0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #40 -: Декември 13, 2016, 14:37:30 pm »
Честит Син, Силве след малко ще пусна темичка в другия под форум  :D
Ето я и нея, темата  :lol:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51861.0
« Последна редакция: Декември 13, 2016, 14:44:40 pm от f_32 »
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #41 -: Декември 13, 2016, 15:18:46 pm »
Здраврйте момичета,Благодаря на всички за подкрепата,прегръщам Ви силно😊Силве честито бебче Васил🎂Много здрав и радост да е за всички ВИ❤Аз си лежа друго не ми остава😞Хубав ден на всички макар и мрачен и студен в София😊
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #42 -: Декември 13, 2016, 15:57:22 pm »
Силви,

Честита ти рожба!  :) Да е жив и здрав, жизнерадостен и усмихнат! На теб бързо възстановяване!
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #43 -: Декември 13, 2016, 16:47:29 pm »
Сиси, честита ти рожба!!!! Нека бъде много здраво, жизнено и щастливо дете!!!! Бързо възстановяване на теб!!!

Тити, много съжалявам за случилото се! Опитай се да си възможно най-спокойна! Стискам палци всичко лошо да е отминало!!!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #44 -: Декември 14, 2016, 10:44:23 am »
Честито, Силве!
Живи и здрави и бързо прибиране! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #45 -: Декември 14, 2016, 15:49:16 pm »
Тути, съжалявам за това, което се е случило. Почивай си повече. Всички сме с теб.

Момичета, прави сте, че секциото вече е много често срещано. Мои познати ме поздравяваха, че съм успяла да родя нормално(жени, които не са раждали) и дори с леко учудване за избора ми. Преди време това е било най-нормалното нещо, докато сега се смята за някаква форма на мазохизъм. През бременността ми се срещах с други бременни в болницата пред кабинетите и по-голямата част от тях щяха да раждат секцио без медицински показания за това.

Стискам палци на всички да имат леко раждане, независимо какво ще бъде то. Чакам мамите за втори път да споделят как е било второто раждане за такива като мен, които някой ден искат да имат второ детенце   :) Следя ви редовно. Целувки!!!
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #46 -: Декември 14, 2016, 16:50:59 pm »
Аз пък съм на мнение, че бременната жена трябва да избере сама как да роди. Аз избрах секцио и не се срамувам от избора си, нито се имам за по-малко майка от тези, които са се мъчили 12 часа. Въпрос на личен избор беше при мен и се радвам, че тук в България жените имат право на това. Изпадам е ужас от вагинално раждане и не бих могла и да го допусна за себе си. Знаейки, че ще раждам секцио бях изключително спокойна. Имах едно прекрасно раждане. Така мога да родя впрочен и 10 деца. 😹😹😹


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #47 -: Декември 14, 2016, 19:41:46 pm »
Здравейте момичета,
Благодаря още веднъж на всички за подкрепата!!!
Надявам се, че утре след визитация и преглед всичко ще е наред и ще мога да се прибера у дома, ако ли не ако трябва да седя и уикенда тук ще се самоубия:))))На 5 етаж в Майчин дом  -рискова и патологична бременност в стаите има само 3 легла и 3 шкафчета, нито телевизор ,нито интернет, направо да подлудееш - то приказки, то хабене на мобилен интернет  ,батерия на телефон ама не се издържа!!!Утре мъжо дами носи телевизор със стайна антена, че ще откача честно Ви казвам както съм изнервена !!!!Желая Ви на всички хубава вечер и успех на всички!!!
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #48 -: Декември 14, 2016, 22:47:07 pm »
Изпадам е ужас от вагинално раждане и не бих могла и да го допусна за себе си.

Това пък защо?
Аз не съм раждала в България, нямах показания за секцио и двата пъти родих нормално.

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #49 -: Декември 14, 2016, 23:29:01 pm »
Тути, радвам се че се възстановяваш! Предполагам как се чувстваш в това отделение, но дано скоро те изпишат и се прибереш вкъщи!

Нани, ще разказваме, само всичко да мине добре! Ако е вярно, че вторите деца се раждат по-бързо от първите, то трябва доста да внимавам че да не го родя вкъщи :lol:!!! Ама дано!!!

Колкото до това, че всяка жена трябва сама да решава как да роди, съгласна съм. Но не мога да приема, че е нормално това, което се получава в България последните години. Да се програмират секцио още в осми, а и в по- ранни месеци, само и само майката да не развали хубавата си фигура....

Когато има някакъв проблем, разбира се! Нали затова медицината е напреднала, за да е на наше разположение когато имаме нужда от нея...

Този проблем е подобен на широко разпространеното мнение в България и по повод на кърменето. Всички те ми приятелки и познати в България все намериха някакъв предтекст, за да не кърмят, а уж искаха.... Та бебето не искало да се закачи, или пък бебето на наддавало. Кърмата им не била хубава (глупостта на века), защото видиш ли, много течна била, с незнам какъв си цвят.... И много други подобни причини. А всъщност, единици са случаите, в които кърменето не е възможно. Има периоди на адаптация както за майката, така и за бебето, но после тези моменти са необясними, невероятни! Дъщеря ми до шестия месец не е вкусила друго освен кърма (с изключение на някое чайче заради колики). Надявам се и сега пак да се получи. Това,което зависи от мен, ще го направя, пък....

Естествено, това е лично мнение и не го натрапвам на никого. Уважавам гледната точка на всяка една от нас. Но от както свят светува, жените са раждали и ще раждат, това е толкова естествено.

Надявам се всички да сте добре! Мира, Цвете как са последните седмици на бременността? Мира, твоето срамежливо бебче ме държи в напрежение... Любопитството ми все повече нараства....


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #50 -: Декември 15, 2016, 00:18:20 am »
Изпадам е ужас от вагинално раждане и не бих могла и да го допусна за себе си.

Това пък защо?
Аз не съм раждала в България, нямах показания за секцио и двата пъти родих нормално.

"Защо така?" е толкова дълга тема, че милостиво ще ви спестя спама (да не повярваш). Но МНОГО преди да мисля за деца сериозно - ми призляваше при мисълта за вагинално раждане де, не заради някаква травма преживяна да кажеш. Просто и преди и сега (след като вече съм майка) - точно това изживяване, дори на видео, дори не за хора, а при животни да го гледам -  ме докарва да почти истерия и бяс. За повечето хора - гледката е почти умилителна и нещо се ракисват даже, а на мен ми е противно и вбесяващо това и точка. И винаги е било така. Познавам немалко жени със същото отношение към този процес, но те не биха коментирали открито емоциите и отношението си по темата, защото е някак си... "не е нормално така", "не е редно", "ауууу ама как може?!!!". Ами може, случва се и то доста често при това. Пък на мен както знаем - слабо ми пука кой какво мислел за мен и моите мнения, та си казвам направо.

От гледна точка на медицина, сигурност за родилка и бебе и пр. - никак не намирам за логично , да нямам право открито и законно да си избера секцио (срещу плащане кеш разбира се), без показания за същото, а защото това си е моето тяло и бебе и имам право все пак на избор. Ама видиш ли ти, ако реша да си рискувам живота и здравето от чиста сърбогъзщина и с по-опасни процедури, безброй пъти като: ремонт на нос, цици, задник, липосукция и пр. - виж ти - МЗ не е толкУ загрижено за здравето ми. Защо така? Пак казвам - говорим при плащане в брой за такива неща, когато са по лично желание на пациент - няма НЗОК, осигуровки и "точим касата". За глупости мога да си рискувам колкото иска, ама за раждане на дете - не. Защото? Друга тема, че за самото бебе няма по-сигурен начин за раждане от оперативния, там майката е в риск.

Също не съжалявам грам, че Дани се появи на бял свят оперативно, беше приказно изживяване и аз мога още 10 пъти така. И ако чакам второ дете - няма чалъм някой да ме застави да раждам вагинално, все тая къде трябва да ида и колко да платя и какви правила тъпи да наруша, че да е както аз го искам.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #51 -: Декември 15, 2016, 11:38:50 am »
Блу, съжалявам че чак сега отговарям. Нямам конкретно обяснение защо така го усещам. Кой знае може да е травма от минал живот.  :lol: Жбрул много точно е облякла и моите мисли в думи. Просто не ми е приятно да гледам, слушам и мисля за това. Пък кой каквото ще да си мисли за мен. За мен нормално е жената да бъде спокойна, мислейки за раждането, а не да се плаши и да изпада в ужас, да трепери и да не спи спокойно. Защото точно така щях да се чувствам, ако ми предстоеше вагинално раждане. Ами защо да не си спестя това?! Спестих си го и ще си го спестявам и още как. За мен този процес трябва да носи хубави и положителни емоции, а не страх и напрежение. Пък и аз, като Жбрул слабо се интересувам кой какво ще си помисли за избора ми.
Аз не съм против естественото раждане, дано някой не ме разбира погрешно. Адмирации към всички, които са родили и ще родят така.
Против съм обаче насаждането на вина у жени, които са избрали да родят оперативно, да не кърмят, да се върнат бързо бързо на работа. Това е право на избор на всяка жена и майка, как ще роди детето и как ще го отглежда. Това, че на нас това не ни се вижда нормално, не ни дава право да го осъждаме. За съжаление обаче е масова практика в бг, да се възмущаваме и сочим с пръст, вместо всеки да си гледа в канчето.
 Накрая ще добавя, че смятам, че всяка жена, която обича детето си и полага грижи и усилия то да расте, здраво, щастливо и обичано е най-добрата майка. Смятам, че тук всяка една от вас ще бъде такава. :bighug:
Извинете, че ви оспамих темичката и се надявам индиректно да не съм засегнала никого :)


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #52 -: Декември 15, 2016, 15:28:01 pm »
Включвам се и аз малко по темата за разждането:
Мисля,че твърдения като :в Б-я последите години е "модерно" да се ражда секцио и че майки искали да разждат в 8 ми месец,за да не си развалят фигурата са силно преовиличени или поне моя кръг от познати не са така и не съм чула нито един случай в който майка да си е избрала доброволно секциото.Даже повечето са обратното(имам позната с операция пневмоторакс и беше ходила да иска удостоверение от хирурга,че няма проблем да роди нормално,в крайна сметка гинеоколога каза:Аз ще те израждам,кой каквата гаранция и  подписи да дава,аз не поемам риска,ако искаш отиди другаде да раждаш нормално).
Хубаво е да има избор.Не съдя никого.За мен важното е майката и бебето да се чувстват добре и всичко да мине възможно най-безболезнено за всички.И в двата варянта има риск,винаги ще има превърженици за едното и другото.
Относно моя избор,имам доверие на доктора,който съм избрала(ми избраха),вярвам,че той знае по-добре от мен кое е по-добре в дадената ситуация и за сега мисля да се доверя на неговата преценка.Не се настройвам нито за едното нито за другото.
За кърменето съм на същото мнение,каквото дойде.Разбира се ,че ако мога да кърмя ще кърмя,до кога както се казва божа работа-фактори много,ситуации много.

Малко отклонение :във вторник вечерта бях на преглед,бебче е добре.Казах на доки за болежките,той си помисли,че изхвърлям песачинки от бъбреците,но се оказа,че те са чисти.Гледа също какъв е резултата от серклажа,направи няколко не добри физономми,но накрая каза ,че всико изглежда добре.Днес излезнаха и резултатите от хистологията на възела,който извади-доброкачестено образование,което ме зарадва много и разсея от сутришната ситуация,която ми изправи косата.Заредих си аз гориво и реших да сложа течност за чистачки.Съответно,човек от персонала реши да ми помогне и го направи вместо мен,изми ми прозорците,абе стандарно обслужване на бнзиностанция.Качих се и тръгвам,качвам се на Цариградско шосе,набирам скорост до 80 и забелязвам,че капак а ми трепери и нещо не е наред,отбивам,слизам и какво да видя-капака ми не е затворен.Изправи ми се косата(преди 3 год. на магистралата в лява лента със 140км в час ми се отвори капака,за щастие без да се одаря в мантинелата,без да ударя някого или някого мен).Май трябва да се ориентирам към приключване на тази ми дейност.

Надявам се да сте добре.Наслаждавайте се на снежинките през прозореца  :)
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #53 -: Декември 16, 2016, 09:50:47 am »
Здравейте на всички, надявам се да сте добре спокойни и щастливи:)
Вчера ме изписаха от Майчин дом, живото бебче според тях е 12 +7 г.с (което спорд мен нали е 13 седмица) , мъртвото е много малко и се надяват да се резорбира само в организма.Д-р Гърчев каза няма смисъл да седя и да чакат да прокървя защото е напълно възможно и да не прокървя, чисто хипотетично - организъм.Сега съм в дилема къде да си направя ранната фетална морфология и ми се иска да е преди празниците.Препоръчаха ми д-р Чавеева но часове при нея до 19.01.2017 няма свободни , и се чудя дали да отида при някакъв д-р Петър Игнатов също специалист фетална медицина в клиниката на Щерев.ООХ не знам, тук нямам никакви познати и лекари който да ме насочат а категорично няма да ходя при Мазнейкова.
Препоръчаха ми още д-р Янкова и д-р Стратиева от Света Петка медицинския център до 20 дкц.Звъня но е кошмар да се свържеш с тях явно.
А ако не я направя сега фатално ли е тъй като БХС не се препоръчва да правя заради това че при наличието на два плода единия мъртъв няма да са реални резултатите,ще го направя след 16 г.с
Ох извинявайте за дългия пост но 4 дни направо се побърках в тоя Майчин дом.
Луккреция Цвете Дриим Он как сте , Мирацъл и от теб не виждам новини скоро
Целувки
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #54 -: Декември 16, 2016, 10:07:01 am »
Здравейте отново,
Опитах в Света петка ама Янкова и Стратиева нямат свободни часове, записаха ме при д-р Богданова, някой отзиви за нея ....
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #55 -: Декември 16, 2016, 12:01:27 pm »
Здравейте!

Тути, радвам се, че са те изписали и се надявам оттук нататък всичко да се развие по най-добрия начин за теб и бебчето. За д-р Богданова съм чувала само добри отзиви, аз лично не съм ходила при нея, но тя беше измежду специалистите, които ми препоръчаха от клиниката.

Бебешок, много неприятна случка с колата. Добре, че си го видяла преди да се е отворил наистина. Аз моят капак го пускам винаги отвисоко - кънти яко, но поне със сигурност се затваря по този начин.

За раждането - съгласна съм, че жената трябва да има право на избор и никой няма право да я съди. По същия начин и за кърменето, и за всичко останало. Виж, ако някой умишлено застрашава живота на детето си с действия или бездействия, тогава вече не само че смятам, че имам право да се меся, ами се чувствам и длъжна да го направя. Но това са някакви съвсем крайни случаи :)


*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #56 -: Декември 17, 2016, 13:11:29 pm »
здравейте!
понеже пиша през тел. само да кажа бързичко- бяхме на жк, бебко е 3кг, на мен 2 пъти ми излезе бактерия в урината и сега съм на еднократен антибиотик Монурал и Цитостоп хромо за 14 дни. иначе всичко е ок.
целувки и да се пазите! :*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #57 -: Декември 18, 2016, 12:15:24 pm »
Привет и от мен, мамчета!

Радвам се, че всички сте добре.
Аз съм ок, като изключим характерните болежки за последните седмици - киселини през нощта, увеличаване на подготвителните контракции и проблеми със съня. Но още малко остава да избутаме до успешен финал.

Лек и приятен неделен ден на всички!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #58 -: Декември 19, 2016, 10:11:41 am »
Здравейте, момичета,

Благодаря ви за пожеланията! Бъдете и вие живи и здрави!
Накратко, че да не спамя повече бременната тема. Раждането мина много добре, този път бях със спинална упойка и си целунах момчето още щом го извадиха. Вече сме си вкъщи и засега май си имам спящо и лакомо хлапе. Слава Богу, гърдата я захапа от раз, кърма имам и върви добре кърменето. Кака му се дърпаше първоначално, беше хапвала вече от шише в болницата и по-трудно се случиха нещата.
Да окуража момичета, на които им е за втори път. Вторият път боли по-малко. :)

Пожелавам на всички ви лека бременност! Благодаря ви за подкрепата по пътя, който извървях.

Ще продължавам да ви следя ...чакаме още бебета тези дни! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #59 -: Декември 19, 2016, 13:58:31 pm »
Дами, влизам на пръсти в темата и със свито сърце. Днес ми е точно месец след трансфера. Имам положителни тестове и един ехограф, който показа плоден сак преди седмица. Утре ми е насрочен преглед при лекаря, който прави ин витрото и го чакам с нетърпение. Сякаш отово отивам да броим фоликули, не мога още да го осмисля.
Странното е, че след първоначалната еуфория, последните две седмици се чувствам точно като след трансфера - притеснена, чакаща сякаш всеки момент да ми дойде. Надявам се, че няма да прекарам така следващите месеци. Но според мъжа ми си е напълно възможно :) Ако не за едно, за друго ще се тревожа.