0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #880 -: Юли 01, 2017, 16:06:13 pm »
Сега бях на преглед. Докторът каза, че имам фоликул. Кажете ми моля, какво означава това- има овулация, ще има ли. Тотално съм объркана. Даже не знам какво да го питам.
mary cherry, писах преди малко в другата тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50993.msg1150623#msg1150623 
А лекарят каза ли колко милиметра е фоликулът?

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #881 -: Юли 01, 2017, 16:10:18 pm »
Да, видях обяснението, за което ти благодаря. Не каза и аз естесвено не питах. Ето това е снимката.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #882 -: Юли 01, 2017, 18:02:02 pm »
Да, видях обяснението, за което ти благодаря. Не каза и аз естесвено не питах. Ето това е снимката.

Ако правилно разчитам  3.07см/2.09см, т.е. 30 на 20 милиметра (никога не е идеално кръгъл, мери се по двата диагонала), достатъчно голям фоликул за овулация. Правете опити и тази вечер. Може след два дни да отидеш на преглед отново, ако всичко е наред би трябвало да е минала овулацията и да се види жълтото тяло, то обикновено е по- малко като размер.
« Последна редакция: Юли 01, 2017, 18:11:39 pm от marsi »

*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #883 -: Юли 01, 2017, 18:57:16 pm »
Момичета много бях нетърпелива и направих тест два дена преди датата на М. Отрицателен е ... И мисля че му вярвам, тъй като е за ранна диагностика, а така се надявах :( 
Мери чери трябва всичко да е наред и да се спука скоро това фоликулче. Спокойно ... Отиди след няколко дена за да провериш
« Последна редакция: Юли 01, 2017, 18:59:56 pm от To4ica13 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #884 -: Юли 02, 2017, 02:02:38 am »
Така аз както ги разбирам нещата, предвид наличието на доминантен фуликул и положителния тест за ову предходния ден, считайки и правилото за настъпване не овулация от 24 до 48 часа след положителен тест, всеки момент ще настъпи овулация и всичко би трябвало да си е наред...
« Последна редакция: Юли 02, 2017, 02:10:28 am от Vistal »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #885 -: Юли 02, 2017, 10:14:14 am »
To4ica13, горе главата. От личен опит знам, че е рано. Всички тестове за ранно откриване на бременност са шменти капели. Знаеш, че това са рекламни трикове, за да продават. Изчакай още мъничко. Аз също нямам търпение, но стискам зъби.
Успех 😉
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #886 -: Юли 03, 2017, 01:24:38 am »
Здравейте момичета, надявам се, че всички сте добре. Не съм писала скоро, но при мен нищо ново. Тези дни много се депресирах.... Днес ми е 42 ден от предишния цикъл. Вчера се зачетох из интернет и стигнах до извода, че няма как да са ми наред хормоните с тези цикли между 27 и 47 дни. Не съм правила тест защото съм убедена, че няма смисъл. Първо си мислех, че овулацията ми е била на 16-17 ден, но после когато си мислех, че вече ще ми идва ( по скоро се надявах да не) преди десетина дена имах цс като при овулация, макар и доста оскъдна. С поне 4 гинеколози съм говорила по този въпрос и всички казваха не е проблем, ако не става бебе някой ден тогава го мисля...Аз още от минала година искам да ги изследвам пустите хормони, но живея в чужбина, а тук не е толкова лесно. Минала година като си бях в България, понеже съм късметлийка, разбира се между 3 и 5 ден от мц се паднаха национални празници, бях в малък град и нямаше работеща лаборатория... Щях да пътувам, ако трябва и до София, но беше сватбата ни... Ние доста след това започнахме да опитваме, но аз го искам много от години и много страдам, че още си нямаме бебе... Все нещо трябва да се нареди, че тогава да го мислим... Стана доста дълъг пост, извинявайте, че ви занимавам, но няма с кого другиго да споделя, мм само се ядосва като говоря на тази тема.. Лека вечер на всички и скорошно сбъдване на Мечтата  :bori_007: :bori_005:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #887 -: Юли 03, 2017, 22:19:31 pm »
Точица13, какво стана при теб?
Стискам палци и още се надявам...
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #888 -: Юли 04, 2017, 08:36:04 am »
Vistal:balk_145:.... още на следващия ден ми дойде точно по график иии са ми потънали гемиите ... днес пуснах хормоните, които не бях правила и ще чакам резултата.
В петък пак съм на доктор да обсъдим как да действаме занапред, да чакаме ли още по естествен път да станат нещата, инсеминация ли да пробваме или направо на ин витро да се минава... Знам че съм нетърпелива, но много вече го искам това бебе.
Вие как сте момичета ? Нещо ново ? Няма ли някой да се похвали с + тест да се отпуши малко темата?
« Последна редакция: Юли 04, 2017, 08:40:59 am от To4ica13 »
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #889 -: Юли 04, 2017, 20:02:47 pm »
Здравейте, момичета!
Досега не съм писала във форума, но имам нужда да споделя, защото реално няма с кого.
Имам едно дете, което беше заченато от раз, преди 10 години. Дълго време след раждането си мислех, че още не е моментът за второ...и ето ме сега тук, в тази ситуация. На почти 35 години съм, и вече четири месеца след като спряхме да се пазим, не се получава нищо, бременност няма.
Чудя се дали да предприема някакви мерки сега или да оставя нещата така поне до края на лятото. Според мъжа ми нищо ни няма и на двамата, и ще станат нещата. Но аз се притеснявам. Притеснявам се, че заради мен, ще останем само с едно дете, защото отлагането през годините на опити за второ дете, беше мое решение. Притеснявам се, че няма да успея да забременея. Притеснявам се за ужасно много неща и няма с кого да споделя. Когато намекна нещо в тази насока, всички ми обясняват да не се притеснявам, че е рано още за притеснения и че ще стане. И това още повече ме ядосва, защото се чувствам неразбрана. И в крайна сметка, просто спирам да говоря на тази тема и това е.
Затова влязох да споделя и да почерпя чужд опит, за да си вдъхна кураж.
Мерси, че ме "изслушахте".
Здравей, Beniqa!
За голяма част от нас са много познати емоциите, които описваш. Притеснението, от това дали ще стане, тревогата от очакването всеки месец и раздразнението, когато някой се опитва да те успокоява..... Аз също много се дразнех, когато някой ми каже да изчакам и едва ли не като се успокоя, ще си стане.

За жени на твоята възраст обикновено лекарите препоръчват, ако след 6 месеца опити все още няма резултат, да се направят някои основни изследвания: хормони на 3-5 ден от цикъла (най-добре на 3-ти) - ФСХ, ЛХ, Естрадиол, също спермограма на партньора, проверка проходимостта на тръбите, хормони на щитовидна жлеза, и други по преценка на лекаря.
Най-добре би било да направите консултация при репродуктивен специалист и да се планира проследяване от началото на цикъла, т.е. УЗ преглед (с вагинален ехограф) на 2-3 ден от МЦ за проверка на яйчниците и матката, преброяване на антралните фоликули, след което изследване на хормоните на 3-5ден. След това проследяване на доминантен фоликул до овулация и проверка нивото на Прогестерона в лутеална фаза (на 7 ден след доказана О.).
Но ако цикълът ти е редовен, би могла на първо време да пробваш с тестове за овулация, за да определиш по-точно фертилните дни. А в 3-5 ден от цикъла да си изследваш хормоните. Без ехографското проследяване няма да е пълно изследването, но все пак е някакъв ориентир за начало. Относно спермограмата, задълително е да се направи в репродуктивна клиника, за да е достоверен резултатът, а не в обикновена лаборатория.
Каква е продължителността на месечния ти цикъл? Използаш ли някои от домашните методи за определяне на най-вероятните дни за зачеване (овулационен калкулатор, тестове за О., измерване на базална температура)?


Здравей, извинявай, че не отговорих досега, но бях отпуск миналата седмица и сега два дни ми беше доста натоварено в офиса, и чак сега имах време да вляза във форума и да почета.  Цикълът ми е редовен, на около 25 дни. Спряла съм цигарите, алкохол /бира или вино/ почти вече не пия също. Смятам да забраня на мъжа ми да пие бира /друг алкохол не пие/.
Иначе, не, не меря овулацията, но наблягам на секса около предполагаемата дата за евентуална такава. Благодаря много за съветите, от това имах нужда, тъй като нямам никаква идея откъде да започна. В края на лятото смятам с мъжа ми да посетим специалист по репродуктивни проблеми и се надявам всичко да доведем до успешен финал.
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #890 -: Юли 04, 2017, 22:32:45 pm »
Момичета, благодаря ви за отговорите по моята овулация. чак сега сядам пред компютъра вкъщи, а през телефона не ми е удобно да пиша много. на мен от няколко дни страшно ми се гади, поне да бях бременна, та сега се чудя на какъв лекар да ходя.
Имам един може би тъпичък въпрос, но- решила съм да ходя утре на гинеколог както ме посъветвахте, в един медицински център до нас. В ценоразписа им видях два вида услуга- Ултразвуков преглед (абдоминален) и Ултразвукова фоликометрия. Аз какво трябва да искам? :oops:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #891 -: Юли 04, 2017, 22:56:36 pm »
............
решила съм да ходя утре на гинеколог както ме посъветвахте, в един медицински център до нас. В ценоразписа им видях два вида услуга- Ултразвуков преглед (абдоминален) и Ултразвукова фоликометрия. Аз какво трябва да искам? :oops:

mary cherry, абдоминален означава коремен ехограф, трансдюсерът се поставя върху корема. При проследяване на фоликулите (фоликулометрия) обикновено се използва вагинален ехограф. Попитай за ултразвуков преглед с вагинален ехограф.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #892 -: Юли 05, 2017, 09:43:53 am »
Вие как сте момичета ? Нещо ново ? Няма ли някой да се похвали с + тест да се отпуши малко темата?
Ох, To4ica13, и аз като теб. Закъсня ми 2 дни, а по принцип съм си доста редовна. Правих 2 теста. Все отрицателни😔. И днес цъфнах... А вече хранех надежди и си представях, как ще кажа на таткото 🤔
Вие момичета, как сте?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #893 -: Юли 05, 2017, 09:48:25 am »
Здравейте и от мен :)
Отдавна не съм писала, но ви чета редовно  :wink:
Да споделя, че и моят цикъл този месец закъсня с 4-5 дни /не се престраших да правя тестове/, а иначе е като по часовник  8O
Явно промяната в температурите си оказват влияние!
При мен - нищо ново. Чакам си заповедта от фонда и така...
Успех на всички!
*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #894 -: Юли 05, 2017, 10:21:03 am »
Момичета, страшно съм притеснена, излезнаха ми резултатите от хормоните, всичко е наред освен Пролактина - 833 !! реф 101- 487.  :( ....ииии само това ми трбваше, след всичко, което преминах.

Lady,  другия месец мила.  :bighug: Пожелавам ти да са две бебета, за компенсация.

Petqst  и аз  чакам заповедтта, мисля че ще сме през септември, но сега при този пролактин, ако излезе, че не е нещо моментно, а се иска лечение, ще видим как ще каже доктора да процедираме.
Надявах се през месеците, които минаха нещата да си дойдат на мястото и да забременея нормално, но не става.


Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #895 -: Юли 05, 2017, 10:40:20 am »
Здравейте , момичета, и аз като вас съм нетърпелива да видя двете чертички. По принцип този месец трябва да ми дойде в петък, но аз днес правих тест и беше отрицателен. Не знам дали да му вярвам или не... Но този месец наистина се чувствам малко странно - гади ми се от неща, от които по принцип нямам проблем, прилоша ми в понеделник на работата, уморена съм , не мога да се наспя качествено. И за това реших да направя обикновен тест, макар и рано....
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #896 -: Юли 05, 2017, 10:56:59 am »
Точица, спазихте ли всички изисквания при взимане на кръв за пролактина?Това е стресов хормон все пак.

Ние сме много зле, от болести и работа нямаме време да се погледнем камо ли секс да правим.Взимам заповед и аз този месец и на есен с песен, ще правят бебе докторите :)

*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #897 -: Юли 05, 2017, 11:13:12 am »
Хормона е правен на 3 ден от Ц. Преди това лежах 15 минути някъде.
Но имаше един човек преди мен, взе да му става лошо, припадна, пребледня, започна да хърка... и аз малко се панирах, тъй като и на мен ми е ставало лошо от кръв. Питах сестрите да ставам ли .. те викат лежи, накрая като вече видяха, че човека е много зле и не се оправя с плискане на вода ме вдигнаха мен, за да легне той... имаше малко стрес.
Но все си мисля, че не е от това стойността толкова висока.  :( и съм се притеснила сериозно, тъй като четох лоши работи за пролактина с високи нива.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #898 -: Юли 05, 2017, 11:34:37 am »
Хубаво е да го повториш, може да си се стреснала от гледката да си се притеснила.Също е важно предната вечер да не си си пипала гърдите.

*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #899 -: Юли 05, 2017, 13:15:32 pm »
Да се отчета, след преживяното вчера, днес - 4 ден от цикъла,  отново пуснах Пролактин, но в друга лаборатория и без припадащи хора около мен.
Резултата е 21.40 при реф 3.00-23.50.
Пак отива към горна граница, но мисля че е много по-добре.