0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ще я оставя тези дни и ако не прояви интерес я прибирам.
Лелеее, изчетох ви най- накрая :wink: аз от петък съм с Алек, който е пораснал много, добре го е поохранила баба му :lol: та съм му спряла хляба :lol: всичко повтаря, бърбори и мълчи само като заспи :lol: днес бе до обяд на ясла да видим колко ще издържи предполагам, че до два дни ще се е разболял вече...Офф,само четвъртък да изкара там да ми мине последния изпит, че няма кой да го гледа после ще го мисля...за капак и свеки дойде с него утре ще я оперират та за това не ми остава време ни за учене ни за писане тук...да сме здрави само пък другото се оправя някак..
Кати и Алек има палатка ама е на моменти понякога изобщо не влиза в нея
Бонболини, бързо оздравяване и не го мисли, че ще го пращаш при баба...така е като почнеш работа
Смайл, много готини статии
Хубав ден на всички
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Свате, никакъв натиск няма при стихчетата. Просто ги повтарят 100000 пъти, а както знаеш, на тази възраст помнят бързо и лесно. Та преди 08.03. винаги знам половината монтаж. Тя от слушане на репетициите ги е научила.
Че тя от 4 годишна знае Питагоровата теорема - защото майка ѝ си правеше експерименти с нея. :lol: Да не говорим, че няма тъпа реклама, дето да не я знае.
*
Re: Зимна (снежно-празнична и весела) тема за най-малките
« Отговор #183 -: Февруари 07, 2017, 09:15:54 am »
Здравейте, имате ли мнение за тротинетките Micro? Много ми хареса един модел за дъщеря ми, но виждам, че са доста скъпи. Не знам, дали качеството отговаря на цената. osi_10
*
Re: Зимна (снежно-празнична и весела) тема за най-малките
« Отговор #184 -: Февруари 07, 2017, 09:18:02 am »
Кати, доколкото съм запозната те са едни от най-хубавите на пазара.Но аз лично не се хвърлих да дам толкова пари за това и не сгреших.Моника има балансиращо колело и тротинетка.Кара колелото тротинетката седи в хола и понякога решава да се разходи из апартамента с нея.Прецени с какво се движат из вашия град децата, кое преобладава.Тя ще гледа от тях и ще кара това.Тук има много колелета и тя искаше като батковците да кара колело.За по-малко от седмица свикна на балансиращото и развиваше добра скорост.

*
Re: Зимна (снежно-празнична и весела) тема за най-малките
« Отговор #185 -: Февруари 07, 2017, 14:30:25 pm »
Ние имаме две тротинетки, едната от които е Микро. Определено си заслужава парите (другата е по-евтина и по-лоша). Много важно е обаче къде ще се кара това чудо. В София не бих пуснала дете с тротинетка. Ами, че то няма читави тротоари. Освен това, за мен това нещо може да се ползва към тригодишна възраст.
Кати, за твоята дъщеричка е още рано (по мое мнение). От двегодишна възраст (въпреки че си зависи от детето, големият се научи след три годинки, сестра му и тя някъде там) има балансиращо колело, за което и Маги е споменала. То е много смислено, защото след това можете да качите детето на колело без помощни колелца. Тротинетките ги харесвам, защото като не й се кара повече на моята госпожица, мога лесно да нося тротинетката в ръка (в сравнение с дървеното й колело).
« Последна редакция: Февруари 07, 2017, 14:32:31 pm от blue_sky »

*
Re: Зимна (снежно-празнична и весела) тема за най-малките
« Отговор #186 -: Февруари 07, 2017, 16:31:44 pm »
Да, тротинетките на Микро си струват парите. Друг е въпросът колко време се карат. Потвърждавам, че на 2 години им е още рано. Към 2,5 - 3 г. вече са стабилни на тях. Обаче имаме едно приятелче, 7-8 месеца по-малко от нас, което е направо професионалист. Голяма е фурия с тротинетката! Ние, нали не можем често да излизаме с тротинетките, се научихме бавно, но пък вече имаме желание и умения. Ще видя напролет дали ще мога сама да излизам с двамата и тротинетките.

Тазгодишните вируси ми се струват по-гадни. Малко по-нарядко боледуваме, но пък по-трудно се оправяме. Не ни се размина и болницата. Изключихме някои вероятни причини синът ми да боледува толкова често. Постоянно сме на профилактично лечение, но май спасението е да порасне. Кога точно и как - и лекарите не знаят. Той се води с астма. Получаваме всякакви препоръки какво да правим - от бабини лекове до смяна на местоживеенето. В София въздухът е мръсен. В планината е по-чист. Ама това решава ли му трайно проблема?!
Мразя да се оплаквам, но ми се искаше да споделя.
Re: Зимна (снежно-празнична и весела) тема за най-малките
« Отговор #187 -: Февруари 07, 2017, 17:14:14 pm »
Беата, напълно те разбирам...чак не ми се пише напоследък,точно 3 дни бе на ясла миналата седмица и сега лекуваме бронхоспазъм поредния...оммм, купих инхалатор на омрон правя инхалации, посред зима слагахме ламинат в спалнята, няма плюшени играчки, ежедневно чистя...Е, да топлим се с климатици няма парно при нас,ама как като си е в къщи е добре, а като иде на ясла зазлява веднага? А уж проблема бил у нас педи вчера се изказа, че щяла да дойде у нас да ни " изрине" боклука...Да заповяда...Не знам факт е, че въздуха в София е ужасен..Оплаках се и аз и той е фен на тротинетките неудържим е с нея и то от два месеца състезават се с кака в хола ежедневно :lol:
*
Re: Зимна (снежно-празнична и весела) тема за най-малките
« Отговор #188 -: Февруари 07, 2017, 21:27:07 pm »
Момичета, въздуха просто е ужасен. Не стига, че е зима, студ, влаги, кюмбета мощно горят (еле последните години) , автомобили по един на калпак почти, ами и мъгли ..... е аз се напикавам от кашлица и нищо не помага, а какво остава за децата. Алекс, тая дето ще ти рине боклука й кажи да си изрине нейния от мозъка, която и да е персоната, аааа,  ма много ги обичам такива, как пък разбра, че проблема е у вас, праховите частици ли ви изследва, а!?  Боледуват децата ударно първата година. Логично - какъв имунитет имат, ми не са го създали, кога, как да стане.
Беата,  то тука ако не се оплачеш где бре душа. Не, че става въпрос за здраве, от известно време в това време като липсва соц. живот, та на работа ми писна да слушам за сресаните, подредени, кОлтурни, вундеркинди дето разбираш ли , "абе няма такова дете бе, ти направо не знаеш за какво става въпрос" - нам на колко си месеца си показало къде му е носа, гений просто ..... как да си споделим магариите, че примерно върши работа в гърнето ако го сложиш, ама  НЕ казва, ОТКАЗВА да съобщава от инат, та поради тая причина още памперси купуваме  - как да се оплача, като ще има "ау" и "въх" и 3452341 съвета от вездесъщи по темата (вкл. и мъже) разбирачи и нито един ефективен сигурна съм. Нооо, с тихомълком или не толкова, поставена диагноза каква майка съм. Ми  няма нужда ТАМ да се оплаквам.
Понякога даже от работа не ми се прибира като знам какво ме чака, има и мнооо кофти моменти, ама на  да се оплача и аз, мацки стискайте палци тези дни много, много скъп и специален човек ще се бори за живота си ... изревах вече офф топик.
Тротинетка взехме около двете години, не е споменатата марка, но не е и кучи марка, със седалка,  седалката веднага я махнахме, щото не бе одобрена. Подкара я Нора чак късната есен. Още като я купихме ми беше ясно, че е рано, но целта беше да не се хвърля на чуждите тротинетки в парка, че голяма драма. От тази гледна точка свърши идеално работа. Тъй беше и с триколката. Ама и то едни майки ( и баби май най-вече)  ... сакън чуждо дете да не им пипне играчките, нищо че собствените им се ровят пясъчника в момента примерно, ей оскотяхме начи.
« Последна редакция: Февруари 07, 2017, 21:54:09 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Зимна (снежно-празнична и весела) тема за най-малките
« Отговор #189 -: Февруари 07, 2017, 21:49:06 pm »
Нещо ми се повтори писанието - изтрих.
« Последна редакция: Февруари 07, 2017, 21:53:04 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Зимна (снежно-празнична и весела) тема за най-малките
« Отговор #190 -: Февруари 07, 2017, 22:21:15 pm »
На Мария тротинетката я купих от Декатлон, не съжалявам. Хубава е, лека и тя си я харесва. Подкара я веднага, есента я купих. Значи околи две години и три месеца да е била. Но тя още от лятото пробваше и караше тротинетките на децата от площадката. Колело мислех да купувам за Коледа, но се отказах. За рождения й ден ще е май подаръка.
*
Re: Зимна (снежно-празнична и весела) тема за най-малките
« Отговор #191 -: Февруари 08, 2017, 09:00:46 am »
Авалон, Беата, разбирам ви напълно.Това все едно от моите уста излиза.В Плевен също въздуха е ужасно мръсен, ужасен е меко казано.И няма грам вятър да го разпръсне.Вечер пада една мъгла от фина прах, ужас.Покрай нас се топлят на въглища, коли всякакви, отделно сега кал ще се разнесе.Всички кашляме като магарета вече!На планина е хубаво.Аз исках да заведа Моника на Трявна там има и санаториум за деца с дихателни проблеми.Тя правеше много пристъпи.Алекс, ние и две котки имаме, личната е идвала в къщи и знае много добре, че се чисти  и поддържа и не е от това проблема.Проблема е яслата, и децата който се водят болни.Сега имаме завишен контрол защото в съседната група има скарлатина.Но какво от това.

Авалон, стискам много силно палци.

Момичета оплаквайте се на воля.Аз май само тук виждам разбиране.Е и вчера бях на един детски РД, ми то ми писна от тия вундеркиндчета.На 3 години всичко прави само, яде, преоблича се, разглежда книжки, играе си само.Драма голяма, че има нощен памперс и как майката на сила сега ще го маха.Аз не издържах.Ми Моника ми отказва да се храни сама, може но не иска.Облича се като и е кеф. Абе направо си тръгвам депресирана от такива мероприятия хем гледам да не им обръщам внимание на другите майки.

Re: Зимна (снежно-празнична и весела) тема за най-малките
« Отговор #192 -: Февруари 08, 2017, 09:25:22 am »
Маги, то верно да се депресираш..с Вера се впечатлявах от тези неща с второто хич не ми дреме :lol: той пък за разлика от Вера е по оправен за възрастта си...В къщи яде сам като е здрав в яслата отказва...Хранят го.. :)
Авалон стискам палци
*
Re: Зимна (снежно-празнична и весела) тема за най-малките
« Отговор #193 -: Февруари 08, 2017, 10:43:43 am »
Да и София много се заглежда  по чуждите тротинетки. Аз мисля такава със седалка да взема и контейнерче за играчки. Има доста по-евтин модел на Azaria. Нз колко е качествен...
Авалон, стискам палци!
А относно чуждите деца, кой какво може, за мен най-важното е, дъщеря ми да е здрава. Пък все ще се научи.
Re: Зимна (снежно-празнична и весела) тема за най-малките
« Отговор #194 -: Февруари 08, 2017, 13:34:20 pm »
Момичета, нямам много време да пиша, само да дам още един глас за тротинетките Mini Micro. Много леки, движат се много гладко и са изцяло безшумни.
Толкова е хубава, че направо ми се прииска есента и аз да си взема една (от тези за възрастни) и да караме заедно с Дани  :lol:
Иначе имаше намаление сега преди Коледа точно и бяха на по-добри цени, но в момента за съжаление няма.
Ние купихме за подарък и на племенника следващия размер (той беше на 6 тогава) и се скъса да я кара лятото. После ако успея ще ви пусна клипче от you tube.

Да оздравяват болните... Дани кара някакво боледуване само с кашлица в момента, но вече му минава да чукам на дърво.


*
Re: Зимна (снежно-празнична и весела) тема за най-малките
« Отговор #195 -: Февруари 08, 2017, 17:14:32 pm »
Момичета, защо изобщо се връзвате на тия майки с перфектните деца, Ей я моята кака до преди 3м. се напикаваше, таман до 10 годишна. Ми спря си детето, израстна го, а аз си купувах памперси без драма. Дори си ги носеше и като ходи на зелено училише, хич не й дремеше. Важното е да не втълпявате на децата, че са нещо различни и да не им насаждате комплекси.
Мога много да ви разказва за такива "космонафти", както аз ги наричам. Едно приятелче на Деси от 6 г. уж четеше книги, а сега на 10 г. един ред не прочита, моята пък чете по 300-400 стр. книги за по десет дни сега. Беше и първа спортистка същата тая космонафтка, а сега даже треньорите не я искат. Така че всичко е избиване на родителски комплекси според мен.
Важното е да са ни живи и здрави децата и ние покрай тях! :)
*
Re: Зимна (снежно-празнична и весела) тема за най-малките
« Отговор #196 -: Февруари 09, 2017, 10:52:27 am »
Стефи, много си права, ама на моменти просто ми идва свръх.И така си промрънквам тук да ми олекне.Аз не я натискам, каквото иска това е.На сила не става знам го от собствен опит.

*
Re: Зимна (снежно-празнична и весела) тема за най-малките
« Отговор #197 -: Февруари 09, 2017, 15:33:34 pm »
Да ви кажа, много ми помага това, че са две  :) - израсли в едни и същи условия.
Ако беше едно детето, със сигурност щях да се притеснявам какво не правим както трябва, за да се случва едно или друго, но в тази ситуация е очевидно, че децата просто се развиват различно  :) - всяко по своя си начин - едната проговори лесно, другата пък е много подвижна. Едната все още се напишква, на другата съм махнала и нощния памперс - още преди половин година. Едната вече запаметява мелодиите на песничките, другата не, и т.н, и т.н.  :)

*
Re: Зимна (снежно-празнична и весела) тема за най-малките
« Отговор #198 -: Февруари 09, 2017, 18:04:55 pm »
Вчера бях написала един сърцераздирателен и дълъг пост :), но се е затрил. По-добре, изхвърлила съм някаква тъга. Дано при avallon нещата се развият възможно най-добре.

Алекс, това с боледуването е много потискащо. Повечето деца боледуват често през първата година в яслата, но някои боледуват по-често. Явно нашите синове са между тях. Важното е да откриете къде е проблемът. Твоята лична първо да докаже, че проблемът е в праха, пък после да лепи етикети. Ако е алергия, тя трудно се определя на тази възраст. Едва след 3-годишна възраст могат да се направят кръвни тестове, които нещо да покажат. На Пепи му направиха тест за имуноглобулини, но всичко е в норма. Изключихме и още други възможни причини от всяка хрема да стигаме до белодробен проблем. Наслушах се на всякакви обяснения, някои от които смехотворни. Лекарите засега нямат единно мнение, но така или иначе има възможност да се облекчи детето, докато организмът му укрепне. Божа работа е кога ще стане това.

Имам късмет с майките на вундеркинди, рядко попадам на такива. Усетя ли, че някой ме напряга, избягвам го. Доволна съм, че и в яслата не напъват децата да правят неща, за които още не са готови. Чувам, че не навсякъде е така. Има ясли, в които очакват децата сами да се хранят, обличат, обуват, да са свалили памперсите още на 2,5 години. Ми не са всички еднакви! Още се учат на елементарни неща. И доста време ще е така. Ако на някоя госпожа й е трудно да работи в ясла, да опита нещо друго.

Оздравявайте! Празнувайте рождени дни!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Зимна (снежно-празнична и весела) тема за най-малките
« Отговор #199 -: Февруари 10, 2017, 10:38:55 am »
Да ви кажа, много ми помага това, че са две  :) - израсли в едни и същи условия.
Ако беше едно детето, със сигурност щях да се притеснявам какво не правим както трябва, за да се случва едно или друго, но в тази ситуация е очевидно, че децата просто се развиват различно  :) -
Много , ама много точно казано !
 Имам позната с две момичета близначки , които по същия начин са коренно различни и като характери , държание , интереси , вкусови предпочитания  .
Давам ги често за пример и по повод възпитанието - че   не е само до възпитание  ,а и до  генетични заложби - характер дето му се вика  - че  в една среда  , идентични околни условия  и обкръжение , реакциите  и развитието  са различни .

Аз да върна темата към най-малките   , ама най -малките   :)
Прибрахме се у дома  .
Едвам успявам да опазя бебето от баткото - непрекъснато иска да го милва, пипа, целува . Аз обяснявам , че не бива  още , че може да носи вируси   без да е болен , ама  радост му е ! .
За мен сега най-важното е да запазим ентусиазма и любовта на баткото към бебето , така че големия да не се почуства пренебрегнат   и  промяната  да не го отблъсне  .