0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #60 -: Декември 19, 2016, 16:27:53 pm »
Силви,

Радвам се, че сте си вкъщи вече и бебо слушка и папка :) Колко часа след секциото ти го дадоха да го кърмиш? Доколкото разбрах при секцио, там където аз ще раждам ти дават бебето за мъничко, когато се роди и после чак след като излезеш от реанимация след 24 часа, когато вече може да се почне с кърменето.

Фейт,

Добре дошла в темата и лека бременност! Разбирам те напълно за притесненията и тревогите, аз в началото също бях постоянно на тръни. Пожелавам ти от все сърце да намериш начин да се успокоиш и да вярваш, че всичко ще е наред, защото така ще е по-добре и за теб и за бебчо. Ако някой твърди, че бременността е време на непрестанна еуфория и усмивки, значи не знае какво е да носиш сърчице под сърцето си. Винаги има нещо, за което да се тревожим, но с вяра, спокойствие и оптимизъм се минава през всички перипетии до успешен финал!

Лукреция, Цвете, как сте на финала?

На всички пожелавам спокойни дни и весели празници с любимите хора!
« Последна редакция: Декември 19, 2016, 16:30:44 pm от Mirracles »
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #61 -: Декември 19, 2016, 16:35:52 pm »
Здравейте на всички!
Фейт, добре дошли в тази прекрасна тема! Пожелавам ти една спокойна и лека бременност и едно здраво и пухкаво бебе на финала! Сега е важно да се успокоиш, защото това се отразява на бебето! Наслаждавай се на бременността си, защото си го заслужила! Чакаме да ни се похвалиш скоро с туптящо сърчице!

Сиси, много се радвам, че всичко е минало добре и вече се наслаждавате на малкия юнак вкъщи. Радвам се и че кърменето протича успешно! Супер!!! Дано малкият Васил продължава все така!!!

Мира, разбирам те напълно как се чувстваш на финала. И аз съм така. Добре съм, но много бързо се изморявам... Чакаме вече... Нали дъщеря ни подрани с повече от 20 дена... Все си мислех, че досега ще съм родила, ама явно на Бебо му се струва, че е студено и си е добре при мен на топличко....

Пожелавам ви лек следобед!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #62 -: Декември 19, 2016, 22:18:35 pm »
Здравейте и от мен!

Силве, мн се радвам, че сте добре и че кърменето също върви!

Фейт, добре дошла! Бъди спокойна, всичко ще е наред :)

аз съм добре, само болката в тазобедрените стави ме мъчи нощем :) денем съм по-добре, вече нетърпеливо чакаме :)

дано всички да сте добре! :*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #63 -: Декември 20, 2016, 09:20:47 am »
Здравейте!

Фейт, добре дошла и от мен! Пожелавам ти лека и спокойна бременност с по-малко тревоги, макар че те само се заменят с нови, никога не изчезват напълно :)

Силве, чудесно е, че сте добре и така хубаво ви е потръгнало кърменето!

Мира, ти къде ще раждаш?

Аз съм добре, вчера бях на преглед и според доктора ще си имаме момченце :) Иначе се занимавам с предколедни организации и бързичко ми минава времето.

Лукреция, Цвете, радвам се, че сте добре :)


*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #64 -: Декември 20, 2016, 14:49:18 pm »
DreamOn, момченце  :bori_002: :bori_002: :bori_002:!!! Честити сини гащи! Супер! Нашарихте ги и вие! Радвам се, че всичко е наред!

Надявам се и останалите бъдещи майки да сте добре!

Аз чакам с нетърпение 22-ри, за да видя какво ще ни кажат на прегледа.

Лек ден на всички!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #65 -: Декември 20, 2016, 15:14:33 pm »
Привет мамчета!

Ние сме добре, бебчо е вече 2.900 кг. Направихме всички консултации за секциото, док много съобразително ми ги насрочи преди празниците и сега остава да посрещнем спокойно празниците и да си чакаме съкровището през януари.

ДриймОн,

Честити сини гащички! Радвам се, че сте добре с бебо! Ще раждам в Щерев.

Цвете,

Мен също ме наболява таза и всяко обръщане нощем е с пъшкане и болки. Хубавото е, че му се вижда вече края  :D

Тути, Бебешок,

Как сте? Какво ново при вас?

Лукреция,

Чакаме хубави новини от прегледа ви на 22 :)

Хубав слънчев ден на всички!



« Последна редакция: Декември 20, 2016, 15:30:29 pm от Mirracles »
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #66 -: Декември 20, 2016, 16:22:27 pm »
Здравейте в този слънчев ден,
Последните дни само мога да се оплача.От събота съм с обрив по лицето,като неделя беше нещо страшно-освен обрив,който сърби и кожата е ужасно суха бях и доста подута.Отскочих до спешния център в клиниката,казаха че не могат да ми помогнат,има някаква алергия,но съм за алерголог или кожен.Все пак погледнахме бебче-беше добре.Вчера бях все пак на кожен.Каза че алергията е външна и че трудно бихме разбрали от какво е,обедена беше ,че не е от храна.Преписа ми някаква козметика и кортикостеродиди и каза да пробвам с козметиката 2-3 дни,ако няма подобрение да започвам и хапчетата.Мисля,че има подбрение и силно се надявам да не стигам до хапчета,но за капак днес нещо имам болки ниско долу в седнало положение.Тръгнах си от офиса и сега пазя леглото.

Фейт,добре дошла.

ДриймОн честито :)

Мира,имате си добро тегло,браво.Стискам палци за едни спокойни празници
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #67 -: Декември 20, 2016, 21:28:28 pm »
Здравейте!
малко трудно пиша последно време, но е защото съм с телефона само.
ДриймОн, честито момченце, и нашето човече се очертава да е със сини гащи :)
Бебешок, дано скоро да отшуми този обрив. За подуването какво казаха?
Мира и Лукреция, и за вас се рафвам, че сте добре!
лека вечер на всички и дано да успеем всички да се наспим :)
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #68 -: Декември 21, 2016, 08:38:06 am »
Здравейте  мили дами,
Честито  за новия мъж:)  DreamOn, на останалите радвам се ,че сте добре кой в очакване ,кой вече с бебе в ръце(Силве браво на Вас).
Бебешок това с обрива е много неприятно и дано ти отмине само с мазилата:)
Фейт на теб добре дошла и лека и безпроблемна бременност:):):)
И ние вчера бяхме на ранна фетална морфология при д-р Богданова- Света Петка.Много  мила ,млада и внимателна .За  нейн лош късмет малкото човече се въртеше много с ръце крака и доста я затрудни докато го измери.ГО- защото и според нея и според моето вътрешно чувство и усещане ще си имаме още един мъж.Мъжа ми не му се вярва :)казва има още време хахахаха.И сега термина ми се измести на 20.06.2017 според измерванията и.И съм с предна плацента ниско долу каквото и да означава това:)Знам какво е ,но ме учуди защото с Виктор не беше така но..
Иначе каза че всичко е наред няма маркери за Даун или каквито и да било други отклонения,всички органи са си наред.
Едно обаче ме учуди ,че ми взеха кръв за БХС , за който ми казаха, че при наличие на два плода, макар и единия без сърдечна дейност -стойностите няма да са реални.Аз я попитах и тя каза този факт ,че са две ще се отчете когато се преценява риска(от Майчин дом казаха  на по късен етап да го направя, други доктори го правят ..... луда работа), но мисля въобще да не обръщам внимание на резултатите  и да не си развалям празниците ,а просто след нова година между 18-20 седмица ще го направя,като дотогава се надявам другата точица да се е резорбирала.
Момичета имам нужда от съвет- по принцип доктора от Майчин дом каза да не пътувам ако не е много наложително, ако ли не епикризата с мен.Но  аз имам нужда да се махна след коледа малко от София да сменя малко обстановката след всичко преживяно, да си отидем до Варна при мама .Като караме бавно и избягваме дупките и си лежа отзад подпряна да не ме друса много мислите ли че ще рискувам много и за сега сме ок и двамата с мъничето.....
Честно да си призная сега пред всички Вас, досега съм смятала че тези форуми са нещо откачено и  не съм вярвала че ще попадна и аз някога в тях.Момичета ползата и това че макар и не реално лице в лице има хора който те подкрепят и преживяват с теб ... това е нещо велико и благодаря на всички Ви:)Охх нещо съм се оляла с писането,извинявайте мами и благодаря още веднъж.
Целувки
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #69 -: Декември 21, 2016, 12:42:58 pm »
Цвете, радвам се, че има добри новини и от теб!
Бебешок, дано скоро обривът изчезне без да е необходимо да прибягваш към кортикоиди. Но ако се наложи, няма да се притесняваш. Когато се контролира от лекар, всичко ще бъде наред.
Мира, още не се знае полът на вашето бебче, нали? Срамежливко голям! Аз мисля , че ще е момиченце. По теглото и от факта че не се показва... Но всичко да е наред, пък то...
Тути, радвам се че ФМ е минала чудесно! А и за сините гащи също, макар че е доста рано, но ако е момченце и се е оставило да се види, най- вероятно ще е така.
Колкото до пътуване по време на бременност, мога да споделя моя опит. И при двете си бременностти съм пътувал доста, както със самолет, така и с кола. Особено в началото на бременността, някъде до 5-6 месец. Вярно е, че не ми е било противопоказания, но моето мнение е, че ако няма усложнения, може да се пътува като естествено се спира от време на време(ако е с кола), и си седнала удобно. Можеш да раздвижваш крарата от време на време с въртеливи движения на стъпалата. Колкото да се опънеш на задната седалка... не знам какво да кажа. При нас коланите са задължителни за всички места в колата, а освен това отпред е по широко. Въпрос на мнение...
Лек ден на всички!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #70 -: Декември 21, 2016, 13:42:56 pm »
Привет и от мен!
Уж първи ден от астрономическата зима беше, а какво прекрасно слънце грее - много ме радва.  :)

Тути,

Темата с пътуването е много индивидуална и зависи от конкретната бременност и рисковете. Има жени не се спират и нямат грижи. На мен като рискова бременност ми бяха забранили пътуването извън града. И колкото и да ми беше криво през цялата бременност пропуснах всички почивки и гостувания и си почивах, защото не исках да рискувам. Слушай си лекаря, той най-добре може да прецени дали е подходящо или не.

Бебешок,

Много неприятно с тази алергия. Дано ти размине бързо. На мен ми се наложи да намаля козметиката до минимум през бременността, защото от грим и някои кремове ми се подуваше лицето, при положение, че съм си ги ползвала преди. Провери дали е от някоя козметика за лице, която не ти понася в момента.

Лукреция,

Нашето бебче все още е изненада.  :D Док каза, че в късните седмици им става тясно в утробата и още повече стискат крачетата. Може да си се окаже момиче, както бяха казали в началото, а да са видели пъпната връв между крачката. Кой знае  :D Но още малко и изненадата ще се разкрие.
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #71 -: Декември 22, 2016, 09:31:31 am »
Добро утро!
Мире, Лукреция, Бебешок, радвам се, че сте добре!
Тути, аз пътувамот началото на бременността, защото лекарят ни е в друг град... в началото не усещах пътя, с времето започнахме да караме по-бавничко, с повече почивки за раздвижване и тоалетна.  Индивидуално е, наистина, гледай да се чувстваш добре. аз пътувам на предната седалка, но вече без колан, понякога се подпирам с възглавничка:)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #72 -: Декември 22, 2016, 11:05:05 am »
Добро утро и от мен.
Как е коледния дух?Надявам се да сте заредени положително,наслаждавайте се на идните дни,за тези който са на работа не се преуморявайте.
Ще ви доразкажа моята история да се посмеете малко:
Започвам с това ,че съм добре и няма спомен от обрива :),но ще се върна към понеделник.Поръчах си аз козметиката в близка до нас аптека.Звънна ми жената,че след 18.30 козметиката ще пристигне,а аз горката едвам издържам вече.Много сърби,а на всичкото отгоре вечерта съм на коледно парти.С колежката ми се разбрахме да мине през аптеката да взема козметиката и после мен.Идва,качвам се в колата и поглеждам в тъмнината кое е крема,кое почистващия лосион(надписите бяха на френски) и се намазах с едното,после с другото.Ох,облекчение :)На следващата сутрин същата история.
Както ви писах имах някакви болежки в същия ден и се прибрах да пазя леглото.Късния следобяд  ми звъни телефона-едната аптекарка:
-Добър ден от аптека .... се обаждам,поърчали сте почистващ лосион и крем за алергична кожа,но сте взели само почистващия лосион.Отказвате ли се от крема?
-Да се отказвам ли?Те са при мен.
-Не,не не са при вас.Крема е в аптеката,грешите нещо
-Не греша,вчера си взех и 2те
-Вижте ,станала е някаква грешка,крема за лице е при нас в аптеката.Ние направихме поръчка на почистващ лосион,крем за лице и крем за крака.
Вадя опаковаката и търся надпис на български и какво да видя при мен найстина е крема за крака.В паниката имах чувстовото ,че цялото ми лице пламва.Побеснях,но се чудех на себе си ли да се ядосвам или на аптекарката :)В крайна сметка нищо ми няма,което е най-важното.Оказа се ,че аптекарката е объркала.Взех си правилния крем със хиляди извинения от тяхна страна
Извод :
1 Крем за крака,за ръце,лице-няма значение всичко е маркетинг
2 Не се доверявайте на аптекарите(Винаги чета рецептите,но в ситуацията нямаше разчитане)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #73 -: Декември 22, 2016, 18:13:49 pm »
Ехее, бебешок, много ме разсмя! Радвам се, че обрива е изчезнал.
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #74 -: Декември 22, 2016, 21:47:41 pm »
хаха, Бебешок, и аз мн се посмях. явно кремът лекува всичко :)

момичета, аз днес се боядисах, вече се чувствам красива и готова за големият ден :)

имам някакви бодежи като че ли в пикочния мехур, ама дали е от натиска на бебчо, дали е от претоварване или от бактерийката, заради която пих антибиотика. .. ако и утре има бодежи, ще притесня доктора.

Лека нощ и коледни сънища!
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #75 -: Декември 22, 2016, 23:07:45 pm »
Здравейте, дами! Чак сега успях да ви прочета. Днес ми се наложи доста да поработя от къщи и ми дойде малко в повечко...Чак следобед бях на преглед. Важното е, че Бебо е добре. Вече тежи 3740 гр. Освен ехограф ме прегледа, за да види какво е положението на шийката и се оказа, че съм с четири сантиметра разкритие. Каза ми, че започнат ли контракции, да не си губя времето като ги засичам през колко минути са ( при нас казват, че се отива в болницата, когато станат на интервал от 5 минути за първо дете и 7-8 минути за второ), ами директно да тръгвам... Ама аз и така си мислех да направя, съдейки от опита ми с дъщеря ми  :D.  Но иначе каза, че докато не започнат контракции, да си чакам. А това кога ще стане, никой не знае.... Така че продължаваме да чакаме. След прегледа ми каза, че е много вероятно да се появи леко кървене и наистина така стана... Надявам се всичко да отшуми бързо...

Радвам се, че всички сте добре! Бебешок, много ме разсмя. Супер е, че обривът се е оправил!

Цвете, надявам се бодежите да преминат сами. Може да е от умора...

Пожелавам ви весело посрещане на Коледа и сбъдване на всички мечти!!!!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #76 -: Декември 23, 2016, 11:12:19 am »
Здравейте!

Бебешок, много се смях :) Важното е, че действа, пък за къде е кремът точно - все тая :)

Мерси за поздравите за младежа, който очакваме :) Бъдещата кака е много щастлива, тя искаше братче. Даже не едно :) Питаше ме "Мамо, ще ми родиш ли 10 братчета?" и като кажа, че не може 10, тя - "Добре, а 5?". Но и за 5 няма да я огрее  :D

Лукреция, явно моментът е съвсем близо вече.

Цвете, Мира, Фейт и всички останали - надявам се, че сте добре.

Аз ви пожелавам весела и спокойна Коледа!


Re: Тема на бременните 99
« Отговор #77 -: Декември 23, 2016, 13:40:51 pm »
Момичета, весели празници!
Ние чухме сърчице във вторник. Седма седмица започвам.
Сега имам малко тревоги покрай големия ми син, защото е болен, и колкото се тревожа за него, толкова и да не ме зарази  :oops:
Трябва да си избера лекар за следене на бременността и съм в чудене, защото правих ин витро в Тутракан, иначе съм от Варна. Харесвам си лекаря там, но с цялото пътуване и чакане ми идва в повече. Ще ми трябва със сигурност и лекар във Варна.
Живот и здраве догодина ще го мисля.
Спокойни и уютни дни на вас и семействата ви!
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #78 -: Декември 23, 2016, 14:31:33 pm »
Здравейте!

Лукреция, бебчо мн е пораснал, още мъничко остана! :)
Дрийм он, хубаво е че дъщеря ти е с положителна нагласа, че ще става кака :)
Фейт, и ние сме от Варна и мигрираме постоянно... защото дме доволни от отношението в тутракан и искам да родя там.  мои близки са доволни от Славчев в окръжна болница и Георгиев в Аг
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #79 -: Декември 24, 2016, 17:55:09 pm »
Здравейте, момичета! Само влизам да ви пожелая една прекрасна Коледна вечер! Нека всеки ваши желания се сбъднат!!!

Колкото до мен, мога да споделя, че тази сутрин ми падна слузестата тапа...Така че моментът наближава. Но нямам контракции. Дано бебко ни позволи да изкараме една спокойна Бъдни вечер....


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!