:43 pm »
Здравейте момичета!  Благодаря,  че ме мислите. На новодошлите - Лека бременност и щастлив финал някъде около термин. За съжаление при мен нещата не си развиха според плановете ми и сега вместо плануваното море съм в МД за задържане.  Но явно бебка имаше други планове.  В деня, в който трябваше да тръгнем за морето имах леко прокърваване и веднага се изстрелях към болницата. Оказа де , че съм и с контракции и разкритие 1 см.Сега лежа на системи и се опитваме да задържим поне до  36 седмица, но божа работа. Стискайте ми палци.
Тедито, според мен още не да тръгнали бактериите, но все пак избягвайте много населените плажове. Аз лично бих се топвала помалко ако водата не е много студена.
Пав- ла как е при теб?
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #510 -: Юни 09, 2018, 23:49:34 pm »
Завиждам за плажа, но Теди, ти беше от Добрич- на Албена си е много хубаво, спокойно влизай във водата- гарантирано чиста е.

Нуну, кофти се е получило. Стискам палци малката да изчака възможно най- дълго.

Аз бивам. Прецаках си крака, тепърва започвам да се движа по- свободно, но все още не карам кола, че мъжът ми ми се кара, че ако ме заболи крака може да направя беля- та седя си в нас. Скоро ще подновя, че иначе ще откача.
Иначе имам повишено количество амниотична течност, бебето си е в норма, но вървеше преди напред, значи не е съвсем ок, а и ми излезе, че имам и гестационен диабет. Въпреки, че освен плодове не ям нищо въглехидратно, НИЩО. Затова решихме да не ходим никъде, че морето е далече от нас, а на океан не ми се ходи.
Това е в общи линии. Иначе се чувствам чудесно.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #511 -: Юни 12, 2018, 17:31:19 pm »
Момичета здравейте. Много много съм щастлива. Нашето малко бебче е живо и здраво, цели 7 см. и ще си имаме едно хубаво момченце преди Коледа. Много съм щастлива.
 Вчера бях на преглед и лекаря ми съобщи новината, а таткото той горкия лети от щастие. И се обзалагаше даже, че ще е момченце :D :D
Павла, а колкото до Албена... направили са входа 10лв. и за всяка следваща бариера още 20лв..... пък и ние открай време не я харесваме. Предпочитаме по-спокойни места- Шабла, Езерец (а колко е красиво там ако знаете), Крапец.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #512 -: Юни 29, 2018, 18:36:25 pm »
Здравейте момичета,
малко да пораздвижа темата, че гледам много не се пише тук. Ние с бебка сме добре, дочаках заветната 36 седмица и утре влизам в 37-ма. Да чукам на дърво, задържахме нещата и в момента нямам никакви симптоми на преждевременно раждане. Кротувам си вкъщи и си пия магнезия, макар че ми е доста скучно. Вчера бях на лекар - девойката е станала 2,770 гр., което е супер, предвид, че каката се роди 2,350 в  37 седмица + 6 дни. Плацента, кръвоток всичко е идеално, така че чакам си термина засега, пък каквото дойде :lol: В понеделник ще ходя да се разбираме с лекаря, при който смятам да раждам, че той е много спокоен и смята че имаме време, а аз все се притеснявам да не тръгне по-рано и да не съм подготвена. Багажа за болницата ми е готов, остава едни финални изследвания да си пусна, че и в последния секрет излезе ед. находка на candida albicans, която лекувахме и се надявам да сме изчистили. Ами това е от мен - лека вечер и спокоен уикенд пожелавам. Дано и времето да се пооправи, че ми писна от тия дъждове :x
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #513 -: Юли 04, 2018, 09:06:38 am »
Много се радвам, нуну, че се разминаха нещата при вас. Ние бяхме на дълъг уикенд, че тази година никъде не сме ходили. Такова време уцелихме, че нямам думи- денем 35-37С, а вечер с бури. Излизахме с колата за вечеря и всеки път се наводняваха улиците до такава степен, че само с много късмет не оставахме по пътя. Голямо забавление... Добре, че карах аз, че ми е по- спокойно и поне си знам, че съм аз виновна ако стане нещо :)
Иначе с бебето всичко е ок за сега. В петък съм на последна ФМ. След това се каним да купим нещата, които трябват- тоест всичко без големите покупки. После да стягам багажа за болницата, че знае ли човек 32ра седмица съм. Както ме е хванал мързел и това, че ми са ми изтръпнали ръцете, ще ми отнеме 3-4 седмици да изпера и изгладя всичко, че и да изчистим в нас...
Другите момичета да не се ослушват. Как е положението при вас?
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #514 -: Юли 04, 2018, 11:45:22 am »
Здравейте момичета, пак ще се включа в темичката.. и се надявам този път да стоя в нея 9м.

Павла за гестационниа диабет плодовете са противопоказни... те съдържат захари... незнам защо не са ти го казали.

nunu още малко и ще гушкаш сладко бебче... къде ще раждаш?

Тедитоуууу много се радвам за теб :) топкай си се във водата но не прекалявай.

Успех на всички момичета :)
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #515 -: Юли 04, 2018, 14:06:43 pm »
Знам. Аз поемам около 2ХЕ на ден, което не е кой знае какво, а и не е хубаво да изключа на 100% всички захари. Така е поне според ендокринолозите.

Този път, Христинче, ще останеш до термин :)
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #516 -: Юли 04, 2018, 19:39:15 pm »
Христинче, добре дошла отново и този път до края!  :D  Аз последно в Майчин дом  софия ще раждам. Там си избрах лекар и въпреки мизерията и лошото отношение от акушерки и сестри съм там. В понеделник бях на запис на тонове и нещо не му харесаха на доктора, та на другия ден ме извика да ме видят на доплер, който беше супер, но пък измериха малко бебето - 2160 в 36 седмица + 4 дни, което много ме учуди, защото д-р Белчева миналата седмица го измери 2770 :? Освен това според тях плацентата вече е 3 ст. на зрялост, а според Белчева беше 1-ва. Нещо не ми се връзват нещата, но предвид това, че се е случило тоновете да не са добри се разбрахме в понеделник да ме приемат за наблюдение, пък ако се наложи да я извадят по-рано бебка и така...
Аз иначе си се чувствам много добре, пия си магнезия и нямам никакви контракции и ще ме е яд ако се наложи секцио, но ...нека се случи това, което е най-добре за двете ни!
Лека и спокойна вечер!
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #517 -: Юли 04, 2018, 19:50:26 pm »
Доста стабилно ти е разминаването osi_10 Нямаш ли начин да отидеш и за друго мнение? Ако не страда бебето не го ли задържат максимално? Нали доплерът е супер, значи кръвотокът си е добре- получава си всичко бебето. Иначе ти си вече в 9ти месец май е нормално да е остаряла плацентата. Какво мислят да правят- да я чакат или да я вадят? Ще има ли терапия с кортикостероиди?
Всичко ще е наред! Аз колкото въпроса зададох сигурно още повече те обърках, извинявай  :oops:
Нали и аз на там отивам и ми е интересно как се действа.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #518 -: Юли 04, 2018, 20:20:06 pm »
Пав-ла, и аз се замислих за такова разминаване, но все пак в 9-ти месец бебето вече е доста голямо и е трудно да го измерят. А и каката беше с по-малка глава / роди се вначалото на 9-я месец/ и сега си е така...физиология. А като се има предвид, че и аз не съм от най-едрите лекарите казат, че е нормално да имам "дребно бебе", то реално няма и как да излезне ако е прекалено голямо. Така че аз съм сравнително спокойна, предполагам, че ще изчакат максимално ако съм под наблюдение, знам, че в Майчин дом не бързат много да ги вадят, ако няма сериозен проблем, разбира се. Ако имаш предвид терапията за разгръщане на дробчетатата - да, правиха ми я, когато лежах в 33 г.с., тъй като се опасяваха, че може още тогава да тръгне раждане, но пък вече съм в 9-ти месец и няма нищо страшно дори и да родя сега. А и съм спокойна, след като доплерът и тази и миналата седмица показа идеален кръвоток и на плацента и на пъпна връв. Това с влошаването на тоновете най-вероятно си е било моментно нещо. За всеки случай в петък сутрин пак съм на запис за да сме спокойни събота и неделя.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #519 -: Юли 04, 2018, 21:09:04 pm »
Мисля, че не е проблем, че е малко бебето. По- странно е разминаването. Важното е да е добре. Знам, че терапията е само за 7-10 дена, но в 9ти месец вече не е страшно.
Ходи си на изследвания, а тя ще си реши кога да излезе! Вече е толкова близо финалът, че няма страшно каквото и да реши:)