0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #800 -: Септември 23, 2015, 16:55:05 pm »
Маки, нямам проблем да говоря за предишната ми бременност. Тежко го преживях, но и това мина. Имахме си сърчице и пулсации, хванати в края на 6 г.с. за съжаление ембриончето е спряло да се развива в 9 г.с
А аз почнах да кървя в 11. Миседдът се води в 9-та, когато е спряло развитие. Кръвоизливът беше силен и губех много кръв, затова ме кюртираха.
За булинга съм съгласна, но то е вече тролизъм нейното. Лошото е, че не се усеща. Надявам се да порасне и помъдрее.
Ева, много мило ми стана за полето със слънчогледи и мъжа ти. Аз на моето изписване получих голям букет от слънчогледи от мм. Стискам палци да си направите и вие някое хубаво лятно бебе, сегс им е сезонът за затваряне в буркани , така да се каже  :wink:
ХрисАни, стискам палци за + тест този месец. Време е вече!
Лилибел, моя много близка приятелка беше бременна и имаше киста. Една лекарка от "кадърните" и каза даже да маха бебето. Е , малкият е вече на година и р месеца. Кистата се калцирала от бременността, не разбрах точно как, ама ще я разпитам по-сериозно като я набарам он лайн тия дни.
« Последна редакция: Септември 23, 2015, 17:26:58 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #801 -: Септември 23, 2015, 17:13:40 pm »
Момичета, пак се обръщам към вас, за сетен път, защото вярвам, че тук сме достатъчно интелигентни и над нещата и сме способни да ПОДМИНЕМ абсурдни публикации, вместо да изпаднем на нивото на автора и да отговорим с НАСМЕШКА.

Отправяне на иронични забележки към един и същ човек си е чисто и просто избиване на комплекси. На английски се използва думичката "bullying" --> означава поведение на критика и подигравка, упражнявано от масата (нормални, интелигентни, адекватни, вписващи се в ситуацията хора) срещу различен (по външност, интелект, интереси, разбирания) човек, или такъв с недъзи. Във всички детски градини и училища има анти-bullying политика, като учителите имат за цел да научат децата да разпознават такъв тип поведение и държание и да го избягват :)

Призовавам всички позитивни и интелигентни потребители да се позовават на принципа: "Ако не мога да кажа нещо положително, по-добре да си замълча". Защото, замислете се, какъв е смисъла на подобни забележки и коментари? Да накараме другия да се чувства по-зле или ние да се чувстваме по-добре или и двете или пък четвърти вариянт някакъв? :) просто е излишно, поне според мен :)
И понеже се чувствам като главния заподозрян, се чувствам длъжна да напиша следните редове:
Не избивам комплекси! В началото и аз я съжалявах и съчувствах! Изключително много ме дразни, защото хем много знае и си позволява да дава съвети на хората, хем пита елементарни неща-примери бол, не ми се рови сега. Опитвах се не обръщам внимание обаче както е видно, не ми се получава! И понеже все пак тя винаги е по темата, пък аз много често не съм, си изтривам отметката на компа и ще вляза тук чак тогава, когато имам да кажа нещо смислено!Съжалявам, но това е положението в главата ми за сега(хормони,кво да прайш). На всички желая успех и много положителни тестове!
Нямам за цел да карам никого да се чувства зле, нито пък от това на мен ми става по-добре. По-скоро аз се чувствам като мезе и това никак, ама никак не ме кефи!
« Последна редакция: Септември 23, 2015, 17:25:37 pm от Калия »
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #802 -: Септември 23, 2015, 17:18:10 pm »
Оооо, Кали, я моля ти се...

Аз пък въобще не смятам, че в случая е налице буулинг. Щеше да е, ако някой безпричинно се заяждаше с нея, ей тъй, щото е комплексар или щото няма какво да прави. Обаче всички иронични постове са отговор на нейните малоумни излияния, така че не знам кой избива комплекси в случая. Както се и вижда, има моменти, в които действа тотален игнор точно до следващия й ПОВТАРЯЩ се пост, когато някой не издържа и й казва нещата в прав текст.

Та... никакъв буулинг не виждам!

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #803 -: Септември 23, 2015, 17:22:22 pm »
Кали, недей да изчезваш. Не си ти единствения заподозрян.
Дори и аз дето съм отскоро, участвах в тази работа.
Честно казано не е срамно да не знаеш и да питаш. Дори не е срамно да питаш едно и също нещо няколко пъти.
Обаче като питаш и не слушаш какво ти се отговаря, тогава вече става досадно, та чак вбесяващо.
Пък ако не ти стига вътъка да разбереш нещо, признай си го!
« Последна редакция: Септември 23, 2015, 17:23:54 pm от evelinapa »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #804 -: Септември 23, 2015, 17:23:50 pm »
Кали, сакън недей , убих та! И аз да се изнасям тогава.. Може ли сега зарад едно Детенце, войни да водим и да се караме! Не давам! То е ясно с какво те дразни, ясно ни е на всички, 'дет си омкаме. Казах го едно си баба знае , едно бае. Не се ядосвай и без друго имаш свои си неща на главата.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #805 -: Септември 23, 2015, 17:56:57 pm »
Кали, изобщо нямах предвид теб, сакън и аз като Синеочка и останалите се МОЛЯ да останеш и да не си втълпяваш глупости в сладката глава :) ако трябва някой да напуска, по-скоро аз трябва да се махна, защото явно не се вписвам в гуповия тон :(

Синеочка, права си, но точно тук си мисля, че грешим (това не е срещу теб, да не си помислиш, че като споменах твоето име, нещо..., към ВСИЧКИ обръщам моето ОБЯСНЕНИЕ :)  --> НЕ трябва да се надяваме и да очакваме, че някой ще се промени или помъдрее. Ние можем да променяме единствено СЕБЕ си. И ако не можем да променим себе си така че да "подминем" ситуация или конфликт, какво право имаме да очакваме каквато и да е промяна в ближния. НО пък тук пак има конфликт --> аз се надявам и апелирам към НАШАТА промяната  :) а би трябвало да гледам само СЕБЕ си :)

Относно bullying-a, ние не се отнасяме една към друга по начина, по който се отнасяме с човека, по подразбиране. Това си е  bullying. Дори и като си пускаме шеги и задявки по адрес една на друга, я за кекс, я за лозе, я за нещо друго, е забавно, а не грубо ... Постът на Кали, относно разположението на вътрешните органи и т.н. беше весел и забавен, но ЧЕСТО коментарите, относно дадения потребител са доста подигравателни.

Затова написах поста, а не за да обвинявам този или онзи в bullying. Само се замислете: колкото и да е неадекватна, ТЯ никога не се е отнесла с насмешка към нас, а ние сме тези, които и се надсмиваме. Затова апелирах към игнор...

АМА явно и мен хормоните ЯКО ме ТРЕСАТ...

Синеочка, много е трудно човек да се сблъска и да преодолее загуба, дори НЕчестно (защо пък точно ний), едва ли се забравя и примирява напълно с подобно изпитание, но като си гушне бебето човек и другото вече остава някак на заден план. И мен това ме крепи --> надеждата, че един ден ще гушна моето бебе и всички мъки и загуби по пътя към щастието ще направят срещата ми с бебе още по-сладка. 
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #806 -: Септември 23, 2015, 18:06:41 pm »
Маки, няма да се засегна. Ти пък :D Аз разбирам каква е идеята ти на игонара. Просто всички сме различни и реагираме различно в дадени ситуации. Аз например имам висок праг на толерантност, но съм с нисък праг на болката. Има хора дето са обратното, опитвам и тях да разбера. В случая и двете с Кали сте прави за себе си. Истината е по средата. И наистина силно се надявам госпоицата да помъдрее и да осъзае някои неща. Апелирам всички да не си разваляме настроението с глупости. Тука търся виц да ви разсея и размея, ама не намирам нищо подходящо.
П.П. Намерих един , ама не е по повод ;)
« Последна редакция: Септември 23, 2015, 18:12:31 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #807 -: Септември 23, 2015, 18:12:40 pm »
Кали не приемай нещата толкова лично.Аз също често реагирам първосигнално на глупостите на т.нар.Детенце,което е една зряла жена на 23 или 24.Реагирам защото не съм научена да търпя простотия.Като под "простотия" разбирам някой да си самоназначава лекарства,да ги започва и спира по своя преценка,да ходи на лекар без обаче да следва предписанията,да пише едно и също напук и без уважение към събеседниците си,да дава компетентни мнения без да има елементарна култура по въпроса като с това подвежда отсрещния човек,а това понякога може да бъде и опасно.Реагирам така защото това е от човек,който твърди,че се бори за дете.Това не е дебилно,това е престъпно по моите стандарти. Maki не твърдя,че не съм опитвала да й бъда полезна според възможностите си.Как да реагирам когато някой ти иска мнението и после ти каже "абе я си е...м..." щото аз пък мисля еди как си. Тук сме по друга причина и ще е глупаво заради глупаци да си разваляме хубавата компания.Преследваме една цел,нека се концентрираме върху нея.
Hris при последния преглед ми казаха,че клостила имал често такъв остатъчен ефект и се задържали фоликули.Според лекарката аз сега съм била със задържани заради клостила.Този ефект можел да продължава 6 или дори 12 месеца след приема му.Дано все пак при теб да е от нещо друго,дай Боже след 9 месеца да го разберем  :)


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #808 -: Септември 23, 2015, 18:34:17 pm »
Сега баш е време да се сипе по една ракия и да се извади салатката  :D
Я по-ведро малко. Не ги приемайте така лично нещата. Няма форум, в който да няма подобни преживявания.  Нормално е да има прехвърчане на искри, настроения, пререкания чат пат, някой трол, някоя фея, някой защитник на онеправданите, а точно в този форум и доста бушуващи хормони.

Хубаво е, че всеки намира отдушник, защото все пак това е и смисъла на подобни форуми.
Дайте да не му ходим толкоз в края и да си бъдем естествени!  И да не си разваляме настроението с глупости, все пак ясно е с каква цел сме тук - да си я следваме, нали така?



*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #809 -: Септември 23, 2015, 18:37:42 pm »
Мира, тая вечер си е направо за Джони и шам фастък мен, ако питаш ;) Бе може и бадеми и да му ударим по едни танци, действат разтоварващо ;)


Всеки миг е още един шанс...
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #810 -: Септември 23, 2015, 18:40:51 pm »
Синеочка,

Джони-то е от мен, мезето от теб! Имаме ли сделка?



Е, за теб по изключение, може и студен чай с лимон в същите чашки, за по-джиджано  :wink:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #811 -: Септември 23, 2015, 18:53:05 pm »
Ей , го и мезето

Пък за чая..няма да откажа  8) Ама ще си представям, че е Джоник


Всеки миг е още един шанс...
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #812 -: Септември 23, 2015, 18:57:05 pm »
Сега някой ако сподели заместител на джонито, както инката на кафето, цена няма да има :lol: :lol: :lol:

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #813 -: Септември 23, 2015, 19:04:00 pm »
Сега някой ако сподели заместител на джонито, както инката на кафето, цена няма да има :lol: :lol: :lol:

 Готово - БОЗА  :D :drunk:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #814 -: Септември 23, 2015, 19:10:36 pm »
аз се трудя над лютеницата и не ми върви с Джони,но приветствам идеята ви  :D


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #815 -: Септември 23, 2015, 19:37:02 pm »
Готово бе, сипах си една боза. Айде наздраве и да не се караме повече за разни там работи.
Лилибел, ние от няколко години вместо захар слабаме малко мед в лютеницата и придобива уникален вкус и една приятна мекота. За съжаление и лютеницата е сред забранените храни за кърмачки, заедно с любимите ми домати. Така, че да оближеш лъжичката от мен.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #816 -: Септември 23, 2015, 19:41:53 pm »
здравейте момичета искам да попитам някой може ли да ми каже ,какво представляват микробиологичните изследвания и кога се правят.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #817 -: Септември 23, 2015, 19:57:48 pm »
Синеочка знаеш ли колко ми е хубаво - бъркам си лютеницата,огъна пращи,спокойствие и душевна хармония... и си ви наглеждам как си пиете джонито...идилия
Само съжалявам,че Маки и Кали изчезнаха и не ни правят компания  :(


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #818 -: Септември 23, 2015, 20:08:52 pm »
здравейте момичета искам да попитам някой може ли да ми каже ,какво представляват микробиологичните изследвания и кога се правят.
представляват вземане на секрет от влагалището и изследването му,но за какви точно бактерии не мога да ти кажа.На мен така са ми откривали кандида. Правят се по всяко време - преди стимулация задължително,ако имаш притеснения като течение и сърбеж също задължително.Иначе според мен при постоянен партньор е добре един път годишно заедно с цитонамазка и колпоскопия - профилактично


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #819 -: Септември 23, 2015, 20:57:25 pm »
makiyaki може и аз да съм нещо в грешка но при луфа задържания фоликул не стига до киста (поне при мен е така), при теб може би нещата са по друг начин

Тедичка, при ЛУФ е сложно. Фоликулът може да премине в какво ли не. Единият (най-стандартен вариант) е да се спука и пак да се затвори, но яйцеклетка не успява да се отдели. Друг вариант е да прерасне във фоликулярна киста. При мен няколко пъти се получават и някакви, дето ги водят малаформации (не си спомням цялото наименование), т.е. трудно е да се определи на какъв етап и какво е станало с фоликула. Та, така...
И в тази тема на разговор, аз днес разбрах, че и този месец ще си влача по едно от първи вид (описано по-горе) и едно от последните (малаформации). Док пак каза, че Ову е възможно, макар и с намалени шансове. Аз честно казано, го отписвам, но дано поне в сублимния момент всичко е Ок.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”