0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #20 -: Януари 08, 2016, 23:04:43 pm »
Не, Стеф, не схванах :)
Те може да си изчела, проверила и намерила своето решение, това не значи, че на другите майки няма да им е полезна информация, нали :) Да не говорим, че предполагам има само четящи майки, които не биха проверили бъбреци и различни причини, ако някой не им подскаже :)

Твоето решение за теб и детето ти е правилно, но децата не са по матрица,  както знаем и за други дете един памперс на тази възраст може да е по-унизителен и причиняваш по-голяма травма. Затова е хубаво да се опитат различни подходи.
[/url][/url]
*
Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #21 -: Януари 11, 2016, 12:49:53 pm »
Аз се напикавах до късно, сигурно до към 4-5 клас, че и отгоре. Много травмиращо ми беше и никъде не исках да ходя ако се налагаше преспиване на друго място. Тогава нямаше и памперси. Израснах го след тази възраст, това за прешлените се знаеше и тогава, освен по лекари, се ходеше и по масажи, нагревки, пиеха се билки, че и на баячки за страх се ходеше... Неприятни моменти, с възрастта отмина. Синът ми не го е наследил, не се напишква от малък, при дъщеря ми още се случва, а е почти на 4 г вече... като ходим по почивки носим найлон, протектор, чаршафи и т.н. Не ми е хрумвало да й слагам памперс, чудя се ще спре ли или ще е като при мен, унаследява се до голяма степен.
П.С. Честита Нова гoдина на всички, здраве и късмет на дечица и родители  :D
« Последна редакция: Януари 11, 2016, 13:54:51 pm от Grace »
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #22 -: Януари 11, 2016, 13:44:29 pm »
На Гошко махнахме нощния памперс малко преди да навърши пет. Пиеше много течности вечер и спеше много дълбоко. Като махнех някоя нощ памперса за проба, дори не се събуждаше, когато се е напикал. Аз го дебнех, ставах по сума пъти на нощ, алармата нагласях, пробвах да го вдигам преди да си легна да пикае в гърнето, после към един часа - пак, но той или ме изпреварваше и пак се изпикаваше или се изпикаваше поне още веднъж в чаршафите до сутринта. А като го сложех на гърнето спящ - той се клати душичката, аз го подпирам...Отказах се много бързо. Реших, че като стане на 5, 5 и нещо, ще направя консултация с уролог, но не се наложи. Беше при свекърва ми една ваканция, там вечер тя го забавляваше много и нямал време да се налива с течности, после в къщи с малко напомняне и настояване променихме този навик. И от само-себе си изведнъж спря да пикае по време на сън. Не става и да пикае нощем и до сега е така. Явно съвпадна физиологичната промяна на тази възраст с ограничаването на течностите и нещата се получиха. Това беше един от поводите, по които си казах, че някои неща при децата идват с времето си и с моето нетърпение понякога само тормозим и себе си и децата /както аз правех, когато се опитвах насила да махна нощния памперс/.
Много статии изчетох тогава и ми е останала в главата информацията, която ме ползваше и внесе у мен успокоение тогава. До около 5 годишна възраст напикаването нощем изобщо не може да се смята за медицински проблем, не и при липса на други симптоми - папикаване и в будно състояние, болка и дискомфорт по време на уриниране, отклонения в изследванията и пр., които да говорят да уро-инфекция. При момчетата нощното напикаване, което не е свързано с болестен процес можело да продължи и до 6-6,5 години, а в редки случаи - и до пубертета. Аз пък имах братовчедка, която се напикаваше до пубертета, но стана нормална и здрава жена, роди две деца и т. н.
Така че - споко,Нимика, Калоянчо ти е още малък и не виждам проблем да си продължи с памперса. Ти реши дали да правиш още сега консултация с уролог, ако нещо те тревожи или го поизчакай още няколко месеца - година.
Единствения съвет, който на тази възраст ми даваха нашата педиатърка и тук доктор Бърди бе - ограничаване на течностите вечерно време. По възможност 2-3 часа преди сън - никакви. Е, разбира се малко водичка, ако е жадно детето, но не и по цели чаши чай, сок. Също така във вечерята да няма течни храни като супи, таратор, нито краставици, диня.Друго не можем да направим.Останалото е въпрос на индивидуалното развитие на детето.На всяко свинктерът /мускул/ на пикочня мехур, отговорен за задържането на урината, заработва  по различно време и трябва да сме търпеливи.
« Последна редакция: Януари 11, 2016, 13:49:56 pm от hope-love »
*
Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #23 -: Януари 11, 2016, 13:46:43 pm »
Мда, и брат ми си спомням, че го водеха къде ли не, но просто си го израстна :)
Аз затова в предния си пост писах, че няма нужда излишно да се травмират децата, разбира се след като се отхвърли проблем с отделителната система, просто се чака да се израсте. Полза от всичките манипулации едва ли има в повече от 10% от случаите. Аз съм чувала дори за деца на които дават лекарства действащи на нервната система, добавки от хормони, защото понякога е недостиг на антидиоритичния хормон. За мен това не е вариант, не бих си тъпкала детето с хормони при положение, че няма изследвания какъв би бил ефекта от тях върху организма като цяло, защото проблема се решава само докато се приемат, след спиране при неизраснат такъв всичко продължава.
Всеки си преценя, разбира се, аз за момента съм намерила своя вариант, който е приемлив за мен и детето.
Не мисля, че едно дете на което ако му се обясни по подходящия начин как, защо и до кога евентуално ще се случва това ще се травмира, напротив. Никога не съм наблягала на проблема й, не съм допускала по никакъв начин да се тревожи за това. Просто сменям тихичко чаршафите ако е без памперс или напишкания такъв пускам в коша, без да се коментира и обсъжда. :) А ако усетя тревога веднага обяснявам и успокоявам. :)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #24 -: Януари 12, 2016, 13:40:21 pm »
Аз  не съм се притеснила особено много , в предвид че  и аз  съм била същата  до доста по-голяма.
Спи без памперс -той самия не иска и казва ,че бил за бебета  и отказва . Спи върху протектор  , имам малък и голям   за  смяна. Дневния памперс го махнахме много  лесно и  никога не е имало проблеми. С нощния изчаквах  да видя кога ще има сух памперс  ,а  варианта да го вдигам тогава по нощите  да се изходи не  бе удачен -  той се разбуждаше  стреснат и пак да го приспивам   -мерси ,  не ми се занимаваше   и си спеше с памперс   , до момента в който го отказа .


като ходим по почивки носим найлон, протектор, чаршафи и т.н.
Познато :)

Ти реши дали да правиш още сега консултация с уролог, ако нещо те тревожи или го поизчакай още няколко месеца - година.
Единствения съвет, който на тази възраст ми даваха нашата педиатърка и тук доктор Бърди бе - ограничаване на течностите вечерно време. По възможност 2-3 часа преди сън - никакви.
Засега  няма да  го водя    на преглед , защото определено в  сравнение с лятото  ,отпреди няколко месеца има разлика . Преди както  и  ти описваш - напикае се  и си спи и хич не се и събужда ;  сега се събужда ,ако се изпусне ;  миналата вечер сам стана   и каза , че му се пиша , отиде до тоалетна и си легна   . Иначе аз самата вечер ставам  , за да отида до тоалетна и  го изпишквам  тогава. Той е заспало състояние  общо взето  , но ме чува  и  разбира  :lol:  . Баща му много  се хили като гледа като  някакво заспало зомби как изпълнява команда -Пишкай ! :lol:


Май наистина трябва да му огранича течностите  вечерта . През деня не пие  много  вода , а вечер наваксва . Предполагам виждайки нас , че пием доста вода   и преди да легне се оказва много жаден  и  изпива половин шише и иска да му оставя бутилка до него,ако ожаднеел.


 А за през деня -забелязвам количеството  по шишето в детската , но там  имат безумната  за мен практика шишета с вода  да им стоят в шкафчетата  в съблекалнята -която си е  друга стая  и когато някой му се пие - отива там и пие  . Или ги водят заедно всички  на водопой  :lol: .
То вярно , че едно като каже -Жаден съм , всички се сещат  , но пък представяте ли си улисани в  игра и даже да е жаден -как сам ще се сети да отиде  . В предишната градина шишетата им стояха в  дневната на една масичка или шкаф и са им пред очите .


*
Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #25 -: Януари 12, 2016, 22:34:32 pm »
Здравейте, момичета,

Когато децата ви отсъстват от детска градина за по-дълго време, разрешават ли ви да вземете помагалата вкъщи?  :D

Мерси


*
Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #26 -: Януари 15, 2016, 13:16:35 pm »
В новата ясла ни искат да надпишем пижамката, лигавника и спалното бельо на детето и понеже не ми се бродира  :oops: има ли някакъв друг по-лесен начин?

Племенникът ми има РД този месец и става на 6. Сестра ми предложи да му вземем някаква занимателна игра. Някой има ли впечатление от тези игри:
http://www.emag.bg/search/semejni-igri/ticket+to+ride?ref=autosuggest

Аз си поръчах в рекламна агенция надписи с име и фамилия и ги лепя с ютията от вътрешната страна на униформите.

За играта - двата линка са допълнения към основната игра - Европа. Според мен е за по-големи деца и възрастни.
В момента в Хиполенд има месец на игрите с намаления. От намалените имаме "Извънземна атака" - интересна е за децата.
*
Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #27 -: Януари 15, 2016, 14:32:50 pm »
Смайлс, моят син има някакво бледо подобие на таблет с образователна цел. Темите са различни, като напр. география на България, слънчевата система и подобно. Става отлично и за занимавка, ако детето е на път. Подариха му го точно за шестия му рд.

Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #28 -: Януари 15, 2016, 14:58:53 pm »
Момичета, благодаря!

В крайна сметка нищо не надписах в чуденка къде, как. И ми казаха, че няма проблем.  8)
А на племенника взех финално играта Хотел. Той сам я пожела. Ще споделя, ако се окаже интересна.
*
Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #29 -: Януари 15, 2016, 22:43:18 pm »
Да, докладвай, че всеки път се чудя какво да измислям да му купува баба му.
Тази вечер играхме на едни карти с различни задачи. Интересно му е, но разбира се, аз трябва да му ги чета. Другата година сигурно ще може и сам.  :D

*
Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #30 -: Януари 16, 2016, 12:35:44 pm »
Влизам при "големите " с две въпросчета.

В новата ясла ни искат да надпишем пижамката, лигавника и спалното бельо на детето и понеже не ми се бродира  :oops: има ли някакъв друг по-лесен начин?



47 Smiles, аз надписвам всичко, че докато са малки децата доста се губят и бъркат нещата. Аз използвам перманентен маркер като надписвам името върху етикета на дрехата. В последно време доста детски дрехи се продават и със специален етикет за името. Дано да имате късмет с новата ясла.


*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #31 -: Януари 16, 2016, 14:52:14 pm »
Уууу, той месеца препорвил, аз сега се сетих да се запиша. Момата е здрава (пу, да не чуе дявола). Строена е тук да си играе с някакъв конструктор, понеже и двамата с баща ѝ не даваме таблета, гадове с гадове. И в момента е в издирване на възможно най-шумната играчка, да ми прави напук. Май ще види таблет ... ама друг път.
Слушам от градинските мами за оплаквания от болки в корема при доста деца. Вирус някакъв бил. И от няколко места слушам за „да не се ядат мандарините с ципите“. Е как става това ми кажете?
Понеже сега е студено, а казват, идвал още по-голям студ, седя и обмислям къде ще я водя като се стопли. Та да питам софиянки - още ли е голям наплива в Музейко? Това е цел до която можем да стигнем и сами, та ми е в „to do“ листата. Нашият Природонаучен музей не успяхме да посетим. Бяхме само на безплатната демонстрация на Планетариума. И после докато го отворят и някакви келеши уплашили октопода и някои риби и гоо затвориха за посетители. А аз много обичам аквариуми и исках да я заведа и там. В Несебър, в аквариума, който ни препоръча Рошко, изглеждаше впечатлена. Но тук ще можем да отидем към март месец чак.
Според мъжа ми се опитвам да ѝ покажа всичко наведнъж или поне за много кратко време. Но смятам, че вече е достатъчно голяма вече и разбира.
« Последна редакция: Януари 16, 2016, 14:54:21 pm от Pesheck »
*
Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #32 -: Януари 16, 2016, 17:25:25 pm »
Днес попаднах на нещо интересно за живеещите в София, чиито деца обичат да редят LEGO.
https://www.facebook.com/Tuhlandia/?fref=nf
http://tuhlandia.com/


*
Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #33 -: Януари 16, 2016, 18:41:16 pm »
Днес попаднах на нещо интересно за живеещите в София, чиито деца обичат да редят LEGO.
https://www.facebook.com/Tuhlandia/?fref=nf
http://tuhlandia.com/
Благодаря за информацията, Рачко, :)
не знаех че има такъв детски център. 

*
Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #34 -: Януари 16, 2016, 22:42:11 pm »
Рачко, и аз ти благодаря! Моят син е голям фен. Вече нещата си ги прави сам. Гледа си по книжката и ги сглобява. В някакъв момент ги разваля, пази си книжките и отново ги строи. :-) Имаме класьор с книжки на Лего.

*
Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #35 -: Януари 16, 2016, 22:47:32 pm »
Пеше, ами лятото пак елате на аквариума :) Ще има и бусче с безплатен транспорт и нови риби.
А на този Музейко и аз съм навита да ходя, но Мария еоще мъничка.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #36 -: Януари 17, 2016, 19:38:28 pm »
stoeka, като нищо ще дойдем. Ние и без това пак ще сме в Равда от 01-01.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #37 -: Януари 18, 2016, 10:11:53 am »
Аквариума в Несебър дали работи през зимата  и колко време е  разглеждането  му ? 
Евентуално други закрити интересни места в града има ли ? 

Лятото сме  били на разходка , разглеждахме  стария град , но сега струва ли си за  разходка  някоя събота или неделя .



*
Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #38 -: Януари 18, 2016, 15:41:05 pm »
Да работи си през зимата аквариума. Цени символични. Не е голям, бързо ще го разгледате. Нинче, виж във фейса има страница. В Несебър нищо няма, само Карамела вече предлага торти на Розата и е готино в заведението. Музея в стария град работи също. Ако решиш се обади, ще има къде да ви разведем.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нашите пораснали деца през януари 2016 г.
« Отговор #39 -: Януари 18, 2016, 15:42:27 pm »
на коя Роза тортите?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!