0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #20 -: Декември 09, 2016, 10:13:26 am »
Добро утро и от мен.
Аз също съм сравнително добре,като изключим болежките.Според вас може ли да има връзка болката в кръста(нерва който върви към левия крак) и остри бодежи отпред започващи малко под ляв яйчник,минавайки през него и продължавайки нагоре по корема,но само от ляво?Рядко ми се случва да се притеснявам,но вречра тези бодежи от пред  на моменти ме притесниха,от др. страна не мисля ,че е нещо сериозно и ще си изчакам до прегледа във втроник.
tuti20 аз съм в кл.Надежда и ФМ и БХС правих при д-р Георгиев.За 1 бебче платих 120лв.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #21 -: Декември 09, 2016, 11:00:43 am »
DreamOn,bebeshok0326 благодаря Ви за информацията!
Света Петка до 20 ДКЦ ми е много близо така че мисля да се ориентирам там четох добри отзиви и за там.
Относно болките ти Бебешок,, мисля че не е нещо притеснително - когато бях в преглед заради болките ниско долу ,болката ми също се пренасяше към кръста, а и мен по принцип макар и по-пълна или по-слаба на времето ми е слабо място и си ме боли от много години перманентно:)
Но ако не се търпи по добре отиди да те прегледа може би и невролог, така си мисля.
ХУБАВ ДЕН
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #22 -: Декември 09, 2016, 18:46:58 pm »
Здравейте, дебелейки!!! :lol:

Виждам, че все добри новини и че всички сме добре! Браво! Все така да продължава! Бебешок, това, което описваш може и да е типично при бременност, но аз мисля че трябва да го консултираш с твоя лекар. Иначе само можем да гадаем.

Аз днес имах среща с малкия голям мъж  :D! Доки каза, че всичко е наред. Бебко се остави да го поогледаме и поизмерим добре. Продължава да е доста по-едър за седмиците си. Тежи вече 3400 кг., а аз съм +9 кг. Доки каза, че най- вероятно ще подхрани, както как му... Но Божа работа! Ние го чакаме пък той когато узрее  :lol:

Гледам, че говорите за програмирани секцио. Аз се надявам да раждам нормално. Бебето е застанъло на изходна позиция от доста време. Само ако има усложнения при нас се програмира секцио. Затова ми се струва малко странно как се процедира в България.


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #23 -: Декември 09, 2016, 21:39:10 pm »
Лукреция,

Моето секцио е планирано по медицински съображения, а не по мое желание. Иначе и тук жените, които имат показания за естествено раждане си плануват естествено раждане.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #24 -: Декември 09, 2016, 23:49:25 pm »
Мира, и аз така си помислих. Ама понеже първо Силвия говори, че ще е секцио, после ти го сподели и мисля, че още някой спомена и аз реших да попитам.  :)

Пожелавам един спокоен уикенд на всички!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #25 -: Декември 10, 2016, 09:28:53 am »
Лукреция, правилно ти се струва "странно", че много от жените в БГ раждат секцио. Определено голяма част от ражданията протичат така. НЕ ми се иска да влизам в полемика по темата, нека да кажем, че имаме едно либерално отношение към начина на раждане и искрено се надявам да не се злоупотребява с психиката на родилките.
Първото ми раждане беше с планово секцио. Имам две сложни операции на очите. От гинекологична гледна точка нямах показания. Очният ми лекар не отхвърли категорично възможността за нормално раждане, но с определени условности. Та, кой би могъл да каже как ще протече едно раждане преди да е започнало. Определено не ми се поема излишен риск, особено с това либерално отношение тук към секциото, не съм готова да се върна като пациентка в очна клиника. Не съжалявам и този път ще процедирам по същия начин.
Живи и здрави да се приберем вкъщи с бебо и да се радваме един на друг.
Имам два дни до раждане и определено вече нямам търпение да си гушна момченцето.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #26 -: Декември 10, 2016, 11:47:28 am »
Добро утро!

Как сте, дами?

Силвия, само 2 дни, уау :) То не останало!

За секциото - и аз тъй. И аз като Силвия имам проблеми с очите, операции и т.н. и съществува риск, който и офталмологът ми ме съветва да не поемам, и аз не бих желала да го поема и после да съм пак на операционна, но заради зрението си. Дъщеря ми е родена с планово секцио поради тази причина, това бебе, живот и здраве, и то така. Ако ги нямах тези проблеми, със сигурност бих опитала естествено раждане, но нещата са такива, каквито са. Важното е на финала всички да са добре - и мама, и бебе, а по кой начин точно са се случили нещата, за мен лично не е толкова съществено.

Аз се подготвям да водя дъщеря ми на рожден ден на детскоградинското ѝ гадже, досега му рисувахме и надписвахме картички   :D Много са сладки двамата :)

Времето навън е прекрасно, така че препоръчвам стоене на чист въздух по възможност :) Хубав ден от мен!


*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #27 -: Декември 11, 2016, 12:39:06 pm »
Сиси, пожелавам ти една незабравима среща с малкото съкровище! Стискам палци всичко да се развие по план и без усложнения!!

Драемон, как мина рожденият ден? Малката принцеса забавлява ли се?

Цвете, Мира, Тити, Бебешок.... Надявам се всички да сте добре и да се наслаждавате не един прекрасен уикенд с необичайно високи температури за сезона в България!
« Последна редакция: Декември 11, 2016, 12:42:52 pm от lucrecia »


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #28 -: Декември 11, 2016, 17:54:49 pm »
Здравейте дами,
в прекрасния слънчев ден аз изкарах  у дома с кърпички в ръка и чай.Явно синковеца ми е донесъл нещичко и се чувствам от вчера адски разглобена с хрема и гърлобол:(Но детенце и баща му се забавляваха на вън, и сега доучваме.Пожелавам Ви спокойна вечер и успешна седмица
Успех и щастие на приближаващите дати, а по повод  начина на раждане не че не съм за нормалното раждане но и аз съм решила секцио.Сина ми тръгнах нормално но диването въпреки напъните не искаше да слиза и накрая му губеха и тоновете и бам резнаха ме бързичко.И живот и здраве тези две мъничета няма да ги мъча да ме режат  и това.Всичко се оправя бързо и се забравя бързо след това:)
« Последна редакция: Декември 11, 2016, 18:04:49 pm от tuti20 »
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #29 -: Декември 12, 2016, 14:37:48 pm »
Здравейте!

Май днес е големият ден за Силвия :) Стискам ѝ палци всичко да мине по най-добрия начин и скоро да мине да се похвали.

Тути, кофти работа, лекувай се и се пази. Дано не се усложниш, върлува ужасен вирус.

Рождения ден на гаджето мина добре, много се забавляваха всички. Накрая едвам си тръгнахме :) Сега ме врънка да го каним на гости  :D Аз нямам против, но тя пак се разболя. Не знам какви са тия бацили, моята дъщеря по принцип никак не боледува, обаче нещо напоследък се случва - 2ри път за 3 седмици. Надявам се аз да успея да се опазя, взимам предпазни мерки и си стискам палци да ме подмине, че хич не ми се боледува пак.

Лукреция, Мира, Цвете, Бебешок и който още пропускам поименно - надявам се, че всички сте добре.


*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #30 -: Декември 12, 2016, 16:18:38 pm »
Здравейте, момичета!
радвам се, че сте добре, макар и с леките и обичайни за нас болежки :)
Ние използвахме уийкенда, за да доприберем всичко, което бяхме капарирали за бебчо + разходки, докато е топло. Не че не се уморих, нооо му се вижда краят :)
Днес с мъжа ми ще правим традиционните ежегодни коледни меденки- по-точно той ще ги прави, аз ще напътствам, та ще видим какво ще стане.
 Да се пазите! :*

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #31 -: Декември 13, 2016, 00:28:27 am »
Здравейте дами аз малко късно пиша но съм в болницата че за съжаление и моя мъкабизгубих второто близначе-бвмаше развитие и сердечна дейност.Другия е добре движи се ръкомаха и според развитието си съм врче в 13седмица!Много ми е мъчно доста си поплаках и от гадната хрема имам и адско главоболие!Ще ме наблюдават няколко дни с инжекции но шпа и отноео утрогестана -гадния😞Това е от мен😊Силви успех и нс теб Лукреция,дреамон как си😊Лека момичета и до скоро❤Аз знаех че съществува синдрома на иьмезващуя близнак но се нафявах да не се случи нс мен точно😈Извинете за грешките пиша от телефона си😈Късмет и поздрави на всички
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #32 -: Декември 13, 2016, 09:11:03 am »
О tuti20,съжелявам много.Дръж се,трябва да си силна заради другото мъниче. :bighug:

Силве,стискам палци

Цвете,как са сладките?

Аз си чакам прегледа довечера и тогава ще се включа повече.
Пазете се в този студен ден
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #33 -: Декември 13, 2016, 09:12:43 am »
Тути, много съжалявам за загубата на едното бебче.  :bighug:


*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #34 -: Декември 13, 2016, 09:49:51 am »
Tuti, съжалявам за загубата. Съсредоточи се обаче, доколкото е възможно, върху другото бебенце, за да ти бъде поне малко по-леко. А и както знаеш, всяка твоя по-силна емоция, се отразява и на коремчето.
Преди време тук пишеше доста активно една дама, при която се случи същата неприятна ситуация и мисля, че беше в седмиците, в които си ти сега. linapoli е името, с което влиза - ако искаш, можеш да й пишеш. Хубаво е, че си под лекарско наблюдение, много е важно да се види какво развитие ще претърпи починалото близначе, за да не се развие инфекция и евентуално да няма риск за другото бебче.
Стискам палци скоро ти и бебчо да сте добре и да се приберете у дома. Много прегръдки.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #35 -: Декември 13, 2016, 10:09:40 am »
Добро утро, мили мамчета!

Тути,

Много съжалявам, че се налага да минеш през това изпитание! Наистина, сега е най-важно да си под наблюдението на лекарите и да се пазиш! Стискаме палци скоро да сте добре с бебо и да сте си вкъщи.
Силни прегръдки!

Силви,

Как си мила? Чакаме новини и се вълнуваме заедно с теб!

Цвете и Лукреция,

Радвам се, че сте добре и в настроение.

И аз съм добре, макар болежките характерни за финалната права да ми помрачават настроението и да ме карат да съм нетърпелива да гушна най-сетне бебчето ни, но ще избутаме още малко.

Хубав ден на всички и да се пазите!

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #36 -: Декември 13, 2016, 13:03:16 pm »
Тути, съжалявам за това, през което минаваш. Златето е права за linapoli. Загуби момченцето близначе е 10 г.с. Момиченцето обаче имаше късмет и се роди нормално( въпреки, че всички показания бяха за секцио) 2 седмици преди термин ( на 17.09), а терминът ѝ беше за края на септември/началото на октомври. По спомени при нея имаше доказана тромбофилия и беше на Фракси до края. Не беше лека бременност, доста пъти полежа в болница, но накрая имаше щастлив финал. Вярвам, че и при теб ще е така.

Мисля, че освен Линаполи и Алекс_77 е с подобен случай, но най нейноти близначе е изгубено в по-ранни седмици 6-7 там някъде.


Всеки миг е още един шанс...
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #37 -: Декември 13, 2016, 13:46:02 pm »
Тути, кураж! Гледай да си почиваш и да се успокоиш (доколкото е възможно), за да е добре бебко!

Мirracles, аз тази нощ установих (понеже не успях да спя), че моят дискомфорт е само от болката в тазобедрените стави - може би е заради качените килограми, а може би е заради разхлабването и наместването на ставите и таза... Нооо още малко остана :)

Лукреция, Силве, около мен момичетата масово избират да родят секцио, без да имат медицински индикации. На няколко пъти се случи да ми обяснят, че не искат да ги боли и затова.... аз лично съм на мнение, че природата го е измислила и ако няма причина за секцио, е по-добре да е по нормален път. Нооо не смея да казвам голяма дума, все пак на мен раждането те първа ми предстои, но така или иначе и при 2та варианта си има и рискове и болка и т.н.

Бебешок, меденките останаха за днес, защото някой от нас задряма преждевременно :D
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #38 -: Декември 13, 2016, 14:02:27 pm »
 Щастлива съм! Вчера   се роди Васил,  3,320 кг, 49 см. Перфектен е!
Много благодаря на всички момичета за подкрепата. Желая успешен финал на всяка една!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #39 -: Декември 13, 2016, 14:06:33 pm »
Честита рожба Силве,да ти е жив и здрав,много да се радвате един на друг