0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #860 -: Септември 24, 2015, 17:16:55 pm »
Туй на 3-ти ден ли?
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #861 -: Септември 24, 2015, 17:22:31 pm »
Да, на 3ти ден
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #862 -: Септември 24, 2015, 17:36:22 pm »
Мира, моя АМХ също е на долната граница, фсх беше над 8 и докторът се изказа, че са ми добри Я-те и не са причина за незачеване или за сп.аборти. Този инхибин НЕ знам за какво го изследват още/вече--> той е остаряла работа. В крайна сметка дори и всичко да ти е в норма, ако АМХ е извън норма --> ЗЛЕ. След като амх е норма, фсх и ЛХ са сходни стойности --> значи си пей сърце :)

Ама, ако някой има обяснени за инхибина, щв ми е интересно да се ограмотя :)

Евелин, ами ...ако можеш да си позволиш тестове, най-добре се тествай при ВСКО закъснение, защото биохимичните (ако ги има) могат да помогнат в диагностицирането и търсенето на проблема :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #863 -: Септември 24, 2015, 17:45:22 pm »
Уау, Маки...

Не знам дали ще мога да го понеса психически.
Финансово, майната му, дет се вика.... Обаче....
Вкарвам се в размисъл... Ще взема да пробвам този месец...
На кой ден?
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #864 -: Септември 24, 2015, 17:46:54 pm »
Маки,

Аз си тълкувах изследванията като прочетох обясненията ето тук
http://www.ivf.bg/dom/index.php/yaichnikov-rezerv
Има и за Инхибина.

Главно ме питеснява това за AMH
"При установяване на резултати между 1.0 и 2.0 ng/ml е налице тенденция за намаляване на функцията на яйчника."

и това за Инхибин Б
"Inhibin В е хормон, който се отделя от гранулозните клетки на т.нар. антрални фоликули в яйчника (фоликули с размер от 50 микрона до 2 мм). Намаляването на серумните inhibin В стойности се свързва с напреднала репродуктивна възраст при жената."

По-скоро не знам защо изследват DHEA-S и какво значат стойностите му, но го пишеше като изискване за изследване в едната от клиниките, в които ще ходя на консултация.

p.s. Ето какво намирам за него
"ДХЕАС (дихидроепрандростон) - Един от андрогените (мъжки хормони), който нормално присъства у жените. (Другите андрогени са тестостерон и андростендион.) Тези хормони играят важна роля за овулацията. Високите нива на андрогените при жените могат да са индикация за аномалия в овулационния процес."
« Последна редакция: Септември 24, 2015, 17:54:29 pm от Mirracles »
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #865 -: Септември 24, 2015, 18:15:51 pm »
Маки,

И още нещо за Инхибина, което също е важно. То е от един англоезичен сайт. Ще ти го копирам на англ., а за тези които не говорят англ. ще го преведа.

"What does the inhibin B test result tell me about my chances of getting pregnant?

Inhibin B levels are low in women with diminished ovarian reserve. If your inhibin B level is below or at the low end of the normal menstrual cycle range, you have a lower chance of responding well to ovarian stimulation in assisted reproductive technology protocols than someone with a higher inhibin B level. A poor response means that your ovary will produce relatively few oocytes after hormone stimulation and therefore you will have fewer embryos after fertilization and a lower chance of getting pregnant."

Какво казват резултатите от теста на Инхибин Б относно шансовете ми да забременея?

Нивата на Инхибин Б са ниски при жени с намален/изчерпан яйчников резерв. Ако нивата на Инхибин Б са под нивата, в които варира по време на менструалния цикъл, има по-малка вероятност да се повлияете от яйчникова стимулация по време на АРТ процедури, отколкото някой с по-високи нива. Неповлияване в случая означава, че вашите яйчници ще произведат относително малко овоцити след хормвонална стимулация и следователно ще имате по-малко ембриони след оплождане и по-малък шанс за забременяване.
« Последна редакция: Септември 24, 2015, 18:22:26 pm от Mirracles »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #866 -: Септември 24, 2015, 18:49:52 pm »
Мира, прочетох, но едно време казваха, ако фсх е високо = намален яйчников резерв. После откриха, че фсх не е чак толкова добър предсказател и откриха инхибин. После установиха, че и инхибин не е добър предсказател и намериха АМХ, който е най-новият и най-стабилният хормон от всички. Затова се учудих, че са изследвали инхибин и АМХ едновременно :) хич не го мисли инхибина, той е остаряла методика...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #867 -: Септември 24, 2015, 19:52:09 pm »
Хора, аз никога не правя ТБ...
Възможно ли е и при мен да се случва нещо подобно на биохимична.
Чудя се, защото е имало цикли в които съм била убедена, че сме успели и все пак след 2-3-4 дни закъснение си идва оная гад.
Мислите ли, че трябва да правя тестове?

Evelinapa, има различни мнения за ранното тестване. Ако може да не ти влияе зле на психиката, го прави. Аз лично го правя от нетърпение, но ето, че все пак разбрах от него, че нещо се случва :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #868 -: Септември 24, 2015, 20:14:35 pm »
добър вечер момичета пих костилбелгит въпроса ми е такъв :Възможно ли е да имам няколко признака на ранна бременност заради не го ,а да няма такава !!!http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #869 -: Септември 24, 2015, 20:37:19 pm »
Ауууу, изписали сте света, не мога да ви изчета :)
маки, значи, въпреки едното ми сърчице, има шанс и за мен, а?
Хора, тази вечер заведох малката да я подстрижат и познайте-пак гниди! Ужас, умрях от срам! Прибрахме се у дома и се започна великото пощене и пак само празни гниди и нищо живо! Вече съм в голяма чуденка, как е възможно да има гниди и то празни-значи са се излюпили, а живи въшки няма, нито пък живи яйца  8O Добре, че скъсихме доста косата, че беше до под кръста, сега е по-лесно :(
На мен ми минаха мераците за кекс и ЦС изчезна, дано пък е имало О и ....ох....мечти...
Сядам на ракийка аз, тежък ден беше! Наздраве муцки! Шанелче, чакам и стискам палци!
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #870 -: Септември 24, 2015, 22:51:55 pm »
Аз се появих и всички изчезнахте :P
Да не сте се отдали на битов алкохолизъм??? Поне едно наздраве да бяхте казали...аааааааааа, извинявам се, сега се сетих-дружен форумен кекс! Айде, хаирлия да е!
Аз съм  :balk_126:
Лека и влюбена нощ!
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #871 -: Септември 24, 2015, 22:58:45 pm »
Тук съм аз, нооо пих една бира и май също ще отнасям плувката. Лекааа :*

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #872 -: Септември 24, 2015, 23:09:08 pm »
Явно героите са изморени :)
Сладки сънища и да сънувате бъдещите ни бебенца
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #873 -: Септември 25, 2015, 01:01:30 am »
.....
Искам да попитам нещо по графиката си - според всички симптоми смятам, че овулацията ми беше на 21.09 (БТ=36,3). Според графиката обаче най-вероятно няма да е така. Възможно ли е БТ след овулация да има стойности като от предните два дни преди овулация и после да се повиши?
не винаги температурата скача рязко след О., може и постъпателно да се повиши до към 3-4-5 дни. Дано БТ продължи да се повишава в следващите дни. 

....
Понеже само от няколко дни си меря БТ, логично започнаха да възникват някои въпроси в главата ми. Като за начало, ок ли е, че я меря вагинално, а не ректално(малко в повече ми идва този начин  :D ) ? И другото ми малоумно чудене е, какво правим, когато вечерта сме кексили преди сън и сутринта трябва да измерим температурата вагинално? Материала, който остава след кекса влияе ли на температурата? От вчера, започна да ми спада БТ и днес сутринта беше 36,2, та се чудя това какво означава и може ли да е толкова ниска, заради маТриала?
винаги съм измервала вагинално, достатъчно показателно е (ето за илюстрация бременната ми графика  http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle1=103426&grCycle2=103426&userLoginName=mariya%20jeliazkova), при ректалното измерване БТ е с около 1-2 десети по-висока .
Остатъчният материал не може да даде отражение на температурата  :)

...
  Предния месец ми беше необичайно кратък  26 дни(около 29 дена по принцип). И много се чудех кога е била О. Бейбиплан каза 14.09 логично при МЦ 29 дни, но имах зацапване и понижаване на температурата около 10 ден от МЦ  :( . Като се има предвид това дали съм имала ранна О или втората фаза ми е по-къса  :??
 Този месец ще ми е втория с мерене на БТ, но няма да слагаме сърца. Та..
Хриси, за по-точно определяне може да включиш и тестове за овулация.

anitoooyyy, стискам палци за положителен тест!  :)

Синеочка, благодаря за милите думи  :hug2:
« Последна редакция: Септември 25, 2015, 01:14:32 am от marsi »

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #874 -: Септември 25, 2015, 01:06:24 am »
Mirracles, принципно и Инхибин- Б, и АМХ  дават информация за яйчниковия резерв и при ниски стойности най-вероятно няма да има добър отговор при стимулация, но това не означава, че опитите са обречени. Процентно вероятността намалява, но има жени, които са постигнали бременност, въпреки диагнозата редуциран ЯР.

За АМХ, въпреки че се смята за много точен маркер, който не се влияе от деня на изследване в рамките на месечния цикъл, смята се че варира минимално в отделните цикли и не се влияе от хормонална терапия, и т.н. ..... но бях попадала на споделени мнения за твърде различни резултати при повторно измерване, а също че трябва да се изследва при цикъл не повлиян от стимулация или противозачатъчни, за да е коректна стойността (дори тези дни четох за това в консултантската тема на Виена ин витро център, бяха обсъждани различните стойности на АМХ, изследван през определен период, и препоръката на лекаря е да се провери отново). Затова някои лекари предпочитат да се изследват едновременно АМХ и Инхибин-Б  за по-точна интерпретация (заедно с ФСХ).

Mirracles, ето една статия от библиотеката на Зачатие, може да намериш полезна информация:
Шест теста за определяне на яйчниковия резерв и какво Ви казват те?

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #875 -: Септември 25, 2015, 08:55:02 am »
Добро утро, момичета!

Днес такова приятно слънчице грее, че е трудно човек да не се усмихва като ходи по улиците.

Марси,

Благодаря за подкрепата и полезната информация!
В крайна сметка от споделеното във форума разбирам, че жени и с по-лоши показатели от моите са успели и вече гушкат бебчетата си, така че ще продължаваме напред и ще се надяваме на най-доброто.

Пожелавам на всички усмихнат и успешен ден!
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #876 -: Септември 25, 2015, 09:25:26 am »
Добро утро!

Тази сутрин температурата ми се вдигна.
Може ли някой да ми каже на кой ден мога да направя ТБ (ако се престраша...  :? )?
« Последна редакция: Септември 25, 2015, 09:27:09 am от evelinapa »
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #877 -: Септември 25, 2015, 09:34:31 am »
Добро утро!

Тази сутрин температурата ми се вдигна.
Може ли някой да ми каже на кой ден мога да направя ТБ (ако се престраша...  :? )?

Евелин, аз бих започнала от 22 ден (7 ден от повишаването на БТ). Но ти си решаваш. Може да не покаже нищо и да се разочароваш.
Има доста графики с + тест на 7 ден.
При мен на 7 и 8 ден показваха розова чертичка след времето за отчитане. На 9 и всеки следващ вече я показваха в определеното време. Но като се има предвид условието да не гледаш теста след 10 минута, значи са си били отрицателни преди 9-ти ден.
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #878 -: Септември 25, 2015, 09:38:45 am »
Любов, аз мога и да изчакам, не ми е проблем.

Реших да опитам заради публикациите за биохимичната бременност. Този месец ми се струва, че хванахме момента, а и имам един тест в комплекта с ТО.
Ей така, чисто диагностично, искам да го направя. Дано да нямам този проблем де.
Та за това питам на кой ден най - рано може да покаже ако има нещо ( и ако теста не е нек'ав скапан).
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #879 -: Септември 25, 2015, 10:02:39 am »
evelina,

Кога най-рано можеш да получиш реален резултат зависи много от чувствителността на теста, който ще ползваш. Ето тук има статия, в която доста подробно се обяснява за ранните тестове. Дано да ти е полезно. Стискаме палци!  :balk_602:


http://www.modenita.bg/%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5/%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%B5%D0%BC/2014/08/%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE/